|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
tez bym wolała.. ale kurka powaznie jego matka to jest taka parwdziwa patologia.. dziecko ma roczek skonczony w lutym a jak miało kilka msc to juz mu wszystko dawała do jedzenia.. mao tego.. on jakośc bardzo ma szeroko nogi ciekawe czy z bioderkami nie miał problemu czy ta suka z nim wogóle pojechała!! normalnie pampers się na szerokośc miesci...
nie wiem dokłądnie jaki rozmiar ale nie wiecej niz 22 napisałam temu tłukowi- matce sms ile cm ma jego stopa mineła godzina jeszcze nie odpisała.. zadzwonie bo może na koncie nic nie ma to sie dowiem.
|
|
#4082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
|
|
#4083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
Pop - ja tez nie znoszę jak mi ktoś grzebie w rzeczach. Oj nie
![]() Madziwinia - to okropne, już lepiej malucha boso puścić jak ma mieć za małe kapciochy My trenowalismy sadzanie od roku z tym że początki były takie hobbystyczne . W grudniu zaczeła wołać sama siku a wcześniej sama siadała bez wołania. Później przestała wołać i teraz znowu zaczęła ![]() Na kłopoty Zawadzka na TVN Style w czwartki o 21-szej. Libra mnie pokierowała a ja oglądałam . Niestety nie widziałam całości i teraz poluję na powtórkę
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
A najlepsze że ona liczyła że kase dostanie odemnie na roczek i że od babci mojej tez bo babcia to jej teściowa..
i namówiłam babcie coby za ta kase kupiłą zabawkę.. i pojechałysmy z dyżym autkiem dla małego juz go bracia sadzaja i wożą.. i babcia tez kupiła zabawkę mały był zachwycony. A jeszcze cos lepszego.. dowiedziałam się wczoraj że ona planuje mnie moja mame i jeszcze dwie mamy siostry z rodzianmi prosic w maju na komunie.. gdzie przy pierwszym dziecku żadnej siostry meza nie zaprosiła.. i liczy na kasę!! Mówi że juz ma 34 osoby!!! Dziewczyny ona ma pokój 1 kuchnie i drugi pokoj jej matki malutki bardzo wąski..!!! Pogieło ja bo na chrzcinach w zeszłym roku byłam to 11 osób i nawet ruszyc sie jak! Teraz akcja.. namawiam wszytskich na prezenty dla małego.. chrzesna ma kupic ta duża trampoline to cała czwórka dzieciaków skorzysta!!!
|
|
#4086 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
ślicznie wyglądacie , a ostatnie zdjęcie mnie powaliło
Tort wygląda super ,co ze smakiem? Cytat:
![]() to chyba ze mną też nie halo ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
u mnie w domu tez takiego wscibstwa nie było ale moja teściowa to potrafi listy czyjeś otwierać ![]() Cytat:
![]() No ja jestem ciekawa jak można nakłonić dziecko do zjedzenia czegoś czego nie lubi z własnego kilkunastoletniego doświadczenia śmiem twierdzić że to nie możliwe , można siedzieć nad znienawidzoną zupą i godzinę ,ronić łzy i nie zjeść ani łyżki.No chyba że chodzi o takie żeczy że dziecko nigdy nie jadło i już z góry mówi że nie lubi jak np. przysłowiowy szpinak którego wszyscy wiedzą się nie lubi. nie oglądałam tego odcinka i właśnie nie wiem kiedy powtórki bo nie mogłam znaleźć ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Madziwnia też bym w takim wypadku kupiła prezenty , mój tż ma chrzesnicę co ma takich rodziców że pieniądze zaraz by na przelew poszły to jak na komunię jechalismy to tez nie daliśmy pieniędzy tylko prezent i innych tez namówiliśmy na prezent ,starzy pewnie nie za bardzo zadowolenie byli ,ale przynajmniej nie przechlali
|
||||||
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko namówić???
A kto mnie przekona!! ![]() Ja nie rusze rzadnych podrobów nic.. flaków, zołądków wątróbki smalcu nawet skrzydełek nie zjem! golonki blee kiedys nie jadłam papryki polubiłam.. i żeberek.. dopóki mama nie zrobiła ze śliwkami!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4088 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dobrze, że prezenty będą, chociaż dzieciaczek cos będzie z tego miał Cytat:
tym bardziej nie mam pojęcia jak dziecko nakłonić
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Toż nawet Lenka Evitkowa jeszcze śpi
|
|
#4090 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozesz napisac co tam bylo? co pamietasz ?![]() Cytat:
wiecej tam nie bedzie zagladac. Piekny masz podpis Cytat:
Mielismy wczorja udka, purre i brokuly, ziemniakow nawet do buzi nie wzial Madzwina panna niezle zwichrowana. Widac ze na hajc licz. Wiesz bywa tez tak , ze i prezenty komunijne, nie komunijne, sa opychane na alegro czy w komisach itd takze z tym tez trzeba uwazac. Jak sie chce to sie wszystko sprzeda ![]() My latamy BEZ PAMPKA Oczywiscie zrobil ladnie. Kupka tez byla , wyczailam w ostatniej sekundzie, tak ze majteczki lekko zabrudzone , ale WYSTRASZYL SIE . Mam nadzieje ze nie bedzie takiej akcji jak u Lind . Siku jak robi to sie cieszy. tylko dwa razy zsikal sie na podloge. Raz zlapalam ja , raz zsygnalizowal i ta kupka. Teraz mi padl na kanapie to na spiocha zalozylam pampka .ajj ZAPOMNIALAM - Nataszka witaj . |
|||
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze lubiałam nianie jak jeszcze nie byłam mamą, czasem udaje się jakieś porady uzyskać, muszę pamiętać o czwartku
|
|
|
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
P0P a co na to tz? Moze szuka dowodow twej niewiernosci zeby syna odzyskac
![]() Moja matka tez taki typ szperacza.teraz tez jak jestem u nich to torebki pilnuje nawet jak do wc ide,nie mam nic do ukrycia,ale mnie to wkurza. Tesciowa tez mnie ostatnio zdraznila,bo mlody mi sie zlal, a ona mi z mojej torebki rzeczy dla niego przyniosla ![]() Powiedziala chociaz przepraszam ? Kiedys ogladalam program naukowy,o smakach i dzieciach. Ze dziecko jak czegos nie lubi ale bedzie sie mu codziennie po okruszku tego dawac to po 10dniach samo poprosi o dokladke. Smiac mi sie chcialo bo mieli tam moze z 4letniego chlopca co mial odruch wymiotny na sam widok.i codziennie dostawal taki mini skraweczek,to juz po 5dniach wiecej sobie bral mowiac ze ochydne
|
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha nie grozi.. totalne zacofanie nie ma internetu i pewnie nie wie co to Allegro a komisów u nas nie ma.. poza tym nawet by nie miała jak jechac bo kto jej z 4 dzieci zostanie w chacie:d..Tu akurat pewni jestesmy że prezenty dzieci beda miały
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety ale przepraszam nie usłyszałam. Jeszcze się wypierala w żywe oczy. Tz ma z nią porozmawiać. To wyszło w piątek zaraz po naszym cywilnym wiec nie chciał robic zamieszania w tym dniu. Jego to trochę śmieszy no i to jego mama wiec on przyzwyczajony do jej grzebania. Ale dla mnie to obca osoba i ja sobie tego nie życzę. Naprawdę wolałabym wynająć nianie i mieć ja z głowy. Ale Tz woli jak to babcia się dzieckiem zajmuje.
-------------------- Ja to nawet jak dodam te dwie wagi to i tak za dużo nie będę miała. Nie starczy na jednego noworodka i nawet na 1/2 ledwo wystarczy. Taki ze mnie zły inkubator.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2012-03-12 o 16:03 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4096 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
, albo pudelko z viagry. Juz widze mine mamy, tesciowej, .---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
, niech te dzieci tez cos maja z zycia
|
|||
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
madziwinia osobiście znam takich co wybiarali chrzestnych pod kątem kasy coby bogaci byli
a jak organizowali jakąś imprezę niby dla dzieciaków to w najgorsze szmaty i za małe podarte buty ubierali żeby wygladało jak im jest ciężko
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wole zeby moj Eryk dostal kase na komunie,ale to dlatego ze z tego co by chcial to on ma. Rower nowy tez dostal w zeszlym roku. A co uzbiera to mu dolozymy do Kinecta. Od reszty zakupow i prezentow sa rodzice
![]() Ale jaksama gdzies ide to zaleznie od rodzinki. Na wieksze imprezy dajemy kase jezeli rodzice maja wlasnie cos co chca dla dziecka uzbierac. Mniejsze imprezy zawsze prezenty bo drobniejsze kwoty sie rozejda. Moja chrzestnica za 1,5roku bedzie miala 18-tke. Jakby miala troche oleju w glowie to bym jej wieksza kwote dala. A ze ma pstro w glowie to jej mam plan kupic zlote kolczyki,i lancuszkiem z wisiorkiem,i bransoletka. Mam nadzieje ze nie zamieni na doladowanie lufki
|
|
#4099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pomysł z torebką świetny, jeszcze uzgodnić z Partnerem ze wrzucicie jakas karteczke z numerem telefonu z podpisem o meskim imieniu, to by sie kobieta dopiero zmieszala... ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Evitka- mi tu chodziło o Ane i Madzie, 6 godz a one już posprzątane itd ![]() Witaj Nataszka ![]() Ja w przyszłym roku mam komunie chrześniaka i chyba kasę dostanie od nas, wiem że rodzice nie wydadzą na głupoty czy wezmą sobie ale kupią coś dziecku.
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wyglada na to że powtórka Zawadzkiej będzie w środę o 12 i czwartek 9.30
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona jak czasami da dzieciaki do nas czyt. niby do babci.. któa z nami mieszka.. to nie daje im nic z ciuchów.. i jedne buty za małe albo podarte.. Pierwszyraz babcia i mama sie nabrały i dzieku kupiły.. ale jak potem tych 3 starszych tak do nas wysłała.. to koszmar.. zadzwoniismy że dałą za mało ciuchów i o butach zapomniała.. i podjechałam i uszykowała co miała.. a i nawet w najgroszym stanie nie były.. A wczoraj.. no bozenkooooooooo wie że chrzestna przyjeżdza i babcia to by ubrała temu dziecku chociaz spodnie na ta dziure na rajtach .. a ona specjalnie ubiera te dzieciaki najgorzej...a przeciez ja jej tyle fajnych ciuszków dałam i to niedziela była!! No sucz jakich mało!!a wybierając mnie na chrzesną tez sie tym kierowałą.. ale nie wiedziała że my juz kokosów nie mamy a wrecz jest cięzko .. no ale z drugiej strony ciesze sie że mnie poprosiła bo co dzieci winne... przynajmniej mam wgląd jak i co dziecku brakuje.. że uzywane dostanie to nic ale ma co na tyłek założyć..
|
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy któraś tak jak ja siedzi z bąblem w domu? nie pracuje ponieważ mama moja pracuje, teściowa też no i opiekunka jest wyjsciem ale za duzo chcą, niestety nie warto, wole być z maluszkiem. |
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co można kupic chopcu na komunie.. z czego taki 9 latek może sie cieszyc... ja w tej kat. wiekowej to totalnie nie mam pojęcia
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syn Tż w ubiegłym roku dostał u nas PSP i rower a u mamy cuda typu Xbox Kinekt czy inne takie z TV włącznie do tego kasę. Ale tym się nie nalezy przejmować bo tam mają fiźgla na punkcie pieniędzy i wielkich bogatych prezentów a to juz inny temat
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
o matko!!!.. u nas na slub młodym ludziom tyle nie dają:d...
ale to zalezy jaka rodzina.. nie mówie tu o podziale" bogaty/biedny" ale o podział kupujący z głową i bez niej.. bo ostatnio dziecko dostało GOKARDA za 6 trys.. i tatus musi go wozić na takim :d.. prezent od rodziców i dziadków chyba dla samego tatusia... Ten chłopiec ucieszy się nawet z małego autka jesli byłoby tylko jego.. ich jest teraz 4..nie mają zabawek prawie wcale.. a widziałam jak mu sie oczy szkliły i jak sie cieszły że móg rocznego braciszka wozic na tym autku co mu kupiłam. Druga sprawa.. nie spodziewałam sie zaproszenia.. 2 tyg późniem komunia i T. jest chrzestnym a kolejne 2 tyg później wesele!! ale tu raczej sie nie wybieramy.. zwyczajnie kasowo nie wyrobimy a i moge miec juz egzaminy koncowe na uczelni.. wiec prezent chce mu kupic ale nie jakies PSP czy inne takie bajery bo to u nich nie przejdzie.. ojciec siedzi non stop po pracy przed TV nie dopuściłby chłopców to telewizora. ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- 1 zdjęcie .. moja babcia robi mi na szydełku narzute na łózko... miał to byc obrus na duuzy stól .. kiedys jak myślałam że szybko bede miała remont skonczony.. szybciej przyda sie jako narzuta jeszcze- troszke brakuje ale wygląda rewelacyjnie2 zdjęcie mój chrześniaczek 3 zdjęcie z dzisiaj.. pierwsza odsłona "piaskownicy".. i jaka radość
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do nowej odziny mamy się nie wypowiadam bo nie mamy z nimi nic wspólnego imoim zdaniem przegieli z podarkami ale to inna sprawa. Ania wprawdzie dla dziewczynki ale pisała mi w zeszłym roku pomysł fajnego zegarka. Ja swojemu chrzesniakowi kupowałam rower na spółkę z babcią a jeszcze innemu radiomagneofon (kiedyś były takie na topie). To za Twoich czasów komunijnych
|
|
#4110 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To wścibska baba.Bardzo dobrze,że na nią się wydarłaś-a to i tak mało ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niech wszyscy kupią coś dla dziecka,a matka niech grosza nie dostanie.Sytuacja wręcz tego wymaga. Cytat:
superPokazała byś nam synka,bo nawet nie wiemy jak maluszek wygląda ![]() Cytat:
Nie Ty jedna![]() Ninka pięknie robiła na nocnik u babci.Ani jednej wpadki ![]() Nie kupiłam jej kolejnych różowych/filoetowych butów tylko świetne trampki za kostkę czarno-siwe Nalatałam się dzisiaj tyle,że padam na twarz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

. W grudniu zaczeła wołać sama siku a wcześniej sama siadała bez wołania. Później przestała wołać i teraz znowu zaczęła 

u mnie w domu tez takiego wscibstwa nie było ale moja teściowa to potrafi listy czyjeś otwierać
z własnego kilkunastoletniego doświadczenia śmiem twierdzić że to nie możliwe , można siedzieć nad znienawidzoną zupą i godzinę ,ronić łzy i nie zjeść ani łyżki.
Toż nawet Lenka Evitkowa jeszcze śpi

super