Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 14:52   #4471
aalegna
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
aalegna trzymam mocno kciuki, żeby się u Ciebie w końcu ruszyło, domyśłam sie co musisz czuć i jak się niecierpliwić!
dziękuje bardzo za kciuki, przydadzą się
Stary 2012-03-12, 14:58   #4472
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
No to byla polozna ... troche sie z czasem obsunela (ale wybaczam bo jest u mnie codziennie)
Pomasowala mi piersi, troche mleka wylecialo, ale podjelysmy decyzje o hamowaniu laktacji - nie chce znowu stresu sobie i dziecku fundowac...
Jutro z rana dostane tabletki homeopatyczne na wstrzymanie produkcji, mam pic szalwie, ogolem ograniczyc plyny, jak cyce beda bolec i beda twarde to delikatnie masowac i rozgrzewac a potem chlodzic twarogiem lub kapusta... no i szycie moje wyglada niestety jakby bylo wczoraj szyte wiec nie mam pojecia co robic ... niby kazala przemywac szalwia i rumiankiem i oklady robic ale to nic nie daje

Mala ma lekkie kolki, mamy dawac kropelki (juz od rana jej daje i pieknie robi kupki, pryka i jest spokojna, wiec mam nadzieje ze juz tak zostanie)
Jula wazy juz 3380 w sobote wazyla 3150 - wiec ladnie przybiera

A czym sie myjesz?Mi dobrze robilo szare mydlo i tantum rosa.
Moze warto czesciej wietrzyc rane?Nie wiem czy to robisz?
Super malutka przybiera

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość

btw olśnienie - dziś mija 8 lat odkąd jestem ze swoim facetem a znamy się 8 lat i 3 dni
Czyli w sumie odkad sie poznaliscie.
I od razu strzal w 10,to jest to,super!

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość

Magda pisała (Madziara26) "Ja już powoli zaczynam być ruchoma. Mały jeszcze w inkubatorku dziś go dopiero widziałam jest cudowny pobeczałam się jak dziecko. Pozdrawiam Madziara"

Dobrze,ze mogla w koncu zobaczyc swoje malenstwo.
Oby wypuscili go niebawem z inkubatorka.
Stary 2012-03-12, 15:01   #4473
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
No to byla polozna ... troche sie z czasem obsunela (ale wybaczam bo jest u mnie codziennie)
Pomasowala mi piersi, troche mleka wylecialo, ale podjelysmy decyzje o hamowaniu laktacji - nie chce znowu stresu sobie i dziecku fundowac...
Jutro z rana dostane tabletki homeopatyczne na wstrzymanie produkcji, mam pic szalwie, ogolem ograniczyc plyny, jak cyce beda bolec i beda twarde to delikatnie masowac i rozgrzewac a potem chlodzic twarogiem lub kapusta... no i szycie moje wyglada niestety jakby bylo wczoraj szyte wiec nie mam pojecia co robic ... niby kazala przemywac szalwia i rumiankiem i oklady robic ale to nic nie daje

Mala ma lekkie kolki, mamy dawac kropelki (juz od rana jej daje i pieknie robi kupki, pryka i jest spokojna, wiec mam nadzieje ze juz tak zostanie)
No to mam nadzieje ze kropelki pomoga malej bidulce
Przybieraniem to faktycznie nie musicie sie martwic

Mravka, Pempek i Asika, slodkie kruszynki Wasze

Mravka, jednak maly spi z Wami
Czesto tak wlasnie jest ze teoria i nasze wyobrazenia nie pokrywaja sie pozniej z praktyka, moim zdaniem wazne zeby wszyscy byli zadowoleni, ale najwazniejsze zeby dziecko bylo szczesliwe

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:03   #4474
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
szalejesz

wlasnie dostalam wkladki wielorazowe avent i bede testowac, pozniej dam znac a dodam ze sie ze mnie leje
własnie - podkłady poporodowe to mam, ale właśnie jakie wkładki mam kupić na majtki jakieś maxi czy specjalne po porodzie? bella podobno strasznie się zbijają? a wielorazowe aventa to nie widziałam takich nigdzie??

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Tu sie nie zgodze.Ja z praktyki wiem,ze moga wystapic.Moja corka miala od chyba 5 dnia zycia kolki!Towarzyszyly nam prawie kazdego dnia przez kilka miesiecy.

O to ja tez bym prosila o odpowiedz!
Spakowalam sobie paczke podkladow poporodowych w ktorej sa 24 szt,tu sie krotko lezy chyba starczy?

Torba spakowana!!
Zaczelam sie bac
Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Hej!!

natka tryzmam kciuki!!!

Dziewczyny, wrzuciłam zdjecia mojego skarba na maila

Mi podkładów zeszło półtorej paczki, ale ja miałam cc, a wtedy się chyba mniej krwawi (??)
aaaaa 24 sztuki aż? matko a ja mam tylko 5 sztuk chyba firmy seni czy semi, no to dokupię

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość

Podkładów na łóżko zużyłam 4 szt. (2 podczas porodu) i 2 po- nic nam nie wyciekło więc nie było potrzeby. A wielgaśnych podpach poszło mi ok. 15 sztuk. Potem przeszłam na zwykłe podpaski "nocne", teraz cienka wkładka wystarcza.
a no to może te 5 sztuk mi starczy najwyżej TŻ dokupi

Cytat:

O jak ślicznie przybiera na wadze Trzymsj sie dzielnie, dużo zdrówka, żeby wszystko się łądnie zagoiło.

To ciekawe kiedy ja pójde rodzić - ale pewnie będzie wizyta umówiona bo cc - więc chyba na 2 tygodnie przed terminem mnie wezmą? tak to się robi?
Torba jeszcze nie spakowana, ale ciuszki prawie przygotowane i lada dzień mogę się pakować

Światowy dzien drzemki - ha, jak wrócę to się zdrzemnę, chociaż już 16, ee to nie opłaca mi się już najwyżej wcześniej pójdę spać

Ale powiem Wam że cięzko się już śpi, tak jak wiekszości Wam. ani na plecach, po bokach ciężko, ugniata mnie tak że hej, a na brzuchu to wiadomo że nie ma szans. Ale spoko będę zahartowana jeśli chodzi o nieprzespane noce

Trochę brzuszek pobolewa, trochę jednak sie nalatałam przy dostawie.. teraz siedzę i się mało ruszam, żeby się tam wszystko uspokoiło, bo Julcia moja kilka ostrych kopniaczków i machnieć mi zafundowała

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:04   #4475
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
powodzenia na wizycie...hmmm weta czy gina mialas na mysli

tez czytalam o tym u T. Hogg , ze dobrze jak dziecko umie zamiennie ciagnac (i ponoc ssanie nie zanika wtedy), bo czasami sa rozne sytuacje i z butelki tez czasami musi. w ogole to jeszcze raz chyba przeczytam ''jezyk niemowlat'', a moj Tz nazywa te ksiazke ''rozmowy niemowlece''

Tylko czesto jest tak,ze dziecko sie przestawi na butelke i juz nie chce cyca.Z drugiej strony,teraz te butelki coraz lepsze wymyslaja,imitujace ksztalt sutka.Jak pracowalam w sklepie dzieciecym,to duzo kobietek chwalilo butelki TT,ze sprawdzaja sie przy karmieniu raz piersia,raz butelka.
A moja smoczkow wcale nie tolerowala,ani z butelki ani uspokajajacego.Wiec zostawiac z nikim jej nie szlo,chyba ze na chwilke i pedem do domu.Szkoda,ze cycki nie moga byc wykrecane,ze w razie potrzeby zostana z malenstwem w domu
Stary 2012-03-12, 15:05   #4476
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Ja odciągam przede wszystkim dlatego żeby opróżnić piersi żeby właśnie wspomóc laktację no i przechowuję pokarm po to żeby w razie czego móc dokarmić moim mlekiem a nie mieszanką. a używam butelki lovi ze smoczkiem aktywne ssanie więc myślę że wybrałam jedną z lepszych zresztą zapytam położną jak będzie.
I moim zdaniem robisz słusznie, ja uczyłam Małą pić z butli, bo musiałam wracać do pracy , a wcześniej szłam na wesele, wspaniale piła z butli i z cyca, więc jak widać teoria o zaburzaniu ssania butlą nie zawsze się sprawdza
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:06   #4477
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
aalegna trzymam mocno kciuki, żeby się u Ciebie w końcu ruszyło, domyśłam sie co musisz czuć i jak się niecierpliwić!

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Jolka, ja też się zastanawiam czy to normalne z tymi stopami. Buty już czasem są przyciasne..
Ale chyba taka nasza uroda.
Ja z Adasiem mialam tak opuchniete stopy ze nie wchodzilam w zadne buty, musialm kupic nowe!
Jak docisnelam palec w najwieksza opuchlizne na stopie to sie dziura robila normalnie, stopy byly jak gabka taka jakas, masakra!
A widzieli to Wasi lekarze wogole? Jesli tak to co mowia?

Viki 28.04.2012

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-03-12, 15:07   #4478
tynka88
Zadomowienie

Poszlam na spacer i stwierdzilam, ze wiecej sie tak daleko nie zapuszczam, w polowie drogi, w polach, zacząl mnie pobolewac brzuch okresowo, modlilam sie zebym doszla do domu i zeby nie zaczac tam rodzic, bo TZ w domu nie ma i nie wiem jakby to bylo.

A tearz pojadłam sernika, normalnie nic nie jest mnie w stanie powstrzymac, nawet wizja siebie z nadwaga

U mojej mamy tez zaczelo sie nagle, do ostatniego dnia pracowala, po powrocie z pracy odeszly jej wody, porod przebigl tak szybko, mama do tej pory twierdzi ze nie wie co to sa bole porodowe, pamieta tylko ze pod koniec bardzo jej sie chciało "kupe"

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:07   #4479
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
własnie - podkłady poporodowe to mam, ale właśnie jakie wkładki mam kupić na majtki jakieś maxi czy specjalne po porodzie? bella podobno strasznie się zbijają? a wielorazowe aventa to nie widziałam takich nigdzie??

aaaaa 24 sztuki aż? matko a ja mam tylko 5 sztuk chyba firmy seni czy semi, no to dokupię

a no to może te 5 sztuk mi starczy najwyżej TŻ dokupi
Ha ha,Julliczka ale ty zakrecona (pozytywnie)
Cytrynka o wkladkach wielorazowych aventa mowila na piersi.
24 szt to ja biore tych podkladow,czyli duzych podpasek poporodowych,a to co masz 5 szt to podklady na lozko
Stary 2012-03-12, 15:14   #4480
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Poszlam na spacer i stwierdzilam, ze wiecej sie tak daleko nie zapuszczam, w polowie drogi, w polach, zacząl mnie pobolewac brzuch okresowo, modlilam sie zebym doszla do domu i zeby nie zaczac tam rodzic, bo TZ w domu nie ma i nie wiem jakby to bylo.

A tearz pojadłam sernika, normalnie nic nie jest mnie w stanie powstrzymac, nawet wizja siebie z nadwaga

U mojej mamy tez zaczelo sie nagle, do ostatniego dnia pracowala, po powrocie z pracy odeszly jej wody, porod przebigl tak szybko, mama do tej pory twierdzi ze nie wie co to sa bole porodowe, pamieta tylko ze pod koniec bardzo jej sie chciało "kupe"
Tynka to podobnie bylo u mojej Mamy, wrocila z pracy, w nocy przed polnoca obudzilo ja wlasnie takie parcie na kupe, szli na piechote do szpitala i 3h chyba i mnie urodzila.
obysmy to po nich odziedziczyly

mi wlasnie ostatnio az za bardzo apetyt dopisuje, chyba sobie zrobie kisiel malinowy.

wczoraj juz naszykowalam reklamowke z ubraniami na wyjscie (ktora jak cos Tz ma wziac), bo mialam wychodzic w tych w ktorych przyjade, ale kto wie, moze wody mi pojda w samochodzie albo na korytarzu w szpitalu to wtedy bede potrzebowac innych ubran, bo tutaj raczej szybko sie wychodzi.
naszykowalam leginsy, sukienke i z butami mialam problem, wzielam tenisowki jakies, takie aby byly luzniejsze troche, na wypadek spuchniecia, a jak cos to wyjde w japonkach i juz, ze szpitala do samochodu chwila, a podjade pod same drzwi w domu.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-03-12 o 15:19
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:15   #4481
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
powodzenia na wizycie...hmmm weta czy gina mialas na mysli

tez czytalam o tym u T. Hogg , ze dobrze jak dziecko umie zamiennie ciagnac (i ponoc ssanie nie zanika wtedy), bo czasami sa rozne sytuacje i z butelki tez czasami musi. w ogole to jeszcze raz chyba przeczytam ''jezyk niemowlat'', a moj Tz nazywa te ksiazke ''rozmowy niemowlece''
No tak ginekologa miałam na myśli oczywiście mam problem z jedną z moich seniorek i myslałam też o wecie no i się pokiełbasiłam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-12, 15:15   #4482
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Tak z tymi bolami brzuszka to nozki do brzuszka, albo wziac na rece..i zblizyc raczki i nozki tak ,ze dupka "wisi" To nic nie boli, a Maluszek czuje sie bezpiecznie.
Natkulec u nas podobnie..wieczorem to siedzi przy cycu,wydaje mi sie,ze sie najadl,a za chwile pakuje łapke do buzi i dalej "walczy"..wiec spowrotem i ssie. Nam powiedziano,ze to normalne,bo Maluszki są bardziej aktywne nocą i musi minac troche czasu zanim sie przestawia.

No ja w szpitalu przezylam bol brzuszka Roberta,bo na obiad dali burczaki-doprawione(bylam tak glodna,ze nie pomyslalam, zjadlam)..cala noc się meczył. Plakal, spinał, dostal kropelki..esputikon...mas owalismy brzuszek.Kupa była prawie wieksza od Niego. Myslalam,ze mi serducho peknie jak sie zanosil placzem
u nas to samo
Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Mogła bym, zanucić: "mam tak samo jak ty..."

Gratuluję rozpakowanym mamuśkom i z wypiekami na twarzy czytam relacje, tylko do pisania weny brak. A tak przy okazji dziewczyny rozpakowane ile wam zeszło podkładów poporodowych, podkładów na łóżko i pieluch w szpitalu - kompletnie nie wiem ile tego przygotowac
ja wzielam jedna paczke podkladow semi ale ich w koncu nie uzylam bo szpital zapewnial, ja pierwszej nocy po porodznie jeden podklad mialam do wyrzucenia... ale nastepne dni obyby sie zjednym a co do pieluch to mialam paczke 43szt ale ja byma tydzien w szpitalu

pospałam troche z Wiktorkiem, ja w swoim on w swoim łóżku, czekamy teraz na tatusia z obiadkiem
Stary 2012-03-12, 15:16   #4483
Flowerbombka
Zadomowienie

Tikki trzymam kciuki za jutrzejsze usg

Natkulec taki mąż to skarb..super że Ci tak pomaga

Monia super, że udało się sprzedac wózek..

Emigra szkoda córeczki...taka malutka i już kolka..ale ładniutko przybiera

Cotton
ja ostatnio tez ten kisiel Frugo jadłam z tym że czarny i biały
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:16   #4484
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Ja nie piszę żeby nie dawać dziecku jeść ale z tego co wyczytałam wynikało, że warto dać mleko matki które jest z rana bardziej wartościowe i dać przespać dziecku godzinę dłużej i dla mnie jest to logiczne.
Pozatym Ja np. mam zamiar karmić piersią i butelką z moim mlekiem zamiennie. Mój TZ bardzo chce by brać możliwie pełny udział w opiece nad małym również po to by mnie odciążyć więc butelka popołudniowa/wieczorna jest jak najbardziej w planie. Znam mamy które karmią zamiennie i nie ma mowy o problemie ze ssaniem.

Nie możesz pisać, że coś jest bzdurą bo nie ma idealnego podejścia do każdego tematu, może być wiele zwolenniczek "twojej" teorii jak i innego podejścia. Wybór należy do każdej z nas a wszystko zweryfikuje dziecko i czas.

p.s. już wiem czytałam to u Tracy Hogg

Dziękuję Monia za troskę ... różnie. Ogólnie dobrze ale wczoraj akurat chyba trochę przesadziłam i przestraszyłam się nie na żarty bo tak mnie zaczął brzuch boleć, że miałam trudności z dojściem do łazienki ... TZ się na mnie wkurzył, ciągle mnie upomina i ma rację ... ale mi ciężko tyłek na kanapie utrzymać

O 18 mam wizytę więc zobaczymy jak tam sie trzyma ten mój krążek , trochę się denerwuję bo widzę ciągoty mojego weta do kładzenia mnie w szpitalu. Leże dziś na tyłku cały dzień żeby brzuszek dobrze wyglądał, choć po wczorajszym jeszcze idealnie nie jest
U nas z kolei w szkole rodzenia mowili ze najbardziej wartosciowe mleko w piersiach jest w nocy

Nie dziwie sie ze ciezko Ci na sofie, ja tez mialbym z tym wielkie trudnosci

Powodzenia na wizycie

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-12, 15:17   #4485
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
moj dzis w nocy meidzy 2-3 robil jakies cyrki a tez sie budzi co 3h srednio
Hej Mamusie!

Nas właśnie odwiedziła położna, z godzinkę posiedziała, m.in zwarzyła i zmierzyła malutką. Dalej ma 50 cm, a wagowo wzrosła. Tzn w dniu wypisu ze szpitala miała na wadze 2900 a dziś już 3040, ponoć bardzo ładnie przybiera

Moja córeczka bardzo duzo je w ciagu nocy, budzilismy ja dotychczas na karmienie, bo tak zalecili w szpitalu ze wzgledu na żółtaczkę, jednak ta już zanika i dziś położna powiedziała, że nie ma potrzeby więcej budzić! A czasem mam tak jak Natkulec, że Matylda chce ciagle jesć-w nocy właśnie, i szuka cyca i nic nie ejst w stanie jej uspokoic. Jednak zauwazylam, ze nie chodzi wcale o to ze jest glodna, tylko chce byc przytulona, a polozona u nas w lozku blisko mamy od razu zasypia! Tak tez bylo w szpitalu. Takze wczoraj przespala ze mna w lozku a Tz na kanapie, i nad ranem po kolejnym karmieniu trafila z powrotem do swojego lozeczka i juz grzecznie spala

A tz wlasnie pojechal zarejestrowac narodziny malej w urzedzie
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-12, 15:17   #4486
karolca
Zakorzenienie

namachałam się przy tych lustrach
są czyste

a mała tylko zaczęła mnie kopać póki co, bo czas na jedzenie
ale czekam aż mąż wróci z pracy i dopiero wtedy będę robiła obiad

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:18   #4487
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Mravka super, że już jesteście w domku a jakie przywitanie miałaś ciekawe czy mój Mąż o tym pomyśli

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:19   #4488
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Ja po wizycie z Antkiem osłuchowo czysty tylko katar go męczy. Do końca tygodnia ma być w domu jakoś damy radę.

Magda pisała (Madziara26) "Ja już powoli zaczynam być ruchoma. Mały jeszcze w inkubatorku dziś go dopiero widziałam jest cudowny pobeczałam się jak dziecko. Pozdrawiam Madziara"
Dobrze ze to tylko katar
Zycze mu zdrowka, a Tobie cierpliwosci

Madziara, fajnie ze dochodzisz do siebie! Wierze ze emocje takie wielkie ze az lzy wywolaly

Viki 28.04.2012
Stary 2012-03-12, 15:23   #4489
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja z Adasiem mialam tak opuchniete stopy ze nie wchodzilam w zadne buty, musialm kupic nowe!
Jak docisnelam palec w najwieksza opuchlizne na stopie to sie dziura robila normalnie, stopy byly jak gabka taka jakas, masakra!
Mój lekarz nie widział bo wcześniej miałam opuchnięte, ale nie aż tak a teraz to jest rzeź jakaś. W środę idę na wizytę to powiem o tym.

Dzisiaj cały czas boli mnie brzuch i plecy i wszystko.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:29   #4490
koniakonia
Zakorzenienie

Desia na usg w szpitalu po porodzie wyszło ,że widoczny jest układ kielichowo-miedniczkowy lewej nerki, niby tak może być, bo brzuszek napęcznialy i nerki jeszcze nie pracowały normalnie, ale sprawdzić na usg trzeba, więc jutro skierowanie biorę i będę szukać dobrego nefrologa dziecięcego.Mocz na badanie pobrali i wszystko ok było , CRP też Jej badali ( tyle im o tym mówiłam ,że chyba mnie mieli dosyć, tzn. o tym,że Nina była chora itd., nawet na bloku operacyjnym pediatrze przypominałam,żeby Jej CRP zbadali) i było ok,,czyli stan zapalny wykluczony.Mam nadzieję,że wszystko tam się naprawiło .

A właśnie odpadł nam kikut 30 gdzinę temu

Cziqua też w tym tygodniu chcemy kupić wielki narożnik, ale powierzchnie spania ma mniejszą niestety, choć to olbrzym, martwi mnie tylko czy takie wysuwane spanko na takim mechanizmie długo wytrzyma naszą wagę ciężką
Stary 2012-03-12, 15:30   #4491
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Ha ha,Julliczka ale ty zakrecona (pozytywnie)
Cytrynka o wkladkach wielorazowych aventa mowila na piersi.
24 szt to ja biore tych podkladow,czyli duzych podpasek poporodowych,a to co masz 5 szt to podklady na lozko
AAAA dziękuję za uświadomienie
no tak 5 szt to mam na łóżko. Ok, to te podkłady (mega podpachy na majty) muszę kupić i jestem gotowa
a wkładki na piersi też mam, dostałam w spadku po koleżankach nieużywane oczywiście (ale ciemnota ze mnie hehe że nie zajarzyłam, że chodzi o te na piersi)

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie!

Nas właśnie odwiedziła położna, z godzinkę posiedziała, m.in zwarzyła i zmierzyła malutką. Dalej ma 50 cm, a wagowo wzrosła. Tzn w dniu wypisu ze szpitala miała na wadze 2900 a dziś już 3040, ponoć bardzo ładnie przybiera

Moja córeczka bardzo duzo je w ciagu nocy, budzilismy ja dotychczas na karmienie, bo tak zalecili w szpitalu ze wzgledu na żółtaczkę, jednak ta już zanika i dziś położna powiedziała, że nie ma potrzeby więcej budzić! A czasem mam tak jak Natkulec, że Matylda chce ciagle jesć-w nocy właśnie, i szuka cyca i nic nie ejst w stanie jej uspokoic. Jednak zauwazylam, ze nie chodzi wcale o to ze jest glodna, tylko chce byc przytulona, a polozona u nas w lozku blisko mamy od razu zasypia! Tak tez bylo w szpitalu. Takze wczoraj przespala ze mna w lozku a Tz na kanapie, i nad ranem po kolejnym karmieniu trafila z powrotem do swojego lozeczka i juz grzecznie spala

A tz wlasnie pojechal zarejestrowac narodziny malej w urzedzie
O to super, że ładnie przybiera
Przytulanka z Twojej córci bardzo bezpiecznie się z Wami czuje

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:30   #4492
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:

A jak mozesz to napisz jeszcze czy jak urodzilas i oni nie myli zaraz dziecka,to jak to zrobili,ubrali takie brudne?W ogole to oni ubierali czy zawineli tylko,a ty musialas ubrac sama?
I po porodzie jak zawiezli cie na sale i moglas juz sie umyc,ubrac to chyba przyszli zmienic posciel na czysta?
Sorry za takie pytania,ale jak rodzilam w Polsce lata temu,to inaczej to wygladalo.Dzieci nie bylo z nami na sali.Ubranka,wszystko szpitalne bylo,oni kapali,ubierali i przewijali,a przynosili dzieci na karmienie tylko.Wiec jestem w tych sprawach zielona.
Gosia, wyglądało to tak, że po porodzie dzidziolek lezał u mnie na piersi, a wokoło nas robili różne zabiegi-najpierw szycie-ale to już po 1 karmieniu, potem położna wzięła takie bawełniane waciki i miseczkę z wodą i obmyła mnie z krwii-ręce, nogi itp, wiadomo, że tak z grubsza. Dzidzi nie myli az do nastepnego dnia, zawineli ja w reczniczek i zalozyli pieluszke. Gdy wyschla, sama ja ubralam z Tz w ubranka na sali poporodwej. Na sali porodowej spedzilismy wiec cale 2 h, taki chyba jest standard, w tym zjedlismy tam sniadanie i dzidzia w sumie tez zjadla tam swoje pierwsze sniadanko przy cycuszku

Na poporodwej nikt mi nie zmienił pościeli, dali mi podkład tylko, tzn posciel była nowa, ale w ciagu pobytu nie zmieniana. Widzialm, ze jednej kobiecie zmieniali, wiec nie wiem jak to jest. I tak ja najlepiej wspominam wlasnie porodowke, choc ogolnie caly pobyt byl ok Dobrze, ze posilki byly obfite i prysznic z toaleta i bidonem w pokoju, dzielony tylko na dwie kobiety. Mysle Gosia, ze tez bedziesz milo wspominala swoj porod, taka mam nadzieje
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:31   #4493
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Dobrze ze to tylko katar
Zycze mu zdrowka, a Tobie cierpliwosci

Madziara, fajnie ze dochodzisz do siebie! Wierze ze emocje takie wielkie ze az lzy wywolaly
No dziękuję Ci bardzo bo tej cierpliwości mi najbardziej ostatnio brakuje. No ale jakoś dam radę

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:31   #4494
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
U nas z kolei w szkole rodzenia mowili ze najbardziej wartosciowe mleko w piersiach jest w nocy

Nie dziwie sie ze ciezko Ci na sofie, ja tez mialbym z tym wielkie trudnosci

Powodzenia na wizycie
Ja też wiem,że w nocy jest tłuste bardziej, zresztą widziałam jak ściągałam jak odstalo ,że to nocne było bardziej tłuste
Stary 2012-03-12, 15:31   #4495
MoniaHan
Wtajemniczenie

Emigra co do gojenia to Gucia wspominala tez o olejku lawendowym, zeby rozcienczac na poczatku z woda i sobie tam przemywac, mi tez polozne o tym mowily to kupilam mala buteleczke. no i wietrzenie - moja kolezanka mowila ze sie kladla na lozku i bez niczego sobie przez jakis czas lezala.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:32   #4496
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Mój lekarz nie widział bo wcześniej miałam opuchnięte, ale nie aż tak a teraz to jest rzeź jakaś. W środę idę na wizytę to powiem o tym.

Dzisiaj cały czas boli mnie brzuch i plecy i wszystko.

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość
AAAA dziękuję za uświadomienie
no tak 5 szt to mam na łóżko. Ok, to te podkłady (mega podpachy na majty) muszę kupić i jestem gotowa
a wkładki na piersi też mam, dostałam w spadku po koleżankach nieużywane oczywiście (ale ciemnota ze mnie hehe że nie zajarzyłam, że chodzi o te na piersi)
hehe zdaza sie
Stary 2012-03-12, 15:41   #4497
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
rozmawiałam z moją ginką o tym, dała mi na to Cyclo3fort, ale nie pomaga;/ ja juz się z tym "pogodziłam" że taka moja natura, choć upierdliwe to jest i nieprzyjemne, to trzeba przetrwać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-12, 15:47   #4498
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
rozmawiałam z moją ginką o tym, dała mi na to Cyclo3fort, ale nie pomaga;/ ja juz się z tym "pogodziłam" że taka moja natura, choć upierdliwe to jest i nieprzyjemne, to trzeba przetrwać
Mój powiedział, że tak to bywa w ciąży i tyle W ogóle mój gin zaczął mnie wkurzać. Wreszcie nie zadzwoniłam do niego z tym paciorkowcem, bo pewnie i tak by mi nic nie powiedział.

Miło się czyta o zmaganiach mamusiowych już z maluszkami w domu Trochę nie mogę się doczekać swojej, ale również się boję jak to będzie

Muszę wysterylizować butelką (mam antykolkową z TT), smoczek (razie 'W") i laktator. Nie wiem jak się do tego zabrać? Jak to zrobić? i w co potem zapakować, żeby było sterylne w miarę dalej. Pomocy

Cytrynka a możesz przypomnieć gdzie rodziłaś? Bo coś mi się obija, że na Madalińskiego? Ale nie jestem pewna

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:48   #4499
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Desia na usg w szpitalu po porodzie wyszło ,że widoczny jest układ kielichowo-miedniczkowy lewej nerki, niby tak może być, bo brzuszek napęcznialy i nerki jeszcze nie pracowały normalnie, ale sprawdzić na usg trzeba, więc jutro skierowanie biorę i będę szukać dobrego nefrologa dziecięcego.Mocz na badanie pobrali i wszystko ok było , CRP też Jej badali ( tyle im o tym mówiłam ,że chyba mnie mieli dosyć, tzn. o tym,że Nina była chora itd., nawet na bloku operacyjnym pediatrze przypominałam,żeby Jej CRP zbadali) i było ok,,czyli stan zapalny wykluczony.Mam nadzieję,że wszystko tam się naprawiło .

A właśnie odpadł nam kikut 30 gdzinę temu

Cziqua też w tym tygodniu chcemy kupić wielki narożnik, ale powierzchnie spania ma mniejszą niestety, choć to olbrzym, martwi mnie tylko czy takie wysuwane spanko na takim mechanizmie długo wytrzyma naszą wagę ciężką

z a kikut

a co do narożnika to jest przecież gwarancja w razie czegoś ale mam nadzieje że ten nasz da radę musi bo inaczej szlag mnie trafi ja na chwile obecna ważę 94,500 mężu coś ok 80kg ale rzuca sie w nocy że masakra dlatego potrzebuujemy dużą pow. spania

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:49   #4500
agator74
Rozeznanie

mamusie kochane które juz urodzily powiedzcie w czym rodzilyscie w koszulach takich normalnych czy np w t-shirt bo ostatnio na stronie szpitala widzialam ze do porodu mozna t-shirt wziac i juz sama nie wiem

a ja wlasnie kanapeczki zjadlam i ide cos poogladac w tv, wczesniej tez przejrzalam swoja torbe do szpitaala bo juz zapomnialam co tam jest hehe trzymajcie jutro kciuki, bede miala pierwsze ktg w zyciu wow

hehe i kupilam dzis czapeczke do szpitala Kubusiowi, taka sloooodka

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości