|
|
#4141 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cześć
Butter, Debrah (nie mogę się przyzwyczaić do Twojego nicka) macie rację, ze na BMZ zbyt dużo szczegółów. Butter studiujesz na mojej uczelni ![]() Cytat:
W ogóle to Marysia cudna. Zgadzam się z Dziewczynami, ze nie wygląda jakby urodziła się poprzez SN. Fajnie się czyta, że tak super sobie radzicie i trochę Wam zazdroszczę, bo u mnie przez pierwsze tygodnie był tzw. sajgon widać, że ładnie śpiące dziecko Ci się trafiło ![]() Cytat:
Była z tym śmieszna sytuacja jak przyszła do mnie położna i mówi, żeby dietę trzymać i nabiału nie jeść póki co a potem powolutku wprowadzać, nie jeść pomidorów, bo uczulają it. Siedziałyśmy w kuchni a na blacie stało moje drugie śniadanie- 4 kanapki z serem białym i pomidorem
|
|
#4142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Karmię bo wiem że to dla niej najlepsze..ale tak jak przed porodem- dalej nie jest to dla mnie jakieś piękne doznanie. Mamle mnie i mamle- nic w tym fajnego. Na pewno będę chciała nauczyć ją z butli pić moje mleko..bo ja się wykończę bez możliwości wyjścia z domu bez niej. Może się okazać że jak dam butle to szybko zrezygnuje z cyca..a może się okazać że odrzuci butlę i klops.
|
|
#4143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobre
|
|
|
|
|
#4144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak będziesz miała, to pokaż jeszcze jakieś zdjęcia Mani
|
||
|
|
|
#4145 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie naprzemiennie z piersia (bleee) i moja ukochana zupe jarzynowa z kasza manna Cytat:
![]() Cytat:
)dziewczyny poradzcie mi co mam zrobic bo mam problem ze skora mam taka sucha ze az sie prawie sypie (jak sie podrape np po rece to sie sypie ) pod prysznic mam zel z oliwka i po kapieli stosuje oliwke na mokra skore, poza tym wszelkie nawilzajace balsamy, kremy w ciagu dnia....i nadal sie sype, swedzi mnie wszystko (tylko po balsamowaniu jest super ale jak tylko balsamy wchlona sie powraca uczucie swedzenia i sciagnietej skory) co lepsze najbardziej odczuwam to na nogach i rekach ![]() helpppp
Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2012-03-13 o 12:01 |
|||
|
|
|
#4146 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak zaczynałam było rewelacyjnie (szczególnie, że zmieniłam szkołę po 1 roku z UW- bez porównania. Na SWPS super warunki, dostępne książki w bibliotece, ćwiczenia były ćwiczeniami a nie wygłaszaniem referatów przez studentów jak na UW itd.). Było mnóstwo świetnych wykładowców, dbano o studentów i czuć było poziom zajęć. Potem z biegiem lat pogarszał się stosunek uczelni do studentów, część kadry odeszła, zmieniły się władze uczelni, zaczęli rozbudowywać szkołę, otwierać inne kierunki (podobno chcą zostać 1 prywatnym uniwersytetem a do tego potrzebne jest, żeby uczelnia miała ileś tam kierunków) i ciąć koszty na niektóre ćwiczenia zmniejszając liczbę godzin a niektóre całkiem likwidując. Z każdym rokiem tylko czesne wzrastało. Czasem też (na wyższych latach) miałam wrażenie, że coraz więcej jest ludzi, którzy mają podejście zapłaciłem to powinienem wszystko zaliczać bez żadnego wysiłku a i część wykładowców tak robiła. Ogólnie jednak podsumowując 5 lat jestem zadowolona, bo zajęcia były ciekawie prowadzone, trzeba było się zaangażować i wykazać podczas ćwiczeń. Miałam też rewelacyjne zajęcia w szpitalu psychiatrycznym (których się obawiałam), na których psychiatria wchodziła do głowy w praktyce, tzn., na żywych przypadku a nie na suchej teorii książkowej. Na pewno na plus też dostępność do materiałów anglojęzycznych poprzez EBSCO i rozbudowana biblioteka, dostępność lamptów, rzutników w każdej sali jak się zamówiło na zajęcia i niektórzy wykładowcy, którzy niesamowicie angażowali się w zajęcia i bardzo ciekawie potrafili wyłożyć dany temat. W sumie więc polecam
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Cytat:
|
|
#4147 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona nie płacze nie robi awantur..po prostu nie śpi i kwęka. Więc to nie jest jakiś hardcor. Cytat:
Cytat:
|
|
#4148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U B. sprawdziła się woda koperkowa(gripe water) http://www.bangla.babyonline.pl/opin...woda-koperkowa
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-03-13 o 12:27 |
|
|
|
|
#4149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo sprawdź tarczycę (poczytaj w necie o objawach niedoczynności i jak stwierdzisz, że do ciebie pasują, to do lekarza) |
|
|
|
|
#4150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oddział katowicki jest nowiutki, ma dobrą opinię na prawdę, lepszą niż UŚ ostatnio. Wykładowcy są w porządku i właśnie podoba mi się, że nie ma jednak podejścia 'płacę to wymagam'. Tzn niektórzy mają, ale nic to nie daje ![]() Też są fajni wykładowcy, z bardzo zaangażowanym podejściem... I faktycznie dużo podejścia takiego praktycznego. Jestem zadowolona ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4151 |
|
Zakorzenienie
|
Butter : to tak trochę jest, że trzeba powalczyć ze stereotypem..że studia zaoczne to pseudostudia, i że jeśli nie jest to uczelnia pokroju UJ np to to znaczy, że nie trzeba nic tam robić..
Ja poszłam na AK tylko dlatego, że nie ma w Krakowie innej zaocznej psychologii, a ja ze wzgl. na zdrowie nie mogę inaczej. I przykro, że mogę być oceniana przez pryzmat papierka jako ktoś gorszy. Psycho jest na AK dopiero od 3 lat. Waidomo, że sa kierunki łatwiejsze i trudniejsze na każdej uczelni, akurat psychologia ma raczej dobrą opinię, wypytałam dobrze koleżankę która jest na Dziennych (zdolniacha, ma stypendium naukowe ) czy jest tak jak mówią, że płatna = zła. Ale okazuje się, że sporo kadry z UJ i innych, program nauczania niemal taki sam. I też zmieniłam zdanie co do zaocznych - trzeba mieć masę motywacji i chęci, żeby dać radę, bo mnóstwo pracy zostaje do domu.A pozostałe dziewczyny - macie jakieś stanie na temat studiów zaocznych ws dzienne, uczelni Państwowych i Niepublicznych?? Tak wychodzi, że to moja wymiana opinii z Buter, zapraszam do rozmowy. Haniu - wyobrażam sobie, że musisz cierpieć nieco, z Ciebie przecież kulinarny mistrz
|
|
|
|
#4152 | |
|
Zakorzenienie
|
emilka, gratuluję pierwszego dnia diety i 3mam kciuki za efekty! w związku ze zbliżającą się wiosną ja również odczuwam większy przypływ energii do walki o brzuch, a i muszę się w końcu zapisać do fryzjera.
o diecie karmieniowej się nie wypowiem, wiem tylko, że moja znajoma miała bardzo ograniczony jadłospis i mówiła, że jak się karmi to praktycznie nic nie wolno haniu, miło czytać twoje posty, masz jakiś taki wewnętrzny spokój w sobie Cytat:
2. rezygnacja z długich kąpieli, zakup delikatnego żelu pod prysznic (najlepiej apteczny) 3. coś na nawilżanie wewnętrzne (ja brałam capivit hydrocontrol) 4. najważniejsze - dobry balsam (u mnie sprawdził się np. Atopra, zawsze starałam się kupować któryś z tańszych) No, a jak skóra dojdzie do ładu to możesz spróbować z tym balsamem Garniera: http://imworld.aufeminin.com/dossier...1-112556_L.jpg (póki co to jedyny, który dobrze się sprawdza na mojej skórze). Czasami najdzie mnie ochota na zakup czegoś innego, co zawsze kończy się suchą skórą i potulnym powrotem do Garniera. Ostatnio jednak (z racji wiosny i tego, że skóra nie będzie już narażona na mrozy) zakupiłam masło do ciała - niesamowity zapach czekolady, skóra jest miękka, no, ale jeszcze za wcześnie żeby stwierdzić, czy nie obniży mi nawilżenia skóry. Edytowane przez xzora Czas edycji: 2012-03-13 o 12:43 |
|
|
|
|
#4153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z tą dietą to jest saigon..bo niby można wszytsko co zdrowe..z wyjątkami. Z drugiej strony co i rusz ktoś mi mówi - nie jedz jabłek, nie jedza banana, nie jedz mleka, odstaw nabiał- oszaleć można A za miesiąc będę miał wszystkie zęby do wymiany z powodu braku wapnia Po moim trupie![]() Kotku myj się jak bobasek w oliatum albo emolium. Moja mama ma problemy z bardzo suchą skóra tylko to przyniosło efekty Mania - dzień 10. W ulubionej pozycji na spaidermena
|
|
#4154 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu, cudna Mania
Na pierwszy rzut oka wygląda na spokojne dziecko Słodziak
|
|
|
|
#4155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4156 |
|
Zakorzenienie
|
Czy to aby na pewno Wasze dziecko? Hehe.. z opisu nie pasuje
![]() Ale fakt jest taki, że jest słodziakiem
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-03-13 o 14:01 |
|
|
|
#4157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i byłam świadkiem jak mi wyskoczyła z pomiędzy nóg
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
Haha
![]() Piękna
|
|
|
|
#4159 |
|
Zakorzenienie
|
Mania bez czapeczki równie śliczna, trochę z niej łysek
![]() haniu, a taki krem marchewkowy, co robiła butter, to byś chyba mogła, co nie? mi bardzo posmakował, zresztą musiałam zrobić drugi raz, bo pierwszą partię zjadłam w całości sama i TŻ nie zdążył spróbować
|
|
|
|
#4160 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mialam niedoczynnosc tarczycy przez wiele lat i obawiam sie ze wrocilo.....![]() Cytat:
zanotowalam wszystkie propozycje i bede testowac....kapieli nie biore bo mamy prysznic (zreszta nie da sie za dlugo stac pod prysznicem bo nam junkers gasnie ) Cytat:
haha coz za poza sliczna Maniutka
|
||||
|
|
|
#4161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jak sie urodziła była podobna do tatusia ..ale z kazdym dniem nastepuje zmiana wygladu w kierunku mamusi
|
|
#4162 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
Większe sprzątanie podłogi itp.w sobotę Cytat:
Cytat:
-brwi wyglądają nienaturalnie (teraz podobno jest nowsza metoda pojedynczych włosków-ona ma starą), nie podobają mi się -kreski na oczach tragedia cienkie (ale muszę przyznać, ze kolor nie wypłowiał), a na dolnej powiece kompletnie jej nie pasują.Ma za małe oczy.Nie mam pojęcia co za specjalistka jej to zrobiła.- Usta nie mam zdania.Kontur jest już na tyle delikatny, ze prawie nie widać To Pani przed 50-tką i twierdzi, że to bardzo wygodne, bo praktycznie nie musi się malować, ale jeśli już to tylko zdecydowałabym się na brwi. Cytat:
gratulujęCytat:
też muszę się trochę ustawić do pionu ![]() Dzisiaj idziemy z koleżanką pochodzić z kijkami ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Też jestem pewna, że nawet z tą łyżeczką w kawie schudniesz Cytat:
Cytat:
Piszę o moich doświadczeniach w poszukiwaniu pracy.Nie twierdzę, że wszędzie jest tak samo ![]() Cytat:
śliczna
|
|
#4163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny na wątku o SB też mnie ustawiły jeśli chodzi o cukier, więc może spróbuję i w kawie z cukru zrezygnować. Herbatę piję bez, co kiedyś również wydawało się niemożliwe. ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Marysia cudna
|
|
|
|
|
#4164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczy tylko brzuchy poćwiczyć i będzie lepiej jak przed ciążą..ale nie wiem czy juz mogę. Chyba nie. Poczekam jeszcze z 2 tyg. Teraz to ja raczej muszę walczyć o to żeby mnie nie wysuszyło na amen. ..a mogłam jeść więcej czekolady ![]() Też uważam że można dac radę bez tego cukru. W porównaniu z resztą diety to małe wyrzeczenie..kwestia kilku dni i kawa z cukrem okaże się ulipkiem nie do wypicia. Ja w ogóle się dziwię jak można słodzić kawę z mlekiem- przecież mleko jest słodkie po co jeszcze cukier. No ale ja nie słodzę od dziecka
|
|
#4165 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale kawy bez cukru nie tknę.U mnie nie dziala tez teoria, ze jak sie kilka tygodni intensywnie pocwiczy, to wejdzie to w krew i latwiej sie bedzie codziennie cwiczylo. Bzdura! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4166 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz radę.Chociaż spróbuj Cytat:
Oj przy takiej diecie strasznie szybko się chudnie.Faktycznie możesz zlecieć na wagę piórkową ![]() Ja 4 lata temu słodziłam 2 łyżeczki teraz nie wypiję kawy nawet z kroplą syropu ![]() Cytat:
|
|
#4167 |
|
Zakorzenienie
|
haniu fajna ta Twoja mała
już ma 10 dni szok!Kup normalne zioła w aptece -koper, zaparz herbatkę, wypij i sprawdź czy nie masz reakcji uczuleniowej. Nakarm małą, i zobacz jak to przyjęła. Możesz jej podać do wypicia niewielkie ilości tej herbatki Po 1 miesiącu dawałam espumisan - rewelacyjnie działał. Spróbuj jej też dawać wodę do picia, mimo że podobno dzieci na cycu się nie dopaja, to może pomóc na kupencje ![]() Co do ćwiczeń nie szalej, na brzuszki za wcześnie
|
|
#4168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[B]Hania[/B,] daj sobie 6 tygodni, żeby organizm się zregenerował (nawet jeśli czujesz się rewelacyjnie) i poczekaj z tymi brzuszkami.
|
|
#4169 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
Dostałam wczoraj w prezencie ekspres do kawy, co prawda na kapsułki, ale jestem zdziwiona, że kawa taka dobra i że tak porządnie spienia mleko. Mam jeden wydatek z głowy na razie ![]() Za tydzień zaczynamy się powoli przeprowadzać. Cytat:
A niedoczynność = przesuszona skóra. Trzeba po prostu dużo pić i porządnie się nawilżać (regularnie). Cytat:
Ja polecam balsam SVR Xerial z mocznikiem - super ratuje suchą skórę |
||
|
|
|
#4170 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Misku, ekspres, fajny prezent. A gdzie się przeprowadzacie? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

widać, że ładnie śpiące dziecko Ci się trafiło 
Karmię bo wiem że to dla niej najlepsze..ale tak jak przed porodem- dalej nie jest to dla mnie jakieś piękne doznanie. Mamle mnie i mamle- nic w tym fajnego. Na pewno będę chciała nauczyć ją z butli pić moje mleko..bo ja się wykończę bez możliwości wyjścia z domu bez niej. Może się okazać że jak dam butle to szybko zrezygnuje z cyca..a może się okazać że odrzuci butlę i klops.

) pod prysznic mam zel z oliwka i po kapieli stosuje oliwke na mokra skore, poza tym wszelkie nawilzajace balsamy, kremy w ciagu dnia....i nadal sie sype, swedzi mnie wszystko (tylko po balsamowaniu jest super ale jak tylko balsamy wchlona sie powraca uczucie swedzenia i sciagnietej skory) co lepsze najbardziej odczuwam to na nogach i rekach 

cienkie (ale muszę przyznać, ze kolor nie wypłowiał), a na dolnej powiece kompletnie jej nie pasują.Ma za małe oczy.Nie mam pojęcia co za specjalistka jej to zrobiła.
gratuluję
ale kawy bez cukru nie tknę.