Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012. - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 16:37   #811
mala_stopka
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
czy jest tu jakaś mamusia której dziecko nie śpi albo mało śpi w dzień???
jest Majka w dzień śpi bardzo malutko... jedynie na spacerze ładnie śpi, ale tylko jak chodze... jak się zatrzymam na dłużej niż minute to juz jest wrzask...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:51   #812
dph
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Livingston. Taaa paracetamol jest na wszystko najlepszy

ja
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Moje też od tygodnia śpi tylko na spacerze i w momencie wyjmowania z wózka się budzi :/ Dzisiaj jakiś wyjątkowy dzień, że zasnął. Najgorsze, że przez to niespanie w ciągu dnia, wieczorami strasznie krzyczy. Tzn. mam wrażenie, że to przez to, a nie przez kolki.
Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
jest Majka w dzień śpi bardzo malutko... jedynie na spacerze ładnie śpi, ale tylko jak chodze... jak się zatrzymam na dłużej niż minute to juz jest wrzask...

uffff a już myślałam że z moim dzieckiem jest coś nie tak....
Stary 2012-03-12, 17:03   #813
MissZuzia
Zadomowienie

Jezuuu juz mam tak serdecznie dość przebierania mojego SIKUTA
Już 4ty raz przesikał bok po pachy dziś od rana.... 5min na boku i cały mokry, wrrrr

Nie wiem, może trójki sa już za małe na niego ale one sa do 9kg a on waży 6,28 dokładnie. A 4ki to chyba od 7 czy 8/9 kg. I co mam zrobić Jak myślicie, kupić czwórki i ładowac mu po pachy pieluchę

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:04   #814
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
czy wasze dzieciaczki też dzisiaj tak ospałe ??
Wiktorek śpi prawie od rana robi sobie tylko pobudki na jedzenie i śpi dalej. Nie wiem czy to dzisiejsza pogoda tak na niego wpływa czy co rzadko kiedy tak śpi po całe dnie
ile ja bym dala, zeby moke dziecie bylo ospale

Cytat:
znam ten bol, ja mojego to pakuje do wozka i lazimy po 5 godzin dziennie jesli tylko pogoda pozwala,dzis delikatnie pada wiec tylko 2 godzinki bylismy i juz sie boje jego wrzaskow wieczornych

A i mialam sie pochwalic, nasz Nikos wieczorami zasypia sam i spi od 21 do 4, pozniej 20 minutowa pobudka i dalej spi, a ja lece oprozniac (.)(.) bo od kiedy tyle spi to mi je rozsadza
Stary 2012-03-12, 17:04   #815
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Pytanie do mamuś które pierwsze szczepienie mają już za sobą:
czy są tu jakieś mamusie które szczepiły szczepionką 6w1 rotawirusami i pneumokokami?
Jak wasze dzieci reagowały i czy wszystko miałyście w jednym dniu?

Ah jak to fajnie usiąść przed laptopem i normalnie poczytać i pocytować...
my wzięliśmy dla Wiktorka szczepionkę 6 w 1 plus rotawirus. Wszystko było podane w jednym dniu. A jak byśmy chcieli na pneumokoki szczepić to za 2 tygodnie od tych dwóch szczepionek. Przynajmniej u nas w przychodni tak jest. Mały po tych szczepionkach był trochę marudny taki rozdrażniony ale dostaliśmy w razie czego od pani doktor czopki Viburcol po których się uspokoił i ładnie zasnął.

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:14   #816
agawoo
Zakorzenienie

Zuzia,Eliza, na jaką blachę jest to ciasto marchewkowe z waszego przepisu? Na normalną czy jakąś mniejszą?

Edit:
doczytałam, strasznie dziwny wymiar tej blachy :?

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-03-12 o 17:34
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:18   #817
dph
Rozeznanie

Cytat:
my wzięliśmy dla Wiktorka szczepionkę 6 w 1 plus rotawirus. Wszystko było podane w jednym dniu. A jak byśmy chcieli na pneumokoki szczepić to za 2 tygodnie od tych dwóch szczepionek. Przynajmniej u nas w przychodni tak jest. Mały po tych szczepionkach był trochę marudny taki rozdrażniony ale dostaliśmy w razie czego od pani doktor czopki Viburcol po których się uspokoił i ładnie zasnął.
a będziecie szczepić na pneumokoki jeszcze?
mój mąż sie uparł żeby szczepić na wszystko a ja się zastanawiam na 5w1 plus pneumokoki u nas w przychodni powiedzieli że wszystko w jednym dniu czyli np 6w1 + rotawirusy + pneumokoki dlatego mnie to zdziwiło że wszystko na raz w jednym dniu
Stary 2012-03-12, 17:33   #818
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Ja sie kaplam od poczatku bo dostałam w szpitalu polecenie zeby sie kapac w połogu w wannie z dodatkiem olejku z wyciagu drzewa herbacianego.
.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
kurcze a mi w aptece sprzedali i też nic nie mówili dobrze że zeszło to badziewie po dwóch dniach
koniecznie zapytaj pediatrę może tu jest już potrzebny antybiotyk skoro nawet fiolet nie pomaga

dziewczyny mam pytanie z innej beczki: myślicie że ta sukienka http://allegro.pl/sukienka-z-punto-z...200790799.html powinna być dopasowana czy może być lekko za luźna??? pytam bo się już 2 tyg zastanawiam
dopasowana

reszte nadrobie potem
wróciłam ze szkoły i idę się córcia nacieszyć bo sie stęskniłam

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:35   #819
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ja tą kiece zamawiałam, ale tam podajesz wymiary i oni szyją na wymiar. Moja wyszla tak
matko jedyna jaką Ty masz figurkę

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Siema, Mamuski

To ja polece po bandzie i SIE POCHWALE (jak zwykle bez polskich znakow )

Wiem, wiem, ze niektore to wkurza, ale ja po prostu MUSZE sie POCHWALIC, ze moj Jas przespal dzisiaj 5 godzin !!!!!!!!!!!! Chcialam zauwazyc, ze nasz dotychczasowy rekord to 3,5 i zdarzylo sie tak az raz Ale to jeszcze nic... Drugi dzien z rzedu zasypia nie na rekach, nie bujany,nie noszony+bujany, tylko lezac w naszym lozku. Moze i nie zasypia sam w swoim lozeczku, nie nakrywa glowki pieluszka i nie spi tyle godzin, ze mi nudno i sie zastanawiam i pytam na forum, czy jest cos fajnego w tv ( ), ale i tak jestem przeszczesliwa !!! Matko, gdyby on tak czesciej, to i ja bym sie jakos poskladala do kupy
no jak pięknie Jaś pospał
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dzisiaj byliśmy godzinkę na spacerze,miałam ochotę dlużej pochodzic ale wiało mocno.

Dzisiaj miałam ubaw z Bartusia ,bo siedział na bujaczku i niby chciał poplakac sobie - robił smutne minki ale nie mógł sie rozbeczec,a pochwili zaczynał się śmiac i tak w kółko.

Kupiłam smoczek trójprzepływowy z TT i Bartek nawel ładnie pije z niego.Do tej pory pił mleko z TT z 2 lub herbatke z avent też z 2.

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-03-12 o 17:40
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:56   #820
raqla
Raczkowanie

Witam!
Dzięki dziewczynki za sposoby smarowania przy pleśniawkach - dzisiaj zaczniemy stosować nystatynę.
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:58   #821
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Zuzia,Eliza, na jaką blachę jest to ciasto marchewkowe z waszego przepisu? Na normalną czy jakąś mniejszą?

Edit:
doczytałam, strasznie dziwny wymiar tej blachy :?
ja robiłam w blaszce 23x28
Cytat:
a bierzecie pneumo to można szczepić do 12tego tygodnia, my mieliśmy w zeszły czw (2tyg po porzednich) ale jeszcze się zastanawiam - najwyzej w przyszłym tyg pójdziemy
Cytat:
mój mąż sie uparł żeby szczepić na wszystko a ja się zastanawiam na 5w1 plus pneumokoki u nas w przychodni powiedzieli że wszystko w jednym dniu czyli np 6w1 + rotawirusy + pneumokoki dlatego mnie to zdziwiło że wszystko na raz w jednym dniu
mój też chce wszystko a ja nadal dumam

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

Dzisiaj miałam ubaw z Bartusia ,bo siedział na bujaczku i niby chciał poplakac sobie - robił smutne minki ale nie mógł sie rozbeczec,a pochwili zaczynał się śmiac i tak w kółko
mój też jest taki pocieszny gdy chce płakać i w tej samej chwili też uśmiechnąć się, bo niby jest zadowolony ale nie, co tam popłaczę sobie co by mama nie miała za dobrze

Stary 2012-03-12, 17:59   #822
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Jeju, ja to bym chciała zamieszkać w mieście, nie nawidze mentalności ludzi na wsi! Nie nawidze!!

A i bym chciała ślubne dziecko mieć... smutno mi, że Lili jest bękartem. Pewnie za kilka lat w przedszkolu będą się z niej śmiać.

Pogoda też do kitu, ani na spacer nie idzie wyjść:/

Poszłam odebrać dziś PESEL Lilki i dostałam go i myślałam, że muszę coś podpisać. I stoję przed tym biurkiem tej babki i czekam i czekam. Chyba z 10 minut stałam i czekałam. A ona nagle do mnie mówi : "na co Pani jeszcze czeka"? Haha okazało się, że to juz wszystko, a ja tam stałam ,bo myślałam, ze mam cos jeszcze podpisać. Głupio mi sie strasznie zrobiło, buraka strzeliłam i uciekłam
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:21   #823
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Jeju, ja to bym chciała zamieszkać w mieście, nie nawidze mentalności ludzi na wsi! Nie nawidze!!

A i bym chciała ślubne dziecko mieć... smutno mi, że Lili jest bękartem. Pewnie za kilka lat w przedszkolu będą się z niej śmiać.

Poszłam odebrać dziś PESEL Lilki i dostałam go i myślałam, że muszę coś podpisać. I stoję przed tym biurkiem tej babki i czekam i czekam. Chyba z 10 minut stałam i czekałam. A ona nagle do mnie mówi : "na co Pani jeszcze czeka"? Haha okazało się, że to juz wszystko, a ja tam stałam ,bo myślałam, ze mam cos jeszcze podpisać. Głupio mi sie strasznie zrobiło, buraka strzeliłam i uciekłam
Zosiu, co ty wypisujesz.... w dzisiejszych czasach jest to całkiem normalne że jedne dzieci mają tak a inne inaczej jeśli chodzi o małżeństwo rodziców, sądzę że nawet na wiosce moze się to zmienić kiedy będziesz posyłać córeczkę do przedszkola... najważniejsze że Lila ma oboje rodziców, którzy ją kochają
Domyślam się, że jest ci ciężko ale głowa do góry, moze sytuacja z tź się zmieni i za jakis czas zaplanujecie ślub

Stary 2012-03-12, 18:26   #824
*Agatek*
Zakorzenienie

Młoda dziś coś śpiąca jest i płaczliwa pewnie dobija ją pogoda i oczko

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Mysle,ze tak.Czasem jak maly nie wypije butelki to daje do podgrzwacza i reszte wypije na przyklad za godzine.Pilnuje,zeby nie bylo przekroczone te 4 godziny

Kiedy dzieci placza lzami,moj jak placze to tylko ma szkliste oczka.

Mamusie jestem 10 tygodni po porodzie i nie mam okresu a nie karmie piersia.Bylam u gina i zapomnialam sie zapytac.
Dzięki

Co do łez- moja też ma szkliste i mokre po bokach... nie lecą łzy jak grochy- ale spoko, wszystko przed nami

Ja po 7 tyg dostałam okres, może już niedługo i Ty dostaniesz?
Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
słuchajcie a jak dziecko właśnie tak się zachowuje - tzn nie wykazuje tych umiejętności to do kogo iść? neurologa czy jakiegoś specjalisty?

ja tak się boję by ona była zdrowa czasem aż ryczę kiedy nie mogę się kolejnego dnia doczekać jakiegoś postępu
skonsultuj to z lekarzem!
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Byłam z młodą na spacerze 40 minut....pierwsze 20minut ryk...ostatnie 10 ryk
Wsadziłąm ją teraz do huśtawki i ciamka ręce, głodna nie jest bo przed wyjściem obdoiła pełnego cyca....ocho...już ryk!!!!!!
wyjmij pasa!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Aaa, co do ropiejących oczek. Uważajcie na to, znajomej córka od urodzenia miała ropiejące i pediatra ciągle tylko kropelki i sól fizjologiczna. Aż w końcu w 4 miesiącu najpierw miała przepłukiwane (czy coś takiego) a to nie zadziałało i musiała mieć zabieg udrażniania w narkozie. A lekarz to bagatelizował od początku
to żeś mnie pocieszyła
Cytat:
u nas tez wieje i taka mzawka jest... ale my juz po spacerku
a moje włosy nie lubią takiej pogody, teraz mam je przyklapnięte i ulizane jakby mnie krowa polizała
łeee słaba jesteś z włosami- moje po takiej pogodzie robią push up
Cytat:
uffff a już myślałam że z moim dzieckiem jest coś nie tak....

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Już 4ty raz przesikał bok po pachy dziś od rana.... 5min na boku i cały mokry, wrrrr

Nie wiem, może trójki sa już za małe na niego ale one sa do 9kg a on waży 6,28 dokładnie. A 4ki to chyba od 7 czy 8/9 kg. I co mam zrobić Jak myślicie, kupić czwórki i ładowac mu po pachy pieluchę
wiesz co, ja słyszałam, że jeżeli dziecko przesikuje pieluchy to są za małe a jakiej firmy używasz?

Moja ma 4,5 kg a są ciasne już dady... a są bodajże od 3-6 kg 'dwójki'
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość

no jak Ty nazywasz dziecko?!!

A baba w usc nie poważna że nie powiedziała, że już 'to wszystko'

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:28   #825
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

wcyzam kompa, pocyztaam Was, chciałam pocytowac ale terroryscie się alarm załączył i musiałam isc i teraz nie pamietam co chciałam napisac
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 18:52   #826
zoskasamoska
Wtajemniczenie

MissZuzio wcześniej nie miałam z tym problemu , że jestesmy bez ślubu, że dziecko ma inne nazwisko niż ja, nie przeszkadzało mi to. Dopiero jak mama dzis przyszła do mnie i mówiła, że sąsiedzi się na nią krzywo patrzą, że musi ludzi na wsi oklamywać i mówić, że mamy cywilny to mi to wszystko wróciło. Te wyrzuty sumienia i w ogóle.

Przed położną też mi się głupio zrobiło jak pierwszy raz tutaj była. Zapytała gdzie będę mieszkać, a ja jej , że u chłopaka.. Gdybym mogła go chociaż narzeczonym nazywać to juz to inaczej jednak brzmi.

Agatku, wiem, brzydko, ale taka prawda
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:21   #827
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
No!!!! wreszcie idzie ku lepszemu, oby tak dalej

Cytat:
my dzis wyszlismy pomimo mzawki - zalozylam plastikowa oslonke i poszlismy sobie, po pol h przestalo mzyc i bylo cieplo ale mega pochmurno i spiaco
no wlasnie
tyle godzin przespalam, a wciaz ziewam i ziewam
moze to tylko dlatego Dzon tak dlugo spal?

Ale Kochana, juz niedlugo w Warszawie ma byc cieplutko i wiosennie Bedzie mozna uskuteczniac dluzsze spacerki
Cytat:
Napisane przez Zuzia
TO ZES POJECHALA KOCHANA PO BANDZIE
ale o so chozi?
Cytat:
Napisane przez Zuzia
brawo dla Dzona

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Dzięki Dziewczyny za odpowiedzi odnośnie tego, co Waszym Maluszkom pomaga na kolki. Ja nie jestem pewna czy u nas to właśnie kolki są. Coś mam wrażenie, że po prostu Wojtuś jest bardzo zmęczony, bo w dzień nie śpi. Myślę, że to to, bo jak przedwczoraj użyliśmy suszarki, to usnął w oka mgnieniu Co prawda wczoraj suszarka już nie pomogła, ale i tak bardziej skłaniam się do trudności z zaśnięciem niż ku kolkom. W sumie to może wynikać też z tego, że nie chcę przyjąć do świadomości tego, że to jednak kolki
wiesz, Wojtus moze tesknic po prostu za zyciem plodowym,a ze inaczej tego wyrazic nei umie, to bedzie plakal
byc moze ma za duzo wrazen i potrzebuje wyciszenia... my mozemy sie zamknac w pokoju i odciac od wydarzen, a takie dzieciaczki raczej nie, wiec czasem wymuszaja to wlasnie takim placzem

ja zauwazylam, ze Jasieniex ma coraz mniej problemow z brzuszkiem, a wlasnie czasem potrzebuje sie tak troche "pozalic"
Mowie wtedy, ze jest moim "żalikiem" i tule go, caluje w glowke i "zgadzam sie" z tym, ze ma tak ciezko... I nawet wtedy inaczej placze. Nie tak histerycznie, tylko tak wlasnie jakby sie zalil
Cytat:
Napisane przez Kropeczka
Super Nam się tak raz zdarzyło W nocy myślałam, że mi cycki rozwali, ale chęć snu była silniejsza niż zachowanie piersi
pewnie
niech rozwala cyce
oby tylko sie troche wyspac
Cytat:
Napisane przez Kropeczka
No właśnie Wojtek ostatnio chce jeść co godzinę Też mi się wydaje, że jeśli to brzuszek, to przez to, że ma przepełniony. Dzisiaj to mu się w ogóle strasznie ulewało.
to moze byc to samo, co wczesniej u Jaska
caly czas chcial niby jesc... tzn jak sie zanosil, to ja mu (.) w buzie i cisza na chwile...pozniej wrzask, pozniej znowu (.) i tak w kolko macieja
pediatra powiedziala, ze stad bol brzuszka, bo jednego jeszcze nie strawi,a juz dostaje nastepne i tak caly czas
kazala nam karmic co 2,5 - 3 h i w miedzy czasie podawac wode z glukoza (ktoreale Jasiek nie chce jej pic)
po prostu brzunio musi miec kiedy odpoczac

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

no jak pięknie Jaś pospał
moze po tych wszystkich brawach od e-ciotek spodoba mu sie i bedzie tak czesciej

Cytat:
Napisane przez NataliaM
Dzisiaj miałam ubaw z Bartusia ,bo siedział na bujaczku i niby chciał poplakac sobie - robił smutne minki ale nie mógł sie rozbeczec,a pochwili zaczynał się śmiac i tak w kółko.
i robil podkowke ??

Zoska,
no jak Ty na corcie swoja mowisz. Kochana, swiat poszedl do przodu, a jak mala pojdzie do przedszkola, to pojdzie jeszcze bardziej. Ja mysle, ze to juz pomalu staje sie normalne i ze wielu rodzicow dzieci zyje bez slubu. Lepiej tak i w zgodzie wzajemnej i z samym soba niz po slubie i sie lajdaczyc na bokach lub nie szanowac wspolmalzonka/i. Nie bierz do glowy!!!

Agatku, Twoja bez kitu wszystko robie na zmiane z Fasolinem, bo nasz dzisiaj diablo grzeczny Tylkoo ciiiii, zeby nie uslyszal, ze go chwale, bo gotow sie zmienic na wieczor

Zuzik, jak po pachy sika, to moze zakladaj pampe pod pache,ale tylko wtedy, jak masz zamiar polozyc go na boczku?

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-03-12 o 19:11
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:52   #828
anankee
Rozeznanie

Cytat:
jak piszecie ile wasze dzieci przesypiają to normalnie wam zazdroszcze, nasze nie spało dłużej niz 3 godziny. pearl dla Jasia
czy jest tu jakaś mamusia której dziecko nie śpi albo mało śpi w dzień???
nasza Dorotka w środę skończy 4 tygodnie ale spanie ma tragiczne jeśli śpi to albo na rękach albo w foteliku bo nie mamy jeszcze bujaczka albo przy cycu masakra a jak ją odkładam do łóżeczka to po spaniu. Próbowałam już z suszarką dzisiaj i owszem usnęła ale jak wyłączyłam suszarkę to oczy jak 5 zł masakra. Dobrze że teściowa mi obiady gotuje bo nic nie moge przy małej zrobić dziś myłam naczynia a nogą bujałam wózek a ona i tak ryczała na szczęście w nocy w miarę śpi. Ja jestem w szoku bo starsza córka chyba przez co najmniej 3 miesiące spała i jadła tu wiecznie ryk no ale niestety nie można mieć dwójki dzieci idealnych
Fifi też malo śpi w dzień, dziś wstał rano o 7.30. Wyszłam na spacer o 10.30 to spał 2h na dworze. I tak koło 15 drzemał pół godziny i to wszystko na dziś. Teraz też jeszcze nie śpi

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:58   #829
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Siema, Mamuski

To ja polece po bandzie i SIE POCHWALE (jak zwykle bez polskich znakow )

Wiem, wiem, ze niektore to wkurza, ale ja po prostu MUSZE sie POCHWALIC, ze moj Jas przespal dzisiaj 5 godzin !!!!!!!!!!!! Chcialam zauwazyc, ze nasz dotychczasowy rekord to 3,5 i zdarzylo sie tak az raz Ale to jeszcze nic... Drugi dzien z rzedu zasypia nie na rekach, nie bujany,nie noszony+bujany, tylko lezac w naszym lozku. Moze i nie zasypia sam w swoim lozeczku, nie nakrywa glowki pieluszka i nie spi tyle godzin, ze mi nudno i sie zastanawiam i pytam na forum, czy jest cos fajnego w tv ( ), ale i tak jestem przeszczesliwa !!! Matko, gdyby on tak czesciej, to i ja bym sie jakos poskladala do kupy
Hej, hej
W takim razie coś musiało wczorajszej nocy wisieć w powietrzu, bo Krzyś przespał... 6 godzin Od 21:00 do 2:45 Aż mi się piersi jak kamienie zrobiły - obie Tego jeszcze nie było

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 20:08   #830
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Hej, hej
W takim razie coś musiało wczorajszej nocy wisieć w powietrzu, bo Krzyś przespał... 6 godzin Od 21:00 do 2:45 Aż mi się piersi jak kamienie zrobiły - obie Tego jeszcze nie było
to co, po maluchu za naszych spiochow?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 20:39   #831
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ehh Kindze ropieje chyba oczko jak niby 'płacze' to łzawi z jednego oka... i dziś zauważyłam w kącikach takie zielone coś, co wychodzi normalnie przemywam jej solą fizj
My przemywaliśmy rumiankiem i w 3-4 dni przechodziło

Cytat:
ja tą kiece zamawiałam, ale tam podajesz wymiary i oni szyją na wymiar. Moja wyszla tak
no no, ale lasencja

Cytat:
Dziewczyny od kiedy przechodzicie na wiosenne kurtki u maluszków? tzn wiem ze jeszcze za szybko, ale ile stopni na + powinno byc, zeby bylo ok?
ja mojego cały czas teraz wożę w cieńszym kombinezonie, tylko ubieram ciut cieplej, potem ten sam kombinezon, ale mniej spodu...

a kurteczki, to jeszcze ze 2-3 tygodnie może

Cytat:
hej mamuski

melduje sie na odchowalni
ale mam refleks, co??
cześć

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Mleko mm, które stoi dłużej po prostu śmierdzi(chociaż ono czy stoi czy jest świeżo zrobione śmiedzi) i jest chyba troszkę kwaśne.
moje ma całkiem miły zapach inne jak wąchałam to rzeczywiście śmierdziały

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Mamusie jestem 10 tygodni po porodzie i nie mam okresu a nie karmie piersia.Bylam u gina i zapomnialam sie zapytac.
Mi powiedział, że to różnie może wypaść, a karmię mieszanie

Cytat:

Nam Tymek notorycznie przesikiwał "2", ale ostatnio jakoś się uspokoiło...

Coś miałam jeszcze pisać, ale zapomniałam
_________________________ _
Dziewczyny mam pytanko:
w niedzielę mamy chrzciny, a ma być ok. 20'C.... W Kościele wiadomo chłodno, tymbardziej, że to raczej zimny Kościół jest...
Czy jak ubiorę Tymka w kombinezon (średnio gruby), pod spód wełniany komplet sweterek i spodnie, to pod spód zakładać bawełnianego pajaca, czy bodziak na długi rękaw wystarczy?
W restauracji pewnie ciapło będzie...

Dziecko ubrane, a moja kiecka ponoć dzisiaj przyszła, mam ją dostać ok. 22
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2012-03-12 o 20:57
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 20:47   #832
uska000
Zadomowienie

hej mamuski czytalam Was dzis chyba na 10 razy.

Co do przesikiwania to mi sie nigdy nie przesikal ale mam inny problem pileuchy 2 sa za male a 3 za duze;/;/ tzn niektore 2 sa dobre i tak samo 3 i jak tak popatrzylam to faktycznie trojka trojce nie rowna;/

co do spania to moje dziecko jak spalo tak wczoraj budzilo sie co godzine;/
w dzien tez za duzo nie spal.. chyba za bardzo go pochwalilam

ktos pytal o pneumokoki u nas mozna szczepic do 6 roku zycia.. ale lepiej jak najszybciej my chyba teraz zaszczepimy. na rota nie szczepimy. i normalnym cyklem.

noi przez to ze tak czytalam nic wiecej nie pamietm;( teraz tzt spiewa malemu a mnie juz uszy bola;p nie wiem co gorsze spiew czy placz Igora;p

dobranoc

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 20:49   #833
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Ja byłam u doktorka mojego. Zapomniałam oczywiście wypisu, ale pytał o poród. Z każdym kolejnym zdaniem robił coraz większe oczy. Nie mógł uwierzyć, że w ciągu doby dostałam 3 osytocyny. No i dla niego przebijanie pęcherza przy 2cm rozwarcia to jest od razu wskazaniem do cesarki. Powiedział, że gdyby jeszcze dobę dawali mi kroplówki to byłyby marne szanse na naturalne urodzenie Julka szok

No i mam jakiś śluz w środku, którego już nie powinno być i gdyby się zdarzyły krwawienia mam się zgłosić :conf used: nie do końca rozumiałam co do mnie mówi. No i tablety przepisał

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
mam problem:
bardzo sie martwię że moja Pola nie trzyma jeszcze główki a będzie mieć już 10tygodni... tzn nie trzyma leżąc na brzuszku bo jak ją noszę na ramieniu to trzyma... nie kładlismy jej za duzo na brzuszku bo cały czas nosi te majty sztywne na bioderka i w nich na brzuszku to nie bardzo da się...
poza tym jakoś wcale nie gaworzy... jeszcze nie słyszałam od niej jakiejs konkretnej samogłoski nie mówiac juz o spółgłoskach... raczej są to tylko popiskiwania stękanie itp.. no i nie usmiecha się jeszcze zdarzało się jej ale to nie była reakcja na mnie czy na coś, nie było to odwzajemnienie uśmiechu
siostra i mama mi mówią że na obie rzeczy jest jeszcze czas ale się martwię że jakoś się nie rozwija
jak jest u was? coś z tym robic? teraz stramy się kłaśc na brzuchu częściej ale czy coś jeszcze?
my mamy podobnie, tylko Julian ma 7 tygodni. Już zdecydowałam się na wizytę u rehabilitanta.

Cytat:

ja zauwazylam, ze Jasieniex ma coraz mniej problemow z brzuszkiem, a wlasnie czasem potrzebuje sie tak troche "pozalic"
Mowie wtedy, ze jest moim "żalikiem" i tule go, caluje w glowke i "zgadzam sie" z tym, ze ma tak ciezko... I nawet wtedy inaczej placze. Nie tak histerycznie, tylko tak wlasnie jakby sie zalil
Julek robi dokładnie tak samo, żali się niemiłosiernie a my sobie wtedy z nim gadamy jakie to życie trudne. Narzekamy na bezrobocie i na to, że Putin znowu wybory niby wygrał a on z podkówką się żali nam i pomrukuje ze smutkiem
Stary 2012-03-12, 20:49   #834
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
jestem prawie 7 tygodni po porodzie karmię piersią i co ?? oczywiście musiałam dostać okres tzn tak mi się wydaje bo krwawię od wczoraj mam si ę czym martwić ??
Hmmm.... Ja niby miałam krwawienie, a w sumie to chyba plamienie przez dwa dni ostatnie, ale to przez tabletki jak sądzę i w miarę ustało - było tylko rano. Zadzwoń do ginekologa i spytaj. Tak będzie lepiej i poczujesz sie na pewno bezpieczniej
Cytat:

Może zmienić na inne pampersy? Bo to troszkę dziwne, żeby dwumiesięczne dzieciątko w czwórkach latało już
Cytat:
to co, po maluchu za naszych spiochow?
Pytanie retoryczne jak sądzę?

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 21:02   #835
MissZuzia
Zadomowienie

Te trojki, które mamy to Dady są. Dziś byłam w Rossmenie i kupiłam te dreamy ich ale wielkością są identyczne jak Dady :-/ trochę szkoda mi kasy na pampersy 3ki bo jak i je będzie przesikiwal to znów zostanę z dwoma paczkami otwartych za małych pieluch jak miałam z dwójkami, kiedy przeszliśmy na 3ki.

Stary 2012-03-12, 21:14   #836
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

Julek robi dokładnie tak samo, żali się niemiłosiernie a my sobie wtedy z nim gadamy jakie to życie trudne. Narzekamy na bezrobocie i na to, że Putin znowu wybory niby wygrał a on z podkówką się żali nam i pomrukuje ze smutkiem
No to witam w klubie niezły ubaw mamy z tego jego żałosnego płaczu
Moja mama np przychodzi do nas i akurat mały strasznie płacze i jak do niego mówi np "moj biedny wnusio, biją CIę? Co Ci znów zrobili?" żałosnym tonem to on wtedy taka podkówka i rozpacza strasznie
A jak ten sam tekst powie z uśmiechem na ustach to reakcja zupełnie inna
Stary 2012-03-12, 21:15   #837
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
My mieliśmy szczepienia wszystkie 3 tj 6w1,rotawirusy i pneumokoki w jednym dniu!
Bartuś nawet nie zapłakał a nawet śmiał się do pani pielęgniarki.
Nie miał temperatury,tylko w nocy niespokojnie spał.
-------------------------------------------------------------

pearpearl jasne ,że podkówka była

------------------------------------------------------------------
kropeczka mój maluszek też ma problemy ze zaśnięciem,wtedy najpierw płacze ,trze uszka ,oczka i cały jakoś się rusza.Tak mi jest wtedy go szkoda,powieki mu opadają a on jakby na siłę je podnosi -tak sie czasami męczy bidulek !

Edytowane przez NataliaM1103
Czas edycji: 2012-03-12 o 21:18
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 21:16   #838
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Te trojki, które mamy to Dady są. Dziś byłam w Rossmenie i kupiłam te dreamy ich ale wielkością są identyczne jak Dady :-/ trochę szkoda mi kasy na pampersy 3ki bo jak i je będzie przesikiwal to znów zostanę z dwoma paczkami otwartych za małych pieluch jak miałam z dwójkami, kiedy przeszliśmy na 3ki.
moj tez się dziś usikał po same pachy w nocy ale my juz na trójkach... chyba źle mu zapięłam pieluche i dlatego. własnie skończlismy opakowanie babydremów (w ogóle odpoczątku ich używamy) i będę probować dady...
Stary 2012-03-12, 21:19   #839
MartuNiunia87
Rozeznanie

Hej, hej!! widzę, że troszkę mnie nie było a tu kurde aż zawrzało... normalnie żeście mogły na jakąż bitwę w kisielu się ugadać dać se po szlagu i byłby spokój

NOooormalnie 6 stron.. ale nadrobiłam, Martynka po kąpieli + cycu śpi jak zabita... oczywiście w naszym łóżku na miejscu TŻ - chyba czuje jego zapach (bo tak w dzień lubi z nim spać sobie )

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Bambusiek albo Renatka któraś z was rozmrażała pokarm i pisała ze śmierdział. JA wczoraj rozmroziłam jedna porcję swojego. Wszystko ładnie pachniało. Ale miałam stracha że jak otworzę słoiczek to poczuje zapach a'la zepsute jajo.
Może to jest zależne od tego co się akurat zjadło ?

Cytat:
Czy Wasze dzieci są dzisiaj ospałe?
Moja dziś śpi i śpi

Cytat:
OK, a ja mam schizy i potrzebuję albo porady albo kopa w
1. Julek nadal nie chce podnosić główki jak leży na brzuszku (w piątek miał 7 tygodni), jedyne miejsce gdzie wogóle się stara to robić to przewijak. No i na brzuszku odwraca głowę tylko w jedną stronę. Czy mam się tym martwić już teraz czy poczekać jeszcze trochę? (nie chcę panikować i latać ze wszystkim po lekarzach, ale nie chcę czegoś przegapić)
2. Mam wrażenie jakby jednym okiem zezował. Kojarzę, że położna mówiła, że do pewnego momentu może, ale nie pamiętam do kiedy. No i tylko jedno oko jakby idzie bardziej do środka. (to samo co wyżej jeśli chodzi o panikowanie)
Po 1 - skosultowałabym to właśnie w jakimś ośrodku albo u terapeuty czy kogoś tam (neurologa np.)
po 2 - zezować dziecko może spokojnie do roku, a nawet mi okulista powiedział, że do 2 lat jak "oko ucieka" to też jeszcze nie oznacza odrazu wady tylko nerwy w oku dziecka są niewyćwiczone i nie zawsze "utrzymują" źrenice na baczności :P

Cytat:
Hej mamusie ja z tel więc znów bez cytowania i bez przecinkow i bez polskich liter a i pewnie z błędami ortograficznymi ;-)
Mam pytanko odnośnie kup co oznaczająkupy w kolorze zielonym ?
Kiedyś chyba martunia wklejala co oznacza daa ny kolor kupy ale nie umie tego znaleźć a tak wogóle to dzień dobry bo już 5 rano i dobranoc bo zamykam dalej spać
aha w temacie kup dodam że karmie cycem

WRZUCAM LINK DO MOJEGO POSTA Z ARTYKUŁEM O KUPACH - bo widzę, że był wspominany :

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3683

Cytat:
OK, a myślicie że lepiej iść z tym do pediatry czy rehabilitanta?? Bo z tego co słyszałam, to pediatrzy często olewają takie rzeczy

zjadłam wczoraj zupę warzywną, a potem gofry... nie mam pojęcia co to (chociaż nie wiem, czy to nie skutek karmienia, bo w trakcie mnie wzięło :conf used: któraś już o tym pisała - Boro???)

tak też pewnie zrobię

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Super nosidełko, my na pewno na wiosnę/lato sobie takie sprawimy bo my powsinogi jesteśmy, a z wózkiem nie wszędzie się chce

Ja też pisałam, że zdarzyło mi się nawet karmić dziecię na WC . Karmienie na mnie działa przeczyszczająco...szczeg ólnie to poranne.Teraz już jakoś jest to w miarę do wytrzymania, bo na początku miałam wrażenie,że zrobię w gacie:P

Cytat:
Ehh Kindze ropieje chyba oczko jak niby 'płacze' to łzawi z jednego oka... i dziś zauważyłam w kącikach takie zielone coś, co wychodzi normalnie przemywam jej solą fizj
Na oczka trzeba uważać, zresztą tak jak dziewczyny już pisały, bo może dojść do niedrożności kanalików łzowych (ja mojemu synkowi musiałam je masować, przy podawaniu kropli od okulisty). Wiem, że na NFZ też je udrożniają, ale wam powiem, że srał pies ile to by kosztowało, ale widok jest okropny! - syn koleżanki to miał, to mówiła, że wyglądało jakby mu przekłuwali oko

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie z innej beczki: myślicie że ta sukienka http://allegro.pl/sukienka-z-punto-z...200790799.html powinna być dopasowana czy może być lekko za luźna??? pytam bo się już 2 tyg zastanawiam
Dopasowana, ten fason ewidentnie

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
A co do umiejętności dzieci to moja jest aż za silna. Bo jak leży i chwycę ją za rączki to się unosi z 5 czy 10 cm do siadania i tak samo jest na pół leżąco jak ją trzymam na kolanach . Ale zabawek w rączki chwytać nie umie

Moja cwaniara, jak ją mam do odbicie to głowę podnosi i się rozgląda, że aż stracha mam i trzymam jej na chama a ta się siłuje zemną... a ma 2,5 tyg więc jeszcze mogła by se dać spokój

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Mi też niektóre bluzki były przyciasne w biuście, ale teraz już mam bardziej miękkie (.) i jest ok. może spróbuj za jakiś czas
Spodni zazdroszczę... ja w niektóre spokojnie wejdę, w inne jeszcze ciut brakuje

nooo.. ja jestem 2,5 tyg po porodzie co do spodni- wejdę tylko w 2 pary - jedne. ktore były mi za duże przed ciążą, a drugie takie były luźniejsze teraz są dopasowane, ale wejdę. Swetry itp. - wejdę bo to rozciągliwe, ale bluzki i płasz - - tzn w brzuchu jeszcze jako tako, ale biodra mam jeszcze jednak szersze no i cyc.Przed ciążą nie miałam małego bo w obw. cyca miałam ok. 92 (przy rozmiarze 36/38 to ciężko było i tak coś znaleźć), ale teraz jak się mierzyłam to mój cyc w obwodzie (na wysokości sutków) ma 103cm w miękkim staniku, także nie ma szans żebym zapięła na nich cokolwiek z przed ciąży...

Co do głaskania dziecka po nosku - u nas działało i na synka i działa teraz na Martynkę, a wykrył ten sposób TŻ (jeszcze przy synku). Zawsze przy usypianiu głaskał palcem mu nosek - ale nie czubek tylko tak od miejsca między brwiami w stronę czubka noska - odlatują od razu!

a teraz UWAGA - CHWALĘ SIĘ! :

Odpadł nam dziś pępuszek!!

Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 21:23   #840
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dziecwzyny moje dziecię to w ogóle łoszalało

od 3 tyg mniej wiecej jak go kładę sobie na kolanach do karmienia, zakładam śliniak i z butelką zbliżam się do jego pyszczka to Igulec tak się doczekać nie może, ze prawie siada mi na kolanach (przechyla się tak w stronę butelki)... Wasze tez tak robią???
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości