Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 11:08   #2911
justusia16
Wtajemniczenie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

izus wsumie to z mam pocieniowane i na różnych długościach się rozdwajają..

Tak mi żal obciąć a końcówki mam suchary.. :/
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:09   #2912
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Cytat:
Napisane przez Antii89 Pokaż wiadomość
Wygrałam w konkursie kosmetyki Alterry. W zestawie jest Szampon z granatem. W końcu go przetestuję!
ja też

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:14   #2913
Antii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
ja też
Super
Ja bardzo lubię kosmetyki Alterry do włosów (odżywki), więc ciekawa jestem pozostałych produktów.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Nie każdemu pasuje, i większość nowych rudzielców ma poprostu brzydkie odcienie rudości. Niedobrane do karnacji, robione na hura, bo modne...
Na szczęście pewnie lada miesiąć skończy się ta moda

Ja mam naturalny blond z rudawym polyskiem, przypiekam się szybko na raka ( wiec unikam jak mogę ), i tylko w rudym wyglądam jak człowiek. a przerabiałam juz wszytskie kolory chyba...i brązy, fiolety, blond, czerń, odcienie pomiędzy
No i silą rzeczy, muszę być ruda...
Pozazdrościć. Rudy jest chyba też dość wymagającym kolorem, przynajmniej mi się bardzo nie podobają odrosty na rudych włosach.

Mnie całe życie kuszą ciemniejsze włosy, ale boję się odrostów, jeszcze teraz zapuszczam, więc schodzenie z koloru to byłby jakiś koszmar.
Stary 2012-03-12, 11:23   #2914
Redhaired Witch
Nindżopesz

Offtopowo się wypowiem, że patrząc obiektywnie najlepiej wyglądałam lekko opalona i w miodowo-blond falowanych włosach ale później zaczęłam się źle czuć w takim "aniołkowym" stylu (często słyszałam takie porównanie), natomiast teraz ludzie myślą, że jestem ruda i blada z natury - wiele osób się zdziwiło widząc nagle odrosty Czyli chyba też mi pasuje. No i TŻ ma fioła na tle rudzielców więc powrót do blondu został przegłosowany

Nałożyłam łychę miodu zmieszaną z żelem lnianym, kilkoma kroplami gliceryny i odrobiną różowej Artiste, potem dowalę oleju lnianego na końce. Mam nadzieję, że taka mieszanka przy okazji trochę rozjaśni włosy.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:34   #2915
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Offtopowo się wypowiem, że patrząc obiektywnie najlepiej wyglądałam lekko opalona i w miodowo-blond falowanych włosach ale później zaczęłam się źle czuć w takim "aniołkowym" stylu (często słyszałam takie porównanie), natomiast teraz ludzie myślą, że jestem ruda i blada z natury - wiele osób się zdziwiło widząc nagle odrosty Czyli chyba też mi pasuje. No i TŻ ma fioła na tle rudzielców więc powrót do blondu został przegłosowany
U mnie też się dziwią jak mówię, że nie jestem naturalnie ruda już słyszałam, że fajnie włosy pasują do mojej bladości chociaż ja wolę siebie lekko opaloną z rudymi włosami.

W ogóle to mam chyba kryzys włosowy Włosy mimo, że nadal lśnią, ale wyglądają jakoś tak bardzo niechlujnie i nie do końca zdrowo chyba... Mam ochotę nafaszerować swoje włosy silikonami, żeby układały się jak chcę

Edytowane przez Ariada
Czas edycji: 2012-03-12 o 11:35
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:35   #2916
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Aha dziewczyny, chciałam Wam się pochwalić, że moje włoski mają się chyba znacznie lepiej

Od wtorku/środy nie olejowałam włosków (tylko nie bijcie ), myłam Alterrą i zawsze jakaś maska lub odżywka, a moje włoski po prostu są mega miękkie, puszyste , błyszczące no i w ogóle WOW

Cytat:
Wygrałam w konkursie kosmetyki Alterry. W zestawie jest Szampon z granatem. W końcu go przetestuję!
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez justusia16 Pokaż wiadomość
Żal ale jakie będą piekne po podcięciu
Cytat:
ja też

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:40   #2917
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Muszę w końcu zrobić tą płukankę

Co do bladości, to ja mam ciemne włosy, brązowe oczy, ciemną oprawę oczu, więc mi nie ładnie jest jak jestem blada, ale ogólnie mam w miarę ciemną karnację i bardzo szybko łapię słońce
Jedynie teraz moja buźka jest strasznie blada przez kwasy, ale co zrobić
Izuś, spróbuj koniecznie

Moja też rozjaśniona niestety, bo raz że zima trwa i trwa, a ja tak szybko blednę, a dwa po tym jak zapchałam sobie skórę Dermogalem A+E stosuję tonik aspirynowy, żeby wszystkie pozostałości rozjaśnić (działa ). Ale od dziś koniec wybielania

Cytat:
.
Ja zawsze byłam zakochana w rudych długich falach Są takie sexy i wyglądają niegrzecznie

Edytowane przez Magdalene29
Czas edycji: 2012-03-12 o 11:42
Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:42   #2918
nevershoutnever
Raczkowanie

Mam pytanie, może ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii. Od około roku farbowałam włosy farbami khadi, różnymi - orzechowym, jasnym i ciemnym brązem. Mam siwe włosy i farba niestety nie zawsze je chwytała, więc przerzuciłam się na Biokap Delicato. Farbuję nim tylko odrosty, ale włosy na długości wyglądają nieciekawie - mam jesnorude, albo wręcz blond pasma na prawie czarnych włosach ;D czy ktoś ma jakiś pomysł co się stanie, gdybym położyła farbę na długość? Słyszałam historie o zielonych włosach, ale podobno jeśli henna jest dobrej jakości i bez dodatków chemicznych to nie powinno się nic stać, ale czy to w ogóle chwyci? Mam teraz na włosie wiele warstw henny, i nie wiem czy farba ma szansę się przebić :/
nevershoutnever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 11:48   #2919
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Za późno
ja też mam siwki
Cytat:
Dziewczyny, jak zabezpieczacie włosy w solarium? Może jakaś chustka na głowę?
jak kiedyś chodziłam to owijałam w bluzkę nie chodzę już bo szkoda mi skóry, zresztą nie mam kasy nawet, a taka jestem blada, że masakra
Cytat:
Napisane przez Ula_87 Pokaż wiadomość
Też znam dziewczyny, które mają śliczne włosy, a ich pielęgnacja to tylko szampon + czasem ewentualnie jakaś maska.

niesprawiedliwe to jest
Cytat:
Napisane przez nevershoutnever Pokaż wiadomość
Mam pytanie, może ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii. Od około roku farbowałam włosy farbami khadi, różnymi - orzechowym, jasnym i ciemnym brązem. Mam siwe włosy i farba niestety nie zawsze je chwytała, więc przerzuciłam się na Biokap Delicato. Farbuję nim tylko odrosty, ale włosy na długości wyglądają nieciekawie - mam jesnorude, albo wręcz blond pasma na prawie czarnych włosach ;D czy ktoś ma jakiś pomysł co się stanie, gdybym położyła farbę na długość? Słyszałam historie o zielonych włosach, ale podobno jeśli henna jest dobrej jakości i bez dodatków chemicznych to nie powinno się nic stać, ale czy to w ogóle chwyci? Mam teraz na włosie wiele warstw henny, i nie wiem czy farba ma szansę się przebić :/
może wejdź na wątek hennowy i tam się spytaj

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:31   #2920
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
ja też
Super!! Milego testowania!

Cytat:

Z pewnością odżyją po ścięciu, będą piękne i będziesz chciala je pielęgnować jeszcze mocniej niż normalnie!

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 12:36   #2921
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
ja też mam siwki
I ja...

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 13:45   #2922
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez msstuff Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny

od tej pielęgnacji to kręćka można dostać ciągle się chce więcej i ładne to są włosy z reklamy (osiągnięte wiadomo jak ), a nie te które się widzi w lustrze
Teraz w tej reklamie Ganiera Naturalnej Pielęgnacji jest taka brunetka z włosami tak gęstymi i lśniącymi, że mogłabym nagrać sobie tą reklamę i puszczać na dobranoc
Cytat:
No ja jestem zadowolona, teraz prawie 3 miesiące po podcięciu tych krótszych włosków, zaczynam zauważać pojedyncze białe kropeczki, a dla mnie to sukces
Izuś u Ciebie w ogóle nie widać tych krótkich włosków, takie masz gładkie A kropeczki wyłapuj i niech giną
Cytat:
Cytat:
ja też
Gratulacje!
Cytat:

Mi też było żal i mam znowu krótkie włosy, ale w końcu dobrze wyglądają, więc było warto. A te krótkie u góry, to wyłapuję pojedynczo i polecam to każdemu, kto ma na to czas. Ja np to robię podczas oglądania serialu
Cytat:
Mnie całe życie kuszą ciemniejsze włosy, ale boję się odrostów, jeszcze teraz zapuszczam, więc schodzenie z koloru to byłby jakiś koszmar.
Nie farbuj!
Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
W ogóle to mam chyba kryzys włosowy Włosy mimo, że nadal lśnią, ale wyglądają jakoś tak bardzo niechlujnie i nie do końca zdrowo chyba... Mam ochotę nafaszerować swoje włosy silikonami, żeby układały się jak chcę
Ja ostatnio, jak miałam kryzys włosowy, to wtarłam w całą długość CHI i było im lepiej - trudno, zawsze potem można zmyć SLeSem co i tak raz na jakiś czas czynię
A przynajmniej uchroniło mnie to przed obcięciem połowy włosów w akcie rozpaczy
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:06   #2923
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Ewcia jakie piękne loczki I choćby wydawało Ci się, że wcale nie to urosły

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
20h wow dlatego tak świetnie wyglądają, ja to najdłużej wytrzymałam 4 h, a później zawsze muszę zmyć bo gdzieś wychodzę
Ja właśnie zawsze rezerwuję sobie weekend dla włosów
Cytat:
Urosły! I są piękne, idealne sprężynki.

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:51   #2924
Dinulka
Zakorzenienie

Hej dziewczyny potrzebuje rady
Mam teraz włosy rozjaśnione Friedą do dość jasnego złotawego blondu. Ale są one dla mnie za jasne, bo mam czarne brwi. chciałabym przyciemnić trochę włosy, ale nie bardzo dużo, bo jestem blada i żółtawa i mi ciemne włosy nie pasują, macie może jakieś rady jak najlepiej to zrobić? Dodam, że zależy mi,żeby to dalej było w złotawej tonacji - nie wiem, jakiś ciemny złoty blond albo jasny brąz ze złotem, da się coś takiego? Poza tym to złoto ładnie mi podkreśla oczy. Chętnie przyciemnię włosy domowymi sposobami, tak bym mogła sobie sama radzić z odrostami i żeby nie zniszczyć wlosów mocno.
Zawsze się miotam z kolorem włosów przez te czarne brwi yh.

a co oznaczają te kropeczki na końcówkach włosów?

Edytowane przez Dinulka
Czas edycji: 2012-03-12 o 14:55
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 14:54   #2925
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:

Mi też było żal, ale w końcu to zrobiłam
Może kup sobie nożyczki i sama wyłapuj niektóre włoski
A z Gliss Kurem spróbuj, nie jest drogi, a zawsze może jakoś pomóc, tym bardziej, że ma sporo keratyny

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Izuś, spróbuj koniecznie

Moja też rozjaśniona niestety, bo raz że zima trwa i trwa, a ja tak szybko blednę, a dwa po tym jak zapchałam sobie skórę Dermogalem A+E stosuję tonik aspirynowy, żeby wszystkie pozostałości rozjaśnić (działa ). Ale od dziś koniec wybielania
Spróbuję

Co do wybielania, to ja jeszcze trochę będę wierna kwasom, bo chcę jak najwięcej się pozbyć plamek No i latem i tak będę stosować wysokie filtry, bo mam zamiar stosować serum z wit. C

Cytat:
Izuś u Ciebie w ogóle nie widać tych krótkich włosków, takie masz gładkie A kropeczki wyłapuj i niech giną
Wyłapuje je
Teraz mam więcej tych krótkich, bo bejbiki już są dłuższe, niektóre mają po 20 cm
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:18   #2926
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Widziałam dziś w Rossmannie niezłą promocję na Belissę Detox - kosztowała 11,49 zł za 50 tabletek. Normalnie kosztuje około 20 zł.

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:43   #2927
maneo444
Zakorzenienie

GG do maneo444

a do mnie znowu zapukało swedzenie skóry głowy :/

maneo444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:47   #2928
visionAM
Zakorzenienie

ja też tak mam, a nie używam niczego co by podrażniało więc nie wiem skąd się to bierze...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:48   #2929
maneo444
Zakorzenienie

GG do maneo444

ja juz chyba za dlugo w czapce chodze,

maneo444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:41   #2930
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez green elf Pokaż wiadomość
moja przyjaciółka ma tak samo - cudowne, długie, brązowe włosy
mówiła że myje szamponem jaki akurat ma w domu, odżywkę da raz na ruski rok, a włosy idealne pod każdym względem

ja też niektórym dziewczynom z klasy bym poucinała włosy
Można co najwyżej umierać z zazdrości i dążyć do takich włosów albo jeszcze piękniejszych
Chlast, chlast, trochę krzyku (i nienawiści) a jak przestaną robić estetyczne kuku

Cytat:
bardzo mi się podoba, super pachnie, orientalnie ale niezbyt intensywnie i tak "kwiatowo" łatwo się zmywa i włosy bardzo ładnie błyszczą.. najlepszy blask mam po Sesie i po oleju arganowym

To tym bardziej czekam z niecierpliwością Zamówiłam 180ml więc będę nakładać nie tylko na skalp ale też na długość (chyba że na długość go włosy nie polubią ale mam nadzieję, że nie ) choć ja słyszałam różne teorie na temat "zapachu" Sesy, a arganowy też bym chciała

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Pewnie ma takie świetne geny mi się bardzo podoba długość włosów takiej dziewczyny, która chodzi ze mną na wykłady, ma je tak do talii (ja do tego zmierzam),ostatnio się na nią zagapiłam i chyba zauważyła bo posłała mi mordercze spojrzenie, ale wyglądają.... jakby je piorun strzelił
Ja w sumie też takich złych genów nie mam - po tatusiu, mocne, gęste, grube, w miarę przyzwoity przyrost Ale geny to jedno, ingerowanie w nie przez dwa bite lata prostownicą i maltretowanie (ze dwa razy w miesiącu nawet) szamponami koloryzującymi Długość to jedno, zniewalające piękne,zdrowe włosy to drugie a jak jedno idzie w parze z drugim to Ja mam chyba taką minę jak widzę takie zjawiskowe włosy i dostaję ślinotoku

Cytat:
Napisane przez msstuff Pokaż wiadomość

dziewczyny, od tej pielęgnacji włosow to już wariuję
powiedzcie mi, czy wy też na całej długości włosów macie te głupie wystające włoski? (mam wrażenie, że wszystkie są połamane i w ogóle )
końcówki mam do ścięcia po tej okropnej zimie, ale co sądzicie o kondycji moich wlosów?już nie wiem, co mam myśleć
Bardzo ładne włoski i wyglądają na zdrowe Też mam takie wszędzie sterczące włoski i nie sadzę, żeby to było spowodowane łamaniem się, w moim przypadku to takie długaśne, wyrośnięte bejbiki

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Niezły mix

A ja nie wytrzymałam i jeszcze na noc poszedł lniany, z rycyną, żelem aloesowym, gliceryną i olejkiem granatowym alterrowym.
Ale bardzo fajne dał efekty - bardzo błyszczące, sprężyste, wygładzone i wszyscy się mnie dziś pytali czy zmieniłam kolor włosów
O to też bardzo ładny mix na włoski Choć my się z rycyną nie lubimy na długość (za to końcówki ją uwielbiają, nie rozumiem tego )

Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość
A ja lubię przeglądać włosy w poszukiwaniu tych wstęciuchów i pozbywać się ich bezlitośnie. Chociaż nie sądzę, aby to było całkiem normalne.
Rudość + bladość = mój ideał
Oj tak! Mój od zawsze to była blada karnacja, delikatne piegi na szczytach policzków i nosie, bardzo intensywnie zielone/niebieskie oczy, długie, rude, lekko falowane/skrecające się od mniej więcej połowy pleców włosy i malinowe usta

Cytat:
Mi się też to podoba, ale nie każdemu pasuje. Myślę, że ostatnio panująca moda na rudość wiele dziewczyn oszpeciła.
Z tym tez się zgodzę, denerwuje mnie ten wykwit rudzielców wcześniej naprawdę ten kolor wyróżniał a teraz wszędzie to samo i w dodatku jeszcze rude siano O rudości na włosach naprawdę trzeba dbać, bo dość szybko płowieją, szczególnie robione farbami chemicznymi

Redhaired Witch to Twoje zdjęcie na avatarze?

Przyszło zamówienie z ZSK, ale mam radoche

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:56   #2931
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Redhaired Witch to Twoje zdjęcie na avatarze?
Nie wiem na które się załapałaś bo właśnie miałam fazę na zmiany - jeśli takie z rozrzuconymi do góry włosami i przeświecającym przez nie słońcem to niestety nie moje
Swoje dałam teraz, jedno z nielicznych korzystnych.

Zmyłam ten miód z gliceryną i niestety efektów brak, mimo to oczywiście będę dalej testować.

Glicerynę wystarczy zmyć wodą, odżywką czy trzeba szamponem? Bo zmyłam Isaną z bobasem, w dotyku nie są podejrzane.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:18   #2932
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:

Glicerynę wystarczy zmyć wodą, odżywką czy trzeba szamponem? Bo zmyłam Isaną z bobasem, w dotyku nie są podejrzane.
Ja zmyłam maskę stuningowana gliceryna tylko wodą i aż byłam zdziwiona, że włoski nie były obciążone

Super fota w avatarze

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:50   #2933
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem na które się załapałaś bo właśnie miałam fazę na zmiany - jeśli takie z rozrzuconymi do góry włosami i przeświecającym przez nie słońcem to niestety nie moje
Swoje dałam teraz, jedno z nielicznych korzystnych.

Zmyłam ten miód z gliceryną i niestety efektów brak, mimo to oczywiście będę dalej testować.

Piękny jest Twój avatar I bardzo dobrze że Twój Tż ma fioła na punkcie rudzielców

Ja spsiułam kolejną butelkę z atomizerem Dopiero co z ZSK przyszła a już nie stoi ale mgiełkę b/s i tak zrobiłam - z hydrolatu oczarowego, odrobiny wody, zatężonego wyciągu z aloesu, kofeiny farmaceutycznej, all in one, żelu hialuronowego i alantoiny Zobaczymy jak się spisywać będzie takie cudo Stuningowałam też Saponics kofeiną - mam nadzieję, że tym samym go nie sknociłam A wieczorem będę się bawić już niewłosowo w kręcenie toniku z kwasem salicylowym, uwielbiam się bawić w małego chemika

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:53   #2934
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
No wiadomo, że to szkodzi, tak samo jak szkodzi alkohol, a jednak ludzie piją i tak samo, chodzenie w miniówie zimą, jedzenie czipsów i buty na bardzo wysokim obcasie. Tak samo farbowanie włosów, doczepianie tipsów (nikt mi nie wmówi, że smród, który się przy tym wydziela nie szkodzi ) i długo by tak wymieniać.
Dbanie o zdrowie jest bardzo chwalebne i absolutnie nikogo tu nie namawiam do chodzenia na solarium, tylko zapytałam jak ochronić włosy Ale nie demonizujmy, nie dochodzi nie wiadomo ile zmarszczek od wizyty w solarium raz na jakiś czas - ja np w ciągu ostatniego pół roku byłam tylko przed sylwestrem a wcześniej nie pamiętam. Ale moja skóra wygląda niefajnie jak jest bardzo blada a po zimie tak jest. Opalenizna trzyma mi się długo, więc dopiero właśnie luty-marzec zaczynam wyglądać jak wyłowiona z jeziora

nie ja tu nie mówie że reszta nie szkodzi, np. tipsy (nigdy ich nei robiłam więc nie wiem jaki to smród ale też nigdy nie zrobie swoje pazury mam mocne i długie )
Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
W ogóle moda na bladość nie każdemu służy. Ja np. mam bardzo ciemne włosy, niebieskie oczy i skórę wręcz białą, pomyślałoby się - Śnieżka, ale nie nie.. Nieopalona wyglądam tragicznie i niestety jest to zdanie nie tylko moje - po prostu wyglądam na chorą. Dlatego czekam na wiosnę, lato i słoneczko nad Wartą i będę się wylegiwać do oporu (wolno się opalam, za to szybko robię się biała ). Tylko solarium nie lubię i w ogóle na mnie nie działa.
Dlatego filtromaniaczką pewnie nigdy nie zostanę

a ja jestem filtromaniaczką, tzn nienawidze ich ale sie nimi namiętnie codzienie smaruje :P
Cytat:
Ja uwielbiam siebie bladą, ale z filtrami u mnie cienko, bo mam przetłuszczającą się cerę.
to tez moja zmora :/

Cytat:
brawoo

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:00   #2935
nafiyqa
Zakorzenienie

Cena na do widzenia w Rossmannie to istne narzedzie szatana.
Mialam kupic tylko Isane z babassu, a wzielam jeszcze myjadlo BD w cnd: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...o-kapieli.html
Nie tyle z racji ceny (roznica zaledwie 1zl), co ze strachu, ze mi zniknie na zawsze z polki i nie zdaze przetestowac

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-03-12 o 18:28
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:21   #2936
milusiaam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Cena na do widzenia w Rossmannie to istne narzedzie szatana.
Mialam kupic tylko Isanne z babassu, a wzielam jeszcze myjadlo BD: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...o-kapieli.html
Nie tyle z racji ceny (roznica zaledwie 1zl), co ze strachu, ze mi zniknie na zawsze z polki i nie zdaze przetestowac
U mnie nie bylo tego myjadla ,a tez chcialam disiaj kupic.Musze isc do innego rossmana za to jest promocja na alltere kupilam ,pszenice/morele ,bo jeszcze nie testowałam.Ciekawe czy bedzie tak dobra jak Granat

I znalazlam w osiedlowym sklepiku https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...arganowym.html oczywiscie kupilam pamietam ,ze pisalyscie o tym olejku ,przetestuje i zobaczymy jak sie sprawuje.Bylo jeszcze cos takiego do psikania ,ale wybralam to.
milusiaam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:25   #2937
Fubizka
Zakorzenienie

Isana jest na do widzenia?!?!?!?!?! JAK TO?!
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:28   #2938
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, spokojnie
Balsam do kapieli BD Natural jest w cnd

Stary 2012-03-12, 18:28   #2939
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
A co to znaczy na do widzenia?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:31   #2940
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
U mnie nie bylo tego myjadla ,a tez chcialam disiaj kupic.Musze isc do innego rossmana za to jest promocja na alltere kupilam ,pszenice/morele ,bo jeszcze nie testowałam.Ciekawe czy bedzie tak dobra jak Granat

I znalazlam w osiedlowym sklepiku https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...arganowym.html oczywiscie kupilam pamietam ,ze pisalyscie o tym olejku ,przetestuje i zobaczymy jak sie sprawuje.Bylo jeszcze cos takiego do psikania ,ale wybralam to.
Ja chcialam jeszcze brac odzywke morelowa Alterry, ale jakims cudem sie oparlam

Szkoda, ze te nowsze szampony Alterry (z macadamia i ten rozowy) nie sa w promocji.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości