|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
dziewczyny proszę czy mogę do was dołączyć ?
już od jakiegoś czasu tu zaglądam, ale tak jakoś głupio było mi się odezwać, wtrącać...wy już zżyte jesteście...no ale postanowiłam spróbować mam 24 lata, tp 29.09. To moja pierwsza ciąża, nie planowana w 100%, dlatego jeszcze mnie to wszystko przeraża i na pewno moją więź z maluszkiem będę musieć dopiero budować ![]() pisze o spaniu malucha w łóżku, ja jestem kategorycznie przeciwna. Już pomijając to śmierć łużeczkową, ja mam w rodzinie przykład jaką krzywde można zrobić tym dziecku. moja ciocia od początku spała z mała w łóżku, oczywiscie wujek oddelegowany do innego pokoju( ) , dziś dzieczynka ma 11 lat, do tej pory nie potrafi zasnąc sama we własnym łóżku, a jak nawet zaśnie to w nocy budzi się i biegnie do sypialni rodziców. na żadne wycieczki 2-3 dniowe z klasa nie jeździ, no bo ona bez mamy nie uśnie. ![]() ale oczywiście każdy postępuje jak uważa mam nadzieję, że mnie nie wygonicie
|
|
|
|
#2132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
życzę Wam spokojnych kolejnych miesięcy myślę, że Wasza więź narodzi się z pierwszymi kopniaczkami i wspólnymi chwilami wszystko przed Wami co do spania z rodzicami w łóżku tez jestem nastawiona na to że dzidzia ma swoje łózeczko zobaczymy jak to będzie w praktyce
|
|
#2133 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() od 6 r.ż. na balet chodziłam, potem na taniec nowoczesny, potem już na towarzyski,a na koniec podstawówki zrezygnowałam
|
|
|
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
się przyłączaj my tu fajne jesteśmy masz juz zdjęcie z usg jakieś???? no pokochasz dzideczka na bank no nie ma innej rady ciąża planowana czy nie to i tak dzidzia kochana będzie ![]() a co do tego spania to ja tez jakos tak nie uwazam zeby to dobre było spać z dzidziusiem... tym bardziej ze od zawsze mi mama wpajała ze dziecko powinno spac osobno i ze nie wolno chuchać na dzidzie bo zarazki i w ogóle ze nie można spac z dzidziusiem bo mu sie chucha i on biedny wącha co mamy w żołądku no tak jak mała byłam mi mama gadała do tej pory zyje w przekonaniu ze dizdek obok mnie moze miec łóżeczko ale w odległości takiej co by mu nie chuchac w buzie :hahaha;
|
|
|
|
|
#2135 |
|
Zakorzenienie
|
Jeeerucha baby :P ponawiam pytanie bo albo nie cytacie albo żadna nie robi badań siuśków :P :P
A więc czy któraś z Was ma ketony dodatnie?? Co to oznacza i skąd sie to bierze??? |
|
|
|
#2136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj głupia tyyyy głupia tyyyyyy głupia TY i po co no? po co pytam sie ja cie??? no kurde ja bym bardzo chciała zeby me dziecie chciało w przyszłości na jekie tańce smigac czy cośno kocham tez wszystko co tańczy i wszystko gdzie tańczą oprócz tańca z szitami oraz YCD i tego nowego programu na polsacie co ten paskudny potwór wymalowany siedzi.....
|
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hanka już sobie nie pochlebiaj żeś TY taka fajna
|
|
#2138 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc ja to pomijam wtedy takie o to posty na które odpowiedzi nie znam i czekam az sie ktos bardziej odemnie kumaty ustosunkuje do nich ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
no ale wieeesz cicho sza ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- noooo jeszcze 45 minet i idę do domu a właściwie do roboty do onego bo tam przyszedł mój nowy płaszcz ciążowy ( stary mi sie nie dopina juz baaardzo) no i ide se wezme potem do doma zeżre se te kluski kładzione ( onemu nie dam bo ma pomidorową na mięsie co mi smierdziało i mam nadzieje ze tak mi sie tylko zdawało a nie ze zepsute było chce to!
|
||
|
|
|
#2139 |
|
Zadomowienie
|
Lukrecja laska jesteś.
Filusia super zdjęcie to w kuchni. Jesteś modelką może? Asiuuulka masz cudownego pieska ![]() kasiam187 zapraszamy
|
|
|
|
#2140 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze humory dop[isuja
![]() Iwonka ja niestety nie pomoge bo dawno robione i takich problemow nie bylo. Ja dzisiaj jade do poznania zawiez na lotnisko babcie wiec bede poznym wieczokirem dopiero
|
|
|
|
#2142 |
|
Wtajemniczenie
|
że co???? a płąciłaś za nie czy nie??? jaja se robią? ja juz bym się kłóciłą bo każdy powód dobry do kłótni jest
|
|
|
|
#2143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha! moje wyniki tez dopięte do karty sa więc tylko tyle wiem co mam wpisane w ciążową mą kartelunię ....
|
|
#2144 |
|
Zadomowienie
|
W ciąży może to oznaczać, że robisz zbyt duże odstępy między posiłkami, albo za mało jesz. Może to też oznaczać infekcję więc radzę pójść do lekarza.
|
|
|
|
#2145 |
|
Wtajemniczenie
|
nie rozumiem to twoje siki były przecież
to ona recepsjonistka to moze se zobaczyc doktorek a ty nie??? no zagryzła bym tak samo mnie denerwuje kuwa jak mi na recepcji u gina jak stoi za mna jeszcze kolejka ludzi pyta sie baba a pani Pani Agato jest w ciązy??? a który tydzień? a ma pani upławy? no to kurde... sorryyy ostatnio sie wydarłam o to właśnie zapytałam czy jest ona lekarze,m albo połozną ze tak mnie wypytuje? bo jak nie to nie ma prawa sie pytac i to jeszcze w obecności innych ludzi zamknęła sie oczywiście a ja byłam mega sciekłą bo ciśnienie mi podniesła bo w ogóle to jej nie lubie tej jednej piczy z recepcji bo jakaś kurde niedorobiona jest... mówi mi np ze USG 120 zł kosztuje chociaz kosztuje 100 zł a po 20 tc dopiero 120 a wie ze pytam o genetyczne i ze to nie jest robione w 20 tc tylko wczesniej dużo... bosze... wkurzyłam sie whyyyyyyy?????????
|
|
|
|
#2146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale zwykle dzieciom się często zmienia...
|
|
|
|
|
#2148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wolałam się nie kłócić bo ja nerwowa i mnie często ponosi...W piątek mam wizytę i wtedy powiem co ja o tym wszystkim myślę. W niedziele miałam małą wizytę w szpitalu w moim mieście i już wiem na 100% że nie chce tam rodzić, więc kolejne wizyty będę miała w tej prywatnej klinice o której kiedyś wspominałam. Niestety jak sie nie zapłaci to i się nie zajmą jak trzeba
|
|
|
|
|
#2149 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz lepiej nie gdybać tylko iść do lekarza, bo może to nic poważnego ale tylko sie będziesz niepotrzebnie martwić dziekuje dziewczyny za miłe powitanie ja właśnie objadłam się makaronem z sosem z warzyw jak ktoś ma ochote zapraszam, jeszcze troche zostało
|
|
|
|
|
#2150 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2151 |
|
potworkowa
|
ładnie szalejecie wczoraj po kąpieli musiałam się już zbierać i dopiero wieczorem miałam dostęp do kompa, ale już nie miałam siły pisać.apogeum mojego zaparcia nastąpiło dzisiaj, cały tyłek mnie bolał ![]() nie wiem, chyba po tych hormonach na tarczycę średni mam apetyt, a co się z tym wiążę nie mam jakichś wielkich zachcianek, chyba tylko na kukurydzę z puszki i winogrona co do spania dziecka w naszym łóżku - ja będę mieć jeden pokój, łóżeczko będzie stało obok łóżka, wiec nie będzie takiej potrzeby, jak coś to wsadzę rękę między szczebelki i myślę, ze będzie lepiej
|
|
|
|
#2152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2153 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2154 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2155 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o popkorn i pije namietnie sok winogronowy którego w zyciu nie lubiłam bo zawsze mi mydłem smakował teraz kocham |
|
|
|
|
#2156 |
|
potworkowa
|
ja na szczęście wszystkie wyniki mam u siebie, pani doktor tylko na nie patrzy na wizycie i oddaje
|
|
|
|
#2157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2158 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2160 |
|
Zakorzenienie
|
Moimi postami to się tu nikt nie interesuje
![]() .Dopisze tylko,że ból podbrzusza nie przeszedł,dalej mnie boli,normalnie tak jakbym zaraz miała okres dostać i miało się wszystko ze mnie wylać . Nospe wzięłam nic nie dało. Dzwoniłam do mojej gin,kazała leżeć,nie przemęczać się,nie brać gorących kąpieli i brać nospe 3 razy dziennie i duphaston a jak nie przejdzie to do niej przyjechać . Mam nadzieje,że przejdzie i tak siedze,leże i juz mnie dupa boli normalnie. Mąż wziął dzień wolny w pracy i siedzi z małym,żebym leżeć mogła .Kasiam witaj serdecznie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.

już od jakiegoś czasu tu zaglądam, ale tak jakoś głupio było mi się odezwać, wtrącać...wy już zżyte jesteście...no ale postanowiłam spróbować
) , dziś dzieczynka ma 11 lat, do tej pory nie potrafi zasnąc sama we własnym łóżku, a jak nawet zaśnie to w nocy budzi się i biegnie do sypialni rodziców. na żadne wycieczki 2-3 dniowe z klasa nie jeździ, no bo ona bez mamy nie uśnie. 

życzę Wam spokojnych kolejnych miesięcy 

ale zwykle dzieciom się często zmienia...
jak ktoś ma ochote zapraszam, jeszcze troche zostało