|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
sama sobie ochoty narobiłam ![]() ---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Zazdroszcze Wrocławiankom... piątek, sobota, niedziela u was 19 stopni...
|
|
#2222 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może spróbuj z nutellą, u mnie niestety nie przechodzi... to znaczy wchodzi ale zaraz wraca |
|
|
|
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
kurcze zdjecia chce wrzucic i du...a! znowu sie blokuje
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Ja dzisiaj po dyżurze i musiałam popołudniu odespać. A teraz jeszcze na koniec dnia zaliczyłam ![]() Co do ketonów w moczu to pewnie z za małego jedzenia i wymiotów. Co do kwasicy ketonowej to bez przesady. Tamlin ale miałaś przeżycia. Mam nadzieje,że teraz już będzie tylko lepiej.
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
Konczi jak ty to robisz, że noc przesypiasz? ja muszę do toalety kursować od jednego do trzech razy i tak co noc
a jak brzuszek będzie rósł to podejrzewam, że wcale lepiej nie będzie już tak zaczynam przemyśliwać jak by tu w mojej nowej sypialni kibelek obok łóżka umiejscowić
|
|
|
|
#2226 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak Wam, ale mnie się Gmail zablokował. Napisało, że nastąpiły logowanie do konta z wielu IP w ciągu krótkiego czasu
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Tak nieśmiało zapytam czy przyjmiecie mnie do swojego grona? Rozpoczęłam właśnie 16 tydzień ciąży i mam termin na 2.09. |
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32890766]Hej laseczki!
Kolejny brzydki dzien dzisiaj. Widziałyście?JUż wątek mamuś listopadowych powstał.Ale ten czas leci.Pamiętam,jeszcze niedawno sylwester był i ja czułam że coś na rzeczy jest.Echh...[/QUOTE] Aż mi grudniem zaleciało.. i świętami ![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
I mam też wielką nadzieję, że u mnie pierwszy i ostatni raz.. |
|
|
|
|
#2229 |
|
Przyczajenie
|
dobry wieczór
ostatniego dnia stycznia zobaczyłam bladuchną drugą kreseczkę a dziś maleństwo ma 2 cm i na zdjeciu przypomina misia ![]() jeśli pozwolicie chciałabym się przyłączyć i dzielić z wami ten czas oczekiwania. termin porodu to początek października... pozdrawiam ciepło |
|
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- no to PIĄTECZKA!
|
|
|
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
O tak nutella <mniam>
mąz już kupił i zaraz zjem ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Katiem witaj a za te czeresnie to udusze bosssee jak mi sie teraz chce czereśni |
|
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
bo od razu :rzygam:
przed ciążą jadłam praktycznie tylko biały,żółty, pleśniowy ser, a teraz nie mogę od 5 tyg. ciąży, bardzo mi brakuje mleka, jajek i bardzoo jogurtów, ale też nie mogę...co ja bym dała żeby wypić kakao!!! tak mi się bardzo chce, ale nawet po monte dzięki Dziewczyny!! Tamlinka super pomysł z tym pasztetem, może akurat wejdzie, ogórka świeżego też spróbuje aga_ton nutella nie wchodzi, za to sałata była ok Wieczorem już zdjęć nie dodacie, raczej rano trzeba załączać. Lidka o tym kibelku w sypialni to ja już 6 tyg. temu myślałam , niestety z innych przyczyn
|
|
|
|
#2233 |
|
Zakorzenienie
|
Drace witaj
I gratulacje
|
|
|
|
#2234 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
winogrona
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kolejna torbiel pojawiła mi się n apoczątku ciąży, tylko że ona na pewno nie jest groźna. a tak cały czas obserwujemy tą, której od roku nie mogę się pozbyć. Leczenie farmakologiczne nie pomogło i miałam iść pod nóż... a tu dzidek sie pojawił (na co podobno szans nie miałam przed operacją, a po operacji też mogły być niewielkie) więc z operacji nici (i dobrze, bo ja się śmiertelnie boję tego typu ingerencji w organizm... i mam niechęć do szpitali... jako dziecko za dużo czasu w nich spędzilam) Cytat:
Cytat:
jesteśmy praktycznie w identycznym "wieku ciążowym"![]() Cytat:
|
|
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
Katiem, Drace serdecznie Was witamy!
|
|
|
|
#2236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc dasz radę dziewczyno!!!!---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- I oczywiście witam nowe uczestniczki ciążowej "niedoli"
|
|
|
|
|
#2237 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.bo ja tez mialam wg norm cos nie tak, ale Doktorek stwierdzil, ze wszystko okej. ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2238 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny
Mam na imię Kasia. W maju skończę 30 lat. Jestem już mamą 16-miesięcznego Pawełka. Póki co czuję się super. Poranne mdłości już występują coraz rzadziej. I tak były mniejsze niż w pierwszej ciąży. Teraz tylko biust mi przeszkadza. Rośnie jak szalony i boli niemiłosiernie. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-03-13 o 20:26 |
|
|
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Ach, i witam nowe Mamuśki
|
|
|
|
|
#2240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek w tej przychodni gdzie chodzę do gina też siedzą wredne baby w recepcji, co tylko wszystko utrudniają i w sekundzie potrafią człowieka wyprowadzić z równowagi. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uff, ale się objadłam... Narzekałam na brak apetytu, a teraz chyba mi wraca ze zdwojoną siłą.
|
||||
|
|
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia - ja miałam ketony dodatnie. Wyczytałam w necie dużą ilość artykułów, zamartwiałam się, bo mama ma cukrzycę, a Doktorek powiedział, że wyniki w porządku. Więc to chyba normalne u niektórych kobiet
Nie zamartwiaj się ![]() Ach, i ja przypuszczam, że np. u mnie to przez picie małych ilości napoi. |
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i oczywiście witam nowe mamusie i gratuluję
|
|
|
|
#2243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
byla mu ginka odebralam swoja karte ciazowa a tam zadnej wzmianki o szpitalu, jednej wizyty w 10tc mi nie wpisali wynikow, nic o USG. ehh...to nie byl dobry pomysl. nie wiem czy ich nie wymienic. cieszy mnie to ze to polacy i sobie z nimi pogadac normalnie mozna ale to jakas niezla fuszera jest co oni odstawiaja. witam nowe mamusie dziewczyny tyle zdjec znowu zaladowalyscie ze sie nie da znowu wejsc na maila. a ja wlasnie wstalam po drzemce....niezle mnie zmoglo po poznym obiadko-kolacji. ---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- a mi smaka na arbuza narobilsycie!!! a u nas nigdzie nie ma! a sa w pl moze w lidlu? bo moze jak tam sa to tu tez beda.
|
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy nowe przyszłe mamusie
|
#2245 |
|
Przyczajenie
|
witajcie dziewczyny
błagam pocieszcie,bo jestem typowa blondynka lekarz kazal mi brac juz 2 tyg temu femibion 2 razy w tygodniu,a folik 5 razy w tygodniu a ja nie wiem jak go zrozumialam bo myslalam,ze mialam brac tylko 2 teraz a po 17 marca dopiero folik 2 razy w tyg i okazuje sie ,ze jestem gdzies w 7 tyg i zjadlam gdzies z 6 tabletek teraz sie zamartwiam,bo to przeciez wazne dla mozgu dzieciatka pocieszcie błagam
|
|
|
|
#2246 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem ja też mam małego synka
![]() Tylko,że mój w kwietniu będzie miał dwa latka .I już mysle jak ja z dwoma maluchami sobie poradze heh,ale wiedziałam na co się pisze .Biust tez mi dokucza . A jak samopoczucie?
|
|
|
|
#2247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() witam nowe mamusie yhm..wlasnie zaliczylam kolejne spotkanko z kibelkiem a juz myslalam ze to mi minelo (
Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-03-13 o 20:51 |
|
|
|
|
#2248 | ||
|
potworkowa
|
wow, zaległam koło miśka i mnie zmogło
Cytat:
i musiałam przestać. aż się dziwię, że mi nic nie jest od wody z cytryną ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32903599]A ja bym chciała czereśnie czereśnie ![]() Cytat:
budzę się tylko w tym momencie, jak misiek się kładzie, żeby mu miejsce zrobić.oglądnęłam pierwszy odcinek "Perfekcyjnej Pani Domu", fajne porady tam są odnośnie sprzątania, ale nie o tym. zastanawiam się, jak można mieć taki syf w mieszkaniu !
|
||
|
|
|
#2249 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie - jak urodzę młody będzie miał niecałe 2 lata. Modlę się o grzeczne i śpiące dzieciątko bo ten mi czasem nieźle daje popalić.Poza tym dziewczyny tyle piszecie i nie wiem czy będę w stanie nadrabiać. Też ze względu na obecnego łobuza. ![]() A na arbuza też mam ochotę |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

sama sobie ochoty narobiłam 

a jak brzuszek będzie rósł to podejrzewam, że wcale lepiej nie będzie już tak zaczynam przemyśliwać jak by tu w mojej nowej sypialni kibelek obok łóżka umiejscowić

oby sobie poszło !

. A jak samopoczucie?