Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-12, 15:36   #3691
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Udało się złapać mocz! Po 35 minutach zaciętej walki
Jedziemy w związku z tym na pobranie krwi, więc proszę o wsparcie
zacisnąć chciałam ale widzę, że już nie potrzeba

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Dominik, Dawid
Podpinam się

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
bo wczesniej, przed wizażem to ja taki własnie ignorant kosmetyczny: jeden tonik, jeden krem jakiś, minimum kolorowych kosmetyków, wszystko najprostsze itd.
Ja nadal taka jestem

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
to może polecisz jakiś kremik pod oczy? tyle, że potrzebuję przeciwzmarszczkowy
Agadus a mi jakiś fajny krem nawilżający. Mam suchą skórę zwłaszcza w strefie T. I przebarwienia, ciężko nawet czasem podkładem ukryć.

Cześć!
Byłam dzisiaj u kosmetyczki, zrobiła mi ufarbowała mi brwi i potraktowała woskiem. Aż się w lustrze nie poznałam
Byłam jeszcze u dentystki mojej szanownej. Radziu został z Tż, pierwszy raz ich zostawiłam samych, ależ miałam stresa. Bez powodu jak się okazało.

Chcę kupić Radkowi jakieś buciki sportowe może, kupowała któraś na all? Możecie coś polecić?

Radek ładnie śpi w nocy.

Zrobiłam wczoraj pierożków z dwóch ciast francuskich z budyniem i od ręki zjedli

W ogóle to ostatnio strasznie zdołowana jestem, nie wiem, chyba jakaś depresja. Więc Dziubek łączę się w bólu.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:36   #3692
JustPi
Rozeznanie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

wszystkiego najlepszego dla Domka
Cytat:
My już PO
Tymuś (który w tej właśnie chwili leży koło mnie i z wysiłkiem wypycha kupkę z jelitka ) był super-hiper-mega dzielny Zapłakał tylko dwie sekundki przy wkłuciu, a poza tym nic. Aniołek A i panie pielęgnieraki trafiły nam się tym razem miłe i sprawne A krwi pobrały duuuużo tym razem, aż do 3 probówek.
Czyli Wasze kciuki bardzo pomogły

Szeregowa Hania, gratulujemy!!!

Ja jeszcze dziś spróbuję w foteliku. Na kolanach też próbowaliśmy ze 2 razy i zupełnie nie chciał wtedy. A to UU po posiłku to jakaś norma chyba Już kiedyś wspominałam że n po próbie nakarmienia czymkolwiek dostaje wilczego apetytu na mleko i wręcz się na mnie rzuca. I ssie, i ssie, i ssie

Miło mi że torebka się podoba Więc chyba się skuszę. Kasy mi szkoda, ale już nie pamiętam kiedy sobie coś poza kosmetykami kupiłam
1. dla dzielnego Tymka
2. dziękujemy określenie świetne
3. polecam krzesełko do karmienia, my mamy takie z regulowanym oparciem, Hania jeszcze sama nie usiądzie i staram się jej nie sadzać, ale do jedzenia się inaczej nie da, a w takim krzesełku oparcie mamy ustawione pod kątem ok. 45st. Hania, jak ją sadzam do krzesełka, dokonale wie co się święci
4. kopertówka cudowna kolor, kształt, wszystko kupuj!

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dzien dobry,

ale jestem dzisiaj zla
nie da sie dostac do zlobka
ciezko sie dostac do przedszkola
nie da sie kupic nawet ogrodka dzialkowego

nosz kurna, da sie cokolwiek w tym kraju???

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Mi odbija... mam po dziewczynach spacerowki: jedna z wozka wielofunkcyjnego i parasolke, ale od kilku dni nie robie nic innego tylko przegladam net, bo marzy mi sie nowa dla Antka. Czy on nie moze miec czegos nowego? Tylko nie moge sie zdecydowac pomiedzy Nuna, Quinny Zappem Extra, a Espiro Magic. Z tym, ze ten trzeci najmniej mi sie podoba, ale ma wszystko co miec powinien i najtanszy.
doskonale Cię rozumiem, szczególnie po tym jak zobaczyłam Nune

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
zapalenie oskrzeli
Filip antybiotyk doustny
Lena zastrzyki
biedactwa, dużo zdrówka dla dzieciaczków

alibany jeżeli chodzi o stolik to niestety nie pomogę, ale Hania ma http://allegro.pl/fisher-price-gadaj...189861158.html i jest bardzo fajna i piosenki i dźwięki nie są wkurzające
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 15:42   #3693
Lili 83
Zakorzenienie

Alibany My mamy taką zabawkę interaktywną. Radek się lubi nią bawić. Tej z Fiszera nie znam, nie pomogę.
http://allegro.pl/smily-muzyczne-cen...152523704.html

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Marina, który ten korund zamówiłaś? Mówisz, że polecasz tak?
Stary 2012-03-12, 15:42   #3694
editka2022
Rozeznanie

znowmusze was przeprosic za nieobecnosc .wpadam sie wtylko pochwalic,ze w koncu wychodzi Neli zabek
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH SOLENIZANTOW
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:02   #3695
ellika
Rozeznanie

Cytat:
a ja mam taka http://coletto.pl/wozek.php/enzo_classic/29 spacerówke i jest ok
rozumiem, że Kingę nim wozisz. Długo już ją masz?
Cytat:
zapalenie oskrzeli
Filip antybiotyk doustny
Lena zastrzyki
oj biedne dzieciaki - dużo zdrówka wam życzę

Dzis Karolcia zjadła moją zupkę - szpinakowa z żółtkiem
Na deser zrobiłam jej ryż z jabłkiem ale nie posmakowało jej za bardzo - pewnie przez grudki

Mam już dość szukania spacerówki...cały dzień siedzę na allegro
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:02   #3696
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Na szybko: Jeśli chodzi o mikrodermabrazję, to ja sobie zakupiłam ( już jakiś czas teeemu ) korund na allegro i sama sobie robię. Mi robi rewelacyjnie na cerę, nie mam wągrów, ani nic.
pozwalam sobie pomysł ściągnąć, kupiłam
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
idę robić placki ziemniaczane ze śmietaną dziś Shira zombikak serwuje
podziel się
Cytat:
coś w tych zakosach jest jedną rączkę ma zgiętą w łokciu i częścią od łokcia do dłoni wysuwa do przodu opierając się o podłogę i przyciąga resztę ciała przy czym nóżki lecą jej na boczek, druga ręka zostawiona do trzymania zabawek (żołnierz trzyma w niej broń i jak na nią patrzyłam to właśnie mi się z czołganiem wojskowym skojarzyło
to może Ci przyszła pani oficer rośnie

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:07   #3697
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Mi odbija... mam po dziewczynach spacerowki: jedna z wozka wielofunkcyjnego i parasolke, ale od kilku dni nie robie nic innego tylko przegladam net, bo marzy mi sie nowa dla Antka. Czy on nie moze miec czegos nowego? Tylko nie moge sie zdecydowac pomiedzy Nuna, Quinny Zappem Extra, a Espiro Magic. Z tym, ze ten trzeci najmniej mi sie podoba, ale ma wszystko co miec powinien i najtanszy.
Ja też się zastanawiałam nad Quinny,ale nie wiem jak się sprawdzi to że dziecko wisi w powietrzu jak dasz do pozycji leżącej, nie wiem jak to się sprawdzi w większym dzieckiem?

Ja póki co Espiro wybrałam.

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Hej Wam

melduję, że pierwszy dzień pracy zaliczony było rewelacyjnie.. pełno śmiechu, znowu te same wygłupy co dawniej.. jednym słowem nic się nie zmieniło.. kierownik się mną bardzo przejmuje, żebym się nie stresowała itd.. do końca tygodnia mam sobie poprzypominać wszystko co i jak na spokojnie, pośledzić zmiany i jestem straaasznie zadowolona już chcę jutro

Hania w żłobku super, panie chwaliły, że dzisiaj pięknie się zachowywała i nic nie marudziła o 14 ją odebrałam i teraz drzemie.. ponoć tylko uwielbia panie opluwać podczas jedzenie nagminnie pierdząc pełną obiadku buzią

A tak poza tym to dzisiaj nie śpimy od 3:45.. Hania wcześnie zafundowała mamie pobudkę, po czym usnęła przed 6 a punkt 6 zadzwonił mój budzik

Zaraz Was trochę ponadrabiam.. teraz ciężej będzie mi być z Wami na bieżąco.. nie piszcie za dużo
No to dzień pełen pozytywnych wrażeń

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
znowmusze was przeprosic za nieobecnosc .wpadam sie wtylko pochwalic,ze w koncu wychodzi Neli zabek
za ząbek.

Dałam Emi biszkopt,
od jakiegoś czasu tego nie robiłam, bo bałam się że ugryzie i nie będzie wiedziała co z tym zrobić,ale poradziła sobie świetnie.

Do tego je co raz większe kawałki no i obiadki tiru tiru (nie chwalę )

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Ellika jak zrobiłaś Szpinakową z żółtkiem ?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:14   #3698
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Ellika jak zrobiłaś Szpinakową z żółtkiem ?
oj prosto - ugotowałam ziemniaczka, marchewkę, troszkę włoszczyzny mrożonej, dwie kostki szpinaku. Osobno ugotowałam jajko. żółtko dodałam do zupki i zblendowałam wszystko. No i troszkę masełka dałam.

a o którym espiro myślisz?
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:17   #3699
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Alibany My mamy taką zabawkę interaktywną. Radek się lubi nią bawić. Tej z Fiszera nie znam, nie pomogę.

Cytat:
alibany jeżeli chodzi o stolik to niestety nie pomogę, ale Hania ma http://allegro.pl/fisher-price-gadaj...189861158.html i jest bardzo fajna i piosenki i dźwięki nie są wkurzające
Dzięki dziewczyny!
Ta kuchnia fajna ale to taka bardziej na siedząco co?
Ten przyrząd muzyczny też fajny, ale jego dwóch z trzech zastosowań na pewno nie wykorzystamy, bo Ala teraz tylko i wyłącznie stoi szuka zabaw w pozycji stojącej. Chyba przystanę na tym stoliczku, tylko ten co tu wkleiłam był pierwszym lepszym jaki otworzyłam, a znalazłam jeszcze inne fajne....

Cytat:

Dałam Emi biszkopt,
od jakiegoś czasu tego nie robiłam, bo bałam się że ugryzie i nie będzie wiedziała co z tym zrobić,ale poradziła sobie świetnie.

Do tego je co raz większe kawałki no i obiadki tiru tiru (nie chwalę )

alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:25   #3700
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Słoneczko i inne mielczanki to w tyg. się widzimy, co Wy na to? ( a, Beatka mi nie odp, nie wiem co z nią...)

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

http://allegro.pl/spacerowka-piccoli...170740254.html ten już ma chyba to pod nóżkami, nie?
ja jestem za ... kiedy i gdzie

co do wózeczka to ten dużo lepszy, wydaje mi się że posłuży długo Igusiowi .... te parasolki wbrew pozorom wcale nie są takie małe i krótkie
Cytat:
wiesz co rpzeczytałam? słoneczko i inne MIĘCZAKI
: hahaha:
Cytat:
My już PO
Tymuś (który w tej właśnie chwili leży koło mnie i z wysiłkiem wypycha kupkę z jelitka ) był super-hiper-mega dzielny Zapłakał tylko dwie sekundki przy wkłuciu, a poza tym nic. Aniołek A i panie pielęgnieraki trafiły nam się tym razem miłe i sprawne A krwi pobrały duuuużo tym razem, aż do 3 probówek.
Czyli Wasze kciuki bardzo pomogły

Ja jeszcze dziś spróbuję w foteliku. Na kolanach też próbowaliśmy ze 2 razy i zupełnie nie chciał wtedy. A to UU po posiłku to jakaś norma chyba Już kiedyś wspominałam że n po próbie nakarmienia czymkolwiek dostaje wilczego apetytu na mleko i wręcz się na mnie rzuca. I ssie, i ssie, i ssie
dla Tymka, jeśli chodzi o jedzenie to mój też po zupce czy deserku UU musi pocykać, ja karmię na razie w leżaczku w pozycji siedząco-półleżącej ... najlepiej wchodzi , na siedząco w krzesełku więcej ląduje na tacce ... torebka suuuper
Cytat:
Kto mi powie jaka jest różnica między jogurcikami NESTLE a zwykłym jogurtem naturalnym np. DANONE bez cukru? bo nie wiem jaki jest sens kupowania specjalnie Nestle jak są zwykłe spożywcze?
w tych nestle czy bobovity brak jest żywych bakterii, są pasteryzowane, i można przechowywać w temp pokojowej ... coś z białkiem też coś było ( chyba obniżona zawartość ??? mogę się mylić)
Cytat:
zapalenie oskrzeli
Filip antybiotyk doustny
Lena zastrzyki
biedactwa malutkie
Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Co myślicie o takim stoliczku interaktywnym?? http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...201415392.html
Macie może dla swoich dzieciaczków, albo u kogoś znajomego sprawdził się??
mój ma innej firmy ale wcale nie jest tym zainteresowany, jednak pilot i komórka wygrywa .... a ostatnio największy szał robi myszka od laptopa
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

a o którym espiro myślisz?
mi się podoba espiro city .... koleżanka ma espiro magic 3-kołowy i bardzo sobie chwali

Domek Natkowy i Dawid Kolinkowy klask i: za kolejne miesiące

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:26   #3701
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Oj Zanko ale sie do Was przyplatalo! Duzo zdrowka dla choruszkow i dla Ciebie

JustPi to co, kupujemy?

Cytat:
Ja też się zastanawiałam nad Quinny,ale nie wiem jak się sprawdzi to że dziecko wisi w powietrzu jak dasz do pozycji leżącej, nie wiem jak to się sprawdzi w większym dzieckiem?

Ja póki co Espiro wybrałam.
Wczoraj pol dnia czytalam opinie o Quinny na zagranicznych stronach i w samych superlatywach ludzie przedstawiali ten wozek. Mi jedynie przeszkadza to, ze po zlozeniu siedzisko jest calkiem osobno. W czerwcu lecimy samolotem, wiec takie rozwiazanie odpada. Gdyby nie to, to kupilabym ten wozek A tak, to dalej nie wiem, co wybrac.

No i musze sprzedac stare, ktoras chce?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:36   #3702
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny,się zakochałam W takiej torebce: http://www.trendsetterka.com/produkt...-xl-fuchsia-3/

I teraz siedzę i biję się z myślami, czy kupić, czy nie
Bo mi się marzy i w czasach "przedTymonowych" na pewno bym z nią łaziła na co dzień. Ale teraz, od 6,5 miesiąca, nie noszę torebek swoich, tylko tę wielką, w kropki, przyczepianą do wózka, z zapasem pieluch, grzechotek i ciuszków na zmianę. Nawet jak sama wyskakuję do sklepu, to tez tę biorę
Piękna jest!! Kupuj ja dzisiaj rano w panice szukałam mojej normalnej torebki bo odkąd jest Hania to też z wózkową torbą ganiałam

Cytat:
oficjalnie chciałam się pochwalić, że Hania opanowała sztukę pełzania, jak zawodowy żołnierz

Cytat:
Ali idzie druga dolna jedynka, już widac kreseczkę. przy pierwszej jedynce od kreseczki minął dzień do przebicia...oby teraz też poszło szybko i bezboleśnie. Bo póki co odpukac, nie chwaląc, nie wiem co to ząbkowanie z tej mniej przyjemnej strony

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A wiesz, że ja mam wrażenie, że nigdy nic w życiu innego nie robiłam, tylko dzieckiem się zajmowałam A tu ponad 8 lat pracy, studia w międzyczasie, życie między Zakopanem a Krakowem... A teraz czasem się czuję jak w klatce... Nie wiem, czy potrafiłabym iść teraz do pracy
Ja też myślałam, że już nie potrafię.. dopóki dzisiaj tam nie siadłam, nie zaczęłam robić tego co dawniej.. i już wiem, że do końca nie zdziczałam

Cytat:
wtrące tylko że jak artur mówi zaraz, to ja ciagle wtrącam "zaraz to taka wielka bakteria..." no i teraz mi dziec lata i chwali sie że jest gronkowcem (ogladal bylo sobie zycie...). no i DAJ to chinski sprzedwawca... nabiału

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
to jeszcze jeden buziak żeby przestało boleć skoro taki skuteczny ten pierwszy był
Twoje cmoki działają cuda.. już nie boli

Cytat:
Nataszka miałam się juz wcześniej Ciebie pytać" czy mikrodermabrazję mozna zrobic na wiosnę??
Kochana już odpowiadam.. mikrodermabrazję można robić cały rok.. jest to bardzo powierzchowne ścieranie naskórka, dlatego pora roku nie jest generalnie przeciwskazaniem.. oczywiście zawsze należy stosować filtry.. ale bardzo upalnym latem ja sama nie polecam robić.. ale wiosna, czemu nie

I karmienie piersią nie jest absolutnie przeciwskazaniem do mikrodermabrazji.. tak samo ciąża.. spokojnie można to wykonać.. choć osobiście nie lubię tego zabiegu.. a dlaczego chcesz zrobić mikrodermabrazję? Na co dokładnie? Na trądzik czy jakieś blizny?

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Wtrącę się jeśli mogę bo sama ją często robię, zawsze mi kosmetyczki mówiły że można tak mniej więcej do końca kwietnia, zanim słońce zbyt mocno operuje
To ja dementuję nie ma ograniczeń odnośnie pory roku

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
ja nie Nataszka ale może od razu odpowiem zobaczymy czy Nataszka jak zajrzy potwierdzi

mikrodermobrazje najlepiej robić własnie na wiosne albo na jesień (aby uniknąć letniego slońca czy zimowych wiatrów mrozów) no ale też mimo wiosny podstawowo po zabiegu krem z filtrem bo zawsze ekspozycja na promienie sloneczne jest,
wogole jeśli mikrodermobrazje diamentową chcesz to jest mniej inwazyjna, tak sobie teraz myśle że ja to w sumie przed ślubem mialam ją serie przez wakacje i mimo lata hm kosmetyczka mi ją zalecała

Nataszka popraw mnie jeśli się myle
a własnie, ty wykonujesz klientką u siebie mikro w lecie?
Jak już wcześniej pisałam.. można cały rok wykonywać, ale osobiście w upalne lato nie polecam..

Nadrabiam dalej
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:39   #3703
alibany
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

mój ma innej firmy ale wcale nie jest tym zainteresowany, jednak pilot i komórka wygrywa .... a ostatnio największy szał robi myszka od laptopa
U nas już szał na pilota i komórkę minął. Nawet ładowarka do komórki już jej nie rusza.
Lubi stawać przy pudle do zabawek i uderzać w nie rączkami, dlatego liczę, że przy takim stoliczku miałaby co przyciskać itp.....
Już sama nie wiem....a może jakiś jeździk/pchaczyk....
Zwariować idzie od tego nadmiaru możliwości do wyboru!!!
Dobrze, że temat lekkiego wózka spacerowego mam już za sobą, bo pewnie jeszcze i to by mi spędzało sen z powiek

A Nataszkaaa super, że tak pozytywnie nastroił Cię pierwszy dzień w pracy!! Ale nie ma co, fajni ludzie w pracy to podstawa prawda? Teraz w pt spotkałam sie ze swoimi psiapsiółami z firmy, w której razem pracowałyśmy. Chodziłyśmy do tej pracy głównie dla siebie, dla tego klimatu...teraz tam jest zupełnie inaczej...większość ludzi się wykruszyła a nowi nie są w stanie ich zastąpić

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-03-12 o 16:46
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 16:42   #3704
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj pol dnia czytalam opinie o Quinny na zagranicznych stronach i w samych superlatywach ludzie przedstawiali ten wozek. Mi jedynie przeszkadza to, ze po zlozeniu siedzisko jest calkiem osobno. W czerwcu lecimy samolotem, wiec takie rozwiazanie odpada. Gdyby nie to, to kupilabym ten wozek A tak, to dalej nie wiem, co wybrac.

No i musze sprzedac stare, ktoras chce?
No właśnie wiem, że coś mi się nie podobało w Quinny i nie wiedziałam co, ale już wiem, właśnie to siedzisko które rozkłada się osobno.Nie chciałabym się tym bawić jadąc np gdzieś go większego sklepu. Chcę raz dwa rozłożyć wózek i jechać.

Ja dziękuje.

Ellika Ja wybrałam Espiro Magic różowy kolor.Czekam właśnie na przypływ gotówki, aby go kupić. Jeden minus ma dla mnie, że kiedy dziecko śpi w pozycji leżącej nie dojdziesz do kosza, ale nie będę miała z tym większych problemów raczej, bo Ja mało co z kosza korzystałam i tak.Zakupy robię większe autem, a mniejsze wózkiem a wtedy poczekam aż dama zwyczajnie wstanieDziękuje za przepis.
http://allegro.pl/wozek-spacerowka-e...118088920.html

Słoneczko a to te naturalne zwykłe są teraz jeszcze nie dla dzieci? bo mi nie przeszkadza to że np trzeba je trzymać w lodówce

Stary 2012-03-12, 16:51   #3705
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Zaneta ja nie wiem czy te naturalne zwykłe są dla dzieci, pisałam czym się różnią tylko, chyba jest jakieś ograniczenie wiekowe co do tego od kiedy można podawać zwykłe jogurty .... ja poczekam, mały i tak mnóstwo mleka pije bo ciągle na UU mi wisi więc nic mu nie brakuje

Alibany no to mój jeszcze nie dorósł bo samochodzik pchacz też ma i się go boi hehhee .... ale na pewno jak podrośnie to się będzie bawił

a i chciałam się pochwalić że mój synek już zaczyna powoli raczkować nieporadnie ... już przełoży rękę do przodu

Edytowane przez Sloneczko555xxx
Czas edycji: 2012-03-12 o 16:54
Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:08   #3706
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochana już odpowiadam.. mikrodermabrazję można robić cały rok.. jest to bardzo powierzchowne ścieranie naskórka, dlatego pora roku nie jest generalnie przeciwskazaniem.. oczywiście zawsze należy stosować filtry.. ale bardzo upalnym latem ja sama nie polecam robić.. ale wiosna, czemu nie

I karmienie piersią nie jest absolutnie przeciwskazaniem do mikrodermabrazji.. tak samo ciąża.. spokojnie można to wykonać.. choć osobiście nie lubię tego zabiegu.. a dlaczego chcesz zrobić mikrodermabrazję? Na co dokładnie? Na trądzik czy jakieś blizny?
dziękuję Kochana za odpowiedź, nie mam trądziku ani blizn, zachęciłam się mikrodermabrazja, bo czytałam że, po niej skóra jest"nowa" nie wiem jak to nazwać, ale idę w tym tygodniu na peeling kawitacyjny(chyba dobrze piszę)ja mam ogólnie ładna buzię bez wyprysków tylko na nosie mam pare wagrów, i doliczyłam się 3 na czole, ale nie chcę wyciskać,a co? nie polecasz??, no i czytałam o mikrodermabrazji,że spłyca drobne zmarszczki

Cytat:
Hej Wam

melduję, że pierwszy dzień pracy zaliczony było rewelacyjnie.. pełno śmiechu, znowu te same wygłupy co dawniej.. jednym słowem nic się nie zmieniło.. kierownik się mną bardzo przejmuje, żebym się nie stresowała itd.. do końca tygodnia mam sobie poprzypominać wszystko co i jak na spokojnie, pośledzić zmiany i jestem straaasznie zadowolona już chcę jutro

Hania w żłobku super, panie chwaliły, że dzisiaj pięknie się zachowywała i nic nie marudziła o 14 ją odebrałam i teraz drzemie.. ponoć tylko uwielbia panie opluwać podczas jedzenie nagminnie pierdząc pełną obiadku buzią

A tak poza tym to dzisiaj nie śpimy od 3:45.. Hania wcześnie zafundowała mamie pobudkę, po czym usnęła przed 6 a punkt 6 zadzwonił mój budzik

Zaraz Was trochę ponadrabiam.. teraz ciężej będzie mi być z Wami na bieżąco.. nie piszcie za dużo
bardzo cieszę się, że tak sobie dziewczynki poradziłyście:ju pi:

Cytat:
Agadus a mi jakiś fajny krem nawilżający. Mam suchą skórę zwłaszcza w strefie T. I przebarwienia, ciężko nawet czasem podkładem ukryć.

W ogóle to ostatnio strasznie zdołowana jestem, nie wiem, chyba jakaś depresja. Więc Dziubek łączę się w bólu.
oj a co sie dzieje??

a co do kremu, to sam krem na pszesuszona skórę może nie pomóc, ja używam krem nawilżajacy z olay, do tego serum, maseczki ( i błotne i materiałowe)na noc krem odżywczy polecam a na dzień nawilżający, ale najlepiej zapytaj się Nataszki, bo może lepiej doradzić
a co do przebarwień to nie pomogę, nie wgłębiałam się w ten temat, bo nie mam tego problemu, ale mikrodermablazja jest super na przebarwienia, ale jest jakis krem apteczny, jak sobie przypomnę to napiszę, bo teraz nie pamiętam

Cytat:
zapalenie oskrzeli
Filip antybiotyk doustny
Lena zastrzyki
Boże, biedactwo, od cioci, iżyczę duuużo zdrówka

Cytat:

to może polecisz jakiś kremik pod oczy? tyle, że potrzebuję przeciwzmarszczkowy
krem pod oczy polecam Total Effects 7x olay, Hydraphase La Roche-Posay, ale mam też świetkil pod oczy, i dwa kremy z ziaji, i tez są dobre, ale raczej nawilżające.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
a i chciałam się pochwalić że mój synek już zaczyna powoli raczkować nieporadnie ... już przełoży rękę do przodu

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

a ja siedzę i śmieję sie sama do siebie "z reszty mięczaków"

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 17:40   #3707
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

a co do kremu, to sam krem na pszesuszona skórę może nie pomóc, ja używam krem nawilżajacy z olay, do tego serum, maseczki ( i błotne i materiałowe)na noc krem odżywczy polecam a na dzień nawilżający, ale najlepiej zapytaj się Nataszki, bo może lepiej doradzić
a co do przebarwień to nie pomogę, nie wgłębiałam się w ten temat, bo nie mam tego problemu, ale mikrodermablazja jest super na przebarwienia, ale jest jakis krem apteczny, jak sobie przypomnę to napiszę, bo teraz nie pamiętam
Dzięku Agu

Więc Naataaszkaa zwracam się do Ciebie o ratunek.
Stary 2012-03-12, 18:21   #3708
agadus
Wtajemniczenie

LiLi ten krem miałam na myśli, ale tak jak pisałam nie mam tego problemu i go nie używałam,ale znajoma używała i jest b.zadowolona
http://www.ceneo.pl/7314232?se=wbFmv...FcjO3wod7jykbQ

Stary 2012-03-12, 19:20   #3709
editka2022
Rozeznanie

brumek jesli chodzi o niejedzenie Tymka u nas tez byl problem na poczatku, moja dama ze sliczka nic niezje,teraz wmuszam w nia sliwki bo z kupka problemy male mamy,ale to jeden sloiczek na 5 dni by nam starczyl,jablka tez niezje ze sloiczka a utarte lyzka mluci jak szalona,moze i Tymek nielubi sloiczkowego jedzenia,probowalas mu sama cos ugotowac(nie jestem nabierzaco wiec niewiem)?

sweet co do papmersow sleep&play ja ich uzywamich od 4 miesiecy i jak dlamnie niema roznicy miedzy activ baby(one sa chyba bardziej rozciagliwe, z tego co pamietam),a wrecz je wole dlamnie activ maja zaintensywny zapach.
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:29   #3710
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dominik walczy w łóżeczku. Coś nie chce spać. Zazwyczaj jak go odkładałam to trochę pobroił i zasypiał, a teraz słyszę niewolnicze jęki dobiegające z sypialni. Oj wesoło się robi, wesoło. Chyba mi chłopak dorośleje
Poza tym odparzył się na szyjce Posmarowałam sudocremem i mam nadzieję, że pomoże. Wcześniej nam się to nie zdarzyło, ale widocznie przytył Urwis bo mu się drugi podbródek zrobił .

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:47   #3711
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dzien dobry,

ale jestem dzisiaj zla
nie da sie dostac do zlobka
ciezko sie dostac do przedszkola
nie da sie kupic nawet ogrodka dzialkowego

nosz kurna, da sie cokolwiek w tym kraju???
Ojej

Cytat:
zapalenie oskrzeli
Filip antybiotyk doustny
Lena zastrzyki
Ale się Wam porobiło.. zdrówka!

Cytat:

Co myślicie o takim stoliczku interaktywnym?? http://allegro.pl/fisher-price-aktyw...201415392.html
Ja nie mam, ale właśnie od dłuższego już czasu się na taki czaję.. wydaje mi się fajny

Cytat:

Niżej prosiłaś o pomoc więc piszę

Jako krem nawilżający polecam Ci z serii SVR - http://www.svr.pl/produkty/hydratante-krem-nawilzajacy/.. miałam i jak dla mnie najlepszy krem na świecie.. jeśli nie chcesz od razu wydawać pieniędzy a nie wiadomo jak Ci posłuży to poproś w aptece o próbki..

W ogóle kosmetyki SVR są rewelacyjne, wydajne i super działają..

Na przebarwienia mają też dobry krem - http://www.svr.pl/produkty/clairial-...przebarwienia/

Pracowałam na tych kosmetykach w gabinecie i polecam szczerze..

Polecam Ci też zrobić sobie zabieg z kwasem migdałowym.. ładnie Ci rozjaśni przebarwienia.. dodatkowo kosmetyki z wyciągiem z ogórka, cytryny.. domowe maseczki.. będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość

Cytat:
A Nataszkaaa super, że tak pozytywnie nastroił Cię pierwszy dzień w pracy!! Ale nie ma co, fajni ludzie w pracy to podstawa prawda? Teraz w pt spotkałam sie ze swoimi psiapsiółami z firmy, w której razem pracowałyśmy. Chodziłyśmy do tej pracy głównie dla siebie, dla tego klimatu...teraz tam jest zupełnie inaczej...większość ludzi się wykruszyła a nowi nie są w stanie ich zastąpić
To prawda.. fajni ludzie to podstawa.. ja mam rewelacyjną ekipę.. aż się chce chodzić do pracy, bo więcej jest śmiechu niż roboty, ale ciiii

Cytat:
dziękuję Kochana za odpowiedź, nie mam trądziku ani blizn, zachęciłam się mikrodermabrazja, bo czytałam że, po niej skóra jest"nowa" nie wiem jak to nazwać, ale idę w tym tygodniu na peeling kawitacyjny(chyba dobrze piszę)ja mam ogólnie ładna buzię bez wyprysków tylko na nosie mam pare wagrów, i doliczyłam się 3 na czole, ale nie chcę wyciskać,a co? nie polecasz??, no i czytałam o mikrodermabrazji,że spłyca drobne zmarszczki

bardzo cieszę się, że tak sobie dziewczynki poradziłyście:ju pi:
Dziękujemy

Ja nie lubię mikrodermabrazji osobiście.. dla mnie najlepszym zabiegiem oczyszczającym i wygładzającym skórę jest peeling kawitacyjny w połączeniu z dobrze dobranym kwasem.. mikrodermabrazja jak dla mnie przereklamowana

Cytat:
Więc Naataaszkaa zwracam się do Ciebie o ratunek.
Naataaszkaa powiedziała co wie i ma nadzieję, że trochę pomogła

Hania śpi.. chyba czas na kawkę.. a o 22 idę spać bo jak szanowna córka znów zechce rozpocząć dzień przed 4 rano to jutro w pracy zasnę z głową w klawiaturze i zapewne z włosami w kubku z kawą

No i muszę to napisać a mi nie zaznaczyło wcześniej: marzena Hania jest prześliczna, robi cudowne groźne minki a tekst Tż-ta - no o mały włos się nie posikałam
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:50   #3712
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Marina, który ten korund zamówiłaś? Mówisz, że polecasz tak?
Lili identyczny jak ten i u tego samego sprzedawcy http://allegro.pl/mikrodermabrazja-k...166602789.html
Jak pisałam fajnie oczyszcza buzię z zaskurników, nie ma śladu po czarnych punkcikach
U tego samego chłopa zamówiłam też spirulinę 0 maseczkę z alg

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
pozwalam sobie pomysł ściągnąć, kupiłam

[

a więc moje mieleckie mięczaki
Co powiecie na czwartek? W godzinach jakich Wam pasuje, i gdzie Wam pasuje ( zapraszam do mnie oczywista z góry )
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:52   #3713
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Pojawiam się na chwilę, żebyście o mnie nie zapomniały
Na neta mam czas kilkadziesiąt minut dziennie i w życiu się nie mogę za Wami wyrobić...
U nas wszystko dobrze, Zosia zdrowa, nabywa nowe umiejętności, u babci radocha, w domu radocha, na spacerach radocha (pogoda nam wreszcie normalnieje ), mąż się uczy pełną parą, a ja pracuję i dom ogarniam - jakoś daję radę ale wieczorem padam na pysk
Zdrówka!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-12, 19:56   #3714
zanetaa88
Zakorzenienie

Laski będziecie robiły coś specjalnego jak będziemy przestawiać godziny?

Stary 2012-03-12, 20:03   #3715
agadus
Wtajemniczenie

Nataszka działa juz ten Twój blog kosmetyczny?? bardzo lubię czytac o takich rzeczach i innych pierdołach, interesuje się w miarę możliwości i nie mogę się doczekać

Stary 2012-03-12, 20:04   #3716
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zrobię coś specjalnego - specjalną za je bi ście mocną kawę, bo dość że Dominik śpi jak śpi, to jeszcze mi noc skrócą o godzinę

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-03-12, 20:07   #3717
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
o przypomniałas mi, bo zupełnie wyleciało mi z glowy, to godzina do tyło, to ja nic nie robię, ta godzinkę będę zabawaiała Nati, i dobrze będzie

Stary 2012-03-12, 20:10   #3718
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
o przypomniałas mi, bo zupełnie wyleciało mi z glowy, to godzina do tyło, to ja nic nie robię, ta godzinkę będę zabawaiała Nati, i dobrze będzie
Do przodu. Z 2 na 3

Dominik 29.07.2011r
Stary 2012-03-12, 20:13   #3719
zanetaa88
Zakorzenienie

No do przodu Aga :P
Ja nie wiem czy damę zwyczajnie położyć spać i wstanie może o 8,jak wstanie o 8 to o 8 bym ją kładła...kurde nie wiem.

Stary 2012-03-12, 20:16   #3720
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Do przodu. Z 2 na 3
hehehe no tak godzine krócej śpimy , to miałam na myśli tylko inaczej napisałam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości