Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 14:39   #4081
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

tez bym wolała.. ale kurka powaznie jego matka to jest taka parwdziwa patologia.. dziecko ma roczek skonczony w lutym a jak miało kilka msc to juz mu wszystko dawała do jedzenia.. mao tego.. on jakośc bardzo ma szeroko nogi ciekawe czy z bioderkami nie miał problemu czy ta suka z nim wogóle pojechała!! normalnie pampers się na szerokośc miesci...

nie wiem dokłądnie jaki rozmiar ale nie wiecej niz 22 napisałam temu tłukowi- matce sms ile cm ma jego stopa mineła godzina jeszcze nie odpisała.. zadzwonie bo może na koncie nic nie ma to sie dowiem.

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:43   #4082
minka26
Wtajemniczenie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
tez bym wolała.. ale kurka powaznie jego matka to jest taka parwdziwa patologia.. dziecko ma roczek skonczony w lutym a jak miało kilka msc to juz mu wszystko dawała do jedzenia.. mao tego.. on jakośc bardzo ma szeroko nogi ciekawe czy z bioderkami nie miał problemu czy ta suka z nim wogóle pojechała!! normalnie pampers się na szerokośc miesci...

nie wiem dokłądnie jaki rozmiar ale nie wiecej niz 22 napisałam temu tłukowi- matce sms ile cm ma jego stopa mineła godzina jeszcze nie odpisała.. zadzwonie bo może na koncie nic nie ma to sie dowiem.
aż się łza w oku kręci, że niektórzy tak bardzo mają swoje dzieci gdzieś daj znać, jak cos znajdę to prześlę.
Stary 2012-03-12, 14:45   #4083
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:

Też mam w swoim otoczeniu takich ludzi dla których paczka papierosów jest ważniejsza niż odpowiedni bucik dla dziecka, straszne to
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:56   #4084
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Pop - ja tez nie znoszę jak mi ktoś grzebie w rzeczach. Oj nie

Madziwinia - to okropne, już lepiej malucha boso puścić jak ma mieć za małe kapciochy

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
A kiedy nauczyła się wołać?
My trenowalismy sadzanie od roku z tym że początki były takie hobbystyczne . W grudniu zaczeła wołać sama siku a wcześniej sama siadała bez wołania. Później przestała wołać i teraz znowu zaczęła

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
a w jakim programie, może gdzieś na necie znajdę, bo nie oglądałam

.
Na kłopoty Zawadzka na TVN Style w czwartki o 21-szej. Libra mnie pokierowała a ja oglądałam . Niestety nie widziałam całości i teraz poluję na powtórkę
Stary 2012-03-12, 15:05   #4085
madziwnia
Zakorzenienie

A najlepsze że ona liczyła że kase dostanie odemnie na roczek i że od babci mojej tez bo babcia to jej teściowa..
i namówiłam babcie coby za ta kase kupiłą zabawkę.. i pojechałysmy z dyżym autkiem dla małego juz go bracia sadzaja i wożą..
i babcia tez kupiła zabawkę mały był zachwycony.

A jeszcze cos lepszego.. dowiedziałam się wczoraj że ona planuje mnie moja mame i jeszcze dwie mamy siostry z rodzianmi prosic w maju na komunie..
gdzie przy pierwszym dziecku żadnej siostry meza nie zaprosiła.. i liczy na kasę!! Mówi że juz ma 34 osoby!!!
Dziewczyny ona ma pokój 1 kuchnie i drugi pokoj jej matki malutki bardzo wąski..!!! Pogieło ja bo na chrzcinach w zeszłym roku byłam to 11 osób i nawet ruszyc sie jak!
Teraz akcja.. namawiam wszytskich na prezenty dla małego.. chrzesna ma kupic ta duża trampoline to cała czwórka dzieciaków skorzysta!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-03-12, 15:08   #4086
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
jak zgram zdj z 2giego aparatu to wkleję więcej
ślicznie wyglądacie , a ostatnie zdjęcie mnie powaliło
Tort wygląda super ,co ze smakiem?
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Machaj tort superasny.co nie tak ze smakiem. Mala na ostatnim foto taka pani dyrektorka

Ja juz dzisia rogaliki drozdzowe upieklam. Za chwile tez chleb bedzie. A najlepsze ze ani jednego ani drugiego nie jem :/
Pazurki sobie tez zrobilam.a dzieciaki spia
toś obrotna
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

A myślałam,że to ze mną coś niehalo,że wstaję przed 6
to chyba ze mną też nie halo
Cytat:
Witam Dziewczyny
Jestem mamą 2 letniej Amelci, styczeń 2010, dobrze trafiłam?
Można do Was dołączyć?
hej witaj ,pewnie że możesz
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
libra i madziwinia - dziękuję za wszystkie wskazówki tortowe. Zamierzam coś sama stworzyć i liczę że się uda
jak coś to pytaj
Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Nataszka, my tu mamy marzec- kwiecień 2010, ale oczywiście dołączyć możesz
no nie tylko bo jest grudzień i luty
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Ja także spóźnione życzenia na dwuletniej Kliny przesyłam. Sto lat i szybkiego odpieluchowania życzę

W tym tygodniu siedzę sama z Oliwką a dopiero wieczorem mogę jechać do Nataszy. Babcia ma wolne. I z jednej strony to nawet wolałabym aby już nie przyjeżdżała.
Strasznie nie cierpię ludzi wścibskich a ostatnio okazała się że grzebie mi we wszystkich moich rzeczach. Normalnie tak się na nią wydarłam. Minęły już 3 dni a mi nie przechodzi. JA sama nigdy u nikogo nie grzebię. Nawet u TZ do jego rzeczy nie zaglądam chyba że mnie poprosi abym coś tam poszukała. U mnie w domu nie było nigdy takiego zwyczaju. A ten babsztyl zajrzy wszędzie. Muszę chyba kupić jakiś mebel na klucz i osobiste rzeczy tam zamykać. Jestem wściekła. .
oj też bym się wkurzyła u mnie w domu tez takiego wscibstwa nie było ale moja teściowa to potrafi listy czyjeś otwierać
Cytat:
A jest wątek dla styczniowych mam? bo nie mogę znaleźć... może ktoś wie lepiej to proszę o pomoc, a jak nie to zostaje z Wami, przydają mi się starsze koleżanki
był ale chyba już padł ,bo zaglądałam tam kiedyś i coś przestały pisać ,pisz z nami

No ja jestem ciekawa jak można nakłonić dziecko do zjedzenia czegoś czego nie lubi z własnego kilkunastoletniego doświadczenia śmiem twierdzić że to nie możliwe , można siedzieć nad znienawidzoną zupą i godzinę ,ronić łzy i nie zjeść ani łyżki.
No chyba że chodzi o takie żeczy że dziecko nigdy nie jadło i już z góry mówi że nie lubi jak np. przysłowiowy szpinak którego wszyscy wiedzą się nie lubi.
nie oglądałam tego odcinka i właśnie nie wiem kiedy powtórki bo nie mogłam znaleźć

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Madziwnia też bym w takim wypadku kupiła prezenty , mój tż ma chrzesnicę co ma takich rodziców że pieniądze zaraz by na przelew poszły to jak na komunię jechalismy to tez nie daliśmy pieniędzy tylko prezent i innych tez namówiliśmy na prezent ,starzy pewnie nie za bardzo zadowolenie byli ,ale przynajmniej nie przechlali
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:08   #4087
madziwnia
Zakorzenienie

Dziecko namówić??? A kto mnie przekona!!
Ja nie rusze rzadnych podrobów nic.. flaków, zołądków wątróbki smalcu nawet skrzydełek nie zjem! golonki blee

kiedys nie jadłam papryki polubiłam.. i żeberek.. dopóki mama nie zrobiła ze śliwkami!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-03-12, 15:13   #4088
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

Na kłopoty Zawadzka na TVN Style w czwartki o 21-szej. Libra mnie pokierowała a ja oglądałam . Niestety nie widziałam całości i teraz poluję na powtórkę
poszukam może znajdę w necie

Cytat:
A najlepsze że ona liczyła że kase dostanie odemnie na roczek i że od babci mojej tez bo babcia to jej teściowa..
i namówiłam babcie coby za ta kase kupiłą zabawkę.. i pojechałysmy z dyżym autkiem dla małego juz go bracia sadzaja i wożą..
i babcia tez kupiła zabawkę mały był zachwycony.

A jeszcze cos lepszego.. dowiedziałam się wczoraj że ona planuje mnie moja mame i jeszcze dwie mamy siostry z rodzianmi prosic w maju na komunie..
gdzie przy pierwszym dziecku żadnej siostry meza nie zaprosiła.. i liczy na kasę!! Mówi że juz ma 34 osoby!!!
Dziewczyny ona ma pokój 1 kuchnie i drugi pokoj jej matki malutki bardzo wąski..!!! Pogieło ja bo na chrzcinach w zeszłym roku byłam to 11 osób i nawet ruszyc sie jak!
Teraz akcja.. namawiam wszytskich na prezenty dla małego.. chrzesna ma kupic ta duża trampoline to cała czwórka dzieciaków skorzysta!!!
masakra dobrze, że prezenty będą, chociaż dzieciaczek cos będzie z tego miał

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

No ja jestem ciekawa jak można nakłonić dziecko do zjedzenia czegoś czego nie lubi z własnego kilkunastoletniego doświadczenia śmiem twierdzić że to nie możliwe , można siedzieć nad znienawidzoną zupą i godzinę ,ronić łzy i nie zjeść ani łyżki.
No chyba że chodzi o takie żeczy że dziecko nigdy nie jadło i już z góry mówi że nie lubi jak np. przysłowiowy szpinak którego wszyscy wiedzą się nie lubi.
nie oglądałam tego odcinka i właśnie nie wiem kiedy powtórki bo nie mogłam znaleźć[COLOR="Silver"]
z własnego doświadczenia wiem, że jak ktoś bardzo mnie nakłania do zjedzenia czegoś to ja tym bardziej tego nie zjem (jak mam przekonanie, że to jest niedobre), jak się uprę to nie ma zmiłuj i też nie raz wyłam nad talerzem, już prędzej bym zjadła jak by mi dali święty spokój tym bardziej nie mam pojęcia jak dziecko nakłonić
Stary 2012-03-12, 15:16   #4089
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
nie oglądałam tego odcinka i właśnie nie wiem kiedy powtórki bo nie mogłam znaleźć
Nie ogladałam od początku ale wydaje mi się ze mały poprpstu nigdy nie spróbował a mówił że nie będzie jadł. On też jeszcze pił z butli ze smokiem i poodbno niczego innego nie chciał ale bardziej mi się wydaje że mama nie próbowała. Chłopiec miał 4 lata i bardzo duże braki. Chętnie bym obejrzała cały odcinek ale nie mogę trafić. Sprawdzałam kiedyś i była powtórka o 5-tej rano. Toż nawet Lenka Evitkowa jeszcze śpi
Stary 2012-03-12, 15:24   #4090
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie laseczki

monka - w ubiegłym tygodniu Zawadzka pokazywała jak przykjonać dziecko do innych smaków. Mama była zszokowana że dziecko je coś na co niedawno patrzeć nie chciało
no to zem ciekawa Mozesz napisac co tam bylo? co pamietasz ?
Cytat:
W tym tygodniu siedzę sama z Oliwką a dopiero wieczorem mogę jechać do Nataszy. Babcia ma wolne. I z jednej strony to nawet wolałabym aby już nie przyjeżdżała.
Strasznie nie cierpię ludzi wścibskich a ostatnio okazała się że grzebie mi we wszystkich moich rzeczach. Normalnie tak się na nią wydarłam. Minęły już 3 dni a mi nie przechodzi. JA sama nigdy u nikogo nie grzebię. Nawet u TZ do jego rzeczy nie zaglądam chyba że mnie poprosi abym coś tam poszukała. U mnie w domu nie było nigdy takiego zwyczaju. A ten babsztyl zajrzy wszędzie. Muszę chyba kupić jakiś mebel na klucz i osobiste rzeczy tam zamykać. Jestem wściekła. .
Wsadz lapke na myszy wiecej tam nie bedzie zagladac. Piekny masz podpis . Normalnie jak ktos uslyszy o tym ze mialas dwie wczesniaczki z takimi wagami to w szoku bedzie. Nie jedna osoba bedzie zaskoczona. Napisz co u malej.

Cytat:

Jak wypolujesz powtorke to daj cynk, ja mam wizaz otwarty caly czas jak jestem w domu to bede sprawdzac. Ciekawa jestem co tam madrego p. Zawadzka wymyslila.

Mielismy wczorja udka, purre i brokuly, ziemniakow nawet do buzi nie wzial Nie i juz. Ale misko i brokuly wszamal takze git . On poprostu ma tak ze pewne rzeczy nie zje.

Madzwina panna niezle zwichrowana. Widac ze na hajc licz. Wiesz bywa tez tak , ze i prezenty komunijne, nie komunijne, sa opychane na alegro czy w komisach itd takze z tym tez trzeba uwazac. Jak sie chce to sie wszystko sprzeda

My latamy BEZ PAMPKA . Bawil sie ldnie zabawkami i andgle wstal i krzyczy SI SI SI i za susiaka sie trzyma Oczywiscie zrobil ladnie. Kupka tez byla , wyczailam w ostatniej sekundzie, tak ze majteczki lekko zabrudzone , ale WYSTRASZYL SIE . Mam nadzieje ze nie bedzie takiej akcji jak u Lind . Siku jak robi to sie cieszy. tylko dwa razy zsikal sie na podloge. Raz zlapalam ja , raz zsygnalizowal i ta kupka. Teraz mi padl na kanapie to na spiocha zalozylam pampka .

ajj ZAPOMNIALAM - Nataszka witaj .
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:27   #4091
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ogladałam od początku ale wydaje mi się ze mały poprpstu nigdy nie spróbował a mówił że nie będzie jadł. On też jeszcze pił z butli ze smokiem i poodbno niczego innego nie chciał ale bardziej mi się wydaje że mama nie próbowała. Chłopiec miał 4 lata i bardzo duże braki. Chętnie bym obejrzała cały odcinek ale nie mogę trafić. Sprawdzałam kiedyś i była powtórka o 5-tej rano. Toż nawet Lenka Evitkowa jeszcze śpi
Coś mi się kojaży że ktoś mi mówił ze w niedziele była powtórka, ale pewna nie jestem, nie mam jak sprawdzic bo nie mam programu
Zawsze lubiałam nianie jak jeszcze nie byłam mamą, czasem udaje się jakieś porady uzyskać, muszę pamiętać o czwartku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-12, 15:29   #4092
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

P0P a co na to tz? Moze szuka dowodow twej niewiernosci zeby syna odzyskac
Moja matka tez taki typ szperacza.teraz tez jak jestem u nich to torebki pilnuje nawet jak do wc ide,nie mam nic do ukrycia,ale mnie to wkurza. Tesciowa tez mnie ostatnio zdraznila,bo mlody mi sie zlal, a ona mi z mojej torebki rzeczy dla niego przyniosla
Powiedziala chociaz przepraszam ?

Kiedys ogladalam program naukowy,o smakach i dzieciach. Ze dziecko jak czegos nie lubi ale bedzie sie mu codziennie po okruszku tego dawac to po 10dniach samo poprosi o dokladke. Smiac mi sie chcialo bo mieli tam moze z 4letniego chlopca co mial odruch wymiotny na sam widok.i codziennie dostawal taki mini skraweczek,to juz po 5dniach wiecej sobie bral mowiac ze ochydne

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:34   #4093
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
no to zem ciekawa Mozesz napisac co tam bylo? co pamietasz ?

Wsadz lapke na myszy wiecej tam nie bedzie zagladac. Piekny masz podpis . Normalnie jak ktos uslyszy o tym ze mialas dwie wczesniaczki z takimi wagami to w szoku bedzie. Nie jedna osoba bedzie zaskoczona. Napisz co u malej.

Jak wypolujesz powtorke to daj cynk, ja mam wizaz otwarty caly czas jak jestem w domu to bede sprawdzac. Ciekawa jestem co tam madrego p. Zawadzka wymyslila.

Mielismy wczorja udka, purre i brokuly, ziemniakow nawet do buzi nie wzial Nie i juz. Ale misko i brokuly wszamal takze git . On poprostu ma tak ze pewne rzeczy nie zje.

Madzwina panna niezle zwichrowana. Widac ze na hajc licz. Wiesz bywa tez tak , ze i prezenty komunijne, nie komunijne, sa opychane na alegro czy w komisach itd takze z tym tez trzeba uwazac. Jak sie chce to sie wszystko sprzeda

My latamy BEZ PAMPKA . Bawil sie ldnie zabawkami i andgle wstal i krzyczy SI SI SI i za susiaka sie trzyma Oczywiscie zrobil ladnie. Kupka tez byla , wyczailam w ostatniej sekundzie, tak ze majteczki lekko zabrudzone , ale WYSTRASZYL SIE . Mam nadzieje ze nie bedzie takiej akcji jak u Lind . Siku jak robi to sie cieszy. tylko dwa razy zsikal sie na podloge. Raz zlapalam ja , raz zsygnalizowal i ta kupka. Teraz mi padl na kanapie to na spiocha zalozylam pampka .

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Moja matka tez taki typ szperacza.teraz tez jak jestem u nich to torebki pilnuje nawet jak do wc ide,nie mam nic do ukrycia,ale mnie to wkurza. Tesciowa tez mnie ostatnio zdraznila,bo mlody mi sie zlal, a ona mi z mojej torebki rzeczy dla niego przyniosla

Kiedys ogladalam program naukowy,o smakach i dzieciach. Ze dziecko jak czegos nie lubi ale bedzie sie mu codziennie po okruszku tego dawac to po 10dniach samo poprosi o dokladke. Smiac mi sie chcialo bo mieli tam moze z 4letniego chlopca co mial odruch wymiotny na sam widok.i codziennie dostawal taki mini skraweczek,to juz po 5dniach wiecej sobie bral mowiac ze ochydne
To samo mówił mi lekarz, bo moja maluda też jest tak wybredna w smakach.... uważa rosół, pomidorową, ,makraon najlepiej ej to wchodzi:P
Stary 2012-03-12, 15:52   #4094
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:

haha nie grozi.. totalne zacofanie nie ma internetu i pewnie nie wie co to Allegro a komisów u nas nie ma.. poza tym nawet by nie miała jak jechac bo kto jej z 4 dzieci zostanie w chacie:d..

Tu akurat pewni jestesmy że prezenty dzieci beda miały

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-03-12, 15:59   #4095
P0P70
Zakorzenienie

Niestety ale przepraszam nie usłyszałam. Jeszcze się wypierala w żywe oczy. Tz ma z nią porozmawiać. To wyszło w piątek zaraz po naszym cywilnym wiec nie chciał robic zamieszania w tym dniu. Jego to trochę śmieszy no i to jego mama wiec on przyzwyczajony do jej grzebania. Ale dla mnie to obca osoba i ja sobie tego nie życzę. Naprawdę wolałabym wynająć nianie i mieć ja z głowy. Ale Tz woli jak to babcia się dzieckiem zajmuje.
--------------------

Ja to nawet jak dodam te dwie wagi to i tak za dużo nie będę miała. Nie starczy na jednego noworodka i nawet na 1/2 ledwo wystarczy. Taki ze mnie zły inkubator.

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2012-03-12 o 16:03
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-12, 16:02   #4096
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze lubiałam nianie jak jeszcze nie byłam mamą, czasem udaje się jakieś porady uzyskać, muszę pamiętać o czwartku
Ja na bank zapomne

Cytat:

Wsadz do torebki kilka paczek prezerwatyw hehe albo jakas ksiazke kamasutra , najlepszy bylby wibrator , albo pudelko z viagry. Juz widze mine mamy, tesciowej, chwila bez cenna. Ja tam lubie robic sobie jaja wiec pewnie cos bym wymyslila tak zeby poczula sie speszona .

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
haha nie grozi.. totalne zacofanie nie ma internetu i pewnie nie wie co to Allegro a komisów u nas nie ma.. poza tym nawet by nie miała jak jechac bo kto jej z 4 dzieci zostanie w chacie:d..

Tu akurat pewni jestesmy że prezenty dzieci beda miały
ejjj no to super, to tylko kupowac prezenty , niech te dzieci tez cos maja z zycia
Stary 2012-03-12, 16:03   #4097
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

madziwinia osobiście znam takich co wybiarali chrzestnych pod kątem kasy coby bogaci byli a jak organizowali jakąś imprezę niby dla dzieciaków to w najgorsze szmaty i za małe podarte buty ubierali żeby wygladało jak im jest ciężko
Stary 2012-03-12, 16:04   #4098
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja wole zeby moj Eryk dostal kase na komunie,ale to dlatego ze z tego co by chcial to on ma. Rower nowy tez dostal w zeszlym roku. A co uzbiera to mu dolozymy do Kinecta. Od reszty zakupow i prezentow sa rodzice

Ale jaksama gdzies ide to zaleznie od rodzinki. Na wieksze imprezy dajemy kase jezeli rodzice maja wlasnie cos co chca dla dziecka uzbierac. Mniejsze imprezy zawsze prezenty bo drobniejsze kwoty sie rozejda.

Moja chrzestnica za 1,5roku bedzie miala 18-tke. Jakby miala troche oleju w glowie to bym jej wieksza kwote dala. A ze ma pstro w glowie to jej mam plan kupic zlote kolczyki,i lancuszkiem z wisiorkiem,i bransoletka. Mam nadzieje ze nie zamieni na doladowanie lufki

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:13   #4099
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na bank zapomne

Wsadz do torebki kilka paczek prezerwatyw hehe albo jakas ksiazke kamasutra , najlepszy bylby wibrator , albo pudelko z viagry. Juz widze mine mamy, tesciowej, chwila bez cenna. Ja tam lubie robic sobie jaja wiec pewnie cos bym wymyslila tak zeby poczula sie speszona .

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

ejjj no to super, to tylko kupowac prezenty , niech te dzieci tez cos maja z zycia
Ja też pewnie zapomne,

pomysł z torebką świetny, jeszcze uzgodnić z Partnerem ze wrzucicie jakas karteczke z numerem telefonu z podpisem o meskim imieniu, to by sie kobieta dopiero zmieszala...

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Niestety ale przepraszam nie usłyszałam. Jeszcze się wypierala w żywe oczy. Tz ma z nią porozmawiać. To wyszło w piątek zaraz po naszym cywilnym wiec nie chciał robic zamieszania w tym dniu. Jego to trochę śmieszy no i to jego mama wiec on przyzwyczajony do jej grzebania. Ale dla mnie to obca osoba i ja sobie tego nie życzę. Naprawdę wolałabym wynająć nianie i mieć ja z głowy. Ale Tz woli jak to babcia się dzieckiem zajmuje.
--------------------

Ja to nawet jak dodam te dwie wagi to i tak za dużo nie będę miała. Nie starczy na jednego noworodka i nawet na 1/2 ledwo wystarczy. Taki ze mnie zły inkubator.
Śliczne imionka mają dziewczynki, no to jest różnica jak pomysle o swojej maludzie gdy sie urodziła.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-12, 16:21   #4100
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
--------------------

Pop też by mnie wkurzyła. Nienawidzę jak ktoś grzebie w mojej torebce czy w innych rzeczach.

Evitka- mi tu chodziło o Ane i Madzie, 6 godz a one już posprzątane itd

Witaj Nataszka

Ja w przyszłym roku mam komunie chrześniaka i chyba kasę dostanie od nas, wiem że rodzice nie wydadzą na głupoty czy wezmą sobie ale kupią coś dziecku.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:22   #4101
monka23
Zakorzenienie

Cytat:

Śliczne imionka mają dziewczynki, no to jest różnica jak pomysle o swojej maludzie gdy sie urodziła.
Moj wazyl 4 kg to dopiero klocek . A twoja? moze nam ja pokazesz ?
Stary 2012-03-12, 16:40   #4102
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Moj wazyl 4 kg to dopiero klocek . A twoja? moze nam ja pokazesz ?
3500, tutaj wkleic?
Stary 2012-03-12, 16:55   #4103
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Dziewczyny wyglada na to że powtórka Zawadzkiej będzie w środę o 12 i czwartek 9.30
Stary 2012-03-12, 17:01   #4104
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
madziwinia osobiście znam takich co wybiarali chrzestnych pod kątem kasy coby bogaci byli a jak organizowali jakąś imprezę niby dla dzieciaków to w najgorsze szmaty i za małe podarte buty ubierali żeby wygladało jak im jest ciężko
oooo no juz nie pisałam... bo i tak ciagle zrwacana mi uwaga że duzo pisze..
Ona jak czasami da dzieciaki do nas czyt. niby do babci.. któa z nami mieszka.. to nie daje im nic z ciuchów.. i jedne buty za małe albo podarte..
Pierwszyraz babcia i mama sie nabrały i dzieku kupiły.. ale jak potem tych 3 starszych tak do nas wysłała.. to koszmar.. zadzwoniismy że dałą za mało ciuchów i o butach zapomniała.. i podjechałam i uszykowała co miała.. a i nawet w najgroszym stanie nie były..

A wczoraj.. no bozenkooooooooo wie że chrzestna przyjeżdza i babcia to by ubrała temu dziecku chociaz spodnie na ta dziure na rajtach .. a ona specjalnie ubiera te dzieciaki najgorzej...a przeciez ja jej tyle fajnych ciuszków dałam i to niedziela była!! No sucz jakich mało!!

a wybierając mnie na chrzesną tez sie tym kierowałą.. ale nie wiedziała że my juz kokosów nie mamy a wrecz jest cięzko .. no ale z drugiej strony ciesze sie że mnie poprosiła bo co dzieci winne... przynajmniej mam wgląd jak i co dziecku brakuje.. że uzywane dostanie to nic ale ma co na tyłek założyć..

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-03-12, 17:07   #4105
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wyglada na to że powtórka Zawadzkiej będzie w środę o 12 i czwartek 9.30
Więc trzeba zanotować, dla mnie pora bardziej dogodna, niż 21
Czy któraś tak jak ja siedzi z bąblem w domu? nie pracuje ponieważ mama moja pracuje, teściowa też no i opiekunka jest wyjsciem ale za duzo chcą, niestety nie warto, wole być z maluszkiem.
Stary 2012-03-12, 19:15   #4106
madziwnia
Zakorzenienie

Dziewczyny co można kupic chopcu na komunie.. z czego taki 9 latek może sie cieszyc... ja w tej kat. wiekowej to totalnie nie mam pojęcia

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-03-12, 19:24   #4107
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Dziewczyny co można kupic chopcu na komunie.. z czego taki 9 latek może sie cieszyc... ja w tej kat. wiekowej to totalnie nie mam pojęcia
Nie wiem co się u Was "kupuje", prezentuje na takie okazje i jakie są trendy.
Syn Tż w ubiegłym roku dostał u nas PSP i rower a u mamy cuda typu Xbox Kinekt czy inne takie z TV włącznie do tego kasę. Ale tym się nie nalezy przejmować bo tam mają fiźgla na punkcie pieniędzy i wielkich bogatych prezentów a to juz inny temat
Stary 2012-03-12, 20:05   #4108
madziwnia
Zakorzenienie

o matko!!!.. u nas na slub młodym ludziom tyle nie dają:d...
ale to zalezy jaka rodzina.. nie mówie tu o podziale" bogaty/biedny"
ale o podział kupujący z głową i bez niej.. bo ostatnio dziecko dostało GOKARDA za 6 trys.. i tatus musi go wozić na takim :d.. prezent od rodziców i dziadków chyba dla samego tatusia...

Ten chłopiec ucieszy się nawet z małego autka jesli byłoby tylko jego.. ich jest teraz 4..nie mają zabawek prawie wcale.. a widziałam jak mu sie oczy szkliły i jak sie cieszły że móg rocznego braciszka wozic na tym autku co mu kupiłam.

Druga sprawa.. nie spodziewałam sie zaproszenia.. 2 tyg późniem komunia i T. jest chrzestnym a kolejne 2 tyg później wesele!! ale tu raczej sie nie wybieramy.. zwyczajnie kasowo nie wyrobimy a i moge miec juz egzaminy koncowe na uczelni.. wiec prezent chce mu kupic ale nie jakies PSP czy inne takie bajery bo to u nich nie przejdzie.. ojciec siedzi non stop po pracy przed TV nie dopuściłby chłopców to telewizora.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

1 zdjęcie .. moja babcia robi mi na szydełku narzute na łózko... miał to byc obrus na duuzy stól .. kiedys jak myślałam że szybko bede miała remont skonczony.. szybciej przyda sie jako narzuta jeszcze- troszke brakuje ale wygląda rewelacyjnie

2 zdjęcie mój chrześniaczek

3 zdjęcie z dzisiaj.. pierwsza odsłona "piaskownicy".. i jaka radość
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg narzuta.jpg (112,2 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg danielek.jpg (57,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg michaska.jpg (122,9 KB, 45 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-03-12, 20:36   #4109
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
o matko!!!.. u nas na slub młodym ludziom tyle nie dają:d...
ale to zalezy jaka rodzina.. nie mówie tu o podziale" bogaty/biedny"
ale o podział kupujący z głową i bez niej.. bo ostatnio dziecko dostało GOKARDA za 6 trys.. i tatus musi go wozić na takim :d.. prezent od rodziców i dziadków chyba dla samego tatusia...

Ten chłopiec ucieszy się nawet z małego autka jesli byłoby tylko jego.. ich jest teraz 4..nie mają zabawek prawie wcale.. a widziałam jak mu sie oczy szkliły i jak sie cieszły że móg rocznego braciszka wozic na tym autku co mu kupiłam.

Druga sprawa.. nie spodziewałam sie zaproszenia.. 2 tyg późniem komunia i T. jest chrzestnym a kolejne 2 tyg później wesele!! ale tu raczej sie nie wybieramy.. zwyczajnie kasowo nie wyrobimy a i moge miec juz egzaminy koncowe na uczelni.. wiec prezent chce mu kupic ale nie jakies PSP czy inne takie bajery bo to u nich nie przejdzie.. ojciec siedzi non stop po pracy przed TV nie dopuściłby chłopców to telewizora.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

1 zdjęcie .. moja babcia robi mi na szydełku narzute na łózko... miał to byc obrus na duuzy stól .. kiedys jak myślałam że szybko bede miała remont skonczony.. szybciej przyda sie jako narzuta jeszcze- troszke brakuje ale wygląda rewelacyjnie

2 zdjęcie mój chrześniaczek

3 zdjęcie z dzisiaj.. pierwsza odsłona "piaskownicy".. i jaka radość
Dlatego u nas skończyło się na 2-ch prezentach w miarę. Rower kupiła babcia (znaczy zapłaciła) a PSP chrzestna - gdzies wybiagała na promocjach i cena była rozsądna.
Co do nowej odziny mamy się nie wypowiadam bo nie mamy z nimi nic wspólnego imoim zdaniem przegieli z podarkami ale to inna sprawa.

Ania wprawdzie dla dziewczynki ale pisała mi w zeszłym roku pomysł fajnego zegarka. Ja swojemu chrzesniakowi kupowałam rower na spółkę z babcią a jeszcze innemu radiomagneofon (kiedyś były takie na topie). To za Twoich czasów komunijnych
Stary 2012-03-12, 20:38   #4110
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tak ja rowniez dla Kali 100 100 100 latek!

tort wyglada swietnie.
Chyba zaczynam lubic kota hk,bo znowu dzisiaj bluzke z hk kupilam,co sie ze mna dzieje?:P

LASKI MACLAREN TECHNO XT TWIN -430zl wyglada jak NOWY! oplaca sie?jak myslicie?
Cytat:
hahahaha.. ja to miałam napisac kilka dni temu.. bo Michalina starsznie bajke HK polubiła!!!
i dostałąm jedne jeansy ale na 104 z HK i juz piszczała... mało tego w lumpku kupiłam same kolorowe bluzki i sukienki na lato.. zakochałam sie w kolorach
hehe ja też pokochałam kota po tym jak wcześniej patrzeć na niego nie mogłam.
Cytat:

To wścibska baba.Bardzo dobrze,że na nią się wydarłaś-a to i tak mało
Cytat:
A jest wątek dla styczniowych mam? bo nie mogę znaleźć... może ktoś wie lepiej to proszę o pomoc, a jak nie to zostaje z Wami, przydają mi się starsze koleżanki
hello
Cytat:

nóż się wkieszeni otwiera jak słyszę/widzę takie matki
Cytat:

Niech wszyscy kupią coś dla dziecka,a matka niech grosza nie dostanie.Sytuacja wręcz tego wymaga.
Cytat:

super
Pokazała byś nam synka,bo nawet nie wiemy jak maluszek wygląda
Cytat:
Więc trzeba zanotować, dla mnie pora bardziej dogodna, niż 21
Czy któraś tak jak ja siedzi z bąblem w domu? nie pracuje ponieważ mama moja pracuje, teściowa też no i opiekunka jest wyjsciem ale za duzo chcą, niestety nie warto, wole być z maluszkiem.
Ja siedzę z dzieckiem w domuNie Ty jedna

Ninka pięknie robiła na nocnik u babci.Ani jednej wpadkiDostała od mamy w nagrodę nowe buty
Nie kupiłam jej kolejnych różowych/filoetowych butów tylko świetne trampki za kostkę czarno-siwe

Nalatałam się dzisiaj tyle,że padam na twarz

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości