Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 14:46   #451
ivoncia16
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Witam, miałem napisać w imieniu Soleikii że szykuje nam się przystojny piłkarz a więc chłopczyk. To tyle nie przeszkadzam i Soleika pozdrawia z szpitala

no to super GRATULACJE !
napewno tatuś dumny
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:47   #452
Paula SHIN
Zakorzenienie

A jednak chlopczyk Wiedzialam!

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:54   #453
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ale zajęcia w szkole rodzenia nie dotyczą tylko porodu. Jest tam opieka nad noworodkiem, informacje jak przetrwać połóg, czego się spodziewać, no i można zapytać o sprawy związane z przebiegiem porodu itd.
to, jak wygląda szkoła, na pewno przede wszystkim zależy od miejsca. Tu jest chyba ciut inaczej - już nie będę opisywać dokładnie, co słyszałam (nie lubię się wymądrzać znając coś tylko z opowiadań), ale ponoć opieka nad noworodkiem jest czymś, co się przerabia nie w szkole rodzenia, a już w szpitalu. I na szczęście nie na zasadzie "jak pani nie wie, to pani zapyta", tylko "pani X, proszę za mną do pokoju 123" - i wchodzi taka delikwentka z własnym już dzieckiem (nie lalką), mężem (jeśli jest akurat obok) i przerabia dłuższe indywidualne spotkanie z położną, dotyczące noszenia, kąpania, karmienia itd dziecka, gdzie wszystko jest jej tłumaczone i pokazywane krok po kroku.
Od pielęgnacji pępka (kolejna niespodzianka dla mnie) jest nie matka, a też położna, która w tym celu przyjeżdża do nas do domu, przy okazji waży, pobiera krew, sprawdza stan blizny/krocza matki.
Sprawy dotyczące przebiegu porodu znów przerabia się nie ma kursie, a w szpitalu, podczas dnia otwartych drzwi. Jesteśmy oprowadzane od sali do sali, pokazuje nam się co do czego służy i co się kiedy odbywa (też indywidualnie, nie jak w muzeum "a tutaj, szanowne panie, mamy wannę" )
I dlatego wydaje mi się, że szkoła rodzenia ma sens raczej niewielki.

karolka110, a Ty koniecznie opowiedz, jak się czegoś dowiesz w szpitalu (choć pewnie i tak się zaraz okaże, że u mnie jest inaczej, bo przecież w tych landach nigdy nic nie może być identycznie )
aha - a balsam wchłania się całkiem ok, nie mam zastrzeżeń

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
W przypadu brzucha do niedawna sprawę załatwiał odpowiedni strój - u takiego zmarźlaka jak ja nikogo nie dziwiły długie i luźne swetry, czy tuniki.
u mnie strój żadnej sprawy nie załatwi, bo dotykają mnie nie obcy (na szczęście!! ), a rodzina, która i tak już dawno wie. I to zawsze z taką radością, że naprawdę nie wiem, jak powiedzieć 'a odczepta się ode mnie'.
brrr
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
tz dalej sie nie odzywa. W ogóle nie interesuje go jak po wizycie. Super
na pewno go interesuje, tylko bierze Cię na przetrzymanie. A kij mu w oko, niech on sobie poczeka

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 14:59   #454
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość
myślę, że już nie długo się doczekasz bo nasze terminy z om są podobne
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Doczekasz się jeszcze chwilka cierpliwości
Dzięki Czekam, czekam.....
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
ja niby wiem ale jak wczoraj podczas zwyklej rozmowy ppo prostu w zywe oczy sie wypar czegos i ja mu powiedzialam ze tak powiedzial a on ze nie ja ze tak on ze nie i ze mam odejsc? kur.wa nie jestem dzieckiem no to ja odeszam a on do mojego faceta polecial na mnie nadawac no jaki idiota. a pozniej probowal mi tlumaczyc i zrobic ze mnie idiotke ze on tego nie powiedzial do tej lini o ktorej rozmawialismy tylko o innej a linie sa takie same z tego samego materialu i niczym sie nie roznia, ogolnie idiotyzm. A ja jestem taka ze sobie nie dam i wszystkko biore od razu do siebie, to mi powiezial ze sie denerwuje bo mi hormony szaleja ja mu ku.r.wa moge dopiero pokazac moje hormony.
Nieciekawa sytacja, współczuję
Postaraj się tak nie denerwować, najpierw tż teraz praca, cały czas jesteś w stresie bidulko
Cytat:
Napisane przez pijana_powietrzem Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny postanowiłam do was dołączyć. Jestem Olka mam 20 lat i jestem w 19 tygodniu ciąży. Tp mam prawdopodobnie na 8 sierpnia.

Bardzo sie martwie bo nie czuje jeszcze ruchów dziecka
A z wami jak to jest?
Witaj!!!
Jutro zaczynam 19 tydzień, termin na 15 sierpnia i też jeszcze nic nie czuję Razem czekamy, nie stresuj się
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Malutka jest cudowna, i cały czas śpi Jak ją wzięłam na ręce to otworzyła lekko jedno oczko, wzięła rączke do góry,ziewnęła i dalej kimała Nie przeszkadza jej hałas, ma 3 letnią siostre,która słucha głośno muzyki ,biega,krzyczy,piszczy a mała smacznie śpi-złote dziecko

Kamila widzę dzisiaj będziecie mieli nowe luksusy ,szafka,bateria
My z tatą zaraz jedziemy montować zlew i podłączać wodę do wszystkich sprzętów w kuchni . Cieszę się ogromnie No i po cichu liczę,że może zamontujemy blat w kuchni
Ad1. ale słodziutkie dziecko, chyba każdy rodzic marzy, zeny mieć takiego aniołka
Ad2. trzymam kciuki za montaż
bez blatu kiepsko jest, my czekaliśmy 2 tygodnie od montażu mebli do założenia blatu, rozkładałam jakieś deseczki, sklejki, żeby mieć na czym kroić
Cytat:
Napisane przez natee Pokaż wiadomość
No to teraz cos ode mnie.
Mialam wczoraj miec rwany ten chory zab, ale infekcja nie minela, boł stał sie jeszcze straszniejszy niz przedtem, nie moge spac, jem tylko kaszki biedronkowe co mi teściowa przywiozła, momentami siedze i rycze, bo paracetamol nic nie działa...poszłam do drugiego dentysty, zwiekszył dawne amoksycyliny i przedłuzyl o kilka dni, a ja nadal cierpie i czekam az zacznie działąc...kolejna wizyta w piatek, jesli infekcja ustanie, bedziemy rwac. Modle sie , zeby z dzidzia było wszystko ok, kopie ostatnio czesciej niz zwykle, jakby tez cierpiał
O kurcze, to musiała być poważna infekcja, mam nadzieję, że teraz antybiotyk zadziała jak trzeba i w końcu pozbędziesz sie problemu
Nie martw się o dzidzię,na pewno jest w porządku
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Ad1. w weekend zapowiadają 18 stopni, ciekawe, pewnie na dolnym śląsku tyle będzie, do mnie to ciepło nie doleci
Ad2. Cieszę się , że przeszło, spisz sobie te nazwy, mogą się przydać jakby co.
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
ja dzisiaj idę do położnej na 14... może posłucham serduszka
Kciuki za wizytę i serduszko

I za wszystkie dzisiejsze wizyty mocne
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:00   #455
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
acha i jeszcz episąła, ze doznała tam szoku bo dyzur ma jej gin a móiwł jej ze idzie na urlop. I ze ja obchód ominął bo zmoczyla koszule i musila isc sie przebrac. I ze niespała w nocy bo ma wieloryba chrapiącego na sali a wczoraj dostała zastrzyk bo ja bolal brzuch i po nim dzis wlasnie dalej miała tardy.
Jak ja nienawidzę szpitali
Niech ją z tamtad szybko wypuszczają
cocobella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:02   #456
branzoletka
Branzoletka

Dzieńdoberek w końcu Przetrwałam wczorajszy dzień do 21-j po czym poszłam spać. Wstawać za chiny mi się nie chciało ale przynajmniej normalnie już funkcjonuje
Posprzątane, ugotowane a nawet zjedzone mam czas dla was

Witam nowe mamusie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie jakies plany wakacyjne? Wtedy bedziemy juz z wielkimi brzuszkami chodzic, zwlaszcza te rodzace w sierpniu.

My chcemy pojechac conajmniej na 2 tygodnie nad morze, ale zastanawiam sie jak ja tam bede chodzila z brzuchem...
Ja mam plan urodzić (właściwie, to też przetrwać upały ) Zazdroszczę CC

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki melduję się w kolejnej części
Dopiszcie mi proszę na pierwszej stronie CHŁOPAKA robocze imię Mikołaj mąż jęczy coś o Mateuszu ale nie mam zamiaru się zgodzić dziś byliśmy na usg połówkowym, wszystko jest ok, dzidziuś waży prawie 500 g hehe, niestety nie chciał pokazać buźki do usg 3d ale widzieliśmy ucho ale jestem szczęśliwa!!!!
Ale się masz fajnie, gratuluje udanej połówki Ja bym też bardzo chciała mojemu dać Mikołaj ale mój coś się nie chce zgodzić

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mam dokładnie odwrotnie, od początku ciąży okropne zaparcia i żadne polecane sposoby mi na to nie pomagają
Hmm a może mieszanka wybuchowa sprawdzona przeze mnie w szpitalu po porodzie kiedy bardzo bałam się zrobić koope żeby mnie nie rozerwało? Mam tu na myśli wypicie mleka i zaraz potem soku pomidorowego Pogoniło mnie na gładko może tobie też pomoże?

Cytat:
Teraz mam ciśnienie 88na49
Matko i ty jeszcze żyjesz??? Ja pewnie wczoraj miałam takie i gdybym musiała wyjść z domu na bank wpadła bym pod pierwszy pojazd

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
Ładniutki ale coś amortyzatorów nie widzę a to ważne, żeby nie wk... się na każdej nierówności i krawężniku.

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
Wiecie co mój mądry małż wymyslił!? Żeby chrzestnym naszego dziecka był jego 13letni siostrzeniec!!! Noż k..wa oci..ał mi chłop do końca (...)
Dlatego ja twierdze, że faceci nie mają wyobraźni
Przecież chrzestny ma min. w razie czego zastąpić rodzinę lub chociażby zadbać o byt ochrzczonego.... To nie tylko zaszczyt ale i obowiązek z czego wielu chyba nie zdaje sobie sprawy...

Piszecie sierpnióweczki, że już pierwsze ruchy wyczuwacie Moje chyba mnie kopnęło w niedzielę ale było to podczas małej imprezy domowej i tak wiele się działo, że nie byłam pewna W ogóle muszę się skupić, bo nawet nie mam kiedy/jak się wsłuchać a przecież wchodzę w 18 tydz. więc, to już czas

Nadrabiam dalej...

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud

Edytowane przez branzoletka
Czas edycji: 2012-03-13 o 15:04
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:03   #457
prince_polo
Zakorzenienie

Ja pitole ale boli Mnie brzuch krzyz i po boku Nerka z prawej strony nie wiem już jak mam się położyć

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:05   #458
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
też jestem podejrzliwa od razu wyniuchałam jak Tż dla mnie szykował niespodziankę jego uśmieszek zdradził mi wszystko
Ja tez, mam to po mamie.
Zawsze musze cos podejrzewac I najczesciej mam racje.

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-13, 15:06   #459
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
nie pytałam sie. Bo tz nie zasługuje by doprowadzac mnie do orgazmu
klaski :
Stary 2012-03-13, 15:08   #460
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
O kurcze, to musiała być poważna infekcja, mam nadzieję, że teraz antybiotyk zadziała jak trzeba i w końcu pozbędziesz sie problemu
Nie martw się o dzidzię,na pewno jest w porządku
nie chce zapeszac, ale bol juz staje sie bardziej znosny , moze rzeczywiscie teraz antybiotyk dziala

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:09   #461
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość
klaski :

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-13, 15:11   #462
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pitole ale boli Mnie brzuch krzyz i po boku Nerka z prawej strony nie wiem już jak mam się położyć
tez mialam takie bole jakby nerka z prawej strony, nie moglam lezec, siedziec, chodzic az mi sie slabo robilo, ale jak napilam sie wody i pochodzilam po mieszkaniu to mijalo ty z kolei powinnas lezec, wiem nie iwem jak Ci pomoc

Edytowane przez natee
Czas edycji: 2012-03-13 o 15:13
Stary 2012-03-13, 15:13   #463
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
Mnie też Ja już nie pamiętam dnia, w którym nie czułam bóli
Ja też O ZGROZO !!!!!!!
Stary 2012-03-13, 15:19   #464
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Tak poza tym to... zaczęliśmy dziś 19 tydzień czyli 5 m-c więc i soczek dla wszystkich!
gratulejszynklask i:
Cytat:
Witam, miałem napisać w imieniu Soleikii że szykuje nam się przystojny piłkarz a więc chłopczyk. To tyle nie przeszkadzam i Soleika pozdrawia z szpitala
Super!wiedziałamk laski:ale się ciesze kolejny mały przystojniak rośniepozdrowienia dla Soleilki i gratulacje!!!!!
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:21   #465
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
tez mialam takie bole jakby nerka z prawej strony, nie moglam lezec, siedziec, chodzic az mi sie slabo robilo, ale jak napilam sie wody i pochodzilam po mieszkaniu to mijalo ty z kolei powinnas lezec, wiem nie iwem jak Ci pomoc
Ja wodę pije chodziłam też i nie moge chodzic bo Brzuch Mnie boli zobacze jak do wieczora nie przejdzie a Wzielam Nospe 2 razy to pojade na ip

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2012-03-13 o 15:22
Stary 2012-03-13, 15:23   #466
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dobra lece sie szykowac, TZ juz jest.
jedzonko, tort gotowe, ja ubrana, pomalowana... Teraz trzeba czekac

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-13, 15:25   #467
phdwao
Zakorzenienie

hej

spac
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:28   #468
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
własnie wrocilam. jak zwykle sie gin spoznił bo porod odbierał potem zaszłam po zakupy musialam kupic cos na obiad i juz jestem.

No wiec tak, relacja z wizyty u poloznej
schudłam 1,5 kilo w te 2 tyg ! Wiec doznałam szoku ale miłego
cisnienie tam miałam dobre , moja biocenoza wsiakła bo juz 6 tyg na nią czekam i wyniku niema. No i polozna nie mogła wyszukac tętna.....

relacja z wizyty u gina

jak zwykle kupe smiechu z badania wychodzi ze wszystko w porzadku szyjka twarda zamknieta a macica wyprzedza wymiarem Mówi by na czwartkowej wizycie pwoiedziec ginowi temu co bedzie mi robił polowkowe by zbada tez szyjke. A do czwartku ejszcze sobie amm odpoczywac wrazie wu. Zreszta mam bóle podbrzusza jak leze i mi naciskal to mowi ze trzeba zrobic badanie moczy. I zobaczyc poziom leukocytow wtedy zrobimy posiew moczu jak cos. No a te bole po bokach to od mojej kamicy. Wiec dół tez moze od tego bolec.
Jutro mam isc na mocz i inne wyniki no i na glukoze 75
powiedział ze jak sie robi 50 to nie trzeba byc na czczo, ale przy 75 trzeba.

w ogole polew był bo wpisywal w karte innej pacjentki bo cos mu sie zrymowalo moje imie i nazwisko z jej i stwierdził ze go zagadałam mowie zeby pan doktor zobaczył moze szkiełko z pobranym wymazem z pochwy pan do biurka schował skoro niema a on mowi wez juz kamila sie lepiej nie odzywaj(ale smiał sie jak niewiem) a powiedziałam mu tak bo wtedy szkielko lezalo na biurku i tam je mazał. A dzis lezalo normalnie kolo mnie

teraz czekam do czwartku
Jak dobrze, że wszystko ok
Wesoło jest na tych Twoich wizytach, dobraliście się z ginem
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Gratuluje córeczki

Od piątku nie było mnie na forum, tzn byłam ale się nie udzielałam. Tak jak radziłyście nie poleciałam na pogrzeb Dziadzia. Pogrzeb był wczoraj .
Od 2 dni mam dziwne sny. W niedzielę śniło mi się że moja siostra zwariowała i zabiła naszą mamę , mam nadzieję że to znaczy że mama będzie długo żyć , a z siostry mózgiem jest wszystko ok.
Z kolei dzisiaj śniło mi sie że urodziłam córeczkę, miała czarne włoski, ciemną karnację i miała na imię RAMONA . Nazwisko jakieś inne niż moje... Przynieśli mi ją a ja się męża dopytywałam dlaczego ona się tak nazywa . Co najśmieszniejsze to ja jestem bladą blondynką o niebieskich oczach i mam przeczucie że pod sercem noszę synka .
Chciałam dzisiaj kupic sobie koszulę do karmienia, ale nie wiem za bardzo jaki rozmiar, bo chyba biust jeszcze może sporo urosnąc no i brzuszek tez.... Z ciekawości się dzisiaj zmierzyłam i padłam.... w piersiach 100 cm!!! (przed ciążą 89), w brzuszku, w najszerszym miejscu 93 cm!!!
Czuję się jak jedna wielka kulka, a jeszcze 4 miesiące zostały.
Poza tym planuję jutro isć po zwolnienie do GP, mam nadzieję że mi da. Chce mieć wolne do końca tygodnia, odpocząć bo jestem wyczerpana. Poza tym mam zły humor i muszę sobie coś kupić na pocieszenie.

Aha i zaczęłam w niedzielę 6 miesiąc coraz bliżej rozwiązania
Dobrze, że dochodzisz do siebie
Nieźle Ci cycochy urosły, moje nie chcą wcale
Gratulacje z okazji 6 miesiąca
Cytat:
a ja chciałam Wam napsiac jeszcze z ejest mi bardzo przykro tz nawet nie napisał jak u lekarza zawsze co chwile pisał a dzis nic, w dupie nas ma. jak bym poszła do szpitala nawet by nie wiedział bo sie nie interesuje
Interesuje się, nie myśl tak, faceci mają głupią męską dumę, która bardzo łatwo się uraża i tak sie wtedy zachowują
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, doradźcie. Tak jak pisałam chce sobie coś kupić na poprawę humoru i padło chyba na buty:
http://moda.allegro.pl/new-ekskluzyw...191692393.html
http://moda.allegro.pl/nowosc-botki-...195437526.html
http://moda.allegro.pl/botki-slupek-...202630633.html
http://moda.allegro.pl/nowa-kolekcja...176151982.html
http://moda.allegro.pl/new-stylowe-b...204146243.html

Od razu zaznaczam że jeżeli chodzi o te szpilki albo buty na słupku to myslę w nich chodzić na jesień, ale jakbym teraz kupiła to i tak by mi się humor poprawił. Jak myslicie, które najładniejsze??
Drugie i ostatnie
pierwsze mają fajny przód ale za cieniutki obcas jak na mój gust, wolę grubsze
Cytat:
soleilka napsiała
ze mowili jej ze bardzo dorbze ze przyjechala na oddzial bo to były skurcze. Ze ma brzydka szyjke mimo ze zamkniętą. Ze bardzo drobna ta szyjka jest. No i zna płec ......... ale chce tu napisac sama jak wróci
Trzymamy za nią mocno kciuki, niech jej szybko pomoga na te skurcze
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-03-13, 15:33   #469
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Soleilka - biedactwo, dobrze, że na czas trafiła na te badania...miejmy nadzieję, że prędko jej pomogą i będzie zdrowa i spokojnie oczekiwać na Maleństwo...

właśnie zrobiłam sesyjkę...i pokażę Wam mój mini Bamberek
hmm przodem nic nie widać...poza boczkamii dziwnym pępkiem
przypominam leci mi 20tc
Chudzielec Super
Stary 2012-03-13, 15:33   #470
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wodę pije chodziłam też i nie moge chodzic bo Brzuch Mnie boli zobacze jak do wieczora nie przejdzie a Wzielam Nospe 2 razy to pojade na ip
moze dzidzia Cie uciska gdzies dobry pomysł z ip , tylko niech ten Twoj Tż sie opamieta teraz jest Ci potrzebny

Stary 2012-03-13, 15:37   #471
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

No dobra a na koniec powiem Wam że byłam dzisiaj na połówkowym Lekarz super, bardzo miły weszłam sobie pierwszy raz na czas... jak zapisał na 12 30 tak o tej był do naszej dyspozycji. Miłe zaskoczenie jak się przesiaduje u prywatnej gin po 2h w oczekiwaniu na swoją kolej mimo zapisu.
Rozlożyłam się wygodnie na łóżeczku, ekranik na ścianie przede mną, mąż obok... gin włącza sprzęt i pierwsze co pyta to czy chcemy znać płeć, więc my że oczywiście. I zaznacza nam coś na ekranie i pyta się co widzimy, my że nic... on no właśnie to co będzie? Ja na to , to chyba DZIEWCZYNKA on przytakną pokazał nam dokładnie tą pipuszkę Ja tam w szoku jestem, bo ani moje przeczucia się nie spełniły, ani zadne z kalendarzy podsyłanych... no tylko ten śmieszny test z sody, ale myślę że to przypadek alem szczęśliwa bardzo
Ogólnie zdrowiutka kobietka, podobno trochę mniejsza jak na swój wiek ale się mieści w normach
Później włączył nam trochę 3d, ale dzieciątko nie chciało się nam ładnie zaprezentować. Buziolka zasłoniło łapką i jeszcze przed buźką miało pępowinę.Gin próbował ją dugać żeby się trochę poruszała ale nie chciało się małemu leniuchowi pozycji zmieniać Ale widziałam nosek iogólny zarys No i moje zdziwienie że juz tak wysoko magłówkę bo nad pępkiem. Miałam wyobrażenie że jeszcze cała się mieści w na wysokości mojej oponki a ona już gdzieś tam wysoko pływa sobie,ale kopie tylko na dole
ta no dobra rozpisałam się bo tyle wrażeń... teraz zosało mi podumać nad imieniem ha!
super wieści,jupii
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Moje wyniki to TSH=0,492 i fT4= 13,65, czyli oba w normie.
Pytał o samopoczucie - powiedziałam, że jestem słaba, wróciły mdłości i mam niskie ciśnienie, ale jest zdecydowanie lepiej, niż było przed zamianą z E75 na E100. Nie mówiłam, że znów mam suchą skórę. Wiem, że to mogą być zarówno objawy ciążowe, jak i tarczycowe, ale endo-gin wie o tym lepiej, niż ja, więc raczej bazował na wynikach, ugniataniu tarczycy i mojej wadze.
Znów usłyszałam, że jak na moją budowę i wagę Euthyrox 100 to duża dawka i... dostałam receptę na 100 i 125, bo od teraz w weekendy mam brać 125. Upewniłam się, czy mam zwiększać mimo tak niskiego TSH - tak, bo w ciąży TSH może być niskie, a fT4 też jest niskie. Następna wizyta za 6 tygodni.
super ze wyniki dobre, ja dzis robilam TSH o ft4 czekam na wyniki
Cytat:

A zaputali chociaż czy mogą? Pytam, bo do mojego brzucha też coraz więcej osób się z łapami pcha, a mi się to raczej nie podoba. Takie intymne mi się to wydaje
nie pytaja, tylko też sami ładuję je, ale mi to nie przeszkadza
Cytat:
ja pisałam do soleilki rano idpisała mi esa ze lezy dalej, czeka na badania,. Ze brzuch jej trwardniał robili jej usg i cos jest nietak z jej brzuchem.
ojej biedulka
Cytat:
soleilka napsiała
ze mowili jej ze bardzo dorbze ze przyjechala na oddzial bo to były skurcze. Ze ma brzydka szyjke mimo ze zamkniętą. Ze bardzo drobna ta szyjka jest. No i zna płec ......... ale chce tu napisac sama jak wróci
oby wszytsko sie potoczyło dobrze
Cytat:

przypominam leci mi 20tc
fajny i malusi

ja sie wkurzylam bo wracając z pracy bardzo ostro hamowałam, bo jakis d*** mi przed nosem zahamowal ostro i chwile zeschizowałam czy mi pasy brzucha nie zduciły zabradzo
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:38   #472
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
moze dzidzia Cie uciska gdzies dobry pomysł z ip , tylko niech ten Twoj Tż sie opamieta teraz jest Ci potrzebny
Nie wiem ale bardzo boli zwlaszcza ta Nerka o ile to Nerka

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-13, 15:40   #473
natee
Zakorzenienie

a kto czuje juz czkawke maleństwa?

Stary 2012-03-13, 15:41   #474
cocobella
Raczkowanie

Cytat:
Gratulacje
Stary 2012-03-13, 15:42   #475
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem ale bardzo boli zwlaszcza ta Nerka o ile to Nerka
mi mama tłumaczyła, ze czasem brzuszek na cos naciska i stąd przedziwne bóle niewiadomo skąd, naturalnie jesli są takie uciążliwe to nie wahałabym sie wybrać na ip, niech sprawdza, doradzą, cokolwiek

Stary 2012-03-13, 15:43   #476
Balbinka1983
Rozeznanie

Weszłam dziś na stronę x landera i widzę, że weszła już oficjalnie nowa kolekcja http://www.x-lander.pl/ podoba mi się x move i x1 (ze wzgledu na to, że niby taki super wyamortyzowany). Kolorow niewiele ale cos by się dało wybrać. Co myślicie???
Muszę obejrzeć na żywo i porównać do Mutsy Transportera.

Ps. dzwoni dziś do mnie matka i sie pyta jaką włóczkę ma kupić bo chce dziecku zrobić na drutach sweterek, czapeczkę i SPODENKI... ja jej mówię: "chcesz zeby dzieciak wyglądał jak jakiś ☠☠☠☠uś w spodenkach robionych na drutach"? No chyba zwariowała dzieciaka mi będzie ubierać w jakieś porcięta dziergane, zeby pośmiewiskiem był... jeszcze sweterek czy czapeczka ok ale portki??? trochę jej tak w ogóle odbiło na punkcie tego dziecka, a jako że nigdy nie byłyśmy "przyjaciółkami" mi się włączają jakieś mechanizmy obronne... Też tak macie?
Stary 2012-03-13, 15:50   #477
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
ja czułam 3-4 razy
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 15:50   #478
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
przypominam leci mi 20tc
Ale masz figurkę, wcięcie po porodzie pewnie od razu będziesz szczuplutka
Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
nieźle!
Ja kiedyś wylałam colę na klawiaturę służbowego lapka męża początkowo nic się nie działo, ale potem wyszły zniszczenia- kosztowało to nas 800zł bo musiał sam pokryć koszty naprawy i części
Cytat:
ok mozesz mu powiedziec itak niewie gdzie meiszkam to mnie nie znajdzie

dziewczyny a Czzy wasi ginekolodzy tez tak trzęsą na fotelu bokami> tak uderzaja w boku i sie pytaja czy boli? po co? bo mnie nie boli nigdy jak tak uderzają a teraz se tak tez robiłam sama i boli (ale mnie w ogole mocno krzyz boli wiec mzoe dlatego) wziełam druga nospe w ciagu godziny mam nadz ze to nic zlego ale nie wyrobie......
zupe juz mam gotową. Wiec juz bede tylko lezec
Nie nigdy
Leż ładnie i wypoczywaj
Cytat:
Super, gratulacje
Uściskaj ją od nas
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Hmm a może mieszanka wybuchowa sprawdzona przeze mnie w szpitalu po porodzie kiedy bardzo bałam się zrobić koope żeby mnie nie rozerwało? Mam tu na myśli wypicie mleka i zaraz potem soku pomidorowego Pogoniło mnie na gładko może tobie też pomoże?

Piszecie sierpnióweczki, że już pierwsze ruchy wyczuwacie Moje chyba mnie kopnęło w niedzielę ale było to podczas małej imprezy domowej i tak wiele się działo, że nie byłam pewna W ogóle muszę się skupić, bo nawet nie mam kiedy/jak się wsłuchać a przecież wchodzę w 18 tydz. więc, to już czas

Nadrabiam dalej...
Dzięki. Kupiłam dziś ten syrop Lactulosum, który mi dziewczyny polecały, siemię lniane a mąż wieczorem przywiezie Activie, zobaczymy, w razie czego Twojego sposobu też spróbuję

Gratuluję ruchów
Cytat:
nie chce zapeszac, ale bol juz staje sie bardziej znosny , moze rzeczywiscie teraz antybiotyk dziala
To super, idzie ku lepszemu
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-03-13, 15:55   #479
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się zdaje że czułam ostatnio
Cytat:
mi mama tłumaczyła, ze czasem brzuszek na cos naciska i stąd przedziwne bóle niewiadomo skąd, naturalnie jesli są takie uciążliwe to nie wahałabym sie wybrać na ip, niech sprawdza, doradzą, cokolwiek
nie wiem. do wieczora jak nie przejdzie to pojade.

tz wrocil. pyta się czy Bylam u lekarza ja mówię że tak. a on i co? a ja że wsumie nie wiem dalej co. i już nie dopytuje. heh...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-13, 15:55   #480
depoison
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Ps. dzwoni dziś do mnie matka i sie pyta jaką włóczkę ma kupić bo chce dziecku zrobić na drutach sweterek, czapeczkę i SPODENKI... ja jej mówię: "chcesz zeby dzieciak wyglądał jak jakiś ☠☠☠☠uś w spodenkach robionych na drutach"? No chyba zwariowała dzieciaka mi będzie ubierać w jakieś porcięta dziergane, zeby pośmiewiskiem był... jeszcze sweterek czy czapeczka ok ale portki??? trochę jej tak w ogóle odbiło na punkcie tego dziecka, a jako że nigdy nie byłyśmy "przyjaciółkami" mi się włączają jakieś mechanizmy obronne... Też tak macie?
macie, macie, tylko u mnie z matką to w ogóle koszmarna historia, lata milczenia, nieobecność na moim ślubie i takie tam, więc ekstremalnie. Ale też jej się teraz funkcja 'babcia' włączyła i już mi nawet próbowała wcisnąć kasę na wózek. Uhm, niech sobie wciska, w dupę najlepiej.

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości