|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#59281 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
|
|
#59282 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Mam foto bez lampy to może wrzucę do codziennika. Henna Khadi Ciemny Brąz od roku
|
|
|
|
|
#59283 |
|
Wtajemniczenie
|
Próbowałam nadrobić, ale nie udało mi się tym razem, pominęłam z 20 stron, ale Wy pędzicie.
Mam pytanie. Postanowiłam wrócić do mojego naturalnego koloru, mam już z 8cm odrosty i zastanawiam się, czy nie lepiej ściąć zniszczone włosy ? Bo czy jest sens stosowania na nie CG, skoro i tak prędzej czy później pójdą one do ścięcia ? Na obecne włosy zużywam większej ilości kosmetyków, wiadomo, a te włosy po dekoloryzacji i farbowaniu i tak są zniszczone. Jestem pod wrażeniem kondycji moich naturalnych włosów. W grudniu ścięłam z 5 cm tych zniszczonych włosów. Ciągle zostało gdzieś z 10 cm... ![]() Pytam, bo będę w PL za 4 tygodnie i chciałam się zapisać do fryzjerki. Gdyby któraś z Was coś chciała, jakiś kosmetyk czy coś, to piszcie, postaram się pomóc. ![]() Zdjęcie chyba tutaj niewiele pomoże ?
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
#59284 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
jeżeli się "obawiasz" to skróć o te kolejne 5cm tylko |
|
|
|
|
#59285 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie boję się, że będą za krótkie dla mnie. Z jednej strony chciałabym ściąć całość, a z drugiej lubię bardzo dłuższe włosy i chcę zapuszczać ponownie, ale po co mi te zniszczone, które wątpię, że da się odratować... I też np. na zdjęciach wygląda to okropnie, jak mam spięte, to pół biedy, bo tego nie widać, ale jak mam rozpuszczone, to różnica jest, i w kolorze włosów i w kondycji. Co robić, co robić...
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#59286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Chyba że nie potrafisz się sobie wyobrazić w krótszych włoskach - wtedy byłabym cierpliwa i pielęgnowała te zniszczone, ścinając po kilka centymetrów.edit- DmkA mnie wyprzedziła
|
|
#59287 | ||
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
albo nawet jeszcze w trakcie wizyty...możesz poprosić o więcej ![]() Cytat:
to już 2 głosy identyczne
|
||
|
|
|
#59288 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Kochane.
|
|
|
#59289 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakie Ty masz cudowne te loczki Cytat:
Dla niektorych nawet lepsze, ale plunkingu tez warto sprobowac, bo czesto bardzo pomaga wlosom sie krecic Szczotke odkladamy na bok! A grzebieniem tylko i wylacznie z nalozona odzywka ds. Nawet jak Cie bedzie korcic zeby pozniej rozczesac, sprobuj sie przemoc i tego nie robic. Jak beda Cie denerwowac to zaplec luzny warkocz, zepnij klamra, itd. ale nie rozczesuj. Z czasem zobaczysz, ze beda coraz ladniej sie krecic, coraz mniej sie platac i nie bedziesz juz chciala tego robic Skoro Naturia jest ok to swietnie ![]() Akurat kokos tez jest olejem, ktory moze nie sluzyc, bo najlepszy jest dla wlosow o normalnej do niskiej porowatosci, a Ty mozesz miec wyzsza. Mi tez srednio pasuje Migdal jest dobrym wyborem - lekki, tani, ja go bardzo lubie ![]() A maski przed myciem jak najbardziej maja sens! Tym bardziej, ze nie uzywamy z reguly szamponow z silnymi detergentami, tylko lagodnych, wiec cos z dobroci na pewno we wlosach zostanie Cytat:
W zwiazku z czym polowa zelu z ziarenkami poszla do jogurtu Mysle ze daje ostatnio za malo wody w stosunku do nasion, bo czesto zel sie psuje zanim zdaze go zuzyc wiec chcialam zrobic mniej. Sprobuj dac mniej ziarenek albo wiecej wody, w zaleznosci od tego ile zelu potrzebujesz Lub gotuj jeszcze krocej, kontrolujac konsystencje.Mi dzis znow wypadla wuchta:P wlosow Na sucho na szczescie juz jest ok, ale i tak mam wrazenie ze moje wlosy sie uwstecznily bo wczesniej bywalo juz lepiej ![]() Poza tym jak wrzucilam na kompa dzisiejsze zdjecie to przezylam szok! Farbowalam dokladnie ta sama farba co ostatnio i wprawdzie mialam wrazenie ze troche sie rozjasnily... ale zeby AZ TAK (kąt robienia zdjecia tylko troszke sie rozni i na 2. zdjeciu wpada troche swiatla przez okno, ale chyba samo to nie zrobiloby az takiej roznicy)Generalnie powiem Wam, ze juz na niczym mi nie zalezy, ani na skrecie, ani na nawilzeniu, ani na ladnym ukladaniu, jedyne czego chce to zeby nie wypadaly. Prosze prosze prosze prosze...
|
|
|
#59290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj Gagz
|
|
|
|
|
#59291 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witaj
dawno Cię nie było![]() Włoski ekstra, od razu uśmiech się pojawia jak się widzi Twoje loczki ![]() Nie jest źle. Jak teraz pielęgnujesz? I popieram DMke - więcej uśmiechu ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
5 cm a potem zobaczysz czy chcesz dalej. 5 cm to i tak już sporo![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#59292 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Sensualitka już dawno czaję się na tą wodę kokosową ale kupić jej nie mogę
![]() Cytat:
bo zwykle jak ktoś mnie złapie za włosy to tak szarpie i ciągnie, ze aż boli zero delikatności!Cytat:
może kiedyś taką spotkamy na swojej drodze....Cytat:
![]() Cytat:
może u Ciebie też tak jest? Cytat:
Cytat:
ja teraz podobnie jak ty bardziej przejmuję się wypadaniem zaczęłam od jakiegoś tygodnia wcierać w głowę sok z aloesu i już trochę mniej mi ich wypada no ale zobaczymy co bedzie dalej ![]() Gagz
|
|
#59293 |
|
BAN stały
|
Witajcie
![]() Ja jestem falowana po przejsciach u fryzjera,który to nie rozumie co znaczy podciecie końcówek na 2 cm(pozbył mnie ok.15 cm),prosiłam o trójkąt-miałam kwadrat,więc sama ingerowałam nożyczkami. Prosiłam oi takie cieniowanie by optycznie zwiększyc ich ilosć-miałam ogoń śledzia wiszacy z dyni u góry. Stosuję CG od...jakis 2 lat. Mam pytanie do dziewczyn,które hennują: mam cienkie,rzadkie włosy w kolorze mysim,chciałabym uzyć henny by po pierwsze pogrubic(mam przeswity na skórze głowy ), oraz uzyskać kolor jasny brąz.-jak najbardziej zblizona do naturalnego koloru.Tylko,ze dwa miesiace temu farbowałam na braz,czy henna złapie? Która henna będzie się do tego nadawała? |
|
|
|
#59294 |
|
Wtajemniczenie
|
Włosy zrobiły mi dowcip i się przetłuściły w ciągu jednego dnia. Umyłam je dziś i za radą Ajrisz spróbowałam bez plunkingu. I oto co mam na głowie
Wiem, że włosy potrzebują pielęgnacji i czasu, żeby lepiej wyglądały, ale czemu z tyłu kręcą mi się od góry a z przodu zaczynają nad uchem Okropnie to wygląda.
|
#59295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyciągnęłam Twój wpis do wątku o półproduktach, jak się zbiera bazę informacji to wszystkie opinie cenne ![]() Kazda zakręcona winna wiedziec ze kazdy wlos jest indywidualny ![]() Co za pogoda! PR skacze a wilgotność ze 100% ;] Puchacz że hej, wczoraj miałam splątanego dreda :P |
|
|
|
|
#59296 | ||||
|
Raczkowanie
|
Heloł Zakrętaski
. Nie było mnie tu ze sto lat (8 marca), więc nie musze mówić ile stron jestem do tyłu. Kasuję posty zaznaczone do cytowania, bo od wieków nieaktualne i już sama nie wiem do czego chciałam się w nich odnieść .Cytat:
Cytat:
![]() O, nawet nie wiedziałam, że już jest nowy numer - tydzień banicji z chorym dzieckiem robi swoje Cytat:
Cytat:
Idę jutro do fryzjera. Zapytałam czy jest szansa na skrócenie włosów na sucho, ale że nie rozmawiałam z tą, która będzie cięła, to ustaliłyśmy, że przyjdę z czystymi, wystylizowanymi lokami i decyzja zostanie podjeta na miejscu. Sama nie wiem... Nie wyobrażam sobie cięcia moich na sucho, bo moje, to nie takie super zdefiniowane, indywidualne loki, które można by ciąć każdy z osobna, ale też dużo takiego niewiadomoczego co nijak obciąć na sucho. Tak mi sie jakoś wydaje.
|
|
#59297 | |||
|
Strażnik Wizażu
|
Słusznie
![]() Cytat:
Cytat:
co do henny...zapraszam do lektury, KLIK! bodajże na pierwszej stronie jest link do galerii hennowej, warto zajrzeć.Na farbowanych chemicznie włosach, henna wyjdzie bez problemu, o ile jest bez sztucznych dodatków (polecam Khadi, sama używam i jestem zadowolona). Odezwij się na hennowym, pomożemy, ale poczytać musisz też ![]() No jak nie wiedziałaś ja sobie kiedyś przeliczyłam ewentualny koszt dojazdu mpk i stwierdziłam, że mi się nie opłaca wolę by przesłali pocztą...Cytat:
do pani Grażyny idziesz? Będę czekać na dobrą wiadomość tylko od razu po napisz co i jak |
|||
|
|
|
#59298 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#59299 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#59300 |
|
Zakorzenienie
|
Demcia, rewela!
A oto moje, z pianką, w cienkiej jakości i z bejbikami w pełnej okazałości, bo pogoda w krk zachęca do puszaka Dla porównania dodane zdjęcie w czerwonym, z żelem.
|
#59301 |
|
Przyczajenie
|
Hmm to ja dopiero zaczynam odpowiednią pielęgnację moich włosów
Pierwsza zmiana - zaczęcie olejowania od lutego, wcześniej tego nie robiłam. Wczoraj kupiłam odżywkę Isana z olejkiem z babassu - planuję po skończeniu szamponu z SLES i silikonami zacząć mycie odżywką...tylko czy to dobry pomysł przy moich dość szybko przetłuszczających się włosach (myję co 2 dni)? Włosy są na końcach rozdwojone (wybieram się już do fryzjera niedługo) i przesuszone (ale i z tym jest lepiej - olej rycynowy pomaga )Wstawiam zdjęcie żebyście pomogły doradzić mi kolejne zmiany w pielęgnacji i ocenić czy to są falowane czy kręcone włosy, bo sama nie wiem Przepraszam za jakość :<http://i41.tinypic.com/21329md.png |
|
|
|
#59302 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() DMkAnia - piękne włoski i ten kolor, rozpływam się w zachwycie Agatron77- shea zmyło się pięknie BD+MrsPotters niepotrzebnie panikowałam
|
|
#59303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzięki Tobie poznałam wspaniałość Alterry
|
|
#59304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje Ale jak porownam te zdjecia to na tym pierwszym sa lepsze, bardziej uniesione i mocniej faluja. Nie wiem czy to kwestia innej odzywki czy po prostu podrosly czy tak sie zachowuja po tej farbie I jednak jak tak pacze:P to to oswietlenie robi spora roznice, widac np. po mojej rece Ale i tak troszeczke jasniejsze sa Cytat:
Ale i tak nie odbieralam sama bo mi za daleko, drugi koniec miasta, za to mojego taty firma jest niedaleko wiec jego poprosilam Niedlugo chyba zrobie zamowienie bo kusi mnie pare rzeczy, m.in. olej lanolinowy i lecytyna, oczywiscie tez dzieki Sensualitce Ale of course zdaje sobie sprawe z tego, ze wcale nie musza mi sluzyc Lecytyna i tak sie przyda jako emulgator.A wlasnie, co oznacza HLB 4, HLB 7?
|
|
|
#59305 |
|
Rozeznanie
|
Czy są na forum dziewczyny, którym nie służy odżywka Garnier olejek z awokado i masło karite (garnier aik) ??
tak mi się wydaje, że moje włosy po nim stają się szybko nie świeże.. przedostatnio stosowałam taką kombinacje: 1. Oczyszczenie szamponem Ava z czarna rzepa z mała domieszka BD 2. Maska do włosów Biovax Latte na 30 min - proteiny 3. Odżywka b/ s Joanna, Z apteczki babuni miód i mleko [balsam] 4. żelu - brak włosy cud, miód... aż chciało mi się je dotykać, ale ostatnio zastosowałam taki mix: 1. Mycie odzywka isana z małą domieszka Hegron 2. Szampon BD 3. Odżywka d / s Garnier AiK z kroplą balsamu Joanny [ 15 min turban] 4. Odżywka b/ s Joanna, Z apteczki babuni miód i mleko [balsam] 5. Żel isana i już dnia następnego włosy nadawały się do związania... pisząc tego posta przyszło mi do głowy, że też może mycie odżywkami im nie służy Dziewczyny napiszcie mi swoje odczucia po garnierze aik..
|
#59306 |
|
Zadomowienie
|
Dziś podjęłam próbę reanimacji żelem...i znów skończyło się na związaniu włosów
POMOCY! niech ktoś mi poleci jakiś krem do loków, może być z silikonami. Jednak faktura kremu bardziej mi odpowiada.POMOCY!!!!!!!!! !!!!
|
#59307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie o to pytasz prawda? :PPrzesuń ją na przed myciem / pierwsze "O" Cytat:
krem Gliss Kur Oil Nutritive (nie jestem pewna czy dalej robią) odrobina oleju? też masz taki puch teraz? :P |
||
|
|
|
#59308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cassia, to czysta cassia
![]() Cytat:
Wydaje mi się, że one są już najedzone
|
|
#59309 |
|
Zadomowienie
|
To nawet nie chodzi o puszenie, bo oni mi nie przeszkadza, tylko generalnie o ułożenie włosów. Jak dołożę na morko żel na 2 dzień to mam takie sztywne druty, które zwykle są przyklepane i rozprostowane. Jak używałam tego kremu do loków z Pantene to wystarczyło go wgnieść i włoski znów były miękkie i ładnie zdefiniowane. Krem z biedronki mam ale nakładam bo tylko po umyciu na końcówki. Reanimacji olejem sobie nie wyobrażam...
|
#59310 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
heheMieszaj, mieszaj, czekam z niecierpliwością, żeby wypróbować ![]() Fibibi- ja to go nawet jako b/s stosuję, ale mi to chyba nic nie jest w stanie obciążyć włosów
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

ja chyba wrócę do rodziców na stałe
tam jest taka woda 

Postanowiłam wrócić do mojego naturalnego koloru, mam już z 8cm odrosty i zastanawiam się, czy nie lepiej ściąć zniszczone włosy ? Bo czy jest sens stosowania na nie CG, skoro i tak prędzej czy później pójdą one do ścięcia ?
Na obecne włosy zużywam większej ilości kosmetyków, wiadomo, a te włosy po dekoloryzacji i farbowaniu i tak są zniszczone.
Jestem pod wrażeniem kondycji moich naturalnych włosów.
albo nawet jeszcze w trakcie wizyty...możesz poprosić o więcej 

A grzebieniem tylko i wylacznie z nalozona odzywka ds. Nawet jak Cie bedzie korcic zeby pozniej rozczesac, sprobuj sie przemoc i tego nie robic. Jak beda Cie denerwowac to zaplec luzny warkocz, zepnij klamra, itd. ale nie rozczesuj. Z czasem zobaczysz, ze beda coraz ladniej sie krecic, coraz mniej sie platac i nie bedziesz juz chciala tego robic
Mysle ze daje ostatnio za malo wody w stosunku do nasion, bo czesto zel sie psuje zanim zdaze go zuzyc wiec chcialam zrobic mniej. Sprobuj dac mniej ziarenek albo wiecej wody, w zaleznosci od tego ile zelu potrzebujesz
(kąt robienia zdjecia tylko troszke sie rozni i na 2. zdjeciu wpada troche swiatla przez okno, ale chyba samo to nie zrobiloby az takiej roznicy)
zero delikatności!

I jednak jak tak pacze:P to to oswietlenie robi spora roznice, widac np. po mojej rece