Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 12:23   #4171
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
Madziwnia my mieliśmy takie trampki jak z twojego ostatniego linka w zeszłym roku, ale ubrałam Juli tylko raz na stopę, bo koślawiła nóżkę, tam jest miękki zapiętek. my też mamy te z Adidasa, co pokazywałaś i czekają na cieplusie dni sa rewelacyjne
daj znać jaki rozmiar bucika nosi ten Twój chrześniak, bo ja mam bardzo duzo butów po Juleczce, większość uniwersalna i chętnie Ci podeślę jakieś dla niego.
a może teraz by nie koślawiła bo juz ładniej chodza dzieciaki.. hmmm no w sumie tylko 28 z.. chyba zaryzykuje i Wam powiem jak sie sprawdzają.

Paulina bede baaaardzo wdzieczna.. bo ta sucz( matka) to nawet dziekuje pewnie nie powie!!! wrrrrrrr
kurka.. ale ona mi na tego smsa z prosba o długosc stopki nie odpisała a teraz tel. nie odbiera.. bee próbowała dalej
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość

Dzisiaj trzeci dzień mój syn normalnie się na spacerze się zachowywał. Wiecie jaki komfort, choć i tak mam po tych kilku miesiącach taką traumę, że ze strachem wychodzę Nawet sam się uparł żeby w cantrum miasta lampe osikaćWięc nie musiałam go namawiać.
A ja sobie z moim grzecznym dzieckiem nawet zakupy zrobiłam Mam nowe spodnie i pasek do nich, koszulkę do biegania, i stanik. Wszystko z rozmiarem trafione.
czyli konsekwencja popłaca!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:37   #4172
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
widziałam te trampeczki, ale u nas już rozmiarów nie było. Kupiłaś coś jeszcze Ninie fajnego? ja w czwartek mam zamiar jechać na zakupy

Aixa- Wszystkiego najlepszego dla Lenki-
Już nic więcej nie mam zamiaru jej kupować,bo ona na 2 lata do przodu w pełni obkupiona.Oprócz butów,ma kilka par,ale ja buty lubię jej kupować to pewnie niejedną parę jej kupię.
No i kurtki szukam wiosennej fajnej,ale póki co nic mi się nie podoba.
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Oj tam o jtam, byly przez kilka dni .

?
Ta,ta akurat.Pewnie skasowałaś po paru godzinach
Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Dziękuję Oj jakby fajnie bylo żeby jakakolwiek praca była... Coś może by było, wujek koleżanki ma pytać swojego szefa, ale daleko jest i dojazd na jedną zmiane niemożliwy. Jeśli często nie bedzie ta zmiana to jakoś na początku pomęczymy się i będę musiała Michała budzić o 4 rano i zawozić tz. Jeśli sie uda dostać mu te prace...

.
Trzymam mocno kciuki
Cytat:
Dzisiaj trzeci dzień mój syn normalnie się na spacerze się zachowywał. Wiecie jaki komfort, choć i tak mam po tych kilku miesiącach taką traumę, że ze strachem wychodzę Nawet sam się uparł żeby w cantrum miasta lampe osikaćWięc nie musiałam go namawiać.
A ja sobie z moim grzecznym dzieckiem nawet zakupy zrobiłam Mam nowe spodnie i pasek do nich, koszulkę do biegania, i stanik. Wszystko z rozmiarem trafione.

Konsekwencja się opłaca

Nataszka córeczka świetna

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 12:37   #4173
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
a może teraz by nie koślawiła bo juz ładniej chodza dzieciaki.. hmmm no w sumie tylko 28 z.. chyba zaryzykuje i Wam powiem jak sie sprawdzają.
Wprawdzie nie te trampki co pokazałyście miała Zosia w ubiegłym roku ale nie dość że były tylko do kostki to też były miękkie. Nic nie koślawiła i doskonale się sprawdziły. To były najlepsze buty do piasku i do lasu
Stary 2012-03-13, 12:49   #4174
madziwnia
Zakorzenienie

ooo super!! dzieki iz... ale poczekam z zakupem az bedzie cieplej bo może noga jej do 15,5 cm urosnie i juz 26 bede musiała kupować

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-03-13, 13:03   #4175
machaj
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Myszke kupiliśmy w Ostrowie myszkę u mnie w miescie tez ciezko o cokolwiek z miki, w Galerii, w Poznaniu jest ich bardzo dużo, jestem z wielkopolski, nie daleko Kalisza
u mnie też rano miki ciągle wzywana, mała przynosi pilot i mam jej wlaczyc, z rozkazem "Mama wlacz myka miki i idz mleko zrob tam!" doslownie, maz sie zawsze ze mnie smieje ze tak mna rzadzi maluszek hehe
Na mikołaja dostała interaktywną myszkę miki i spiewamy teraz razem z miki ( wkleiła bym link bo nie wiem czy wiecie o co chodzi ale już się boje bo już raz dostałam ostrzezenie za podpis, nie wiedzialam ze podpis ze jest sie konsultantka jest zabroniony, no juz wiem)
ja poczekam do wieklanocy bo coś siostra marcina mówiła że kupią małej miki... ale nie wiem czy chodziło jej o bajki czy maskotkę.. chociaż jak tak patrze na ilość maskotek i lalek jakie ma kala... to może odpuszczę

Cytat:

Machaj wszystkie rady Twoje sobię biorę do serca, niestety już 10 min temu zamówiłam barwniki w proszku, bo takie były w przepisie co znalazłam. Zakochałam się w tym torcie to też muszę mieć
Tak sobie myślałam że jak na biszkopcie będę jednak robiła, to lepiej zamiast mąki przennej ziemniaczaną, bo wtedy bielszy biszkopt, i fajnie powinien wyglądać z tymi barwnikami Ile na taki tort będe potrzebowała śmietany i tego serka?Bo ja nigdy nie robiłam sama kremu, tylko takie budyniowe, czy serników na zimno
ja nie znalazłam przepisu z barwnikami w proszku.. wszędzie pisali że mają być w żelu...
ja miałam 900ml kremówki i 250 serka... myślałam że to będzie za dużo a ledwo wystarczyło... możesz z samej kremówki zrobić... zobacz na tym blogu co monce podałam ile śmietany zużyła...
ja kremówkę na 2 razy ubijałam bo za mała miskę mam żeby litr na raz ubijać

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Madzia z jakiej strony zamawiałaś barwniki? kurde śliczny jest ten tort ale boje się że mi nie wyjdzie;/
mi libra podała http://www.aledobre.pl/216,Delikatesy/
ale ja kupiłam na all... te barwniki w żelu niby są małe ale tego daje się minimalną ilość do ciasta.. i teraz zastanawiam się co z resztą zrobić
nie masz się czego bać!! ja też robiłam pierwszy raz... a nie jestem jakoś super wprawiona w pieczenie tortów http://mojewypieki.blox.pl/2011/09/T...nbow-cake.html ja robiłam wg tego przepisu...

dałam kali łyżeczkę berliso i zaczęła mi się dusić;/ ehh dobrze że przy niej siedziałam... wypluła wszytko i już jej więcej nie dałam... popiła soczkiem i ogląda bajke... ehh ile to dzieci nerwów kosztują;/
machaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:06   #4176
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

my mielismy podobne z cocodrillo i tez chyba dobrze jej sie smigalo.

Ja chcialam wam pokazac jakie kupilam mlodej w hm i nie ma nigdzie?
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:21   #4177
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Składam spóźnione ale szczere życzenia dla naszych wszystkich dwuletnich dzieciaczków 100 lat!!

Pop- gratulacje!!
machaj- kalinka na fotelu wymiata... ciekawe gdzie podpatrzyła ta pozę
megi- brawa za bilans łóżko fajne. ma zabezpieczenia?? Moja by wylądowała na podłodze po 2 godzinach najpóźniej

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
My mamy wysokie trampki z Adidaska ale za małe.. wiec je na All opchnę a te sa dośc fajne.. chyba.. wizulanie mi sie podobaja
jeszcze sa turkusowe http://allegro.pl/wiosna-2012-sliczn...195721075.html
Pokaż jakie i jaki rozmiar, może bym odkupiła... moja ma teraz na maxa 23 rozmiar.

Cytat:
Myszke kupiliśmy w Ostrowie myszkę u mnie w miescie tez ciezko o cokolwiek z miki, w Galerii, w Poznaniu jest ich bardzo dużo, jestem z wielkopolski, nie daleko Kalisza
u mnie też rano miki ciągle wzywana, mała przynosi pilot i mam jej wlaczyc, z rozkazem "Mama wlacz myka miki i idz mleko zrob tam!" doslownie, maz sie zawsze ze mnie smieje ze tak mna rzadzi maluszek hehe
Na mikołaja dostała interaktywną myszkę miki i spiewamy teraz razem z miki ( wkleiła bym link bo nie wiem czy wiecie o co chodzi ale już się boje bo już raz dostałam ostrzezenie za podpis, nie wiedzialam ze podpis ze jest sie konsultantka jest zabroniony, no juz wiem)
nataszka- witam!! Widzę, że z moich okolic Ja w Kaliszu studiowałam a pochodzę z Pleszewa
Córeczka śliczna

Moja jeszcze nie rządzi w co chce być ubrana ale w bajkach już przebiera. Teraz jest na topie Elmo i pan gapa którego uwielbia.

A my po intensywnym weekendzie. W piątek byłam z mala u znajomych gdzie mają 4-letnią córkę (pisalam wczesniej, że się tam nie zlała w gacie ). Wróciliśmy po 20-tej. Oczywiście na hasło "dom" był lament więc ciocia ja przekupiła i pożyczyła maskotkę którą sama sobie Wercia wybrała. Oczywiście wybrała największą myszkę miki i polowe drogi musiałam ją targać
W sobotę małą "sprzedaliśmy" do rodziców bo szlismy do miasta na imprezę. tz wyprawił urodziny. W niedzielę znów do znajomych i mała znów nie chciała wracać i... pożyczyła sobie małpkę która strasznie krzyczy jak jej się naciśnie na brzuch. i dzis od 6 rano tak z pół godziny ja naciskała. Tż zadzwonił do tych znajomych i oznajmił, że ich synkowi kupiliśmy super puzon na zajączka

Mała nadal skraca czas spania i tak dziś przywitaliśmy dzień o 5.30 a było tak milo jak sypiała do 7...

Mała dalej bez wpadki więc mam nadzieję, ze tak zostanie i ominie mnie sprzątanie bobków i wycieranie kałuż... niestety po nocy pampers sporo zasikany. Po spacerach raczej suchy ale po spaniu nie

Dzis kupilam malej wielki arkusz papieru i jak wstanie to bedziemy malować farbkami do malowania palcami

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

madzia- gratuluje postępów spacerowych oby juz mu tak zostało

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:21   #4178
Darusiaaaa
Zakorzenienie

oo mam

http://allegro.pl/botki-kozaczki-wio...196246394.html

do rajtek i spodniczki albo leginow czy spodni ze sciagaczem wyglada bajecznie!
A.Camus
Stary 2012-03-13, 13:24   #4179
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Kupiliśmy małej takiego konika. http://allegro.pl/kucyk-konik-do-ska...120146702.html
U nas rewelacja. Mala pół dnia na nim spędza. Skakała na nim u znajomych i tz na drugi dzień poleciał jej kupić. Moze do urodziwych nie należy ale spełnia swą funkcję- mam spokój nawet do dziadków musieliśmy go jej zabrać. A jak wracaliśmy to oczywiscie się upomniała o konia.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-03-13, 13:33   #4180
ASIULEK_23
Zakorzenienie

1. nowy kumpel do wszystkiego
2. u dziadków
3. z krzyczącą małpką
4. cała ja w tle podpaska (dorwała ją z mojej torebki i podkładała konikowi żeby zrobił siusiu "rób koniku sisi" po czym krzyczała "jest, jest zrobił, mama obacz"
5. dzisiejszy spacerek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1073.jpg (52,7 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1080.jpg (59,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1082.jpg (46,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1083.jpg (44,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1090.jpg (79,6 KB, 37 załadowań)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-03-13 o 13:35
Stary 2012-03-13, 13:35   #4181
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
ja nie znalazłam przepisu z barwnikami w proszku.. wszędzie pisali że mają być w żelu...
ja miałam 900ml kremówki i 250 serka... myślałam że to będzie za dużo a ledwo wystarczyło... możesz z samej kremówki zrobić... zobacz na tym blogu co monce podałam ile śmietany zużyła...
ja kremówkę na 2 razy ubijałam bo za mała miskę mam żeby litr na raz ubijać

mi libra podała http://www.aledobre.pl/216,Delikatesy/
ale ja kupiłam na all... te barwniki w żelu niby są małe ale tego daje się minimalną ilość do ciasta.. i teraz zastanawiam się co z resztą zrobić
nie masz się czego bać!! ja też robiłam pierwszy raz... a nie jestem jakoś super wprawiona w pieczenie tortów http://mojewypieki.blox.pl/2011/09/T...nbow-cake.html ja robiłam wg tego przepisu...
właśnie przeglądam na all te barwniki, chyba zamówię.
ale chyba zrobie z tego drugiego przepisu, do smietany dodam owoce maliny lub truskawki.
http://tsumikowkuchni.blogspot.com/2...zowy-tort.html

Dziewczyny który lepszy będzie ten co Machaj zrobiła czy ten drugi?

robiłyście kiedyś torty z tymi opłatkami? http://allegro.pl/listing.php/search...g=op%C5%82atek

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy małej takiego konika. http://allegro.pl/kucyk-konik-do-ska...120146702.html
U nas rewelacja. Mala pół dnia na nim spędza. Skakała na nim u znajomych i tz na drugi dzień poleciał jej kupić. Moze do urodziwych nie należy ale spełnia swą funkcję- mam spokój nawet do dziadków musieliśmy go jej zabrać. A jak wracaliśmy to oczywiscie się upomniała o konia.
Zosia też kilka razy na nim skakała u znajomych, bardzo go lubi.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:36   #4182
ASIULEK_23
Zakorzenienie

darusia- buciki prześliczne

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-03-13, 13:46   #4183
lindsley
Zakorzenienie

Asiulek moja mama ma tę samą małpę na szczęście Misiek za nią nie przepada... ja też

Łeb mi dziś pęka, 2 dzień @ a tu koleżanka na kulki mnie a raczej Michała wyciąga... (mam wejściówki z groupona na 3h, czy ja tam tyle wytrzymam)

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 13:51   #4184
anakazar
Zakorzenienie

Asia Weronika ma śliczną czapkę
Ja Nince też kupiłam 2 czapki w kolorze białym(jedna hello kitty oczywiście)
Strasznie mi się zaczeły podobać białe czapy

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2012-03-13, 13:59   #4185
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Wkońcu i ja moge pochwalić moje dziecko, mam nadzieję że nie zapeszę
Wczoraj byłam z nim na spacerze, i dzisiaj, i szedł jak normalne dziecko, tzn biegał czasami ale się pilnował. Raz jeden robił papa żeby spierniczyć, ale na szczęście zobaczyłam kominiarza na dachu i zapomniał. Normalnie czuję się jak człowiek aż dwa spacery bez tarmoszenia go za sobąMoże jakiś wkońcu przebłysk w jego głowie.
Madzia, jak czytam twoje opisy spacerów to aż nie wierzę- u nas niema absolutnie żadnych cyrków-idzie ładnie, nigdy nie ucieka, a jak tylko poproszę to daje rączkę bez problemów. Przy ulicy to sama podaje, bo wie, że samochody jeżdżą. Może choć w tym moje dziecko będzie do przodu, bo ze spaniem to lepiej nie mówić...

Cytat:
jestem z wielkopolski, nie daleko Kalisza
Przyznawaj się szybko skąd dokładnie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
1. nowy kumpel do wszystkiego
2. u dziadków
3. z krzyczącą małpką
4. cała ja w tle podpaska (dorwała ją z mojej torebki i podkładała konikowi żeby zrobił siusiu "rób koniku sisi" po czym krzyczała "jest, jest zrobił, mama obacz"
5. dzisiejszy spacerek
Asia, my też mamy tę małpkę-była tak męczona, aż padła bateria- UF!

Dziewczyny, czy Wasze dzieci nadal jedzą siedząc w fotelikach do karmienia? Chciałabym wykombinować jakieś inne krzesło dla młodej, albo kupić fajną nakładkę na zwykłe krzesło. Najchętniej kupiłabym jakieś takie drewniane, ale jakby podwyższone (ala barowe) żeby mogła sobie na nim siedzieć i pozbyć się już tego klocka do karmienia z kuchni. Na czym Wasze maluchy siedzą? Dodam, że musiałoby być z jakimś zabezpieczeniem, bo mi ten wiercipięta wyleci ze zwykłego.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:02   #4186
Darusiaaaa
Zakorzenienie

tez musze kupic czapki ze 2 ,mamy takie grubsze...
A.Camus
Stary 2012-03-13, 14:04   #4187
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Wasze dzieci nadal jedzą siedząc w fotelikach do karmienia? Chciałabym wykombinować jakieś inne krzesło dla młodej, albo kupić fajną nakładkę na zwykłe krzesło. Najchętniej kupiłabym jakieś takie drewniane, ale jakby podwyższone (ala barowe) żeby mogła sobie na nim siedzieć i pozbyć się już tego klocka do karmienia z kuchni. Na czym Wasze maluchy siedzą? Dodam, że musiałoby być z jakimś zabezpieczeniem, bo mi ten wiercipięta wyleci ze zwykłego.
Nina w ogóle nie je w foteliku.Został on już dawno wyniesiony na strych.Nina nie chciała w nim jeść.Kupiłam go,postał z dwa miechy i poszedł na górę
Mała je z nami przy stole-zawsze
A siedzi na krześle-jeśli jemy w jadalni.Jak jemy w salonie do siedzi na narożniku.

Stary 2012-03-13, 14:06   #4188
madziwnia
Zakorzenienie

Prosze ..to te.. tylko mamy nowe sznurówki bo zdecydowanie ładniej niż z białymi trampki wyglądają
rozmiar 23 UK6 a wkładka wyjmowana wiec zmierzyłam i ma 14 cm
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Adidas1.jpg (56,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg adidas2.jpg (61,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg adidas3.jpg (70,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg adidas5.jpg (51,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg adidas6.jpg (63,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg adidas7.jpg (63,5 KB, 9 załadowań)

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-03-13, 14:10   #4189
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Zosia już ponad rok nie je w tym krześle. W jadalni siedzi na normalnym krześle, a pod tyłek ma koc podłożony. A jak je u siebie w pokoju to normalnie na foteliku swoim siedzi.

Asiulek mi też się czapka Werci podoba, fajną myszkę miki ma. Zosi by się podobała.

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:12   #4190
madziwnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Asia Weronika ma śliczną czapkę
Ja Nince też kupiłam 2 czapki w kolorze białym(jedna hello kitty oczywiście)
Strasznie mi się zaczeły podobać białe czapy
a my mamy białe czapki ale oczywiscie juz lekko za mała Michaska ma juz 49-50 odwód
Cytat:
)

michalina jeszcze jakiś miesiąc temu jadła w foteliku ale odkąd zrobiliśmy jej stolik to tylko przy swoim jada
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tez musze kupic czapki ze 2 ,mamy takie grubsze...
my tez nie mamy na cieplejsze dni.. kurka same wydatki na wiosne:d

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Wercia ma boskie niebieskie oczy!!!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
Stary 2012-03-13, 14:18   #4191
lindsley
Zakorzenienie

Micha je jeszcze w foteliku... Mi na rękę bo siedzi w miarę spokojnie i nie nabałagani w koło. W weekend u babci to wiecznie się wiercił na krześle, nic po dupką być nie mogło bo wyrzucał, ciągle trzeba było pilnować żeby nie zleciał i ledwo do stołu sięgał

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:22   #4192
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:

U nas mała je przy stoliku i na krzesełku mamuta z Ikei. Już od grudnia.

Madziwnia- za chwile zmierzę jej stopkę i bym sie na nie pisała. Śliczne są

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-03-13, 14:24   #4193
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Asia ja do Werki mam sentyment;-) w tym samym dniu sie meczylysmy;D i obojetnie czy widze zdjecie przodem,tylem, bokiem zawsze jest cudna
A.Camus
Stary 2012-03-13, 14:27   #4194
ASIULEK_23
Zakorzenienie

darusia- hehe... to fakt, ja do Oliwci też mam sentyment

Czapkę kupiłam wczoraj w H&M

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-03-13, 14:31   #4195
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Mrowaczku mala albo je ze mna/nami przy stole normalnie,ma sztućce (z kotem:P--hk:P) hehe, swoją miske,talerz,kubek nie plastikowe tylko takie normalne jak my i je tak z nami,albo przy swoim stoliku z ikei.
A.Camus
Stary 2012-03-13, 14:31   #4196
mrowak
Zakorzenienie

też bym chętnie Gabrysię na zwykłe krzesło dała, ale boję się, że mi zleci-ona się lubi wiercić w foteliku, no i mogę ją w nim spuścić z oka i pozwolić samej przy stole siedzieć, a tak...
Może posadzę ją przy własnym stoliku...z drugiej strony to fajnie tak razem zjeść posiłek przy wspólnym stole.
Pomyślę.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:41   #4197
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Moj od 2mc przy stole jadal.ale w sobote naprawilam mu krzeselko do karmienia i tam o wiele latwiej ogarnac to wszystko czym nie trafi do paszczy.mrowak gdzies widzialam takie dopinki do krzesla z pasami cale z materialu,poszukaj na all

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:45   #4198
Darusiaaaa
Zakorzenienie

oli super sobie radzi przy stole i w takich sytuacjach "doroslych" ale przy stole bajka,sama je sztuccami slicznie,pije tez slicznie
A.Camus
Stary 2012-03-13, 15:42   #4199
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
oo mam

http://allegro.pl/botki-kozaczki-wio...196246394.html

do rajtek i spodniczki albo leginow czy spodni ze sciagaczem wyglada bajecznie!
Buty bajeranckie

Cytat:
Madzia, jak czytam twoje opisy spacerów to aż nie wierzę- u nas niema absolutnie żadnych cyrków-idzie ładnie, nigdy nie ucieka, a jak tylko poproszę to daje rączkę bez problemów. Przy ulicy to sama podaje, bo wie, że samochody jeżdżą. Może choć w tym moje dziecko będzie do przodu, bo ze spaniem to lepiej nie mówić...

No proszę Cię kobieto nie bluźnij Twoje dziecko pięknie mówi, grzecznie spaceruje przy ulicy za rączkę, wszystko rozumie, grzeczna jest u dentysty itd. Nie można mieć wszystkiego

Co do krzesełka to Zosia nadal w nim jada posiłki. Wolę jak jest "uwięziona" łatwiej mi ogarnąć sytuację i spokojnie samej zjeść. Niby potrafi jeść sama i siedzieć np. przy własnym stoliku ale w dupce ma ryba mrówy bo nie pozwalają się uspokoić i się wiecznie wierci, wstaje, zje 2 łyżki i odchodzi od stołu później wraca i dalej je. Wolę spokojny obiad i wygodę .
Jak kupowałam nosidło to w jakiejś firmie mieli też takie szmaciane nakładki na dorosłe krzesła. O tu : http://www.tublu.pl/Maluszek_w_podro..._Pack-it1.html

Pewnie coś takiego można taniej uszyć
Stary 2012-03-13, 15:45   #4200
libra777
Zakorzenienie

Lind wszystkiego najlepszego
Bao dla Kubusia za angielski

Gratulacje dla wszystkich którym dobrze idzie opampersianie

Sara jeden jest biszkoptowy a drugi to ciasto kruche bardziej zależy jakie wolisz
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Libra a ta smietana ile ma byc procentowa? 36%, ostatnio kupilam 30% jakas bulgarska bo nie bylo 36 % polskiej. Robilam taki zwykly sernik na zimno i tez sie fajnie ubila. Serek rozumiem ze caly mam wymieszac?

Szukam teraz tych barwnikow bo sie napalilam w sumi prostyprzepis biszkopty upiec i dorobic smietane, ale az mnie trzesie jak mam ten mikser wyciagac. Jeszcze musze sprawdzic w pl sklepie czy ten fix maja, nie wiem czy angielski jest bo raczej dzial dotyczacy pieczenia omijalam . Albo kupowalam tylko maffinki expresowe z pudelka .

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:16 ----------

Libra jak patrze na Machaj ciasto , to ona ma tam 6 kolorow, tam chyba wprzepisie pieklo sie kazdy po koleji? Ja myslalam ze upieke 3 i poprzecinam napol. To wyjdzie mi w takim razie 3 kolory jakbym dala do ciasta po kolorze,
ale jak bym ciasto na jeden biszkopt rozdzielila na dwie porcje i jeda bym piela to druga moge na ten czas do lodowki daac? Chyba ze kupie druga taka sama blaszke i bede z jednego ciasta piekla dwa, na raz . hehe
Kurka w sumie 3 kolory tez moga byc i je potem poprzkekladac , mniej pieczenia
śmietana może być też 30% ale 36% ubija się bardziej na sztywno
Jeśli będziesz biszkoptowe blaty piekła osobno to radzę robić przed pieczeniem każdy osobno ,lepiej niech ciasto biszkoptowe nie czeka bo oklapnie kiedyś tak zrobiłam i wyszły mi podeszwy.
Barwniki polecam żelowe z wiltona takie mam ,w płynie sa do kitu bo trzeba ich dość wlać i mogą rozrzedzić ciasto
proszkowych nie używałam ale tez mogą zmienić konsystencję ,tych w żelu dajesz tylko troszeczkę
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
To jest właśnie korzyść mieszkania w domu a nie bloku. Sama bym chętnie mojego gnoma wypuściła niech gania. Codziennie czy mi się chce czy nie wychodzimy "na spacer". Od początku roku chodzimy bez wózka, takie wyjście to jakieś 2 godz. (poza czasem mrozu -15 st). Zośka biega, szalej, łazi po kałużach itd. Niestety w żaden sposób po takim wyjściu spać nie chce . Odpocząć i potulić się to tak ale spać zdecydowanie nie. W domu też szaleje na różne sposoby i nic. Cały czas liczę na to że jak przyjdzie cieplejsza pogoda i dłuższe dni to będzie bardziej zmęczona i zaśnie. Nie wiem czy to nie wiara w puklate aniołki bo narazie to skraca też nocny wypoczynek
może Twoje z rasy tych co to nie oka nie zmrużą jak nawet padają na pyszczek , ja to myślę że właśnie latem mój to juz nie będzie spał bo go do domu nie zaciągnę , rano drzwi otworzę ,wypuszczę i spokój
Cytat:
Nadrabiałam Was jakiś czas,
Dzięki za przywitanie wszystkim. Zaraz pokazuje swoją pociechę
Żłobek.... kurcze ja jak tak siedze w domu z maludą na myśl o rozstaniu na pare godzin to tak się jakoś smutno robi. Typowe dla mnie
Jaka rozkoszna

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość

no wiesz co!! fix do śmietany! ja bez niczego ubijałam.. śmietana 30% z biedronki i cukier puder... a później wrzuciłam do tego serek i też zmiksowałam bo nie wiedziałam że coś się może zrobić z serkiem i całe szczęście nic się nie zrobiło
haha złapałaś mnie ja używam śmietan fiksy bo nie raz jak zrobię sobie tort na niedzielę to go jemy do środy i nie chcę żeby śmietana popłynęła
Cytat:
Dzisiaj trzeci dzień mój syn normalnie się na spacerze się zachowywał.

Do takiego tortu wystarczy ok. litra śmietanki i jeden mascarpone
Cytat:

Dziewczyny, czy Wasze dzieci nadal jedzą siedząc w fotelikach do karmienia?
Tak

My dzisiaj byliśmy na szczepieniu na ospę , Miko nawet nie pisnął.

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Izazula cena zabójcza kawałek worka , u mnie by sie to nie sprawdziło ,mój by raz dwa wylazł z tego
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości