|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Bidulki te dzieciaczki z kolkami i ich mamy. Przytulam
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
Gratulacje Cytat:
majta tym swoim pyszczkiem i potem cała jest umazana w mlesiu.Dzień dobry ![]() Ja dzis zdycham, gardło mnie masakrycznie boli Nie byłam w stanie z wyra dziś wyjść ale miałam poprasować więc wyszłam ale ledwo ledwo...
|
||
|
|
|
#873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja tez często w niej kupkuje...![]() Czubasku na gardło dobre jest Tantum verde (albo Hasco sept, ma ten sam skład tylko inna firma) i tabletki Isla, mi pomogło to rewelacyjnie, a miałam taki ból i chrypę, ze mówić nie mogłam, a potem jak miałam głosik jak żul a mój tż stwierdził, ze jest taki seksi...i juz się dobierał do mnie...a własnie przypomniało mi się, ze miałam Wam napisać, ze na plamy z kupala i nie tylko (np. krew, nawet zaschnięta) rewelacyjne jest mydełko do odplamiania dr Beckhman do kupienia w rossmanie, kosztuje ok 7-8 zł a naprawde działa, wystarczy nim pocierać plamę, az sie dobrze spieni i potem jeszcze samą pląme pocierać, aż zejdzie i włala ![]() kurcze chciałam jescze posprzatać, a już słyszę, ze ktoś mnie woła z sypialni... |
|
|
|
|
#874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#875 |
|
Wtajemniczenie
|
UWAGA CHWALĘ SIĘ!! jak kogoś to drażni to nie czytać ![]() ponieważ jestem z wami bardzo długo , bardzo się z niektórymi dziewczynami zżyłam, lubię sie tu udzielać postanowiłam nie zwracać uwagi na puste wypowiedzi niektórych zadziornych osób które nie widzą nic prócz czubka własnego nosa (bez urazy) z całego serca dziękuje 2 dziewczyną za miłe słowa ( K i K a teraz z innej beczki u nas zimno szaro i wietrznie niby pogoda nie na spacer ale jak sie ciepło z michem ubierzemy to chociaż na 30min można isć połazić , przejdę sie do przychodni zapisać małego na szczepienie bo jeszcze nie był poza tym muszę lekarza się zapytać czy mogę małemu troche zagęszczać mleko kaszka lub specjalnym zagęszczaczem bo ostatnio bardzo mocno mi ulewa cały czas do tego ma jakieś małe znamie na pleckach takie krwisto czerwone już od dłuższego czasu i chce się zapytać czy to zwykłe znamię czy może coś niepokojącego to jest.
|
#876 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() Wiecie... mam białe ręczniki pokąpielowe, w które czasem Krzyś lubi sobie... pruknąć
|
|
#877 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#878 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#879 |
|
Rozeznanie
|
Cały ten tydzień patrzyłam Krzysiowi na białka oczu czy aby już są śnieżnobiałe czy może jeszcze troszkę podżółcone. I nie wiem!
![]() Jutro na 13:20 mamy szczepienie. Szczepionki czekają w przychodni. I wchodzimy jako pierwsi, bo to nie będzie dzień szczepień i super pani pielęgniarka na rejestracji (uwielbiam ta kobitkę) powiedziała, że poprzestawia wszystko, aby tylko Krzyś się nie mógł od niekogo niczym zarazić - także będziemy sami Poza tym idę dziś odebrać zdjęcia ![]() W zasadzie chcę też zrobić takie ogromniaste na ścianę jak obraz, ale nie mogę zdecydować się które wybrać ![]() Coś jeszcze miałam napisać, ale zapomniałam już :/ ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- ![]() Jeszcze dziś tam polecę (mam pod domem
|
#880 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Monika ja zagęszczam Bartkowi mleko Bebilon zagęszczaczem właśnie z Belilonu - do kupienia w aptece - cena 22 zł. -------------------------------------------------------------------------- Dziewczyny czy Wy myjecie butelki jakimś płynem? slyszałam ,że jest jakiś płyn czy tam mydełko. Ja myję szczotka i ciepłą wodą a potem wyparzam gorącą wodą! Bartuś na ustach ma taki nalot biały,wygląda to jakby skórka biała.Wczoraj przecierałam rumiankiem i szałwią i zeszło ale widzę,że dzisiaj znowu pojawiło się. Czy wiecie od czego to jest?? Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-03-13 o 11:42 |
|
|
|
|
#881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie zostanie na ściankach butelki zamawiam na internecie za ok.15zł no i na długo starcza przemywam raz na jakiś czas płynem a później wyparzam gorącą wodą.Mój Aleks też taki nalot ma jak skórka właśnie - od lekarki wiem, że to normalne i od mleka się robi - głównie dzieciom karmionym butelkami przemywać kazała przegotowaną wodą i zwracać uwagę po karmieniu czy się Młody nie opluwa ![]() więc się tym nie przejmuj
|
|
|
|
|
#882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a poza tym jeżeli ktoś to odbierał jak przechwałki to jego problem jedna bardzo miła i kochana dziewczyna mi napisała ze ona w calenie nie widziała w moich postach przechwałek tylko radość i pociechę z dziecka) no właśnie o takie coś mi chodzi bo Majki cos ostatnio za bardzo mi ulewa tzn to nawet nie jest ulewanie on jak by wymiotuje bo pije pije i jak go unoszę by mu się odbiło to leci fontanna że prawie to co wypił to zwraca a potem do następnego karmienia cały czas lekko ulewa ze tak mu ciurkiem to mleko wypływa z buzi a na ile starcza takie opakowanie?dużo sie tego wsypuje do mleka??
Edytowane przez MMONIKA9 Czas edycji: 2012-03-13 o 12:12 |
|
|
|
|
#883 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja czasami budzi się z takimi objawami, ale zaraz przechodzi po wstaniu![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do nalotu to ja po jedzeniu nakładam namoczony gazik na mały palec i staram się umyć języczek i buzie
|
|
#884 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nic mnie chyba nie zaskoczy ![]() ciesze sie, ze mamy juz te porody za soba ![]() Cytat:
![]() ale za to mowilam, ze ma "zla, niedobra kupe i zeby ta kupa juz sobie od niego poszla i poszla do kogos, kto zasluguje na takie zle,niedobre kupy" podkowki rzadza !!! ![]() Cytat:
![]() Moj je cycka, ale za to rzuca sie jak aligator na antylopke u wodopoju na lyzeczke z sab simplexem. Myslalam, ze to takie smaczne musi byc, a jak sprobowalam, to tak mi gebe wykrzywilo ze masakra. A on az mrucz,jak to dostaje
|
|
#885 |
|
Rozeznanie
|
stubbornme , Mijus dzięki za odpowiedz w sprawie nalotu
![]() Monika pudełko ma 135 g zagęszczacza,daje się 1 nabierkę na 90 ml mleka,ale położna mówiła,że można dac troche mniej.Opakowanie jest dosyc wydajne(nie wiem dokladnie na ile dni).Tylko mleko wtedy gęstnieje i moze byc potrzebny wiekszy smoczek w butli.Ja do tej pory miałam 2 w butlki TT i Avent,a teraz do TT mam trójprzepływowy bo lepiej małemu sie pije z niego |
|
|
|
#886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#887 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ach, ta milosc !
Cytat:
Cytat:
sa tu takie, ktorych dzieci budza sie co 2,5-3h, a takie 5 h jak wczoraj widac bylo wyjatkiem Cytat:
gratulacje dla Ciebie i witamy Hubercika. Sie zasiedzial chlopaczyna w maminym brzuszku
|
|
#888 |
|
Rozeznanie
|
I w Rossmanie są husteczki Nivea w promocji: 19,99zł za 4 sztuki
- zakupiłam ostatnio
|
#889 | |
|
Wtajemniczenie
|
NataliaM, ja mam plyn NUKa do mycia butelki od laktatora, no i ewentualnie smoczkow itd, ale to tztowi wcisnela uprzejma pani ekspedientka, ktora sprzedawala mu laktator, a ta ciamajda jak zwykle dal sie namowic
tak normalnie chyba bym go nie kupila, bo szkoda by mi bylo kasy Dobra, tz do domu wrocil, wiec ide sie myc ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
jak ktos lubi bambino, to sa w rossmanie w promocji za 3 zeta
|
|
#890 | |
|
Wtajemniczenie
|
no w tym problem że on cały czas jedzie na slow (canpol) i na mini (lovi) więc ma te najmniejsze
---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny, z gory przepraszam, ze nie cytuje, nie pisze polskich znakow i ze tylko o sobie bede pisala... (za wielokropek tez sorry
)Nie robcie siwego dymu i nie czepiajcie sie, bo naprawde nie ma o co, kazdy pisze to co uwaza za konieczne. Ja Was nadrabiam ale nie mam kied ustosunkowac sie do tego, bo po prostu nie mam na to czasu, albo maly marudzi albo jest Tz, ktory sie wkurza jak siedze na necie godzinami, bo tyle zajmuje mi nadrobienie Was przy moim brzdcu, a jak bym miala jeszcze na wszystko odpowiadac to nie wiem ile by to trwalo. Tak szczerze mowiac to ja podziwiam te z Was, ktore maja czas na pisanie tu opowiadan kilka razy dziennie... Anulka serdeczne gratulacje ![]() To teraz co u nas. Dzis juz lepiej mam nadzieje, maly cory zarazil sie od taty i dwie ostatnie noce przespal u niego na brzuchu bo tak tylko ryk, byl tak zasmarkany, mial kaszel, ale poszlismy wczoraj do lekarza nic wiecej nie widac na szczescie tylko zaczerwienione gardlo, dostal cebion i krople nasivin i jest lepiej choc dzis rano zwymiotowal mleko, teraz jest juz ok, mam nadzieje ze bedzie lepiej juz. Sory za brak przecinkow gdzie niegdzie ale maly placze i musze juz leciec. buziaki |
|
|
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Noc za nami super. Ostatnio mała po kąpieli zasypia w 2 minutki sama ! włączam jej suszare i wychodze i działa i od 19 do 2 spi, a potem pobudks po 5 i o 9. takze sie wyyyspałam ![]() I dzis bylismy na szczepieniu. Aleee był płacz ale szybko sie uspokoiła w miare, ale ja juz tez mialam łzy w oczach teraz na szczęscie śpi i mam nadzieje ze tak bedzie cały dzien, zamiast gorączki i marudzenia![]() No i chwalę sie, ze Lena waży juz 4045kg i mierzy 59cm Duza panna juz![]() A ja uznaje semestr na studiach za zaliczony teraz jeszcze musze dokonczyć badania praca bedzie gotowa![]() Noo i Anulka moje gratulacje witamy Hubercika !
|
|
|
|
#893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten nasivin jest bardzo dobry jak mój michu miał tak strasznie długo katar to te kropelki mu bardzo pomogły po 2 czy 3 dniach było już po katarku buźka ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------
|
|
#894 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Mama wzięła mojego głodomora na spacer, ja przemeblowuję mu łóżeczko, zamieniam strony, zmieniłam kolor prześcieradła i robię odrobinę porządku (odgruzowuję) sypialnię.
Rodzice mi zrobili pasztet na chleb specjalnie dla mnie tak, żebym mogła jeść ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie myję i właśnie myślę, czy nie kupić czegoś, bo butelki matowe się zrobiły i smoczki też takie dziwne ![]() A zwykłym płynem nie można myć? Ja myję bardzo gorącą wodą z płynem płuczę dobrze i raz na tydzień wyparzam (ale my butelki używamy sporadycznie) Cytat:
A KUPA? To jest najlepszy temat, ale ja Julkowi tłumaczę, że to jest jedyna rzecz jaką musi zrobić sam, a że jest już duży i samodzielny (bo przecież pępek mu już odpadł) to musi jakoś się starać. Inne rzeczy możemy za niego robić. |
||||
|
|
|
#895 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
wiesz jak to jest z naszymi wodociągami w Polce... u mnie w mieście tak twarda woda że osad się robi taki, że można by go łopatą z czajnika wybierać hah kupa jako wyraz samodzielności |
||||
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, chciałam nic nie pisać, ale muszę... Kurde, nie róbcie jaj. Wiadomo, że jak nam (maluchom) coś wyjdzie to chcemy się tym podzielić z całym światem, a jak maluch marudzi albo coś mu jest to też chcemy się wyżalić. I po to jest to forum. Przecież nie będziemy pisać o sytuacji politycznej na Kubie, nie? Bo to nie to forum... i tyle.
I zrozumiałe, że czasem ktoś nie ma czasu na odpowiedzi, ale chce coś napisać, zapytać czy się czymś podzielić - spoko, wiadomo, że mamy teraz mniej czasu. Ja akurat korzystam z czasu karmienia, bo ustawiłam się tak, że mogę karmić i czytać czy pisać (najczęściej robię to jedną ręką i wtedy polskich znaków nie znajdziecie). Cytat:
|
|
|
|
|
#897 |
|
Zadomowienie
|
Rety dziewczyny
a jak wasze brzuchy? bo ja wciąż wyglądam jak w 4 miesiącu ciąży i mam taaaakiego flaka że to koszmar ostatnio nawet pas wyszczuplający kupiłam |
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio TZ probowal mnie zmusic do brzuszkow i kurde tragedia,4 i padlam normalnie nie mam miesni brzucha macie jakies sposoby,zeby dziecko jadlo co min 3 godz? jak mam go przetrzymac?probowalam i sie nie da tak placze do tego sie zaczal zanosic a mi serce staje wtedy. moje male je co 1,5-2 godziny max i pozniej placz ze go brzuszek boli juz nie wspomne ze w nocy wstaje po 6 razy na pieluszke i papu,pocniupla troszke cyca zaspokoi troszke pierwszy głód i uderza w kime pmimo ze go staram sie rozbudzac zeby pojad troszke wiecej,tak co mu na dluzej starczy. Polozna juz dawno mi mówiła,ze mam wydłużac godziny pomiedzy posiłkami ale sie nie da : Edytowane przez Katerina_00 Czas edycji: 2012-03-13 o 13:24 |
|
|
|
|
#899 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zazdroszcze przespanej nocki, kiedy ja się doczekam? chociaż 2 pobudki to nie jest tak strasznie, wczoraj zasnął o 20.30, jedzonko o 0.30 a potem dopiero o 5 więc git.Co do znamienia to nie mam pojęcia co to może być ![]() A Fifiemu zeszła wysypka, nie jadłam nabiału 4 dni, zeszło, potem zjadlam mozarelle, mleko i nic mu nie wyskoczyło, więc jestem cała szczęśliwa bo to raczej nie skaza. Mozę miał tylko chwilową nietolerancję?
|
|
|
|
|
#900 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Hej hej dziewczęta :P
Więc najpierw cytuję: Cytat:
![]() Cytat:
Ja zastanawiam się nad spiralką, ale nigdy nie stosowałam. Używała, któraś z was? Jak opinie? Rumianek super działa, tylko jeśli dziecię nie okaże się uczulone na niego - bo jeśli tak to oczka mogą się pogorszyć Cytat:
![]() Cytat:
Ja właśnie się gimnastykuję, bo muszę małego od małej separować... a to wcale nie łatwe. Cytat:
Cytat:
a co znamienia - to w którym miejscu to ma? bo jeśli tak na ramionku z tyłu to może to jest blizna po szczepieniu? Położna mówiła, że po tym jednym takim, co w szpitalu podają, to może nawet po 4 tyg dopiero wyjść taka właśnie czerwona kropa, która może nawet pęknąć i sączyć się....? Cytat:
muszę jeszcze zakupić Sudocrem bo na małą fajnie działa, a odparzyła sobie dupkę, choć zmieniam pieluszkę naprawdę często Była dziś położna i jej to pokazałam i pow. że to efekt kwaśnych kupek (dzieci na (.)(.) nie dość, że robią ich więcej to są też kwaśniejsze:/) Cytat:
![]() Kobietki poradźcie mi!! - chyba troszkę podłapałam przeziębienia od małego
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

Mówię Wam super wtedy wygląda 

majta tym swoim pyszczkiem i potem cała jest umazana w mlesiu.
Nie byłam w stanie z wyra dziś wyjść ale miałam poprasować więc wyszłam ale ledwo ledwo...

klas ki:
Gabrysia - 09.02.2012 

teraz jeszcze musze dokonczyć badania praca bedzie gotowa