|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]()
![]() |
#4472 | |||
Gang Iren
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
A czym sie myjesz?Mi dobrze robilo szare mydlo i tantum rosa. Moze warto czesciej wietrzyc rane?Nie wiem czy to robisz? Super malutka przybiera ![]() Cytat:
I od razu strzal w 10,to jest to,super! Cytat:
Dobrze,ze mogla w koncu zobaczyc swoje malenstwo. Oby wypuscili go niebawem z inkubatorka.
![]() |
#4473 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przybieraniem to faktycznie nie musicie sie martwic ![]() Mravka, Pempek i Asika, slodkie kruszynki Wasze ![]() ![]() ![]() Mravka, jednak maly spi z Wami ![]() Czesto tak wlasnie jest ze teoria i nasze wyobrazenia nie pokrywaja sie pozniej z praktyka, moim zdaniem wazne zeby wszyscy byli zadowoleni, ale najwazniejsze zeby dziecko bylo szczesliwe ![]()
![]() |
#4474 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ciekawe kiedy ja pójde rodzić - ale pewnie będzie wizyta umówiona bo cc - więc chyba na 2 tygodnie przed terminem mnie wezmą? tak to się robi? Torba jeszcze nie spakowana, ale ciuszki prawie przygotowane i lada dzień mogę się pakować ![]() Światowy dzien drzemki - ha, jak wrócę to się zdrzemnę, chociaż już 16, ee to nie opłaca mi się już najwyżej wcześniej pójdę spać ![]() Ale powiem Wam że cięzko się już śpi, tak jak wiekszości Wam. ani na plecach, po bokach ciężko, ugniata mnie tak że hej, a na brzuchu to wiadomo że nie ma szans. Ale spoko będę zahartowana jeśli chodzi o nieprzespane noce ![]() Trochę brzuszek pobolewa, trochę jednak sie nalatałam przy dostawie.. teraz siedzę i się mało ruszam, żeby się tam wszystko uspokoiło, bo Julcia moja kilka ostrych kopniaczków i machnieć mi zafundowała ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Tylko czesto jest tak,ze dziecko sie przestawi na butelke i juz nie chce cyca.Z drugiej strony,teraz te butelki coraz lepsze wymyslaja,imitujace ksztalt sutka.Jak pracowalam w sklepie dzieciecym,to duzo kobietek chwalilo butelki TT,ze sprawdzaja sie przy karmieniu raz piersia,raz butelka. A moja smoczkow wcale nie tolerowala,ani z butelki ani uspokajajacego.Wiec zostawiac z nikim jej nie szlo,chyba ze na chwilke i pedem do domu.Szkoda,ze cycki nie moga byc wykrecane,ze w razie potrzeby zostana z malenstwem w domu ![]()
![]() |
#4476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak docisnelam palec w najwieksza opuchlizne na stopie to sie dziura robila normalnie, stopy byly jak gabka taka jakas, masakra! A widzieli to Wasi lekarze wogole? Jesli tak to co mowia?
![]() |
#4478 |
Zadomowienie
|
Poszlam na spacer i stwierdzilam, ze wiecej sie tak daleko nie zapuszczam, w polowie drogi, w polach, zacząl mnie pobolewac brzuch okresowo, modlilam sie zebym doszla do domu i zeby nie zaczac tam rodzic, bo TZ w domu nie ma i nie wiem jakby to bylo.
A tearz pojadłam sernika, normalnie nic nie jest mnie w stanie powstrzymac, nawet wizja siebie z nadwaga ![]() U mojej mamy tez zaczelo sie nagle, do ostatniego dnia pracowala, po powrocie z pracy odeszly jej wody, porod przebigl tak szybko, mama do tej pory twierdzi ze nie wie co to sa bole porodowe, pamieta tylko ze pod koniec bardzo jej sie chciało "kupe" ![]()
#4479 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Cytrynka o wkladkach wielorazowych aventa mowila na piersi. 24 szt to ja biore tych podkladow,czyli duzych podpasek poporodowych,a to co masz 5 szt to podklady na lozko ![]()
![]() |
#4480 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obysmy to po nich odziedziczyly ![]() mi wlasnie ostatnio az za bardzo apetyt dopisuje, chyba sobie zrobie kisiel malinowy. wczoraj juz naszykowalam reklamowke z ubraniami na wyjscie (ktora jak cos Tz ma wziac), bo mialam wychodzic w tych w ktorych przyjade, ale kto wie, moze wody mi pojda w samochodzie albo na korytarzu w szpitalu to wtedy bede potrzebowac innych ubran, bo tutaj raczej szybko sie wychodzi. naszykowalam leginsy, sukienke i z butami mialam problem, wzielam tenisowki jakies, takie aby byly luzniejsze troche, na wypadek spuchniecia, a jak cos to wyjde w japonkach i juz, ze szpitala do samochodu chwila, a podjade pod same drzwi w domu. Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-12 o 15:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4482 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pospałam troche z Wiktorkiem, ja w swoim on w swoim łóżku, czekamy teraz na tatusia z obiadkiem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zadomowienie
|
Tikki trzymam kciuki za jutrzejsze usg
Natkulec taki mąż to skarb..super że Ci tak pomaga ![]() Monia super, że udało się sprzedac wózek.. Emigra szkoda córeczki...taka malutka i już kolka..ale ładniutko przybiera ![]() Cotton ja ostatnio tez ten kisiel Frugo jadłam z tym że czarny i biały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie dziwie sie ze ciezko Ci na sofie, ja tez mialbym z tym wielkie trudnosci ![]() Powodzenia na wizycie ![]()
![]() |
#4485 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Nas właśnie odwiedziła położna, z godzinkę posiedziała, m.in zwarzyła i zmierzyła malutką. Dalej ma 50 cm, a wagowo wzrosła. Tzn w dniu wypisu ze szpitala miała na wadze 2900 a dziś już 3040, ponoć bardzo ładnie przybiera ![]() Moja córeczka bardzo duzo je w ciagu nocy, budzilismy ja dotychczas na karmienie, bo tak zalecili w szpitalu ze wzgledu na żółtaczkę, jednak ta już zanika i dziś położna powiedziała, że nie ma potrzeby więcej budzić! A czasem mam tak jak Natkulec, że Matylda chce ciagle jesć-w nocy właśnie, i szuka cyca i nic nie ejst w stanie jej uspokoic. Jednak zauwazylam, ze nie chodzi wcale o to ze jest glodna, tylko chce byc przytulona, a polozona u nas w lozku blisko mamy od razu zasypia! Tak tez bylo w szpitalu. Takze wczoraj przespala ze mna w lozku a Tz na kanapie, i nad ranem po kolejnym karmieniu trafila z powrotem do swojego lozeczka i juz grzecznie spala ![]() A tz wlasnie pojechal zarejestrowac narodziny malej w urzedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
namachałam się przy tych lustrach
są czyste ![]() a mała tylko zaczęła mnie kopać póki co, bo czas na jedzenie ![]() ale czekam aż mąż wróci z pracy i dopiero wtedy będę robiła obiad ![]()
#4487 |
Zakorzenienie
|
Mravka super, że już jesteście w domku
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zycze mu zdrowka, a Tobie cierpliwosci ![]() Madziara, fajnie ze dochodzisz do siebie! Wierze ze emocje takie wielkie ze az lzy wywolaly ![]()
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj cały czas boli mnie brzuch i plecy i wszystko. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
Desia na usg w szpitalu po porodzie wyszło ,że widoczny jest układ kielichowo-miedniczkowy lewej nerki, niby tak może być, bo brzuszek napęcznialy i nerki jeszcze nie pracowały normalnie, ale sprawdzić na usg trzeba, więc jutro skierowanie biorę i będę szukać dobrego nefrologa dziecięcego.Mocz na badanie pobrali i wszystko ok było , CRP też Jej badali ( tyle im o tym mówiłam ,że chyba mnie mieli dosyć, tzn. o tym,że Nina była chora itd., nawet na bloku operacyjnym pediatrze przypominałam,żeby Jej CRP zbadali) i było ok,,czyli stan zapalny wykluczony.Mam nadzieję,że wszystko tam się naprawiło
![]() A właśnie odpadł nam kikut 30 gdzinę temu ![]() ![]() Cziqua też w tym tygodniu chcemy kupić wielki narożnik, ale powierzchnie spania ma mniejszą niestety, choć to olbrzym, martwi mnie tylko czy takie wysuwane spanko na takim mechanizmie długo wytrzyma naszą wagę ciężką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no tak 5 szt to mam na łóżko. Ok, to te podkłady (mega podpachy na majty) muszę kupić i jestem gotowa ![]() a wkładki na piersi też mam, dostałam w spadku po koleżankach nieużywane oczywiście ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Przytulanka z Twojej córci ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4492 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Na poporodwej nikt mi nie zmienił pościeli, dali mi podkład tylko, tzn posciel była nowa, ale w ciagu pobytu nie zmieniana. Widzialm, ze jednej kobiecie zmieniali, wiec nie wiem jak to jest. I tak ja najlepiej wspominam wlasnie porodowke, choc ogolnie caly pobyt byl ok ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4495 |
Wtajemniczenie
|
Emigra co do gojenia to Gucia wspominala tez o olejku lawendowym, zeby rozcienczac na poczatku z woda i sobie tam przemywac, mi tez polozne o tym mowily to kupilam mala buteleczke. no i wietrzenie - moja kolezanka mowila ze sie kladla na lozku i bez niczego sobie przez jakis czas lezala.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4497 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miło się czyta o zmaganiach mamusiowych już z maluszkami w domu ![]() ![]() Muszę wysterylizować butelką (mam antykolkową z TT), smoczek (razie 'W") i laktator. Nie wiem jak się do tego zabrać? Jak to zrobić? ![]() ![]() Cytrynka a możesz przypomnieć gdzie rodziłaś? Bo coś mi się obija, że na Madalińskiego? Ale nie jestem pewna ![]()
![]() |
#4499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do narożnika to jest przecież gwarancja w razie czegoś ale mam nadzieje że ten nasz da radę ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Rozeznanie
|
mamusie kochane które juz urodzily powiedzcie w czym rodzilyscie w koszulach takich normalnych czy np w t-shirt bo ostatnio na stronie szpitala widzialam ze do porodu mozna t-shirt wziac i juz sama nie wiem
![]() a ja wlasnie kanapeczki zjadlam i ide cos poogladac w tv, wczesniej tez przejrzalam swoja torbe do szpitaala bo juz zapomnialam co tam jest hehe ![]() ![]() hehe i kupilam dzis czapeczke do szpitala Kubusiowi, taka sloooodka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.