|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
zacisnąć chciałam ale widzę, że już nie potrzeba ![]() Podpinam się Cytat:
![]() Cytat:
Cześć! Byłam dzisiaj u kosmetyczki, zrobiła mi ufarbowała mi brwi i potraktowała woskiem. Aż się w lustrze nie poznałam ![]() Byłam jeszcze u dentystki mojej szanownej. Radziu został z Tż, pierwszy raz ich zostawiłam samych, ależ miałam stresa. Bez powodu jak się okazało. Chcę kupić Radkowi jakieś buciki sportowe może, kupowała któraś na all? Możecie coś polecić? Radek ładnie śpi w nocy. Zrobiłam wczoraj pierożków z dwóch ciast francuskich z budyniem i od ręki zjedli ![]() W ogóle to ostatnio strasznie zdołowana jestem, nie wiem, chyba jakaś depresja. Więc Dziubek łączę się w bólu. |
|||
|
|
|
#3692 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
wszystkiego najlepszego dla Domka
Cytat:
dla dzielnego Tymka2. dziękujemy ![]() 3. polecam krzesełko do karmienia, my mamy takie z regulowanym oparciem, Hania jeszcze sama nie usiądzie i staram się jej nie sadzać, ale do jedzenia się inaczej nie da, a w takim krzesełku oparcie mamy ustawione pod kątem ok. 45st. Hania, jak ją sadzam do krzesełka, dokonale wie co się święci ![]() 4. kopertówka cudowna kupuj!Cytat:
Cytat:
![]() biedactwa, dużo zdrówka dla dzieciaczków alibany jeżeli chodzi o stolik to niestety nie pomogę, ale Hania ma http://allegro.pl/fisher-price-gadaj...189861158.html i jest bardzo fajna i piosenki i dźwięki nie są wkurzające |
|||
|
|
|
#3693 |
|
Zakorzenienie
|
Alibany My mamy taką zabawkę interaktywną. Radek się lubi nią bawić. Tej z Fiszera nie znam, nie pomogę.
http://allegro.pl/smily-muzyczne-cen...152523704.html ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Marina, który ten korund zamówiłaś? Mówisz, że polecasz tak?
|
|
|
|
#3694 |
|
Rozeznanie
|
znowmusze was przeprosic za nieobecnosc .wpadam sie wtylko pochwalic,ze w koncu wychodzi Neli zabek
![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH SOLENIZANTOW |
|
|
|
#3695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
oj biedne dzieciaki - dużo zdrówka wam życzę Dzis Karolcia zjadła moją zupkę - szpinakowa z żółtkiem ![]() Na deser zrobiłam jej ryż z jabłkiem ale nie posmakowało jej za bardzo - pewnie przez grudki ![]() Mam już dość szukania spacerówki...cały dzień siedzę na allegro |
|
|
|
|
#3696 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja póki co Espiro wybrałam. Cytat:
![]() Cytat:
za ząbek.Dałam Emi biszkopt, od jakiegoś czasu tego nie robiłam, bo bałam się że ugryzie i nie będzie wiedziała co z tym zrobić,ale poradziła sobie świetnie. ![]() Do tego je co raz większe kawałki ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Ellika jak zrobiłaś Szpinakową z żółtkiem ? |
|||
|
|
|
#3698 |
|
Rozeznanie
|
oj prosto - ugotowałam ziemniaczka, marchewkę, troszkę włoszczyzny mrożonej, dwie kostki szpinaku. Osobno ugotowałam jajko. żółtko dodałam do zupki i zblendowałam wszystko. No i troszkę masełka dałam.
a o którym espiro myślisz? |
|
|
|
#3699 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Ta kuchnia fajna ale to taka bardziej na siedząco co? Ten przyrząd muzyczny też fajny, ale jego dwóch z trzech zastosowań na pewno nie wykorzystamy, bo Ala teraz tylko i wyłącznie stoi szuka zabaw w pozycji stojącej. Chyba przystanę na tym stoliczku, tylko ten co tu wkleiłam był pierwszym lepszym jaki otworzyłam, a znalazłam jeszcze inne fajne....Cytat:
|
|||
|
|
|
#3700 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do wózeczka to ten dużo lepszy, wydaje mi się że posłuży długo Igusiowi .... te parasolki wbrew pozorom wcale nie są takie małe i krótkie Cytat:
dla Tymka, jeśli chodzi o jedzenie to mój też po zupce czy deserku UU musi pocykać, ja karmię na razie w leżaczku w pozycji siedząco-półleżącej ... najlepiej wchodzi , na siedząco w krzesełku więcej ląduje na tacce ... torebka suuuper Cytat:
Cytat:
![]() mi się podoba espiro city .... koleżanka ma espiro magic 3-kołowy i bardzo sobie chwali Domek Natkowy i Dawid Kolinkowy ![]() ![]() klask i:![]() za kolejne miesiące
|
||||
|
|
|
#3701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Oj Zanko ale sie do Was przyplatalo! Duzo zdrowka dla choruszkow i dla Ciebie
JustPi to co, kupujemy? ![]() Cytat:
No i musze sprzedac stare, ktoras chce? |
|
|
|
|
#3702 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja dzisiaj rano w panice szukałam mojej normalnej torebki bo odkąd jest Hania to też z wózkową torbą ganiałam![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I karmienie piersią nie jest absolutnie przeciwskazaniem do mikrodermabrazji.. tak samo ciąża.. spokojnie można to wykonać.. choć osobiście nie lubię tego zabiegu.. a dlaczego chcesz zrobić mikrodermabrazję? Na co dokładnie? Na trądzik czy jakieś blizny? Cytat:
nie ma ograniczeń odnośnie pory rokuCytat:
Nadrabiam dalej
|
|||||||||
|
|
|
#3703 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lubi stawać przy pudle do zabawek i uderzać w nie rączkami, dlatego liczę, że przy takim stoliczku miałaby co przyciskać itp..... Już sama nie wiem....a może jakiś jeździk/pchaczyk.... Zwariować idzie od tego nadmiaru możliwości do wyboru!!! Dobrze, że temat lekkiego wózka spacerowego mam już za sobą, bo pewnie jeszcze i to by mi spędzało sen z powiek ![]() A Nataszkaaa super, że tak pozytywnie nastroił Cię pierwszy dzień w pracy!! Ale nie ma co, fajni ludzie w pracy to podstawa prawda? Teraz w pt spotkałam sie ze swoimi psiapsiółami z firmy, w której razem pracowałyśmy. Chodziłyśmy do tej pracy głównie dla siebie, dla tego klimatu...teraz tam jest zupełnie inaczej...większość ludzi się wykruszyła a nowi nie są w stanie ich zastąpić
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-03-12 o 16:46 |
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziękuje. Ellika Ja wybrałam Espiro Magic różowy kolor.Czekam właśnie na przypływ gotówki, aby go kupić. Jeden minus ma dla mnie, że kiedy dziecko śpi w pozycji leżącej nie dojdziesz do kosza, ale nie będę miała z tym większych problemów raczej, bo Ja mało co z kosza korzystałam i tak.Zakupy robię większe autem, a mniejsze wózkiem a wtedy poczekam aż dama zwyczajnie wstanie Dziękuje za przepis.http://allegro.pl/wozek-spacerowka-e...118088920.html Słoneczko a to te naturalne zwykłe są teraz jeszcze nie dla dzieci? bo mi nie przeszkadza to że np trzeba je trzymać w lodówce
|
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta ja nie wiem czy te naturalne zwykłe są dla dzieci, pisałam czym się różnią tylko, chyba jest jakieś ograniczenie wiekowe co do tego od kiedy można podawać zwykłe jogurty .... ja poczekam, mały i tak mnóstwo mleka pije bo ciągle na UU mi wisi więc nic mu nie brakuje
Alibany no to mój jeszcze nie dorósł bo samochodzik pchacz też ma i się go boi hehhee .... ale na pewno jak podrośnie to się będzie bawił a i chciałam się pochwalić że mój synek już zaczyna powoli raczkować nieporadnie ... już przełoży rękę do przodu
Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2012-03-12 o 16:54 |
|
|
|
#3706 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale nie chcę wyciskać,a co? nie polecasz??, no i czytałam o mikrodermabrazji,że spłyca drobne zmarszczki![]() Cytat:
:ju pi:Cytat:
a co do kremu, to sam krem na pszesuszona skórę może nie pomóc, ja używam krem nawilżajacy z olay, do tego serum, maseczki ( i błotne i materiałowe)na noc krem odżywczy polecam a na dzień nawilżający, ale najlepiej zapytaj się Nataszki, bo może lepiej doradzić ![]() a co do przebarwień to nie pomogę, nie wgłębiałam się w ten temat, bo nie mam tego problemu, ale mikrodermablazja jest super na przebarwienia, ale jest jakis krem apteczny, jak sobie przypomnę to napiszę, bo teraz nie pamiętam Boże, biedactwo, ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- a ja siedzę i śmieję sie sama do siebie "z reszty mięczaków" |
|||||
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc Naataaszkaa zwracam się do Ciebie o ratunek.
|
|
|
|
|
#3708 |
|
Wtajemniczenie
|
LiLi ten krem miałam na myśli, ale tak jak pisałam nie mam tego problemu i go nie używałam,ale znajoma używała i jest b.zadowolona
http://www.ceneo.pl/7314232?se=wbFmv...FcjO3wod7jykbQ |
|
|
|
#3709 |
|
Rozeznanie
|
brumek jesli chodzi o niejedzenie Tymka u nas tez byl problem na poczatku, moja dama ze sliczka nic niezje,teraz wmuszam w nia sliwki bo z kupka problemy male mamy,ale to jeden sloiczek na 5 dni by nam starczyl,jablka tez niezje ze sloiczka a utarte lyzka mluci jak szalona,moze i Tymek nielubi sloiczkowego jedzenia,probowalas mu sama cos ugotowac(nie jestem nabierzaco wiec niewiem)?
sweet co do papmersow sleep&play ja ich uzywamich od 4 miesiecy i jak dlamnie niema roznicy miedzy activ baby(one sa chyba bardziej rozciagliwe, z tego co pamietam),a wrecz je wole dlamnie activ maja zaintensywny zapach. |
|
|
|
#3710 |
|
Wtajemniczenie
|
Dominik walczy w łóżeczku. Coś nie chce spać. Zazwyczaj jak go odkładałam to trochę pobroił i zasypiał, a teraz słyszę niewolnicze jęki dobiegające z sypialni. Oj wesoło się robi, wesoło. Chyba mi chłopak dorośleje
![]() Poza tym odparzył się na szyjce Posmarowałam sudocremem i mam nadzieję, że pomoże. Wcześniej nam się to nie zdarzyło, ale widocznie przytył Urwis bo mu się drugi podbródek zrobił .
|
#3711 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale się Wam porobiło.. zdrówka! Cytat:
Cytat:
Jako krem nawilżający polecam Ci z serii SVR - http://www.svr.pl/produkty/hydratante-krem-nawilzajacy/.. miałam i jak dla mnie najlepszy krem na świecie.. jeśli nie chcesz od razu wydawać pieniędzy a nie wiadomo jak Ci posłuży to poproś w aptece o próbki.. W ogóle kosmetyki SVR są rewelacyjne, wydajne i super działają.. Na przebarwienia mają też dobry krem - http://www.svr.pl/produkty/clairial-...przebarwienia/ Pracowałam na tych kosmetykach w gabinecie i polecam szczerze.. Polecam Ci też zrobić sobie zabieg z kwasem migdałowym.. ładnie Ci rozjaśni przebarwienia.. dodatkowo kosmetyki z wyciągiem z ogórka, cytryny.. domowe maseczki.. będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja nie lubię mikrodermabrazji osobiście.. dla mnie najlepszym zabiegiem oczyszczającym i wygładzającym skórę jest peeling kawitacyjny w połączeniu z dobrze dobranym kwasem.. mikrodermabrazja jak dla mnie przereklamowana Naataaszkaa powiedziała co wie i ma nadzieję, że trochę pomogła ![]() Hania śpi.. chyba czas na kawkę.. a o 22 idę spać bo jak szanowna córka znów zechce rozpocząć dzień przed 4 rano to jutro w pracy zasnę z głową w klawiaturze i zapewne z włosami w kubku z kawą ![]() No i muszę to napisać a mi nie zaznaczyło wcześniej: marzena Hania jest prześliczna, robi cudowne groźne minki a tekst Tż-ta - no o mały włos się nie posikałam |
||||||
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak pisałam fajnie oczyszcza buzię z zaskurników, nie ma śladu po czarnych punkcikach U tego samego chłopa zamówiłam też spirulinę 0 maseczkę z alg ![]() ![]() a więc moje mieleckie mięczaki ![]() Co powiecie na czwartek? W godzinach jakich Wam pasuje, i gdzie Wam pasuje ( zapraszam do mnie oczywista z góry )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#3713 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Pojawiam się na chwilę, żebyście o mnie nie zapomniały ![]() Na neta mam czas kilkadziesiąt minut dziennie i w życiu się nie mogę za Wami wyrobić... U nas wszystko dobrze, Zosia zdrowa, nabywa nowe umiejętności, u babci radocha, w domu radocha, na spacerach radocha (pogoda nam wreszcie normalnieje ale wieczorem padam na pysk ![]() Zdrówka! |
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Laski będziecie robiły coś specjalnego jak będziemy przestawiać godziny?
|
|
|
|
#3715 |
|
Wtajemniczenie
|
Nataszka działa juz ten Twój blog kosmetyczny?? bardzo lubię czytac o takich rzeczach i innych pierdołach, interesuje się w miarę możliwości i nie mogę się doczekać
|
|
|
|
#3716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
o przypomniałas mi, bo zupełnie wyleciało mi z glowy, to godzina do tyło, to ja nic nie robię, ta godzinkę będę zabawaiała Nati, i dobrze będzie
|
|
|
|
#3718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
No do przodu Aga :P
Ja nie wiem czy damę zwyczajnie położyć spać i wstanie może o 8,jak wstanie o 8 to o 8 bym ją kładła...kurde nie wiem. |
|
|
|
#3720 |
|
Wtajemniczenie
|
hehehe no tak godzine krócej śpimy , to miałam na myśli tylko inaczej napisałam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.

)

zacisnąć chciałam ale widzę, że już nie potrzeba 

klask i:

Posmarowałam sudocremem i mam nadzieję, że pomoże. Wcześniej nam się to nie zdarzyło, ale widocznie przytył Urwis bo mu się drugi podbródek zrobił .