Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 10:26   #3301
jagata
Wtajemniczenie

Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX

Hej dziewczyny!
ale się dzieje!
Teraz odczuwam, że mamy mnóstwo rzeczy do załatwienia a czasu brakuje...
Do załatwienia w tym tygodniu:
1 rozdać ostatnie zaproszenia,
2. dogadać się w sprawie dekoracji kościoła
3. znaleźć samochód i go zarezerwować
4. obgadać ostatecznie sprawę z drugim dniem.
5. zamówić pudełka na ciasto
6. ustalić plan dnia wesela i drugiego dnia (chodzi o wynajęcia autokaru na pierwszy i drugi dzień oraz pomyśleć o dodatkowym samochodzie, który odwoziłby ludzi w innych godzinach niż zaplanowany odjazd autokaru).
7. potwierdzić rezerwację pokoi.
8. wybrać w końcu piosenkę na pierwszy taniec
no i pewnie jeszcze mnóstwo innych spraw do załatwienia....

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Cześć, nazywam się kuku i jestem zakupoholiczką.

http://www.sklep.topsecret.pl/ts/zoo...3530392e6a7067
fajna sukienka

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Na dzień kobiet ta sukienka była przeceniona z 179 zł na 125 i miałam jechać ją zmierzyć, ale nie miałam czasu a już miałam sobie ją kupić na wesele kolezanki w kwietniu i potem wykorzystać ją na weselu u znajomych we wrzesniu.
Natomiast na poprawiny kupię coś w sklepie aggi - widziałam, że mają tam ładne propozycje kremowych sukienek

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
biała eustoma

a ja Wam pokażę, póki mi TŻ nie zagląda co zakupiłam na noc poślubną
oj, jak Cię Twój TŻ zobaczy to normalnie się nie pozbiera i będzie skakał tak:

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
cześć kochana...ciąglę się zastanawiałam, gdzie się razem NightbutterflyVIP podziewacie

ja mam jednodniowe

co do atrakcji. Kurde zdałam sobie sprawę, że u nas nie będzie żadnych atrakcji Ani fajerwerków, ani gołąbków, ani pokazów tańca czy zdjęć. Czy przez to wesele będzie nudne?
Nie będzie nudne. My też nie będziemy mieli ani gołąbków, ani lampionów ani innych ekstra atrakcji. Jedyne co będzie to zabawy wymyślone przez zespół

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
Nareszcie zastałam księcia! poszliśmy w celu ustalenia daty ślubu, bo tak mówił początkowo, ale ostatecznie kazał jechać osobiście do tgo księdza w którego parafii będzie ślub. Bez problemu wydał mi akt chrztu i zezwolenie na ślub w innej parafii. Nie wziął za to ani grosza, powiedział że dość się na wesele wykosztujemy Fajny człowiek.

Dotka u mnie tez będzie jednodniowe, drugi dzień to grill dla najbliższych i przyjaciół +/- 30 osób.
Tak posiadam cyckowe wygody Esotiq i rekomenduję, Esotiq należy do HENDERSONA może to bardziej w UK będzie? Na stronie piszą że sklepy mają tylko w PL i we wschodniej europie, łotwa rosja estonia...

Nena u mnie podobnie, ani żadnych lampionów, ani aniołów na szczudłach, ani motyli, co niedawno widziałam na ślubie znajomej, ani innych udziwnień. I myślę że nie będzie nudno. Ja uwielbiam prostotę i minimalizm, więc jakoś nie mam ciśnienia na fajerwerki czy inne wybuchy

Przerobiłam 5 z 10 zagadnień, wyszło mi 16 kartek. Jutro drugie tyle i od środy wkuwam.. bo doszłam do wniosku że filo trzeba wkuć, tego nie można zrozumieć
U nas wyszła taka sprawa, że mamy dużo gości przyjezdnych i z tego względu planujemy na drugi dzień przygotować tylko obiad w sali i część pewnie po tym obiedzie wyjedzie a reszta jeszcze przy drinkach i piwku sobie posiedzi Nie będą to typowe poprawiny typu 3 gorące dania z muzką, lecz taki poczęstunek.
Poza tym dla znajomych mamy udostepniony dom, gdzie mogą sobie siedzieć od piątku do poniedziałku włącznie, więc pewnie po całym obiedzie (jak już ciocie z wujkami sobie pójdą) przeniesiemy się tam na kameralną imprezkę
Stary 2012-03-13, 10:28   #3302
melod_y
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32892270]melod_y Ty masz anielską cierpliwość do tej babki...
Wg. mnie nie ma co przesadzać z wystawną kolacją w końcu to rodzice, i pewnie jeszcze nie raz u Was będą gościć[/QUOTE]

ja nie mam cierpliwosci. Jestem nerwowa osoba i az mna trzesie... Niby to fajna babka, nie powinnam miec nic do niej, w sumie jak widzicie sama gdybam co moze sie stac, ale pamietam jak przyjechalismy do domu TZ powiedziec o zareczynach to pierwszym pytaniem bylo GDZIE BEDZIECIE MIESZKAC.. nawet nie wiecie jak mnie to zatkalo, bo jak wiadomo po zareczynach czlowiek jest w euforii, szczesciu i radosci i ma czas jeszcze na takie przemyslenia..
Pierwsze co to powiedzialam ze U mnie w domu bo mamy cale pietro z osobnym wejscie itp. oczywiscie dodala ze mozemy u nich. (czyli nie jest chyba taka zla,, ale tym pytaniem mnie zabila )
Oczywiscie moi rodzice nie wiedza o tym co powiedzialam, bo w sumie nie wiem czy chce tu mieszkac.

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:31   #3303
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
ale fajny zwyczaj

u mnie nawet nikt o tym nie słyszał
Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
Fajnyy zwyczaj ale chyba trochę męczący?
Bo raz jezdzic trzeba z zaproszeniami a pozniej z kołaczami
Jest to bardzo miłe i bardzo fajne. Lubie ten zwyczaj, bo jet n taki nasz i odkąd pamiętam zawsze przed weselem w rodzinie czekało się na to ciasto, bo jest naprawdę pyszne. Chociaż ostatnio już się od tego odchodzi, bo wiadomo i finansowo trochę to kosztuje (powiedzmy, że za jeden taki kołaczyk coś koło 2-2,20zł, a dla jednej dużej rodziny to trzeba już z 8-10 kawałków dać) i roboty z tym jest. A kiedyś to w ogóle roboty było sporo, bo wynajmowało się piekarnię, osoby do pomocy i robiło się te kołocze samemu.
Ale powiem Wam jak mi pięknie teraz w domu pachnie maślanym ciastem (bo ta kruszonka na wierzchu to właśnie taka jest)

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:32   #3304
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Jest to bardzo miłe i bardzo fajne. Lubie ten zwyczaj, bo jet n taki nasz i odkąd pamiętam zawsze przed weselem w rodzinie czekało się na to ciasto, bo jest naprawdę pyszne. Chociaż ostatnio już się od tego odchodzi, bo wiadomo i finansowo trochę to kosztuje (powiedzmy, że za jeden taki kołaczyk coś koło 2-2,20zł, a dla jednej dużej rodziny to trzeba już z 8-10 kawałków dać) i roboty z tym jest. A kiedyś to w ogóle roboty było sporo, bo wynajmowało się piekarnię, osoby do pomocy i robiło się te kołocze samemu.
Ale powiem Wam jak mi pięknie teraz w domu pachnie maślanym ciastem (bo ta kruszonka na wierzchu to właśnie taka jest)
masz może przepis?
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:33   #3305
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Witam z rana dziewczyny

zostalo 200 dds

Co do podrozy to u nas narazie sie tylko Polska zapowiada, musimy za niedlugo do Pl jechac na 2 tyg- jak zalatwimy wszystko a zostanie pare dni to nad morze, potem na slub znowu na 2 tyg, moze dopiero w listopadzie wysoczymy gdzies na tydzien Ale mamy w maju dlugi weekend i chcemy sobie pojechac wlasnie do Szwajcarii

Z tego co czytalam to zalatwiacie wszystko z niemieckim kosciolem czy jak to jest? bo my mimo ze tez mieszkamy tutaj to wszystkie papiery i wszystko zalatwiamy u ksiedza w Polsce hmm...
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:34   #3306
klaudusk_a
Zakorzenienie

Właśnie przypuszczam, że to wina hormonów bo nawet tabsy mi nie pomogły i najpierw miałam okres co 18 dni (jakoś od ponad roku) a ostatni okres dostałam po 16 dniach

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:35   #3307
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie przypuszczam, że to wina hormonów bo nawet tabsy mi nie pomogły i najpierw miałam okres co 18 dni (jakoś od ponad roku) a ostatni okres dostałam po 16 dniach
o matko a dał Ci skierowanie na badania przed dobraniem tabsów?
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:36   #3308
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Wlasnie mi sie spoznia juz 4 dzien.. A dawniej tez mialam na tip top, przewidujac nawet o której porze dnia dostane.. A teraz nie wiem co sie ze mna dzieje
4 dni to jeszcze nie katastrofa. I pewnie to stres. Ja jak do matury miałam podchodzić, to 2.5 miesiąca nie miałam, a jak już było po, to znowu wszystko jak w zegarku. Do teraz

Cytat:
Pierwsze co to powiedzialam ze U mnie w domu bo mamy cale pietro z osobnym wejscie itp. oczywiscie dodala ze mozemy u nich. (czyli nie jest chyba taka zla,, ale tym pytaniem mnie zabila )
Oczywiscie moi rodzice nie wiedza o tym co powiedzialam, bo w sumie nie wiem czy chce tu mieszkac.
A to Wy jeszcze nie ustaliliście, gdzie po ślubie zamieszkacie?

Ja swoją Teściową uwielbiam (gorzej z Teściem :P), ale ostatnio zaczęła grać mi na nerwach, gdy przyszło do rozmowy o podróży poślubnej. Bo rodzice TZ, to wlasciwie caly czas pracują, nigdzie nie jeżdzą i nie rozumieja, ze chcemy gdzies egotycznie, poza Europę. A u mnie w domu zawsze dużo się podróżowało, moi rodzice pare razy w roku gdzieś wyskakują, wiec to dla mnie rzecz naturalna i mnie wkuzra jej gadanie .. Ale niech sobie pogada, jak musi, my i tak polecimy :P
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:36   #3309
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dzień dobry

Poczytałam, ponadrabiałam, ale nie będę każdej odpisywać....
Gratuluję sukien, DDŚ, załatwionych spraw, obrączek, ręcznie robionych zaproszeń, sukien na drugi dzień, biżuterii
A kciuki trzymam za fasolki/orzeszki, spotkania z teściami, zdrowie i całą resztę spraw
Dziękuję Wam za słowa pocieszenia co do sukni... Ale wątpliwości mam nadal...

Dostałam dziś projekt księgi gości: okładka i strona tytułowa, którą im wysłałam - niewiele zmniejszyli, więc jestem zadowolona, bo w końcu coś, co sama zrobiłam Wklejam w załączniku

I mamy też problem z salą: otóż mój wujek, który mieszka w okolicy sali mówił, iż nie mają już tak super opinii, jak kiedyś i że mamy się dobrze zastanowić, czy chcemy tam wesele. W niedzielę mamy mieć spotkanie z właścicielem, na którym mieliśmy spisywać umowę z wkładką o menu i płacić drugą ratę zaliczki, a teraz pojawiły się wątpliwości...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiktoria-lukasz1.jpg (90,1 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wiktoria-lukasz2.jpg (76,9 KB, 43 załadowań)
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:37   #3310
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

ja uciekam

musze dzisiaj porobic trszke bizu bo mam spore zamowienia

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:37   #3311
Karolina_83
Raczkowanie

A ja do gina idę w czwartek tak kontrolnie żeby wiedzieć jak się przygotować do ewentualnej ciąży.
Ja w zeszłym roku też miałam nadżerkę wypalaną albo zamrażaną już nie pamiętam ale była ona bardzo mała i mnie nic nie bolało. Powinnam też zrobić cyto bo ostatni raz robiłam w zeszłym roku w maju a powinno się chyba robić ją raz do roku.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:38   #3312
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32892501]masz może przepis?[/QUOTE]
Mam w domu przepis na kołacz na blachę, więc gdybyś była zainteresowana mogę Ci wysłać. Na te "placki" czy drożdżówki" (nie wiem jak to nazwać, u nas to są po prostu kołocze) nie mam niestety. Ale mogę się uśmiechnąć do cioci, gdybyś chciała Mam też przepis na takie malusie kołoczyki (trochę inne w smaku, ale też z ciasta drożdżowego), bez kruszonki na górze, ale z jabłkami w środku. Wychodzą przepyszne, tylko dużo z nimi roboty bo trzeba ciasto formować i układać w takie poduszeczki.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:39   #3313
fablous
Zakorzenienie

niuto sukienka na poprawiny ekstra nawet szukałam jej na Asosie, ale nie mogłam znaleźć. Podasz linka?
kindzia śliczna biżuteria

Widziałam, że przewijał się temat marynarki u Pana Młodego, czy zdejmować czy nie. Ja jednak jestem zdania, że Pan Młody powinien zostać w marynarce. TŻ już się z tym pogodził . Na szczęście u nas na sali jest klimatyzacja, więc mam nadzieję, że nie będzie źle.

W kwestii podróży poślubnej to my bardzo byśmy chcieli ale nie wiadomo jak z urlopami, raczej małe szanse w związku z tym, że już na ślub będziemy brać po kilka dni wolnego. Ale cały czas liczę na to, że się uda . Nasze typy to póki co któraś z wysp kanaryjskich lub Madera, ewentualnie Loret de Mar (chociaż tutaj chyba przerażają nas tłumy). Jesli nie uda nam się dostać urlopu to wyrwiemy się gdzieś na weekend, np do Pragi a dłuższy wyjazd przełożymy.

Powiem wam, że coraz bardziej przeraża mnie fakt, że do ślubu 5 miesięcy a ja nadal nie mam sukni... Chociaż jestem już prawie zdecydowana na tą muślinową, którą już wam wklejałam kiedyś i do niej pas z kryształków. Dziś chyba pojadę do znajomej krawcowej, która zajmuje się szyciem sukien ślubnych. Chciałam póki co niezobowiązująco z nią porozmawiać, przedstawić moje pomysly i jak ona je widzi . Czy się podejmie oraz za jaką cenę. Jeśli będzie rzeczowa i konretna to może zdecyduję się szyć a jeśli usłyszę coś w rodzaju "nie nie wiem, spróbujemy, zobaczymy co wyjdzie" to dziękuję, wtedy zamówię z salonu. Wolę oszczędzić sobie nerwów

W ogóle to jestem nienormalna bo nie mam jeszcze sukni na wesele a szukam sukienki na poprawiny . Niuto mnie zainspirowała. Zastanawiam się nad tą ze starej kolekcji H&M, nie do zdobycia w sklepach ale do znalezienia na allegro bądź ebay (oczywiście za wyższą cenę ale przeboleję ). Co sądzicie o niej?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg garden 1.jpg (24,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg garden 2.jpg (21,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg garden 3.jpg (35,3 KB, 81 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg garden 4.jpg (27,7 KB, 52 załadowań)

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:40   #3314
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
A gdzie mieszkacie na codzien? I jak Wam idzie planowanie ślubu na odległość?
Mieszkamy w Niemczech, Tz pracuje w CH , a jesli chodzi o planowanie to pomaga nam moj kochany brat - gdyby nie on to nie wiem jakby to wszystko wygladalo No i net oczywisicie Najwieksze zmartwienie mam z sukienka, bo chcialam w Polsce ja kupic ale szczerze watpie czy w ciagu 2 tyg. znajde- bo nie chce i nie moge szyc- nie mam mozliwosci jezdzic na przymiarki a przed slubem bedziemy tylko tydzien wczesniej w Pl A u was jak to wyglada ??

Cytat:
Wlasnie mi sie spoznia juz 4 dzien.. A dawniej tez mialam na tip top, przewidujac nawet o której porze dnia dostane.. A teraz nie wiem co sie ze mna dzieje

Dzieki dziewczyny za kciuki, ale dopiero w sobote bede was prosila o pelna mobilizacje do trzymania ich za mnie
Przeciez jak tesciowna wypali z jakimis tekstami typu gdzie chcecie mieszkać, a czemu tak a nie inaczej, a przeciez po co kase na wynajem dawac to ja udusze
moze fasolka albo stres
a kciuki to my juz zaczynamy trzymac - wczesniej = zapobiegawczo

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:41   #3315
Konto usunięte

Cytat:
Mam w domu przepis na kołacz na blachę, więc gdybyś była zainteresowana mogę Ci wysłać. Na te "placki" czy drożdżówki" (nie wiem jak to nazwać, u nas to są po prostu kołocze) nie mam niestety. Ale mogę się uśmiechnąć do cioci, gdybyś chciała Mam też przepis na takie malusie kołoczyki (trochę inne w smaku, ale też z ciasta drożdżowego), bez kruszonki na górze, ale z jabłkami w środku. Wychodzą przepyszne, tylko dużo z nimi roboty bo trzeba ciasto formować i układać w takie poduszeczki.
ja uwielbiam piec ciasta, ostatnio tż zaraziłam tą pasją bo swego czasu to tylko potrafił pałaszować więc jak będziesz miała to chętnie skorzystam
Stary 2012-03-13, 10:43   #3316
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
4 dni to jeszcze nie katastrofa. I pewnie to stres. Ja jak do matury miałam podchodzić, to 2.5 miesiąca nie miałam, a jak już było po, to znowu wszystko jak w zegarku. Do teraz

A to Wy jeszcze nie ustaliliście, gdzie po ślubie zamieszkacie?

Ja swoją Teściową uwielbiam (gorzej z Teściem :P), ale ostatnio zaczęła grać mi na nerwach, gdy przyszło do rozmowy o podróży poślubnej. Bo rodzice TZ, to wlasciwie caly czas pracują, nigdzie nie jeżdzą i nie rozumieja, ze chcemy gdzies egotycznie, poza Europę. A u mnie w domu zawsze dużo się podróżowało, moi rodzice pare razy w roku gdzieś wyskakują, wiec to dla mnie rzecz naturalna i mnie wkuzra jej gadanie .. Ale niech sobie pogada, jak musi, my i tak polecimy :P
tez w podobnym wieku spoznil mi sie okres o 2 miesiace... co ja wtedy przezylam to wole juz nie wspominac

co do mieszkania- na chwile obecna planujemy wynajac mieszkanie w Krk. Ale mozliwe ze zamieszkamy tez u mnie (tyle ze nie wiem czy chce) wiec w sumie to zobaczymy jak utra sie moje kontakty z rodzina. A pozniej sie budujemy. Musimy tylko znowu troche odlozyc

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

s
Cytat:

moze fasolka albo stres
a kciuki to my juz zaczynamy trzymac - wczesniej = zapobiegawczo
fasolka?... Nie no, raczej na 99% nie, wiec zdziwiłabym sie niesamowicie
Mozliwe ze stres.. Mam nadzieje

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:44   #3317
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Poczytałam, ponadrabiałam, ale nie będę każdej odpisywać....
Gratuluję sukien, DDŚ, załatwionych spraw, obrączek, ręcznie robionych zaproszeń, sukien na drugi dzień, biżuterii
A kciuki trzymam za fasolki/orzeszki, spotkania z teściami, zdrowie i całą resztę spraw
Dziękuję Wam za słowa pocieszenia co do sukni... Ale wątpliwości mam nadal...

Dostałam dziś projekt księgi gości: okładka i strona tytułowa, którą im wysłałam - niewiele zmniejszyli, więc jestem zadowolona, bo w końcu coś, co sama zrobiłam Wklejam w załączniku

I mamy też problem z salą: otóż mój wujek, który mieszka w okolicy sali mówił, iż nie mają już tak super opinii, jak kiedyś i że mamy się dobrze zastanowić, czy chcemy tam wesele. W niedzielę mamy mieć spotkanie z właścicielem, na którym mieliśmy spisywać umowę z wkładką o menu i płacić drugą ratę zaliczki, a teraz pojawiły się wątpliwości...
Śliczna księga gości
Co do sali to nie przejmuj się, bo u nas jest podobna sytuacja, że właściciele nie mają ponoć zbyt dobrej opinii i dużo osób radziło nam się zastanowić. Jednak siostra TŻta robiła wesele w tym samym miejscu i z właścicielami nie było żadnych problemów. Więc myślę, że takie plotki trzeba brać z dystansem, być może okoliczni mieszkańcy mają dość hałasów co sobota i celowo rozpowszechniają takie opinie?

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:44   #3318
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Fablous: suknia na poprawiny bardzo ładna Warto kupić
Stary 2012-03-13, 10:46   #3319
Konto usunięte

fablous
sukienka za☠☠☠iaszcza
Stary 2012-03-13, 10:46   #3320
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
A wiesz że nie wiem;p Hotel mamy z polecenia mojego bossa http://www.magiclife.com/en/clubover...-imperial.html a Ty gdzie byłaś dokładnie? nam bardzo duzo ludzi Fuerte polecało... a braliście samochód albo wycieczki na sąsiednie wyspy?

Gosza ja nie ślązoczka i nie wiem o co kaman z tym kołaczem? ciasto roznosicie gościom przed ślubem? Ja słyszałam tylko o biciu garnków pod drzwiami panny młodej w dzień wesela. ale o kołaczach nie...

hotelik fajny będziecie zadowoleni. Ile płacicie jesli to nie tajemnica i kiedy lecicie?

Cytat:
W moim regionie na ok miesiąc do 2 tygodni przed ślubem rozdaje się rodzinie, znajomym, sąsiadom kołacz weselny. Jest to ciasto drożdżowe z serem, makiem lub jabłkami. My podajemy w takiej formie jak w załączniku, ale w większości regionu podaje się kołacz robiony na blachę ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%8...5%9Bl%C4%85ski ). Pakujemy po parę takich "placków" na tacę w celofan, dodajemy bilecik z wierszykiem i roznosimy bliskim. W zamian za kołacz dostajemy prezenty (najczęściej w dniu ślubu).
Kołacz weselny jest u nas formą zawiadomienia o ślubie i pamięci nie tylko o osobach, które zapraszamy na wesele, ale również o tych znajomych, dalszej rodzinie, która na wesele już się nie załapie a jest nam bliska.
Mniam..chetnie bym zjadła...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:46   #3321
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
witam wszystkie PMki pamiętacie mnie tu jeszcze? Wieki mnie nie było, ale pisanie pracy mgr, uczelnia, praca i praktyki skutecznie ogranicząją mi czas wolny .. Jednak w dalszym ciągu jestem tegoroączną Panna Młoda, nic sie w tej kwiesti nie zmienilo sciskam i mam nadzieje byc w miare na bierzaco :p (slub juz coraz blizej, wiec wzmogla sie we mnie chec wspolnego przezywania tego czasu z innymi PMkami ).
Cytat:
jeeej, będzie super!! My z TZ musimy się w koncu wziąc za szukanie szkoły tańca, która nam wymysli jakiś fajny układ. Bo póki co poza piosenką nie mamy nic w temacie pierwszego tanca

Oczywiście, ze pamietam Łączy nas specjalna wiez PM 2012
Foto klatka? Co to takiego? Przeczytałam jej relacje, do której był link na 1 stronie, a o czyms takim nie było ani słowa .. Moze w innym poście .. Mozesz rozwinac?

Poza tym, mam jeszcze jedno pytanie .. Czy wszystkie macie wesela dwudniowe? My pare tygodni temu zmieniliśmy zdanie i będzie jednodniowe. Ale za to jakie! Ciekawa jestem, czy jestem jedyna?

I jeszcze jedna sprawą chciałabym się podzielić. Pośrednio związaną ze ślubem. W piątek miałam rozmowę z szefem. Mam u niego umowę na czas określony (do końca lipca). Wcześniej mówił, ze jest ze mnie bardzo zadowolony i mówił, ze w najblizszym czasie przygotuje dla mnie nową, tym razem już na czas nieokreslony. Ale zmienił zdanie i powiedział, ze biorę ślub, wiec pewnie za chwilę będę chciała mieć 'dzieci, psa i kota', wiec on musi to wszystko jeszcze przemyslec!!!! No noz mi sie w kieszeni otwiera jak mysle, o tym dziadzie!!!!!!! Nie wiem co mam robic .. Powiedziałam, ze poki co nie mam takich planow, ale zreszta, to nie jego interes. Mam prawo do prywatnosci i nie moge byc dyskryminowana
hejka my mamy jednodniowe wesele

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
my też mamy jednodniowe

a tak w ogóle to witam
działo się coś ciekawego? widziałam suknię goszy i lubci

dzisiaj mnie kosmetyczka pomalowała makijaż wyszedł cudnie
niestety nie zrobiłam zdjęcia bo musiałam zaraz szybko leciec do pracy a teraz juz go zmyłam ale będę miała bardzo podobny do tego z załącznika
za próbny makijaż dałam 70zł

w pracy nudy klientów nie było jak to przy poniedziałku
mój dziadek ma jutro z rana operację na tą nogę więc proszę dziewczyny o kciuki oby się wszystko udało, w środę jadę z mamą go odwiedzic w szpitalu
fajnie też zastanawiam sie nad takim różem

Cytat:
cześć kochana...ciąglę się zastanawiałam, gdzie się razem NightbutterflyVIP podziewacie

ja mam jednodniowe

co do atrakcji. Kurde zdałam sobie sprawę, że u nas nie będzie żadnych atrakcji Ani fajerwerków, ani gołąbków, ani pokazów tańca czy zdjęć. Czy przez to wesele będzie nudne?
nie martw się u mnie też nie ma atrakcji na weselu

Cytat:
MAm dosyć Tż od poniedziałku do piątku całymi dniami pracuje, dzisiaj do tej pory nie wrócił ja w każdy weekend siedzę na uczelni i nawet nie możemy nic uzgodnić związanego z weselem aż mnie szlag trafia i do tego @
heh my po buty na ślub sie wybieramy jak sójki za morze

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Tak jak obiecałam, miałam to zrobić jakoś wcześniej, ale nie mam aparatu- został w pracy, telefonem jakoś wychodzi słabo, zrobiłam kamerą w komputerze, więc wydaje mi się, że kolory są lekko przekłamane, jak tylko będę miała możliwość zrobienia lepszych zdjęć to wstawię...

Przedstawiam Wam własnoręcznie przeze mnie robione zaproszenie, na mój ślub.

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
Kindziu - jest sliczna ta bizu... a moze napisz do artystki zapytanie czy i za ile dorobiłaby bransoletkę??

My lecimy na tydzień na Fuertaventurę mamy polecony hotel, jest przystosowany dla ludzi "aktywnych" ma salki fitness, wypozyczalnie rowerów itd. pewnie sobie wynajmiemy samochód na miejscu żeby objechać wyspę

Bardzo ładne - myślę że gościom będzie bardzo miło i to docenią bo naprawde sa nietuzinkowe.

Pogoda dzis przepaskudna... ciśnienie siada tak, że zaraz mi głowę zmiażdży...
achhh ta wyspa

Cytat:
my byliśmy na wybrzeżu Costa Calma na południu. Nie pamiętam dokładnie nazwy. Ale to zagłębie kitesurferów, trafiliśmy nawet na zawody. Plaża była cudowna, biały piasek i błękitna woda. Początkowo mieliśmy plan pożyczyć samochód na cały tydzień (byliśmy 2 tygodnie), ale po 3 dniach objechaliśmy dosłownie wszystko i nic nam nie zostało. Bardzo nam się podobało zachodnie wybrzeże - musicie zrobić sobie spacer tym wąziutkim przesmykiem znajdującym sie na wyspie (to tylko 3 km, które dzielą wschodnie wybrzeże od zachodniego) - pustki, zero ludzi, zarąbiste fale i przepiekne uformowane skały - serio, nigdzie takich nie widzialam. Na północy w Corralejo też było fajnie, ale to już bardziej turystyczne klimaty. Płynęliśmy na Lanzarote z Corralejo, jednodniowa wycieczka
nena też o Costa Calma mayślałam ze względu an piękne plaze a najbardziej mnie urzeka to że nie ma dużego tłoku i szukałam takiego miejsca gdzie bedziemy mogli cieszyc sie spokojem i soba heh a jadałas grilla z wulkanu?

Cytat:
W moim regionie na ok miesiąc do 2 tygodni przed ślubem rozdaje się rodzinie, znajomym, sąsiadom kołacz weselny. Jest to ciasto drożdżowe z serem, makiem lub jabłkami. My podajemy w takiej formie jak w załączniku, ale w większości regionu podaje się kołacz robiony na blachę ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%8...5%9Bl%C4%85ski ). Pakujemy po parę takich "placków" na tacę w celofan, dodajemy bilecik z wierszykiem i roznosimy bliskim. W zamian za kołacz dostajemy prezenty (najczęściej w dniu ślubu).
Kołacz weselny jest u nas formą zawiadomienia o ślubie i pamięci nie tylko o osobach, które zapraszamy na wesele, ale również o tych znajomych, dalszej rodzinie, która na wesele już się nie załapie a jest nam bliska.
fajne -smkowite
Stary 2012-03-13, 10:47   #3322
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Śliczna księga gości
Co do sali to nie przejmuj się, bo u nas jest podobna sytuacja, że właściciele nie mają ponoć zbyt dobrej opinii i dużo osób radziło nam się zastanowić. Jednak siostra TŻta robiła wesele w tym samym miejscu i z właścicielami nie było żadnych problemów. Więc myślę, że takie plotki trzeba brać z dystansem, być może okoliczni mieszkańcy mają dość hałasów co sobota i celowo rozpowszechniają takie opinie?
Oby tak właśnie było... On mieszka co prawda daleko od sali, ale ma kontakt z mieszkańcami i mówi, że są na nie, no i dodał dla dobicia, że jacyś jego znajomi byli tam na imprezie i byli niezadowoleni
Stary 2012-03-13, 10:48   #3323
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
Szczerze Ci wspołćzuję! Moze zmien lekarza .. Moze jak ktos spojrzy na to wszystko swiezym okiem, to Ci to bardziej pomoze.

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość

Jeeeej, sliczny ten projekt księgi gości! Nieźle utalentowana jesteś! Baaaaaardzo mi się podoba!!

Co do sali, to czy wujek powiedział Ci co dokładnie się tam pogorszyło? Czy jedzenie, obsługa, czy może coś jeszzce? Jak będziesz miała konkrety, to łatwiej to będzie załatwić. Nawet wyłożyćto na stół, gdy spotkasz się z właścicielem itp.

Cytat:
W ogóle to jestem nienormalna bo nie mam jeszcze sukni na wesele a szukam sukienki na poprawiny . Niuto mnie zainspirowała. Zastanawiam się nad tą ze starej kolekcji H&M, nie do zdobycia w sklepach ale do znalezienia na allegro bądź ebay (oczywiście za wyższą cenę ale przeboleję ). Co sądzicie o niej?
Śliczna sukienka!! A Ty jaka zgrabna i opalona, mniam

Cytat:
Mieszkamy w Niemczech, Tz pracuje w CH , a jesli chodzi o planowanie to pomaga nam moj kochany brat - gdyby nie on to nie wiem jakby to wszystko wygladalo No i net oczywisicie Najwieksze zmartwienie mam z sukienka, bo chcialam w Polsce ja kupic ale szczerze watpie czy w ciagu 2 tyg. znajde- bo nie chce i nie moge szyc- nie mam mozliwosci jezdzic na przymiarki a przed slubem bedziemy tylko tydzien wczesniej w Pl A u was jak to wyglada ??
My mieszkamy w UK, a swoją suknię kupowałam w Polsce. I różnie to bywa, ale uważam, że 2 tyodnie, to naprawdę dużo czasu, żeby wybrać suknię. Ja swoją znalazłam w pierwszym salonie, do jakiego weszłam Panie zdjeły mi miare w grudniu, w kwietniu będę na przymiarce, ale mówiły, że czasami, niektóe PMki nie mają zadnej przymiarki, tylko wtedy wazne jest zachowanie wymiarów ..
Stary 2012-03-13, 10:48   #3324
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość

Z tego co czytalam to zalatwiacie wszystko z niemieckim kosciolem czy jak to jest? bo my mimo ze tez mieszkamy tutaj to wszystkie papiery i wszystko zalatwiamy u ksiedza w Polsce hmm...
tak Kasiu, my wszystko zalatwiamy tutaj tzn wlasciwie juz zalatwilismy- protokol juz spisany, zadnej poradni, nauk i innych tego typu rzeczy tu nie ma Tydzien temu byl u nas w domu ksiadz i juz po sprawie Teraz tylko musimy doniesc mu nasze akty chrztu i bierzmowania On to wysle do Kurii, a potem Kuria do mojej parafii w Pl

Stary 2012-03-13, 10:50   #3325
klaudusk_a
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32892568]o matko a dał Ci skierowanie na badania przed dobraniem tabsów?[/QUOTE]

Ja badania miałam robione co miesiąc bo byłam w ciąży zanim zaczęłam brać tabletki

Zapraszam na mój blog
http://kikalifestyle.blogspot.com/
klaudusk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:50   #3326
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Zastanawiam się nad tą ze starej kolekcji H&M, nie do zdobycia w sklepach ale do znalezienia na allegro bądź ebay (oczywiście za wyższą cenę ale przeboleję ). Co sądzicie o niej?
Bardzo ładna i tobie w niej bardzo ładnie
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:52   #3327
D0tk4
Zadomowienie

Cytat:
tez w podobnym wieku spoznil mi sie okres o 2 miesiace... co ja wtedy przezylam to wole juz nie wspominac

co do mieszkania- na chwile obecna planujemy wynajac mieszkanie w Krk. Ale mozliwe ze zamieszkamy tez u mnie (tyle ze nie wiem czy chce) wiec w sumie to zobaczymy jak utra sie moje kontakty z rodzina. A pozniej sie budujemy. Musimy tylko znowu troche odlozyc
Ja wtedy wiedziałam, że to stres, bo TŻ był już na Wyspach i nie widziałam go 3 miesiące, wiec niemożliwością byłoby pojawienie się bobasa

Co do budowy domu, to zazdroszczę! My jeszcze nie wiemy gdzie się osiedlimy na stałe, dlatego w tym momencie nie wiemy co robić. Póki co wynajmujemy mieszkanie, ale po ślubie chyba kupimy mieszkanie w Krakowie i wynajmiemy (niech nam ktoś spłaca kredyt, a przynajmniej będziemy mieli jakąś nieruchomość).
Stary 2012-03-13, 10:52   #3328
Konto usunięte

Cytat:
Ja badania miałam robione co miesiąc bo byłam w ciąży zanim zaczęłam brać tabletki

ale przecież po ciąży hormony się zmieniają... może zmień lekarza, a przynajmniej wybierz się do innego
Stary 2012-03-13, 10:53   #3329
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

My mieszkamy w UK, a swoją suknię kupowałam w Polsce. I różnie to bywa, ale uważam, że 2 tyodnie, to naprawdę dużo czasu, żeby wybrać suknię. Ja swoją znalazłam w pierwszym salonie, do jakiego weszłam Panie zdjeły mi miare w grudniu, w kwietniu będę na przymiarce, ale mówiły, że czasami, niektóe PMki nie mają zadnej przymiarki, tylko wtedy wazne jest zachowanie wymiarów ..
no to podnioslas mnie na duchu, moze sie uda No wlasnie z tymi wymiarami to ja wlasnie jestem na diecie i chce zgubic troche kg

edit : fablous piekna sukienka a Ty jaka laska

Edytowane przez asienka213
Czas edycji: 2012-03-13 o 10:54
Stary 2012-03-13, 10:54   #3330
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
TENEBROSKO dzisiaj mamy 130 DDŚ
Faktycznie, hehe, ostatnio coś nie spoglądam na suwaczek. Już niewiele nam zostało, trzeba się cieszyć byciem Narzeczonką Mój TŻ mi mówi, że musi mnie rozpieszczać, bo już tylko kilka miesięcy będzie miał Narzeczoną :P

Cytat:
wow .. Ameryka Południowa! Super Moim marzeniem jest wejsc na Machu Picchu Jednak stwierdziłam, ze w podróży poślubnej chce miec biały piasek i przejrzysta wodę, wiec z ta wyprawa zaczekamy
Wiesz, to tylko takie moje domysły, nie wiem gdzie dokładnie trafi nam się wycieczka Ale mam powody podejrzewać taką destynację, bo osoba, która chce nam sprezentować tę podróż bardzo często sama odwiedzała ten kierunek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości