|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
nieraz nie mam czasu wieczorem dla siebie, bo chcę i maseczkę polozyć, i inne pieroły, a tu się nie da a jak juz dzieci spią to człowiek taki zmęczony, że tylko szybki prysznic i spać |
|
|
|
|
#3782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Bartessa ja tak mam. To znaczy takie mam odczucie. Ale nie zawsze to jest spowodowane tym, ze zajmuje sie Antkiem, tylko moim uzaleznieniem od kompa tez. Teraz jak Antek nie spi, to wylaczam, zeby mnie nie kusilo i bawimy sie cala trojka, oczywiscie jak dziewczyny w domu. Krystianek, Ida
|
|
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie obejrzałam przerażający filmik i chyba dotyczy niedoboru witaminy D-chyba, bo nie mam głośnika, a tam jest napisane po niemiecku.
Wkleję link dla chętnych: http://www.youtube.com/watch?v=L1f8X...Qpd7oAAbmbgo8= Chyba kupię Julci nową witaminę D z innej firmy. Wasze dzieci przyjmują witaminę D?? |
|
|
|
#3784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
do tej pory w zestawie witamin ale od 2 tyg. Igi dostaje Devikap i tran Mollera
|
||
|
|
|
#3785 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczka, ja niemieckiego nie znam, a skąd wiesz,że to o wit D?, ale nie zdaje mi się żeby były takie skutki niedoboru tej witaminy, no ale ja sie nie znam,
ja cały czas daję wit. D, od urodzenia a Marina co ja jeszczę robię, to jak ściągam suche pranie ze sznurka to w to pranie sadzam Nati, i ona ma radochę, przezuca ubrania, oglada, bawi się nimi,
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Monia wkleiła link o wycofaniu dwóch witamin D z aptek i pod tym artykułem w komentarzach znalazłam link do tego filmu z podpisem, że to do tematu.
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie, dwa dnie się zabieram żeby się do czegoś Wam przyznać... Ja to jestem mega To co ja mam na twarzy to nie przebarwienia ![]() Sprawdzałam u dr google ![]() Mam po prostu takie zaczerwienienia w różnych miejscach. To nie są też popękane naczynka krwionośne. Mam chyba bardzo wrażliwą skórę. Ale z tego kremu nawilżającego to skorzystam raczej Teliknie zazdroszczę nocy. Masakra. Dobrze, że Jasieńkowi nic się nie stało- oczywiście poza strachem którego się wszyscy najedliście. Żanetaja nie będę nic z Radziem kombinować. Sam mi się ustawi jak będzie chciał po zmianie czasu. Ja nic z nim na siłę nie robię. Brumku ja wiedziałam, że Ty mi ten krem Clarins polecisz Ale dla mnie to kosmiczna cena.A co do pierożków... To ugotowałam budyń wg przepisu tylko z mniejszą ilością mleka (niewiele mniejszą) dzień wcześniej, bo się fajnie ścina i bezproblemowo nakłada na ciasto. Zawijam, smaruję rozbełtanym jajkiem i posypałam brązowym cukrem- dlatego, że zapomniałam budyń posłodzić i bałam się, że może być mało słodkie. Z tym cukrem wyszło super, smaczne i ładnie pierożki wyglądały. Kiedyś przy zawijaniu dodawałam rodzynki, też pyszne było. SweetAngel1984 dorastają nam dzieciaczki Już chyba tak łatwo nie będzie, że odłożymy i pójdą spać. Będą więcej wymagały Nie wiem.Mi Radziu zawsze przy piersi zasypiał a teraz ma gdzieś. Puści pierś, pogrucha, śmieje się, znowu łapie. Słodkie to ale czasem doprowadza mnie do szału. Zostawiam go na parę chwil i znowu z cyckiem próbuję. Ale najczęściej kończy się na tym, że Tż bierze go do łóżeczka, 2 min pobuja, ponuci mu i Radziu śpi. Cwaniaczek. jacieeeee doczytałam, że Ty też miałaś przeboje z Dominikiem. Najbardziej przeraziła mnie ta słuchawka od prysznica. Dobrze, że nic się nie stało. Opatrzność Boska czuwa O i agni82 z Emilem i kanapą też... dziubek79 Szymek na rowerze??? Genialny jest!Będzie dobrze Rany dziewczyny... Radek już wstał po drzemce a ja nic nie zrobiłam Nawet wizażu nie nadrobiłam a mam tylko dwie strony Krystian , Ida dla Wad kochane dzieciaczki ![]() kl aski:alibany dla raczkującej Aluni ![]() Marina1 Radziu ma tylko zabawki, które od kogoś dostał. Bardzo mało ma od nas, może ze 2-3 zabawki i to takie niedrogie. Zastanawiam się nad tym garnuszkiem z fiszera tylko.. Patik dla Ciebie z refleks ![]() ![]() Radek ma czasem zmarznięte stopy. Mama moja mówiła, że to niedobrze bo kataru może dostać od tego. Ile w tym prawdy to nie wiem. Strułaś się szarlotką? Pewnie jakieś trefne jabłka? Ciekawe czemu. SweetAngel1984 u mnie też szaro buro i cisza ![]() Też mi się dzisiaj jakieś głupoty śniły. Wiecie, mi to się prawie zawsze śni, że gdzieś nie mogę zdążyć, znaleźć i takie bzdury. Nie lubię tego. Cześć! Radek już drugą kupę dzisiaj zrobił. Żeby jeszcze takie śmierdzące nie były to bym jakoś chętniej je zmieniała. Noce mamy jak z bajki ale się nie chwalę. Wysypiam się. Połowę żółtka daję się prze dwa tygodnie co drugi dzień? ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Tak. Daję Devikap. Jedną kropelkę codziennie. |
|
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się pochwalić, że mamy już 6 ząbków
|
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Alem strzeliła posta.
|
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
A czemu tylko przez 2??
|
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A ja się zapomniałam pochwalić, że Radek mówi mama ![]() Raczej nieświadomie... chociaż jak się w niedzielę obudził z drzemki to się wiercić zaczął i zawołał mama ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- tak strzeliłam bo nie wiem po jakim czasie się daje całe. Tak mi się coś wydawało, że pół przez dwa.
|
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaniedbałam to żółtko, ale od dzisiaj musze się zmobilizować i dawać dziecku pół co drugi dzień. |
|
|
|
|
#3793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() teraz szukam fotelika do karmienia
|
|
|
|
|
#3794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i parę dni temu chyba seet podawała przepis na zupkę buraczkową nie mogę znaleźć, |
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
nie mam czasu poczytać więc tylko witam się i chciałam się pochwalić że mamy pierwszego zabka!! ![]() w końcu wyszedł, po paru nieprzespanych nocach.... , dziś było dobrze, spała ładnie i pobudka na jedzenie dopiero o 5:40. Cytat:
, właśnie najchętniej chciałabym, sprzedać komuś z odbiorem osobistym żeby nie bujać się z kurierami, nawet nie mam pojęcia ile może kosztować wysyłka takiego wózka![]() Dobra, lecimy na dwór.
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
trochę moze tak jest, ale u mnie i tak artur czesto bawil sie sam (nie chcial nas w pokoju, wyganiał) a teraz z kingą i ma z tego kupe smiechu, wiecej niz podczas zabawy z nami. jak ona spi to i tak ma 100% naszej uwagi i to wykorzystuje (gramy wtedy w gry, czytamy). rysownaie itp. prace artystyczne to robi jak mu sie zachce, czasem omagam. w sumie najczesciej nie moge pomoc tylko jak karmie, rozumie juz to i czeka. cierpliwosci tez go to uczy. literek uczy sie w sumie sam rpzez się jak o cos pyta
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1/2 buraczka kawałeczek selera (moze uczulac) kawaleczek pora 1/2 ziemniaczka 1/2 marchewki troszkę pietruszki (moze bys natka) noi oliwa z oliwek gotowałam wszystko razem potem wyjelam por dodalam oliwy i zblenderowala Ja sobie przekopiowałam ![]() Dzięki Sweet |
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-03-13 o 10:59 |
|
|
|
|
#3799 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc i czołem mamuski :Hi:
Najlepsze zyczonka dla dzisiejszych solenizantow Piszecie o dawaniu żółtka. W sklepach są gotowe sloiczki z bobovity z dodatkiem żółtka. Wczoraj kupiłam i Dawalam juz Wiki. Zabawki... Ja tez nie kupuje JAKIS wymyslnych. U nas najlepsza zabawka to troszkę napompowany balonik. Wiki go ściska, mietosi, gryzie. Tylko trzeba pilnować, jak pęknie to od razu zabieram bo Moze zjeść. Lece na śniadanie... Bede pozniej |
|
|
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://kontakt24.tvn.pl/temat,apteki...l?category Id=2 witamina D!!! Agadus, to ten link. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-03-13 o 11:08 |
|
|
|
|
#3801 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliweczka ja też dawałam wcześniej właśnie d-vitum, ale potem nie było w aptece i teraz mam co innego. W artykule pisze, że producent wykrył, iż zawartość witaminy jest mniejsza niż podowana w ulotce. Nie sądzę, że spowodowała niedobór u Dominika bo nie zauważyłam żadnych objawów. Pani pediatra też twierdzi, że to okaz zdrowia, więc się nie przejmuję. Kup inną witaminę i będzie gitarra.
Monia kusisz na tą swoją spacerówkę. Muszę ją gdzieś oblukać na żywo. Myślałam też nad tym Espiro Magic ale jest sporo droższa i wtedy musiałabym swojego jedo sprzedać. A nie widzę tych małych kułeczek na śniegu. Co myślicie? Youyou za ząbka wielkie
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3803 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie!
Straszny ten filmik...Ciekawe czy to faktycznie przez niedobór wit D, aż nie chce mi się wierzyć.. A ja mam dzisiaj humor do Karol odebrał moje wyniki prześwietlenia kręgosłupa. i mam podejrzenie dyskopatii. A do tego w ubiegłym tygodni robiłam wyniki od endo i tez nie sa najlepsze, TSH tym razem poniżej normy a poprzednio miałam powyżej 7, teraz 0,19. A do tego anty TG(przeciwciała) dużo powyżej normy 699(norma 115). Znowu będzie zmiana tabletek, ale boję się, że mam jakieś zapalenie i usg będzie trzeba robić... Najgorsze jest to, że chcielibysmy już zacząć się starać o dzidziusia tak na poważnie, ale nie wiem czy z takimi schorzeniami to dobry teraz moment. ![]() To to na smęciłam...
|
#3804 | |
|
Wtajemniczenie
|
ło matko, no to
, mojej to dopiero się 2 przebijająCytat:
za mamę
|
|
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do spacerówek, to my mamy wózek trzy w jednym z baby merc i ostatnio przymierzalismy spacerówkę i do niej Julcię, ale ,,ginęła" w niej, za malutka jest jeszcze na taki wózek no i też była trochę wystraszona takim pojazdem. Jeszcze ze dwa miesiące pewnie w gondolce pojeździmy.
|
|
|
|
|
#3806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Btw nawet nie wiedziałam, że słoneczko też ze smoczki ![]() Ja jestem za Twoją propozycją ![]() A co do zabawek to mam taką samą sytuację, czasem chodzimy z mężem po sklepie i przykro nam się robi, że nie stać nas na te wszystkie drogie zabawki...
|
|
#3807 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
QUOTE=Lili 83;32893096]1/2 buraczka kawałeczek selera (moze uczulac) kawaleczek pora 1/2 ziemniaczka 1/2 marchewki troszkę pietruszki (moze bys natka) noi oliwa z oliwek gotowałam wszystko razem potem wyjelam por dodalam oliwy i zblenderowala Ja sobie przekopiowałam ![]() Dzięki Sweet a ja obiadek prawie gotowy, zupka Natitez się gotuje, nakarmimy się i idę do komisu diecięcego, bo wczoraj mąż oddał wózek, a ja dzisiaj podpiszę umowę i takie tam , a i jeszcze dam kilka ubrań Nati, wcale nie zniszczone, |
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojej...to niedobrze z Twoim kręgosłupem to teraz musisz pochodzić trochę po lekarzach niestety![]() Ja też mam problemy z TSH i mój lekarz mi mówił, że kolejne dziecko musi być zaplanowane, a to TSH ciagle sprawdzane, a zwłaszcza przy staraniach musi być w normie(u mnie mówił o 1-2) więc na Twoim miejscu zaczekałabym trochę(oczywiście przez ten czas wykonaj szereg badań, a najlepiej zapytaj swojego endo, czy nie widzi przeszkód, żebyś zaszła w ciażę) ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- [QUOTE=agadus;32893663] QUOTE=Lili 83;32893096]1/2 buraczka kawałeczek selera (moze uczulac) kawaleczek pora 1/2 ziemniaczka 1/2 marchewki troszkę pietruszki (moze bys natka) noi oliwa z oliwek gotowałam wszystko razem potem wyjelam por dodalam oliwy i zblenderowala A nie zagęszczacie tej zupki jakimś kleikiem czy coś coś takiego? takie rzadkie wychodzi? |
|
|
|
|
#3809 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak balon pęknie to Wiki najpierw patrzy zdziwiona gdzie on sie podział a pozniej wybucha śmiechem
|
|
|
|
#3810 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Oliweczka1985;32893 685]
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

)

i masz rację, robią robotę
. Gdzie się podziała moja dawna kreatywność, no gdzie 

To co ja mam na twarzy to nie przebarwienia
Genialny jest!
kl aski:

Albo inaczej. To taka propozycja. Bo właśnie patrzę na pogodę na tydzień i ma padać, więc raczej wózki odpadają.
to teraz musisz pochodzić trochę po lekarzach niestety