|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#59221 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() o tak światło... u mnie przez rok fotografowania włosów tylko raz się udało uchwycić mój kolor i to jeszcze nie w lokach tylko w warkoczu duńskim no tak ogólnie dość ładnie wyglądały to fakt natomiast w niedzielę to poszłam na zajęcia taka rozczochrana, że aż nic nie zrobiłam tylko wstałam podpiełam po bokach spinkami i tak poszłam na zajęcia( zaspałam i miałam mało czasu na uszykowanie się) tak się dziwnie czułam bo każda ładnie miała włosy zrobione a ja jak miotła poszłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#59222 |
|
Raczkowanie
|
Temperatura 39,5 ale do kuriera musiałam sie zwlec bo Jantar przybył. Teraz pytanie jak nakładać? Nakladacie dokładnie na cały skalp czy tak pi razy drzwi?
|
#59223 |
|
Zadomowienie
|
Hm...generalnie to cięcia nie będzie widać, bo to było samo podjęcie końcówek. O to mi właśnie chodziło. No póki co sobie schnę, ale fakt widzę już,że Delia mocniejsza od Bieledy i dobrze, bo ten żel jest dla mnie nie wypałem, nic nie robi z moimi włosami chyba, że wymieszam go z Isaną. Jak uda mi się zrobić fotki aparatem z komórki to wrzucę a jak nie to koło czwartku zapodam jak wrócę do Rzeszowa, bo tam mam aparat.
|
#59224 |
|
Wtajemniczenie
|
Pojechałam na weekend do mamy i w związku z tym skusiłam się na mrożący żel Joanny, bo jest wygodniejszy do zapakowania niż słoik Bielendy. Ogólnie to żel jest fajny, efekt utrzymywał się u mnie dwa dni- następnego dnia włosy łatwe do reanimacji, ale... no właśnie czy zawsze musi być jakieś ale? Włosy strasznie ciężko mi się odgniatają po tym żelu i wręcz wyglądają na posklejane. Dopiero wywijanie włosami we wszystkie kierunki usunęło ten efekt
Może za dużo go dałam? Też Wam się ciężko odgniata?Poza tym chyba dopadł mnie kryzys włosowy, czuję się po prostu jak nieuczesana i mam wrażenie, że włosy wyglądają jakby się całe porozdwajały
|
|
|
|
#59225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz mogę zaszaleć :PRzeszów |
|
|
|
|
#59226 | |
|
Wtajemniczenie
|
Masz przepiękne gładkie włosy
Cytat:
![]() Albo ogólnie, że jesteś niechlujem, bo nie czeszesz włosów. ![]() Ja też nikomu już nie mówię jak dbam o włosy
|
|
#59227 |
|
Wtajemniczenie
|
Umyłam włosy, zdjęłam z głowy pieluchę i czekam przed komputerem aż wyschną. Po czym podchodzę do lustra z lekko jeszcze wilgotnymi włosami i widzę coś takiego
Oo widzę, że nie połączyło mi się w jeden post.
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2012-03-12 o 12:38 |
|
|
|
#59228 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj ugniatać najpierw mokre głową w dół potem odsączone już głową do góry tzn na boki i zostaw i zobaczysz co się rozwinie ![]() Moje się zazwyczaj same jeszcze dokręcają, zaraz po zdjęciu szmaty mam piorun w rabarbar a jak wyschną to nawet rulona Cytat:
|
||
|
|
|
#59229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Tylko że po ostatnich kilku myciach robiły mi się wręcz loki a tu taka niespodzianka
"Pamiętaj: wszystko Ci wolno - ale nie wszystko warto." Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2012-03-12 o 12:48 |
|
|
|
|
#59230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znaczy milion procentowe fale każdego dnia inne trzeba to pokochać bo i tak zaradzić się nie da ![]() Wybacz, ostatnio mam mniej czasu na wizaż i tylko przeglądam wątek czy nikt mnie nie woła i oglądam obrazki
|
|
|
|
|
#59231 | |||
|
Zakorzenienie
|
Prześlicznie kochana
Cytat:
![]() Przypominacie mi o zakupach mazidłowych ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wczoraj takie korkociągi miałam, szkoda, że nie miałam czasu zdjęcia zrobić Myłam pottersem z aloesem standardowo, potem odżywka alterry z granatem+keratyna+olej z pachnotki, joanna len i rumianek, żel bielenda czarna rzepa bardzo mocny - bardzo go lubię, fajne loczki robi, męska isana potrafi mi czasem skleić.
|
|||
|
|
|
#59232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#59233 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak widac, fryzjer wzial sekcje wlosow ale jakby w pionie, nie warstwe w poziomie (mniej wiecej jak na zdj. 2 - wygooglanym ). A moje pytanie, dotyczace ciecia na mokro (bo przy takim fryzjerzy sie upieraja) brzmi: czy tak wlasnie ma tez ciecie wlosow kreconych wygladac? Czy bardziej jak na drugim zdjeciu?Chodzi mi o to, ze jak pojde do fryzjerki to nie bede umiala przekazac jej jak chce byc obcieta... Dla niej cieniowanie to nie tylko warstwy ale tez wystrzepienie koncowek i przejechanie nozyczkami od gory do dolu wzdluz pasma wlosow, a tak chyba nie powinno byc? Z tego co czytam tu na forum to chodzi o to wlasnie, by wlosy utworzyly kilka warstw, z wierzchu najkrotsza, pod spodem najdluzsza, a przedstawiony na zdjeciu pierwszym sposob cieniowania chyba nie spowoduje powstania warstw tylko jeden wielki misz masz jesli chodzi o dlugosc Pomozcie prosze, bo choc do wizyty u fryzjera zostalo mi chyba jeszcze troche czasu, to panicznie sie boje ze mi cos spieprzy i caly moj wysilek pojdzie na marne
|
|
|
#59234 |
|
Zakorzenienie
|
No i efekt dzis niezbyt. Wyschlam i objawil mi sie po prawej stronie zwlaszcza, wyprost i spuszenie
tak wiec bedziemy probowac innego zestawu.Chyba ze mnie spuszylo po psikadle keratynowo-humaktantowym .Ukrecilam wcierke-eksperyment na hydrolacie aloesowym z ceramidami, panthenolem, maceratem z arniki i ekstraktem z korzenia pokrzywy. Wyszedl bury, lekko spieniony plyn mocno pachnacy zielskiem zobacze, co wcieranie tego cuda mi da.claudiin, jak dla mnie, to na obu zdjeciach jest cieniowanie, i da podobny efekt. Dla wlosow prostych, rzecz jasna. Na kreconych nie wiadomo jak wyjdzie, chyba zalezy od typu skretu. Probowalas sama sie obciac? Edytowane przez paulownia Czas edycji: 2012-03-12 o 13:38 |
|
|
|
#59235 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O dziwo coraz rzadziej ludzi to dziwi.Chyba się pogodzili z tym, że normalna nie jestem
|
|
#59236 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy pani odchudza potem włosy - przejeżdża, degażuje, strzępi - powinno być do uzgodnienie i nie wyklucza się z powyższymi sposobami nadawania kształtu w sensie ogólnym, a tego właśnie Ty chyba nie chcesz (ja miewam na grzywce) Bosz ja chce fryzjera! I pączka z budyniem ;] ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Fakt, że "ja to mam uczulenie na wszystko" wiele wyjaśnia :P |
|||
|
|
|
#59237 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety, wczoraj myłam włosy szamponem, więc nic innego nie mogło mnie obciążyć
![]() Dziś byłam w aptece po CP, ale, że nie wiedziałam jak się to dokładnie czyta, więc mówię: Poproszę witaminę b5, na to Pani farmaceutka, ze nie ma takiej witaminy, na to ja, że chodzi mi o pantotenian wapnia, a Ona, że to jest rodzaj takiego wapnia,a nie żadna witamina No, ale i tak nie było. Jutro pójdę do innej apteki
|
#59238 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Daj znac niedlugo, jak sie wciereczka spisuje ![]() Cytat:
danke Ja wcinam biale michalki I zastanawiam sie, czy pocwiczyc, czy wcinac dalej :PA jak Waszym zdaniem ugryzc to niszczenie sie koncowek po cieciu na sucho? Zalaczam linka, tam sa zdjecia (porownanie ciecia na sucho i na mokro): http://kosmetycznealterego.blogspot....i-cos-dla.html
|
|
|
#59239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natomias mleczko migdalowe i olej lanolinowy wzielam po lekturze postu sensualitki, tu go gdzies dziewczyny cytowaly. Ona ma wysoka porowatosc i oba chwalila, olej lanolinowy jako swietny emolient i pogromca puchu mleczko migdalowe to nawilzenie i wygladzenie, na moj rozum. Plywa tam propylene glycol.
|
|
|
|
|
#59240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś wprost powiedziałam babeczce, że z długości 0.5 cm na prosto, na reszcie także podcięcie końcówek tylko z lekkim cieniowaniem. Obecnie jestem w fazie zapuszczania też grzywki i pierwszej warstwy, bo chcę żeby weszła w kucyka.Moje kudełki z dziś. Sorki za aparat z telefonu;/
Dbam o włoski! Edytowane przez iwonsia01 Czas edycji: 2012-03-12 o 14:26 |
|
|
|
|
#59241 |
|
Rozeznanie
|
wizażanki watro ten jedwab wciągnąć na liste zakupową? używacie takiego? teraz w ross można go kupić za 3,99
|
#59242 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. alkohol
|
|
|
|
#59243 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=claudiiin;32848067]
Witaj A ugniatasz wlosy, robisz plunking? Kiedy je czeszesz i czym? Moze potrzebuja wiecej nawilzenia, a mniej protein? Czestszego olejowania i dodawania kropli oleju do ds albo bs dla lepszego zabezpieczenia przed utrata wody i puchem? Moze naturia z miodem Cie spusza? Warto tez sprobowac innego oleju, zwlaszcza, ze Alterra to mieszanka - i teraz nie wiesz, ktory z olejow tam zawartych Ci sluzy a ktory szkodzi Poradze Ci tez to, co mi kiedys doradzila Ag Rafka, czyli bogate maski przed myciem - z miodem, zelem aloesowym, jakims olejem, cytryna, polproduktami jesli posiadasz Nie robię plunkingu bo jeszcze nie wiem dokładnie co to jest... Włosy staram się czesać na mokro grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach mając na włosach odżywkę d/s lub po odżywce b/s. czasami jednak nie mogę się powstrzymać, zwłaszcza kiedy włosy mi się plączą i czeszę je na sucho...szczotką z włosiem lub też tym grzebieniem. Naturia raczej mnie nie spuszała ale tworzyła lepszy skręt nie obciążając włosów ani nic. Może faktycznie olej alterry mi nie służy. Miałam jeszcze kokosa, który chyba troche mnie puszył. Kiedy nakładałam go na końcówki po myciu lub już suche włosy w celu wygładzenia powodował plątanie się włosów. Nie wiem teraz jaki olej wybrać bo alterra się kończy. Jak myślicie, czy migdał by się nadał? Jaki olej jest hmm, najlepszy dla włosów ale równocześnie neutralny i nie będzie powodował puszenia, plątania itd? ![]() Masek przed myciem spróbuje tak sobie myślałam, że to trochę bez sensu nakładać coś co i tak potem zmyje się szamponem ale skoro tak radzą wizażanki to chyba się skuszę. tylko muszę zainwestować w żel aloesowy.dzięki wielkie za odpowiedź
Edytowane przez Martiza3346 Czas edycji: 2012-03-12 o 14:52 |
|
|
|
#59244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- śliczne są Znalazłam w półce płyn Marion do włosów kręconych, 2/3 opakowania, zawiera dimethicone. Próbować coś kombinować z nim czy wyrzucić? Oto cały skład, prosze o analizę, bo ja jak narazie to rozpoznaje tylko silikony z końcówką "methicone" i SLS, SLES) ![]() Aqua, Glycerin, Polyquaternium-72, Cetrimonium Chloride, Propylene Glycol, Acrylates/Stearth-20 Methacrylate Copolymer, PEG-12 Dimethicone, Triethanolamine, Hydrolyzed Keratin, Cocamidopropyl Betaine, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Panthenol, Parfum, Benzyl Alcohol (and) Methylchlorisothiazolinon e (and) Methylisothiazolinone.
Edytowane przez edyta07 Czas edycji: 2012-03-12 o 15:33 |
|
|
|
|
#59245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jako, że zostałam wspomniana to czuję się w obowiązku odpowiedzieć :P Muszę napisać, że czuję teraz presję pod wpływem oczekiwań pokładanych w poleconych przeze mnie produktach :P mam nadzieję, że efekty będą tak samo widoczne jak u mnie. Dodatkowo chciałam jeszcze podtrzymać swoją opinię o wodzie kokosowej (tej przezroczystej, z wnętrza kokosa, a nie o mleczku). Przy regularnym stosowaniu drogo wychodzi kupowanie orzechów kokosowych a często tej wody jest tam tyle co kot napłakał więęęęęc..... kupuję ten produkt http://rawfoods.pl/index.php/sklep/w...artinsa-kopia/ Stosuję go jako psikacz po myciu, jako odżywa bez spłukiwania i na skalp. Często dodaję też różne inne składniki np nmf, pantenol; a jeśli chcę żeby włosy byly bardziej usztywnione to ekstrakt z mango lub papai (ekstrakty te zawierają dużo naturalnych cukrów). Dla mnie to prawdziwa bomba nawilżenia i nie wyobrażam sobie pielęgnacji bez wody kokosowej. Woda destylowana wydaje mi się taka uboga do wszelkich wcierek i psikaczy ![]() Przez zimowe miesiące nie skupiałam się w ogóle na skręcie, na uwadze miałam bardziej kondycje włosów i to żeby ją utrzymać po codziennych, bliskich spotkaniach z czapką. Dziś zerknęłam na zdjęcie które zrobiłam miesiąc temu (16 luty - zał. nr 2) i zdziwiłam się jak bardzo urosły od ostatniego zdjęcia które umieściłam w tym wątku (11 październik- zał. nr 1). Minęły więc 4 miesiące. A w tym czasie byłam jeszcze w grudniu trochę podciąć końcówki i wycieniować wierzchnią warstwę. Oczywiście wizyta to był koszmar. Kobieta za bardzo przyłożyła się do cieniowania i teraz widać jakie ogonki mi pozostały, ale póki co ich nie ścinam. Tęskniłam za długością. Wydaje mi się, że 4 miesiące to dobry wynik na przyrost z długości od ramion do niemalże zapięcia stanika. (Włoski na zdjęciu nr 2 wyglądają jakby było mnóstwo odstawaczy i były nieco matowe, ale winą jest kiepska jakość zdjęcia. Tzn przynamniej jeśli idzie o brak blasku, przy mojej porowatości nigdy nie będę chyba miała idealnie gładkich kosmyków )
|
|
|
|
|
#59246 | ||
|
Zadomowienie
|
Błyszczą zdrowiem!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Marzy mi się fryzjerka która od kilku lat jest CG i zna się na wielu typach włosów Prześliczne ![]() Od dwóch dni nie stylizuje włosów - idę spać z ananasem, rano roztrzepuje, robię ślimaka na czubku głowy, potem rozpuszczam wygładzam rękami i chodzę z takim pierdzielnikiem .Trzeba zrobić żelik lniany, leń ze mnie. Sensualitka jak urosły
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-03-12 o 15:49 |
||
|
|
|
#59247 |
|
Raczkowanie
|
bezapelacyjnie mój ulubiony mega jasny loczuś!!
![]() A ja kupiłam Isanę w promocji oraz wypatrzyłam te kremy do brodawek - za 3,99 to wzięłam dwa opakowania, proszę o instrukcję jak tego używać na włosy A dziwna rzecz, bo była przekreślona cena 5,69 i cena na do widzenia 3,99, a w drugim Ross w okolicy były tylko za 9,99(!!!) bez żadnej ceny na do widzenia ki czort...
|
#59248 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Wczoraj wieczorem miałam jeszcze całkiem ładne sprężynki, dziś już niestety puszek. Miałam na głowie kilkanaście godzin olejek brzoza i pomarańcza z Alterry, później umyłam fitomedem do jasnych, później w ruch poszedł Garnier awokado & karite, a na suche już serum A+E i podejrzewam, że to wina odżywki. No cóż, przynajmniej są mięciutkie Chciałam wypytać o działanie henny, nie zależy mi na zmianie koloru, więc chciałam spróbować z cassią, ale teraz sama nie wiem. Mam dosyć porowate włosy i chciałabym je zabezpieczyć przed utratą wilgoci, ale część osób pisze o mocno obklejającym działaniu henny, co utrudni wnikanie olei, masek i odżywek i teraz jestem w kropce Jak myślicie, ma to sens?
|
|
|
|
#59249 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
usta, skóra, baza do kremu etc |
|
|
|
|
#59250 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

tzn jeszcze wczoraj nie był? Ja mam co światło to inny kolor 

nic nie zrobiłam tylko wstałam podpiełam po bokach spinkami i tak poszłam na zajęcia( zaspałam i miałam mało czasu na uszykowanie się) tak się dziwnie czułam bo każda ładnie miała włosy zrobione a ja jak miotła poszłam

i powiedziała na to "musiałam dotknąć bo nie mogłam wytrzymać"