|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#4742 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
mam dzisiaj ochote
TZ ![]() Dostalismy bigos od mojej mamy i cos chyba jej nie wyszedl, ja zjadłam ,ale TZ oczywiscie musi marudzic i do mnie czemu mu mieska nie ugotowalam ,czemu to i tamto, codziennie miesko to chyba przesada? ![]() powiedzialam mu zeby sie przyzwyczaiał , bo ja na pewno nie bede codziennie gotowac, zajmowac sie dzieckiem, sprzatac i nie wiadomo jeszcze co robic. Ide sie odstresowac z mopem Emigra ale słodka ta twoja Jula Jolka , ale Twój brzuszek rośnie i rośnie, ciekawe jak duze dzieciatko masz w srodku Roksape sliczny aniołeczek ja tez mam chetke na kebeba, moze jutro ![]() Monia za Ciebie i twoja akcje porodowa zeby bylo szybko i nie bolalo![]() Tikki 600 gram w 2 tygodnie to sporo ja sie z cisnieniem sama upominam, o wage pielegniarka pyta sama, wiec mowie jak na spowiedzi prawde ile waze![]() gkatarzynka
|
#4743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ten szef to jakiś nieżyciowy, czy on nie wie że nie da się przewidzieć kiedy sie poród zacznie mój mężul na szczęście się dogadał i od poniedziałku bierze urlop a jakby sie coś zaczęło wcześniej to też dostannie wolne.
|
|
#4744 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Super mala przybrala.To chyba taka akurat jest.Cytat:
![]() Cale szczescie,ze wszystko dobrze sie skonczylo! A smutki tez mina,wszystko jest do ogarniecia.A ty masz prawo czasem poplakac,to normalne przeciez.Trzymaj sie Cytat:
O jaki Niunius kochany glodny.Az mi lezki w oczach stanely,jest taki rozbrajajacy. Cytat:
Ale dlaczego tak? On nie bierze paternity? Radek moj juz dawno forme wypisal i z dniem porodu zaczyna wolne i ma przez 2 tygodnie.Nie mogli tego mu odmowic,bo takie jest prawo.
|
|
#4745 | |
|
Zakorzenienie
|
tikki super, że po wizycie ok
![]() gkatarzynka kciuki za wizytę ![]() Roksape oj swoje przeżyłaś, ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło MoniaHan trzymam za Ciebie kciuki ![]() dziękuję a biust to ja już nie wiem jakie staniki mam kupować te rozmiarówki są takie powalone...---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
może jutro się dowiem jak duże jest to moje dzieciątko, a jak nie to lekarza chyba zabiję !!
|
|
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak potem zamiast siedzieć z nami w domu też pracował
|
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
zjedliśmy gołąbki - wyszły bardzo dobre
pycha ![]() pytam TŻta co jutro zrobić na obiad bo akurat jadę na miasto to kupie jakieś mięso czy coś i zrobie, a ten żeby rozmrozić łazanki z zamrażarki bo trzeba wszystko powyjadać ale jakoś nie przemawiają do mnie te łazanki więc najwyżej jemu je zrobie, a sobie naleśniki mówie dziś to TŻta, że te spanie w nocy z poduszką pod nogami minimalnie mi pomogło i troszeczkę ta opuchlizna zeszła z nóg a ten, że na buzi też jestem spuchnięta
|
|
|
|
#4748 |
|
Rozeznanie
|
Nie wziął paternity,bo powiedział... że mu się nie opłaca
bo paternity jest niecałe 128f na tydzien,a jemu za tydzień zwykłego holiday płacą 200... wiadomo kasa ważna jest,ale ja do cholery nie przewidzę czy wszystko będzie tak ładnie pięknie jeśli chodzi o dziecko i to jak będę się czuć po porodzie!! bo jemu się wydaje,że urodzę,wstanę i już będzie git! a jak mu powiedziałam,że jest coś takiego jak baby blues i że dużo kobiet to łapie to oczywiście obrócił to w żart (nie napiszę jaki-niesmaczny i tyle). On chyba tego nie ogarnia,że ja mogę potrzebować pomocy. Czyli będę zdana tylko i wyłącznie na siebie A jak pytam po co to mówi,że dla nas. tylko że dziewczyny my nie przymieramy głodem na rachunki kasa jest,odłożyć też się da. Więc ja nie wiem już.... mam takie nerwy że
|
#4749 |
|
Raczkowanie
|
Flowerbombka
zamowiłam Tako Captive Slide czerwoną bez fotelika, bo fotelik juz mamy łóżeczko też juz mamy w domu ale przyszlo z all z małą wadą i czekam na reklamacje. a tż juz tupie nogami bo on by juz chciał złożyc wyrko , ja co prawda też juz się nie mogę doczekać aż będę mogła "uwić gniazdko" ale mamy jeszcze czas
Edytowane przez Furczak Czas edycji: 2012-03-13 o 15:33 |
|
|
|
#4750 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Pieniadze to nie wszystko.My na paternity stracimy 400 f.Moze i duzo,ale to sa TYLKO pieniadze.Nawet jakby mialo to byc bezplatne,to Radek by ze mna byl w domu,zeby pomoc,wesprzec,nacieszyc sie nowym czlonkiem rodziny. Wspolczuje ci.
|
|
#4751 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ech a może mu się to odwidzi wszystko jak zobaczy dziecko.......
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-03-13 o 15:49 |
|
|
|
|
#4752 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Asika za tak szybki porod... kazdej kobiecie takiego zycze... Roksape, jak widac jakas opatrznosc nad wami czuwala... najwazniejsze, ze wszystko skonczylo sie dobrze ![]()
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie dziwie Ci sie, ze sie zdenerwowalas. Moj tez ma pomysl, zeby isc po tygodniu do pracy, bo pierwszy tydzien ma 100% platne, a drugi tydz. wlasnie te 128 tylko. I powiedzial, ze jak bedzie wszystko dobrze i sie zgodze to on z drugiego tyg.urlopu zrezygnuje... Tez sie wkurzylam, ale w sumie najwyzej sie nie zgodze i zostanie w domu Wyjdzie w praniu.A Twoj ma obydwa tyg po 128f platne tylko? Ogolnie szef go troche roluje z tymi urlopami, bo jesli ma kontrakt to holiday powinien miec 100% platny a nie 200f A on jeszcze tak sie poswieca w nocy o polnocy jedzie i jest na kazde zawolanie, pracuje tyle godzin w tyg. i nawet urlopu nie ma na urodzenie dziecka, tylko kiedy szefowi pasuje Nie powinien tak ulegac na wszystko.
|
|
|
|
|
#4754 |
|
Rozeznanie
|
Guciu to kłucie to napewno objaw skracania/rozwierania szyjki??
dziewczyny dzwonili do mnie ze szpitala w sprawie USG. Ponoć to KTG się nie spodobało mojej położnej i mam w czawrtek na 14 iść... Ale się boję...
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Hej moje drogie
Nie pisalam bo bylam w szpitalu Mialysmy wyjsc w piatek ale okazalo sie ze mala ma ostra zoltaczke i zostalysmy przetransferowane do kliniki dzieciecej gdzie malutka naswietlali do niedzieli do nocy z malymi przerwami . Do tego tracila bardzo na wadze . Spadla do 3750g z 4205g. Wiec sie zaczelo przystawianie, odpompowywanie i dokarmianie Przy wypisie miala 3795 g i musimy regularnie na wazenie chodzic Do tego okazalo sie zeLaurka ma cyste na nerce ( dobry szpital , dokladne badania) i za 3 miechy na kontrole Na szczescie zero zmian w innych narzadach i w mozgu rowniez DZieci sa zachwycone mala kruszyna , na zmiane trzymaja ja na rekach i biegaja do sypialni sprawdzac czy przypadkiem nie placze Pelnia szczescia. Laura troszke ma problemy z gazami co urywa mi kawalek nocki ale jest tak cichutka ze tylko postekuje Jeszcze cesarka . Odbyla sie prawidlowo , szybko sie pozbieralam bo caly czas mialam moje dzieciaki przed oczami . Pamietacie mialam miec podwiazanie jajnikow . No i wypelnilam wszystkie pisma i ........... nie zrobili mi i to nie z medycznych wzgledow tylko zapomnieli . Gdzies papierek sie zapodzial albo chlera wie co . No coz moj ginekolog spadnie z krzesla jak to uslyszy Maxi i Gabi siedza w domu bo w tamtym tygodniu dostaly szkarlatyny i sa na antybiotyku . Na szczescie juz nie zarazaja , wiec dluzszy pobyt wyszedl tylko nam na zdrowie Jestem taka szczescilwa ze jestem w domu z moimi dziecmi . Jak je zobaczylam po 5 dniach ( nie wolno bylo do szpitala dzieciom przychodzic no i szkarlatyna) to mialam wrazenie ze strasznie urosly |
|
|
|
#4756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I skoro tak czemu masz dopiero w czwartek wrocic... dziwne to wszystko...I znow bedziesz miec USG? czemu tak Cie pilnuja, nie mialas przeciez zadnych problemow, tzn pamietam ze bylas raz w szpitalu, ale od tamtej pory chyba jest ok?? Kathi super, ze juz w domku i ze taka szczesliwa ![]() Zdrowka dla Ciebie, dla Laurki no i dla pozostalej dwojeczki tez ![]() Super, ze dzieci tak pokochaly mlodsza siostrzyczke |
|
|
|
|
#4758 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a można wiedzieć dlaczego zdecydowałaś się na podwiązanie? bo może nie doczytałam...
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4761 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to cholera skoro coś jest nie tak to powinni mnie od razu wziąć no nie? Przecież debilem nie jestem zrozumiałam co do mnie mówiła. Kur*wa no co jest... Tomek też zdziwiony że nie kazali od razu (bo mu dzwoniłam). Nie ogarniam tego
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4763 |
|
Wtajemniczenie
|
Balbinka wspolczuje Ci nerwow, moj tez nie bierze paternity, wezmie tylko tydzien urlopu od dnia kiedy zaczne rodzic, ale teraz za to aby wziac ten urlop musi pracowac o wiele dluzej i w soboty i niedziele tez, bo trzeba jak najwiecej zrobic, i po tygodniu urlopu jak wyjdzie z domu o 7 to bedzie wracal o 7, i tez bede sama
![]() no i jeszcze Ciebie nie wyprzedzilam z porodem, nadal mam skurcze co 10 min, w wannie sie popluskalam, tam skurcze tez byly co 10 min, nawet co 8 min, ale slabsze, to moze woda troche znieczulala bol. na ebayu zamowilam kape na lozko, miala kolor bez, a przyslali mi ''honeycomb''taki miodowo - kawa z mlekiem - cos takiego, ale w sumie mamy dosc ciemne drweniane meble w sypialni, wiec nawet ok pasuje. ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- trzymam kciuki aby polozna sie mylila, u Gosi tez sie uczepila ze dzidzia jest za mala, a wszystko jest ok. |
|
|
|
#4764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Monia szybkiego i jak najmniej bolesnego porodu!
|
|
#4766 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dzieki, ja tylko mam nadzieje ze nie sieje paniki
bo tak bede pisac pisac a te skurcze w nieskonczonosc beda co 10min![]() Kathi to super ze juz mozesz sie cieszyc swoimi dzieciaczkami i kciuki za Malutka!! Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-13 o 16:38 |
|
|
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
za wszystkie wizyty dzisiejsze i żeby te które chcą rodzić urodziły Robiłam dzisiaj badania moczu, wyniki się poprawiły
|
#4769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wejście jest widoczne ![]() Może zróbic sobie kiedyś przejażdzkę, żeby nie błądzic w TYM dniu
|
|
|
|
|
#4770 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, przepraszam, że się nie udzielam, ale czas tak mi ekspresowo leci że nie wyrabiam.ale zaglądam tu, zwłaszcza na pierwszą stronę i na maila
u nas wszystko dobrze.Gabryś je mleczko modyfikowane, bo ja swojego miałam tyle co nic, poza tym, przy tych lekach które biorę na serducho, tarczycę i krzepliwość pediatra odradziła walkę o karmienie piersią.no nic, trudno się mówi.ale powiem Wam że doła mialam przez to strasznego... gabryś jest grzeczniutki,daje rodzicom pospać, je o 23, potem o 3 i o 7, tak więc jest super pod tym względem. ja 11 dni po porodzie jestem 8 kg lżejsza, blizna już praktycznie nie boli, brzucha prawie już nie mam. muszę lecieć bo gabryś coś kaprysi, odezwę się znowu jak będę miała chwilkę buziakiiiii dziewczyny Kochane
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

TZ 
za Ciebie i twoja akcje porodowa
Bo ponoć szef nie chciał się zgodzić na to (dziwne,bo innemu chłopakowi pozwolił na coś takiego
). A co jak ja się przeterminuję!? Przecież jeśli tak się stanie to na indukcję nie mam co liczyć wcześniej niż 29-go!! Więc będzie 3dni mi pomóc mógł,a potem to "radź se sama" Za☠☠☠iście po prostu!! Ku*wa wiedziałam że tak się to wszystko skończy
Ten szef to jakiś nieżyciowy, czy on nie wie że nie da się przewidzieć kiedy sie poród zacznie
mój mężul na szczęście się dogadał i od poniedziałku bierze urlop a jakby sie coś zaczęło wcześniej to też dostannie wolne.
). Andrea w ciągu 2 tyg. przybrała 600g
Super mala przybrala.To chyba taka akurat jest.
i tak potem zamiast siedzieć z nami w domu też pracował
więc najwyżej jemu je zrobie, a sobie naleśniki