|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczna - cz. V
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1323 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#1324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojego TŻ - brat jest świeżo po rozwodzie i spoko rozumiem ale jak tak będzie patrzył na innych to będzie patrzył jak wychodzę za mąż za innego.
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie zachowanie jest dla mnie po prostu karygodne, są miejsca w których to by było nie do pomyślenia i od razu zostałyby wyciągnięte konsekwencje.
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie włosowy post już na blogu
Zapraszam ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Edytowane przez LeejdiNaati Czas edycji: 2012-03-12 o 11:43 |
|
|
|
|
#1327 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1328 |
|
Klientka w krawacie
|
A są takie, w których jest wolna amerykanka. Ludzie nie zgłoszą, bo się boją- a taka oskarżona osoba może zrobić pod górkę np. na egzaminie. Poza tym też ręka rękę myje- osoby do których należałoby zgłosić takie zachowanie też często zamiatają sprawę pod dywan.
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To molestowanie seksualne, kropka. Ukrywanie tego nie jest ok.
|
|
#1331 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przypadku studiów nie przychodzenie na zajęcia wiąże się również z nikłą szansą na ich ukończenie - więc co bym wybrała? Zgłoszenie, bo cenię swoją godność bardziej niż rok moich studiów (zakładam, że nie mówimy tu o sytuacji kiedy nieprzyjemna sprawa z wykładowcą wyszła na roku np. trzecim). Trzeba się natrudzić, ale takie sprawy można nagłośnić w mediach, itp. Tylko, że to wymaga chęci i siły, nie przymykania oko na absolutnie niedopuszczalne zachowanie. Tak, jak pisałam - nic nie robiąc, powodujesz, że sytuacja się nie zmienia.
|
|
#1333 | |
|
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() Na pewno coś, co wymaga ode mnie zrozumienia metafory. ![]() Matematykę stosowaną. Czasem trzeba tłumaczyć wszystko począwszy od podstawowych pojęć, które opierają się przecież na aksjomatach. Dzolls, jeśli ktoś studiuje na uczelni, gdzie zdaje się za dekolt, to jest to dla mnie na równi z przyznawanie się do tego, że nie przeczytało się żadnej lektury szkolnej albo nie czyta w ogóle. Nie śmieszy mnie nawet taki "żartobliwe" stwierdzenie, bo przez to mamy właśnie multum nie nadających się do niczego magistrów. Co do mojej uczelni - na moim wydziale za zbyt duży dekolt nie da się zdać, co najwyżej można zostać potraktowanym pobłażliwie jako osoba nie potrafiąca się ubrać stosownie do sytuacji ![]() LeejdiNaati - a wiesz, że wystarczy napisać pismo, pójśc na pocztę i wysłać podając tylko adresata, skoro boicie się osobiście? No ale na to pewnie już nie wpadłyście nerwowo poprawiając hipotetyczne spódniczki - w końcu tak jest wygodniej, bo a nuż podniesie wam ocenę za odsłonięte nóżki i cycki na wierzchu Przepraszam, ale żal mi ludzi, którzy pozwalają się traktować jak przedmioty.---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Btw pozwalając na takie zachowanie pokazujecie, że kobietę wolno tak traktować. Równie dobrze można by was klepnąć indeksem w tyłek podczas egzaminu ustnego, ilość klepnięć = ocena? "Bo boimy się donieść"? Żałosne.
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-03-12 o 12:25 |
|
|
|
|
#1334 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
No ja akurat jestem osobą, która walczyć o swoje umie i uprzedmiotowić też się nie da, jeśli sytuacja by tego wymagała to zrobiłabym z tym co trzeba.
Natomiast nie uważam żeby żart (seksistowski - fakt) kwalifikował się do tego, żeby na wykładowcę donosić ryzykując tym samym moje studia. Z takim zgłoszeniem i tak zapewne niewiele zrobią (co innego gdyby sprawa była poważna), a gdybym była na wymarzonym kierunku na dobrej uczelni, gdzie dostać się trudno, to po prostu byłoby to rezygnacją z nich na własne życzenie. No i nie wiem, ja tam wolę sobie posłuchać żartów o spódniczkach, niż potem mieć z tego powodu poważne problemy. Wszystko zależy od człowieka, ja zakładam że opisywany przykład to głupi i niesmaczny żart, starsi panowie często tak mają, nie tylko wykładowcy. Dopóki te żarty nie zmieniają się w jakieś bezpośrednie jednoznaczne propozycje, albo mnie taki wykładowca nie dotknie w nieodpowiedni sposób, to mi to jakoś szczególnie nie przeszkadza. Trochę bez sensu jest zgłaszać każdą rzecz, która teoretycznie jest nieodpowiednia. Mam w szkole nauczyciela od angielskiego, spoko facet, wesoły, fakt czasami ma głupie żarty, ale na lekcji dzięki temu panuje luźna przyjemna atmosfera. Kiedyś miał on w zwyczaju za dobra odpowiedź, lub jakiś śmieszny tekst przybijać uczniom piątki ("I give you five!"). Nieodpowiednie? Teoretycznie tak, nauczyciel nie może dotykać ucznia. No to ktoś zgłosił nieodpowiednie zachowanie nauczyciela do dyrekcji. Pytam się po co? Żeby zrobić mu pod górkę? |
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
No widzisz, Drozja - każdy ma jakieś granice tolerancji i wytrzymałości. Dla mnie teksty o spódniczkach już je przekraczają, natomiast tekst o rurce to w ogóle jakieś kuriozum.
A akceptacja takiego zachowania jest akceptacją uprzedmiotawiania - powiedz to otwarcie i już, a nie gadaj głupot jaka to Ty nie jesteś. Natomiast porównywanie tekstów, które śmiało można podciągnąć pod molestowanie seksualne, to dawania uczniom piątki za dobrą odpowiedź jest dla mnie nie do ogarnięcia. Zakładam, że to błąd, a Ty jesteś po całej nocy ciężko przepracowanej, bo nie wierzę, że napisałaś to w pełni świadomie.
|
#1339 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie było sporo takich zartow i to zwykle im bardziej tytułowany wykładowca, zwykle profesorowie tak mają
a jeszcze taki obleśny dziad no ale takich ludzi się spotyka w każdym aspekcie życia, jak nie na uczelni to np drogówka, tam to chyba sami tacy. Choć np jak robiłam wywiady po gali mma to miałam o wiele lepsze dojścia po do zawodników bo byłam jedyną babką i każdy patrzył przychylniej, więc ma to swoje plusyja wlasnie zakupilam 1 alterre, morelową z pszenicą wiec mam nadzieje ze sie sprawdzi
|
#1340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jak napisałaś, każdy ma inne granice, dla mnie taki żart, czy przybicie komuś piątki nie przekracza granic molestowania i nie oznacza jego akceptacji. ![]() Ja pisze jaka jestem, gdyby ktoś mnie w moim odczuciu molestował, to bym to zgłosiła gdzie trzeba, może to ty jesteś przewrażliwiona. ![]() Nie porównałam tego jako dwie równoważne kwestie. Ot, dla jednych żart o spódniczce jest molestowaniem seksualnym, dla drugich to że nauczyciel przybije ci piątkę też może nim być. I dla kogoś widocznie było, bo zostało to zgłoszone, a nauczyciel miał przez to spore problemy. Edit: Co więcej, uważam że takie przybijanie piątek, można dużo łatwiej podciągnąć pod molestowanie niż głupie żarty. Jakby nie patrzeć, jest to przekraczanie bariery cielesnej. W przypadku dwuznacznego żartu wykładowca powie ci że przekręciłaś jego słowa, albo źle go zrozumiałaś, jeśli cię dotknie to dotknął cię i już. Edytowane przez Drozja Czas edycji: 2012-03-12 o 13:20 |
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam, palnęłam totalną głupotę
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny miałyście może ten podkład LRP https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html pewnie na dniach pójdę po próbki
|
#1343 |
|
Klientka w krawacie
|
Ale z drugiej strony mogą zignorować anonim.
Na moim wydziale jak jest jakaś chryja to lecą do Wyborczej. A wykładowcy panicznie się jej boją .A tak przy okazji molestowania- to działa w dwie strony. Słyszałam kilka historii o tym, jak to mniej lub bardziej napalone pannice próbowały wyrwać ćwiczeniowców.
|
#1344 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Dzień dobry
![]() Idę nadrabiać weekendowe posty
|
|
#1345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, po kolei. 1. Jeśli komuś przeszkadzało przybijanie piątki i uznał to za przegięcie - uważam za słuszne, że to zgłosił. To nie jest zachowanie standardowe, to nie jest konieczność na lekcjach, a nauczyciele w zasadzie jednak nie powinni dotykać uczniów. 2. To koniec końców uważasz, że nauczyciel popełnił błąd zmniejszając dystans między uczniem, a nauczycielem (i należało to zgłosić), czy może uważasz, że zgłoszenie było bezpodstawne? A może uważasz to za błąd, ale uznałaś, że nie ma po co o tym mówić, bo to błaha sprawa? Szczerze mówiąc nie wiem do którego fragmentu Twojej wypowiedzi się odnoszę, bo teraz go nie widzę. W każdym razie 20 minut temu przeczytałam Twoją odpowiedź na fragment mojego posta o popełnianiu błędu. Czy mogłabyś, proszę, przypomnieć mi (i innym), co tam pisałaś, czy może usunęłaś to, bo uważasz to za głupie i nie chcesz się już tym dzielić ze światem? 3. Czy gdyby kolega (kolega, ot, taki z klasy czy coś), klepnął Cię po ramieniu na "cześć" poczułabyś się gorzej niż gdyby powiedział "hehe, powiem ci co było na poprzedniej lekcji jeśli zatańczysz przede mną na rurce" lustrując Cię przy tym z góry na dół? Poza tym granice nie są takie jasne, zupełnie nie seksualne przybicie piątki może też być dla kogoś przegięciem (sama nie znoszę np. jak dotyka mnie w jakikolwiek sposób ktoś obcy), niemniej jednak sądzę, że więcej osób poczuje się dotkniętych chamskim żartem z silnym podtekstem seksualnym. I nie ma tu nic do rzeczy, że z niestosownego żartu można łatwiej się wykręcić - nie chodzi o aspekty techniczne, tylko o to, jak ktoś się poczuje. Różnica między przybiciem piątki jest taka, że większości ludzi nie dotyka zbyt silnie nieseksualne przekroczenie bariery cielesnej w postaci high five - a żarty o charakterze mocno seksualnym dotykają zwykle dość głęboko. Mnie np. wciąż mdli jak myślę o lekcjach PO w liceum, mimo że Ty stwierdziłabyś, że nic specjalnego się tam nie działo. ![]() Spróbuj popatrzeć z zewnątrz. To, że Ciebie coś nie dotyka silnie nie znaczy, że jest ok. Niektóre kobiety są prostytutkami i nawet są z tego zadowolone - chciałabyś być prostytutką? ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
Po co w ogóle spróbować coś zmienić, przecież jest tyle możliwości, że się nie uda.
|
|
#1346 |
|
Klientka w krawacie
|
Nie mówię przecież, żeby niczego nie zgłaszać. Tylko anonim ma znikomą siłę rażenia, dużo mniejszą niż starcie twarzą w twarz (którego się obawiamy) i wydaje mi się, że nie jest to dobry sposób na załatwienie problemu.
|
#1347 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję i ja
![]() Co do zdawania egzaminów "na dekolt" to nie oszukujmy się, urodziwe dziewczyny mają łatwiej ![]() Miłego dnia Dziewczyny!
Blogujemy 25.08 Codzienny makijaż na lato. 28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem! 07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem. 08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej. |
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co, jeśli kogoś przerasta zrobienie tego otwarcie, to anonim jest dość dobrym wyjściem, w końcu lepsze to, niż nic. Myślę też, że zgłaszać takiego czegoś nie trzeba indywidualnie, a osób, którym to przeszkadza jest na pewno więcej niż jedna - i im więcej głosów sprzeciwu tym trudniej je uwalić i tym większa jest siła rażenia.
|
|
#1349 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#1350 | |
|
Konto usunięte
|
To samo za mnie dzisiaj czeka
![]() Cytat:
kieroniczka czy kadrowa może być zazdrosna o tą ładniejszą i jej wtedy nie przyjmnie A u mnie na blogu dwa makijaże, jeden pastelowy, drugi z mocną kreską oraz możliwość wybrania koloru cienia na jutrzejrzy makijaż
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:21.

na maturze jednak nie do pomyslenia.

a jeszcze taki obleśny dziad