|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX
izus wsumie to z mam pocieniowane i na różnych długościach się rozdwajają..
Tak mi żal obciąć a końcówki mam suchary.. :/
|
#2912 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Super
Ja bardzo lubię kosmetyki Alterry do włosów (odżywki), więc ciekawa jestem pozostałych produktów. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
Rudy jest chyba też dość wymagającym kolorem, przynajmniej mi się bardzo nie podobają odrosty na rudych włosach. ![]() Mnie całe życie kuszą ciemniejsze włosy, ale boję się odrostów, jeszcze teraz zapuszczam, więc schodzenie z koloru to byłby jakiś koszmar.
|
|
#2914 |
|
Nindżopesz
|
Offtopowo się wypowiem, że patrząc obiektywnie najlepiej wyglądałam lekko opalona i w miodowo-blond falowanych włosach ale później zaczęłam się źle czuć w takim "aniołkowym" stylu (często słyszałam takie porównanie), natomiast teraz ludzie myślą, że jestem ruda i blada z natury - wiele osób się zdziwiło widząc nagle odrosty
Czyli chyba też mi pasuje. No i TŻ ma fioła na tle rudzielców więc powrót do blondu został przegłosowany ![]() Nałożyłam łychę miodu zmieszaną z żelem lnianym, kilkoma kroplami gliceryny i odrobiną różowej Artiste, potem dowalę oleju lnianego na końce. Mam nadzieję, że taka mieszanka przy okazji trochę rozjaśni włosy. |
|
|
|
#2915 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już słyszałam, że fajnie włosy pasują do mojej bladości chociaż ja wolę siebie lekko opaloną z rudymi włosami.W ogóle to mam chyba kryzys włosowy Włosy mimo, że nadal lśnią, ale wyglądają jakoś tak bardzo niechlujnie i nie do końca zdrowo chyba... Mam ochotę nafaszerować swoje włosy silikonami, żeby układały się jak chcęEdytowane przez Ariada Czas edycji: 2012-03-12 o 11:35 |
|
|
|
|
#2916 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Żal ale jakie będą piekne po podcięciu ![]()
|
|
#2917 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja też rozjaśniona niestety, bo raz że zima trwa i trwa, a ja tak szybko blednę, a dwa po tym jak zapchałam sobie skórę Dermogalem A+E stosuję tonik aspirynowy, żeby wszystkie pozostałości rozjaśnić (działa ![]() Cytat:
Włosomaniaczka od 10.11.2011 Cel: 60 cm, ZAGĘSZCZENIE Edytowane przez Magdalene29 Czas edycji: 2012-03-12 o 11:42 |
||
|
|
|
#2918 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie, może ktoś ma jakieś doświadczenia w tej materii. Od około roku farbowałam włosy farbami khadi, różnymi - orzechowym, jasnym i ciemnym brązem. Mam siwe włosy i farba niestety nie zawsze je chwytała, więc przerzuciłam się na Biokap Delicato. Farbuję nim tylko odrosty, ale włosy na długości wyglądają nieciekawie - mam jesnorude, albo wręcz blond pasma na prawie czarnych włosach ;D czy ktoś ma jakiś pomysł co się stanie, gdybym położyła farbę na długość? Słyszałam historie o zielonych włosach, ale podobno jeśli henna jest dobrej jakości i bez dodatków chemicznych to nie powinno się nic stać, ale czy to w ogóle chwyci? Mam teraz na włosie wiele warstw henny, i nie wiem czy farba ma szansę się przebić :/
|
|
|
|
#2919 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja też mam siwki
Cytat:
nie chodzę już bo szkoda mi skóry, zresztą nie mam kasy nawet, a taka jestem blada, że masakra ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2921 |
|
Rozeznanie
|
|
#2922 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A kropeczki wyłapuj i niech giną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A przynajmniej uchroniło mnie to przed obcięciem połowy włosów w akcie rozpaczy
|
||||||
|
|
|
#2923 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny potrzebuje rady
![]() Mam teraz włosy rozjaśnione Friedą do dość jasnego złotawego blondu. Ale są one dla mnie za jasne, bo mam czarne brwi. chciałabym przyciemnić trochę włosy, ale nie bardzo dużo, bo jestem blada i żółtawa i mi ciemne włosy nie pasują, macie może jakieś rady jak najlepiej to zrobić? Dodam, że zależy mi,żeby to dalej było w złotawej tonacji - nie wiem, jakiś ciemny złoty blond albo jasny brąz ze złotem, da się coś takiego? Poza tym to złoto ładnie mi podkreśla oczy. Chętnie przyciemnię włosy domowymi sposobami, tak bym mogła sobie sama radzić z odrostami i żeby nie zniszczyć wlosów mocno. Zawsze się miotam z kolorem włosów przez te czarne brwi yh. a co oznaczają te kropeczki na końcówkach włosów? Edytowane przez Dinulka Czas edycji: 2012-03-12 o 14:55 |
|
|
|
#2925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może kup sobie nożyczki i sama wyłapuj niektóre włoski ![]() A z Gliss Kurem spróbuj, nie jest drogi, a zawsze może jakoś pomóc, tym bardziej, że ma sporo keratyny ![]() Cytat:
Co do wybielania, to ja jeszcze trochę będę wierna kwasom, bo chcę jak najwięcej się pozbyć plamek No i latem i tak będę stosować wysokie filtry, bo mam zamiar stosować serum z wit. C ![]() Cytat:
Teraz mam więcej tych krótkich, bo bejbiki już są dłuższe, niektóre mają po 20 cm
|
|
#2926 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Widziałam dziś w Rossmannie niezłą promocję na Belissę Detox - kosztowała 11,49 zł za 50 tabletek. Normalnie kosztuje około 20 zł.
|
|
#2927 |
|
Zakorzenienie
|
a do mnie znowu zapukało swedzenie skóry głowy :/
|
|
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
ja też tak mam, a nie używam niczego co by podrażniało więc nie wiem skąd się to bierze...
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz chyba za dlugo w czapce chodze,
|
|
|
|
#2930 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chlast, chlast, trochę krzyku (i nienawiści) a jak przestaną robić estetyczne kuku ![]() Cytat:
To tym bardziej czekam z niecierpliwością Zamówiłam 180ml więc będę nakładać nie tylko na skalp ale też na długość (chyba że na długość go włosy nie polubią ale mam nadzieję, że nie ) choć ja słyszałam różne teorie na temat "zapachu" Sesy, a arganowy też bym chciała ![]() Cytat:
Ale geny to jedno, ingerowanie w nie przez dwa bite lata prostownicą i maltretowanie (ze dwa razy w miesiącu nawet) szamponami koloryzującymi Długość to jedno, zniewalające piękne,zdrowe włosy to drugie a jak jedno idzie w parze z drugim to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
O to też bardzo ładny mix na włoski Choć my się z rycyną nie lubimy na długość (za to końcówki ją uwielbiają, nie rozumiem tego )Cytat:
Cytat:
wcześniej naprawdę ten kolor wyróżniał a teraz wszędzie to samo i w dodatku jeszcze rude siano O rudości na włosach naprawdę trzeba dbać, bo dość szybko płowieją, szczególnie robione farbami chemicznymi ![]() Redhaired Witch to Twoje zdjęcie na avatarze? Przyszło zamówienie z ZSK, ale mam radoche
|
|
|
#2931 |
|
Nindżopesz
|
Nie wiem na które się załapałaś bo właśnie miałam fazę na zmiany - jeśli takie z rozrzuconymi do góry włosami i przeświecającym przez nie słońcem to niestety nie moje
![]() Swoje dałam teraz, jedno z nielicznych korzystnych. Zmyłam ten miód z gliceryną i niestety efektów brak, mimo to oczywiście będę dalej testować. Glicerynę wystarczy zmyć wodą, odżywką czy trzeba szamponem? Bo zmyłam Isaną z bobasem, w dotyku nie są podejrzane. |
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super fota w avatarze
|
|
#2933 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja spsiułam kolejną butelkę z atomizerem Dopiero co z ZSK przyszła a już nie stoi ale mgiełkę b/s i tak zrobiłam - z hydrolatu oczarowego, odrobiny wody, zatężonego wyciągu z aloesu, kofeiny farmaceutycznej, all in one, żelu hialuronowego i alantoiny Zobaczymy jak się spisywać będzie takie cudo Stuningowałam też Saponics kofeiną - mam nadzieję, że tym samym go nie sknociłam A wieczorem będę się bawić już niewłosowo w kręcenie toniku z kwasem salicylowym, uwielbiam się bawić w małego chemika
|
|
|
#2934 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ja tu nie mówie że reszta nie szkodzi, np. tipsy (nigdy ich nei robiłam więc nie wiem jaki to smród ale też nigdy nie zrobie swoje pazury mam mocne i długie )Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Cena na do widzenia w Rossmannie to istne narzedzie szatana.
Mialam kupic tylko Isane z babassu, a wzielam jeszcze myjadlo BD w cnd: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...o-kapieli.html Nie tyle z racji ceny (roznica zaledwie 1zl), co ze strachu, ze mi zniknie na zawsze z polki i nie zdaze przetestowac
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-03-12 o 18:28 |
|
|
|
#2936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za to jest promocja na alltere kupilam ,pszenice/morele ,bo jeszcze nie testowałam.Ciekawe czy bedzie tak dobra jak Granat ![]() I znalazlam w osiedlowym sklepiku https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...arganowym.html oczywiscie kupilam pamietam ,ze pisalyscie o tym olejku ,przetestuje i zobaczymy jak sie sprawuje.Bylo jeszcze cos takiego do psikania ,ale wybralam to.
|
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
Isana jest na do widzenia?!?!?!?!?! JAK TO?!
|
|
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, spokojnie
![]() Balsam do kapieli BD Natural jest w cnd
|
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
A co to znaczy na do widzenia?
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, ze te nowsze szampony Alterry (z macadamia i ten rozowy) nie sa w promocji. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

już słyszałam, że fajnie włosy pasują do mojej bladości chociaż ja wolę siebie lekko opaloną z rudymi włosami.
Włosy mimo, że nadal lśnią, ale wyglądają jakoś tak bardzo niechlujnie i nie do końca zdrowo chyba... Mam ochotę nafaszerować swoje włosy silikonami, żeby układały się jak chcę

nie chodzę już bo szkoda mi skóry, zresztą nie mam kasy nawet, a taka jestem blada, że masakra 

)