|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
no prawie w sumie podobne zawody ![]() Nie ma czasu się kłócić, to przynajmniej plus ![]() Brawa dla Tymka!!!! Cytat:
NIe zdarzyło mi się, może lekko zaczerwieniona po zabiegu ale szybko znika. Zresztą zwykle nakładana jest maseczka która łagodzi. Hmmm... nie można przy karmieniu? ja robiłam nawet w ciąży, teraz nie ale też bym chętnie poszła, i lekarki i kosmetyczki pytałam i nie było przeciwskazań, to jest zabieg mechaniczny więc do organizmu się żadne środki nie dostają.
|
|
|
#3663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Jeśli jeszcze udaje mi się go od razu po karmieniu odłożyć, to jest ok. Dziś się budził, ale w sumie mało jadł. Do tego stopnia, że zalałam się mlekiem z UU, co nie zdarzyło mi się od czasu nawału Musiałam jakoś źle się ułożyć do snu. Poza tym chyba górne zęby będą się przebijać, bo jak posmarowałam żelem dziąsła, to zasypiał spokojnie (choć oczywiście może to być zbieg okoliczności).Ja juz chyba tak się przyzwyczaiłam do tego wstawania, że gdy mi dłużej spi niż 2 godz., to budzę się i sprawdzam, co z nim ![]() 3. Kiedyś Aania pisała o tej wodzie z kranu. I chyba tego samego dnia wzięłam Małego do łazienki do kapania bez pieluchy (zwykle ściągam dopiero w łazience) i puściłąm wodę. A on zaczął sikać też może zbieg okoliczności tylko...
|
|
|
|
|
#3664 | |
|
Raczkowanie
|
+owa+u-
Cytat:
ale jest jeszcze ta jakaś korundowa na wieksze problemy z cerą (jej nigdy nie miałam więc nie wiem) a ty jaką masz cere? |
|
|
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus ja mikrodermabrazję miałam 2 razy, w ciąży ostatnio. ..- i było można..hm...
Buzia mocno czerwona, ( ale za to w odtyku gładka jak aksamit) nie można na słońce wystawiać za bardzo, a no i krem z filtrem trzeba na twarz, nawet jak słońca nie ma na dworze. Mi kosmetyczka dała próbki jakiegoś kremu. No, ja muszę zrobić remanent w kosmetykach. ![]() Zanka Ty masz szczęście. Dopiero testowałas fenjal, a teraz alterrę, tak? to ja się chyba znowu nie załapałam...
Sara Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2012-03-12 o 11:35 |
|
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3667 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- ja mam ładną buzię raczej bez wyprysków ropnych, tylko parę zaskórniczków na czole i parę na nosie, a tak to nie narzekam |
|||
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry,
ale jestem dzisiaj zla ![]() nie da sie dostac do zlobka ciezko sie dostac do przedszkola nie da sie kupic nawet ogrodka dzialkowego nosz kurna, da sie cokolwiek w tym kraju??? |
|
|
|
#3669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do ogródka działkowego, tzn.? chciałas kupić kawałek ziemi i posiac sobie tam coś?? bo nie wiem |
|
|
|
|
#3670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
agadus pierwsze słyszę żeby karmienie piersią było p/wskazaniem do mikrodermabrazji ( chyba, że mnie w szkole uczono inaczej ) Co więcej nawet ciąża nie jest p/wskazaniem. edit.: Doczytałam co napisałaś. Owszem kwasy są p/wskazaniem przy karmieniu piersią, ale sama mikro nie. Dzień dobry laski
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-03-12 o 11:50 |
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Halllooo
![]() Moje dziecko ma skok i daje mamusi popalić, do tego chce tylko chodzić,frajdy ma przy tym co nie miara. Od rana ryku,a rykuuu...co ją odłożyłam do ryk, nawet jak obok mnie usiadła - zwalam na sok U mnie deszczowo i nie ładnie ![]() Brumek a taka -> http://allegro.pl/kopertowka-listowa...177826543.html kopertówka? moja siostra sobie ją zamówiła i fajnia jest.Chyba, zę chodzi CI o ten kolor który podałaś. Shira a to zębole idą, że ma tyle wspaniałych pobudek ?
|
|
|
|
#3673 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż jak to nie na posiew, tylko na badanie ogólne, to pewnie nie ma aż tak dużego znaczenia?Cytat:
Pewnie w czwartek na szczepieniu będzie ![]() A jak łapka dziś? Cytat:
![]() A do tych konkursów to ty masz wielkie szczęście ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
|
#3674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3676 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale od miesiecy slysze, ze do naszego przedszkola kolo domu sa marne szanse sie dostac i wku..a mnie takie gadanie, bo przez to mam stresa![]() - do zlobka nie ma szans - miejsc 21, ja jestem numer 113 ![]() - ogrodek dzialkowy - chcialam, zebysmy z dziewczynami mialy fajne miejsce do zabawy, kupilabym hustawki, basen i takie tam i bysmy sobie siedzialy na dzialkach cale letnie dnie (w zadnym razie nie uprawa roslin-jesli juz to sama trawa). Polowa ogrodkow niedaleko nas zaniedbana jak fix, ale kurna chetnych do sprzedazy nie ma, trzeba chyba lapowki Zarzadowi dawac. Wariaci![]() gdzie sie czlowiek nie ruszy to pod gorke (szczegolnie tym z wozkami )
|
|
|
|
|
#3677 | ||
|
Zadomowienie
|
Jak dla mnie ok
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Stawiam na wygodę po urodzeniu Natana A kopertówki najwygodniejsze nie są ![]() A ja w ogóle humoru nie mam, jestem niewyspana, głowa mnie boli.... Ble Jeszcze za oknem szaro buro... @ mi się zbliża i wytrzymać ze mną nie można..
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Otóż to! I stąd mój dylemat...
|
#3679 | |||
|
Rozeznanie
|
No na nudę nie może narzekać, każdy event to nowe wyzwanie
![]() Cytat:
Cytat:
I gratulacje ![]() Cytat:
![]() Jak kiedyś kupowałam wszystko pod kątem pracy, tak teraz rozpatruje każdy zakup pod kątem wyjść na spacery czy gdziekolwiek z małą ![]() Dominik i Dawid ![]() |
|||
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Kto mi powie jaka jest różnica między jogurcikami NESTLE a zwykłym jogurtem naturalnym np. DANONE bez cukru? bo nie wiem jaki jest sens kupowania specjalnie Nestle jak są zwykłe spożywcze?
|
|
|
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam podobne problemy, wiec sie solidaryzuje! a ja sie pochwale kosmetycznie że od kilku dni robię oczyszczanie twarzy metodą OCM i jestem zadowolona (olej rycynowyy i rzepakowy). zdam relacje za jakis czas. kupilam tez na all kwas mlekowy i bede sobie robic głeboki peeling, czy jak mu tam - jak nerola (ona karmi i mogla wiec i ja sobie zrobie). w planach tez jest zrobienie toniku z octu jabłkowego i mycie wlosów odzywka (jak nerola)... jakas bio-mamuśka sie robie ![]() bo wczesniej, przed wizażem to ja taki własnie ignorant kosmetyczny: jeden tonik, jeden krem jakiś, minimum kolorowych kosmetyków, wszystko najprostsze itd. Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-03-12 o 13:08 |
|
|
|
|
#3682 |
|
Zakorzenienie
|
Na szybko: Jeśli chodzi o mikrodermabrazję, to ja sobie zakupiłam ( już jakiś czas teeemu ) korund na allegro i sama sobie robię. Mi robi rewelacyjnie na cerę, nie mam wągrów, ani nic.
---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- http://ciekawe.onet.pl/medycyna/oszu...3,artykul.html
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3683 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(nie wiedzieć czemu )![]() szczerze to ja nie wiem co mogłabym więcej zrobić żeby młody lepiej spał już mam z tego powodu doła jak stąd na Alaskę Cytat:
no masz samo żółtko w szklance i w garnku wrzącą wodę rozbełtaj żółtko widelcem w szklance i na ten wrzątek wlewaj żółtko podstaw widelec pod lejące się żółtko i nim poruszaj wyjdą taki nitki żółtko ci się zetnie szybciutko wyłącz i możesz dodawać do zupki nie ma za co! fajnie że Tymuś taki dzielny był! ![]() Cytat:
Cytat:
Żanetko bym ja to wiedziała gdzie jest pies pogrzebany dałam żel ale dalej to samo echhhhh ale przecież my tu nie rozmawiamy o "funkcjonalności- pożytkowej" takowego zakupy torebka jest śliczna będzie ci z nią bosko a dawno sobie nic nie prezentowałaś i coś ci się od życia należy idę robić placki ziemniaczane ze śmietaną dziś Shira zombikak serwuje
|
|
#3684 |
|
Wtajemniczenie
|
Adrij a dziekuje, kawka pyszna, z tym, ze ja pije tak kolo poludnia, jak sie odrobie z rana. No i tez z syropami
Brumek dla Tymka.Zanka Mi odbija... mam po dziewczynach spacerowki: jedna z wozka wielofunkcyjnego i parasolke, ale od kilku dni nie robie nic innego tylko przegladam net, bo marzy mi sie nowa dla Antka. Czy on nie moze miec czegos nowego? Tylko nie moge sie zdecydowac pomiedzy Nuna, Quinny Zappem Extra, a Espiro Magic. Z tym, ze ten trzeci najmniej mi sie podoba, ale ma wszystko co miec powinien i najtanszy. |
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
zapalenie oskrzeli
Filip antybiotyk doustny Lena zastrzyki
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
uuu... oj będzie płacz, dużo tych kłuć?
|
#3687 |
|
Zadomowienie
|
o matko biedna Lenka
Filip tez ale jednak antybiotyk nie boli tak jak zastrzyk. A co jej bedziecie podawac?? Robisz inhalacje??
|
|
#3688 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze aż tak dzieciaczki dopadło choróbsko!!
Biedactwa, zdrówka dla maluszków, żeby szybko wyzdrowieli!!! Nam dzisiaj troszke doskwiera jednak ten wychodzący ząbek. Ala bardzo marudzi, zagryza wszystko co ma w zasięgu, apetyt średnio dopisuje. Ale zrobiłam jej dzisiaj taką namiastkę ogórkowej i nawet jej smakowała, tylko tak jak wszystko dzisiaj, troszkę zjadła i więcej nie chciała. Co myślicie o takim stoliczku interaktywnym?? http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...201415392.html Macie może dla swoich dzieciaczków, albo u kogoś znajomego sprawdził się?? Będzie w stanie konkurować ze stolikiem kawowym w salonie ? Siedzę na tym allegro i nie wiem co kupić małej. A dostała pare grosików ostatnio od dziadków i chce to przeznaczyć na jakąś zabawkę a nie na pampersy jak zwykle!
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-03-12 o 14:57 |
|
|
|
#3689 | |||
|
Rozeznanie
|
alibanydziękujemy
za szybkie przebicie się drugiej jedynkicoś w tych zakosach jest jedną rączkę ma zgiętą w łokciu i częścią od łokcia do dłoni wysuwa do przodu opierając się o podłogę i przyciąga resztę ciała przy czym nóżki lecą jej na boczek, druga ręka zostawiona do trzymania zabawek (żołnierz trzyma w niej broń i jak na nią patrzyłam to właśnie mi się z czołganiem wojskowym skojarzyło ![]() Cytat:
za kopytka, widocznie siebie nie doceniasz. Wcześniej królik, teraz kopytka, to co będzie następne? Cytat:
2 ciekawa jestem bardzo tego krzesełka, daj znać jak wypróbujecie 3 biedaczek oby jak naszybciej wyzdrowiałmamad1, agadus dziękujemy Cytat:
|
|||
|
|
|
#3690 |
|
Raczkowanie
|
Hej Wam
![]() melduję, że pierwszy dzień pracy zaliczony ![]() Hania w żłobku super, panie chwaliły, że dzisiaj pięknie się zachowywała i nic nie marudziła ![]() A tak poza tym to dzisiaj nie śpimy od 3:45.. Hania wcześnie zafundowała mamie pobudkę, po czym usnęła przed 6 a punkt 6 zadzwonił mój budzik ![]() Zaraz Was trochę ponadrabiam.. teraz ciężej będzie mi być z Wami na bieżąco.. nie piszcie za dużo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

)

nigdy mnie nie interesowały takie zabiegi,żadne kosmetyczki, ja nawet nie używam kremów do twarzy -nic

ja robiłam nawet w ciąży, teraz nie ale też bym chętnie poszła, i lekarki i kosmetyczki pytałam i nie było przeciwskazań, to jest zabieg mechaniczny więc do organizmu się żadne środki nie dostają.

kosmetyczka mi ją zalecała 

pobudek ?

...a ja popłakałam się ze śmiechu 
oby jak naszybciej wyzdrowiał