Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 10:23   #3781
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
a nie masz tak ze to starsze dziecko zaniedbujesz? tzn poswięcasz mu mniej czasu?

ja to widze bardzo czesto u siebie. Bartek czesto chce cos, a ja nie potrafie mu pomoc bo karol placze itp. Nie mam czasu uczyc sie z nim np. literek, czy innych rzeczy.
może na początku tak bylo teraz nie, po przedszkolu, czas ma zapewniony, jakieś gry, nawet kolorowanie , a wieczorami zawsze ma czytane książeczki, zazwyczaj to mąż czyta bo ja w tym samym czasie małą usypiam,
nieraz nie mam czasu wieczorem dla siebie, bo chcę i maseczkę polozyć, i inne pieroły, a tu się nie da a jak juz dzieci spią to człowiek taki zmęczony, że tylko szybki prysznic i spać

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:23   #3782
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
a nie masz tak ze to starsze dziecko zaniedbujesz? tzn poswięcasz mu mniej czasu?

ja to widze bardzo czesto u siebie. Bartek czesto chce cos, a ja nie potrafie mu pomoc bo karol placze itp. Nie mam czasu uczyc sie z nim np. literek, czy innych rzeczy.

Bartessa ja tak mam. To znaczy takie mam odczucie. Ale nie zawsze to jest spowodowane tym, ze zajmuje sie Antkiem, tylko moim uzaleznieniem od kompa tez. Teraz jak Antek nie spi, to wylaczam, zeby mnie nie kusilo i bawimy sie cala trojka, oczywiscie jak dziewczyny w domu.

Krystianek, Ida
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:25   #3783
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Właśnie obejrzałam przerażający filmik i chyba dotyczy niedoboru witaminy D-chyba, bo nie mam głośnika, a tam jest napisane po niemiecku.

Wkleję link dla chętnych:

http://www.youtube.com/watch?v=L1f8X...Qpd7oAAbmbgo8=

Chyba kupię Julci nową witaminę D z innej firmy.

Wasze dzieci przyjmują witaminę D??

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:28   #3784
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Monia mamy już 3 takie młotki i masz rację, robią robotę
o butelce z czymś w środku też nie pomyślałam . Gdzie się podziała moja dawna kreatywność, no gdzie
ja tez mam taki mloteczek

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Właśnie obejrzałam przerażający filmik i chyba dotyczy niedoboru witaminy D-chyba, bo nie mam głośnika, a tam jest napisane po niemiecku.

Wkleję link dla chętnych:

http://www.youtube.com/watch?v=L1f8X...Qpd7oAAbmbgo8=

Chyba kupię Julci nową witaminę D z innej firmy.

jasne ze tak
do tej pory w zestawie witamin ale od 2 tyg. Igi dostaje Devikap i tran Mollera
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:31   #3785
agadus
Wtajemniczenie

Oliweczka, ja niemieckiego nie znam, a skąd wiesz,że to o wit D?, ale nie zdaje mi się żeby były takie skutki niedoboru tej witaminy, no ale ja sie nie znam,
ja cały czas daję wit. D, od urodzenia

a Marina co ja jeszczę robię, to jak ściągam suche pranie ze sznurka to w to pranie sadzam Nati, i ona ma radochę, przezuca ubrania, oglada, bawi się nimi,

Stary 2012-03-13, 10:33   #3786
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Oliweczka, ja niemieckiego nie znam, a skąd wiesz,że to o wit D?, ale nie zdaje mi się żeby były takie skutki niedoboru tej witaminy, no ale ja sie nie znam,
Monia wkleiła link o wycofaniu dwóch witamin D z aptek i pod tym artykułem w komentarzach znalazłam link do tego filmu z podpisem, że to do tematu.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-13, 10:37   #3787
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Niżej prosiłaś o pomoc więc piszę

Jako krem nawilżający polecam Ci z serii SVR - http://www.svr.pl/produkty/hydratante-krem-nawilzajacy/.. miałam i jak dla mnie najlepszy krem na świecie.. jeśli nie chcesz od razu wydawać pieniędzy a nie wiadomo jak Ci posłuży to poproś w aptece o próbki..

W ogóle kosmetyki SVR są rewelacyjne, wydajne i super działają..

Na przebarwienia mają też dobry krem - http://www.svr.pl/produkty/clairial-...przebarwienia/
Dzięki

Wiecie, dwa dnie się zabieram żeby się do czegoś Wam przyznać...
Ja to jestem mega To co ja mam na twarzy to nie przebarwienia
Sprawdzałam u dr google
Mam po prostu takie zaczerwienienia w różnych miejscach. To nie są też popękane naczynka krwionośne.
Mam chyba bardzo wrażliwą skórę.

Ale z tego kremu nawilżającego to skorzystam raczej

Teliknie zazdroszczę nocy. Masakra. Dobrze, że Jasieńkowi nic się nie stało- oczywiście poza strachem którego się wszyscy najedliście.

Żanetaja nie będę nic z Radziem kombinować. Sam mi się ustawi jak będzie chciał po zmianie czasu. Ja nic z nim na siłę nie robię.

Brumku ja wiedziałam, że Ty mi ten krem Clarins polecisz Ale dla mnie to kosmiczna cena.

A co do pierożków... To ugotowałam budyń wg przepisu tylko z mniejszą ilością mleka (niewiele mniejszą) dzień wcześniej, bo się fajnie ścina i bezproblemowo nakłada na ciasto. Zawijam, smaruję rozbełtanym jajkiem i posypałam brązowym cukrem- dlatego, że zapomniałam budyń posłodzić i bałam się, że może być mało słodkie. Z tym cukrem wyszło super, smaczne i ładnie pierożki wyglądały. Kiedyś przy zawijaniu dodawałam rodzynki, też pyszne było.

SweetAngel1984 dorastają nam dzieciaczki Już chyba tak łatwo nie będzie, że odłożymy i pójdą spać. Będą więcej wymagały Nie wiem.
Mi Radziu zawsze przy piersi zasypiał a teraz ma gdzieś. Puści pierś, pogrucha, śmieje się, znowu łapie. Słodkie to ale czasem doprowadza mnie do szału. Zostawiam go na parę chwil i znowu z cyckiem próbuję. Ale najczęściej kończy się na tym, że Tż bierze go do łóżeczka, 2 min pobuja, ponuci mu i Radziu śpi. Cwaniaczek.

jacieeeee doczytałam, że Ty też miałaś przeboje z Dominikiem. Najbardziej przeraziła mnie ta słuchawka od prysznica. Dobrze, że nic się nie stało. Opatrzność Boska czuwa

O i agni82 z Emilem i kanapą też...

dziubek79 Szymek na rowerze???
Genialny jest!
Będzie dobrze

Rany dziewczyny... Radek już wstał po drzemce a ja nic nie zrobiłam Nawet wizażu nie nadrobiłam a mam tylko dwie strony

Krystian , Ida dla Wad kochane dzieciaczki kl aski:

alibany dla raczkującej Aluni

Marina1 Radziu ma tylko zabawki, które od kogoś dostał. Bardzo mało ma od nas, może ze 2-3 zabawki i to takie niedrogie. Zastanawiam się nad tym garnuszkiem z fiszera tylko..

Patik dla Ciebie z refleks Złapanie Sary w locie toż to wyczyn godny
Radek ma czasem zmarznięte stopy. Mama moja mówiła, że to niedobrze bo kataru może dostać od tego. Ile w tym prawdy to nie wiem.
Strułaś się szarlotką? Pewnie jakieś trefne jabłka? Ciekawe czemu.

SweetAngel1984 u mnie też szaro buro i cisza
Też mi się dzisiaj jakieś głupoty śniły. Wiecie, mi to się prawie zawsze śni, że gdzieś nie mogę zdążyć, znaleźć i takie bzdury. Nie lubię tego.

Cześć!
Radek już drugą kupę dzisiaj zrobił. Żeby jeszcze takie śmierdzące nie były to bym jakoś chętniej je zmieniała.

Noce mamy jak z bajki ale się nie chwalę. Wysypiam się.

Połowę żółtka daję się prze dwa tygodnie co drugi dzień?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:

Tak. Daję Devikap. Jedną kropelkę codziennie.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:37   #3788
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Zapomniałam się pochwalić, że mamy już 6 ząbków

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-13, 10:37   #3789
Lili 83
Zakorzenienie

Alem strzeliła posta.
Stary 2012-03-13, 10:38   #3790
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Połowę żółtka daję się prze dwa tygodnie co drugi dzień?

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

A czemu tylko przez 2??

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-13, 10:39   #3791
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

A ja się zapomniałam pochwalić, że Radek mówi mama
Raczej nieświadomie... chociaż jak się w niedzielę obudził z drzemki to się wiercić zaczął i zawołał mama Ale leciałam do niego! Jak na skrzydłach

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

Cytat:
A czemu tylko przez 2??

tak strzeliłam bo nie wiem po jakim czasie się daje całe.
Tak mi się coś wydawało, że pół przez dwa.
Stary 2012-03-13, 10:45   #3792
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

Raczej nieświadomie... chociaż jak się w niedzielę obudził z drzemki to się wiercić zaczął i zawołał mama Ale leciałam do niego! Jak na skrzydłach

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

tak strzeliłam bo nie wiem po jakim czasie się daje całe.
Tak mi się coś wydawało, że pół przez dwa.
Brawa za mamę
Ja zaniedbałam to żółtko, ale od dzisiaj musze się zmobilizować i dawać dziecku pół co drugi dzień.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-13, 10:45   #3793
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
no telepie troche bardziej niz w takiej duzej spacerowce (mam inna, wklada sie na stelaz gondoli, tam tez pompowane a nie piankowe koła...), ale kindze ne rpzeszkadza, spi jak zaklęta. za to np. w CH kółka czasem gleby nie łapia, bo zbyt płasko jest i tak stola w miejscu zamiast sie obracac (nie czuc tego podczas jazdy ale ze skręcaniem wtedy gorzej). nie ma (chyba) blokady by jechało prosto tylko, kółka skrętne (ale ja to lubie)
to teraz już wiem wszystko, dzięki tż z pracy wróci będziemy decydować
teraz szukam fotelika do karmienia
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:51   #3794
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Monia wkleiła link o wycofaniu dwóch witamin D z aptek i pod tym artykułem w komentarzach znalazłam link do tego filmu z podpisem, że to do tematu.
a gdzie jest ta lista??
i parę dni temu chyba seet podawała przepis na zupkę buraczkową nie mogę znaleźć,

Stary 2012-03-13, 10:52   #3795
youyou
Zakorzenienie

dzien dobry

nie mam czasu poczytać więc tylko witam się i chciałam się pochwalić że mamy pierwszego zabka!!
w końcu wyszedł, po paru nieprzespanych nocach.... , dziś było dobrze, spała ładnie i pobudka na jedzenie dopiero o 5:40.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Youyou moge powiedziec dziewczynie z innego forum, ktorej sie spodobal taki wozek, ze bedziesz wystawiac na all? Ona jest z W-wy.
Jasne , właśnie najchętniej chciałabym, sprzedać komuś z odbiorem osobistym żeby nie bujać się z kurierami, nawet nie mam pojęcia ile może kosztować wysyłka takiego wózka

Dobra, lecimy na dwór.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:52   #3796
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

trochę moze tak jest, ale u mnie i tak artur czesto bawil sie sam (nie chcial nas w pokoju, wyganiał) a teraz z kingą i ma z tego kupe smiechu, wiecej niz podczas zabawy z nami. jak ona spi to i tak ma 100% naszej uwagi i to wykorzystuje (gramy wtedy w gry, czytamy). rysownaie itp. prace artystyczne to robi jak mu sie zachce, czasem omagam. w sumie najczesciej nie moge pomoc tylko jak karmie, rozumie juz to i czeka. cierpliwosci tez go to uczy. literek uczy sie w sumie sam rpzez się jak o cos pyta

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 10:57   #3797
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
i parę dni temu chyba seet podawała przepis na zupkę buraczkową nie mogę znaleźć,

1/2 buraczka
kawałeczek selera (moze uczulac)
kawaleczek pora
1/2 ziemniaczka
1/2 marchewki
troszkę pietruszki (moze bys natka)
noi oliwa z oliwek

gotowałam wszystko razem potem wyjelam por dodalam oliwy i zblenderowala

Ja sobie przekopiowałam
Dzięki Sweet
Stary 2012-03-13, 10:58   #3798
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
to teraz już wiem wszystko, dzięki tż z pracy wróci będziemy decydować
teraz szukam fotelika do karmienia
mam takie http://www.matama.pl/files/produkty/...bon_aqua1.jpeg z mamas&papas (uzywane za 50 zł ) i jestem mega zadowolona. tylko mogloby miec zdejmowana tapicerke/pasy i stolik i byloby super, ale za ta cene to juz szmata przejade po blacie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-03-13 o 10:59
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:00   #3799
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Czesc i czołem mamuski :Hi:

Najlepsze zyczonka dla dzisiejszych solenizantow

Piszecie o dawaniu żółtka. W sklepach są gotowe sloiczki z bobovity z dodatkiem żółtka. Wczoraj kupiłam i Dawalam juz Wiki.

Zabawki... Ja tez nie kupuje JAKIS wymyslnych. U nas najlepsza zabawka to troszkę napompowany balonik. Wiki go ściska, mietosi, gryzie. Tylko trzeba pilnować, jak pęknie to od razu zabieram bo Moze zjeść.

Lece na śniadanie... Bede pozniej
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:07   #3800
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Zabawki... Ja tez nie kupuje JAKIS wymyslnych. U nas najlepsza zabawka to troszkę napompowany balonik. Wiki go ściska, mietosi, gryzie. Tylko trzeba pilnować, jak pęknie to od razu zabieram bo Moze zjeść.
Ja sie boję, że jak pęknie, to się Julka wystraszy, a Ty, że go zje

http://kontakt24.tvn.pl/temat,apteki...l?category Id=2 witamina D!!! Agadus, to ten link.

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2012-03-13 o 11:08
Stary 2012-03-13, 11:09   #3801
jacieeeee
Wtajemniczenie

Oliweczka ja też dawałam wcześniej właśnie d-vitum, ale potem nie było w aptece i teraz mam co innego. W artykule pisze, że producent wykrył, iż zawartość witaminy jest mniejsza niż podowana w ulotce. Nie sądzę, że spowodowała niedobór u Dominika bo nie zauważyłam żadnych objawów. Pani pediatra też twierdzi, że to okaz zdrowia, więc się nie przejmuję. Kup inną witaminę i będzie gitarra.

Monia kusisz na tą swoją spacerówkę. Muszę ją gdzieś oblukać na żywo. Myślałam też nad tym Espiro Magic ale jest sporo droższa i wtedy musiałabym swojego jedo sprzedać. A nie widzę tych małych kułeczek na śniegu. Co myślicie?

Youyou za ząbka wielkie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:14   #3802
Lili 83
Zakorzenienie

Jak gotuję Małemu obiadek/zupkę to wrzucić mogę szpinak to gotujących warzyw czy lepiej ugotować go osobno?

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Ja sie boję, że jak pęknie, to się Julka wystraszy
Też się tego boję
Stary 2012-03-13, 11:15   #3803
madzia1k1
Raczkowanie

Witajcie!

Straszny ten filmik...Ciekawe czy to faktycznie przez niedobór wit D, aż nie chce mi się wierzyć..

A ja mam dzisiaj humor do
Karol odebrał moje wyniki prześwietlenia kręgosłupa. i mam podejrzenie dyskopatii. wcześniej wam nie pisałam, że cały czas boli mnie kręgosłup, ale już chyba się do tego bólu przyzwyczaiłam. Po porodzie przez 3tyg bolał mnie tak, że ledwo co chodziłam, później przeszło, ale jednak cały czas czuje taki dyskomfort. Poszłam w końcu do lekarza i dał mi skierowanie na prześwietlenie i do ortopedy.
A do tego w ubiegłym tygodni robiłam wyniki od endo i tez nie sa najlepsze, TSH tym razem poniżej normy a poprzednio miałam powyżej 7, teraz 0,19. A do tego anty TG(przeciwciała) dużo powyżej normy 699(norma 115). Znowu będzie zmiana tabletek, ale boję się, że mam jakieś zapalenie i usg będzie trzeba robić...
Najgorsze jest to, że chcielibysmy już zacząć się starać o dzidziusia tak na poważnie, ale nie wiem czy z takimi schorzeniami to dobry teraz moment.

To to na smęciłam...

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:17   #3804
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
ło matko, no to , mojej to dopiero się 2 przebijają

Cytat:

za mamę

Stary 2012-03-13, 11:18   #3805
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Oliweczka ja też dawałam wcześniej właśnie d-vitum, ale potem nie było w aptece i teraz mam co innego. W artykule pisze, że producent wykrył, iż zawartość witaminy jest mniejsza niż podowana w ulotce. Nie sądzę, że spowodowała niedobór u Dominika bo nie zauważyłam żadnych objawów. Pani pediatra też twierdzi, że to okaz zdrowia, więc się nie przejmuję. Kup inną witaminę i będzie gitarra.
Kupię

A co do spacerówek, to my mamy wózek trzy w jednym z baby merc i ostatnio przymierzalismy spacerówkę i do niej Julcię, ale ,,ginęła" w niej, za malutka jest jeszcze na taki wózek no i też była trochę wystraszona takim pojazdem. Jeszcze ze dwa miesiące pewnie w gondolce pojeździmy.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-13, 11:23   #3806
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
słoneczko, zapałeczko - hmm a może bez wózków? Obie jesteście ze smoczki, prawda? Może dało by się Wam jakoś zgrać i podjechać pode mnie i byście przyszły do mnie? Jak chcecie Albo inaczej. To taka propozycja. Bo właśnie patrzę na pogodę na tydzień i ma padać, więc raczej wózki odpadają.
Co Wy na to?

Dzień dobry!
Mały śpi, pobudka standardowo o 6.
Wiecie co, kurde tak patrzę co kupujecie dzieciakom, jakie fajne zabawki itp, jakieś garnuszki na kocki, i takie pierdółki...Chyba zazdrość przeze mnie przemawia, bo mój może co najwyżej liczyć na młotek za 2,50 z chińskiego sklepu
Ale za to rewelacyjnie sprawdzają się łyżki i garnki.

Macie jakieś pomysły jeszcze na domowe zabawki ?
Tak też myślałam z tymi wózkami Btw nawet nie wiedziałam, że słoneczko też ze smoczki
Ja jestem za Twoją propozycją

A co do zabawek to mam taką samą sytuację, czasem chodzimy z mężem po sklepie i przykro nam się robi, że nie stać nas na te wszystkie drogie zabawki...
Stary 2012-03-13, 11:23   #3807
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja sie boję, że jak pęknie, to się Julka wystraszy, a Ty, że go zje

http://kontakt24.tvn.pl/temat,apteki...l?category Id=2 witamina D!!! Agadus, to ten link.
o dziękuję, moja Nati bierze devikap, 1 kropelkę na dzień

QUOTE=Lili 83;32893096]1/2 buraczka
kawaleczek pora
1/2 ziemniaczka
1/2 marchewki
noi oliwa z oliwek

Ja sobie przekopiowałam
Dzięki Sweet [/QUOTE], dziękuję bardzo, to dobrze zapamiętałam, bo własnie się zupka gotuje, tylko nie mam oliwy z oliwek a olej z pestek winogron

a ja obiadek prawie gotowy, zupka Natitez się gotuje, nakarmimy się i idę do komisu diecięcego, bo wczoraj mąż oddał wózek, a ja dzisiaj podpiszę umowę i takie tam , a i jeszcze dam kilka ubrań Nati, wcale nie zniszczone,

Stary 2012-03-13, 11:26   #3808
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Witajcie!

Straszny ten filmik...Ciekawe czy to faktycznie przez niedobór wit D, aż nie chce mi się wierzyć..

A ja mam dzisiaj humor do
Karol odebrał moje wyniki prześwietlenia kręgosłupa. i mam podejrzenie dyskopatii. wcześniej wam nie pisałam, że cały czas boli mnie kręgosłup, ale już chyba się do tego bólu przyzwyczaiłam. Po porodzie przez 3tyg bolał mnie tak, że ledwo co chodziłam, później przeszło, ale jednak cały czas czuje taki dyskomfort. Poszłam w końcu do lekarza i dał mi skierowanie na prześwietlenie i do ortopedy.
A do tego w ubiegłym tygodni robiłam wyniki od endo i tez nie sa najlepsze, TSH tym razem poniżej normy a poprzednio miałam powyżej 7, teraz 0,19. A do tego anty TG(przeciwciała) dużo powyżej normy 699(norma 115). Znowu będzie zmiana tabletek, ale boję się, że mam jakieś zapalenie i usg będzie trzeba robić...
Najgorsze jest to, że chcielibysmy już zacząć się starać o dzidziusia tak na poważnie, ale nie wiem czy z takimi schorzeniami to dobry teraz moment.

To to na smęciłam...
Co do filmiku, to tak zrozumialam z opisów pod artykułem,. że to z niedoboru witaminyD, ale fakt-okropny ten film.

Ojej...to niedobrze z Twoim kręgosłupemto teraz musisz pochodzić trochę po lekarzach niestety
Ja też mam problemy z TSH i mój lekarz mi mówił, że kolejne dziecko musi być zaplanowane, a to TSH ciagle sprawdzane, a zwłaszcza przy staraniach musi być w normie(u mnie mówił o 1-2) więc na Twoim miejscu zaczekałabym trochę(oczywiście przez ten czas wykonaj szereg badań, a najlepiej zapytaj swojego endo, czy nie widzi przeszkód, żebyś zaszła w ciażę)
Będzie dobrze.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

[QUOTE=agadus;32893663]

kawaleczek pora
1/2 ziemniaczka
1/2 marchewki
noi oliwa z oliwek

A nie zagęszczacie tej zupki jakimś kleikiem czy coś coś takiego? takie rzadkie wychodzi?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2012-03-13, 11:34   #3809
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Jak balon pęknie to Wiki najpierw patrzy zdziwiona gdzie on sie podział a pozniej wybucha śmiechem
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 11:35   #3810
agadus
Wtajemniczenie

[QUOTE=Oliweczka1985;32893 685]

Cytat:

kawaleczek pora
1/2 ziemniaczka
1/2 marchewki
noi oliwa z oliwek

A nie zagęszczacie tej zupki jakimś kleikiem czy coś coś takiego? takie rzadkie wychodzi?
nie zagęszczam do np. dzisiaj dałam pół żółteczka ugotowanego, a tak to mniej wody leję, jak zaczynam gotować, także konsystencji to taka papka wychodzi

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości