Nasze blogi kosmetyczna - cz. V - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 14:16   #1351
zoila
Klientka w krawacie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczna - cz. V

[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;32874062]\

Może i na studiach mają łatwiej, ale za to te ładniejsze mogą mieć problem znaleźć zatrudnienie kiedy to kobieta jest kierownikiem kieroniczka czy kadrowa może być zazdrosna o tą ładniejszą i jej wtedy nie przyjmnie
[/QUOTE]

Ooo, dobre. To będę szukała takiej pracy, gdzie kierownikiem jest kobieta, może mnie przyjmie

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:22   #1352
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Oj, jakie poważne tematy

Cytat:
Napisane przez tova1 Pokaż wiadomość
Moje Diablątko postanowiło dziś zadbać o siebie i o kotka. Najpierw złapała nożyczki i opitoliła mu trochę kłaków a potem dobrała się do Sudokremu i wsmarowała w siebie, w kota, w pilota i w pościel całe duże opakowanie kremu Uporała się z tym w niecałe 5 minut.
Słodko choć domyślam się, że do śmiechu Ci wcale nie było

Moja mała też lubi podprowadzać kosmetyki , czasem znikają bez wieści [nie wiem, jak ona to robi, ale ile bym nie szukała, to nie da się znaleźć].
I niemal codziennie pacykuje się ze mną w łazience . Na razie czystymi pędzelkami... Na razie

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:23   #1353
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość

2. To koniec końców uważasz, że nauczyciel popełnił błąd zmniejszając dystans między uczniem, a nauczycielem (i należało to zgłosić), czy może uważasz, że zgłoszenie było bezpodstawne? A może uważasz to za błąd, ale uznałaś, że nie ma po co o tym mówić, bo to błaha sprawa?

Szczerze mówiąc nie wiem do którego fragmentu Twojej wypowiedzi się odnoszę, bo teraz go nie widzę. W każdym razie 20 minut temu przeczytałam Twoją odpowiedź na fragment mojego posta o popełnianiu błędu. Czy mogłabyś, proszę, przypomnieć mi (i innym), co tam pisałaś, czy może usunęłaś to, bo uważasz to za głupie i nie chcesz się już tym dzielić ze światem?
Usunęłam to od razu jak tylko napisałam, bo po przeczytaniu twojej odpowiedzi drugi raz, uznałam że ten fragment mojej wypowiedzi był nie na temat, źle cię zrozumiałam w pierwszym momencie.

tak więc to co ja uważam na ten temat zawiera się w tym co wszyscy mogą przeczytać i ty tez możesz do tego właśnie się odnosić.

Cytat:
3. Czy gdyby kolega (kolega, ot, taki z klasy czy coś), klepnął Cię po ramieniu na "cześć" poczułabyś się gorzej niż gdyby powiedział "hehe, powiem ci co było na poprzedniej lekcji jeśli zatańczysz przede mną na rurce" lustrując Cię przy tym z góry na dół?
Uznałabym to za głupi żart.

Cytat:
Poza tym granice nie są takie jasne, zupełnie nie seksualne przybicie piątki może też być dla kogoś przegięciem (sama nie znoszę np. jak dotyka mnie w jakikolwiek sposób ktoś obcy), niemniej jednak sądzę, że więcej osób poczuje się dotkniętych chamskim żartem z silnym podtekstem seksualnym. I nie ma tu nic do rzeczy, że z niestosownego żartu można łatwiej się wykręcić - nie chodzi o aspekty techniczne, tylko o to, jak ktoś się poczuje.
Różnica między przybiciem piątki jest taka, że większości ludzi nie dotyka zbyt silnie nieseksualne przekroczenie bariery cielesnej w postaci high five - a żarty o charakterze mocno seksualnym dotykają zwykle dość głęboko. Mnie np. wciąż mdli jak myślę o lekcjach PO w liceum, mimo że Ty stwierdziłabyś, że nic specjalnego się tam nie działo.
Myślę, że problem leży w tym, że odnosimy się do dwóch zupełnie rożnych sytuacji. Ja cały czas pisałam o żarcie ze spódnicą "żadna nie ma? następnym razem proszę ubrać" oraz o przytoczonym przeze mnie przybijaniu piątki. Natomiast ty o tańcu na rurze, prostytutkach i molestowaniu.

Cytat:
Spróbuj popatrzeć z zewnątrz. To, że Ciebie coś nie dotyka silnie nie znaczy, że jest ok. Niektóre kobiety są prostytutkami i nawet są z tego zadowolone - chciałabyś być prostytutką?

Nie, nie chciałabym. A ty chciałabyś być nauczycielem, który zostaje oskarżony o molestowanie tylko dlatego, że chcąc wprowadzić na lekcję luźniejszą, przyjacielską atmosferę przybił uczennicy piątkę?
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:26   #1354
tova1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Oj, jakie poważne tematy

Słodko choć domyślam się, że do śmiechu Ci wcale nie było

Moja mała też lubi podprowadzać kosmetyki , czasem znikają bez wieści [nie wiem, jak ona to robi, ale ile bym nie szukała, to nie da się znaleźć].
I niemal codziennie pacykuje się ze mną w łazience . Na razie czystymi pędzelkami... Na razie
A jakoś nawet mnie za bardzo nie zdenerwowała. Uśmiałam się jak ich oboje z kotem zobaczyłam. Szkód większych nie zdążyła narobić
tova1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:26   #1355
ama09
Zakorzenienie

dzień dobry

ja właśnie pałaszuję obiadek
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:38   #1356
maffash
Zakorzenienie

zoila orientujesz sie moze czy na bielanach wroclawskich jest rosmann?
maffash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:44   #1357
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez maffash Pokaż wiadomość
zoila orientujesz sie moze czy na bielanach wroclawskich jest rosmann?
Niestety nie. Najbliższy Bielanom Rossmann jest dopiero na Powstańców Śląskich przy skrzyżowaniu z Hallera

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-03-12, 14:48   #1358
maffash
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Niestety nie. Najbliższy Bielanom Rossmann jest dopiero na Powstańców Śląskich przy skrzyżowaniu z Hallera
ahh, ale lipa
Stary 2012-03-12, 14:57   #1359
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez jofka Pokaż wiadomość
Co do zdawania egzaminów "na dekolt" to nie oszukujmy się, urodziwe dziewczyny mają łatwiej To zwłaszcza opinia kolegów- studentów
Chyba że egzaminatorem jest kobieta, wtedy bywa odwrotnie.

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Widzę że już ktoś to napisał.
Stary 2012-03-12, 15:02   #1360
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Widzę, że temat ślubów i zaręczyn odświeżony.
Mnie się wydaje, że narzeczeństwo to taki okres, raczej krótki, tuż przed ślubem; że nie zaręcza się po to, żeby mówić "mam narzeczonego" zamiast "mam faceta/chłopaka" tylko, żeby ustalić, że się wkrótce pobiera.
O, dokładnie to próbowałam przekazać we wczorajszych postach
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:07   #1361
ama09
Zakorzenienie

a ja zapraszam dziś na mojego bloga żeby wytykać mi błędy w makijażu
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:07   #1362
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Właśnie dzisiaj na rozmowie mnie się pytali, czy wolę mieć nad sobą kobietę-kierownika, czy mężczyznę. Ja powiedziałam, że w sumie wszystko jedno, ale z mężczyzną łatwiej się dogadać

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:34   #1363
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Co do dziwnego zachowania wykładowców... My mieliśmy na pierwszym roku gościa, który na socjologii prezentował na moim przykładzie różnice w opinii społecznej, takiej na pierwszy rzut oka.
Przez 15 minut mnie komplementował, tak wręcz wulgarnie, mówiąc, że jak mam tatuaż i parę dodatkowych kolczyków to jestem ostra zaj*bista laska i ciekawe, gdzie jeszcze mam piercing, a przez kolejne 15 min po mnie jechał, używając tych samych argumentów - mam tatuaż, więc wyglądam jak dzi*ka i pewnie nią jestem, od tych kolczyków będę się potykać o własne uszy, a ogólnie to to wszystko jest tylko żałosnym sposobem zwrócenia na siebie uwagę.
A ja siedziałam po prostu osłupiała. Rozumiem, że chciał zaprezentować te różnice, tylko czemu na konkretnej osobie i tak wulgarnie? Nie pojawiłam się na jego wykładzie więcej razy, wiem, że jakieś skargi na niego wpłynęły do rektora, aczkolwiek nie wiem, co dalej, bo już nie mam z nim zajęć...

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Na blogu recenzja potrójnych cieni do smoky eyes od Oriflame.
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:36   #1364
zoila
Klientka w krawacie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;32875334]Co do dziwnego zachowania wykładowców... My mieliśmy na pierwszym roku gościa, który na socjologii prezentował na moim przykładzie różnice w opinii społecznej, takiej na pierwszy rzut oka.
Przez 15 minut mnie komplementował, tak wręcz wulgarnie, mówiąc, że jak mam tatuaż i parę dodatkowych kolczyków to jestem ostra zaj*bista laska i ciekawe, gdzie jeszcze mam piercing, a przez kolejne 15 min po mnie jechał, używając tych samych argumentów - mam tatuaż, więc wyglądam jak dzi*ka i pewnie nią jestem, od tych kolczyków będę się potykać o własne uszy, a ogólnie to to wszystko jest tylko żałosnym sposobem zwrócenia na siebie uwagę.
A ja siedziałam po prostu osłupiała. Rozumiem, że chciał zaprezentować te różnice, tylko czemu na konkretnej osobie i tak wulgarnie? Nie pojawiłam się na jego wykładzie więcej razy, wiem, że jakieś skargi na niego wpłynęły do rektora, aczkolwiek nie wiem, co dalej, bo już nie mam z nim zajęć...

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Na blogu recenzja potrójnych cieni do smoky eyes od Oriflame.[/QUOTE]

Żałosny pacan. Mógł pokazać te różnice na sobie.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-03-12, 15:42   #1365
maffash
Zakorzenienie

A ja zapraszam na recenzje pedzla maestro
Stary 2012-03-12, 16:47   #1366
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

A u mnie dziś oklepany temat, czyli catrice'owy kameleon.
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:02   #1367
nicRu
maszyna, nie człowiek

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość
No ja akurat jestem osobą, która walczyć o swoje umie i uprzedmiotowić też się nie da, jeśli sytuacja by tego wymagała to zrobiłabym z tym co trzeba.

Natomiast nie uważam żeby żart (seksistowski - fakt) kwalifikował się do tego, żeby na wykładowcę donosić ryzykując tym samym moje studia. Z takim zgłoszeniem i tak zapewne niewiele zrobią (co innego gdyby sprawa była poważna), a gdybym była na wymarzonym kierunku na dobrej uczelni, gdzie dostać się trudno, to po prostu byłoby to rezygnacją z nich na własne życzenie.

No i nie wiem, ja tam wolę sobie posłuchać żartów o spódniczkach, niż potem mieć z tego powodu poważne problemy.
Wszystko zależy od człowieka, ja zakładam że opisywany przykład to głupi i niesmaczny żart, starsi panowie często tak mają, nie tylko wykładowcy.
Dopóki te żarty nie zmieniają się w jakieś bezpośrednie jednoznaczne propozycje, albo mnie taki wykładowca nie dotknie w nieodpowiedni sposób, to mi to jakoś szczególnie nie przeszkadza.
Trochę bez sensu jest zgłaszać każdą rzecz, która teoretycznie jest nieodpowiednia.

Mam w szkole nauczyciela od angielskiego, spoko facet, wesoły, fakt czasami ma głupie żarty, ale na lekcji dzięki temu panuje luźna przyjemna atmosfera. Kiedyś miał on w zwyczaju za dobra odpowiedź, lub jakiś śmieszny tekst przybijać uczniom piątki ("I give you five!"). Nieodpowiednie? Teoretycznie tak, nauczyciel nie może dotykać ucznia. No to ktoś zgłosił nieodpowiednie zachowanie nauczyciela do dyrekcji. Pytam się po co? Żeby zrobić mu pod górkę?
Szczerze? Trzeba być ślepym, żeby nie widzieć różnicy między "och, idzie wiosna - kobiety zaczną zakładać spódnice i świat będzie piękniejszy" (czyli okazanie tego, ze uważa się kobiety za - nazwijmy to - istoty piękne), a insynuowaniem, że długość spódniczki/głębokość dekoltu ma lub może mieć jakikolwiek wpływ na ocenę. Nie dajmy się zwariować, fakt, nie wszystko jest molestowaniem. Ale to drugie to jest już przekroczenie pewnych granic w kontaktach międzyludzkich na poziomie student-prowadzący. Owszem, można podchodzić do ucznia czy studenta luźno, ale jakiekolwiek uwagi mające podtekst seksualny czy mogące uwłaczać godności drugiej osoby zawsze są nie na miejscu i najgorsze co można zrobić to zbagatelizować porównując do kontaktu jakim jest podanie dłoni.

Wybacz, ale dla mnie istnieje diametralna różnica między tym, czy profesor/doktor/magister zainsynuuje mi coś niestosownego czy poda mi dłoń w geście gratulowania mi zdanego egzaminu. Ba, to drugie jest dla mnie wręcz miłe.

Nawet dla "wymarzonego kierunku, na dobrej uczelni" nie dałabym się tak poniżać i traktować jakbym była dziewczyną dorabiającą w wiadomy sposób. A właśnie na to byś pozwoliła...

Miałam tylko jednego profesora, który zwracał uwagę na "płeć piękną", ale robił to w sposób żartobliwy. I z pewnością żaden dojrzały człowiek nie uznałby tekstu "Oj, widać, że miałyście ciężką noc! Przepraszam, ale wiecie, że musimy napisać dziś jakieś kolokwium, dam wam za to łatwiejsze zadania" za uwłaczający, bo taki nie jest. Na tym etapie jesteśmy wszyscy ludźmi (hipotetycznie chociaż) dorosłymi i dojrzałymi, ocieplenie stosunków student-prowadzący może polepszyć współpracę i sprawić, że student nie będzie bał się zadawać pytań czy przychodzić na konsultacje. To, że i wsród studentów i prowadzących znajdą się z kolei osoby, które nie pojmują jednak granic dobrego smaku (i są to zarówno prowadzący rzucający niestosowne uwagi jak i wulgarnie ubrane studentki) to już całkowicie inna kwestia, niemniej obie grupy powinno się ustawiać do pionu.

Chowanie głowy w piasek to metoda, która może co najwyżej udusić...

Cytat:
Ale z drugiej strony mogą zignorować anonim.

Na moim wydziale jak jest jakaś chryja to lecą do Wyborczej. A wykładowcy panicznie się jej boją .

A tak przy okazji molestowania- to działa w dwie strony. Słyszałam kilka historii o tym, jak to mniej lub bardziej napalone pannice próbowały wyrwać ćwiczeniowców.
Zawsze można wysyłać anonimy pojedynczo - każdy pisze własne zdanie i wysyła. Jeśli uczelnia nie chciałaby mieć problemu to nie ma szans, by takiej osoby nie chciała ustawić do pionu, by wałśnie uniknąć tego, że taka osoba następnym razem wyśle podobną wiadomość do gazety bądź jej internetowego wydania, gdzie uczelnię obsmarują.
Stary 2012-03-12, 17:10   #1368
LeejdiNaati
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj kolejny post, tym razem przemyślany i planowany od wieków
Stary 2012-03-12, 17:37   #1369
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

A ja dzisiaj chyba w końcu dodam posta o kremikach do twarzy

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:52   #1370
jofka
Zadomowienie

[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;32874062]To samo za mnie dzisiaj czeka ale na razie czasu mało

Może i na studiach mają łatwiej, ale za to te ładniejsze mogą mieć problem znaleźć zatrudnienie kiedy to kobieta jest kierownikiem kieroniczka czy kadrowa może być zazdrosna o tą ładniejszą i jej wtedy nie przyjmnie

A u mnie na blogu dwa makijaże, jeden pastelowy, drugi z mocną kreską oraz możliwość wybrania koloru cienia na jutrzejrzy makijaż [/QUOTE]

A to prawda
Ja to i tak nigdy bym kobiety nie zatrudniła wolałabym zawsze faceta...ciii
Prosty sposób na uniknięcie konfliktów w pracy

U mnie dzisiaj odkrycie nudziakowe i zakup z essence

25.08 Codzienny makijaż na lato.
28.07 Must have dla cery tłustej- żel LASS ze złotem!
07.07 Nowość:Mleczko do ciała Isana z 10% mocznikiem.
08.06 "Rajstopy w spray'u od Sally Hansen taniej.

Loving & be loved by U
jofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:56   #1371
Bayje
Zakorzenienie

A ja rano posmarowałam się nowym podkładem z KOBO - dokładniej tym twardawym Ideal Cover Make Up - coś czuje, że będzie moim faworytem.

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:02   #1372
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783
Konto usunięte

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;32875334]Co do dziwnego zachowania wykładowców... My mieliśmy na pierwszym roku gościa, który na socjologii prezentował na moim przykładzie różnice w opinii społecznej, takiej na pierwszy rzut oka.
A ja siedziałam po prostu osłupiała. Rozumiem, że chciał zaprezentować te różnice, tylko czemu na konkretnej osobie i tak wulgarnie? Nie pojawiłam się na jego wykładzie więcej razy, wiem, że jakieś skargi na niego wpłynęły do rektora, aczkolwiek nie wiem, co dalej, bo już nie mam z nim zajęć...Na blogu recenzja potrójnych cieni do smoky eyes od Oriflame.[/QUOTE]

Ale wredny

Cytat:
Napisane przez maffash Pokaż wiadomość
A ja zapraszam na recenzje pedzla maestro
Pewnie jak wejdę na Twojego bloga, poczytam o nich same ohy i ahy, i znowu będę je chciała, i będę marudzić, że nie mam kasy na nie

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj kolejny post, tym razem przemyślany i planowany od wieków
Cwaniara, wiesz jak człowieka zainteresować blogiem, nie napiszesz o co chodzi i teraz człowieku wiedz o czym notka no trzeba wejść na bloga no

Cytat:
Ooo, dobre. To będę szukała takiej pracy, gdzie kierownikiem jest kobieta, może mnie przyjmie
Cieszę się, że moja hipoteza Ci się podoba Tylko czy aby napewno pani kierowniczka weźmie Cię za osobę brzydszą od siebie, czy może będzie widzieć w Tobie konkurencję i będzie o Ciebie zazdrosna

Cytat:
Napisane przez jofka Pokaż wiadomość
A to prawda
Ja to i tak nigdy bym kobiety nie zatrudniła wolałabym zawsze faceta...ciii
Prosty sposób na uniknięcie konfliktów w pracy

U mnie dzisiaj odkrycie nudziakowe i zakup z essence
Kobieta przydałaby się jako sprzątaczka, bo faceci to chyba nie za bardzo potrafią o porządek dbać, no chyba że się pedant trafi a tak to też bym wolała mężczyzn łatwiej się z nimi dogadać

Edytowane przez 6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783
Czas edycji: 2012-03-12 o 18:04
6cf34e7e8f39cee75534fdb852be8187cc381168_600e0a0280783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:27   #1373
zoila
Klientka w krawacie

[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;32879179]

Cieszę się, że moja hipoteza Ci się podoba Tylko czy aby napewno pani kierowniczka weźmie Cię za osobę brzydszą od siebie, czy może będzie widzieć w Tobie konkurencję i będzie o Ciebie zazdrosna
[/QUOTE]

Raczej wątpliwe

WYMIANA KSIĄŻKOWA

Stary 2012-03-12, 18:34   #1374
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Hej Dziewczyny! Przychodzę z zapytaniem w sprawach technicznych. Jak zrobić, żeby link nie wyświetlał mi się jako adres (http://....) tylko jako nazwa, którą sama wymyślę? Wiecie o co mi chodzi?
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:52   #1375
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny! Przychodzę z zapytaniem w sprawach technicznych. Jak zrobić, żeby link nie wyświetlał mi się jako adres (http://....) tylko jako nazwa, którą sama wymyślę? Wiecie o co mi chodzi?

Wpisujesz sobie przykłądowy tekst np. kksfshfsif
i zaznaczasz to i klikasz na wstaw link/hiperłącze
to taka ikonka:
(ta niebieska)

O to chodziło?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ikona.JPG (1,1 KB, 63 załadowań)
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:56   #1376
alevE
Wiecznie niezdecydowana

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Wpisujesz sobie przykłądowy tekst np. kksfshfsif
i zaznaczasz to i klikasz na wstaw link/hiperłącze
to taka ikonka:
(ta niebieska)

O to chodziło?
Inaczej to zrobiłam, ale dzięki
`Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że jego osiągnięcie wymaga czasu. Czas i tak upłynie.`

Mój skromny kosmetyczny blożek
alevE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:03   #1377
LeejdiNaati
Zakorzenienie

[1=6cf34e7e8f39cee75534fdb 852be8187cc381168_600e0a0 280783;32879179]
Cwaniara, wiesz jak człowieka zainteresować blogiem, nie napiszesz o co chodzi i teraz człowieku wiedz o czym notka no trzeba wejść na bloga no
[/QUOTE]
Pisząc to, nawet nie przeszło mi to przez myśl, serio
Stary 2012-03-12, 19:17   #1378
Mart_91
Rozeznanie

GG do Mart_91

Ale naskrobałyście ja weekend spędziłam u TŻta, byliśmy pod Kołobrzegiem, w Szczecinie i takie tam Niestety w sobotę trafiłam pod Jasmin jak już była zamknięta, w niedzielę też nieczynne, więc cieni MIYO nie dorwałam...jedyne co to w Inter Marche udało mi się dorwać ich 2 lakiery (strasznie mały wybór kolorów mieli, zdecydowałam się tylko na 2).

Powiedzcie mi tylko czy u Was w InterMarche też są tylko lakiery dostępne?

18.03Nowa seria na blogu...Tip Tuesday - jak podkreślam swoje brwi?
16.03 Biała brzoskwinia? Fa NutriSkin Rich Body Milk...
12.03
Poprawki w makijażu? You need this in your life!
Mart_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:23   #1379
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Napisane przez alevE Pokaż wiadomość
1. sem był nudny, bo miałam bzdury typu ekonomia, prawo, zarządzanie, czy mata Ale teraz już mam parę zawodowych i podoba mi się bardzo. Tak w ogóle ie umiem doczekać się piątku-wtedy będą warsztaty "zarządzanie sprzedażą" prowadzone przez DB Schenker Kurczę, chciałabym tam choć przez chwilę pracować.
mysle, ze w schenkerze byloby fajnie
Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Oj nie wiem Mój to wygląda chociaż, jakbym została narzeczoną cygana

Buahhot i co sądzisz o takim stażu - warto się na te 3 miesiące rejestrować do UP? BO bardzo mi zależy, żeby mieć coś do wpisania w CV i będę szukać pewnie już dużo wcześniej, ale w sumie nie wiem, czy dla osoby z moim wykształceniem coś by się znalazło...
z tego co doczytalam, studiujesz matematykę stosowaną nie wiem w jakim miescie mieszkasz, wiec nie wiem czy beda mieli oferty adekwatne do wyksztalcenia (np moja kolezanka z mniejszej miejscowosci, ale nie takiej malutkiej, w up ciagle slyszy "nie ma nic!" ). Mieszkam w trojmiescie, staze zawsze sa, ale nie zawsze pasuja do skonczonego kierunku jak bylam teraz w 2011 to pani wyciagnela mi z segregatora dwie oferty- do jakiegos urzedu i wlasnie do firmy z mojej branzy oczywiscie wybralam to co mnie interesuje, to z czym wiaze przyszlosc
Musze Ci powiedziec, ze u mnie nie mozna dowiedziec sie jakie sa dostepne staze- tego dopiero mozna sie dowiedziec jak juz sie siedzi przy biurku, bedac zarejestrowanym bezrobotnym wiec troche szkoda czasem zachodu jesli faktycznie nie ma nic ciekawego.
A czy warto? jesli mozna sie zarejestrowac w up (bo np bedac w trakcie studiow dziennych nie mozna) to mysle ze warto a jesli jeszcze jest oferta z instytucji/przedsiebiorstwa z Twojej branzy to juz w ogole super Tylko nalezy liczyc sie z tym, ze moga wcale nie przyjac po tym stazu do pracy ale jesli tylko na wakacje- w przerwie miedzy np lic a mgr czy liceum a studiami, czy w ogole po liceum, studiach- to warto zawsze zlapie sie doswiadczenia, zawsze zobaczy sie jak to faktycznie wyglada w praktyce, no i jest co wpisac w CV
Ten staz jest moim drugim stazem, wczesniej, bylam na stazu w banku ponad 5mscy. Wtedy, jak oznajmilam swojej kierowniczce, ze ide na dzienne studia powiedziala, ze szkoda, bo myslala, ze zostane po stazu i bede pracowac normalnie na umowe. Ale to bylo w 2008roku, kryzys dopiero 'powstal' wiec jeszcze potrzebowali pracownikow Wtedy tez na ten staz musialam dluzej poczekac (oferte stazu z 2011r dostalam do reki od razu-po prostu byla oferta, nastepnego dnia mialam rozmowe kwalifikacyjna, a trzeciego dnia w up pracy dowiedzialam sie ze zostalam przyjeta).
Z kolei jeszcze inna kolezanka, z trojmiasta, na poczatku 2011 czekala na staz niemal 3msce, byla na kilku rozmowach i w koncu udalo sie jej-odbywala staz w urzedzie
wybacz za tak dlugi opis jesli jeszcze masz chec o cos zapytac, a bede umiala odpowiedziec to odpowiem
Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
U nas i z takich potrafią przypierniczyć szczegółowy egzamin U mnie liczy się każdy znak i każde słowo i czasem tylko te 120 stron znaczków to było błogosławieństwo (trzytomowa analiza - po jakieś 500-600 stron kazdy tom, czciona od 9 do 11 ), bo do tego trzeba ten formalny zapis umieć wyjasnic jak 5latkowi często, zastosować w praktyce, a i tak zdarza się usłyszeć do tego jakieś super pytanie z kosmosu :
kurcze, ile nauki
Cytat:
Napisane przez kejtigda Pokaż wiadomość
A studiuje może któraś rosjoznawstwo? Ja chciałam iść na dzienne mgr ale będę mamą więc chyba będę musiała iść na zaoczne
nie znam nikogo z takiego kierunku, mowisz moze po rosyjsku?
kiedys chcialam sie uczyc rosyjskiego, ale jakos mi przeszlo

Cytat:
Mogę tylko westchnąć z zazdrości . Ale gratuluję
ja rowniez gratuluje wszystkim
Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
bo głośno o rozwodach i w ogóle.
U mojego TŻ - brat jest świeżo po rozwodzie i spoko rozumiem ale jak tak będzie patrzył na innych to będzie patrzył jak wychodzę za mąż za innego.

Cytat:
Napisane przez LeejdiNaati Pokaż wiadomość
Ja osobiście nie odważę się tego zgłosić, bo moja uczelnia wielka nie jest i wszystko może się roznieść... Poza tym dziewczynie na zajęciach mówił, że jak zatańczy na rurze to da jej z miejsca 3.0 Lubi erotyczne podteksty w każdym razie
szok
A ja siedziałam po prostu osłupiała. Rozumiem, że chciał zaprezentować te różnice, tylko czemu na konkretnej osobie i tak wulgarnie? Nie pojawiłam się na jego wykładzie więcej razy, wiem, że jakieś skargi na niego wpłynęły do rektora, aczkolwiek nie wiem, co dalej, bo już nie mam z nim zajęć...[/QUOTE]
zwykly burak

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:41   #1380
nicRu
maszyna, nie człowiek

Dzięki za odpowiedź - mieszkam w dużym mieście, ale w dobie kryzysu bywa różnie... Praktyki zawodowe miałam, jakie miałam - choc tyle fajnie, że w firmie prywatnej, małej, więc mogłam popatrzec jak to wszystko od kuchni wygląda (ubezpieczenia) Sądzę, że zacznę kolo końca kwietnia robić research po wszelkich firmach jakie mam w mieście i przyjdą mi do głowy, bankach, ale jakby coś nie wyszło, to opcji zarejestrowania się na czas bezstudencia w UP nie wykluczam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości