|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Suszenie ?
No wiec tak, ustalilem sobie kilka faktow dot. suszenia:
1. Nie uzywamy suszarki bo psuje wlosy - ok. 2. W lecie nie mozna uzywac slonca bo zle dziala na wlosy - no ok. 3. Wnioskujac z 1 i 2 punktu to siedziec z mokrymi wlosami przy piecu cieplym tez nie wolno. 4. Robienie turbanu tez jest "niezdrowe" dla wlosow poniewaz sie szybciej przetluszczaja. No wiec pytanie - jak mamy suszyc poprawnie wlosy ? W moim przypadku siedze z wlosami spuszczonymi w dol i wyprostowanymi grzebykiem (mimo ze mokrych tez nie mozna czesac, ale inaczej beda beznadziejnie sie ukladac) zebym mi sie ukladaly. No i jesli te 4 w.w metody suszenia sa niezdrowe dla wlosow to co mam robic? Siedziec ponad godzine z glowa w dol czekajac az wlosy wyschna? Jesli je zarzuce do tylu to masakra jak sa suche:P dlatego musze je trzymac jak trzymam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Suszenie ?
Nie stosuję się do żadnej z tych zasad, bo i tak dużo sobie odmawiam, odkąd zaczęłam dbac o włosy (nie farbuję, nie szoruję, nie używam kosmetyków z masą chemii itd.). Suszarkę trzymam ~20 cm od włosów. Ale ,pamiętam, kiedyś, gdy miałam długie piękne włosy, suszyłam z bliska, szorowałam, szarpałam i nic
![]() ![]() Prawde mówiąc, nie wyobrazam sobie naturalnego suszenia, bo: włosy potem mam jak strąki nie mają żadnej formy (mam krótkie) są przylizane ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||||||
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Używam suszarki nieprzerwanie od początku czerwca 2010, suszę nawiewem ciepłym na zmianę z zimnym na najmniejszej prędkości, pielęgnuję i rozdwojonej końcówki czy białej kropki zwiastującej pęknięcie u siebie nie widziałam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
1. Co do suszarki to mam taka ktora moze suszyc srednio cieplym powietrzem i bardzo cieplym, innych funckji nie ma, a poki co nie moge sobie pozwolic na zakup nowej.
2.Co do wiatru w lecie to nie zawsze jest, przewaznie jak jest to chowam sie gdzies gdzie jest slonce i nie ma wiatru i czekam ![]() 3.No jesli kolo piecyka jest goraco nawet jak nie jestem ubrany to mysle ze dla wlosow to zadna przyjemnosc w takiej temperaturze - no ale moge sie mylic, jak cos to przepraszam ![]() A co do czesania .. strasznie sklejaja mi sie wlosy,po prostu musze je dosc czesto czesac zeby ladnie wygladaly. Ogolnie rzecz biorac lepiej bedzie uzywac przecietnej suszarki do wlosow czy slonca? (nie bierzmy pod uwage zadnych odzywek czy czegokolwiek chroniacego i wzmacniajacego wlosy) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Nie chcę tu reklamować żadnych produktów, ale też kiedyś nie miałam pojęcia jak suszyć moje włosy. Po suszarce były sianowate i zniszczone, naturalnie to jakieś strąki a turban... nie skomentuję
![]() No ale od czasu do czasu byłam zmuszona używać suszarki, no ale się popsuła. Poczytałam trochę i dołożyłam 20zł i kupiłam suszarkę z jonizacją. Na początku fajnie - nie elektryzowały się już tak mocno, ale po ok. miesiącu stwierdziłam, że zaryzykuję i będę regularnie suszyć suszarką ![]() Może by warto zrobić taką inwestycję? Z własnego doświadczenia mogę polecić ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja mam piękne włosy- nigdy nie suszę ich na powietrzu, zawsze używam suszarki i uważam, że suszone suszarką wyglądają dużo lepiej.
Ja w każdym razie nie wierzę w niszczycielską moc suszarki i nie rozumiem demonizowanie tego bardzo przydatnego narzędzia.. ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Ło matko! Jak można mieć takiego hyzia na punkcie włosów?! Idź do jakiegoś terapeuty, bo ani się obejrzysz i przestaniesz wychodzić z domu- w końcu świat to takie niebezpieczne miejsce dla włosów- przedziałek może się przesunąć albo coś jeszcze gorszego.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą, co do wystawianie włosów na słońce nie musi być takim grzechem, jak się stosuje kosmetyki z filtrami czy nawet lekkie naturalne filtry UV, jak olej kokosowy czy monoi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jeżeli autor nie ma po suszarce problemów z włosami, to nie musi jej rzucać tylko w imię tego, że niektórym ludziom szkodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Gdy miałam naturalne włosy, suszyłam, wystawiałam na słońce, kąpałam się, chodziłam po deszczu ( a wiadomo, jakie te deszcze), i nigdy nie miałam problemów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||||||||
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje już naturalne traktowane podobnie jak za ich - do tej pory uważanych za najlepsze - dobrych czasów uległy odbarwieniu i zniszczeniu. Wyglądały podobnie jak na zdjęciach... Wystarczyło lepiej je potraktować i ani nie straciły koloru, ani kształtu. Teraz jest dużo lepiej niż za tych "lepszych czasów" ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a co i z jakiej okazji, to masz rację - byłam nastolatką, ale i teraz mam przetłuszczające się włosy, choć czasem skórę głowy przesuszam i pojawia się łupież ![]() teraz... wiem, że chodziło o ciągłe farbowanie i rozjaśnianie, tylko przez to miałam problemy z włosami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
a ja nie uzywam suszarki bo mam po niej dopiero puch.. pozatym zajmuje to czas zanim mi wysuszy włosy.. wolę je przeczesać i zostawić aż same wyschną a w miedzyczasie moge 5 rzeczy innych robić a tak to bym stała ze 2o minut przy samej suszarce a potem kolejne 2o żeby nad nimi zapanować..
co do słońca.. nie chodzę w pełnym słońcu bo nie lubi i tyle.. czesać nie zaszkodzi tylko nie cały czas... ja czesze czasem szczotką a czasem grzebieniem... więc nie dajmy się zwariować z tymi zasadami.. ![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Mi moja fryzjerka powiedziała że dobrze suszyć włosy suszarką, jeśli wcześniej użyliśmy maski czy jakiejś odżywki to suszarka sprawi że szybciej zamkną się łuski włosa i substancje odżywcze lepiej się "przyjmą"
![]()
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
czekaj aż wyschną same luźno!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
|
Cytat:
![]() ![]() Możesz pomyślec o nawilżaczu powietrza, ale takim urządzeniom trzeba regularnie wymieniać filtry. Inaczej będziesz narzekać jak na ręczniki. Taa... to prawda pod warunkiem, ze nie spłukaliśmy odżywki, ale to już niekoniecznie. Bo wyższa temperatura powoduje rozchylenie łuski. Zatem warto co najmniej przemyśleć sprawę.
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.