Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1977 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 22:30   #59281
Martek_
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Przypominam swoje włosy, sobotnie ja chyba wrócę do rodziców na stałe tam jest taka woda nic nie muszę z włosami robić, same się właściwie kręcą i robią całą resztę
Olaboga, jaki kolor . Aniu, farbujesz włoski, bo nie pamiętam?
Stary 2012-03-12, 22:34   #59282
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Ładniuchne i też długie .

Musze przyznać ze kiedyś cos próbowałaś z tego co pamiętam w ciemniejszych tonach włosów?? Ten jest piękny
Dziękuję chyba lampa rozjaśniła troszkę, bo są ciemne wg mnie.
Mam foto bez lampy to może wrzucę do codziennika.

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Olaboga, jaki kolor . Aniu, farbujesz włoski, bo nie pamiętam?
Henna Khadi Ciemny Brąz od roku odrosty sprane, ale tu nie widać na szczęście

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 22:55   #59283
ojp
Wtajemniczenie

Próbowałam nadrobić, ale nie udało mi się tym razem, pominęłam z 20 stron, ale Wy pędzicie.

Mam pytanie. Postanowiłam wrócić do mojego naturalnego koloru, mam już z 8cm odrosty i zastanawiam się, czy nie lepiej ściąć zniszczone włosy ? Bo czy jest sens stosowania na nie CG, skoro i tak prędzej czy później pójdą one do ścięcia ? Na obecne włosy zużywam większej ilości kosmetyków, wiadomo, a te włosy po dekoloryzacji i farbowaniu i tak są zniszczone. Jestem pod wrażeniem kondycji moich naturalnych włosów. Kiedyś zależało mi na skręcie itd., teraz bardziej rozpływam się, gdy widzę różnicę między stanem moich naturalnych włosów, a stanem tych zniszczonych. W grudniu ścięłam z 5 cm tych zniszczonych włosów. Ciągle zostało gdzieś z 10 cm...

Pytam, bo będę w PL za 4 tygodnie i chciałam się zapisać do fryzjerki. Gdyby któraś z Was coś chciała, jakiś kosmetyk czy coś, to piszcie, postaram się pomóc.

Zdjęcie chyba tutaj niewiele pomoże ?

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 23:06   #59284
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Mam pytanie. Postanowiłam wrócić do mojego naturalnego koloru, mam już z 8cm odrosty i zastanawiam się, czy nie lepiej ściąć zniszczone włosy ?
Chcesz ciachnąć od razu 10cm? A będziesz się dobrze czuć w takich krótkich włosach? Bo jeśli tak to zetnij jeżeli się "obawiasz" to skróć o te kolejne 5cm tylko

Stary 2012-03-12, 23:10   #59285
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Chcesz ciachnąć od razu 10cm? A będziesz się dobrze czuć w takich krótkich włosach? Bo jeśli tak to zetnij jeżeli się "obawiasz" to skróć o te kolejne 5cm tylko

Właśnie boję się, że będą za krótkie dla mnie. Z jednej strony chciałabym ściąć całość, a z drugiej lubię bardzo dłuższe włosy i chcę zapuszczać ponownie, ale po co mi te zniszczone, które wątpię, że da się odratować... I też np. na zdjęciach wygląda to okropnie, jak mam spięte, to pół biedy, bo tego nie widać, ale jak mam rozpuszczone, to różnica jest, i w kolorze włosów i w kondycji. Co robić, co robić...

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".
Stary 2012-03-12, 23:10   #59286
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Mam pytanie. Postanowiłam wrócić do mojego naturalnego koloru, mam już z 8cm odrosty i zastanawiam się, czy nie lepiej ściąć zniszczone włosy ? Bo czy jest sens stosowania na nie CG, skoro i tak prędzej czy później pójdą one do ścięcia ? Na obecne włosy zużywam większej ilości kosmetyków, wiadomo, a te włosy po dekoloryzacji i farbowaniu i tak są zniszczone. Jestem pod wrażeniem kondycji moich naturalnych włosów. Kiedyś zależało mi na skręcie itd., teraz bardziej rozpływam się, gdy widzę różnicę między stanem moich naturalnych włosów, a stanem tych zniszczonych. W grudniu ścięłam z 5 cm tych zniszczonych włosów. Ciągle zostało gdzieś z 10 cm...
Ja myślę, że jeżeli jesteś gotowa na tak gwałtowną zmianę - ściecie 10cm to czemu nie . Chyba że nie potrafisz się sobie wyobrazić w krótszych włoskach - wtedy byłabym cierpliwa i pielęgnowała te zniszczone, ścinając po kilka centymetrów.

edit- DmkA mnie wyprzedziła
Stary 2012-03-12, 23:16   #59287
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Właśnie boję się, że będą za krótkie dla mnie. Z jednej strony chciałabym ściąć całość, a z drugiej lubię bardzo dłuższe włosy i chcę zapuszczać ponownie, ale po co mi te zniszczone, które wątpię, że da się odratować... I też np. na zdjęciach wygląda to okropnie, jak mam spięte, to pół biedy, bo tego nie widać, ale jak mam rozpuszczone, to różnica jest, i w kolorze włosów i w kondycji. Co robić, co robić...
Zetnij 5cm, zawsze po 2 dniach możesz poprawić albo nawet jeszcze w trakcie wizyty...możesz poprosić o więcej

Cytat:
Ja myślę, że jeżeli jesteś gotowa na tak gwałtowną zmianę - ściecie 10cm to czemu nie . Chyba że nie potrafisz się sobie wyobrazić w krótszych włoskach - wtedy byłabym cierpliwa i pielęgnowała te zniszczone, ścinając po kilka centymetrów.

edit- DmkA mnie wyprzedziła
to już 2 głosy identyczne

Stary 2012-03-12, 23:21   #59288
ojp
Wtajemniczenie

Dzięki Kochane. W takim razie zetnę 5cm i zobaczę co dalej.

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".
Stary 2012-03-13, 00:16   #59289
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Pozwolę się wypowiedzieć, że temat jest mi bliski. Dziś fryzjerka cieniowała (bardziej podcinała kńcówki) właśnie tym 1 sposobem. Sama tak chciałam. Osobiście przez kilka lat fryzjer wcześniej cieniował mi też włosy tak jak opisujesz, że przejeżdżał nożyczkami jak by w dół po całym paśmie. Podobno taka jest technika żeby kręcone włosy lepiej się układały. I fakt efekt był ale osobiście nigdy nie pozwolę sobie już tak ściachać włosów bo po kilku wizytach w przedziale co 4 miesiące w środku włosów miałam dosłownie kilkucentymetrowe pasemka i dziury we włosach. Do dziś je zapuszczam w środku Dziś wprost powiedziałam babeczce, że z długości 0.5 cm na prosto, na reszcie także podcięcie końcówek tylko z lekkim cieniowaniem. Obecnie jestem w fazie zapuszczania też grzywki i pierwszej warstwy, bo chcę żeby weszła w kucyka.

Moje kudełki z dziś. Sorki za aparat z telefonu;/
U mnie dziur nie ma, bo mam dlugie wlosy, ale z kolei mi sie wydaje, ze po tym "przejezdzaniu" mi sie bardziej pusza... W kazdym razie nastepnym razem jesli bedzie uparcie chciala obcinac mi na mokro to poprosze ja o cieniowanie tak, aby powstaly warstwy, ale bez schodzenia z objetosci - bez strzepienia koncowek, przejezdzania itd. Mam nadzieje ze zrozumie o co mi loto
Jakie Ty masz cudowne te loczki Anielskie po prostu

Cytat:
Napisane przez Martiza3346 Pokaż wiadomość
Nie robię plunkingu bo jeszcze nie wiem dokładnie co to jest...
Włosy staram się czesać na mokro grzebieniem o szeroko rozstawionych zębach mając na włosach odżywkę d/s lub po odżywce b/s. czasami jednak nie mogę się powstrzymać, zwłaszcza kiedy włosy mi się plączą i czeszę je na sucho...szczotką z włosiem lub też tym grzebieniem.
Naturia raczej mnie nie spuszała ale tworzyła lepszy skręt nie obciążając włosów ani nic. Może faktycznie olej alterry mi nie służy. Miałam jeszcze kokosa, który chyba troche mnie puszył. Kiedy nakładałam go na końcówki po myciu lub już suche włosy w celu wygładzenia powodował plątanie się włosów. Nie wiem teraz jaki olej wybrać bo alterra się kończy. Jak myślicie, czy migdał by się nadał?
Jaki olej jest hmm, najlepszy dla włosów ale równocześnie neutralny i nie będzie powodował puszenia, plątania itd?
Masek przed myciem spróbuje tak sobie myślałam, że to trochę bez sensu nakładać coś co i tak potem zmyje się szamponem ale skoro tak radzą wizażanki to chyba się skuszę. tylko muszę zainwestować w żel aloesowy.
dzięki wielkie za odpowiedź
W FAQ powinnas znalezc info o plunkingu. Ale ugniatanie tez jest ok Dla niektorych nawet lepsze, ale plunkingu tez warto sprobowac, bo czesto bardzo pomaga wlosom sie krecic
Szczotke odkladamy na bok! A grzebieniem tylko i wylacznie z nalozona odzywka ds. Nawet jak Cie bedzie korcic zeby pozniej rozczesac, sprobuj sie przemoc i tego nie robic. Jak beda Cie denerwowac to zaplec luzny warkocz, zepnij klamra, itd. ale nie rozczesuj. Z czasem zobaczysz, ze beda coraz ladniej sie krecic, coraz mniej sie platac i nie bedziesz juz chciala tego robic
Skoro Naturia jest ok to swietnie
Akurat kokos tez jest olejem, ktory moze nie sluzyc, bo najlepszy jest dla wlosow o normalnej do niskiej porowatosci, a Ty mozesz miec wyzsza. Mi tez srednio pasuje Migdal jest dobrym wyborem - lekki, tani, ja go bardzo lubie Jest to olej z przewaga kwasow tluszczowych jednonienasyconych, warto tez wyprobowac ktorys olej z grupy wielonienasyconych, np. orzech wloski, lniany, kielki pszenicy, wiesiolek czy slonecznik. Wtedy bedziesz mogla mniej wiecej okreslic, ktora grupa olejow jest dla Ciebie najlepsza i w ktore warto inwestowac Ale niestety nie ma takiego oleju, ktory mozna Ci spokojnie polecic z gwarancja ze bedzie Tobie sluzyl... To kwestia bardzo indywidualna. Nawet najbardziej popularny na wizazu olej moze okazac sie dla Ciebie nienajlepszy
A maski przed myciem jak najbardziej maja sens! Tym bardziej, ze nie uzywamy z reguly szamponow z silnymi detergentami, tylko lagodnych, wiec cos z dobroci na pewno we wlosach zostanie

Cytat:
Napisane przez sonyo Pokaż wiadomość
Ja już nie wiem, co z tym żelem lnianym... Dałam tylko 1 łyżkę na szklankę wody, gotowałam 10 minut i znowu jest tak gęsty, że nie da się przecedzić. Probowałam teraz nawet łyżką powybierać ziarenka, ale mało żelu już zostało . Jak wy to kurde robicie, że wam wychodzi? Czy ktoś chce przyjechać i mi ugotować żel?
Mi zawsze wychodzil a ostatnie 2 razy tez mialam problem z przecedzeniem W zwiazku z czym polowa zelu z ziarenkami poszla do jogurtu Mysle ze daje ostatnio za malo wody w stosunku do nasion, bo czesto zel sie psuje zanim zdaze go zuzyc wiec chcialam zrobic mniej. Sprobuj dac mniej ziarenek albo wiecej wody, w zaleznosci od tego ile zelu potrzebujesz Lub gotuj jeszcze krocej, kontrolujac konsystencje.

Mi dzis znow wypadla wuchta:P wlosow Nie wiem doprawdy co jest grane. Na mokro wygladaly jakby ich sie zrobilo o polowe mniej, ale moze mam juz jakies schizy Na sucho na szczescie juz jest ok, ale i tak mam wrazenie ze moje wlosy sie uwstecznily bo wczesniej bywalo juz lepiej
Poza tym jak wrzucilam na kompa dzisiejsze zdjecie to przezylam szok! Farbowalam dokladnie ta sama farba co ostatnio i wprawdzie mialam wrazenie ze troche sie rozjasnily... ale zeby AZ TAK (kąt robienia zdjecia tylko troszke sie rozni i na 2. zdjeciu wpada troche swiatla przez okno, ale chyba samo to nie zrobiloby az takiej roznicy)

Generalnie powiem Wam, ze juz na niczym mi nie zalezy, ani na skrecie, ani na nawilzeniu, ani na ladnym ukladaniu, jedyne czego chce to zeby nie wypadaly. Prosze prosze prosze prosze...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120216_225157.jpg (63,9 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20120312_172601.jpg (67,2 KB, 76 załadowań)

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 07:24   #59290
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Generalnie powiem Wam, ze juz na niczym mi nie zalezy, ani na skrecie, ani na nawilzeniu, ani na ladnym ukladaniu, jedyne czego chce to zeby nie wypadaly. Prosze prosze prosze prosze...
<tuli>

witaj Gagz

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 08:07   #59291
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gagz Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Witaj dawno Cię nie było
Włoski ekstra, od razu uśmiech się pojawia jak się widzi Twoje loczki
Nie jest źle. Jak teraz pielęgnujesz?
I popieram DMke - więcej uśmiechu

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
teraz dopiero doczytałam co pisałas o hennie i jej rzekomo mocno obklejającym działaniu - henna nie obkleja włosów, ona wnika i łaczy sie z keratyną włosa nie przeszkadza w odżywianiu włosów
a cassia ma w składzie henne?
Zgadzam się, henna nie oblepia włosa. Odżywia go. Hennuje i jakoś nie przeszkadza mi ona we wnikaniu olei i innych składników odżywczych.

Cytat:
Przypominam swoje włosy, sobotnie ja chyba wrócę do rodziców na stałe tam jest taka woda nic nie muszę z włosami robić, same się właściwie kręcą i robią całą resztę
Cudowne piękny kolor, pięknie się kręcą

Cytat:
Popieram Dziewczyny 5 cm a potem zobaczysz czy chcesz dalej. 5 cm to i tak już sporo

Cytat:
Do tego niestety trzeba cierpliwości. Trzymam kciuki
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 09:28   #59292
milena798
Rozeznanie

Sensualitka już dawno czaję się na tą wodę kokosową ale kupić jej nie mogę
Cytat:
A ja lubie jak ktoś mi dotyka włoski - skoro chce ich dotknąć i przy tym chwali to dla mnie duży komplement
ja jednak wolę jak ktoś powie coś miłego bo zwykle jak ktoś mnie złapie za włosy to tak szarpie i ciągnie, ze aż boli zero delikatności!

Cytat:
Marzy mi się fryzjerka która od kilku lat jest CG i zna się na wielu typach włosów
mi też może kiedyś taką spotkamy na swojej drodze....
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Elo dziewczyny

Rzucił mi się w oczy pierdzielniczek Ajrisz

A ja... rozstałam się ze skrętem bez żalu Nie używam żelu, mam megaobjętość i długość, ale reprezentuję sobą coś między lokiem a falą, z pewną dozą puszaka. I podoba mi się to jak mało co
dawaj je tu
Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
A ja mam znów obciążone włosy
Chyba w czwartek pójdzie w ruch szampon z SLSem

Kiedyś mogłam na nie tony odżywek kłaść, a teraz to strach cokolwiek ....
przypomniało mi się coś....pamiętam, że kiedyś waliłam na włosy ile wlezie wszystkiego i sobie obciązyłam bardzo może u Ciebie też tak jest?
Cytat:
jest pięknie
Cytat:
włoski masz cudne i długość i skręt
ja teraz podobnie jak ty bardziej przejmuję się wypadaniem zaczęłam od jakiegoś tygodnia wcierać w głowę sok z aloesu i już trochę mniej mi ich wypada no ale zobaczymy co bedzie dalej

Gagz
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:01   #59293
nerola
BAN stały

Witajcie
Ja jestem falowana po przejsciach u fryzjera,który to nie rozumie co znaczy podciecie końcówek na 2 cm(pozbył mnie ok.15 cm),prosiłam o trójkąt-miałam kwadrat,więc sama ingerowałam nożyczkami.
Prosiłam oi takie cieniowanie by optycznie zwiększyc ich ilosć-miałam ogoń śledzia wiszacy z dyni u góry.
Stosuję CG od...jakis 2 lat.

Mam pytanie do dziewczyn,które hennują:
mam cienkie,rzadkie włosy w kolorze mysim,chciałabym uzyć henny by po pierwsze pogrubic(mam przeswity na skórze głowy), oraz uzyskać kolor jasny brąz.-jak najbardziej zblizona do naturalnego koloru.
Tylko,ze dwa miesiace temu farbowałam na braz,czy henna złapie?
Która henna będzie się do tego nadawała?
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:13   #59294
bordowa
Wtajemniczenie

Włosy zrobiły mi dowcip i się przetłuściły w ciągu jednego dnia. Umyłam je dziś i za radą Ajrisz spróbowałam bez plunkingu. I oto co mam na głowie Wiem, że włosy potrzebują pielęgnacji i czasu, żeby lepiej wyglądały, ale czemu z tyłu kręcą mi się od góry a z przodu zaczynają nad uchem Okropnie to wygląda.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fale.jpg (39,4 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fale2.jpg (35,2 KB, 29 załadowań)
Stary 2012-03-13, 10:19   #59295
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sensualitka Pokaż wiadomość
Co prawda nie udzielam się w wątku ale systematycznie go śledzę. Tym razem jednak mój post będzie potwierdzeniem przysłowia "Nie wywołuj wilka z lasu" jako, że zostałam wspomniana to czuję się w obowiązku odpowiedzieć :P
Muszę napisać, że czuję teraz presję pod wpływem oczekiwań pokładanych w poleconych przeze mnie produktach :P mam nadzieję, że efekty będą tak samo widoczne jak u mnie.
Mea culpa
Wyciągnęłam Twój wpis do wątku o półproduktach, jak się zbiera bazę informacji to wszystkie opinie cenne
Kazda zakręcona winna wiedziec ze kazdy wlos jest indywidualny

Co za pogoda! PR skacze a wilgotność ze 100% ;] Puchacz że hej, wczoraj miałam splątanego dreda :P

Stary 2012-03-13, 11:00   #59296
agatron77
Raczkowanie

Heloł Zakrętaski . Nie było mnie tu ze sto lat (8 marca), więc nie musze mówić ile stron jestem do tyłu. Kasuję posty zaznaczone do cytowania, bo od wieków nieaktualne i już sama nie wiem do czego chciałam się w nich odnieść .

Cytat:
Pussynka, a nie chcialabys zamowic czegos na mazidlach? To jest sklep z Poznania, mozna odebrac osobiscie na Debcu
O rany, nie wiedziałam, fajnie, dzięki za info

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
boskie ;D
No dokładnie, zrób 5 ;] I schowaj nożyczki zanim zaczniesz pić

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Maliniarko zerknij do Wysokich Obcasów Ekstra - jest wywiad z Dukanem.
O, nawet nie wiedziałam, że już jest nowy numer - tydzień banicji z chorym dzieckiem robi swoje

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wam też było tak strasznie jak shea na włosy nakładałyście? mam szaro-burą skorupę, nie wiem jak będę w tym spała, a jak ja to zmyję? DŻIZAS
Moje włosy kochają shea! Zmywałam bez problemu rozcieńczonym BD

Cytat:
Napisane przez Fibibi Pokaż wiadomość
mam wielką nadzieję, że u Ciebie to tylko chwilowy brak tych kremów, bo ja zakochałam się w tym zielonym kremie, ale ja uzywam go zgodnie z przeznaczeniem choć kupiłam go do celów włosowych
I ja go uwielbiam do rąk - jest niezastąpiony jesli chodzi o gojenie popękanej skóry na moich kciukach

Idę jutro do fryzjera. Zapytałam czy jest szansa na skrócenie włosów na sucho, ale że nie rozmawiałam z tą, która będzie cięła, to ustaliłyśmy, że przyjdę z czystymi, wystylizowanymi lokami i decyzja zostanie podjeta na miejscu. Sama nie wiem... Nie wyobrażam sobie cięcia moich na sucho, bo moje, to nie takie super zdefiniowane, indywidualne loki, które można by ciąć każdy z osobna, ale też dużo takiego niewiadomoczego co nijak obciąć na sucho. Tak mi sie jakoś wydaje.

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:22   #59297
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Dzięki Kochane. W takim razie zetnę 5cm i zobaczę co dalej.
Słusznie

Cytat:
Poza tym jak wrzucilam na kompa dzisiejsze zdjecie to przezylam szok! Farbowalam dokladnie ta sama farba co ostatnio i wprawdzie mialam wrazenie ze troche sie rozjasnily... ale zeby AZ TAK (kąt robienia zdjecia tylko troszke sie rozni i na 2. zdjeciu wpada troche swiatla przez okno, ale chyba samo to nie zrobiloby az takiej roznicy)
Wow, faktycznie jaśniejsze, ale nadal piękne

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Cudowne piękny kolor, pięknie się kręcą

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
jest pięknie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn,które hennują:
mam cienkie,rzadkie włosy w kolorze mysim,chciałabym uzyć henny by po pierwsze pogrubic(mam przeswity na skórze głowy), oraz uzyskać kolor jasny brąz.-jak najbardziej zblizona do naturalnego koloru.
Tylko,ze dwa miesiace temu farbowałam na braz,czy henna złapie?
Która henna będzie się do tego nadawała?
Pokaż się co do henny...zapraszam do lektury, KLIK! bodajże na pierwszej stronie jest link do galerii hennowej, warto zajrzeć.
Na farbowanych chemicznie włosach, henna wyjdzie bez problemu, o ile jest bez sztucznych dodatków (polecam Khadi, sama używam i jestem zadowolona). Odezwij się na hennowym, pomożemy, ale poczytać musisz też

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
O rany, nie wiedziałam, fajnie, dzięki za info
No jak nie wiedziałaś ja sobie kiedyś przeliczyłam ewentualny koszt dojazdu mpk i stwierdziłam, że mi się nie opłaca wolę by przesłali pocztą...

Cytat:
Idę jutro do fryzjera. Zapytałam czy jest szansa na skrócenie włosów na sucho, ale że nie rozmawiałam z tą, która będzie cięła, to ustaliłyśmy, że przyjdę z czystymi, wystylizowanymi lokami i decyzja zostanie podjeta na miejscu. Sama nie wiem... Nie wyobrażam sobie cięcia moich na sucho, bo moje, to nie takie super zdefiniowane, indywidualne loki, które można by ciąć każdy z osobna, ale też dużo takiego niewiadomoczego co nijak obciąć na sucho. Tak mi sie jakoś wydaje.
Ooo do pani Grażyny idziesz? Będę czekać na dobrą wiadomość tylko od razu po napisz co i jak

Stary 2012-03-13, 11:28   #59298
agatron77
Raczkowanie

Cytat:

Ooo do pani Grażyny idziesz? Będę czekać na dobrą wiadomość tylko od razu po napisz co i jak
Tak, do niej, idę jutro na 12.30. Zobaczymy co mi zaproponuje tym razem. Będe bronić długosci jak lwica, bo nie mam ochoty na kolejne pół roku z kwadratową głową

agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:33   #59299
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Tak, do niej, idę jutro na 12.30. Zobaczymy co mi zaproponuje tym razem. Będe bronić długosci jak lwica, bo nie mam ochoty na kolejne pół roku z kwadratową głową
Nie pozwól włosów skrzywdzić! Jak coś to krzycz i patrz jej na ręce, pytaj co robi... ;> czekamy na fotki

Stary 2012-03-13, 11:47   #59300
kascysko
Zakorzenienie

Demcia, rewela!

A oto moje, z pianką, w cienkiej jakości i z bejbikami w pełnej okazałości, bo pogoda w krk zachęca do puszaka Dla porównania dodane zdjęcie w czerwonym, z żelem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20120308.jpg (38,0 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20120313.jpg (32,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20120313_1.jpg (33,2 KB, 55 załadowań)
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:14   #59301
thinks
Przyczajenie

Hmm to ja dopiero zaczynam odpowiednią pielęgnację moich włosów
Pierwsza zmiana - zaczęcie olejowania od lutego, wcześniej tego nie robiłam. Wczoraj kupiłam odżywkę Isana z olejkiem z babassu - planuję po skończeniu szamponu z SLES i silikonami zacząć mycie odżywką...tylko czy to dobry pomysł przy moich dość szybko przetłuszczających się włosach (myję co 2 dni)? Włosy są na końcach rozdwojone (wybieram się już do fryzjera niedługo) i przesuszone (ale i z tym jest lepiej - olej rycynowy pomaga )Wstawiam zdjęcie żebyście pomogły doradzić mi kolejne zmiany w pielęgnacji i ocenić czy to są falowane czy kręcone włosy, bo sama nie wiem Przepraszam za jakość :<
http://i41.tinypic.com/21329md.png
thinks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:17   #59302
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Demcia, rewela!

A oto moje, z pianką, w cienkiej jakości i z bejbikami w pełnej okazałości, bo pogoda w krk zachęca do puszaka Dla porównania dodane zdjęcie w czerwonym, z żelem.
Mi się podoba !!! ja zaraz idę nakładać jakąś maskę od Ciebie, chyba tą z kaszmirem

DMkAnia - piękne włoski i ten kolor, rozpływam się w zachwycie

Agatron77- shea zmyło się pięknie BD+MrsPotters niepotrzebnie panikowałam
Stary 2012-03-13, 12:30   #59303
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
Mi się podoba !!! ja zaraz idę nakładać jakąś maskę od Ciebie, chyba tą z kaszmirem
Jutro jadę do domu, będę Ci mieszać A dzięki Tobie poznałam wspaniałość Alterry
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:42   #59304
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
<tuli>
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Do tego niestety trzeba cierpliwości. Trzymam kciuki
Cytat:
włoski masz cudne i długość i skręt
ja teraz podobnie jak ty bardziej przejmuję się wypadaniem zaczęłam od jakiegoś tygodnia wcierać w głowę sok z aloesu i już trochę mniej mi ich wypada no ale zobaczymy co bedzie dalej
oby bylo lepiej z tym wypadaniem...

Cytat:
Wow, faktycznie jaśniejsze, ale nadal piękne
Dziekuje Ale jak porownam te zdjecia to na tym pierwszym sa lepsze, bardziej uniesione i mocniej faluja. Nie wiem czy to kwestia innej odzywki czy po prostu podrosly czy tak sie zachowuja po tej farbie I jednak jak tak pacze:P to to oswietlenie robi spora roznice, widac np. po mojej rece Ale i tak troszeczke jasniejsze sa

Cytat:
No jak nie wiedziałaś ja sobie kiedyś przeliczyłam ewentualny koszt dojazdu mpk i stwierdziłam, że mi się nie opłaca wolę by przesłali pocztą...
To zalezy, ja i tak mam sieciowke Ale i tak nie odbieralam sama bo mi za daleko, drugi koniec miasta, za to mojego taty firma jest niedaleko wiec jego poprosilam Niedlugo chyba zrobie zamowienie bo kusi mnie pare rzeczy, m.in. olej lanolinowy i lecytyna, oczywiscie tez dzieki Sensualitce Ale of course zdaje sobie sprawe z tego, ze wcale nie musza mi sluzyc Lecytyna i tak sie przyda jako emulgator.

A wlasnie, co oznacza HLB 4, HLB 7?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:44   #59305
Fibibi
Rozeznanie

Czy są na forum dziewczyny, którym nie służy odżywka Garnier olejek z awokado i masło karite (garnier aik) ??

tak mi się wydaje, że moje włosy po nim stają się szybko nie świeże..
przedostatnio stosowałam taką kombinacje:

1. Oczyszczenie szamponem Ava z czarna rzepa z mała domieszka BD
2. Maska do włosów Biovax Latte na 30 min - proteiny
3. Odżywka b/ s Joanna, Z apteczki babuni miód i mleko [balsam]
4. żelu - brak

włosy cud, miód... aż chciało mi się je dotykać, ale ostatnio zastosowałam taki mix:
1. Mycie odzywka isana z małą domieszka Hegron
2. Szampon BD
3. Odżywka d / s Garnier AiK z kroplą balsamu Joanny [ 15 min turban]
4. Odżywka b/ s Joanna, Z apteczki babuni miód i mleko [balsam]
5. Żel isana

i już dnia następnego włosy nadawały się do związania...

pisząc tego posta przyszło mi do głowy, że też może mycie odżywkami im nie służy

Dziewczyny napiszcie mi swoje odczucia po garnierze aik..
Fibibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:44   #59306
iwonsia01
Zadomowienie

Dziś podjęłam próbę reanimacji żelem...i znów skończyło się na związaniu włosów POMOCY! niech ktoś mi poleci jakiś krem do loków, może być z silikonami. Jednak faktura kremu bardziej mi odpowiada.POMOCY!!!!!!!!! !!!!
Stary 2012-03-13, 13:22   #59307
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fibibi Pokaż wiadomość
Czy są na forum dziewczyny, którym nie służy odżywka Garnier olejek z awokado i masło karite (garnier aik) ??
Mnie uczulił ale nie o to pytasz prawda? :P
Przesuń ją na przed myciem / pierwsze "O"
Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Dziś podjęłam próbę reanimacji żelem...i znów skończyło się na związaniu włosów POMOCY! niech ktoś mi poleci jakiś krem do loków, może być z silikonami. Jednak faktura kremu bardziej mi odpowiada.POMOCY!!!!!!!!! !!!!
krem do rąk z biedronki
krem Gliss Kur Oil Nutritive (nie jestem pewna czy dalej robią)
odrobina oleju?
też masz taki puch teraz? :P

Stary 2012-03-13, 13:34   #59308
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
a cassia ma w składzie henne?
Cassia, to czysta cassia

Cytat:
przypomniało mi się coś....pamiętam, że kiedyś waliłam na włosy ile wlezie wszystkiego i sobie obciązyłam bardzo może u Ciebie też tak jest?
Wiesz co Kochana, myłam włosy szamponem, później na 5 min. Alterrę i żel lniany, więc chyba tak dużo na nie nie położyłam Wydaje mi się, że one są już najedzone

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:36   #59309
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Mnie uczulił ale nie o to pytasz prawda? :P
Przesuń ją na przed myciem / pierwsze "O"

krem do rąk z biedronki
krem Gliss Kur Oil Nutritive (nie jestem pewna czy dalej robią)
odrobina oleju?
też masz taki puch teraz? :P
To nawet nie chodzi o puszenie, bo oni mi nie przeszkadza, tylko generalnie o ułożenie włosów. Jak dołożę na morko żel na 2 dzień to mam takie sztywne druty, które zwykle są przyklepane i rozprostowane. Jak używałam tego kremu do loków z Pantene to wystarczyło go wgnieść i włoski znów były miękkie i ładnie zdefiniowane. Krem z biedronki mam ale nakładam bo tylko po umyciu na końcówki. Reanimacji olejem sobie nie wyobrażam...
Stary 2012-03-13, 13:43   #59310
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Jutro jadę do domu, będę Ci mieszać A dzięki Tobie poznałam wspaniałość Alterry
to cieszę się, że Ci pasuje ja nie mogłam znieść tego zapachu hehe
Mieszaj, mieszaj, czekam z niecierpliwością, żeby wypróbować

Fibibi- ja to go nawet jako b/s stosuję, ale mi to chyba nic nie jest w stanie obciążyć włosów

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości