wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 12:12   #4081
miskowa
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

dzięki dziewczyny za typy, no właśnie poczytałam trochę, że te workowe klasyczne jednak chyba lepsze. Worek pełny wyrzucę i spokój, nie muszę myć czy czyścić pojemnika na syfy.

Przyjrzę się temu twojemu Emilko
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:13   #4082
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
zmieniając temat: kupowała któraś z was niedawno odkurzacz? Możecie coś polecić lub odradzić?

Niby taka prosta sprawa i drobna rzecz, a jednak jakoś ciężko wybrać. Modeli jest miliard milionów a nie wiadomo, na co zwracać uwagę
Ja kupowałam w zeszlym tygodniu. Genialny jest..tylko pytanie jaki przedział cenowy cię interesuje?
http://www.ceneo.pl/3983259

Ma filtr wodny i filtr hepa co jest dla mnie najważniejsze. Po pierwszym odkurzaniu woda zaminiła się w błoto- mimo że dzień wcześniej było odkurzane.
Ma milon funkcji i szczotek- wlącznie ze zbieraniem wody np.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2012-03-12 o 12:18
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:23   #4083
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Nie pracują w zawodzie. Koleżanka nawet wcale nie pracuje
To masz odpowiedź w zasadzie.
Ale odniosę się co do studentów - jest taka tendencja,że na ten studia zdarza się, że idą ludzie chcący poznac siebie i rozwiązać swoje trudności. Bądx co bądź ten kierunek zdecydowanie poszerza samoświadomość.
I są dwie możliwości:
1) Taka osoba faktycznie idzie na studia z takim założeniem + chce pomagać innym "jak on/ona" - ale nie ma jednocześnie gotowości na uporządkowanie własnej rzeczywistości - w toku studiów taka osoba rozpadnie się dokumentnie, kiedy włączy się jej/jemu analizowanie siebie - bez jednoczesnej chęci zrobienia czegoś z tym. Może zrezygnuje ze studiów bo obciążenie będzie za duże (mozna zracjonalizowac, że to po prostu "nie dla mnie" i zwiać)
2). Taka osoba w toku studiów nabierze pewności co do swoich trudności, zyska bo poszerzy samoświadomość - pozna techniki pomocowe i albo sama lub z pomoca doświadczonego specjalisty trudności swoje pokona.
I wcale nie musi być złym terapeutą/psychologiem, może nawet wręcz przeciwnie, bo zyska empatię.

Poza tym - jesli chce się pracować z pacjentem jakimkolwiek to i tak jesteś zobowiązana do przejścia terapii własnej i superwizji na bieżąco (bo trudności się gromadzą przeciez nowe na drodze przeżywania) - po prostu bez tego nie da sie pracować bo albo pacjent zamęczy terapeutę lub terapeuta pacjenta albo szybko się wypalisz bo przestaniesz dawac radę. Ale o tym można pisać cały dzień.

Dlatego zapytałam czy te osoby pracują z pacjentami.
Psycholog/terapeuta pracujący z pacjentem zaburzeń ( to coś innego niż problem, wiadomo) miec nie powinien bo rozwiąże je na drodze szkolenia do zawodu - lub zrezygnuje z niego, jeśli się ujawni np choroba psychiczna.

Wyjątki zdarzają się wszędzie - ale ja mówię jak zwykle bywa.
To tylko moje zdanie of course.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:27   #4084
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Ja kupowałam w zeszlym tygodniu. Genialny jest..tylko pytanie jaki przedział cenowy cię interesuje?
http://www.ceneo.pl/3983259

Ma filtr wodny i filtr hepa co jest dla mnie najważniejsze. Po pierwszym odkurzaniu woda zaminiła się w błoto- mimo że dzień wcześniej było odkurzane.
Ma milon funkcji i szczotek- wlącznie ze zbieraniem wody np.
Jak zawsze interesuje mnie jakość, jestem w stanie przeznaczyć na niego tyle, ile będzie trzeba. O tych filtrach Hepa czytałam właśnie, te dodatkowe szczotki w zasadzie chyba nie są mi potrzebne, ale nie wiem, czy warto się pakować w te wodne odkurzacze.
Głośny jest?
Stary 2012-03-12, 12:28   #4085
Debrah
Zakorzenienie

A odnośnie lenistwa to kontrowersyjna teza...) Ale też wiele mówi o tym jaki masz Asiuk stosunek do samej siebie. Bo jak sama mówisz, odnosisz to do siebie samej, a to już trąci perfekcjonizmem.

Na odkurzaczach sie nie znam)
Stary 2012-03-12, 12:38   #4086
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
A odnośnie lenistwa to kontrowersyjna teza...) Ale też wiele mówi o tym jaki masz Asiuk stosunek do samej siebie. Bo jak sama mówisz, odnosisz to do siebie samej, a to już trąci perfekcjonizmem.
Ano Moja przyjaciółka chodzi do jakiegoś terapeuty, musiałabym podpytać.

Haniu, mnie filtr antyalergiczny nigdy nie interesował, obecnie uważam jedynie, żeby Ewa nie żarła ziemi z kwiatków. A że czasem sobie skubnie kłaczek kurzu czy inny paproch, to już mnie za bardzo nie razi
Odkurzamy raz w tygodniu

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:46   #4087
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Jak zawsze interesuje mnie jakość, jestem w stanie przeznaczyć na niego tyle, ile będzie trzeba. O tych filtrach Hepa czytałam właśnie, te dodatkowe szczotki w zasadzie chyba nie są mi potrzebne, ale nie wiem, czy warto się pakować w te wodne odkurzacze.
Głośny jest?
ja wiem..standardowy, ale na pewno nie jakis super cichy.

Ja byłam kiedys na pokazie odkurzacza wodnego- ale takiego za 5 tysi. Jak pan strzelił pogadanke o kurzu , o nieskuteczności odkurzaczy workowych i pokazał mi ile kurzu wydobywa się z naszego odkurzacza- stwierdziłam że musze mieć wodny...tyle że nie za takie pieniądze. na szczęście technologia idzie do przodu i można już takowy kupić za małą kasę.

Dla mnie nie istotne czy gośny, czy duży, czy ma długi kabel..ważne że w wodzie błoto się robi...a na moim czarnym stoliku kurz pojawia się po kilku godzinach a nie 30 min od odkurzania.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2012-03-12 o 12:52
Stary 2012-03-12, 12:55   #4088
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
ja wiem..standardowy, ale na pewno nie jakis super cichy.

Ja byłam kiedys na pokazie odkurzacza wodnego- ale takiego za 5 tysi. Jak pan strzelił pogadanke o kurzu , o nieskuteczności odkurzaczy workowych i pokazał mi ile kurzu wydobywa się z naszego odkurzacza- stwierdziłam że musze mieć wodny...tyle że nie za takie pieniądze. na szczęście technologia idzie do przodu i można już takowy kupić za małą kasę.

Dla mnie nie istotne czy gośny, czy duży, czy ma długi kabel..ważne że w wodzie błoto się robi...a na moim czarnym stoliku kurz pojawia się po kilku godzinach a nie 30 min od odkurzania.
myślę, że na wszystkim kurz pojawia się tak samo szybko, na czarnym po prostu widać

Ja właśnie rozważam ten wodny, bo sama mam trochę alergii na kurz i roztocza, ale w zasadzie najważniejsze, żeby nie był zbyt wielki. Ten twój chyba nie jest, prawda?
Z tą wodą nie ma za dużo zabawy?
Stary 2012-03-12, 13:02   #4089
Debrah
Zakorzenienie

A ja Was zapytam o mop parowy. Macie może? Używacie?
Stary 2012-03-12, 13:04   #4090
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
W ludziach tkwi przekonanie, że choroby typu depresja to jednak nie choroba, tylko chwilowe wahania nastroju, "jak się weźmiesz w garść, to samo przejdzie"

Nie kieruję się, ale chyba coś podobnego o tym sądzę, tak w głębi siebie. I żeby była jasność - to o sobie myślę, że jestem leniwa, nie o innych szukających pomocy
Nie jest wyrocznią, ale ponoć to właśnie najbliższe osoby zauważają niepokojące symptomy.

Jak duży jest to plik?

Ja nawet nie udaję, bo nie pracuję

Czy coś się stało?
Plik ma 25 MB. Mam też takie 3,7 MB oraz 1,9 MB, żadnego nie mogę otworzyć.

Cytat:
Ostatnio stwierdziłam, że obojętnie, co bym robiła, i tak jestem niezadowolona. Spróbowałam na początku ustalić, co chciałabym robić wieczorami sama ze sobą, żeby być zadowoloną Wyszło baaaaaardzo dużo rzeczy (nie zdołam tego wszystkiego zrobić - więc będę sfrustrowana, że nie dałam rady), to zaczęłam wywalać z tej listy rzeczy najmniej ważne. I generalnie zostało mi gapienie się w sufit, bo wszystkie te rzeczy mogłabym wywalić z listy, nic nie okazało się na tyle istotne, żeby przy tym punkcie zaprzeć się i stwierdzić "nie, z tego na pewno nie zrezygnuję".
No właśnie w tym tkwi problem - w stanie "niezadowolenia" bez względu na okoliczności...
wydaje mi się, że podstawą jest akceptacja - ale uwewnętrzniona, a nie tylko na poziomie deklaracji - że wszystkiego się nie da - poznać, zrobić...
I wybrać jedną rzecz-arbitralnie... a następnie próbować ją realizować.
Właśnie wychodząc z założenia, że jeśli nie, to pozostaje Ci się gapić w sufit, co jest bez sensu.

Bardzo mi bliskie jest to, co piszesz Tylko jakoś udaje mi się siebie przekraczać - no właśnie to jest to, o czym piszę, ta ciągła walka....

---------------------

Co do odkurzaczy - na początku też się zastanawiałam nad wodnym, ale nie wiem z jakiego powodu skupiłam się na tradycyjnych. I taki też wybrałam.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:10   #4091
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że na wszystkim kurz pojawia się tak samo szybko, na czarnym po prostu widać

Ja właśnie rozważam ten wodny, bo sama mam trochę alergii na kurz i roztocza, ale w zasadzie najważniejsze, żeby nie był zbyt wielki. Ten twój chyba nie jest, prawda?
Z tą wodą nie ma za dużo zabawy?
Zupełnie nie ma zabawy...wlewasz wodę i wylewasz po odkurzaniu do kibelka. Nic upierdliwego. Nie jest duży Standardowa wielkość. Wiadomo są mniejsze- jak mój wcześniejszy bosch np..ale ten daje rade.
Nie zagraca mojego 40 m mieszkania- mieści mi się w szafie na półce

Dodam ze w tym odkurzaczu masz wybór. Można zamątować normalne papierowe worki. Dostajesz w zestawie - nie to że to jakoś dodatkowo płatne czy cós.
Stary 2012-03-12, 13:15   #4092
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Plik ma 25 MB. Mam też takie 3,7 MB oraz 1,9 MB, żadnego nie mogę otworzyć.

No właśnie w tym tkwi problem - w stanie "niezadowolenia" bez względu na okoliczności...
wydaje mi się, że podstawą jest akceptacja - ale uwewnętrzniona, a nie tylko na poziomie deklaracji - że wszystkiego się nie da - poznać, zrobić...
I wybrać jedną rzecz-arbitralnie... a następnie próbować ją realizować.
Właśnie wychodząc z założenia, że jeśli nie, to pozostaje Ci się gapić w sufit, co jest bez sensu.

Bardzo mi bliskie jest to, co piszesz Tylko jakoś udaje mi się siebie przekraczać - no właśnie to jest to, o czym piszę, ta ciągła walka....

---------------------

Co do odkurzaczy - na początku też się zastanawiałam nad wodnym, ale nie wiem z jakiego powodu skupiłam się na tradycyjnych. I taki też wybrałam.
To nie jest aż tak dużo, jak na możliwości .tif. Masz jakiś program graficzny? Albo np. Photoshopa?

U mnie jest coraz gorzej wraz z wiekiem Choć jakoś jak głupia czekam 30. urodzin, tej mitycznej przemiany, pogodzenia się ze sobą, samoakceptacji
U mnie jest tak, że nawet, jak się zajmę jakąś konkretną rzeczą, to się po jakimś czasie denerwuję, że nie robię jeszcze czegoś innego. Grzebiąc w necie natknęłam się na jedną z cech osobowości chwiejnej emocjonalnie, która trafnie określa to, o czym piszę: "trudność utrzymania jakiegokolwiek kursu działań, który nie wiąże się z natychmiastową nagrodą". Lepiej bym tego nie wyraziła

Ja na sprawę odkurzacza jestem otwarta, więc chętnie się czegoś od Was dowiem Trochę nie pasuje ta mała moc odkurzacza Hani, ale może te wodne większej nie potrzebują?
Moi znajomi mają odkurzacz, który sam odkurza - to też jakaś opcja

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-03-12, 13:17   #4093
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nawet nie udaję, bo nie pracuję

Czy coś się stało?
A nic specjalnego. Po prostu czuję że chciałabym nad sobą popracować, pojawiło się dużo myśli z którymi chcę zrobić porządek właśnie za pomocą terapii.
Ale prawda jest taka że wybrałam już nawet miejsce gdzie mogłabym spróbować, sprawdziłam dojazd i wszystko a teraz szukam wymówki żeby to odłożyć_ a to koszt dojazd, a to że nie mam co z B. zrobić. Zła jestem o to na siebie

Cytat:
Odkurzamy raz w tygodniu
Ja codziennie odkurzam i zmywam podłogę

Asiuk wydaje mi się że mamy bardzo podobne charaktery, często jakbym o sobie czytała

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2012-03-12 o 13:19
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:26   #4094
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Ja na sprawę odkurzacza jestem otwarta, więc chętnie się czegoś od Was dowiem Trochę nie pasuje ta mała moc odkurzacza Hani, ale może te wodne większej nie potrzebują?
Moi znajomi mają odkurzacz, który sam odkurza - to też jakaś opcja
Duża moc nie jest potrzebna bo worek zawsze jest pusty Wykorzystuje w pełni swą moc. Odkurzacze z workami papierowymi zawsze ciągną słabiej- mimo mocy, bo są zapełnione w jakimś tam stopniu.
Stary 2012-03-12, 13:27   #4095
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
A nic specjalnego. Po prostu czuję że chciałabym nad sobą popracować, pojawiło się dużo myśli z którymi chcę zrobić porządek właśnie za pomocą terapii.
Ale prawda jest taka że wybrałam już nawet miejsce gdzie mogłabym spróbować, sprawdziłam dojazd i wszystko a teraz szukam wymówki żeby to odłożyć_ a to koszt dojazd, a to że nie mam co z B. zrobić. Zła jestem o to na siebie

Ja codziennie odkurzam i zmywam podłogę

Asiuk wydaje mi się że mamy bardzo podobne charaktery, często jakbym o sobie czytała
Trzymam kciuki za mobilizację.

Jeśli odkurzasz i zmywasz codziennie, to chyba nie mamy podobnych charakterów Żartuję, oczywiście.

Za serio??? Już miałam taki temat na dzieciowym wątku, wyszłam na ostatniego brudasa

A tak a propos - jak często sprzątacie (mycie łazienki, podłogi, odkurzanie, starcie kurzy itp)? Zrezygnowaliśmy z pani od sprzątania, dla oszczędności, i jakoś dajemy radę ogarniać wszystko, ale jednak tylko raz w tygodniu wszystko z wyżej wymienionych (pani tez sprzątała raz w tygodniu).

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-03-12, 13:31   #4096
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja Was zapytam o mop parowy. Macie może? Używacie?
W ogóle nie wiem, co to jest

Cytat:
Zupełnie nie ma zabawy...wlewasz wodę i wylewasz po odkurzaniu do kibelka. Nic upierdliwego. Nie jest duży Standardowa wielkość. Wiadomo są mniejsze- jak mój wcześniejszy bosch np..ale ten daje rade.
Nie zagraca mojego 40 m mieszkania- mieści mi się w szafie na półce

Dodam ze w tym odkurzaczu masz wybór. Można zamątować normalne papierowe worki. Dostajesz w zestawie - nie to że to jakoś dodatkowo płatne czy cós.
Dzięki Haniu, przydatne informacje
Stary 2012-03-12, 13:44   #4097
ButterBear
Zakorzenienie

Debrah, ja używam zwykłego mopa, nie parowego. Wydaje mi się, że te parowe są b. drogie...ale nie orientuję się.

Asiuk, do nas pani przychodzi raz w tygodniu i tak jest sprzątane, a czasem, jak mam czas, to pomiędzy jej jednym, a drugim przyjściem przemyję podłogę. Kurzu nie ścieram, bo mi się nie chce.
Ale może ja nie powinnam się wypowiadać, bo nie mam dziecka, więc właściwie nikomu brud nie zagraża mam za to sierściucha, który generuje mnóstwo brudu. Szczególnie przy takiej pogodzie, mimo wycierania po wejściu z dworu, sypie wszędzie błotem...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:45   #4098
Debrah
Zakorzenienie

Parowy mnie kusi bo od razu dezynfekuję i podłoga po użyciu jest niemal sucha od razu.
Stary 2012-03-12, 13:50   #4099
asiuk
Zakorzenienie

Mnie mop w ogóle nie interesuje, bo na większości powierzchni mam panele i myję je szmatą ręcznie wykręcaną, którą montuję na miotle Mopa z Viledy mam i używam tylko w łazience, kuchni i przedpokoju.

Uważam, że normalny brud, czyli kurz z takiego zwykłego, codziennego użytkowania, nie szkodzi dziecku - można zaszkodzić przesadną dezynfekcją.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2012-03-12, 13:55   #4100
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

A tak a propos - jak często sprzątacie (mycie łazienki, podłogi, odkurzanie, starcie kurzy itp)? Zrezygnowaliśmy z pani od sprzątania, dla oszczędności, i jakoś dajemy radę ogarniać wszystko, ale jednak tylko raz w tygodniu wszystko z wyżej wymienionych (pani tez sprzątała raz w tygodniu).
2 razy w tygodniu myślę wyjdzie. Nie mamy dnia na sprzątanie..na zasadzie jest sobota ściery w dłoń i generalne porzadki Jak łazienka brudna to mąz myje..jak widzę ze juz syf na podłodze to odkurzamy.
Stary 2012-03-12, 14:40   #4101
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

Jeśli odkurzasz i zmywasz codziennie, to chyba nie mamy podobnych charakterów Żartuję, oczywiście.

Za serio??? Już miałam taki temat na dzieciowym wątku, wyszłam na ostatniego brudasa

Serio ale to nie zajmuje nawet 5 minut Jakoś mi w nawyk weszło.
Brudzi się w domu B coś narozwala czy nakruszy, picie rozleje i panele się lepią.
Większe sprzątaie, typu kurze, łazienka to raz w tygodniu w sobotę, chyba że potrzeba częściej.

Ale przyznaję że jak sprzątam to czas inaczej nam leci tzn B ma zajęcie, tu pomoże, do szafki zajrzy

Stary 2012-03-12, 14:46   #4102
niuniuniau
Zadomowienie

Cytat:

Ze sprzątaniem to zależy od moich chęci i poziomu generowanego brudu Przyznam się szczerze, że ostatnio mam taką demobilizację jeśli chodzi o sprzątanie, że szok, po prostu sama świadomość tego, że ten stan porządku utrzyma się max pół dnia sprawia, że odechciewa mi się w ogóle zaczynać. W sobotę zawsze sprzątam, w tygodniu staram się co drugi dzień zmyć podłogi, odkurzyć i przetrzeć kurze ale jak dopada mnie gorszy nastrój to się nie zmuszam tylko czekam do soboty
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:58   #4103
zuzaneczka
Zakorzenienie

część
widzę że dziś temat sprzątania. U mnie chałupa nieco zapuszczona, przyznaję się bez bicia, ale przy moim dziecku (starszym) bardzo ciężko utrzymać porządek. W zasadzie w ciągu 2 godzin od generalnego sprzątania efektu nie widać
Codzienne odkurzanie obowiązkowe.Mamy odkurzacz jupiter HQ Zelmera. Rewelacyjny jest. Jak wybieraliśmy to, TŻ chciał z filtrem wodnym, ale facet nam w sklepie powiedział, że po każdym odkurzaniu trzeba go wypłukać. A u nas odkurzacz wyciąga się nieraz klika razy dziennie więc chyba by mnie trafiło i dlatego wybraliśmy ten.
Filtr Hepa, 2100w, długi kabel, regulacja siły ssania i rewelacyjna elektroszczotka w zestawie. Mamy w domu wykładziny, i ona rewelacyjnie zdziera z nich moje kudły

A nie wiem czy znacie magiczną gąbeczkę? Już dawno o niej czytałam a dopiero wczoraj zaczęłam testować: http://www.☠☠☠☠☠☠.pl/product/5900536...ka_2_szt.xhtml (ale mam z innej firmy).

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Serio ale to nie zajmuje nawet 5 minut Jakoś mi w nawyk weszło.
Brudzi się w domu B coś narozwala czy nakruszy, picie rozleje i panele się lepią.
Większe sprzątaie, typu kurze, łazienka to raz w tygodniu w sobotę, chyba że potrzeba częściej.

Ale przyznaję że jak sprzątam to czas inaczej nam leci tzn B ma zajęcie, tu pomoże, do szafki zajrzy
mój też pomaga, domaga się swojej ściery i szoruje, normalnie odkurza odkurzaczem, myje lustra, okna, mopem podłogę w kuchni.... tylko żeby to jeszcze dawało jakiś sensowny efekt
a jak mamusia ładnie poskłada zabawki to natychmiast podbiega i je rozrzuca ehhh

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:06   #4104
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość

mój też pomaga, domaga się swojej ściery i szoruje, normalnie odkurza odkurzaczem, myje lustra, okna, mopem podłogę w kuchni.... tylko żeby to jeszcze dawało jakiś sensowny efekt
a jak mamusia ładnie poskłada zabawki to natychmiast podbiega i je rozrzuca ehhh
B. też "pomaga" Ściera kurze, wczoraj zaczął ładnie wyrzucać papierki do kosza, tylko jak się skończyły to brał co leci, odkurza ale boi się włączonego odkurzacza więc robi to wyłączonym.
Ale to zawsze jakieś zajęcie jak nie mogę zabaw wymyśleć albo nic innego go nie interesuje

Przyznaję że zabawek i książeczek w ciągu dnia nawet nie próbuję utykać, w domu jak po huraganieDopiero wieczorem jak młody już w łóżeczku jest.
A jego ulubione zajęcie ostatnio to wyciąganie z komody swoich ubrań do ostatniej sztuki i chodzenie z nimi po domu

Stary 2012-03-12, 15:13   #4105
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
część
widzę że dziś temat sprzątania. U mnie chałupa nieco zapuszczona, przyznaję się bez bicia, ale przy moim dziecku (starszym) bardzo ciężko utrzymać porządek. W zasadzie w ciągu 2 godzin od generalnego sprzątania efektu nie widać
Codzienne odkurzanie obowiązkowe.Mamy odkurzacz jupiter HQ Zelmera. Rewelacyjny jest. Jak wybieraliśmy to, TŻ chciał z filtrem wodnym, ale facet nam w sklepie powiedział, że po każdym odkurzaniu trzeba go wypłukać. A u nas odkurzacz wyciąga się nieraz klika razy dziennie więc chyba by mnie trafiło i dlatego wybraliśmy ten.
Filtr Hepa, 2100w, długi kabel, regulacja siły ssania i rewelacyjna elektroszczotka w zestawie. Mamy w domu wykładziny, i ona rewelacyjnie zdziera z nich moje kudły

A nie wiem czy znacie magiczną gąbeczkę? Już dawno o niej czytałam a dopiero wczoraj zaczęłam testować: http://www.☠☠☠☠☠☠.pl/product/5900536...ka_2_szt.xhtml (ale mam z innej firmy).

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Mam tą magiczną gąbkę w domu, dostałam kiedyś w gratisie do czegoś i nie wiedziałam, co z nią zrobić. Wrzuciłam więc do pudła z chemią i leży czekając na lepsze czasy. To jakaś rewelacja?
Stary 2012-03-12, 15:18   #4106
Debrah
Zakorzenienie

Że tak sobie zmienię temat - macie jakies doświadczenie w kwestii makijażu pernamentnego?
Mam na myśli kreskę na górnej powiece. Co o tym sądzicie?
Stary 2012-03-12, 15:23   #4107
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Że tak sobie zmienię temat - macie jakies doświadczenie w kwestii makijażu pernamentnego?
Ja bym się nie zdecydowała nigdy!
Po pierwsze to dość niebezpieczne, po drugie, nie masz pewności, że zostanie zrobione idealnie, a jak babka wyjedzie, to koniec, nie zmyjesz. A po trzecie widziałam kilka przypadków, gdzie kolor robił się bladszy ... i np. pani, która zrobiła sobie czarne brwi, skończyła z zielonymi po czwarte wiem z bezpośrednich relacji, że boli przepotwornie!!!!... Jak dla mnie gra nie warta świeczki, zbyt duże ryzyko, jak na to, co można zyskać...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:26   #4108
zuzaneczka
Zakorzenienie

Cytat:
B. też "pomaga" Ściera kurze, wczoraj zaczął ładnie wyrzucać papierki do kosza, tylko jak się skończyły to brał co leci, odkurza ale boi się włączonego odkurzacza więc robi to wyłączonym.
Ale to zawsze jakieś zajęcie jak nie mogę zabaw wymyśleć albo nic innego go nie interesuje

Przyznaję że zabawek i książeczek w ciągu dnia nawet nie próbuję utykać, w domu jak po huraganieDopiero wieczorem jak młody już w łóżeczku jest.
A jego ulubione zajęcie ostatnio to wyciąganie z komody swoich ubrań do ostatniej sztuki i chodzenie z nimi po domu
mój też się boi, ale mu ustawiam na najmniejszą siłę ssania, wtedy potrafi i pół godziny odkurzać, tyle że ja mam stać i podziwiać efekty

Cytat:
Mam tą magiczną gąbkę w domu, dostałam kiedyś w gratisie do czegoś i nie wiedziałam, co z nią zrobić. Wrzuciłam więc do pudła z chemią i leży czekając na lepsze czasy. To jakaś rewelacja?
polega to na tym że czyszcisz bez chemii, bo ją sie tylko delikatnie moczy. Szybko się zużywa, ale faktycznie jakoś szybo/łatwo się nią myje. Wczoraj raz dwa wypucowałam kafelki w łazience, drzwi konkretnie ubrudzone przez małego, zlew na błysk. Polecają matki polki, bo podobno raz dwa zmywa artystyczne maziaje dzieci np. ze ścian - ale boję sie, że mi farba może zleźć, więc a razie nie próbowałam. Nie można jej tylko bardzo zmoczyć o raz dwa się rozkruszy przy czyszczeniu.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
widziałam u mojej instruktorki fitness - tyle że pełny makijaż, nie tylko kreski. Bardzo nienaturalny efekt jak dla mnie.

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:29   #4109
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka zrobiła kreski i brwi. Moim zdaniem brwi wyglądają bardzo nienaturalnie i nie podoba mi się to, a jeśli chodzi o kreskę, to dość szybko kolor trochę zbladł i w sumie tak czy siak musiała to poprawiać kredką.
Jak dla mnie przereklamowana sprawa, wolałabym tak dużą kasę zainwestować w dobrej jakości kosmetyki jednak

Cytat:
mój też się boi, ale mu ustawiam na najmniejszą siłę ssania, wtedy potrafi i pół godziny odkurzać, tyle że ja mam stać i podziwiać efekty

polega to na tym że czyszcisz bez chemii, bo ją sie tylko delikatnie moczy. Szybko się zużywa, ale faktycznie jakoś szybo/łatwo się nią myje. Wczoraj raz dwa wypucowałam kafelki w łazience, drzwi konkretnie ubrudzone przez małego, zlew na błysk. Polecają matki polki, bo podobno raz dwa zmywa artystyczne maziaje dzieci np. ze ścian - ale boję sie, że mi farba może zleźć, więc a razie nie próbowałam. Nie można jej tylko bardzo zmoczyć o raz dwa się rozkruszy przy czyszczeniu.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

widziałam u mojej instruktorki fitness - tyle że pełny makijaż, nie tylko kreski. Bardzo nienaturalny efekt jak dla mnie.
Muszę się zainteresować tą gąbeczką w takim razie. Jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju chemię typu eko, to wypróbowałam trochę i jeszcze nigdy nie trafiłam na nic godnego uwagi, raczej lipa.
Stary 2012-03-12, 15:37   #4110
Debrah
Zakorzenienie

Bo mam okazję zrobić taniej - tylko za materiały - znajoma kolezanki - sama tą kreske.
Muszę dać znać dziś, najpierw byłam od razu na tak, bo kreskę kocham i noszę prawie zawsze, taki mój niezbędnik.
Ale teraz im dłużej myślę tym więcej mam myśli i strachu i już nie wiem....

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

No własnie niby to wiele ułatwia - jeśli ta kreska jest idealnie taka jak chcę...ale pewnie zrobię ze strachu bardzo cienką i i tak będe poprawiać..nie wiem??
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości