|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
|
|
|
|
#1592 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
|
|
|
|
|
#1593 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32884108]Ech, szczerze mówiąc osłabia mnie już z tym. Jest już na tej diecie rok!!! I wciąż nie przeszła na 3. fazę... Boję się zobaczyć jej morfologię....[/QUOTE]
hmm.. to mi zabiłaś gwoździa.... to nawet nie o samą morfologię chodzi bo ta może wychodzić jej bardzo dobrze, ja na jej miejscu poszłabym zroć badanie nerek i to NATYCHMIAST i wątroby - to to te dwa organy po tak długim czasie są bardzo zagrożone... jak mówiłam, ja stosowałam tą dietę książkowo - regulaminowo nic nie dodawałam od siebie ani nie oszukiwałam, trafiłabym przez nią do szpitala, a byłam już na 3 fazie.... Pani zbadala mi nerki i okazało się że jeszcze trochę a bym się sama pogrążyła, do tego kamień w woreczku powstał mi przez dużą ilość białka i wapnia dostarczanego do organizmu.... Oby się dziewczyna w porę ocknęła, bo tak naprawdę konsekwencję tej diety przychodzą po jakiś 2 latach od jej stosowania, ale tego już nikt w książce nie pisze, bo efekty są niesamowite przepraszam za offtopa
|
|
|
|
#1595 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też przepraszam za OT, ale nigdzie nie umiałam znaleźć informacji o tym. Wkurzę się i kupię normalne jakieś czekoladki i powiem jej, że ma jeść normalnie :/ |
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32884407]Jeju ja się już tyle nadenerwowałam przez to, ona nie ma woreczka, bo miała kamień (ale to już dawno przed dietą), próbowałyśmy tyle razy z mamą jej przemówić, ale bezskutecznie....
Ja też przepraszam za OT, ale nigdzie nie umiałam znaleźć informacji o tym. Wkurzę się i kupię normalne jakieś czekoladki i powiem jej, że ma jeść normalnie :/[/QUOTE] ja dotarłam do takowych - właściwie to kiedyś przesłała mi je koleżanka, bo też się o mnie martwiła. Nie dość że po tej diecie włosy wypadały mi garściami, miałam ziemistą cerę i jak się okazało nerki na skraju wyczerpania, to też posypały mi się zęby.... wiem jak się możesz martwić i masz rację po tak długim czasie - kup jej największe opakowanie czekoladek, może się skusi. Ps - Dukan miał przecież proces o zakłamywanie informacji, który przegrał. Zauważyłaś że od jakiegoś czasu o tej diecie już nic nie słychać? właśnie po tym procesie |
|
|
|
#1597 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wow, dziewczyny jaki odzew! wielkie dzieki Cytat:
|
||
|
|
|
#1598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymii - katalog argosa - któraś strona przy łóżeczkach jest jedna poduszka za 26 euro, także w mothercare jest 4w1 za 36 euro... więc nie musisz zamawiać w Polsce sprawdź argosowską wygląda dokładnie tak samo jak moja którą też kupiłam za 26 euro
|
|
|
|
|
#1599 |
|
Zadomowienie
|
rinco mojej szwagierki dziecko to zaraz po porodzie wkładało kciuk do buzi, ma nawet zdjęcie takie, gdzie całe umazane jeszcze ma łapkę w buzi. Poza tym położne często w szpitalu każą dać smoczek jak dziecko długo płacze.
Moja szwagierka miała oczywiście koncepcję, ze ona nie bedzie dawała smoczka, ale szybko zweryfikowane zostały jej poglądy, bo mały jak nie dostał smoczka poczas ostrego płaczu to zaraz się zanosił i robił cały bordowy. |
|
|
|
#1600 |
|
Zadomowienie
|
rinco-tu masz linka do materiałow z bawełny na posciel ktora chcesz uszyc http://allegro.pl/listing.php/search...category=76726 a ciuszki to tam gdzie zawsze za 1 zlw dyskoncie poszlam po 13 wiec nie bylo takich tłumów moj maz jak zobaczy to tez bedzie zakaz heheh
|
#1601 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Już nawet wolę o tym nie pisać, bo na samą myśl się denerwuję. Ja oczywiście wiem, jaka ta dieta jest szkodliwa (a przynajmniej jak się ją stosuje tyle czas), ale do niej nic nie przemawia
|
|
|
|
|
#1602 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jednej było widać broche to gin pow że nie będzie zgadywał, a na kolejnej musiałam go poprosić o usg bo bym do dziś nie wiedziała to pępowina zasłaniała ale wyszła brocha i od tamtej pory siedzi w moim spojeniu łonowym i nie pokazuje bo się wstydzi Cytat:
argos dla mnie to sklep dla leniuchów dziwny ten sklep
|
|
#1603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32884881]Ona jest już strasznie chuda i też ma ziemistą cerę, nie wiem, jak z włosami i zębami, ale chyba też nie za dobrze... I jest strasznie podatna na wpływy koleżanek, nie chce nas słuchać
Już nawet wolę o tym nie pisać, bo na samą myśl się denerwuję. Ja oczywiście wiem, jaka ta dieta jest szkodliwa (a przynajmniej jak się ją stosuje tyle czas), ale do niej nic nie przemawia [/QUOTE]bo to jest hipnotyzujące, jak się tak chudnie i chudnie... tylko że ja miałam wsparcie i bardziej zależalo mi na zdrowiu niż na sylwetce. Mam nadzieję, że ona też sie z tego wyrwie w sumie to sklep all in one idziesz kupujesz, podają Ci...tylko czasami gatunek po otwarciu zupełnie nie pasuje do zdięcia...więc idziesz i oddajesz i tak to funkcjonuje. Dziwne, ale czasami warto coś kupić bo są bardzo przecenione rzeczy
|
|
|
|
#1605 |
|
Zadomowienie
|
ciekawe czy ten bedzie dobry cena w miare interesuje mnie jeszcze czy one maja te same wymiary http://allegro.pl/poszewka-na-podusz...175394674.html
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- sorki to sama poszewka ale gapa ze mnie:P
|
#1606 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawialam z tz, jutro po ginku jedziemy zobaczyc te wozki x-landery z 2012 i powiedzial, ze kupimy
do tego starsza gondolke-takze raczej sie zdecydowalismy wlasnie na niego Tylko sopbie jeszcze na zywo kolorki poogladam ![]() jak juz kupie wozek juz niczym sie nie ebde stresowala ....
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-03-12 o 21:46 |
|
|
|
#1607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
każde dziecko inne jednemu będzie pewnie pasował taki innemu inny najwyżej potem będę próbować jak coś z innymi.Stojaka nie kupuję kupiłam przewijak z Ikea i do niego fajnie mieści się wanienka więc na czas kompania wykorzystam go. Rogala nie mam ale wydaje mi się ze fajna rzecz może kupię zobaczymy. |
|
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
JA szukam jakiś spodni, dresów, może sukienki... Nic nie widzę fajnego i nawet nie wiem jaki rozmiar.
|
|
|
|
#1610 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A przy okazji dość fajne pościele i chyba niedrogie są w tym sklepie: http://www.poscieldladzieci.pl/ właśnie sobie przeglądam i mi się te paseczkowe podobają
|
||
|
|
|
#1611 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1612 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo np. 3-elementową to masz jeszcze do tego ochraniacz.
|
|
|
|
|
#1613 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak się mają ceny z niej do innych np. na allegro czy w sklepach - jeśli się mniej więcej orientujecie?
|
|
|
|
|
#1614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I może wystąpić również w pierwszej ciąży, w sytuacji, kiedy np. w wyniku wypadku dojdzie do styczności pomiędzy krwią dziecka i matki. Wówczas matka zaczyna wytwarzać przeciwciała. Zdarza się to bardzo rzadko, ale zdarzyć się może. My z mężem mamy konfliktową krew zarówno na poziomie grupy krwi jak i czynnika Rh (ja mam 0Rh- a mąż ARh+), gin zasugerował mi przyjęcie szczepienia (pierwszej dawki jeszcze przed 30 tygodniem ciąży, po powtórzeniu badania na przeciwciała. EDIT: Tu nie chodzi o grupę krwi męża, chodzi o krew dziecka w przypadku, gdy jest ona konfliktowa. Równie dobrze dziecko może mieć grupę krwi taką jak ja i wtedy nie ma problemu. Edytowane przez Tacca Czas edycji: 2012-03-12 o 22:32 |
|
|
|
|
#1615 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32886809]Fajna stronka
Jak się mają ceny z niej do innych np. na allegro czy w sklepach - jeśli się mniej więcej orientujecie?[/QUOTE]No właśnie sama jestem ciekawa
|
|
|
|
#1616 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, że można przemywać oczka przegotowaną wodą
ale dziwne, w ogóle nie ma w Irlandii soli fizjologicznej ani morskiej????Jeżeli chodzi o pieluszki happy, huggies czy pampers, to nie ma tak, że jedne są lepsze czy gorsze od drugich - po prostu każde dziecko jest inne. Jedne są bardziej okrągłe, inne szczupłe i wysokie jak na swój wiek, więc po prostu to zalezy od dziecka - na jednym będą przeciekały, na inne będzie idealne ![]() A Wy się nie boicie kupowac soczewek przez internet? Ja noszę Trueye jednodniowe, więc płynu nie potrzebuję. Kupuję na twojesoczewki. com, ale wyłącznie w sklepie stacjonarnym. Wiecie, jak sobie wyobrażę, że latem jadą do mnie samochodem kuriera, który w słońcu nagrzewa się do 60stopni na postoju albo w zimie leżą w magazynie, gdzie po prostu może zamarznąć płyn w opakowaniu, to kupuję wyłącznie w sklepie stacjonarnym. Nie boicie się??? Anulka - myślę, że skrócenie pobytu w przedszkolu dobrze zrobi Filipowi zwłaszcza że nasze dzieciaki czują podskórnie już, że będzie braciszek, więc chcą z nami spędzać więcej czasu myślę, że jak go będziesz odbierać po obiedzie, to od razu poprawi mu się humor
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-12 o 22:32 |
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuję soczewki zawsze u tego samego sprzedawcy na all. Jeszcze nigdy się nie zawiodłam. |
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Ale sól fizjologiczna nie jest tylko dla niemowląt... Znaczy, że w Irl nie używają jej też dorośli...
---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Posiedziałabym jeszcze, coś porobiła, a muszę się położyć, bo młody mi w żebra wali... Już mnie normalnie brzuch od tego rozpychania się boli. Zmykam, do jutra! |
|
|
|
#1620 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze ktoś pytał o masaż krocza nic mi o tym nie wiadomo, żeby nie mozna było masować samego krocza. Jak już mówiłam, nie wkładamy sobie paluchów do środka i nie masujemy szyjki macicy tylko krocze większe szkody przy kłopotach ze skurczami macicy może wyrządzić głaskanie się po brzuchu, niż masaż krocza i moja gin mnie na to uczulała jeszcze w pierwszej ciąży. Kazała w ogóle nie dotykac brzucha. Na pewno warto się upewnić, bo może są jakieś przeciwskazania w KONKRETNYM przypadku, ale tak generalnie to nie ma, z tego, co wiem. Nie może być infekcji pochwy, ale to też dotyczy masowania z wkładaniem palców do środka.A sól fizjologiczna nie jest przecież tylko dla niemowląt. Dla dorosłych też się stosuje do przemywania, aż nie chce mi się wierzyć!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.

to pępowina zasłaniała ale wyszła brocha i od tamtej pory siedzi w moim spojeniu łonowym i nie pokazuje bo się wstydzi 
....
Więc nic się nie stresuj