|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Ja już po wizycie na szczęście to nic groźnego przesuszone i opuchniete błony sluzowe dostała nasivin, sól, syropki i i oscilokocinum
Kurcze przecież mam nawilzacz i to za ponad 2 stowy!! Ja już nic nie wiem? Cieszę się ze to tylko to.... Aaaa moja kluska waży już 4,5kg! A ma 5 tyg
|
#902 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowana każda mamusia czule tuli już swojego dzidziusia.Mamusie I-II 2012.
Cytat:
![]() Cytat:
Tak więc nie wkurza mnie jego wielkość ale to, że skóra jest taka sflaczała ![]() Kiedy mogę zacząć ćwiczyć? Przypomniało mi się, że babeczka u nas na SR mówiła, że po ciąży jak będziemy chciały ćwiczyć brzuszki, to żeby wykonywać też ćwiczenia wzmacniające plecy, bo robiąc brzuszku bardzo je obciążamy. Tak tylko mi się przypomniało ![]() A mnie od rana głowa boli Na szczęście Synuś chyba to czuje i daje mi troszkę odetchnąć, bo sobie śpi Ale chyba już niedługo :/
|
||
|
|
|
#903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do wysypek pamiętam jak mi położna na początku powiedziała że lekarze za często używają słowa skaza że nie każda wysypka musi oznaczać skazę moja bratanica od urodzenia miała stwierdzoną przez lekarza skaze na mleko i dopiero teraz (1,5 roczku ma) po badaniach uczuleniowych się okazało że wcale nie ma skazy białkowej że ma uczulenie na zupełnie co innego ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
no to waży już tyle co Miki przy porodzie my też kupiliśmy nawilżacz za ponad 2 stówki ale u nas akurat rezultat był bo małemu mineła ta sapka przestał chrapać i charczeć i do teraz (odpukać) problemów już z noskiem nie ma
|
|
#904 | ||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() bylam dzis pocwiczyc ło matko z corka ale mam kondyche Cytat:
spiralka dla mnie niet... jestem bardzo uprzedzona do spiralek... ech nie bede moze pisac czemu Cytat:
|
||
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mogę ćwiczyć brzuszków
co ja zrobię? Do czerwca muszę wyglądać dobrze bo na wakacje jedziemy, jak ja się w stroju pokażę ![]()
|
|
|
|
#906 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja po prostu źle interpretowałam płacz dziecka :/ Za każdym razem myślałam, że to z głodu, a dzieci płaczą z różnych powodów (mokra pieluszka, nudzi im się itd.). Niby zalecają, żeby przed karmieniem najpierw sprawdzić pieluszkę. U mnie akurat to nie wchodzi w grę, bo Wojtuś upodobał sobie robienie kupy podczas jedzenia Niektóre dzieci robią kupę na bujaczkach a moje przy piersi Jeśli to nie mokra pielucha, to spróbuj go jakoś zabawić. Może to pomoże. A jak nie, to i tak troszkę wydłuży przerwę w jedzeniu.Nie wiem co jeszcze. Może Pearl coś doradzi, bo ona musiała zwiększyć przerwy Jasiowi. Marta nie wiem co Ci doradzić na przeziębienie... Sama bałabym się coś brać bez konsultacji z lekarzem. |
|
|
|
|
#908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja po prostu nie wiem co mam na takie posty odpisywać ![]() PS. - A może tak założyć 2 wątki? Jeden z poradami i doświadczeniami, a drugi żeby można opisywać swoje codzienne zmagania z usypianiem, karmieniem i kupami?
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd9vvj9axi6zng.png https://www.suwaczki.com/tickers/ex2by2v4ryjbufjc.png https://www.suwaczki.com/tickers/tkvgh758sh1iafsd.png Edytowane przez snesha Czas edycji: 2012-03-13 o 13:45 |
|
|
|
|
#909 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hm... wiesz co ja miałam jak karmiłam piersią - teraz jestem na mm (niestety) no i miałam podobnie i działa u nas tylko to że... na wieczór dostaje większą porcję (zamiast 90ml to 120ml) a w ciągu dnia staram się go dopajać herbatką dzięki czemu je mleko zwyczajnie co 3-4 godziny... tylko nie wiem czy można przy karmieniu piersią podawać herbatki? ja mam taką z kopru włoskiego. ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
kosztuje jakieś 12zł jest z maliną i czymś tam i jest właśnie dla kobiet karmiących lub w ciąży. Brałam go i w ciąży i jak karmiłam - zero problemów z tolerancją u Małego no i pomagał. ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
ja od dziś biorę Therm Line Forte i ćwiczyć będę jak mi wkońcu ginekolog pozwoli |
||||
|
|
|
#910 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tym bardziej, że jest tu dużo dziewczyn, które mamusiami zostały po raz pierwszy, to gdzie jak nie na naszym forum mogą znaleźć pogotowie kupkowe o 2:25 w nocy na przykład??? więc myslę, że s upływem czasu nasze tematy też będą się zmianiały...przecież już jest postęp - dopiero co pisałyśmy o potrzebie zakupienia spodni ciążowych, potem o rozstępach i porodach...a teraz już mamy kupy i nocki - także jest postęp przecież :P a co do doświadczeń i postępów to myślę, że tu mogą wypowiedzieć się raczej mamusie, które mają 2 dziecko, a te które są mamusiami po raz pierwszy to właśnie pisząc i pytając o kupy i inne takie to doświadczenie zdobywają, a że wiek naszych pociech różni się tygodniami, sama zauważam, że te dziewczyny, które dopiero co same o coś pytały i radziły się po przerobieniu tego w praktyce (czyli nabyciu doświadczenia) radzą to innym, które dopiero dany etap przechodzą...także moim zdaniem wszystko jest ok i na miejscu - ale to tylko moje zdanie, każdy ma prawo do własnego
Tomuś - 17.09.2007 Pierścionek - 14.02.2012 Sakramentalne TAK - 11.06.2011 Martynka- 23.02.2012 ...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic... Edytowane przez MartuNiunia87 Czas edycji: 2012-03-13 o 13:55 |
|
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jsa tez sie smaruje eveline...mam serum do biustu i jakies takie do reszty ciała no i cwiczenia i dieta- tzn zmieniłam pieczywko na ziarniste, pije wode i herbate zielona, nie jem słodyczy, zupki jem nie zabielane, sosy tez no itp...Ciekawe jak długo wytrzymam
|
|
|
|
|
#912 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dopiero na jesieni mogę ruszyć z brzuszkami No ale lepiej poczekać niż umawiać się na kolejną operację bo się blizna rozejdzie...
|
|
#913 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takie białe opakowanie i taka babka w ciąży namalowana uu widzę zawziełaś się 3mam kciuki... ja smaruję się jakimiś pozostałościami z kremów ciążowych no i plus ten eveline.. ale efektów to ja nie widzę! słodyczy też nie jem... a mam taką ochotę ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Cytat:
na all jest tego mnóstwo i w niskich cenach... ale uważaj na rozmiary - mój pas to L a jest takii tyci że szok ![]() ech... no ja licze na to że schudnę do wakacji wr.... |
||
|
|
|
#914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mogłabym "schuść" nawet bardziej niz przed ciążą-nie obraziłabym sie...a co do spodni to na pewno ta rozmiarówka ![]() mnie za to wszystkie się jakos pokurczyły |
|
|
|
|
#916 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
znaczy z szafy go wyeksmituję i więcej miejsca dla mnie![]() Cytat:
u mnie w instrukcji do laktatora napisane żeby laktator i butelki myć ciepłą woda z mydełkiem. Cytat:
ja czekam jeszcze 2 tygodnie i zacznę ćwiczyć powoli Basenu mi strasznie brakuje już z 2 miesiące nie byłam... jak nie dłużej. I zmobilizować się musze do smarowania![]() Cytat:
![]() Dziewczyny poradźcie... Nadal mamy pępuszek (2tyg i 2 dni) ale dziś rano zobaczyłam krew zaschnięta na bodziaku. Tak powinno być? No i dziś znowy rzadka kupa... To już 4 dzień z rzędu. Raczej nie powinna się odwodnić bo robi tylko 1 lub 2 kupki dziennie. Sama nie wiem. Niby jak się karmi piersią to moga być wodniste ale że aż tak że z pampersa wyciekają. aaa i ledwo napisałam o wczorajszej przygodzie z kupalem i materacem a dziś zasrutała mi rękę
jest 62kg -------> cel 56kg Edytowane przez ania_1988 Czas edycji: 2012-03-13 o 14:17 |
||||
|
|
|
#917 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No z tymi rozmiarami różnie, ja mam pas poporodowy TAKI rozmiar S, ale wszystko zależy od firmy i tkaniny
|
|
|
#918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja się czaiłam na taką z ikei właśnie z 6 szufladami ale niestety dla mnie za duze koszty za to na allegro znalazłam z 5 szufladami za 155zł i to w kolorze wenge tak ze pod kolor drzwi i duzej szafy i jest gitco do krewki to się nie denerwuj my jak małego odbieraliśmy ze spzitala to mi pielęgniarka pokazywała jak mam przemywać pępuszek bo jego pępek wisiał już na takim kawałku skórki że jak się ten pępek odsłoniło to pod spodem tam w środku znaczy sie było takei jeszcze brzudkie - krew i takei jeszcze nie zaschnięte ze żywe mięso to mi powiedziała ż enie mam sie bać tam przemywać ze muszę bo to musi zaschnąć i sie zagoić i faktycznie po jakimś czasie pięknie się zagoiło a też kilka razy miał mały delikatnie bodziaka ubrudzonego krewką ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- http://allegro.pl/hb-uh1040-ultradzw...190693639.html my mamy taki tż go kupował w markecie w auchanie i też mniej więcej tyle dał
|
|
#919 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kropeczka1984;32896 707]Mój Mały też je często. Najdłuższa przerwa to właśnie 3h, ale zwykle to ok. 2h. Parę dni temu było dużo gorzej i nawet pisałam o tym na forum
Ja po prostu źle interpretowałam płacz dziecka :/ Za każdym razem myślałam, że to z głodu, a dzieci płaczą z różnych powodów (mokra pieluszka, nudzi im się itd.). QUOTE]no wlasnie ja go najpierw przebieram,nadal kweka,nosze-kweka,suszarka-kweka,cyc-spokoj,caly czas w miedzyczasie memla jezykiem i szuka cyca. oszustwa cherbatka nie dzialaja bo pluje,wypije moze 10ml z czego jakies 5 ucieknie mu bokiem. najpierw myslalam,ze mleko mam jakies kiepskie ale maly tyje dosc dobrze. Cytat:
![]() W ogole dzis mi tesciowa 2x dziecko wybudzila ze snu |
|
|
|
|
#920 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Melduję, że mama zrobiła wczoraj ciasto marchewkowe i wyszło pycha Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zuch dziewczyny ![]() Anulka, gratulacje W końcu się doczekałaś
|
|
|
#921 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadomo to są nasze najukochańsze słonka i cieszymy się nawet jak puści bąka. O kurde nawet nie czuje jak rymuje. :P Ja wczoraj wypiłam Karmi i dziś jakby lepiej z moimi cycusiami. Pituś ładnie śpi, chyba najedzony. Tfu tfu coby nie zapeszyć. |
|
|
|
|
#922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I z kupką też. Nawet dziś pytałam o to lekarza po raz kolejny
|
|
|
#923 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#924 |
|
Zadomowienie
|
hej
odzywam się bo korzystam z okazji Lilka śpi(bardzo dziwne jak na nią) a teściowa bedzie za godzine i bedę mogła porobic projekty do szkoly... idę z małą w piątek do lekarza od kilku dni mi praktycznie nie sypia w dzień i non stop marudzi-płacze w nocy śpi świetnie natomiast w dzień się męczy strasznie, zasypia na 5 minut i sie budzi a jej rekord to40min- nie wiem o co chodzi i się martwię o nią.pozdrawim wszystkie mamuśki
|
#925 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm bawiłam się teraz przez chwile z małym i sie tak szeroko uśmiechał i jakos podejrzanie mi jego dolne dziąsło wygląda z jednej strony ma taki malutki biały kawałek tego dziąsła jak by pod nim sie ząbek wyżynał albo ja już schizuję
w każdym razie tylko z lewej strony takie coś ma
|
#926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do pasów to ja mam "s" i jest dla mnie za luzny
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2012-03-13 o 15:23 |
|
|
|
|
#927 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do ust, to położna mówiła, że to od ssania _________________________ _________ cześć ![]() dużo nie pocytowałam, bo przeleciałam na szybko... Ja się mogę dzisiaj pochwalić, że nocka była super - Tymmek jak dostał papu o 23, tak spał do 6, a potem do 10 Już nie wiem jak to z tym moim mlekiem jest - czasem się najada i śpi po 3-4 godziny, a czasem chwila moment i znów wrzask ![]() Ale jak to określiła moja mama: mleczarnia dostarczyła nabiał, czyt. kurier przywiózł mleko
|
|
#928 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja jestem na tym watku nie mal ze od poczatku i mi tu nic nie przeszkadza i uwarzam ze tak powinno byc ze piszemy o czym chcemy a jak nie wiesz co odpisywac w temacie np. kup to po prostu nie odpisuj. Co do 2 watków to nie sadze ze mamuski maja czas na kolejny watek, bo przeciez mamy klub w którym jest pogotowie mamusiowe i watek z dobrymi radami. Tu piszemy o codziennych sprawach....... Cytat:
Cytat:
2 tyg i 2 dni to jeszcze nie za długo Cytat:
|
|
#929 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#930 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że niektóre już są na etapie odchudzania i unikania słodyczy
Polecam kupić sobie Chrom Plus coś takiego http://www.naturell.pl/produkty/chrom-plus.html Moim zdaniem działa, bo odkąd go biorę nie mam apetytu na słodkie
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

teraz jeszcze musze dokonczyć badania praca bedzie gotowa

ostatnio nawet pas wyszczuplający kupiłam
Tak więc nie wkurza mnie jego wielkość ale to, że skóra jest taka sflaczała 

Dopiero na jesieni mogę ruszyć z brzuszkami
No ale lepiej poczekać niż umawiać się na kolejną operację bo się blizna rozejdzie...
Gabrysia - 09.02.2012