|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Witam,
Cytat:
![]() Cytat:
A minka nie groźna tylko słodka ![]() I spóźnione wszystkiego najlepszego dla Hani Cytat:
tęsknię za czasami, kiedy siedziałam z Helenka w domu)Cytat:
![]() Helenka już śpi. |
||||
|
|
|
#3872 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
ale rosna jak kwiaki po deszczu Cytat:
Cytat:
ale dodalam jeszcze ze buraczka zaleca sie gotowac oddzielnie noi jak maluszek ma zaparcia to dac wiecej buraczka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja tez dodałam 1/2 zółtka bo akurat mi wypadało dać w ten dzień
|
|||||
|
|
|
#3873 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Krystiana i Idy
![]()
|
|
|
|
#3874 |
|
Raczkowanie
|
witam się i ja
dołączam do tych co mają humor do d piję już dziś drugą melise ![]() no nic wiosna idzie trzeba jakoś wyjść z tych dołków lecę poczytać co u was |
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() Zabawki - Ja nie pamiętam kiedy Emi kupiłam fajną zabawkę,ostatnia to chyba Lamaze używana była. Po prostu nie mam parcia na nowe zabawki, dostanie ich pewnie mnóstwo jak będzie bardziej kumata. Wolę jej dać łyżeczkę, zakrętkę od słoika,worek, zrobiłam z tabletek tych plusch zabawkę wsypałam ryż zakręciłam i ma gryzak który wydaje dźwięki, z rajstop robię jej marionetkę.Staram się być kreatywna,zabawki mnie sklepowe super nie kręcą. A i uwielbia zakrętki gryźć przy butelce pogniecionej. Zamówiłam spacerówkę ma być w czwartek, jestem mega ciekawa jaka się okażę
|
|
|
|
#3876 |
|
BAN stały
|
Chyba pojade z malym na pogotowie.
Nie moge mu zbic gorączki. jak po południowej drzemce dostał gorączke to tak do tej pory walcze. O 16.30 ibym 2,5 ml, praktycznie zerowa realkcja na lek za niecale 2 godziny doastal czopek paracentamolu. po 4 minutach zrobil kupe. Mierze temperature po 20 minutach - 39,2. Dlugo sie nie zastanawiając bach malego do wanny. spadlo do 38. Dzwonie po lekarkach, jak to wygląda z tym czopkiem, czy mam podac czy nie moge bo moze juz sie spora czesc wchlonela. nikt nie odbiera. mierze znów, temperatura rosnie. 38,5. Daje syrop ibum. Teraz jest 40 minut od podania, maly zasnąl, ide zmierzyc, moze cos spadlo. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- no. 38,7, rośnie. |
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak Ja byłam z damą to ktoś dzwonił akurat do Doktorki prosić o radę. Czopek można podawać albo co 4 albo co 6h nie pamiętam, ![]() Ale pamiętam, że jakby Emilie miała ponownie gorączkę to dać jej 3ml Nurofenu i wiem że wtedy spadła i nie wróciła. Rób ołady na czoło. Ja wziełam pieluchę pociełam na mniejsze kawałki i przykładałam jej na czoło. Pamiętaj że w pupie odejmuje się 5 kresek, bo Ja o tym na poczatku ze stresu zapomniałam. Mam nadzieję, że będzie to co u Nas. Jeden dzień gorączkowała i potem nic zerooo. |
|
|
|
|
#3878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Żaneta jak jest taka wysoka gorączka to nie czeka się 4 h, bo dziecko może drgawek dostac |
|
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzxymam kciuki żeby temperatura spadła. Mam sprawę ![]() Mam kilka butelek wina, starego. Dostałam od babci, nadzianej niemki. Myślałam żeby sprzedać ale nie wiem gdzie, co i jak. Zna się któraś? Wiecie gdzie pytać? Macie jakiegoś znajomego, który zbiera/kolekcjonuje/tym interesuje? Odezwał się jakiś facet do nas ale boimy się, że może nas na cenie wykiwać, bo my się nie znamy i nie wiemy ile sobie zażyczyć za taką buteleczkę. Gdzie zaginęła Rysiki? Ona w winiarni pracuje nie?
|
|
|
|
|
#3880 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
bylam z nim u lekarza, ma zapalenie gardla. zadzwonie na pogotowie zapytac. |
|
|
|
|
#3881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może Ja fundnę mężowi bo on zbiera takie cuda. Z którego roku to masz? Agadus piszę to co słyszałam od Doktorki. Ja nie wiem co ile się podaję paracetamol dla zbicia... JA sama kiedy mam gorączkę nie biorę jej co 2h, nawet jak mam drgawki zimne i nawet nie pomyślałam, żę coś można mieszać - Ja nigdy tego nie robię.
|
|
|
|
|
#3882 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo najbardziej chyba z domowych zajęć nienawidze prasować ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to juz wyższa szkoła umiejętności dziubek Szymek super na rowerku!
|
|||||
|
|
|
#3883 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3884 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że dobrze widać.
|
|
|
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
Widać.
Mąż będzie na weekend to mu pokażę co to masz za cuda. Jaka cena? |
|
|
|
#3886 |
|
Raczkowanie
|
Bartessa kciuki za zdrówko i szybkie zbicie gorączki!
|
|
|
|
#3887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przy zapaleniu gardła owszem gąrączka to norma ale zeby nei mozna bylo jej zbic to chyba nie zbyt dobrze ja bym jechala na pogotowie dla twojego wlasnego spokoju dawaj mu duuzo picia bo takie maluszki szybko sie odwadniaja a wtedy kapota noi odrazu gardelko zloagodzi jedx i melduj co i jak
|
|
|
|
|
#3889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ma masę zabawek które dostał, kilka jest ulubionych, natomiast rzeczywiście najlepsze zabawki to rzeczy które zabawkami nie są ![]() niefajnie żeby to nie było nic poważnegoCytat:
a ja też nienawidze prasowania ![]() Przeczytałam właśnie w Mamo to ja taki tekst Cytat:
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-03-13 o 21:06 |
|||
|
|
|
#3890 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ciagle czytam "mleczaki" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A u nas dzien jak codzien. Noc byla tragiczna, prawie nie spalam. Jestem juz strasznie zmczona. Ale dumna tez z mojego meza i dziecka. Mezowi skrocili okres probny i powiedzieli, ze sa z niego bardzo zadowoleni. Okres probny mial miec do konca kwietnia. Maly wspina sie, wstaje i puszcza i probuje stac przez kilka sekund sam ![]() Marinko ja moze i moglabym kupowac malemu zabawki ale tego nie robie, staram sie mu wymyslac zabawy. Kupilam swietna ksiazke: Jak poskromic dziecko,jest napisana swietnym jezykiem. Polecam
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3892 |
|
Raczkowanie
|
Cześć! Ale piszecie szalooone.. ledwo Was przeczytałam
![]() Drugi dzień pracy jak najbardziej udany.. wracam stamtąd zrelaksowana.. na serio kocham tą pracę.. Hania w żłobku super, tylko dzisiaj coś jeść nie chciała..Byłyśmy u lekarza z tym katarem.. osłuchowo czysto, gardełko czyste.. tylko oczyszczać nosek, dawać wit C i wapno.. może chodzić do złobka.. JustPi - dziękuję za linka do puzzli telik - boże! co za noc miałaś.. współczuję.. całe szczęście nic się nie stało, ale pewnie strachu się najadłaś.. mi się Hania też już raz z łóżka sturlała, na szczęście z kołdrą więc nic się nie stało.. dzisiaj będzie lepsza noc brumek - dziękuję za miłe słowa.. moja wiedza i tak nie jest taka jakbym chciała, ale staram się być na bieżąco z wszystkimi nowościami i namiętnie czytam wszystko dotyczące kosmetyki.. bo też mam na tym punkcie fioła Co do kwasów - generalnie mówi się, że są one niewskazane przy ciąży i karmieniu piersią.. ale ja w gabinecie wykonywałam klientkom takie zabiegi - oczywiście w niskim stężeniu i bez przesady - nic się nigdy nie stało.. dla mnie w takim wypadku najbezpieczniejszy i polecany jest kwas migdałowy - delikatny, działający ale nie tak silnie jak inne, a dający równie dobre efekty Kajool - a chodzi Ci o zabiegi upiększające na twarz czy na ciało? dziubek79 - głowa do góry - będzie dobrze! A Szymuś zuch chłopak - już na rowerze śmiga agni82 - super ksiądz ![]() alibany - brawa dla Ali za raczkowanie Marina1 - u nas sklepowe zabawki nie robią takiej furory jak łyżka, pusta butelka po wodzie, pudełko plastikowe z jakimiś grzechoczącym wkładem itd.. a najlepszą zabawką jest telefon, smoczek na łańcuszku i włoooosy moje pieleszka - nie kojarzę tego salonu o którym piszesz.. szczerze mówiąc ciężko w Gorzowie o dobry salon.. ja miałam wielki problem.. ale polecę Ci dwa: http://www.villaestetica.pl/index.php?nasz-salon - właścicielką tego salonu jest moja nauczycielka ze szkoły kosmetycznej i też wykonuje zabiegi - pani Ula, a pani Agata jest doskonałą wizażystką - super makijaże robi http://www.blackpearlspa.pl/pl/article/show/id,12-.html - a w tym pracuje moja koleżanka - Marta - wiem, jak pracuje i też polecam No i zdrówka dla Hanusi Bartessa - zdrówka i dla Was zanka205 - matko, biedna Lenka.. aż mi jej szkoda SweetAngel1984 - moja też uwielbia prasę, ale od kiedy raz mi szybcikiem ugryzła kawałek gazety i zaczęła się krztusić bo jej się przykleiło do podniebienia - gazety są trzymane z daleka Oliweczka1985 - ja daję cały czas wit.D, brawa za ząbki - też mamy 6 ![]() Lili 83 - to ładnie, my tu się produkujemy o przebarwieniach a to jednak nie to hihihi.. a na takie zaczerwienienia na twarzy to polecam Ci ten krem http://www.bioderma.com/pl/nc/produk...egory/155.htmlmadzia1k1 - współczuję problemów, ale bądź silna - wszystko bedzie dobrze Natka_ - dużo zdrówka dla Was i brawa dla zdolnego Domka marzena_S - ojj dziękuję Ci za miłe słowa.. aż się zarumieniłam.. a z Hani jestem strasznie dumna, moja dzielna I jak mogłaś zniszczyć Hani żyrafkę?! Sloneczko555xxx - gratuluję ząbka editka2022 - brawo dla Kornelki piwnooka77 - to kiedy spotkanie? I inne poznanianki? Może czas zmienić kierownika? Chodź do mojego ![]() Bartessa - o kurcze.. nieciekawie z tą temperaturą.. daj znać co i jak |
|
|
|
#3893 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla męża i synka ![]() Właśnie Bartesso, przy gorączce nawet zaleca się rozebranie do naga żeby ją zbić. ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
![]() Dzięki. Czym się różni ten: http://allegro.pl/bioderma-sensibio-...119434689.html od tego: http://allegro.pl/bioderma-sensibio-...179370420.html ? Poza ceną oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- U mnie w okolicy panuje przekonanie, że jak pierwszym słowem dziecka będzie "mama" to następnym dzieckiem w rodzinie będzie dziewczynka. Jak powie "tata" to chłopiec. Mamusie które posiadają więcej niż jedno dziecko- sprawdziło się u Was?
|
||
|
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#3895 |
|
Zadomowienie
|
Krystianek pozdrawia
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie macie gdzies w miescie jakiejs winiarni albo szkółki dla smakoszy win? moze tam ? vaniliova - krystianek nocny marku do lozeczka uciekaj
|
|
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym sobie takie winka na Twoim miejscu wypiła
.... ciekawe jak smakują ... jeszcze tak starego wina nie piłam
|
|
|
|
#3898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dla mnie się niczym nie różnią ale chyba bym nie kupiła tego tańszego.. wolę już wydać więcej ale kupić właśnie w aptece albo u sprawdzonego sprzedawcy.. a ten to nic takiego nie sprzedaje, a raptem takie kremy.. trochę to dla mnie podejrzaneMały przystojniaku - stoo lat dla Ciebie |
|
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
vaniliova jaki przystojniak
Witam z mega katarem ![]() W pracy OK juz sie chyba przyzwyczailam - wyrodna matka jestem. Znikam spac Dobranoc dziewuszki
|
#3900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kataru nie chcę, nawet jakbyś mi dopłaciła ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Idę spać. Tż już spi, on to z kurami chodzi spać ![]() dobranoc. A i zamówiłam ten korund ![]() Dziewczyny napiszcie mi co dajecie dzieciaczkom na śniadanie ![]() Chodzi mi o godzinę tako koło 8-9 . Kaszki? Mleczko? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

)

ale rosna jak kwiaki po deszczu 

żeby to nie było nic poważnego

zębole
krystianek nocny marku do lozeczka uciekaj 
12.06.2010