|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | |
|
potworkowa
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#2192 |
|
Raczkowanie
|
ja wlasnie wcinam póxny obiad potrawke z kurczaka z ryżem boziu jak mi ise chcialo ale ja to w ogole lubie ryż
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2194 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
teraz katuję miśka, bo śpi zawinięty jak mumia już, bo otworzyłam okno i wdycham sobie to zimne powietrze
|
|
|
|
|
#2195 |
|
Zakorzenienie
|
szalejecie....
znów 15 stron do nadrobienia... ![]() po badaniach wróciłam skonana do domu. ale nic to! najważniejsze, że z Bąblem w porządku. 97mm ma już Termin mam na pograniczu 31.08 lub 1.09. zobaczymy kiedy Niunia będzie chciała przyjść na świat... I kolejna pozytywna wiadomość - moja torbiel na pewno nie jest żadnym nowotworem ![]() Wracam do nadrabiania. pewnie jeszcze dziś coś naskrobię. Śliczne jesteście Dziewuszki i macie śliczne brzuszki chciałam się jeszcze podzielić z Wami tym, co usłyszałam od prof., u którego teraz byłam. dziwił się, że nie decydowałam się na dokładne badania prenatalne, ale to, co później powiedział tylko utwierdziło mnie w mojej uprzedniej opinii. Opowiedział o kobiecie 28letniej, u której dziecka na podstawie badań wykryto zespół downa (98% prawdopodobieństwa). Kobieta postanowiła, że mimo to urodzi. Podczas kolejnej wizyty za 6 tygodni okazało się, że śladu nie ma po żadnych zmianach i dziecko powinno być zdrowe. I urodziło się zdrowe... I tak sobie myślałam, jakie to musiałoby być straszne, gdyby zdecydowała się na aborcję nie dając szans własnemu dziecku...
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-03-13 o 17:20 |
|
|
|
#2196 |
|
Raczkowanie
|
a ja wczoraj zjadlam tone arbuza! ale byl slodziudki i taki soczysty.. mniam mniam
|
|
|
|
#2197 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
![]() właśnie, słyszałam, że nie można bananów w ciąży jeść, ale to chyba jakaś bzdura
|
|
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny gdyby któraś była ciekawa, pytałam o te spodnie i mają pas taki typowo ciążowy
http://allegro.pl/show_item.php?item=2202410808 Ja chyba się na nie zdecyduję bo strasznie mi się podobają, ale na razie ich nie potrzebuję, a poza tym cały czas myślę nad rozmiarem. Moim największym ciążowym-ubraniowym zmartwieniem jest wesele u szwagra w czerwcu. Mam dwie sukienki, które może ciążowe nie są, ale się nadadzą, ale w jednej już obskoczyłam kilka wesel, a druga to moja z drugiego dnia wesela i mam dylemat czy kupować coś specjalnie? Z drugiej strony znalazłam np. coś takiego http://www.riverisland.com/Online/wo...g-dress-615503 co spokojnie nada się i na ciążę i po, tak mi się zdaje przynajmniej, jak myślicie?
|
#2199 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2200 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie też by się jakaś przydała, bo niestety urosłam o rozmiar a mam wesele za miesiąc.
|
|
#2201 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No trudno. W ogóle choruję na ubrania w tym kolorze, jeszcze nic nie mam, ale na pewno będę coś miała :P
|
|
#2202 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a w minionym tygodniu śnił mi się mój Bobas. co prawda nie było wiadomo jaka płeć (błękitnym kombinezonkiem się nie sugeruję na razie śliczniusia Cytat:
w poczekalni...gdzieś mi mignął temat przepuszczania kobiet w ciąży... dajcie spokój... ludzie gdzieś to mają. byle tylko być na początku i najlepiej wcisnąć się przed cieżarną. po mnie co prawda jeszcze nie widać, ale były przede mną 2 kobietki w mocno zaawansowanej ciaży i też ledwo żywe czekały, najpierw stojąc bo nie było wolnych krzesełek a NIKT z siedzących (głownie rześkich staruszków, ale nie tylko) nie raczył miejsca ustąpić... Cytat:
|
|
|
#2203 |
|
Zakorzenienie
|
Bossee jakie w bieronce są pyszne mandarynki
|
|
|
|
#2204 |
|
Rozeznanie
|
A mojego męża nie ma. Wysłałm mu sma z listą zakupów. Zjadłabym tego arbuza, ciekawe czy są w TESCO? Może widziałyście?
|
#2205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiscie z przerwami, i peeeekam poprostu ![]() nie wiem czy sa w tesco ale ja kupilam w intermarche;p |
|
|
|
|
#2206 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie torbiel pojawiła się wraz z początkiem ciąży, póki co siedzi sobie spokojnie, ginekolog ma nadzieję, że się wchłonie. po cichu też na to liczę Cytat:
a teraz spróbuję nadrobić zaległości w czytaniu, tyle dziś nasztukowałyście
|
||
|
|
|
#2207 |
|
Konto usunięte
|
A ja bym chciała czereśnie
|
|
|
|
#2208 |
|
Wtajemniczenie
|
haha laski wlasnie ogladalam jaka to melodia i w finale koles odgadl w 4 sekundy !!7 utworow
|
|
|
|
#2209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobre są?Wstawiłam do piekarnika ciasteczka owsiane z musem jabłkowym, pierwszą partię trochę spaliłam :P Miałam straszną ochotę na... piwo!!! Matko, nigdy na piwo nie miałam ochoty :/ kupiłam sobie w almie brzoskwiniowe Bavaria, ma 0.0% alkoholu. Dziewczyny, co do snów do ostatnio mam mega głupie! Przedwczoraj śniło mi się, że gonili mnie kosmici, którzy wyglądali jak ludzie ale mieli krzywe kości. A dziś... że startowałam w castingu do You can dance, pięknie zatańczyłam jakiś modern (wiecie, jak te eteryczne dziewczęta boso, w legginsach i kusej bluzce), i przeszłam do kolejnego etapu we łzach To chyba dlatego, że jest pełnia, stąd te sny
|
|
|
|
|
#2210 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32903599]A ja bym chciała czereśnie
mi też się zachciało, jak wspomniałaś o nich. chyba zaraz otworzę sobie słoiczek. prawdę mówiąc wolałabym te świeże ale z braku laku ujdą z kompotu. mam nadzieję, że coś się uchowało w spiżarce bo jak nie to będę bardzo niepocieszona
|
|
|
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorną porą
![]() próbowałam was nadrobić od rana ale się poddałam ![]() człowiek idzie do roboty na kilka godzin a tu dochodzi 6-7 stron? jak to tak można ? ![]() Na maila się dobiłam i coś wam zostawiłam
|
#2212 |
|
Zadomowienie
|
uffff nadrobiłam od wczoraj! masakryczne macie tempo
i już zdążyłam zapomnieć, na co i komu chciałam odpowiedzieć uchihrałam się jak głupol z ciąży spożywczej, bo moja też się zalicza do tej kategorii ale najważniejsze, że na wadze jeszcze mi nic nie przybyło tylko ten brzuchol śmiesznie wypchnięty. Mąż się dziś zmartwił, że jak tak dalej pójdzie to pod koniec ciąży chodzić nie będę mogła hihihi ja mu na to, że będzie nas nosił i nawet jakoś nie zaprotestował zmieniając temat w święta najbliższe po raz trzeci zostanę mamą chrzestną. Wy też macie tylu chrześniaków??? a jeszcze nawet moje rodzeństwo się nie zaczęło rozmnażać, więc pewnie ta liczba się powiększy matko jak ja ogarnę taką czeredę jak przyjdzie do ślubów i tego typu okazji? jedną komunię już miałam na szczęście. A jedna chrześniaczka to moja własna siostra rodzona niespełna czteroletnia więc śmiesznie nie?
|
|
|
|
#2213 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście (?) mamy 1 chrześniaczkę, w tym roku ma komunię i generalnie zonk, dziecko wszystko ma, no i co z prezentem? |
|
|
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
ja dałam pieniądze bo moja chrześniaczka też nic nie chciała konkretnego ogólnie to nie jest rozwydrzone dziecko więc zawsze z prezentem mam problem bo ona nic nie chce
moja mała siostra z kolei cieszy się ze wszystkiego co dostanie, nawet z jakieś małej pierdółki więc spoko całkiem, przynajmniej na razie a nowy chrześniak jeszcze nie wiem, bo za mały jest
|
|
|
|
#2215 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie mam chrześniaka,ale w mojej najblizszej rodzinie i u znajomych się dzieci nie rodza... Edytowane przez 0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 Czas edycji: 2012-03-13 o 19:15 |
|
|
|
|
#2216 |
|
Zadomowienie
|
Błagam powiedzcie z czym bym mogła zjeść kanapkę, bo już nie mogę...3 tyd jadłam z dzemem wiśniowym bez wiśni, a ostatni tydz. z miodem i już mi bokiem wychodzi...
nie jem sera żółtego ani białego, wędlin też nie mogę i ogórka kisz.
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Coś źle się czuję. Brzuch mnie pobolewa, pewnie przez ranną kłótnię z bratem debilem. Wykąpię Paulę, siebie i się położę.
Do jutra mamusie |
|
|
|
#2218 |
|
Zadomowienie
|
a dlaczego serka nie jesz i wędlin nie możesz?
|
|
|
|
#2219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku jak mi Cię szkoda |
|
|
|
|
#2220 |
|
Zadomowienie
|
odpocznij Tamlin a głupimi ludźmi się nie przejmuj bo niestety nic innego na to nie działa tylko olewanie
Dobranocka!!! i zdrówka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

Kiedyś dobrym sposobem było piwko, ale teraz niestety odpada

a mam wesele za miesiąc.

ale z drugiej strony mozna zglupiec w tym domu
w poczekalni...

oczywiscie z przerwami, i peeeekam poprostu