Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 19:33   #571
Alexandraaa88
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Ale to chodzi pewnie o włoskie, laskowe, piniowe.
Nie powinnyśmy jest teraz ziemnych, bo mogą powodować alergię u dziecka.
Dziękuję za informację
Stary 2012-03-13, 19:37   #572
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Nie. Moze to jakas infekcja?
Nie wiem ale fajne to nie jest jutro ide na mocz. będę wiedziała

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:37   #573
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Tzn nie powinnysmy jesc duzych ilosci orzeszkow ziemnych, raz na jakis czas nie zaszkodza Ja bardzo lubie, np. w polewie wasabi
Akurat ziemnych nie lubię, więc mi ten "zakaz" nie przeszkadza
Za to pojadłabym piniowych albo włoskich
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:38   #574
pijana_powietrzem
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
A mogę spytać, dlaczego aż tak sie stresujesz? Straciłaś wcześniej ciążę? Jest nas tu kilka po # ale wszystkie wierzymy, że tym razem będzie dobrze.
Nie wolno sie tak zamartwiać nieustannie, bo to bardzo źle wpływa na dziecko i przebieg ciąży. Ciągle staram się o tym przypominać na wątku i samej sobie- nastawienie ma OGROMNE znaczenie w ciąży

\
No właśnie nie. Cały strach sie zaczoł od samego początku, kiedy pierwszy raz zrobiłam test a właściwie 3 testy bo nie wierzyłam a tu chluuust krwawienie.. Poleciałam szybko do prywatnego gina a ten po zbadaniu na usg był to 6-7 tydzień stwierdził że nie ma serduszka i żebym sie na nic nie nastawiała bo ciąża może być martwa. Kazała za 2tyg przyjść jeśli przestane krwawić. To były najgorsze tygodnie mojego życia. Za półtora tygodnia dalej miałam brązowe upławy więc zgłosiłam sie do szpitala a tam już powiedzieli ze serduszko jest, ale słabo bije. Po kolejnych 2 tygodniach zgłosiłam sie do normalnego już swojego gina i powiedział że jest ok. A strach dalej pozostał. Teraz niby wporządku, ale wszystkie piszecie i ruchach swoich maluchów a ja dalej nic, i jeszcze naczytałam siee głupot w tym internecie..
pijana_powietrzem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:39   #575
nadalka
Zakorzenienie

Sory dziewczyny nie będę was nadrabiać bo jeszcze jestem w trasie ale będzie córa 630 gram
Stary 2012-03-13, 19:42   #576
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karmeelek Pokaż wiadomość
Mojemu kochanie brak czasu na zdjęcia więc na szybkiego zrobiłam komórką - jakoś średnia ale coś tam zobaczycie... w sumie nie coś tylko wieloryba (przy Waszych szczuplutkich ciałkach, które tu widziałam to się tak czuję niestety....). Tak oto wygląda mój brzuszek na samiuśkim początku 5 m-ca:
Śliczny

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że słuchałaś serduszka Nie martw się na zapas tym cukrem
Dziękuje staram się nie martwić, po tylu latach w UK nadal nie mogę się przyzwyczaić do niektórych rzeczy...a powinnam przecież

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
No rzeczywiści wizyta dziwna, ale Kochana ciesz się że słyszałaś serduszko. W końcu to taki piękny dźwięk Reszta na pewno jest super
Trudno się uspokoić, kiedy nie dostaje się nawet minimum tego czego się oczekuje...ale już się poryczałam, przespałam, zjadłam bułke z dżemem i jest mi troszkę lepiej dziękuje.

Cytat:
Dziewczyny co można zrobić z masą krówkową? Taką w puszce np. z bakkalandu?
Kupiła dwie puszki trochę przed ciążą bo miałam robić domowego baileysa czyli ta masa krówkowa z wódką i śmietaną No ale tera nie piję alkoholu i zastanawiam się do czego to wykorzystać Pewnie można coś słodkiego zrobić, ale nie mam nic sprawdzonego. Robiłyście coś kiedyś?
Banoffee pie jest mega ja go uwielbiam zawsze chciałam go zrobić, ale brakło mi czasu...a teraz to raczej słodyczy nie rusze

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
załączniki
Cudne

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:43   #577
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Sory dziewczyny nie będę was nadrabiać bo jeszcze jestem w trasie ale będzie córa 630 gram
Gratuluje

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:45   #578
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
super
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:46   #579
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Stary 2012-03-13, 19:52   #580
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Super kolejna dziewczynka, ależ będzie różowo

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:52   #581
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

UFFF nareszcie mam chwilę wolną i więcej czasu na wizaż
ostatnie kilka dni miałam bardzo zabiegane, wykańczamy jeszcze cały czas dom i mamy mnóstwo jeżdżenia po sklepach, wybierania mebli, tapet,dodatków no i jeszcze sprawy firmowe do załatwiania na mieście i całe dnie mnie w domu nie było
ale już wracam

Soleilka gratuluję Fabianka ubranka męskie się przydadzą
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:11   #582
depoison
Zadomowienie

ale jestem debilka
postanowiłam zrobić coś w domu (który już woła o pomstę do nieba) a ponieważ mąż się uparł, że to on pomyje okna, uporządkuje bibliotekę, wyszoruje piekarnik i ogarnie przestrzeń na szafie, to uznałam, że przynajmniej fronty szafek kuchennych przetrę. Złapałam za jakiś specyfik do tworzyw sztucznych, szuru-buru i po jakichś 7-10 minutach orientuję się, że coś mi on za intensywnie pachnie. A to na amoniaku
No i teraz się martwię Prawda, że teraz, w szóstym miesiącu, tych kilka minut kontaktu z amoniakiem już nie powinno zaszkodzić?
Zasadniczo to ja nie z tych dmuchających na zimne, ale gdzieś wyczytałam, żeby amoniaku kategorycznie unikać

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
I nie masz takiego wrażenia, że to nie ze względu na Ciebie, na troskę o Ciebie tylko ze względu na dziecko? Że będzie miała zabaweczkę? u mnie tak jest. Całe życie walczyłyśmy ze sobą, traktowała mnie jak rywalkę a teraz odkąd wie, ze jestem w ciąży co chwilę przyjeżdża, przywozi jakieś jedzenie, każe się ciepło ubierać a ja się przez to czuję jak pierdzielony inkubator, bo wiem że nie chodzi jej o mnie tylko właśnie o to, że będzie miała nową zabaweczkę... Musimy ją jeszcze z mężem uświadomić , że nie chcemy żeby to ona zajmowała się dzieckiem jak wrócę do pracy tylko teściowa... Już widzę ten płacz i lament ale kurde nie mam dla niej litości.
I jeszcze to jej histeryzowanie "ojej ale sie wzruszyłam", "ale mi prezent zrobiliscie tym wnuczkiem"... jaki prezent??? to moje dziecko a nie prezent dla niej. Nie cierpie takich teatralnych zachowań, ona mnie po prostu wnerwia. Muszę od samego początku ustalić wyraźne granice, bo inaczej się od niej nie opędzę
Twoja historia widzę, że jeszcze lepsza myślę, że skoro nasze matki to tej pory się nie sprawdziły to teraz jest grubo za późno na jakieś poprawianie relacji. Pewnych rzeczy się nie zapomina.
Nie wiem ze względu na co - może i na mnie, bo skoro stosunki były latami gorzej niż złe, to teraz jest wymarzony pretekst, by nieco wyszły na prostą...
Wizytami zadręczyć mnie nie ma jak, bo jednak mieszka kilkaset kilometrów ode mnie. Ale to prawda, że trzeba od samego początku ustalić granice i racja, że pewnych rzeczy się nie zapomina - choćby była teraz najcudowniejszą, najczulszą i najhojniejszą babcią świata, to nie wynagrodzi tego, co z pełną premedytacją kilka lat temu spieprzyła.

Cytat:
Kupiła dwie puszki trochę przed ciążą bo miałam robić domowego baileysa czyli ta masa krówkowa z wódką i śmietaną No ale tera nie piję alkoholu i zastanawiam się do czego to wykorzystać Pewnie można coś słodkiego zrobić, ale nie mam nic sprawdzonego. Robiłyście coś kiedyś?
ja jeszcze mogę polecić to: http://www.kwestiasmaku.com/desery/t...e/przepis.html
dla mnie poezja. Przepis dotyczy robienia wszystkiego od podstaw, ale masę kajmakową (krówkową) masz, a tartaletki też można kupić gotowe - i dobre Czekoladę radzę oszczędnie, bo w przeciwnym razie zdominuje smak całości.

Cytat:
Nie, to byl Skrillex Na 100% Skrillex. Nawet mu mowilam Skrillex/Sonny
Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze facet mnie nigdy nie pociagal. Ma fajne dlugie, troche zaniedbane wlosy. Wygolone z boku. Wyglada.. Ciekawie. Ale nigdy nie myslalam, ze ladnie. Dopiero w tym snie... Szalenstwo, co my tam wyprawialismy
Az dodam zdjecia, a co Ja nie wiem co on robil w moim snie. Nawet nie podobny do mojego TZ
Kochana, mi się kiedyś w takiej 'szalonej' sytuacji przyśnił... książę William Chyba nie muszę dodawać, że jest skrajnie nie w moim typie

Cytat:
załączniki
ale śliczności! Mój mąż dałby się pokroić za takie body z napisem I love daddy

Cytat:
gratulacje!

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:12   #583
wanilllka82
Wtajemniczenie

nadalka, sas gratuluje córci

Soleilka gratuluję synka

piękne brzuszki dziś tu oglądnęłam, mój jednak większy, już się na niego ludzie w sklepie gapią

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-03-13 o 21:24
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:12   #584
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pijana_powietrzem Pokaż wiadomość
No właśnie nie. Cały strach sie zaczoł od samego początku, kiedy pierwszy raz zrobiłam test a właściwie 3 testy bo nie wierzyłam a tu chluuust krwawienie.. Poleciałam szybko do prywatnego gina a ten po zbadaniu na usg był to 6-7 tydzień stwierdził że nie ma serduszka i żebym sie na nic nie nastawiała bo ciąża może być martwa. Kazała za 2tyg przyjść jeśli przestane krwawić. To były najgorsze tygodnie mojego życia. Za półtora tygodnia dalej miałam brązowe upławy więc zgłosiłam sie do szpitala a tam już powiedzieli ze serduszko jest, ale słabo bije. Po kolejnych 2 tygodniach zgłosiłam sie do normalnego już swojego gina i powiedział że jest ok. A strach dalej pozostał. Teraz niby wporządku, ale wszystkie piszecie i ruchach swoich maluchów a ja dalej nic, i jeszcze naczytałam siee głupot w tym internecie..
To było dawno, dzidziuś jest silny, przetrwał najtrudniejsze chwile, teraz może byc już tylko lepiej, ciesz sie ciążą a nie w kółko zamartwiaj, bo dziecko to odczuwa jeszcze silniej niż Ty. W pierwszej ciąży ruchy odczuwa się ok 20-21 tygodnia a nawet 22, zależy to od budowy ciała kobiety, położenia łożyska, każda ciąża jest inna, nie porównuj się z innymi i nie szukaj na siłę przykładów w internecie.
Masz jeszcze czas, ja też czekam, ale sie nie denerwuję, mimo, że przeszłam #.
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:15   #585
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
a to moj odwrotnie obowiązkowo mam zapinac, a jak mowie ze sa niewygodne, to mądy mówi "pod brzuchem sobie zapinaj" tez mi cos

o ja cie
ja tam zapinam mimo, że mi czasem już nie wygodnie. Jak już mi będzie mega niewygodnie to sobie adaptery kupię.

Cytat:

wrzucam w końcu swój bębenek-początek 6 m-ca
super

Cytat:
Najlepsze w tym wszystkim jest to, ze facet mnie nigdy nie pociagal. Ma fajne dlugie, troche zaniedbane wlosy. Wygolone z boku. Wyglada.. Ciekawie. Ale nigdy nie myslalam, ze ladnie. Dopiero w tym snie... Szalenstwo, co my tam wyprawialismy
Az dodam zdjecia, a co Ja nie wiem co on robil w moim snie. Nawet nie podobny do mojego TZ
ja nawet nie wiem kto to jest

Cytat:
załączniki
bardzo ładne

Cytat:
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:20   #586
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny a Czzy wasi ginekolodzy tez tak trzęsą na fotelu bokami> tak uderzaja w boku i sie pytaja czy boli? po co? bo mnie nie boli nigdy jak tak uderzają a teraz se tak tez robiłam sama i boli (ale mnie w ogole mocno krzyz boli wiec mzoe dlatego) wziełam druga nospe w ciagu godziny mam nadz ze to nic zlego ale nie wyrobie......
Nie mam pojęcia o czym piszesz. Mam wrażliwy brzuch, więc przed ciążą każde badanie z uciskaniem brzucha (nie tylko okolic jajników) sprawiało mi ból, a teraz gin delikatnie sprawdza położenie macicy i jeśli mnie coś zaboli, to obtarcie tym plastikiem, który bierze do badania szyjki. Cały czas jest bardzo delikatny.
Cytat:
Już mi się przypomniało co lekarz podaje w wywiadzie przy wypisie ze szpitala pytając się czy boli gdy z boku stuka - mówi że brak bóli otrzewnowych. i na każdej wizycie mi sprawdzą gin to. Wasi naprawdę nie?
Nie.
Skoro ciebie często coś boli, to może gin sprawdza, czy nia ma stanu zapalnego gdzieś obok macicy?
Cytat:
Ja kiedyś wylałam colę na klawiaturę służbowego lapka męża początkowo nic się nie działo, ale potem wyszły zniszczenia- kosztowało to nas 800zł bo musiał sam pokryć koszty naprawy i części
Tego jeszcze nie zrobiłam. Zalałam tylko starą klawiaturę w kompie służbowym i najpierw to zlekceważyłam, a później okazało się, że zaschnięty Redbull też się klei. Trochę się męczyłam z blokującym się jednym przyciskiem, a później powyciągałam i umyłam wszystkie. Tylko nowa klawiatura kosztuje ok. 20 zł, więc mogłam się tak bawić nawet bez wyłączania komputera.

coccobella - Twój gin pewnie powiedziałby, że nie mam rodzić w terminie, bo to też będzie 13-tego i w dodatku wypadnie w piątek
Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
słuchałyśmy serduszka
Ale mam za dużo cukru w moczu i idę na test tolerancji glukozy w poniedziałek... jakoś mi cały dobry humor minął...
Nie dziwię się. Z tym cukrem to chyba gorzej, ale się nie zamartwiaj. Najwyżej będziesz musiała zrezygnować ze swoich pysznych ciast. Bicie serduszka zawsze podnosi na duchu.
Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
Bylam wczoraj na wizycie, malutka rosnie widzialam narzady plciowe wiec napewno niespodzianki nie bedzie wazy juz prawi 600g i nogi nadal ma dluuugie , narzady rozwiniete prawidlowo wiec jest ok.
To najważniejsze.
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
ale niestety badania usg nie było
pani doktor stwierdziła że badania mam ok więc nie ma potrzeby
Biedna... najbliższą wizytę lub dwie będę miała u jakiejś babki zastępującej mojego gina - oby nie miała takiego samego podejścia.
Cytat:
Nie robiłam, bo jak kupiłam, to wokół byli sami unikający słodyczy, ale jedna kuzynka robiła 3Bit (herbatniki, jakaś biała masa udająca bitą śmietanę i masa krówkowa, ewentualnie ozdobiona czekoladą), a druga pyszne ciasto słonecznikowe (chyba kruche, na tym masa krówkowa posypana podsmażonym słonecznikiem). Nie pamiętam szczegółów, ale Ewurka na pewno coś podpowie.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:24   #587
branzoletka
Branzoletka

Jak dobrze, że z Soleiką się wyjaśniło, bo zmartwiłam się groźnymi relacjami ze szpitala Super, że będzie kolejny chłopczyk

Już widzę, że mi cytaty wcięło

Ciastek pytałaś o to szturchanie z boku podczas badania, no więc mnie też gin nie maca nigdzie indziej jak w brzuch sprawdzając pewnie wysokość dna macicy.

Właścicielka majteczek ze Snoopym() może się cieszyć, że brzuszek jeszcze taki mały, bo po porodzie szybko wróci do swej wagi sprzed ciąży

Cytat:

Dzięki. Kupiłam dziś ten syrop Lactulosum, który mi dziewczyny polecały, siemię lniane a mąż wieczorem przywiezie Activie, zobaczymy, w razie czego Twojego sposobu też spróbuję
Kochana tylko nie wszystko naraz, bo jak cię pogoni, to ino raz Trzymam kciuki za szybka i sprawną koopę

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
macie, macie, tylko u mnie z matką to w ogóle koszmarna historia, lata milczenia, nieobecność na moim ślubie i takie tam, więc ekstremalnie. Ale też jej się teraz funkcja 'babcia' włączyła i już mi nawet próbowała wcisnąć kasę na wózek. Uhm, niech sobie wciska, w dupę najlepiej.
No ja mojej też powiedziałam przez skype i jakież było moje zdziwienie gdy się ucieszyła i jakby przejęła

Cytat:
Napisane przez cocobella Pokaż wiadomość

Nawet mnie nie zważyła...angielska rzeczywistość...zresztą mojej położnej nie było, na urlopie i była jakaś inna z praktykantką. Cała wizyta trwała chyba 15 minut.
Przykro mi, że tak cię potraktowano ale najważniejsze, że słyszałaś serduszko to zawsze uspokaja

Cytat:
czesc dziewczynki
mam masakryczny tydzien, musze sieziec nad ksiazkami uczyc sie i pisac mgrke, mam nadzieje, ze Was jakos nadrobie
Bylam wczoraj na wizycie, malutka rosnie
Ty się ucz pilnie a nie nadrabiaj, bo niczego dobrze nie zdołasz zrobić Gratki za zdrową dziołszkę

Cytat:

Śliczny okrągły domek i ciuszki zajefajne

Cytat:
DZIEWCZYNY! dorwałam w sklepie sok żurawinowy 100% , bede pc na poprawe moczu ale co więcej?! maly tak po nim kopie że szok to jest mega kwaśne piję rozcienczone w połowie wodą
Też kupiłam dzisiaj takie kwaśne jak cytryna no ale rozcieńczam z wodą i dolewam soku.

Cytat:
Nie znam ale facet nie brzydki Choć nie w moim typie

Ja mam wizytę za dwa dni taką roboczą bez usg a już tak się stęskniłam za moim maluszkiem Ciekawa jestem jaką wagę będe miała i jak wyszły moje wyniki, bo ja ich nie dostaje tylko prosto z labka lądują u mojej gin. Może się uda wyprosić tętno, bo wiem, że ma detektor w gabinecie.
Z dolegliwości, to też mnie w krzyżach boli ale to tak dziwnie, bo raczej w tedy gdy leżę i mam się przekrecić albo wstaję z siedzenia Zastanawiam się nad piłką lekarską, żeby zacząć ćwiczyć, bo za mało się ruszam i może mięśnie podtrzymujące kręgosłup słabną

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:27   #588
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

nadalka gratuluję córeczki jejjj ile dziewczynek lipcowych będzie, duża różnica między naszymi chłopczykami-rodzynkami
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:45   #589
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
gratuluje
u mnie nauki juz dosyc na dzis
teraz chwila prawdy wklejam zdjecia z dzis, brzuszka i mnie tej sukience co kupialm....niestety oprocz brzuszka widac zapasy tluszczy takze sukienka pojdzie w odstawke az schudne po ciazy.... tylko wiece prosze o szczere komentarze odnosnie tluszczyku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 24 tydzien 005 (Small).jpg (17,8 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24 tydzien 006 (Small).jpg (17,2 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24 tydzien 007 (Small).jpg (17,5 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24 tydzien 008 (Small).jpg (21,0 KB, 63 załadowań)
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:45   #590
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:

sas, super, ze maleństwo ma się dobrze!
Soleilka, gratuluję facecika!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:47   #591
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje
teraz chwila prawdy wklejam zdjecia z dzis, brzuszka i mnie tej sukience co kupialm....niestety oprocz brzuszka widac zapasy tluszczy takze sukienka pojdzie w odstawke az schudne po ciazy.... tylko wiece prosze o szczere komentarze odnosnie tluszczyku
sas sliczny brzus
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:48   #592
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje
Szczerze? Nie widzę tych "nastu" kilogramów!
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:51   #593
anna99302
Zadomowienie

Dzien dobry mamusie!

Wchodzę niewinnie a tu 10 stron do nadrobienia :O .

Słuchajcie mam pytanie: jak leczyłyście bakterie w moczu? Kurcze wyniki mam dobre, tylko te liczne bakterie bardzo mnie martwią. Chyba czytałam kiedyś, że ktoś już to przechodził? Kochane, jakieś rady? Jutro mam ginka ale umieram ze zmartwienia!
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:51   #594
linzey
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość

No dobra a na koniec powiem Wam że byłam dzisiaj na połówkowym
Super Gratuluje

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A ja Wam nie opowiadałam o mojej koleżance. . .
Więc w niedziele byliśmy u znajomych-mają miesięczną córeczkę. I wiecie,że rodziła ją DWA razy!!
Bo w 36 t.c. dostała skurczy,pojechała na porodówke. Tam miała rozwarcie na 5 cm i od razu dali jej zastrzyk czy kroplówkę,żeby małej się płucka szybciej rozwinęły. Dali jej też kroplówkę,żeby wszystko się szybciej potoczyło. Skakała na piłkach,leżała w wannie a tu po 6 godzinach ona przestaje czuć ból . Krzyczy do położnej,że coś jest nie tak . Bo ona nie ma skurczy. To podłączyli ją pod KTG a tam wyszło,że skurcze ustały . Położna sprawdziła rozwarcie a ono na 3 cm . To szybko wołali lekarza, i zaczęli dawać jej zastrzyki żeby szyjka się zamknęła całkowicie itd. Po 7 godzinach była już na normalnej sali,na drugi dzień wyszła ze szpitala. Po 1,5 tygodnia znowu dostała skurczy . Zadzwoniła do szpitala,kazali jej przyjechać, a poród trwał tylko godzinke .
Ale powiedziała,że tego co przeżyła wcześniej nikomu nie życzy.
O masakra

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
Helloooo
w końcu mam dzisiaj lepsze nastawienie... trochę mnie mąż wczoraj podbudował. Jakoś łapię deprechę
Trzymaj się kochana
Wszystko to dla dzidziusia

Witam mamusie
Gratuluje udanych wizyt
Coraz więcej dziewczynek się ujawnia
Dzisiaj tylko chciałam sie przywitać i mykam spać.
Jakiś gorszy dzień dzis.Lepiej żeby sie juz skończył
linzey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:53   #595
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
ej dziewczyny mam do was pytanie:
z soboty na niedziele miałam silny ból podbrzusza, dosłownie myślałam, że mnie rozerwie więc z rana wziełam tżta za fraki o pojechaliśmy do szpitala. Tam lekarz zbadał mnie TYLKO na fotelu po czym mówiąc że wszystko gitara, szyjka wporządku macica też i kazał tylko zwiększyć dawke duphastonu i brać no spe. I stąd moje pytanie, czy on przez to badanie jest w stanie wyczuć, że dziecko żyje?
Musiałoby się akurat ruszać. Na podstawie położenia macicy może okreśić, czy do tego momentu się rozwijało, ale nie stan obecny.
Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
mi gin kazał luteinę odstawiać od 16 tc i mówił to co Karolina, że na tym etapie ona już nie ma znaczenia i ważniejsze jest to aby na siebie uważać
Progesteron ma znaczenie do końca, tylko po wytworzeniu łożyska znacznie mniejsze.
Cytat:
Moje ciśnienie to 74na45
Idź jutro do przychodni i poproś o pomiar przed wypiciem kawy. U nas jest specjalny pokoik, w którym mierzą, ale czasem zajmują się tym pielęgniarki w zabiegowym. Może jednak Twój aparacik się zepsuł, albo rurka rozszczelniła? Najlepiej weź go ze sobą i porównaj wyniki (zachowując wymaganą przerwę pomiędzy pomiarami).
Cytat:
możliwe że jeśli Leze to mam takie?
Tak, ostatnio na leżąco i po marnym dniu też mi wyszło znacznie niższe.
Cytat:
DZIEWCZYNY! dorwałam w sklepie sok żurawinowy 100% , bede pc na poprawe moczu ale co więcej?! maly tak po nim kopie że szok to jest mega kwaśne piję rozcienczone w połowie wodą
Pij, ale kontroluj ciśnienie! Mama mówiła, że zbija jej dość szybko, więc ja na razie nie kupuję.
Cytat:

sas - ja widzę brzuszek ciążowy. To samo dotyczy marudzącej koleżanki Karmelek.

Edytowane przez Maciejka__
Czas edycji: 2012-03-13 o 20:54
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:56   #596
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny brzucholek

Cytat:
czyżby piłka nożna? mój tez zaraz jedzie na mecz. 2x w tyg.
Piłka ręczna 3x w tygodniu plus mecz w niedzielę, ale nie każdą. A na początku jak zaczął przebąkiwać coś o treningach to miało być 2x w tygodniu plus czasem mecz. Ah Ci faceci...
Ale w sumie póki jestem w ciąży to mi to nie przeszkadza, zobaczymy jak będzie po porodzie

Cytat:
Hmm moze daj na wafle. Lepiej nie kupowac takiej gotowej masy tylko mleko slodzone, zageszczone, wstawiasz do garnka, gotujesz (w puszce) i wtedy jeszcze bym miala pomysly, a tak...
W masę zaopatrzyłam się jeszcze przed ciążą, żebym zrobić likier z wódeczką Zużyje to co mam i więcej nie kupię

Cytat:
Paula Ty to masz gust Ale we śnie można wszystko. Jeśli mi się śnią jacyś faceci to na ogół bez twarzy. A u Ciebie ciekawiej było

Cytat:
załączniki
Piękne te ciuszki

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:56   #597
karmeelek
Zadomowienie

nadalka gratuluję dziewczynki!
Dzięki za miłe opinie brzuszkowe - specjalnie nie ma zdjęć z przodu co by ciałkiem nie straszyć....
sas... bo ja Cię normalnie utłukę wiesz? Może i przytyłaś te 12kg (ja 11) ale jesteś szczuplejsza ode mnie! Super wyglądasz i brzuszek cudny więc olej te kg i ciesz się urokami ciąży - po porodzie szybko się z nimi rozprawimy
Oooo nawet nas Maciejka na ziemię sprowadza

Edytowane przez karmeelek
Czas edycji: 2012-03-13 o 20:58
karmeelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:57   #598
hanjah
Zakorzenienie

sas jaki śliczny brzuszek

A mój to taki większy się wydaje jak chodzę w dresie albo piżamie... a jak się ubiorę do wyjścia, tzn. spodnie i na to koszulka to wcale nie widać że jest taki duży
Stary 2012-03-13, 21:06   #599
nitka_88
Zadomowienie

Dziewczyny, piękne te Wasze brzuszki, bez wyjątku! I u żadnej z Was nie widzę tłuszczu, więc nie wiem o co Wam chodzi A u Sas zauważyłam linię

www.NiciutKa.pl
nitka_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:08   #600
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie stresuj się bo to przyniesie więcej szkody niż pożytku. Ciesz się ciążą bo to wspaniały stan Jak już pisałam ja ruchów jeszcze nie czuję, ale to nic nie znaczy. Dopiero co byłam na usg i widziałam moje buszujące maleństwo Nie ma co się stresować. Teraz jesteś już w zaawansowanej ciąży i na pewno będzie dobrze

Cytat:
Gratuluję córci

Cytat:
gratuluje
Oh narzekaczkoBardzo dobrze wyglądasz, brzuszek rewelacyjny. Ciążowy

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości