|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Trzy z Nas już mężów mają, kolejne PMki dni odliczają - PM 2012 cz. XX
Hej dziewczyny!
![]() ale się dzieje! Teraz odczuwam, że mamy mnóstwo rzeczy do załatwienia a czasu brakuje... Do załatwienia w tym tygodniu: 1 rozdać ostatnie zaproszenia, 2. dogadać się w sprawie dekoracji kościoła 3. znaleźć samochód i go zarezerwować 4. obgadać ostatecznie sprawę z drugim dniem. 5. zamówić pudełka na ciasto 6. ustalić plan dnia wesela i drugiego dnia (chodzi o wynajęcia autokaru na pierwszy i drugi dzień oraz pomyśleć o dodatkowym samochodzie, który odwoziłby ludzi w innych godzinach niż zaplanowany odjazd autokaru). 7. potwierdzić rezerwację pokoi. 8. wybrać w końcu piosenkę na pierwszy taniec no i pewnie jeszcze mnóstwo innych spraw do załatwienia.... Cytat:
Cytat:
a już miałam sobie ją kupić na wesele kolezanki w kwietniu i potem wykorzystać ją na weselu u znajomych we wrzesniu. Natomiast na poprawiny kupię coś w sklepie aggi - widziałam, że mają tam ładne propozycje kremowych sukienek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie będą to typowe poprawiny typu 3 gorące dania z muzką, lecz taki poczęstunek. Poza tym dla znajomych mamy udostepniony dom, gdzie mogą sobie siedzieć od piątku do poniedziałku włącznie, więc pewnie po całym obiedzie (jak już ciocie z wujkami sobie pójdą) przeniesiemy się tam na kameralną imprezkę
|
|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32892270]melod_y Ty masz anielską cierpliwość do tej babki...
Wg. mnie nie ma co przesadzać z wystawną kolacją w końcu to rodzice, i pewnie jeszcze nie raz u Was będą gościć[/QUOTE] ja nie mam cierpliwosci. Jestem nerwowa osoba i az mna trzesie... Niby to fajna babka, nie powinnam miec nic do niej, w sumie jak widzicie sama gdybam co moze sie stac, ale pamietam jak przyjechalismy do domu TZ powiedziec o zareczynach to pierwszym pytaniem bylo GDZIE BEDZIECIE MIESZKAC.. nawet nie wiecie jak mnie to zatkalo, bo jak wiadomo po zareczynach czlowiek jest w euforii, szczesciu i radosci i ma czas jeszcze na takie przemyslenia.. Pierwsze co to powiedzialam ze U mnie w domu bo mamy cale pietro z osobnym wejscie itp. oczywiscie dodala ze mozemy u nich. (czyli nie jest chyba taka zla,, ale tym pytaniem mnie zabila )Oczywiscie moi rodzice nie wiedza o tym co powiedzialam, bo w sumie nie wiem czy chce tu mieszkac.
|
#3303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale powiem Wam jak mi pięknie teraz w domu pachnie maślanym ciastem (bo ta kruszonka na wierzchu to właśnie taka jest)
|
|
#3304 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3305 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tego co czytalam to zalatwiacie wszystko z niemieckim kosciolem czy jak to jest? bo my mimo ze tez mieszkamy tutaj to wszystkie papiery i wszystko zalatwiamy u ksiedza w Polsce hmm... |
|
|
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przypuszczam, że to wina hormonów bo nawet tabsy mi nie pomogły i najpierw miałam okres co 18 dni (jakoś od ponad roku) a ostatni okres dostałam po 16 dniach
|
|
|
|
#3307 |
|
Konto usunięte
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3308 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja swoją Teściową uwielbiam (gorzej z Teściem :P), ale ostatnio zaczęła grać mi na nerwach, gdy przyszło do rozmowy o podróży poślubnej. Bo rodzice TZ, to wlasciwie caly czas pracują, nigdzie nie jeżdzą i nie rozumieja, ze chcemy gdzies egotycznie, poza Europę. A u mnie w domu zawsze dużo się podróżowało, moi rodzice pare razy w roku gdzieś wyskakują, wiec to dla mnie rzecz naturalna i mnie wkuzra jej gadanie .. Ale niech sobie pogada, jak musi, my i tak polecimy :P |
||
|
|
|
#3309 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Poczytałam, ponadrabiałam, ale nie będę każdej odpisywać.... Gratuluję sukien, DDŚ, załatwionych spraw, obrączek, ręcznie robionych zaproszeń, sukien na drugi dzień, biżuterii A kciuki trzymam za fasolki/orzeszki, spotkania z teściami, zdrowie i całą resztę spraw ![]() Dziękuję Wam za słowa pocieszenia co do sukni... Ale wątpliwości mam nadal... Dostałam dziś projekt księgi gości: okładka i strona tytułowa, którą im wysłałam - niewiele zmniejszyli, więc jestem zadowolona, bo w końcu coś, co sama zrobiłam ![]() I mamy też problem z salą: otóż mój wujek, który mieszka w okolicy sali mówił, iż nie mają już tak super opinii, jak kiedyś i że mamy się dobrze zastanowić, czy chcemy tam wesele. W niedzielę mamy mieć spotkanie z właścicielem, na którym mieliśmy spisywać umowę z wkładką o menu i płacić drugą ratę zaliczki, a teraz pojawiły się wątpliwości... |
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
ja uciekam
![]() musze dzisiaj porobic trszke bizu bo mam spore zamowienia
|
#3311 |
|
Raczkowanie
|
A ja do gina idę w czwartek tak kontrolnie żeby wiedzieć jak się przygotować do ewentualnej ciąży.
Ja w zeszłym roku też miałam nadżerkę wypalaną albo zamrażaną już nie pamiętam ale była ona bardzo mała i mnie nic nie bolało. Powinnam też zrobić cyto bo ostatni raz robiłam w zeszłym roku w maju a powinno się chyba robić ją raz do roku. |
|
|
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32892501]masz może przepis?[/QUOTE]
Mam w domu przepis na kołacz na blachę, więc gdybyś była zainteresowana mogę Ci wysłać. Na te "placki" czy drożdżówki" (nie wiem jak to nazwać, u nas to są po prostu kołocze) nie mam niestety. Ale mogę się uśmiechnąć do cioci, gdybyś chciała Mam też przepis na takie malusie kołoczyki (trochę inne w smaku, ale też z ciasta drożdżowego), bez kruszonki na górze, ale z jabłkami w środku. Wychodzą przepyszne, tylko dużo z nimi roboty bo trzeba ciasto formować i układać w takie poduszeczki.
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
niuto sukienka na poprawiny ekstra
![]() kindzia śliczna biżuteria ![]() Widziałam, że przewijał się temat marynarki u Pana Młodego, czy zdejmować czy nie. Ja jednak jestem zdania, że Pan Młody powinien zostać w marynarce. TŻ już się z tym pogodził . Na szczęście u nas na sali jest klimatyzacja, więc mam nadzieję, że nie będzie źle. W kwestii podróży poślubnej to my bardzo byśmy chcieli ale nie wiadomo jak z urlopami, raczej małe szanse w związku z tym, że już na ślub będziemy brać po kilka dni wolnego. Ale cały czas liczę na to, że się uda . Nasze typy to póki co któraś z wysp kanaryjskich lub Madera, ewentualnie Loret de Mar (chociaż tutaj chyba przerażają nas tłumy). Jesli nie uda nam się dostać urlopu to wyrwiemy się gdzieś na weekend, np do Pragi a dłuższy wyjazd przełożymy.Powiem wam, że coraz bardziej przeraża mnie fakt, że do ślubu 5 miesięcy a ja nadal nie mam sukni... Chociaż jestem już prawie zdecydowana na tą muślinową, którą już wam wklejałam kiedyś i do niej pas z kryształków. Dziś chyba pojadę do znajomej krawcowej, która zajmuje się szyciem sukien ślubnych. Chciałam póki co niezobowiązująco z nią porozmawiać, przedstawić moje pomysly i jak ona je widzi . Czy się podejmie oraz za jaką cenę. Jeśli będzie rzeczowa i konretna to może zdecyduję się szyć a jeśli usłyszę coś w rodzaju "nie nie wiem, spróbujemy, zobaczymy co wyjdzie" to dziękuję, wtedy zamówię z salonu. Wolę oszczędzić sobie nerwów ![]() W ogóle to jestem nienormalna bo nie mam jeszcze sukni na wesele a szukam sukienki na poprawiny . Niuto mnie zainspirowała. Zastanawiam się nad tą ze starej kolekcji H&M, nie do zdobycia w sklepach ale do znalezienia na allegro bądź ebay (oczywiście za wyższą cenę ale przeboleję ). Co sądzicie o niej?
|
|
|
|
#3314 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a kciuki to my juz zaczynamy trzymac - wczesniej = zapobiegawczo
|
|
|
#3315 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
więc jak będziesz miała to chętnie skorzystam
|
|
|
|
|
#3316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do mieszkania- na chwile obecna planujemy wynajac mieszkanie w Krk. Ale mozliwe ze zamieszkamy tez u mnie (tyle ze nie wiem czy chce) wiec w sumie to zobaczymy jak utra sie moje kontakty z rodzina. A pozniej sie budujemy. Musimy tylko znowu troche odlozyc ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- s Cytat:
![]() Mozliwe ze stres.. Mam nadzieje
|
|
#3317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do sali to nie przejmuj się, bo u nas jest podobna sytuacja, że właściciele nie mają ponoć zbyt dobrej opinii i dużo osób radziło nam się zastanowić. Jednak siostra TŻta robiła wesele w tym samym miejscu i z właścicielami nie było żadnych problemów. Więc myślę, że takie plotki trzeba brać z dystansem, być może okoliczni mieszkańcy mają dość hałasów co sobota i celowo rozpowszechniają takie opinie? |
|
|
|
|
#3318 |
|
Zadomowienie
|
Fablous: suknia na poprawiny bardzo ładna
|
|
|
|
#3320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hotelik fajny będziecie zadowoleni. Ile płacicie jesli to nie tajemnica i kiedy lecicie? Cytat:
|
||
|
|
|
#3321 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
my mamy jednodniowe wesele Cytat:
też zastanawiam sie nad takim różem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ze względu an piękne plaze a najbardziej mnie urzeka to że nie ma dużego tłoku i szukałam takiego miejsca gdzie bedziemy mogli cieszyc sie spokojem i soba heh a jadałas grilla z wulkanu? Cytat:
|
|
#3322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3323 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szczerze Ci wspołćzuję! Moze zmien lekarza .. Moze jak ktos spojrzy na to wszystko swiezym okiem, to Ci to bardziej pomoze.Cytat:
![]() Co do sali, to czy wujek powiedział Ci co dokładnie się tam pogorszyło? Czy jedzenie, obsługa, czy może coś jeszzce? Jak będziesz miała konkrety, to łatwiej to będzie załatwić. Nawet wyłożyćto na stół, gdy spotkasz się z właścicielem itp. Cytat:
![]() Cytat:
Panie zdjeły mi miare w grudniu, w kwietniu będę na przymiarce, ale mówiły, że czasami, niektóe PMki nie mają zadnej przymiarki, tylko wtedy wazne jest zachowanie wymiarów ..
|
||||
|
|
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
tak Kasiu, my wszystko zalatwiamy tutaj tzn wlasciwie juz zalatwilismy- protokol juz spisany, zadnej poradni, nauk i innych tego typu rzeczy tu nie ma Tydzien temu byl u nas w domu ksiadz i juz po sprawie Teraz tylko musimy doniesc mu nasze akty chrztu i bierzmowania On to wysle do Kurii, a potem Kuria do mojej parafii w Pl
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;32892568]o matko
a dał Ci skierowanie na badania przed dobraniem tabsów?[/QUOTE]Ja badania miałam robione co miesiąc bo byłam w ciąży zanim zaczęłam brać tabletki |
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do budowy domu, to zazdroszczę! My jeszcze nie wiemy gdzie się osiedlimy na stałe, dlatego w tym momencie nie wiemy co robić. Póki co wynajmujemy mieszkanie, ale po ślubie chyba kupimy mieszkanie w Krakowie i wynajmiemy (niech nam ktoś spłaca kredyt, a przynajmniej będziemy mieli jakąś nieruchomość). |
|
|
|
|
#3328 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No wlasnie z tymi wymiarami to ja wlasnie jestem na diecie i chce zgubic troche kgedit : fablous piekna sukienka a Ty jaka laska
Edytowane przez asienka213 Czas edycji: 2012-03-13 o 10:54 |
|
|
|
|
#3330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Faktycznie, hehe, ostatnio coś nie spoglądam na suwaczek. Już niewiele nam zostało, trzeba się cieszyć byciem Narzeczonką
Mój TŻ mi mówi, że musi mnie rozpieszczać, bo już tylko kilka miesięcy będzie miał Narzeczoną :PCytat:
Ale mam powody podejrzewać taką destynację, bo osoba, która chce nam sprezentować tę podróż bardzo często sama odwiedzała ten kierunek
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

a już miałam sobie ją kupić na wesele kolezanki w kwietniu i potem wykorzystać ją na weselu u znajomych we wrzesniu. 
Ani fajerwerków, ani gołąbków, ani pokazów tańca czy zdjęć. Czy przez to wesele będzie nudne?

)

a dał Ci skierowanie na badania przed dobraniem tabsów?

A dawniej tez mialam na tip top, przewidujac nawet o której porze dnia dostane.. A teraz nie wiem co sie ze mna dzieje 

).