Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 20:15   #2011
Dearlie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
za udana wizyte!! ciesze sie ze wszystko w porzadku a co do prenatalnych niestety nie wypowiem sie bo niewiem.. ale chyba lekarz wie co robi co myslisz?
Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Super, gratuluje, faktycznie- zobaczyć serduszko to niepowtarzalne uczucie, ja cały dzień chodziłam uśmiechnięta .

Dzwoniłam do mojego gina podpytać się o badania prenatalne i w sumie powiedział podobnie jak Twój, tylko delikatniej, że w moim wieku to nie jest konieczne, badania są zalecane dla kobiet po 35 roku życia, a nie w wieku lat 25, ale jak chcę to oczywiście mogę je zrobic. Może dlatego był szczery co do tego, bo nie on by je robił, więc nie miałby zysku...
Mi właśnie podobnie ginek wytłumaczył to wszystko. Z tym, że ja do tej pory żyłam w przeświadczeniu, że chcę te badania zrobić skoro dzisiejsza medycyna daje nam takie możliwości. A teraz już nie jestem pewna. Ja w maju skończę także 25 lat. Proszę powiedz mi Kochana czy jednak decydujesz się mimo wszystko na nie czy zrezygnowałaś z nich?
Stary 2012-03-12, 20:16   #2012
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Kajka, witaj tutaj
nie dam rady Was dziś nadrobić doszłam do 50 strony i już nie mam sił siedzieć przed kompem... tym bardziej, że zaczyna mnie zjadać stres... jutro z rańca idę na badania do szpitala na patologię jajnika i strasznie się boję. choć jednocześnie mam nadzieję, że ten polecany prof. będzie miał genialny sprzęt i już dowiem się kto skrywa się w moim brzuszku (to już 16 tc dokładnie 15t3d) i tak mamusi nie kocha męcząc bólami brzucha... śmiechem żartem.. poważnie to mam nadzieję, że wszystko z Bąblem w porządku i ta torbiel nie przeszkadza w niczym... Więc pliska o trzymanie kciuków
a w środę wizyta u mojego gina...
coś mi się wydaje, że będę zmieniać datę porodu na sierpniową. Na podstawie usg sprzed 2 tygodni wyszedł 31.08. zobaczymy co pokaże jutrzejsze badanie...

Dziewczynki, gratuluję dobrych wyników i slodkich zdjęć Bobasków...
Trzymam kciuki aby wszystko jutro było pozytywne

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Konczi pewnie też bym się meldowała, ale w 21 wieku musiałam prawie trzy tygodnie czekać na podłaczenie netu w nowym miejscu, bo zmieniałam dostawcę usługi a w pracy mam tylko służbowego outlooka do obsługi poczty i tyle i tam się nie da pokorzystać
Czas się poprawić kochanieńka

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A ja po wizycie!!! Po raz pierwszy zobaczyłam dzisiaj moje Maleństwo! Oczywiście ze wzruszenia popłakałam się i od płaczu brzuch mi tak podskakiwał, że nie mogłam przyjrzeć się dzidkowi. Jednak jak już się uspokoiłam... Kochane... widok bijącego serduszka to najpiękniejsza rzecz jaką kiedykolwiek widziałam. Jestem zakochana po uszy w naszej fasolce.

Ginek potwierdział termin porodu z robionych przeze mnie obliczeń i kalendarzy... na tę chwilę jest to 26 października. Poproszę o uzupełnienie na liście.

Na tę chwilę ciąża jak najbardziej prawidłowa. Od jutra mam łykać suplement Femibion Natal 1, a od 12 tyg. Natal 2.

Jedyne co mnie zdziwiło to negatywna reakcja na to, gdy powiedziałam, że zależy mi na badaniach prenatalnych. Gin stwierdził, że to nie jest konieczne w moim wieku, a ja się jednak uparłam i dopiero jutro lub pojutrze ma mi zadzwonić i przekazać informację na ten temat. Dziwna sytuacja. A Wy co o tym myślicie?

Zaraz pochwalę się moim Skarbem.
Wspaniale że wszystko dobrze A widok serduszka to rzeczywiście cudna sprawa.
Badania genetyczne są obowiązkowe u kobiet po 35r.ż. U młodszych nie ma takich wskazań, więc pewnie lekarz dlatego nie proponował i mówił że są nie konieczne. Ale dla własnego spokoju chyba warto je zrobić.

Cytat:
dobranoc na dzisiaj kobietki! mąż domaga się czułości po moim całym dniu w pracy a później siedzeniu na forum więc szybkie myjku i do łóżka!
Do jutra!
Ja też uciekam do łóżka bo głowa coś mnie boli, a Tż molestację zapowiedział Trzeba szybko iść spać.
Do jutra.
Stary 2012-03-12, 20:17   #2013
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi właśnie podobnie ginek wytłumaczył to wszystko. Z tym, że ja do tej pory żyłam w przeświadczeniu, że chcę te badania zrobić skoro dzisiejsza medycyna daje nam takie możliwości. A teraz już nie jestem pewna. Ja w maju skończę także 25 lat. Proszę powiedz mi Kochana czy jednak decydujesz się mimo wszystko na nie czy zrezygnowałaś z nich?
Cały czas się zastanawiam, ale raczej zrobię mimo wszystko, żebym nie mogła sobie nic zarzucić. Wychodzę z założenia, że jak coś nie zaszkodzi, a może pomóc to chyba warto .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 20:32   #2014
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś mi dzisiaj nic nie smakuje oprócz białej czekolady, czyżby się zaczynała jakieś zachcianki?

Czytam Was na bieżąco, ale nie nadążam odpowiadać na wszystko na co bym chciała . Czytałam, że któraś z Was robiła dziś pierożki, ja chyba jutro zrobię ruskie, bo to jedna z niewielu potraf, które chętnie bym dziś zjadła. Poza tym tez mam straszne koszmary w nocy, budzę się cała spocona i przerażona, dzisiaj mi się śniło, że mam nowotwór mózgu z przerzutami.

Pisałam Wam parę dni temu o mojej kłótni z TŻtem o pieniążkach na ginekologa, porozmawialiśmy poważnie i doszliśmy do porozumienia . On też jest zestresowany całą tą sytuacją, boi się o przyszłość, o utrzymanie i trochę mu odbija, jak już wcześniej pisałam nasze dziecko w ogóle nie było planowane, więc moja ciąża przynosi nam obojgu dosyć dużo stresu.

Brzuszek mam już zaskakująco duży, ale nie jestem pewna, czy to wina dziecka, czy pogorszonej przemiany materii i wzdęć . Mojemu TŻtowi też jakoś razem ze mną rośnie brzuszek, chyba się za bardzo wczuł .

lilka najważniejsze że doszliście do porozumienia, takie konflikty nie są fajne .... a każda ciąża czy planowa czy też z zaskoczenia jest stresująca i to nie usprawiedliwia nikogo w tym temacie ...

Cytat:
właśnie miałam to samo zaproponować. chyba łatwiej byłoby wrzucać zdjęcia..
bo mi mailik niestety nie działa (dzięki Konczi)
nam też coś szwankuje

Cytat:
jeszcze tylko szybko odpowiem Konczi: oczywiście mieszkam w stolicy no teraz już nie bo w Piasecznie i tacy tu zawaleni robotą, że najpierw jedno łącze odłączali ( a netu już nie było) ponad tydzień a na drugie czekałam prawie dwa tygodnie, bo dwie firmy się łaczyły i musieli jakieś tam rzezcy i ofertę zgrać do kupy i tak to wyszło jakoś a w pracy nie ma netu bo pracownicy zamiast pracować tylko by na facebooku siedzieli, więc nie ma i już !
A teraz dobranocka i buziole i do poczytanka!
A dzidziul rośnie i brzuch mamie wypycha i tatuś do niego gada i się przytula i to jest meeeega cudowne!
Następna wizyta 26.03!

a proszę znam te okolice i prawie stolica hehe
spokojnej nocy

Cytat:
Oto moja Kruszynka.
śliczności !!!

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Powitać Kochane

Czy dostanę maila ?

Moja fasolka robi się niegrzeczna :P wierci się coraz bardziej i coraz mocniej już nie musze się skupiać żeby poczuć łaskotanie, dobitnie daje mi do zrozumienia że jest gdzieś tam w środku

Słoneczko działa super Dziś wyszłam z domu do pracy o 6.45 i tak mi pięknie grzało że zasiadłam na ławce zanim wsiadłam do samochodu i tak posiedziałam sobie dobre 15 minut
a w weekend ma być 20 stopni !!!!!!!

nie dostaniesz boś niegrzeczna my tu się martwimy co się dzieje a ta na wakacjach

już pofrunęło do Cię - dobrze że jesteś

13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 20:32   #2015
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
a w weekend ma być 20 stopni !!!!!!!
na serio ?? Ale fajnie.
Już nie mogę się doczekac ciepełka, bo mamy jeziorko praktycznie pod nosem i bardzo lubimy tam przesiadywac w takie ciepłe dni.
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 20:45   #2016
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

Dearlie ja zdecydowałam się na badania, medycyna daje nam możliwość kontroli nad zdrówkiem maluszków i myślę że osoby które mają taką potrzebę powinny skorzystać ... u nas na wątku jest więcej mamuś które się zdecydowały ... ale to już sprawa bardzo indywidualna jest

ja się na dzisiaj żegnam .. lecę popisać i do łóżka
dobranoc

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-03-12 o 20:55
Stary 2012-03-12, 20:48   #2017
Sojka1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
na serio ?? Ale fajnie.
Już nie mogę się doczekac ciepełka, bo mamy jeziorko praktycznie pod nosem i bardzo lubimy tam przesiadywac w takie ciepłe dni.
serio serio, szkoda tylko ze na tak krotko
Stary 2012-03-12, 21:03   #2018
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Wspaniale że wszystko dobrze A widok serduszka to rzeczywiście cudna sprawa.
Badania genetyczne są obowiązkowe u kobiet po 35r.ż. U młodszych nie ma takich wskazań, więc pewnie lekarz dlatego nie proponował i mówił że są nie konieczne. Ale dla własnego spokoju chyba warto je zrobić.
Cytat:
Cały czas się zastanawiam, ale raczej zrobię mimo wszystko, żebym nie mogła sobie nic zarzucić. Wychodzę z założenia, że jak coś nie zaszkodzi, a może pomóc to chyba warto .
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Dearlie ja zdecydowałam się na badania, medycyna daje nam możliwość kontroli nad zdrówkiem maluszków i myślę że osoby które mają taką potrzebę powinny skorzystać ... u nas na wątku jest więcej mamuś które się zdecydowały ... ale to już sprawa bardzo indywidualna jest
Bardzo się cieszę, że macie podobne zdanie do mnie. Po wizycie pomyślałam, że może ja jestem jakaś przewrażliwiona, skoro tak się uparłam na te badanie. Tak jak napisała Konczita... skoro medycyna daje nam taką możliwość, to dlaczego by z tego nie skorzystać?
Stary 2012-03-12, 21:11   #2019
Katee27
Zadomowienie

Ufff...nadrobiłam.
Gratuluję udanych wizyt i dobrych wyników.
Też mam problem z mailem i myślałam,że źle wpisałam dane,bo z pamięci,ale jak się okazuje,chyba małe przeciązenie.

A te sny to macie niezłemożna się pośmiać,choć nie z tych koszmarów!współczuję.
Tak czytam o Waszych TŻ i widzę,że oni są bardzo niewyżyci(mój zresztą też),ale myślę,że my tak na nich działamy,te hormony

Ide spać,bo ostatnio mam niedobór snu.
Buziaczki Kochane

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-03-12 o 21:13
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 21:27   #2020
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

zmykam spac kochane dobranoc

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 21:34   #2021
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A w pierwszej ciąży jak było? Dużo przytyłaś, brzuch duży był?

Biedactwo jak Ty to znosisz?????? Ja miałam szczęście nie rzygać w obu ciążach więc bardzo, bardzo Ci współczuję, bo ja ciąży nie odczuwam wcale. Mogłabym całe życie w niej chodzić.
Sen też mam wspaniały więc nie pomogę.
Ale jak to jest, że jednym nic nie dolega a inne biedactwa wszelkie możliwe katusze przechodzą.
W pierwszej ciazy przytylam cale 9 kg brzuch to mi się pojawił gdzieś koło 20 tygodnia. Teraz mnie zaskoczył bo zaczął rosnąć już w pierwszych tygodniach ciąży mimo, że wagowo stałam w miejscu

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 21:43   #2022
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
prenatalne w 11tc i 4 dni( czyli 12 tc) ? nie za wczesnie?
Tak jak dziewczyny pisały, między 11 a 14 tygodniem, a u mnie akurat wszystko było ładnie widać, więc wszystko ok

Cytat:
Nisia cudnie - kolejne piękne wieści ... robiliście test podwójny ???
Nie robiłam, nawet sama Pani doktor dała do zrozumienia, że raczej by sobie to odpuściła.

http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-ko...172744776.html - dziewczyny czy te spodnie mają ten pas ciążowy czy nie, bo ja tego nie jestem w stanie dojrzeć, a nie ma jednoznacznie opisane, jak myślicie?
Stary 2012-03-12, 21:44   #2023
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Nadrobiłam
ale wpadłam powiedzieć tylko dobranoc,bo okropnie padnięta jestem dzisiaj. Synka położyłam spać i mało nie usnęłam na siedząco. A mój mąż ma takie dziwne zmiany od 18-2 w nocy i musze wieczorkiem sama wszystko ogarniać,a dzisiaj wyjątkowo mi się nie chciało.

Derlie sliczna kruszynkateraz będziesz czekała na kolejną wizyte,żeby więcej zobaczyćja tak miałam.
Teraz czekam cierpliwie na kolejną,bo mam w 13 tyg i przy okazji badań tych prenatalnych mam nadzieję zobaczyć co moja kruszynka pomiędzy nóżkami ma.

Lidka witaj ponownie i zagość na dłużej

a teraz ide zobaczyć tego meila i zmykam spać

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 21:57   #2024
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
matko święta też wiem co to migrena! trzy lata miałam permanentny ból głowy, przetestowali na mnie lekarze wszystkie środki przeciwbólowe dostępne na rynku łącznie z tramalem, który wcale nie pomagał i nawet chcieli mnie zapisać do jakiegoś eksperymentalnego leczenia, ale byłam nieletnia i się nie dało, po tym wszystkim dopiero diagnoza że to migrena trzy miesiące specjalnych leków i spokój od tamtej pory. Na szczęście w ciąży nie wróciła na razie chociaż ten jeden objaw mnie omija
Te bóle głowy mam okropne. Nie wiem czy to na pogodę, czy tak poprostu mnie boli, bo to objaw ciąży

Cytat:
Kajka, witaj tutaj
nie dam rady Was dziś nadrobić doszłam do 50 strony i już nie mam sił siedzieć przed kompem... tym bardziej, że zaczyna mnie zjadać stres... jutro z rańca idę na badania do szpitala na patologię jajnika i strasznie się boję. choć jednocześnie mam nadzieję, że ten polecany prof. będzie miał genialny sprzęt i już dowiem się kto skrywa się w moim brzuszku (to już 16 tc dokładnie 15t3d) i tak mamusi nie kocha męcząc bólami brzucha... śmiechem żartem.. poważnie to mam nadzieję, że wszystko z Bąblem w porządku i ta torbiel nie przeszkadza w niczym... Więc pliska o trzymanie kciuków
a w środę wizyta u mojego gina...
coś mi się wydaje, że będę zmieniać datę porodu na sierpniową. Na podstawie usg sprzed 2 tygodni wyszedł 31.08. zobaczymy co pokaże jutrzejsze badanie...

Dziewczynki, gratuluję dobrych wyników i slodkich zdjęć Bobasków...
Trzymam kciuki w takim razie

Cytat:
A ja po wizycie!!! Po raz pierwszy zobaczyłam dzisiaj moje Maleństwo! Oczywiście ze wzruszenia popłakałam się i od płaczu brzuch mi tak podskakiwał, że nie mogłam przyjrzeć się dzidkowi. Jednak jak już się uspokoiłam... Kochane... widok bijącego serduszka to najpiękniejsza rzecz jaką kiedykolwiek widziałam. Jestem zakochana po uszy w naszej fasolce.

Ginek potwierdział termin porodu z robionych przeze mnie obliczeń i kalendarzy... na tę chwilę jest to 26 października. Poproszę o uzupełnienie na liście.

Na tę chwilę ciąża jak najbardziej prawidłowa. Od jutra mam łykać suplement Femibion Natal 1, a od 12 tyg. Natal 2.

Jedyne co mnie zdziwiło to negatywna reakcja na to, gdy powiedziałam, że zależy mi na badaniach prenatalnych. Gin stwierdził, że to nie jest konieczne w moim wieku, a ja się jednak uparłam i dopiero jutro lub pojutrze ma mi zadzwonić i przekazać informację na ten temat. Dziwna sytuacja. A Wy co o tym myślicie?

Zaraz pochwalę się moim Skarbem.

Dziękuję kobietki. Jesteście kochane. Mam wielką nadzieję, że pozbyłam się tego świństwa raz na zawsze, choć niestety tego rodzaju zaburzenia mają skłonność powracać. Jednak jako, że jestem pod odpowiednią opieką w tych sprawach, to liczę na to, że walka, którą wygrałam jest już tą ostateczną wygraną.
Super kochaniutka, że wszystko z dzidzią okey. Dużo przeszłaś więc należy Ci się teraz 9 spokojnych miesięcy

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Tak jak dziewczyny pisały, między 11 a 14 tygodniem, a u mnie akurat wszystko było ładnie widać, więc wszystko ok

Nie robiłam, nawet sama Pani doktor dała do zrozumienia, że raczej by sobie to odpuściła.

http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-ko...172744776.html - dziewczyny czy te spodnie mają ten pas ciążowy czy nie, bo ja tego nie jestem w stanie dojrzeć, a nie ma jednoznacznie opisane, jak myślicie?
wydaje mi się, że te spodnie nie mają pasa, zapytaj sprzedawce

Ide już spać, jutro ciężki dzień, najpierw pobieranie krwi, później dentysta (będzie ciężko).
Stary 2012-03-12, 22:04   #2025
colds
Zakorzenienie

Za późno na nadrabianie Wybaczcie

Napiszę tylko tyle, że dzisiaj caaaalusieńką Maltę przeszłam i nie znalazłam żadnych spodni!!!
Stary 2012-03-12, 22:37   #2026
Dearlie
Zakorzenienie

Przechwaliłam się tutaj tymi brakami objawów. Pierwsze zaliczone.
Stary 2012-03-12, 22:50   #2027
Iwoncia81
Zakorzenienie

O łaaaał, faktycznie nie być tu większość dnia to potem czytania że hohohooooo
Wszystkie Was poczytałam i nie wiem co miałam napisać. Dzidzia mi mózg kradnie chyba
W południe tak patrze w dół w kierunku brzucha i ja kurde już własnego bobra nie widze.
Brzuch mi wydęło na kilometr
Dzisiaj tak beznadziejna pogoda a większość popołudnia na dworze spędziłam i padam już na nos.
Gdzieś tu któraś napisała że w weekend ma być 20 stopni??? Ciekawe czy sie sprawdzi i w której części kraju
Matulu, ja już dziołchy nie wyrabiam.
Sorki za tekst z góry, ale mi sie tak chce bzdryngolić że mogłabym chyba mrówke zbałamucić :P
No jasny gwint nie wyrabiam z tym postem. Już mi sie zaczynają też jakieś sny zboczone śnić jak nigdy w życiu.
Aż sie boje iść spać, a już najwyższy czas.
No nic, to zmykam śnić
Kolorowych snów babuszki

Aaaaa, i gratuluje udanych wizyt kochane
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 23:04   #2028
m_moni
Zadomowienie

A ja sobie mądra pojechałam do reala...poszłam do dwóch sklepów odzieżowych i musiałam wracać szybkensem do domu, ledwo co zdążyłam do łazienki i złapała mnie okropna zgaga i trzyma mnie do teraz... no to miałam udany wypad jeszcze mnie drgawki z zimna w samochodzie złapały, więc już wiedziałam, że zaraz będzie się działo

aga_ton gin mi powiedział, że wymioty i mdłości trzeba przecierpieć, bo nie ma na to bezpiecznego lekarstwa w ciąży. byłam też u internisty i to samo mi babeczka powiedziała. ja też czekam aż mi przejdzie jak na zbawienie

choco wszyscy z rodziny będą nam pomagać przy wykańczaniu, sprzątaniu, a ja będę siedzieć i się patrzeć jak księżniczka, ja tak nie potrafię... jak nadal będę rzygać i mieć mdłości, to nic nie zrobię, ale już wiem, że będę się z tym źle czuła

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Przechwaliłam się tutaj tymi brakami objawów. Pierwsze zaliczone.
współczuję i życzę Ci żeby to były ostatnie!
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 05:49   #2029
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
Dzisiaj przespałam calisią noc i mąż obudził mnie zszokowany czy wszystko dobrze ... piękna pobudka ja nie mam póki co erotycznych snów ... za to mój mąż dzisiaj przez pół nocy śnił że przebierał naszego dzidziolka yyy to chyba ja powinnam mieć takie sny czyż nie ?

Dearlie jeżeli odczuwasz potrzebę badania to umów się na wizytę i je wykonaj nie sądzę iż należy odbierać to w kategoriach przewrażliwienia, każda z nas ma jakieś obawy i lepiej je rozwiewać

m_moni jejku biedna ty jesteś z tym klozecikiem ... oby szybko minęło

Iwcia Ty niewyżyta kobicino rozmawiałaś z gin o przytulankach? może nie ma przeciwwskazań i spokojnie oddasz się rozkoszą warto porozmawiać i nie męczyć się tak

Anusia powodzonka u krwiopijcy - mnie to za tydzień czeka bryyy ... a u dentysty szybko pójdzie zobaczysz

Nisia4 napisz do sprzedawcy z zapytaniem czy one mają czy nie pas - ciężko powiedzieć po tych fotencjach .. ale ta kokarda dodaje im uroku - słodziutkie są!

u la la działa mi mail idę Was pooglądać szczypioreczki

---------- Dopisano o 05:49 ---------- Poprzedni post napisano o 05:40 ----------

aaa i dzisiaj wg moich pierwszych terminów z USG zaczynamy 14t a wg OM leci nam już 15t
Stary 2012-03-13, 07:19   #2030
Sojka1990
Zadomowienie

Ja tylko wpadam na chwilke powiedzieć dzień dobry i życzyć miłego dnia, uciekam do pracy a powrót dopiero koło 18stej
Stary 2012-03-13, 07:20   #2031
colds
Zakorzenienie

Zaliczyłam sobie pierwsze
Cały czas nic nie było.. A tu proszę, 16t i zaskoczenie Oczywiście poszły łzy jak grochy..
Stary 2012-03-13, 07:39   #2032
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dzień dobry
Mój synek to jest kochany dla mamusi,jak mąż jest w nocy w domu i kładzie go spać wieczorkiem i wstaje do niego w nocy,to mały wstaje 5-6 rano. Ale jak mamusia go wieczorkiem położy to praktycznie prawie śpi całą noc,wstaje na siku i potem rano o 7. Chyba żeby się wysypiac będę męża na same nocki wysyłała.
A mi się coś wizaz zacina,jakiś opóźniony jest.

Dearlie trzymam kciuki,żeby to był jednorazowy incydentmnie jeszcze nie dopadły,a teraz 9 tydz i 3 dzień to jak to Konczi mów 10 tydzień.

Co do remontów,to my remontowalismy mieszkanie jak byłam z małym w ciąży(wynajmowane) bo zmienialiśmy na większe i było zaniedbane. To ja wszystko sama sprzątałam. A wtedy byłam w jakimś 6-7 miesiącu. Ale nie było źlemyłam okna,szorowałam podłogi z farby heeeee. Teraz też na wiosne planujemy malowanie tego mieszkanka albo zmiane na większe,ale już sama nie wiem czy chce się przeprowadzać.

Nisia wydaje mi się,że nie mają pasa. Ale zadzwoń do sprzedawcy tak jak mówiły dziewczynki i spytaj

Sojka współczuje całego dnia w pracyale oby Ci szybko zleciało.

U Nas dzisiaj deszcz padano nie cierpie takiej pogody.
Objadłam się bułek z dżemem,wypiłam kakao i ide zalukać na meil

Konczi brawo za przespaną nocgrzeczna dziewczynka

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 07:49   #2033
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Witam się i ja

Wróciłam od krwiopijcy, szybciutko poszło, ludzi zero, dobrze, że zmieniłam to laboratorium.
Zjadłam musli z mlekiem (wcześniej za nic w świecie nikt by mnie nie zmusił).
Teraz nastrajam się psychicznie na dentyste, dziś już pewnie gładko nie pójdzie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Zaliczyłam sobie pierwsze
Cały czas nic nie było.. A tu proszę, 16t i zaskoczenie Oczywiście poszły łzy jak grochy..
Tak to jest, ja mam 14 tydzień i wczoraj przed snem tak mnie zmuliło, myślałam, że będę wymiotować, ale nic. Siedziałam nad tym klopikiem z 15 minut, chciałam sobie jakoś pomóc ale nie dało rady...
Stary 2012-03-13, 07:52   #2034
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Witam się i ja

Wróciłam od krwiopijcy, szybciutko poszło, ludzi zero, dobrze, że zmieniłam to laboratorium.
Zjadłam musli z mlekiem (wcześniej za nic w świecie nikt by mnie nie zmusił).
Teraz nastrajam się psychicznie na dentyste, dziś już pewnie gładko nie pójdzie

Tak to jest, ja mam 14 tydzień i wczoraj przed snem tak mnie zmuliło, myślałam, że będę wymiotować, ale nic. Siedziałam nad tym klopikiem z 15 minut, chciałam sobie jakoś pomóc ale nie dało rady...
Co masz z ząbkami do roboty? Dużo jeszcze przed Tobą?

Ja do tej pory miałam tylko mdłości. Wczoraj w autobusie, również z rana, takie, że ledwo usiedziałam.. Chciałam wysiąść na jakimś przystanku, ale dotrwałam do końca A dzisiaj to dobrze, że byłam blisko toalety, bo nie wiem czy inaczej, bym zdążyła.
Stary 2012-03-13, 07:55   #2035
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Co masz z ząbkami do roboty? Dużo jeszcze przed Tobą?
No... jeszcze trochę wizyt mnie czeka. Mam w sumie jedną malutką dziurkę, dwie plomby do wymiany i czyszczenie z kamienia.
Najważniejsze, że zmobilizowałam się i poszłam
Stary 2012-03-13, 08:01   #2036
Nisia4
Zadomowienie

Tak zrobię, zapytam sprzedawcy bo bardzo mi się te spodnie podobają.
Ja dzisiaj zaliczyłam moje drugie i przez kilka ostatnich dni naprawdę czułam się dobrze, a teraz czuję, że wracają mdłości. No trudno, trzeba będzie jakoś dać radę
Nie wyspałam się dzisiaj, chyba te wczorajsze badania zmęczyły mnie bardziej niż mi się wydawało. A na dodatek zapowiada się ciężki dzień w pracy.

Konczi Ty robiłaś ten test podwójny? Przepraszam jeśli nie doczytałam nigdzie wcześniej.
Stary 2012-03-13, 08:08   #2037
katarzinka
Wtajemniczenie

witam!

nadrobiłam i się wpadam przywitać, bo muszę iść do studentów "żądnych wiedzy"
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 08:36   #2038
Agnes!84!!
Rozeznanie

No cześć Wczoraj przez cały dzień czułam się fatalnie, a ostatnio się chwaliłam że mdłości nie mam Dzisiaj lepiej ale ogólnie jestem jakaś taka osłabiona, może spacer dobrze mi zrobi. Jak mam gorsze dni to zawsze mogę liczyć na mamę: jadę do niej albo ona przyjeżdża do mnie i robi obiad. Tylko chyba powinnam jeść mniejsze porcje bo wczoraj miałam brzuch jak kamień i długo leżałam zanim doszłam do siebie po tym pysznym obiadku Dobrze że mama załapała się na wcześniejszą emeryturę. Mam z kim spędzać czas.
Zaczyna mi poważnie doskwierać brak seksu Mam sny erotyczne, orgazm we śnie
Ja na zgagę i gorzki posmak w ustach biorę landrynki miętowe. Są mocniejsze niż Rennie, tylko ja mam lekką zgagę więc mi to spokojnie wystarcza. Wcześniej żułam gumę, zdecydowanie zbyt często i został mi ból szczęki przy ziewaniu
Stary 2012-03-13, 08:50   #2039
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Helouł!
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Lucia ja Cie szukam w tych meilach i szukam a Ty w wersji roboczej sie ukryłaś zamiast wysłać ale znalazłam Cię
KE??? serio? no nie no nie wysłało mnie się niechcący tak się spieszywszy

Cytat:
Napisane przez agulinka Pokaż wiadomość
prosze mnie nie usuwajcie,zaczne sie udzielac obiecuje,bylam niepewna co i jak dlatego nie pisalamale jeszcze bedziecie mnie mialy dosc na forum
dobra mała nie drramatyzuj
Cytat:

bo ona to taki piczon jest że się skrywa wiecie ?
oj tam oj tam
Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wszystko sie zgadza, na tym watku nie udzielalam sie w ogole ze wzgledu na moja sytuacje. Chwilowo nie mam sily pisac co i jak, zrozumcie mnie. Jutro ide do szpitala urodzic moja coreczke. Odezwe sie jak wroce, wtedy wpiszecie mnie w odpowiednie miejsce na liscie... Wiec prosze, poczekajcie jeszcze ten tydzien. Bardzo tesknie za forum, ale niestety musialam przestac subskrybowac. Trzymajcie kciuki za mnie, bo nie bedzie lekko. Pozdrowienia dla wszystkich Mam!
nie wiem co powiedzieć Wszystkie jesteśmy z tobą myślami życzę dużo siły...
Cytat:
wróciłam wypoczęta, naładowana słońcem mi pozytywną energią mając ciągle przed oczami przepiękne górskie widoki. No ale i tak pewnie nikt mnie tu już nie pamięta....
tydzień nieobecności i ponad 30 stron do nadrobienia....
bez zbednego przesadyzmu proszę.. wszystkie pamiętają
Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość

[/COLOR]Ciocia Lucia do raportu, co to za brak uśmiechu co
a bo mam wąsy

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Aha zapomniałam napisać ze powiedziałam szefowi o ciąży i niepotrzebnie się tak bałam gdyż naprawdę szczerze się ucieszył,kamień spadł mi z serca,powiedział ża mam się w pracy nie przemęczać,dbać o nas a w razie czego nie bać się i iść na L4.

Jestem szczęśliwa
te chłopy szefy to zawsze lepiej reagują niż baby suki szefowe

Cytat:
no co do tych brzuszków to mój rośnie jakoś strasznie szybko, przynajmniej mi się tak wydaje ciążowe spodnie już kupione, ale muszę nogawki poobcinać, bo ja pokurcz jestem mały niecałe 160 cm wzrostu i zawsze muszę ze sklepu do krawca pomykać, a w nowym miejscu jeszcze nie obczaiłam taniego i dobrego więc kicha lekka
ha! a mój?? 11 tc a ja jak przed porodem wyglądam... bosze to jak będę faktycznie przed tym porodem wyglądać

Cytat:
Oto moja Kruszynka.
a który to tydzień mój dzidek tak wyglądał jak byłam w 7 tc
Cytat:
dzień dobry
Dzisiaj przespałam calisią noc i mąż obudził mnie zszokowany czy wszystko dobrze ... piękna pobudka ja nie mam póki co erotycznych snów ... za to mój mąż dzisiaj przez pół nocy śnił że przebierał naszego dzidziolka yyy to chyba ja powinnam mieć takie sny czyż nie ?

Dearlie

aaa i dzisiaj wg moich pierwszych terminów z USG zaczynamy 14t a wg OM leci nam już 15t
bosze a ta jak zwykle bezsenna
nie wiem jakie powinnas miec bo ja mam ino tylko erotyczne pornograficzne no kurde ciągle we snie ktoś mnie "dyma" a przed ciąż ą to śniłam zawsze horrory

a mnie dzisiaj jak zwykle od połowy 10tc muli z rana non stop strasznie nie mogie jeździć autobuisem bo mnie mdli nie mogie nic ... i tak mam zawsze do 14-tej... masakra istna...

Edytowane przez lukrecja_25
Czas edycji: 2012-03-13 o 08:51
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 08:53   #2040
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Hej laseczki!
Kolejny brzydki dzien dzisiaj.
Widziałyście?JUż wątek mamuś listopadowych powstał.Ale ten czas leci.Pamiętam,jeszcze niedawno sylwester był i ja czułam że coś na rzeczy jest.Echh...
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości