|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad-grudzień 2011 cz.2
och dziewczyny, od wczoraj nie mogę przestać o tym myśleć - tak mi szkoda tych kobiet
o zmarłym źle się nie mówi, ale nie mogę normalnie, no jak można coś takiego zrobić Planujecie już gdzieś wakacje???? A może macie już rezerwacje gdzieś zrobione? Jedziecie gdzieś wogóle? |
|
|
|
#932 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
My dziś nie idziemy na spacer bo tż zapomniał wypakować wózek z auta i pojechał z nim do pracy .Seona ale historia , u nas w listopadzie młodzi chłopcy mieli wypadek, dwóch zginęło, jeden leży w śpiączce, a ten który spowodował wypadek przeżył i jego dziadek nie wytrzymał presji i sie powiesił, 79lat miał. A ja chyba go widziałam jak szedł sobie to zrobić bo szłam obok jego domu na spacer a on szedł do jakiejś szopy, za pół h karetka i policja, powiesił sie w tej szopie .Eh. Mój maluch wstawał milion razy w nocy, tradycyjnie, co za dzieć ![]() Wpylam pierogi odsmażane, mniami .Goldika ale szpiegus z tej Twojej Matki, boshe, po co ona to robi .
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
bahamdia, a co Ci się mój avek nie podoba
to piękny obraz Mary Cassat, kocham jej dzieła!! Obejrzyjcie sobie ma takie piękne prace dzieci i matek z dziećmi
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2012-03-12 o 11:34 |
|
|
|
#934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
w dzien ?
w nocy to od 18-19tej po kąpieli młody zasypia przy cycu i czasami go odkładam a czasami nie i mniej jj więcej co 2h jje- chociaz zdarza sie mu i co 3h a jakiś czas temu co 1h wiem ze to jeden z grzechów wychowawczych,ale tak sobie mysle ze jak przejdzie na butle-chociaz na noc za jakis czas, to wtedy bedzie dlugo spał i wtedy w łóżeczku![]() a Wy? thx ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- ja włąśnie dzisiaj tez pomyśłałąm o wakacjach-nawet avek sobie zmieniłam, a co . My myślimy nad morze moze w lipcu? wyjechac- trzeba by zaklepywac mijesca i chyba z dziadkami pojedziemy- tak si epalą do pilnowania VikusiaCytat:
Cytat:
![]() moj tez wstaje, co 2-3h a twój?---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- aa i wczoraj ważyłam Vikusia i ma 6,5kg |
||
|
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ta sukienka mohito jesrt na głównej str sklepu www.mohito.pl po prawej stronie
co do wakacji to w tym roku jedziemy z maluszkiem na 7 dni do karpacza do gołbiewskiego a na przyszly rok planujemy we wrzesniu Tunezję
|
|
#936 |
|
Wtajemniczenie
|
U Nas w nocy co 2-3h sie jje czasem czesciej
)
|
#937 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Seona-ja o wakacjach staram sie NIE myśleć...jest kredyt to wakacji nie będzie
![]() ![]() Truscafko-niestety chyba nie dam rady obejrzeć tej sukienki bo net mam starsznie wolny;/
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-03-12 o 12:10 |
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Uff daja mi maluchy wycisk od rana, marudza jak szaleni
Wakacje - trudno powiedziec bo macierzynski podstawowy mam do czerwca, z dodatkowym polowa lipca a potem welcome back praca
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
truscafka kiecka śliczna
Seona my śmigamy na początku lipca do Mielna, do domków (Złota Plaża) Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2012-03-12 o 12:32 |
|
|
|
#941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pewnie bym zrobiła to co mąz ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Ja chce bardzo nad polskie morze ale co z tym wyjdzie to niewiem. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
Bardzo mi sie podoba jedno i drugie !!!!! Ja też chce sukienke na chrzciny synusia
|
|
|
#942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#943 |
|
Zadomowienie
|
GOLDIKA współczuję sytuacji z mamą...
![]() CHAWA ja mam troszkę okrojoną dietkę, bo mały ma podejrzenie AZS. Ale np. u nas szkodziły na brzusiek jabłka i inka czego bym w życiu się nie spodziewała, poobserwuj Właśnie przyszła mi bluzka koronkowa na chrzciny, ważę 49 kg a rozmiar 36/38 ledwo wchodzi, chyba nie będę oddychać Zauważyłam, że młodemu wyskakują krosty niezależnie od żarcia, ale jak mocno wtuli się w tetrę. Po godzinie schodzą/ może to Lovela winna??? nie mam cierpliwości do tych wysypek Z czym robicie rogaliki? Bo nie chcę powideł ani dżemu i nie mam pomysłu z czym dobre oprócz jabłek, które są standardowo u nas
|
|
#944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ile czasu to Ci zajeło? kto wtedy z malutkim? mąż? No i że masz zapał, że Ci się chce... podziwiam. Ja siedze w domu- wypluta i nie chce mi sie nawet tylka do brzuszkow ruszyc (choc musze zaczac, bo zgnusnieje jak gruba beka jakas)
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
To moze budyn lub twarozek? Albo bakalie?
|
#946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tak długo mnie nie było, że zamkneliście stary wątek A tutj już tyle napisane ja wrocilam na studia, dzienne! ale na szczescie jest to 2, 3 dni w szkole. Dojezdzam 60km a z małą zostaja babcie na zmiane, obie pracuja ale jedna na noc druga na dzien i tak sie wymieniaja, wiec nie martwie sie o moja kruszynke. A tak pozatym to jemy juz sporo oprocz maminego mleczka jemy marchewke, ziemniaczek, dynie, ostatnio wprowadzamy gluten i jemy kaszki ryzowe-mleczne ![]() Z osiągniec to u nas: krzyki (czasami po pol h) ale nie takie rozpaczliwe tylko takie smieszne hehe, chcemy bardzo siadac i nawet czasem wstawac ale jeszcze za wczesno, łapiemy w raczke podana zabawke po ostatniej szczepionce płakalismy tylko 30sek i wazymy 6830A wakacje planujemy nie mozemy sie zdecydowac na razie ale jedno pewne tam gdzie morze może nad nasze morze
Edytowane przez dreamnes Czas edycji: 2012-03-12 o 13:00 |
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
dicoflor dla dzieci to ten w kropelkach?
ile kosztuje?jak sie dawkuje???
|
#948 |
|
Zadomowienie
|
truscafka sukieneczka śliczna, pachnie latem
seona my jak co roku wakacje mamy króciutkie bo tylko 2dniowe w Polańczyku elf do rogalików, drożdżóweczek rozcieram twaróg chudy biedronkowy z cukrem pudrem - na oko, pycha
|
|
|
|
#949 |
|
Zadomowienie
|
dzięki, może wezmę ten twarożek
dodam rodzynek i cukru i będzie git ![]() DYGOTKO dicoflor dla mluszków w saszetkach jest, leczniczo 1 saszetka na dobę, profilaktycznie zalecano nam 0,5 torebki tylko u nas się akurat nie sprawdził
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
elf a co pomiogło?
|
#951 |
|
Zadomowienie
|
u nas nie, jak odstawiliśmy to mały odżył
brzuś nie bolał, kupka szła a nie zatwardzenie itp. ale każde dziecko jest inne - naszemu kupsko uregulowała biogaja
|
|
#952 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
genialan ta sukienka.... ciekawe jaka cena ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
ja chyba jedynie działka... 2 lata temu nie byłam bo mialam z tata Mai plan by odłozyć na zeszłoroczne i pojechac zagranice... a w zeszlym roku nie bylam bo ciąza no i kłotnie 24/7 ... a teraz... nie mam kasy by jechac, choc marzy mi sie morze chociaz na 3 dni ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
u nas tez nie dzialal... :P
|
||||
|
|
|
#953 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mala wlasnie dosypia na balkonie po spacerze, a ja czytam forum, zamiast uczyc sie hiszpanskiego my w tym roku w lipcu planujemy chorwacje, caly czas szukam i jeszcze nic nie zabookowalam, a na wiosne w przyszlym roku cos hiszpanskojezycznego. jeszcze nie wiem czy nasz kontynent czy kanary. Zobaczmy jak sie dziec bedzie sprawowal jak zacznie chodzic jak dobrze, to pewnie cos na wlasna reke po hiszpani, a jak nie bardzo to pewnie wypoczynek na wyspach.
|
|
|
|
|
#954 |
|
Zadomowienie
|
Seona - ja bym chciała jechać do Włoch do rodzinki ale sie zastanawiam czy Filip nie za mały będzie na taką podróż i myslę jak zniesie zmianę klimatu na taki gorący - rodzinka mieszka na południu Włoch,więc jeśli nie Italia to może znajdę coś u nas nad Bałtykiem
narazie jeszcze nic nie postanowiliśmy... a może będzie tak że wyskoczymy tylko gdzieś nie daleko na weekend a więcej kasy wydamy na wykończenie domu... zobaczymy jak to będzie![]() fatal21 - u mnie też nocne pobudki zazwyczaj co 2-3godziny,ale niedawno był czas że co godzinę wstawał a jak młodszy był to rozpieszczał mnie spaniem po 5 godzin ![]() truscafka - sukienka śliczna,bardzo ładny kolorek ja chyba mam za ciemną bo kobaltowo czarną i nie wiem czy nie poszukać czegoś jaśniejszego...elf27 - mój ma krostki na brodzie ,myślę że od tego że ślini się ostatnio jak buldog ![]() siedzimy dziś w domu bo ciągle pada i zimno uciekam Fifi wstał i wzywa cycka
|
#955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ale wam przechwalilam dziecko.Nie placze tylko,jak spi
Cytat:
Ktos puscil plotke,ze jestem w ciazy i wszyscy w kolo mnie o to pytaja .Ponoc na szczescie-dostalam dzisiaj strzal z gory na wozek i kurtke
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My planujemy tydzień nad morzem w czerwcu. Zaraz po moim powrocie do pracy ![]() Dziewczyny może coś doradzicie. Mam dylemat jak rozłożyc w czasie kilka spraw. A mianowicie teoretycznie 2 maja mam być w pracy, ale pewnie wezmę jeszcze ze 2 tygodnie urlopu z ubiegłego roku, wiec od połowy maja wracam do pracy. I do tego czasu chciałabym żeby Helcia spała w swoim pokoju, była odstawiona od piersi i zaprzyjaźniła się z nianią, którą musimy znaleźć. Odstawienie - chyba bardziej emocjonalnie to przeżyjemy niż "jedzeniowo" bo Helcia ładnie i chętnie je z butelki. Ale jak odstawić dziecko, czy raz a dobrze, czy na raty eliminując posiłki. Spanie w pokoju - chyab bedzie najłatwiejsze bo mała ładnie zasypia sama w łóżeczku i prawie zawsze śpi całe noce. budzi sie miedzy 5-7 rano. Niania - ..... jestem zielona w tym temacie, chociaż sama pracowałam jako opiekunka nad ponad rocznym dzieckiem przez kilka miesięcy. Chyba przydało by się ustalić stały progam dnia... |
|
|
|
|
#958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no trzeba uwazac. Fajne sa tez opjce jak w niektorych aptekach o okreslonych godzinach wszystko jest 15 % taniej, ale teraz racznei nie chodze, bo musialabym z dzieckiem, a w tych godzinach duzo ludzi jest i sie boje zarazkow. |
|
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi się podoba, cicha woda z Ciebie &Sama bym pokupowała takie stroje, tylko, że jakoś brakuje mi odwagi. A że karmię, zaszaleć z ![]() Raczej jak bym soś już włożyła na siebie chyba bym pękła ze śmiechu... My planujemy wakację. Na pewno pojedziemy nad morze. Pewnie do Pogorzelicy, jest tam spokojnie, bliziutko Niechorze. Ale miejsca nie zaklepuje, bo zazwyczaj jedziemy w ciemno. Goldi przymierzaliśmy się do Maxi Cosi Tobi. Truscafko sukienka przepiękna uwielbiam taki styl, a letnie sukienki w ciepłych odcieniach pasteli po prostu uwielbiam.W Maju idziemy na Komunie Św do rodziny, więc mam kolejny pretekst do zakupu W dalszych wakacyjnych planach chcemy jechać za rok do Chorwacji. Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-03-12 o 14:40 |
|
|
|
|
#960 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
ale jak to zrobic zeby tylko wieczorem bylo mleko to hmmm
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

o zmarłym źle się nie mówi, ale nie mogę normalnie, no jak można coś takiego zrobić

.
, u nas w listopadzie młodzi chłopcy mieli wypadek, dwóch zginęło, jeden leży w śpiączce, a ten który spowodował wypadek przeżył i jego dziadek nie wytrzymał presji i sie powiesił, 79lat miał. A ja chyba go widziałam jak szedł sobie to zrobić bo szłam obok jego domu na spacer a on szedł do jakiejś szopy, za pół h karetka i policja, powiesił sie w tej szopie
.
.
ma takie piękne prace dzieci i matek z dziećmi 
wiem ze to jeden z grzechów wychowawczych,ale tak sobie mysle ze jak przejdzie na butle-chociaz na noc za jakis czas, to wtedy bedzie dlugo spał i wtedy w łóżeczku
i
za "magiczne" 3 miesiące!

&
uwielbiam taki styl, a letnie sukienki w ciepłych odcieniach pasteli po prostu uwielbiam.