Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 11:30   #3661
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
ja to chyba powinnam być facetem nigdy mnie nie interesowały takie zabiegi,żadne kosmetyczki, ja nawet nie używam kremów do twarzy -nic Nie znam się na takich rzeczach nic a nic
ja to uwielbiam, i samych kremów mam 5 +serum w zależności od potrzeby skóry, a pod oczy mam 3+serum, ludzie nawet nie wiedziałam ,że mam tyle

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:30   #3662
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To Ty prawie jak żona marynarza
Ale ponoć taka tęsknota podsyca namiętność

no prawie w sumie podobne zawody
Nie ma czasu się kłócić, to przynajmniej plus

Brawa dla Tymka!!!!
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
no właśnie, ja raczej nie mogę, bo karmię, najwyżej na jesień zrobię, może jak nie będę karmiła
a po niej jak Ci się buzia goi?? bo ona czerwona jest chyba dzień czy dwa, jak to jest w praktyce, bo ja jeszcze nie miałam

NIe zdarzyło mi się, może lekko zaczerwieniona po zabiegu ale szybko znika. Zresztą zwykle nakładana jest maseczka która łagodzi.

Hmmm... nie można przy karmieniu? ja robiłam nawet w ciąży, teraz nie ale też bym chętnie poszła, i lekarki i kosmetyczki pytałam i nie było przeciwskazań, to jest zabieg mechaniczny więc do organizmu się żadne środki nie dostają.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:31   #3663
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
1. My już PO
Tymuś (który w tej właśnie chwili leży koło mnie i z wysiłkiem wypycha kupkę z jelitka ) był super-hiper-mega dzielny Zapłakał tylko dwie sekundki przy wkłuciu, a poza tym nic. Aniołek A i panie pielęgnieraki trafiły nam się tym razem miłe i sprawne A krwi pobrały duuuużo tym razem, aż do 3 probówek.
Czyli Wasze kciuki bardzo pomogły

2. A wiesz, że dziś po przebudzeniu zastanawiałam się jak tam Twoja noc. Widzę, że dziś jeszcze tak samo.. Ale przełom na pewno nadejdzie lada dzień

3. Więc dziś po 20 minutach dmuchania na podbrzusze i łaskotania delikatnego, potem karmienia gołego od pasa w dół Tymcia, z jednoczesnym trzymaniem pojemniczka, w końcu wsadziłam mu nóżki do miski z wodą i odkręciłam kran w umywalce, żeby woda szumiała. I poszło Nie wiem czy prze te zabiegi skomplikowane, czy raczej dlatego, że już długo nie robił
1.
2. Jeśli jeszcze udaje mi się go od razu po karmieniu odłożyć, to jest ok. Dziś się budził, ale w sumie mało jadł. Do tego stopnia, że zalałam się mlekiem z UU, co nie zdarzyło mi się od czasu nawału Musiałam jakoś źle się ułożyć do snu. Poza tym chyba górne zęby będą się przebijać, bo jak posmarowałam żelem dziąsła, to zasypiał spokojnie (choć oczywiście może to być zbieg okoliczności).
Ja juz chyba tak się przyzwyczaiłam do tego wstawania, że gdy mi dłużej spi niż 2 godz., to budzę się i sprawdzam, co z nim
3. Kiedyś Aania pisała o tej wodzie z kranu. I chyba tego samego dnia wzięłam Małego do łazienki do kapania bez pieluchy (zwykle ściągam dopiero w łazience) i puściłąm wodę. A on zaczął sikać też może zbieg okoliczności tylko...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:32   #3664
adrji
Raczkowanie

+owa+u-
Cytat:
no właśnie, ja raczej nie mogę, bo karmię, najwyżej na jesień zrobię, może jak nie będę karmiła
a po niej jak Ci się buzia goi?? bo ona czerwona jest chyba dzień czy dwa, jak to jest w praktyce, bo ja jeszcze nie miałam
ja miałam zawsze tą diamentową to buzia w sumie nie tak bardzo zaczerwieniona, o wiele mniej u mnie niż po tradycyjnym czyszczeniu
ale jest jeszcze ta jakaś korundowa na wieksze problemy z cerą (jej nigdy nie miałam więc nie wiem) a ty jaką masz cere?
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:33   #3665
patik87
Zakorzenienie

Agadus ja mikrodermabrazję miałam 2 razy, w ciąży ostatnio. ..- i było można..hm...
Buzia mocno czerwona, ( ale za to w odtyku gładka jak aksamit) nie można na słońce wystawiać za bardzo, a no i krem z filtrem trzeba na twarz, nawet jak słońca nie ma na dworze. Mi kosmetyczka dała próbki jakiegoś kremu.

No, ja muszę zrobić remanent w kosmetykach.

Zanka Ty masz szczęście. Dopiero testowałas fenjal, a teraz alterrę, tak? to ja się chyba znowu nie załapałam...

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2012-03-12 o 11:35
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:33   #3666
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
na 12.10 idziemy do lekarza, trochę się boję

ale na poprawę humoru załapałam się na testowanie produktów rossmanna

mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:38   #3667
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
ja nie Nataszka ale może od razu odpowiem zobaczymy czy Nataszka jak zajrzy potwierdzi

mikrodermobrazje najlepiej robić własnie na wiosne albo na jesień (aby uniknąć letniego slońca czy zimowych wiatrów mrozów) no ale też mimo wiosny podstawowo po zabiegu krem z filtrem bo zawsze ekspozycja na promienie sloneczne jest,
wogole jeśli mikrodermobrazje diamentową chcesz to jest mniej inwazyjna, tak sobie teraz myśle że ja to w sumie przed ślubem mialam ją serie przez wakacje i mimo lata hm kosmetyczka mi ją zalecała

Nataszka popraw mnie jeśli się myle
a własnie, ty wykonujesz klientką u siebie mikro w lecie?
a dziękujhę za odpowiedź, ale zrobię ja na jesień, mam nadzieję, w piątek to peeling kawitacyjny

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

no prawie w sumie podobne zawody
Nie ma czasu się kłócić, to przynajmniej plus

Brawa dla Tymka!!!!

NIe zdarzyło mi się, może lekko zaczerwieniona po zabiegu ale szybko znika. Zresztą zwykle nakładana jest maseczka która łagodzi.

Hmmm... nie można przy karmieniu? ja robiłam nawet w ciąży, teraz nie ale też bym chętnie poszła, i lekarki i kosmetyczki pytałam i nie było przeciwskazań, to jest zabieg mechaniczny więc do organizmu się żadne środki nie dostają.
tak tylko że ja bym miała z udziałem kwasów, a podczas karmienia nie można z kwasami

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
+owa+u-

ja miałam zawsze tą diamentową to buzia w sumie nie tak bardzo zaczerwieniona, o wiele mniej u mnie niż po tradycyjnym czyszczeniu
ale jest jeszcze ta jakaś korundowa na wieksze problemy z cerą (jej nigdy nie miałam więc nie wiem) a ty jaką masz cere?
ja mam ładną buzię raczej bez wyprysków ropnych, tylko parę zaskórniczków na czole i parę na nosie, a tak to nie narzekam

Stary 2012-03-12, 11:38   #3668
meszsares
Zadomowienie

dzien dobry,

ale jestem dzisiaj zla
nie da sie dostac do zlobka
ciezko sie dostac do przedszkola
nie da sie kupic nawet ogrodka dzialkowego

nosz kurna, da sie cokolwiek w tym kraju???
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:42   #3669
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dzien dobry,

ale jestem dzisiaj zla

same problemy, a rozmawiałaś z dyrektorem przedszkola??
a co do ogródka działkowego, tzn.? chciałas kupić kawałek ziemi i posiac sobie tam coś?? bo nie wiem

Stary 2012-03-12, 11:43   #3670
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
tak tylko że ja bym miała z udziałem kwasów, a podczas karmienia nie można z kwasami
a, to co innego, myślałam że zwykłą
Cytat:
dzien dobry,

ale jestem dzisiaj zla

ojjj

Stary 2012-03-12, 11:45   #3671
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
juz dzwoniłam do kosmetyczki i mikrodermabrazja super na wiosnę, ale nie bardzo ja ja mogę zrobic bo karmię, a;le zapisałam się na peeling kawitacyjny, ah zaczynam wracac do zywych

agadus pierwsze słyszę żeby karmienie piersią było p/wskazaniem do mikrodermabrazji ( chyba, że mnie w szkole uczono inaczej )
Co więcej nawet ciąża nie jest p/wskazaniem.

edit.: Doczytałam co napisałaś. Owszem kwasy są p/wskazaniem przy karmieniu piersią, ale sama mikro nie.

Dzień dobry laski

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html

Edytowane przez Madziulka_17
Czas edycji: 2012-03-12 o 11:50
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:46   #3672
zanetaa88
Zakorzenienie

Halllooo

Moje dziecko ma skok i daje mamusi popalić,
do tego chce tylko chodzić,frajdy ma przy tym co nie miara.
Od rana ryku,a rykuuu...co ją odłożyłam do ryk,
nawet jak obok mnie usiadła - zwalam na sok
U mnie deszczowo i nie ładnie

Brumek
a taka -> http://allegro.pl/kopertowka-listowa...177826543.html kopertówka? moja siostra sobie ją zamówiła i fajnia jest.Chyba, zę chodzi CI o ten kolor który podałaś.

Shira
a to zębole idą, że ma tyle wspaniałych pobudek ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:49   #3673
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
swoją drogą to dopiero niedawno dowiedziałam się że woreczki do pobierania też nie są takie super. Mnie pediatra kazała pobrać do woreczka, wyszły jakieś bakterie to kazała zrobić drugi raz ale już do pojemniczka, bo w woreczkach często ponoć tak wychodzi
Też wczoraj o tym czytałam na jakimś forum Chociaż jak to nie na posiew, tylko na badanie ogólne, to pewnie nie ma aż tak dużego znaczenia?

Cytat:
super ,że Tymek taki dzielny i sprawnie bez traumy się obyło tym razem !!
Masz rację, że TYM razem Pewnie w czwartek na szczepieniu będzie

A jak łapka dziś?

Cytat:

Będzie dobrze

A do tych konkursów to ty masz wielkie szczęście

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Brumek
a taka -> http://allegro.pl/kopertowka-listowa...177826543.html kopertówka? moja siostra sobie ją zamówiła i fajnia jest.Chyba, zę chodzi CI o ten kolor który podałaś.
Chodzi mi o kolor i o wielkość, że taka wielka nietypowo
Stary 2012-03-12, 11:54   #3674
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Też wczoraj o tym czytałam na jakimś forum Chociaż jak to nie na posiew, tylko na badanie ogólne, to pewnie nie ma aż tak dużego znaczenia?
nie wiem.... robiłam małemu tylko analizę ogólną. No i faktem jest że w pierwszym badaniu wyszły bakterie, w drugim (z pojemniczka) nie...

Stary 2012-03-12, 11:59   #3675
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry,

ale jestem dzisiaj zla

pogrubionego się sama boję jak nie wiem co
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:00   #3676
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
same problemy, a rozmawiałaś z dyrektorem przedszkola??
a co do ogródka działkowego, tzn.? chciałas kupić kawałek ziemi i posiac sobie tam coś?? bo nie wiem
- u nas jest nabor elektroniczny do przedszkoli - jednolite zasady na cale miasto - chyba tak jest juz prawie wszedzie w wiekszych miastach. nie da sie "rozmawiac z dyrektorem" - to program komputerowy zalatwia sprawe.. ale od miesiecy slysze, ze do naszego przedszkola kolo domu sa marne szanse sie dostac i wku..a mnie takie gadanie, bo przez to mam stresa
- do zlobka nie ma szans - miejsc 21, ja jestem numer 113
- ogrodek dzialkowy - chcialam, zebysmy z dziewczynami mialy fajne miejsce do zabawy, kupilabym hustawki, basen i takie tam i bysmy sobie siedzialy na dzialkach cale letnie dnie (w zadnym razie nie uprawa roslin-jesli juz to sama trawa). Polowa ogrodkow niedaleko nas zaniedbana jak fix, ale kurna chetnych do sprzedazy nie ma, trzeba chyba lapowki Zarzadowi dawac. Wariaci

gdzie sie czlowiek nie ruszy to pod gorke (szczegolnie tym z wozkami)
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:01   #3677
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Słoneczko i inne mielczanki to w tyg. się widzimy, co Wy na to?
Jak dla mnie ok

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Moja dzisiejsza rozmowa z tż:
- Kochanie może kupimy Hani na święta "garnuszek na klocuszek"?
- Ale po co? Żeby grało jak Hania zrobi kupę? (tż połączył nazwę z grającym nocnikiem, który mu kiedyś pokazywałam ...a ja popłakałam się ze śmiechu )
Haha najlepsze

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny,się zakochałam W takiej torebce: http://www.trendsetterka.com/produkt...-xl-fuchsia-3/

I teraz siedzę i biję się z myślami, czy kupić, czy nie
Bo mi się marzy i w czasach "przedTymonowych" na pewno bym z nią łaziła na co dzień. Ale teraz, od 6,5 miesiąca, nie noszę torebek swoich, tylko tę wielką, w kropki, przyczepianą do wózka, z zapasem pieluch, grzechotek i ciuszków na zmianę. Nawet jak sama wyskakuję do sklepu, to tez tę biorę
Śliczna torebka, natomiast ja bym takiej teraz nie kupiła Stawiam na wygodę po urodzeniu Natana A kopertówki najwygodniejsze nie są

A ja w ogóle humoru nie mam, jestem niewyspana, głowa mnie boli.... Ble
Jeszcze za oknem szaro buro... @ mi się zbliża i wytrzymać ze mną nie można..
Stary 2012-03-12, 12:12   #3678
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Śliczna torebka, natomiast ja bym takiej teraz nie kupiła Stawiam na wygodę po urodzeniu Natana A kopertówki najwygodniejsze nie są
Otóż to! I stąd mój dylemat...
Stary 2012-03-12, 12:30   #3679
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Alibany fajną pracę ma tż, ciekawą, nudą nie wieje.
No na nudę nie może narzekać, każdy event to nowe wyzwanie

Cytat:

My już PO
Tymuś (który w tej właśnie chwili leży koło mnie i z wysiłkiem wypycha kupkę z jelitka ) był super-hiper-mega dzielny Zapłakał tylko dwie sekundki przy wkłuciu, a poza tym nic. Aniołek A i panie pielęgnieraki trafiły nam się tym razem miłe i sprawne A krwi pobrały duuuużo tym razem, aż do 3 probówek.
Czyli Wasze kciuki bardzo pomogły
Super, że Tymek tak dzielnie się spisał

Cytat:

Kciuki za lekarza
I gratulacje

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość
Otóż to
Jak kiedyś kupowałam wszystko pod kątem pracy, tak teraz rozpatruje każdy zakup pod kątem wyjść na spacery czy gdziekolwiek z małą

Dominik i Dawid

alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:41   #3680
zanetaa88
Zakorzenienie

Kto mi powie jaka jest różnica między jogurcikami NESTLE a zwykłym jogurtem naturalnym np. DANONE bez cukru? bo nie wiem jaki jest sens kupowania specjalnie Nestle jak są zwykłe spożywcze?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:04   #3681
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry,

ale jestem dzisiaj zla

no pewnie że sie da - zaje.bać!!!
mam podobne problemy, wiec sie solidaryzuje!

a ja sie pochwale kosmetycznie że od kilku dni robię oczyszczanie twarzy metodą OCM i jestem zadowolona (olej rycynowyy i rzepakowy). zdam relacje za jakis czas. kupilam tez na all kwas mlekowy i bede sobie robic głeboki peeling, czy jak mu tam - jak nerola (ona karmi i mogla wiec i ja sobie zrobie). w planach tez jest zrobienie toniku z octu jabłkowego i mycie wlosów odzywka (jak nerola)... jakas bio-mamuśka sie robie

bo wczesniej, przed wizażem to ja taki własnie ignorant kosmetyczny: jeden tonik, jeden krem jakiś, minimum kolorowych kosmetyków, wszystko najprostsze itd.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-03-12 o 13:08
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:16   #3682
Marina1
Zakorzenienie

Na szybko: Jeśli chodzi o mikrodermabrazję, to ja sobie zakupiłam ( już jakiś czas teeemu ) korund na allegro i sama sobie robię. Mi robi rewelacyjnie na cerę, nie mam wągrów, ani nic.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

http://ciekawe.onet.pl/medycyna/oszu...3,artykul.html
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:57   #3683
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Shirka skąd wiedziałaś

kurcze jak tak czytam o tych Waszych cięzkich nockach to się zastanawiam o co chodzi ja odpukać mam spokój ale Was i maluszków mi szkoda
tak po kościach coś czułam, że może to o mnie chodzić(nie wiedzieć czemu)

szczerze to ja nie wiem co mogłabym więcej zrobić żeby młody lepiej spał już mam z tego powodu doła jak stąd na Alaskę

Cytat:
wiem że już bylo, ale akurat gotuje dzieciowy obiadek
i czy ktoraś z podczytujących akurat mam napisze mi jak zrobic te lane kluski z żółtka??? i jak już sie zrobią ile to gotować?
bo jakoś nie mogę sobie sama tego wyobrazić

no masz samo żółtko w szklance i w garnku wrzącą wodę rozbełtaj żółtko widelcem w szklance i na ten wrzątek wlewaj żółtko podstaw widelec pod lejące się żółtko i nim poruszaj wyjdą taki nitki żółtko ci się zetnie szybciutko wyłącz i możesz dodawać do zupki

Cytat:
Dzięki Ci , mamo Żbiczyco
nie ma za co! fajnie że Tymuś taki dzielny był!

Cytat:

trzymam za was napisz co lekarz powiedział!

Cytat:
dzien dobry,

ale jestem dzisiaj zla

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Halllooo

Shira a to zębole idą, że ma tyle wspaniałych pobudek ?
Żanetko bym ja to wiedziała gdzie jest pies pogrzebany dałam żel ale dalej to samo echhhhh

Cytat:
Otóż to! I stąd mój dylemat...
ale przecież my tu nie rozmawiamy o "funkcjonalności- pożytkowej" takowego zakupy torebka jest śliczna będzie ci z nią bosko a dawno sobie nic nie prezentowałaś i coś ci się od życia należy (zakup pampersów się nie liczy!!!)

idę robić placki ziemniaczane ze śmietaną dziś Shira zombikak serwuje
Stary 2012-03-12, 13:58   #3684
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Adrij a dziekuje, kawka pyszna, z tym, ze ja pije tak kolo poludnia, jak sie odrobie z rana. No i tez z syropami

Brumek dla Tymka.
Zanka

Mi odbija... mam po dziewczynach spacerowki: jedna z wozka wielofunkcyjnego i parasolke, ale od kilku dni nie robie nic innego tylko przegladam net, bo marzy mi sie nowa dla Antka. Czy on nie moze miec czegos nowego? Tylko nie moge sie zdecydowac pomiedzy Nuna, Quinny Zappem Extra, a Espiro Magic. Z tym, ze ten trzeci najmniej mi sie podoba, ale ma wszystko co miec powinien i najtanszy.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:17   #3685
zanka205
Zakorzenienie

zapalenie oskrzeli
Filip antybiotyk doustny
Lena zastrzyki

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:42   #3686
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
zapalenie oskrzeli
Filip antybiotyk doustny
Lena zastrzyki
uuu... oj będzie płacz, dużo tych kłuć?
Stary 2012-03-12, 14:48   #3687
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
zapalenie oskrzeli
Filip antybiotyk doustny
Lena zastrzyki
o matko biedna Lenka
Filip tez ale jednak antybiotyk nie boli tak jak zastrzyk. A co jej bedziecie podawac?? Robisz inhalacje??
Stary 2012-03-12, 14:51   #3688
alibany
Rozeznanie

Cytat:
zapalenie oskrzeli
Filip antybiotyk doustny
Lena zastrzyki
Kurcze aż tak dzieciaczki dopadło choróbsko!!
Biedactwa, zdrówka dla maluszków, żeby szybko wyzdrowieli!!!

Nam dzisiaj troszke doskwiera jednak ten wychodzący ząbek. Ala bardzo marudzi, zagryza wszystko co ma w zasięgu, apetyt średnio dopisuje. Ale zrobiłam jej dzisiaj taką namiastkę ogórkowej i nawet jej smakowała, tylko tak jak wszystko dzisiaj, troszkę zjadła i więcej nie chciała.

Co myślicie o takim stoliczku interaktywnym?? http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...201415392.html
Macie może dla swoich dzieciaczków, albo u kogoś znajomego sprawdził się??
Będzie w stanie konkurować ze stolikiem kawowym w salonie ?
Siedzę na tym allegro i nie wiem co kupić małej. A dostała pare grosików ostatnio od dziadków i chce to przeznaczyć na jakąś zabawkę a nie na pampersy jak zwykle!

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-03-12 o 14:57
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:03   #3689
JustPi
Rozeznanie

alibanydziękujemy i za szybkie przebicie się drugiej jedynki
Cytat:
zakosami? a serio to gratulacje
coś w tych zakosach jest jedną rączkę ma zgiętą w łokciu i częścią od łokcia do dłoni wysuwa do przodu opierając się o podłogę i przyciąga resztę ciała przy czym nóżki lecą jej na boczek, druga ręka zostawiona do trzymania zabawek (żołnierz trzyma w niej broń i jak na nią patrzyłam to właśnie mi się z czołganiem wojskowym skojarzyło
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Robiłam wczoraj o 21 kopytka. Właśnie sobie podsmażyłam na paletni. Pierwszy raz w życiu robiłam i szok, bo dobre wyszły
za kopytka, widocznie siebie nie doceniasz. Wcześniej królik, teraz kopytka, to co będzie następne?

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
brawo!!!

http://www.tublu.pl/Maluszek_w_podro...i_Pack-it.html
Ale martwie sie tez o mojego siostrzenca, wczoraj mial przebijana blone bebenkowa, bo mu sie ropka zbierala. Zapalenie ucha. Bidulek taki. Bez znieczulenia i plakal bardzo.
1 dziękujemy
2 ciekawa jestem bardzo tego krzesełka, daj znać jak wypróbujecie
3 biedaczek oby jak naszybciej wyzdrowiał

mamad1, agadus dziękujemy

Cytat:
ja to uwielbiam, i samych kremów mam 5 +serum w zależności od potrzeby skóry, a pod oczy mam 3+serum, ludzie nawet nie wiedziałam ,że mam tyle
to może polecisz jakiś kremik pod oczy? tyle, że potrzebuję przeciwzmarszczkowy
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:31   #3690
Naataaszkaa
Raczkowanie

Hej Wam

melduję, że pierwszy dzień pracy zaliczony było rewelacyjnie.. pełno śmiechu, znowu te same wygłupy co dawniej.. jednym słowem nic się nie zmieniło.. kierownik się mną bardzo przejmuje, żebym się nie stresowała itd.. do końca tygodnia mam sobie poprzypominać wszystko co i jak na spokojnie, pośledzić zmiany i jestem straaasznie zadowolona już chcę jutro

Hania w żłobku super, panie chwaliły, że dzisiaj pięknie się zachowywała i nic nie marudziła o 14 ją odebrałam i teraz drzemie.. ponoć tylko uwielbia panie opluwać podczas jedzenie nagminnie pierdząc pełną obiadku buzią

A tak poza tym to dzisiaj nie śpimy od 3:45.. Hania wcześnie zafundowała mamie pobudkę, po czym usnęła przed 6 a punkt 6 zadzwonił mój budzik

Zaraz Was trochę ponadrabiam.. teraz ciężej będzie mi być z Wami na bieżąco.. nie piszcie za dużo
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości