|
|
#4201 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3289053 5]nie da się ukryć że generalnie w obcasach noga wygląda lepiej
ALE! Ale nie każda kobieta umie na tych obcasach chodzić, nie każda wie do czego je nosić i jak je nosić, z czym zestawić jakie buty itp itd i choćby nie wiem jak się starała, jesli będzie w tych obcasikach się potykać co chwilę to będzie żenujące a nie kobiece i seksowne. Poza tym kobiecość można wydobyć z siebie na wiele innych sposobów a szpilki są chyba po prostu najprostszym z nich. Wystarczy po prostu podkreślić swoje atuty (oczywiście nie wyzywającą mini i dekoltem do pępka). I też zadziwia mnie że niektorzy potrzebują opinii polowy wizażu żeby w ogóle kupić jakąs rzecz... ![]() a co do tych zębów u Charlize, mnie też to razi bo też jestem maniaczką prostych i zdrowych zębów, nie muszą być idealnie białe ale byleby zadbane no ale, powiedzmy ze w jej blogu nie o to chodzi, chociaż faktycznie zaburza to ten idealny wizerunek jaki próbuje kreować ogólnie ona mi się nie podoba jako osoba, ale jednak nie zamierzam krytykować jej wyglądu fizycznego bo to nie o to chodzi.[/QUOTE]A jeśli szpileczki, to tylko nude i z platformą
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podpisuje się wszystkimi kończynami pod tym!
|
|
|
|
|
#4203 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
jednoczesnie zgadzam sie, ze krytyka winna byc na poziomie, wysmiewanie czyichs ulomnosci fizycznych albo uzywanie slow powszechnie uwazanych za obrazliwe w kontekscie danej blogerki/blogera jest wysoce niefajne.
|
|
|
#4204 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4205 |
|
Żona Gargamel
|
No nie wierze, że wam się ten "artykuł" podoba
Nie jestem super fanką Kasi, chociaż na bloga zaglądam czasem. Jest lekki, ma ładne zdjęcia, jakieś głupotki napisane, po to powstał żeby umilić czytelnikom parę chwil a nie żalić się na okrutny świat (odnosząc się do artykułu). Ale w życiu nie czytałam tak stronniczego i wrednego artykułu. Mam wrażenie, że napisały ją jakieś zakompleksione kobiety, które nie mogą powstrzymać nienawiści do Kasi tylko dlatego, że jest córką premiera i ma więcej pieniędzy na zakupy niż one. Dopisują od razu jakąś chorą ideologię i robią z niej co najmniej szatana niszczącego cały dobytek feministek. Co za bzdury! I oczywiście pokazują tylko złą stronę, dziennikarstwo wysokich lotów jak widać. Poza tym jak ktoś podpisuje się "politolożka" to mnie dreszcz przechodzi |
|
|
|
#4206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3289053 5]nie da się ukryć że generalnie w obcasach noga wygląda lepiej
ALE! Ale nie każda kobieta umie na tych obcasach chodzić, nie każda wie do czego je nosić i jak je nosić, z czym zestawić jakie buty itp itd i choćby nie wiem jak się starała, jesli będzie w tych obcasikach się potykać co chwilę to będzie żenujące a nie kobiece i seksowne. Poza tym kobiecość można wydobyć z siebie na wiele innych sposobów a szpilki są chyba po prostu najprostszym z nich. Wystarczy po prostu podkreślić swoje atuty (oczywiście nie wyzywającą mini i dekoltem do pępka). [/QUOTE]Tiaaa, tylko na Wizażu najpierw czytasz "zacznij chodzić w szpilkach", a potem "boże jak nie umiesz w nich chodzić, to je zdejmij, a nie kompromituj się, jest wiele ładnych płaskich butów" ![]() Cytat:
A co do drugiego no to o to mi właśnie chodziło, napisałam kurcze, że jest krytyka i "krytyka".Ja tam na bloga Kate Tuskleton nie zaglądam w ogóle szczerze mówiąc, ale zgadzam się totalnie z Tobą
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
A jakby nie był wredny, tylko wchodzący w tyłek, zachwalający i rozpływający się, to byłoby ok? Wg mnie autorka osiągnęła swój cel. Posłużyła się takim a nie innym językiem, żeby artykuł wzbudził emocje i o niem się mówiło. Mnie rozwala konsumpcjonizm i postawa "muuuuszę to mieć, bo jak nie to umrę/wypadną mi zęby/włosy i w ogóle buu". Wiadomo, nie każdy musi na ten blog zaglądać, ale jeśli jest on reklamowany na takim Onecie, który czyta bardzo dużo osób, to część zajrzy po prostu z ciekawości. Jak patrzę na większość takich blogów, to mam wrażenie, że obecnie ważne jest jaki kto ma ciuch, komórkę, laptopa i gdzie pija kawę. Pewnie, fajnie sobie odświeżyć szafę i coś w sobie zmienić, ale myśl o posiadaniu czegoś nowego nie przysparza u mnie ataków bezsenności, stania pod haemem w oczekiwaniu na otwarcie, ani innych tego typu reakcji.
|
|
|
|
#4209 |
|
Konto usunięte
|
myślę że ten artykuł powstał akurat o KT z kilku powodów:
- po pierwsze jest ona osobą bardziej publiczną niz którakolwiek inna blogerka, ze względu na to z jakiej rodziny jest nie wiem czy pamiętacie ale jeszcze przed "erą modowych blogów" były jakieś wspominki i artykuły że Kasia Tusk pracuje w sklepie z ubraniami zdaje się czy coś takiego, KT ubrała się tak, owak itp- po drugie, z racji bycia osobą publiczną przyciąga o wiele większe zainteresowanie (już nawet nie mówię ze gazet i tabloidów) samych użytkowniczek, blogerek i wiernych naśladowczyń, także wydaje mi się że nie chodzi tu bezpośrednio o nią jako o Kasię Tusk urodzoną dn tego i tego w mieście X ale o Kasię Tusk, "ikonę światka blogowiczek" któa wykreowała taki cukierkowy świat w którym nigdy nie gości smutek już abstrahując od tego czy się ten świat nam podoba czy nie, jakby nie było Kasi to opisali by pewnie inną fashionelkę, charlizę czy daisy (sorry nie znam innych blogerek )I w tym kontekście patrząc artykuł mi się nawet podobał. ale to jest tylko moje prywatne zdanie
|
|
|
|
#4210 |
|
nyan nyan ^^
|
W temacie zębów sądzę, że ze względu na stosunkowo łatwą modyfikowalność zgryzu, ta krytyka jest zasadna. Widzę znaczną różnicę między krytyką np. zmian trądzikowych, które trudno wyleczyć, otyłości, która może być wynikiem choroby a zębów, których leczenie na ogół nie wymaga użycia skalpela, jak przy zmianie wyglądu. Poza tym krytyka wyrażona była według mnie kulturalnie. Sama spędziłam wiele czasu na fotelu u ortodontki, miałam też zabiegi u chirurga szczękowego, więc mnie również razi coś takiego.
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
No dlatego mówię, że to mogła być dowolna topowa blogerka
Tylko że znowu uderzanie w ton jakoby przez Kasię Tusk i jej podobne cały 200-letni trud feministek szedł się paść... No litości Tak jak ktoś napisał, ludzie po całym dniu szarej rzeczywistości potrzebują czasem poprawić sobie czymś humor, jakoś się od tego wszystkiego oderwać, "odmóżdżyć" i to wcale według mnie nie oznacza, że są puści
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt się nie zastanowił nad faktem, że umiłowanie mody niekoniecznie musi prowadzić do chorej perfekcji, gdzie żaden ząbek nie może być takim, jakim go natura stworzyła, gdzie wymiary muszą być totalnie idealne, gdzie odbyt powinien być wybielony, bo inaczej czytelniczki się obrażą. Obecnie ten wątek wygląda jak zlot hejtersów. Wstyd mi przed tymi dziewczynami, które wejdą tu po statystykach. Bo to nie jest komentowanie mody, tylko personalne komentowanie osób, ich urody, mankamentów, kompleksów i na siłę szukanie dziury w całym. Byleby dokopać.
|
|
#4213 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Po tym artykule prawie miałam wyrzuty sumienia, że powinnam być uciemiężoną młodą faministką, powinnam przez całe studia podniecać się że po ich skończeniu dostanę, jeżeli w ogóle dostanę, pracę na śmieciową umowę, powinnam się umartwiać, że będę (bo na bank będę) zarabiać o 30% mniej niż koledzy itp. Nie wiem co autorkę dziwi. Że czytelniczki bloga Kasi lubią sobie popatrzeć na ładne zdjęcia ładnej dziewczyny, której ww. problemy raczej nie dotyczą? No co ja zrobię, że wolałabym płynąć na różowej bąbelkowej chmurce w prostym, przyjemnym, cukierkowym świecie Kasi Tusk, gdzie największym problemem jest to, jakie kolczyki wybrać. Ale bez przesady, mam swój rozumek i nie spodziewam się życia jak u Kasi i przez jeden głupiutki blog nie zmienię się w bezmózgiego zaślepionego konsumpcjonizmem zombie Opinia autorek o takim ogromnym wpływie Kasi i blogów tego typu na umysły młodych dziewczyn jest chyba mocno przedadzona.
|
|
|
|
|
#4214 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co miałoby na nich być aby wszyscy byli szczęśliwi?
|
|
|
#4216 | |
|
Rozeznanie
|
Nigdy nie zwracałam uwagi na zęby Charlize, więc przetrzepałam jej bloga, aż w końcu znalazłam zdjęcie w pełnym uśmiechu. I czy TO są krzywe zęby?
![]() One są po prostu duże i tak, wiem, na niektórych zdjęciach widać przerwy między zębami, ale czy to jest aż taką wadą, żeby lecieć do ortodonty? Może ona nawet nie uważa tego za wadę, podoba się sobie, więc nie potrzebuje ich na siłę prostować, żeby wyglądały idealnie jak licówki. Cytat:
|
|
|
|
|
#4217 |
|
Raczkowanie
|
Artykuł taki sobie. Zarzuty, że Kasia pokazuje idylliczne życie i pierze mózgi dziewczynom, które będą skazane na najniższą krajową, trochę głupie, niech te dziewczyny też założą sobie bloga, wszak można na nim ładnie zarobic
Mnie też trochę bawi to "życie jak na blogu" że wszystko jest kolorowe, bezproblemowe, piękne, praca sprowadza się do segregowania ciuchów wg kolorów a potem pije się idealne latte, ale z drugiej strony wiadomo, że dzięki temu strona jest atrakcyjna i przynosi więcej korzyści, odsłon, kasy. Samej zresztą byłoby mi głupio między outfitem a zdjęciem designerskiego mieszkanka pisać, że wyskoczyły mi krosty na pośladkach, czy coś I jakoś mnie to nie mierzi, podziwiam znane blogerki za pomysł na taki bezstresowy, przyjemny zysk. Sama bym chciała, ale wolę anonimowość ![]() Pierniczek - zgadzam się, normalne ma zęby, białe, wyglądają zdrowo. Widać zresztą ,że jest zadbaną dziewczyną, ma oryginalną, nawet może dyskusyjną urodę, więc może uważa, że taki a nie inny zgryz jest naturalnie podkreślającym to elementem i nie chce na siłę naprawiac, skoro tak naprawdę nie ma czego.
|
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
na moje posty reakcja była natychmiastowa, choć nie uważam bym napisała coś obraźliwego, wykraczającego poza ramy wątku i komentowania stylizacji, stąd ten komentarz
jakby nie było, w kwestii tego co ktoś uważa za dozwoloną i przesadzoną krytykę oraz co jest ładne a co nie, raczej nie dojdziemy tu do porozumienia |
|
|
|
#4219 |
|
Konto usunięte
|
dla mnie szczerze mówiąc to jest różnica mdz blogiem o gotowaniu, szydełkowaniu a modzie, czy raczej szeroko pojętym "life style" bo te blogi zaczynają mi bardziej przypominać coś takiego, niż jedynie modę. Ostatecznie widzimy na nich autorki, ich ubrania, mieszkania, wypieki, potrawy, to gdzie bywają, ich bliskich, ubieranie choinki, pieski, kotki, misie bla bla bla. Zatem mam wrażenie ze autorka i jej image jest intergalną częścią tego wszystkiego i dlatego zwracam uwagę na detale.
co do tych nieszczęsnych zębów. Wypowiem się z własnej perspektywy dlaczego mnie to ruszyło / rozwaliło w jakiś tam sposób otóż jedna z was (dzustam?) wypowiedziała się na temat tego czy nikt się nie zastanawia nad tym dokąd prowadzi umiłowanie mody i że nie musi być to chora perfekcja. Zęby, ich prostowanie i leczenie to nie jest chora perfekcja, to jest podstawowy zabieg estetyczny a zarazem higieniczny i zdrowotny! Krzywe zęby lub zgryz to nie tylko brzydki uśmiech, to także narażanie się na pewnie choroby uzębienia, zwiększanie prawdopodobieństwa ich wystąpienia, np próchnica. Ja się właśnie nad tym zastanawiam, nie wytykam jej krzywych zębów bo np zazdroszczę jej czegoś innego Według mnie to jest zaniedbanie i nie pasuje do perfekcyjnego i ugłaskanego stylu jaki ona prezentuje. Po prostu być może czegoś nie rozumiem, ale dziwi mnie że dla kogoś ważniejsze jest dobrać sobie bluzkę w odpowiednim kolorze niż zadbać o zdrowie i estetykę uzębienia ![]() z drugiej strony, nikt jej nie każe tych zębów prostować, jesli ona się czuje z nimi dobrze, to jej sprawa, natomiast jak pisałam wcześniej to jest po prostu fakt (edit: wg mnie bo pewnie część z was nie widzi wcale nic krzywego w jej zebach), taki sam jak ciemne włosy czy szczupła sylwetka. Edytowane przez fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 Czas edycji: 2012-03-13 o 12:55 |
|
|
|
#4220 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
idac tym tropem, ja, jako zboczona na punkcie zgrabnej sylwetki, winnam wytykac kazdej pulchniejszej badz zbyt szczuplej blogerce jej figure i sugerowac zmiane diety...
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4222 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4223 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=640153e4df0157aa7c29548 7ff8c20c42fd57238_65c176d 09c1ac;32894714]Zgadzam się Po tym artykule prawie miałam wyrzuty sumienia, że powinnam być uciemiężoną młodą faministką, powinnam przez całe studia podniecać się że po ich skończeniu dostanę, jeżeli w ogóle dostanę, pracę na śmieciową umowę, powinnam się umartwiać, że będę (bo na bank będę) zarabiać o 30% mniej niż koledzy itp. Nie wiem co autorkę dziwi. Że czytelniczki bloga Kasi lubią sobie popatrzeć na ładne zdjęcia ładnej dziewczyny, której ww. problemy raczej nie dotyczą? No co ja zrobię, że wolałabym płynąć na różowej bąbelkowej chmurce w prostym, przyjemnym, cukierkowym świecie Kasi Tusk, gdzie największym problemem jest to, jakie kolczyki wybrać. Ale bez przesady, mam swój rozumek i nie spodziewam się życia jak u Kasi i przez jeden głupiutki blog nie zmienię się w bezmózgiego zaślepionego konsumpcjonizmem zombie Opinia autorek o takim ogromnym wpływie Kasi i blogów tego typu na umysły młodych dziewczyn jest chyba mocno przedadzona.[/QUOTE]Nie podoba mi sie ten artykul. Autorki wysnuwaja smieszne wnioski- przeciez to ze pokazuje slitasne fotki nie mowi nic o jej pogladach- i nie powinno. Cytat:
Cytat:
Ja uwazam to za obrazliwe. To nie to samo co pisac o ciuchac czy makijazu.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|||
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziennikarz też ma własne poglądy i może sobie pozwolić na subiektywny osąd.I owszem, również uważam, że autorka artykułu trochę "popłynęła", ale wolno jej. Jak każdą z nas niektóre sprawy irytują wybitnie, tak i ją Tuskowa doprowadza do szału ![]() A pogrubione .... no naprawdę, żal im d*pę ściska od rana do nocy bo jak już wiemy - my też tutaj z zazdrości i biedy wyśmiewamy co się da ![]() A żeby nie wpadać w bezproduktywne dyskusje, które się tu wywiązały (bo przecie dawno kłótni nie było na wątku) to serwuję Wam drogie panie ZARĘ w najlepszym wydaniu: http://zycierzeczy.pl/wywieszka.html
|
|
#4225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do Feli: taa serio, przezywam strasznie to co tu wszyscy piszą a tak z drugiej strony, komentarz o ubiorze blogerek Cię oburzył, a krytyka wyglądu Charlize już nie? gubię się pomału.. tutaj Twoje posty z wczoraj pasują idealnie.
|
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4228 |
|
Zadomowienie
|
Tak sobie czytam ten artykuł o KT i odnoszę wrażenie, że autorka ma jakieś problemy osobiste i niespełnione ambicje.
Bo z tego, co pisze wynika, że niewyobrażalną zbrodnią KT jest to, iż nie prowadzi kobiet polskich miast i wsi na barykady, nie walczy z niższymi płacami kobiet, nie pali staników, nie je kaszy ze smalcem (tylko ciasta z malinami z Zosią) i nie spotyka się z jakimś tam Zbychem ze wsi tylko ze Stasiem Cudnym (co to też ma kasę jak i ona). Nosz, o co chodzi? To nie można? Każda publiczna osoba musi się bawić w Matkę Teresę i zbawiać miliony? A może autorka artykułu ma jakiś sentyment do zdrowej (acz ciemiężonej i ubogiej) tkanki chłopsko-robotniczej walczącej z klasą próżniaczą? Aha, mnie na ciuch za 200 stówki (już po przecenie) w zasadzie nie stać, co mi nie przeszkadza pooglądać sobie takiego czegoś na blogu. Na ciuchy z Twojego Stylu też mnie nie stać, jak i większości, a jakoś nikt się nad tym zagadnieniem z troską (o dobro i portfele polskich kobiet) nie pochyla. Ma pieniądze (nie zazdroszczę), to niech sobie z nimi robi co chce (ja bym sobie pokój wykleiła). Pisze nieco infantylnie - i co w związku z tym? Przecież o literackiego Nobla się nie stara. Nie jest to blog z filozoficznymi przemyśleniami, tylko relacja co sobie kupiła + przepis na zupę. Blog ma pewne plusy - brak błędów ortograficznych i postów w siermiężnym angielskim (to mnie dopiero zastanawia, czemu 3/4 bolgerek pisze po angielsku???). I nie ma dziubka. Zdjęcia też ładne. Nie World Press Photo, ale ja nie muszę przeżywać ekstazy estetycznej podziwiając kunszt fotografii paska od spodni. Dla mnie artykuł wydumany.
|
#4229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALE! Ale nie każda kobieta umie na tych obcasach chodzić, nie każda wie do czego je nosić i jak je nosić, z czym zestawić jakie buty itp itd i choćby nie wiem jak się starała, jesli będzie w tych obcasikach się potykać co chwilę to będzie żenujące a nie kobiece i seksowne. Poza tym kobiecość można wydobyć z siebie na wiele innych sposobów a szpilki są chyba po prostu najprostszym z nich. Wystarczy po prostu podkreślić swoje atuty (oczywiście nie wyzywającą mini i dekoltem do pępka). I też zadziwia mnie że niektorzy potrzebują opinii polowy wizażu żeby w ogóle kupić jakąs rzecz... ![]() a co do tych zębów u Charlize, mnie też to razi bo też jestem maniaczką prostych i zdrowych zębów, nie muszą być idealnie białe ale byleby zadbane no ale, powiedzmy ze w jej blogu nie o to chodzi, chociaż faktycznie zaburza to ten idealny wizerunek jaki próbuje kreować ogólnie ona mi się nie podoba jako osoba, ale jednak nie zamierzam krytykować jej wyglądu fizycznego bo to nie o to chodzi.[/QUOTE][1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3289107 1]a ja uważam że tego nie zrobiłam, napisałam jedynie że rażą mnie krzywe zęby, u niej i ogólnie, i że zaburzają idealny wizerunek, a nie że wygląda paskudnie, szkaradnie albo w ogóle nie powinna się pokazywać. Sorry ale takie rzeczy widać obiektywnie, nie jest to moje subiektywne zdanie że ktoś ma zęby krzywe bądź nie. Nie skrytykowałam jej za to, ani nie oceniłam, po prostu stwierdziłam fakt, taki sam jak np że jest szczupła, albo ma ciemne włosy. Fakty nie muszą być jedynie pozytywne.[/QUOTE] Cytat:
Jazda po czyjejs fizjonomii jest nie fair.To ze prowadzi bloga o modzie nie znaczy ze ma byc idealna, jej zeby jej sprawa, zadbana jest. Nie prowadzi bloga dla stomatologow wiec takie teksty KOTVONGOT powinna sobie darowac.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
||
|
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie to się wydaje logiczne całkiem
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

ALE! Ale nie każda kobieta umie na tych obcasach chodzić, nie każda wie do czego je nosić i jak je nosić, z czym zestawić jakie buty itp itd i choćby nie wiem jak się starała, jesli będzie w tych obcasikach się potykać co chwilę to będzie żenujące a nie kobiece i seksowne. Poza tym kobiecość można wydobyć z siebie na wiele innych sposobów a szpilki są chyba po prostu najprostszym z nich. Wystarczy po prostu podkreślić swoje atuty (oczywiście nie wyzywającą mini i dekoltem do pępka). 

podpisuje się wszystkimi kończynami pod tym!

A co do drugiego no to o to mi właśnie chodziło, napisałam kurcze, że jest krytyka i "krytyka".

Opinia autorek o takim ogromnym wpływie Kasi i blogów tego typu na umysły młodych dziewczyn jest chyba mocno przedadzona.

Autorki wysnuwaja smieszne wnioski- przeciez to ze pokazuje slitasne fotki nie mowi nic o jej pogladach- i nie powinno.