|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
m_moni do mycia okien to ja zatrudnie tzeta i moja mame
![]() nawet palcem ich nie przetre zaczne sie wysilac dopiero przed porodem jako naturalną indukcje ![]() Nisia4 gratuluje udanej wizyty coś tu dużo chłopaków czuje że będzie |
|
|
|
#1952 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli tak jak Ty Co najlepsze, 27 września to moje własne urodziny
|
|
#1953 |
|
Wtajemniczenie
|
witam popoludniowa pora
Was zostawic na troche to naskrobiecie tyle ze szok ![]() u mnie dzis jest dzien placzu ogolnie .. mam dola i wszystko mnie dobija a choroby moja rodzine nie opuszczaja moje dziecko bedzie klebkiem nerwow tak jak jego mama glowa mi peka brzuch z nerwow boli i chce juz srode i USG (widzialam nowe fotki na mailu, fajnie poznac nowe osobki |
|
|
|
#1954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślicznotka z Ciebie ![]() Cytat:
Super kobietki z Was Cytat:
Gratuluję udanej wizyty
|
|
#1955 |
|
Zadomowienie
|
Choco Mademoiselle co jak co, ale mycie okien (przynajmniej dla mnie
Nadal chodzę sobie na zajęcia z salsy, na jogę i pilates... Z wiadomych względów zrezygnowałam z basenu, no i spinning odstawiłam, bo on był jednak bardzo wymęczający Nisia4 to jak dobrze pójdzie sprawisz sobie najpiękniejszy prezent w życiu! to jesteśmy (jak to któraś dziewczyna stwierdziła) "bliźniaczymi ciężarnymi" - chyba tak to jakoś było marta1986222 dziękuję ślicznie! Ty też Martusiu jesteś bardzo ładna... No i masz super ciemne oczy, zawsze takie chciałam mieć... Najgorsze że Maleństwo też nie będzie miało, bo TŻ ma zielone Edytowane przez Filusia88 Czas edycji: 2012-03-12 o 18:14 |
|
|
|
#1956 |
|
Zakorzenienie
|
Aha zapomniałam napisać ze powiedziałam szefowi o ciąży i niepotrzebnie się tak bałam gdyż naprawdę szczerze się ucieszył
,kamień spadł mi z serca,powiedział ża mam się w pracy nie przemęczać,dbać o nas a w razie czego nie bać się i iść na L4.Jestem szczęśliwa
|
#1957 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To w sumie jesteśmy we trzy bo m_moni też ma na 26 września, więc chyba śmiało możemy liczyć, że jednak jesteśmy trojaczkami ![]() ---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Cytat:
Ja czuję się w pracy jak pączek w maśle
|
|
#1958 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki podglądnęłam wam na mailu, fajnie was zobaczyć, same miłe i sympatyczne buźki |
|
|
|
|
#1959 |
|
Zakorzenienie
|
Adunia
Ale lecicie ... jak obiecalam wrzucilam fotki bo mam swojego lapka widzialam nowe twarze przez was mozna popasc w kompleksy Bafi corcia sliczna |
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
Filusia ten Twój pies to taki rozwrzeszczany jest? Bo moi dwaj sąsiedzi mają takie małe stwory i strasznie to głośne stworzenia
A ta kuchnia to u Ciebie taka śliczna ? |
|
|
|
#1961 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to jesteśmy we 4, bo tamlinka też ma tp.26.09
|
|
|
|
|
#1962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moni mnie uprzedziła i przypomniała o mnie
|
|
|
|
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
Martusia jak zwykle potwierdziła się stara zasada że nie ma się co martwić na zapas
super się szefunio zachował m_moni wybacz że Cię przeoczyłam ale fajnie że nas tak dużo karolluki i Asiulka widziałam fotki - piękne z Was dziewczyny! ![]() a jaka córa podobna do mamy! ehhhh... też już bym chciała takie przynajmniej jedno odchowane mieć ![]() tamlin111 o masz! ale ja jestem nie na bieżąco
Edytowane przez Filusia88 Czas edycji: 2012-03-12 o 18:32 |
|
|
|
#1964 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1965 |
|
Zakorzenienie
|
Brzuch wrzucony - ale walnęłam się w opisie to 14tc5dzien - wiec jak Konczi mówi 15 tydzień leci
---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Marta - super że szef zachował się tak sympatycznie - oby tak było zawsze ![]() Niegrzeczna - wdech wydech wdech wydech
|
#1966 |
|
Zakorzenienie
|
Bafi jaki Ty masz duży brzuch
|
|
|
|
#1967 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin on mnie tez przeraza
- ale uspokajam w większości to wzdęcie ale fakt, w ciążowych muszę juz lazic bo sie nie mieści mam nadzieję, że nie będę wyglądać na koniec ciąży jak wieloryb
|
#1968 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
obiecuję, wyślę jak tylko będę miała możliwość. jestem w trakcie przeprowadzki więc mam tu burdel nie z tej ziemi. dziwne, że sama się w tym wszystkim odnajdujętylko z drugiej strony nie popadajmy w przesadę, nie twórzmy coraz to nowszych ograniczeń, które tylko spowodują, że sporo dziewczyn się wykruszy. nie wiem czy rozumiecie co mam na myśli, tzn, np żeby po tygodniu czy dwóch któraś nie wpadła na pomysł, że dostęp na maila tylko dla dziewczyn powyżej iluśtam postów. bo można przekombinować. mam nadzieję, że dobrze to wytłumaczyłam i zrozumiecie moje dobre intencje a u mnie oprócz rzyganka, o którym pewnie każda już wie , doszła zgaga (ale to chyba dlatego, że mdłości próbuję zagłuszyć cukieraskami ![]() akurat w biedronce jest promocja na mieszankę wedlowską jakby któraś była zainteresowana a jak ja ładnie chodzę na zakupy... mówię Wam, cyrk dosłownie. najpierw do jednego sklepu, pędem do samochodu, gdzie mam miskę i... wiadomo co a do tego wszystkiego doszła bezsenność. zasypiam ok 20 a ok 22 jest już po śnie. do samego rana przewracam się z boku na bok. macie na to jakiś sposób? w dzień też nie nadrobię, może z 15 minut uda mi się zdrzemnąć i to wszystko. pomożecie?
Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-03-12 o 18:58 |
||||
|
|
|
#1969 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1970 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sen też mam wspaniały więc nie pomogę. Ale jak to jest, że jednym nic nie dolega a inne biedactwa wszelkie możliwe katusze przechodzą. |
||
|
|
|
#1971 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mysle ze jak juz bedziemy mialy wieksze brzuszki to bedzie super sobie wrzucac zdjecia i inspirowac sie w kwestii ubraniowej. ja juz mysle jakie zestawy sobie wymysle. co z czym polacze, bo chce sie ubierac fajnei w ciazy. a zreszta teraz to sie kupi wieksza tunike i juz nie trzeby typowych ubran ciazowych. zakupilam juz spodnie rurki z h&m i sa super!!! bede pewnei cala ciaze w nich smigac. Cytat:
Cytat:
zadzwonilam do ginka zeby sie umowic na prenatalne i o zgrozo 200eur to badanie plis podpowiedzcie mi cos, bo jutro musze potwierdzic wizyte z rana.
|
|
#1972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zycze duzo sily mi rzyganko przeszlo jakies 2 tygodnie temu a tak to mialam przeboje ze balam sie cokolwiek zjesc |
|
|
|
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
A wiec jestem juz po wizycie. Oczywiscie wyzalilam sie jak to moja ciaza jest ignorowana i dlaczego nikt dopochwowo nie sprawdzil mi co sie dzieje!
GP dala mi skierowanie do szpitala na jeszcze jedno usg, tym razem ma byc dopochwowo. Co do zwolnienia lekarskiego to powiedziala, ze przez 7 dni go nie potrzebuje a jezeli bedzie sie cos dzialo niepokojacego to wtedy mi go wystawi. No nic zadzwonilam do pracy i powiedzielam, ze jutro nie przychodze a w srode mam scan (srode i tak mam wolna) i jezeli moje plamienia sie utrzymaja to zostane w domu tak dlugo jak potrzeba. Co do mdlosci to nic mi nie moze poradzic, bynajmniej do 12go tygodnia a pozniej moze jakies tabsy przepisze. Jak widac bez zadnych rewelacji ale znowu zobacze moje Okruszka. Mam nadzieje, ze z nim wszystko OK
|
|
|
|
#1974 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny po baaardzo długiej nieobecności! nawet nie będę próbowała nadrobić tych wszystkich stron, które naskrobałyście, ale postaram się teraz być na bierząco. Przeprowadzaliśmy się z mężem do nowego lokum i nie miałam tu netu aż do wczoraj, bo zmieniałam dostawcę i musiałam czekać na rozwiązanie umowy i podpisanie nowej a tu tymczasem czytam, że jakieś niefajne pomysły powstają, żeby kogoś wypisywać z listy uczestników forum
|
|
|
|
#1975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czy tylko ja z Was jestem na zwolnieniu od poczatku ciazy? i obijam sie w domku??u mnie w pracy taka polityka i chronia kobiety od poczatku ciazy , maja odpoczywac i dbac o dzidziusia ale z drugiej strony mozna zglupiec w tym domu
|
|
|
|
|
#1976 |
|
Zadomowienie
|
aga_ton: ale masz sposob z ta miska w samochodzie! kobiety sa super zawsze sobie poradza!!
![]() ja tez mam kiepski sen, i do tego koszmary mnie mecza. ostatnio tak krzyczalam ze mi sie tz zbudzil i mnie zaczal przytulac i uspokajac a serce mi łomotało ze hej. a rano to tez po snie mam. i tylko z boku na bok sie wierce i czekam az juz bede albo mega glodna albo mega do wc bede musiala.
|
#1977 |
|
Zadomowienie
|
i jeszcze jakiegoś maila macie, gdzie można was pooglądać i ja bym z chęcią wrzuciła swoje zdjęcie i popatrzała na was ale skoro tyle czasu nie pisałam to nie wiem czy jestem uprawniona?
|
|
|
|
#1978 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jeszcze teściówka mi nad uchem gdacze, że ciąża to nie choroba i żebym się ruszyła bo przy porodzie będę miała ciężko. a gdzie jeszcze do porodu moja mama nie lepsza, zamiast mnie pocieszać to lamentuje razem ze mną. i jak tu się nie załamać
|
|
|
|
|
#1979 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() od czwartku mam straszne bóle głowy, paracetamol nie pomaga dziś mąż kupił mi w aptece jakiś chiński specyfik do smarowania skroni. oby pomógł!!! miewam migreny od połowy podstawówki i jakoś nauczyłam się z tym żyć ale ten ból co czuje teraz to masakra nie mam siły na nic |
|
|
|
#1980 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te 200 euro to szok po prostu. Cytat:
Cytat:
Poza tym śpię jak dzieciak
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

ja wg USG też dzisisja jestem dokładnie w 11 tc+ 4dc 
glowa mi peka brzuch z nerwow boli i chce juz srode i USG
(
Ty też Martusiu jesteś bardzo ładna... No i masz super ciemne oczy, zawsze takie chciałam mieć... Najgorsze że Maleństwo też nie będzie miało, bo TŻ ma zielone

A ta kuchnia to u Ciebie taka śliczna ?