Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-13, 19:47   #3061
Fubizka
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Wiesz, to również zależy od włosów Ale spotkałam się z przypadkami, na których cały czas utrzymuje się zimny odcień
Wydaje mi się, że zimny odcień zależy od proporcji henny do indygo. Hinduski farbują tak, że mają zawsze zimny odcień
Ale z drugiej strony nie ma co ich włosów porównywać do naszych.

Przystępuję do przepisu!!!
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 19:54   #3062
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Nooooo cooooo Tyyyyyy!

Masz włosy w dobrej kondycji, gładkie, błyszczące, tylko końcówki wymagają podcięcia
w końcu moje włosy nie będą sę ocierać o płaszcz i szalik
Cytat:
Napisane przez Ekstazaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, siedzicie w temacie zdrowych włosów, to może i o tym produkcie słyszałyście. Chciałabym kupić tą maskę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...rbowanych.html ale naprawdę, nie wiem gdzie ją dostać, wie któraś z Was? Albo używała i jakieś doświadczenia
ja kupowałam na allegro, jak dla mnie maska bez szału
Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
Jestem Paulina i właśnie kupiłam dwie odżywki Alterra.
To kwalifikuje się już do leczenia, jak Boga kocham.
hahaha dobre
ale mam super maskę, włosy nawilżone, elastyczne, nałożyłam ją o 10, zmyłam po 40 minutach, jest godz 20 a ja nadal czuję jej boski zapach na włosach

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:02   #3063
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
.

100 zł rozumiem To jest bardzo drogo, z farbą starcza mi 15zł na dwa farbowania, używam Garnier Color Naturals od lat i jestem zadowolona.
100 zł
Raczej napewno nie

Opakowanie henny Khadi ma 100 gram, kosztuje na stronie helfy 26 zł, na all można kupic jeszzce taniej, w sklepach stacjonarnych pewnie też. No niech będzie że 30 zl z wysyką. Na włosy izus starczy ok 50 gram, czyli polowa opakowania. Raz w miesiącu farbowanie po caości wychodzi ok 15 zł.może grosz wiecej, zalezy gdzie kupi.

Nawet jakby ktoś miał ochotę bawić sie i mieszać indygo, cassie czy henne ze sobą, cenowoi wychodzi porownywalnie.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:10   #3064
Fubizka
Zakorzenienie

Dobra, mam

Wymyśliłam taki psikacz:

2% elastyna
5% keratyna
1% wit. all in one
1% d-panthenol
1% FEOG
2% mleczko pszczele
88% woda przegotowana

Nadaje się to do psikania po myciu albo pod olej?

I czy mogę to pomieszać w temperaturze pokojowej w dowolnej kolejności, czy jakaś konkretna kolejność musi być zachowana?
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:15   #3065
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fluoxetine Pokaż wiadomość
2:2 i nie wiem, czy brać. Ale w sumie kosztuje 1,70 to najwyżej wyrzucę jak nie dam rady. Dzięki dziewczyny!
super matuje jako okłady na twarz

ale macie produkcje

a mnie moje końce dobijaja

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:19   #3066
fluoxetine
Wtajemniczenie

Izuś poczytaj wątek o hennie, dziewczyny tam zawsze chętnie służą pomocą. Z tego, co tam widziałam siwki trzeba farbować 2-etapowo, ciemny brąz może ich w ogóle nie chwycić - pokazuje to też próbnik na stronie khadi, o tu. Jest też kilka wątków o delikatnych farbach. Nie przeglądałam ich dokładnie, ale może one byłyby dobrą alternatywą dla typowej drogeryjnej chemii?
176/56
fluoxetine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:33   #3067
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Wydaje mi się, że zimny odcień zależy od proporcji henny do indygo. Hinduski farbują tak, że mają zawsze zimny odcień
Ale z drugiej strony nie ma co ich włosów porównywać do naszych.
a poza tym one na czarno farbują, a ja chciałam jakiś orzeszek
Stary 2012-03-13, 20:36   #3068
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
ja mam 24 ale mam już siwki, ludzie je widzą nawet i też muszę się pofarbować. Myślałam nad henną, ale ja nie chcę mieć ciepłego koloru, a henny zawsze wychodzą rudawe
A ja mam 28 już prawie i też miejscami siwe pojedyncze, ale na tyle widoczne, że TŻ i koledzy w pracy je widzą...

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie czy henna jest w stanie pokryć siwki?
Zaczynam zauważać nowe, a nie chciałabym sięgać po farbę

Jeżeli bym miała kupić jakąś hennę, to ciemny brąz
Aha i jeszcze jedno, czy gdy henna się trochę wypłukuje, to siwki zaczynają być widoczne?
Ja farbowałam Khadi czarną (czyli w ciepłym odcieniu) i siwki były z powrotem niemalże białe po 1,5 tyg. od hennowania. Masakra, bo nie nadążałabym nakładać. Ale z tego co słyszałam (od razu mówię, że to nie jest potwierdzone) to indygo wypłukuje się dość szybko, więc mocno ciemne odcienie są raczej nietrwałe. Brązy może trochę lepiej...

Cytat:
No to fakt, że trochę drogi ten interes i w dodatku tak jak piszesz potrzebna ogromna wiedza

Właśnie dlatego się zastanawiam czy farbowanie farbą na ciemny brąz, raz na kilka miesięcy jest bardzo inwazyjne
Anwen na swoim blogu umieściła niedawno wpis o farbowaniu na olej, jest ono ponoć mniej szkodliwe dla włosa. Mnie też kusi , ale ja w życiu wiele razy już farbowałam i mimo wszystko nie polecam, jeśli nie ma takiej konieczności.

Edit: link do wpisu

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Izuś poczytaj wątek o hennie, dziewczyny tam zawsze chętnie służą pomocą. Z tego, co tam widziałam siwki trzeba farbować 2-etapowo, ciemny brąz może ich w ogóle nie chwycić - pokazuje to też próbnik na stronie khadi, o tu. Jest też kilka wątków o delikatnych farbach. Nie przeglądałam ich dokładnie, ale może one byłyby dobrą alternatywą dla typowej drogeryjnej chemii?

Edytowane przez Magdalene29
Czas edycji: 2012-03-13 o 20:38
Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:41   #3069
alex1989
Zadomowienie

A ja niestety farbuję włosy swoje natralne mam czarne a nie lubię się w nich

Dziś weszłam do Rossa tzn wbiegłam wziełam krem na brodawki dla the rock i z kalpkami na oczach wybiegłam byleby tylko nic nie kupić dla siebie

i muszę Wam powiedzieć że moje włosy kochają olej sezamowy

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."

Edytowane przez alex1989
Czas edycji: 2012-03-13 o 20:44
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:55   #3070
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Na Zamoyskiego 43 (ul. równoległa do ul. Kalwaryjskiej, niedaleko Ronda Matecznego).
Podobno można też na nie trafić w drogerii Jasminum na ul. Długiej (Nowy Kleparz)
Oprócz tego ja kupiłam dwie maski Bngo - z algami oraz z jedwabiem i kaszmirem w Tesco na Kapelance, ale obecnie nie mam pojęcia, czy tam będą, możesz spróbować ;-)
W Auchanie w Bonarce jest teraz szampon czekoladowy z pomarańczą z Bingo i to dość dużo, jeśli jesteś zaintersowana ;D
Dziękuję bardzo Chodzi mi o maski, u siebie w Tesco widziałam chyba szampon Bingo z kolagenem Dzisiaj się nie udało ale będę też w czwartek bądź piątek i mam nadzieję, że będę miała trochę więcej czasu

Kupiłam za to 3 opakowania kremu BD do brodawek w cenie na do widzenia za 3,99 W Rossie na Floriańskiej, i sporo jeszcze było opakowań jakby któraś z Was była zainteresowana

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:57   #3071
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:

A co to za Frutic?

A Wax to ten polski czy zagraniczny? Mnie teraz kusi ten zagraniczny
Hahaha, wymyśliłam nową markę! Chodziło mi o Fructisa Dopiero teraz przeczytałam

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość

Dziś weszłam do Rossa tzn wbiegłam wziełam krem na brodawki dla the rock i z kalpkami na oczach wybiegłam byleby tylko nic nie kupić dla siebie

Ojej, naturalne czarne włosy
Weź nie kuś tym olejem
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 20:57   #3072
Czarna93
Zakorzenienie

Co takiego jest w tym kremie sutkowym, że takie polowania są ?
Czarna93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:02   #3073
trommelka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milusiaam Pokaż wiadomość
a jesli chodzi o olejek przepisze sklad ,tylko jest takim drobnym druczkiem ,a ja jestem slepa z bliska wiec moge porobic blędy

Oja oja ...fajnie masz z tym Jantarem ,ja nawet na DOZIE nie moge go dorwac ,wiec stracilam juz wszelka nadzieje . kupilam inna wcierke.
Biore sie za przepisywanie skladu olejku

SKLAD 7efektów kuracja z Olejkiem arganowym MARION.

Cyclopentasiloxane (odparowujący z wlosa) ,Dimethiconol (nierozpuszczalny w wodzie - zmywalny lagodnymi szamponami) ,Dimethicone (nierozpuszczalny w wodzie - zmywalny lagodnymi szamponami), Phenyltrimethicone (nierozpuszczalny w wodzie - zmywalny Slagodnymi szamponami),
Isopropyl Myristate (Substancja natłuszczająca, nawilżająca) Argania Spinosa kernel oil (olejek arganowy),Parfum,Ci 47000,Ci 26100,Benzyl alcohol,Benzyl salicylate,Benzyl cinnamate

Co myslicie?
Próba mojej analizy jest na kolorowo - uwaga dopiero zaczynam zabawę ze skladami, więc blędy ewentualne wytykać i to już! Na końcu substancje zagęszczające i konserwujące

Ogólnie - dużo silikonów, więc olejek ma funkcję stricte zabezpieczającą. Plus za to, że olejek jest przed zapachem, jednak wydaje mi się, że zbyt wiele to go tam nie ma

Ale czekamy na relacje!

Dziękuję kochana!!

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Pisałam, że wrzucę, no i są w załączniku moje dziwolągi, nic z nimi nie robiłam (nie prostowałam, staram się tego nie robić, ale jak na nie patrzę to mnie kusi), tylko podsuszyłam suszarką bo niedługo wychodzę, ale są jeszcze trochę wilgotne, wyschną już same
Jakbym widziala moje wlosy dwa miesiące temu.. Obecnie są prostsze.. Dużo prostsze, więc pod wplywem nawilżenia albo się rozprostują, albo wręcz przeciwnie pofalują jeszcze bardziej. Jedno, co mogę powiedzieć: cierpliwości
I są naprawdę gęste i grube!

Cytat:
Napisane przez Katharinka9876 Pokaż wiadomość
jeszcze raz
1 zdj luty
2zdj marzec

czy jest lepiej??
Pewnie, że jest! Końcówki są dużo ladniejsze!

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
Drogie włosomaniaczki pochodzące z przeuroczego Krakowa, wie któraś z Was gdzie mogę dostać maskę Bingo w okolicach centrum? Bo właśnie mam nieplanowany wyjazd i może udałoby mi się wreszcie jakąś dorwać
We wspomnianej już drogerii Jaśmin przy Nowym Kleparzu miala być dostawa w zeszlym tygodniu

Cytat:
Napisane przez phideaux Pokaż wiadomość
Na Zamoyskiego 43 (ul. równoległa do ul. Kalwaryjskiej, niedaleko Ronda Matecznego).
Podobno można też na nie trafić w drogerii Jasminum na ul. Długiej (Nowy Kleparz)
Oprócz tego ja kupiłam dwie maski Bngo - z algami oraz z jedwabiem i kaszmirem w Tesco na Kapelance, ale obecnie nie mam pojęcia, czy tam będą, możesz spróbować ;-)
W Auchanie w Bonarce jest teraz szampon czekoladowy z pomarańczą z Bingo i to dość dużo, jeśli jesteś zaintersowana ;D
Nie widzę.. Ośleplam! Nie przeczytalam tego posta

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
super matuje jako okłady na twarz

ale macie produkcje

a mnie moje końce dobijaja
Oklady na twarz?? Z bratka? Podasz jakieś szczególy?
Nawilżaj i nie dzialaj pod wplywem chwili!

Cytat:
Mój sezam czeka dzielnie na swoją kolej...

Muzycznie: Just back where I started.

Uratuj!
Dla Ciebie to tylko 3 minuty, dla osoby poszkodowanej - cale życie
trommelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:05   #3074
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarna93 Pokaż wiadomość
Co takiego jest w tym kremie sutkowym, że takie polowania są ?
Lanolina, olej slonecznikowy, olejek jojoba, migdalowy, brzoskwiniowy i witamina E

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:09   #3075
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:

musze kupc sezama

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-03-13, 21:09   #3076
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
ja mam 24 ale mam już siwki, ludzie je widzą nawet i też muszę się pofarbować. Myślałam nad henną, ale ja nie chcę mieć ciepłego koloru, a henny zawsze wychodzą rudawe
Ja też się boję rudawego odcienia

Cytat:
Ja farbuję co miesiąc, ale sam odrost, raz na 3 miesiące trochę więcej włosów, tak z 5-6 cm od skóry. Tych, co urosły niżej nie farbuję wcale, bo farba z nich się nie zmywa, jeśli jest trwała.
Raz - dwa razy w roku idę do fryzjera na farbowanie, żeby wyrównała mi kolor. Kiedyś farbowałam co miesiąc odrost i potem przeciągałam na całe włosy i to niszczyło włosy, teraz jest ok. Jak farbuję odrost, to jedna farba starcza mi na 2 razy.

100 zł rozumiem To jest bardzo drogo, z farbą starcza mi 15zł na dwa farbowania, używam Garnier Color Naturals od lat i jestem zadowolona.
Chyba tez tak będę robić, najpierw całość, a później co jakiś czas sam odrost. I pewnie na olej

Cytat:
Kochana, można zrobić taką mieszankę, ze kolorek będziesz mieć zimny
Ale dużo osób się skarży, że henna nie załapuje siwków i włosów przy skalpie
I to mnie właśnie powstrzymuje przed henną

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Wiesz, tutaj jest dużo dziewczyn, które farbują włosy a mają się czym pochwalić. Np. Benek, której włosy są absolutnie cudowne! Więc nie taki diabeł straszny

Na razie się muszę leczyć, żeby mieć później szanse Ale nie ma co rozpaczać, każdemu co innego pisane Może teraz chociaż psiaka przygarnę, tak się już od paru miesięcy zastanawiam

Właśnie mnie też się ten artykuł spodobał Ja nie odczułam na sobie, żeby takie farby były delikatniejsze i nie zauważyłam tego u innych. Ale każdy ma inne włosy i każdemu co innego służy. Np. u mnie totalnie odpadają ciemne L'oreale, bo się momentalnie wypłukiwały, a włosy były suche...
Przeczytałam artykuł, bardzo ciekawy, dziękuję

Już podjęłam decyzję, że będzie to farba, bo boję się henny i trochę roboty z tym, aby otrzymać idealny kolor

I przepraszam, nie wiedziałam Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze Dlatego też nie rozumiem kobiet, które czekają aż zrobią karierę, będą mieć więcej pieniędzy itp. a potem okazuje się, że jest za późno. Mam takich znajomych około trzydziestki, którzy twierdzą, że jeszcze muszą się bardziej dorobić, a ja im tłumaczę, że za dwa/trzy lata czasami może być gorzej i nie ma co czekać aż się zestarzeją
Ale póki co piesek, to dobry pomysł, zawsze jakiś powód do wyjścia na spacerek, odetchnięcia itp.

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
100 zł
Raczej napewno nie

Opakowanie henny Khadi ma 100 gram, kosztuje na stronie helfy 26 zł, na all można kupic jeszzce taniej, w sklepach stacjonarnych pewnie też. No niech będzie że 30 zl z wysyką. Na włosy izus starczy ok 50 gram, czyli polowa opakowania. Raz w miesiącu farbowanie po caości wychodzi ok 15 zł.może grosz wiecej, zalezy gdzie kupi.

Nawet jakby ktoś miał ochotę bawić sie i mieszać indygo, cassie czy henne ze sobą, cenowoi wychodzi porownywalnie.

Cytat:
Jeszcze raz dziękuję za te wszystkie wyjaśnienia, ale jednak postawię na farbę Raz na kilka miesięcy mi raczej nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
A ja mam 28 już prawie i też miejscami siwe pojedyncze, ale na tyle widoczne, że TŻ i koledzy w pracy je widzą...

Ja farbowałam Khadi czarną (czyli w ciepłym odcieniu) i siwki były z powrotem niemalże białe po 1,5 tyg. od hennowania. Masakra, bo nie nadążałabym nakładać. Ale z tego co słyszałam (od razu mówię, że to nie jest potwierdzone) to indygo wypłukuje się dość szybko, więc mocno ciemne odcienie są raczej nietrwałe. Brązy może trochę lepiej...

Anwen na swoim blogu umieściła niedawno wpis o farbowaniu na olej, jest ono ponoć mniej szkodliwe dla włosa. Mnie też kusi , ale ja w życiu wiele razy już farbowałam i mimo wszystko nie polecam, jeśli nie ma takiej konieczności.[COLOR=Silver]

Edit: link do wpisu
Ja jednak jak tak czytam, to nie będę ryzykować z henną

Ogólnie to też miałam w planach farbowanie na olej
A teraz farbujesz włoski?
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:12   #3077
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Oklady na twarz?? Z bratka? Podasz jakieś szczególy?
Nawilżaj i nie dzialaj pod wplywem chwili!

nic specjalnego, poprostu robię cherbatkę maczam w niej waciki i na twarz trzmam tak chwilkę, a cera po tym napawde lepiej wygląda

chociaz dawno nie praktykowałam bo nie mam aktualnie brtka w domu

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-03-13, 21:13   #3078
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Lanolina, olej slonecznikowy, olejek jojoba, migdalowy, brzoskwiniowy i witamina E
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ersiowych.html
Tu jest inny skład
Stary 2012-03-13, 21:15   #3079
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Chodzi o te https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...rzensalbe.html

Stary 2012-03-13, 21:19   #3080
Czarna93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Łee małą pojemność ma
Stary 2012-03-13, 21:23   #3081
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Ja jednak jak tak czytam, to nie będę ryzykować z henną

Ogólnie to też miałam w planach farbowanie na olej
A teraz farbujesz włoski?
Henna byłaby wspaniała, gdyby tak szybko się nie wypłukiwała. Ładnie pielęgnuje włosy.

Nie farbuję. Ostatnio machnęłam je na baardzo ciemny brąz dokładnie rok temu i latem pod wpływem słoneczka (i chyba morskiej wody) wszystkie farbowane z wierzchu rozjaśniły się o wiele bardziej niż reszta i do teraz męczę się z rudymi, bardzo wyraźnymi pasemkami I są masakrycznie zniszczone. W ogóle z zafarbowanymi włosami problem, bo jak się zacznie to potem już trzeba kontynuować, a dopóki nie mam aż takich strasznych to sobie daruję. Zbyt leniwa jestem

Stary 2012-03-13, 21:24   #3082
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Łee małą pojemność ma
Fakt, jest mala, ale za to tania
I naprawde niewiele sie jej uzywa.

Stary 2012-03-13, 21:26   #3083
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Hmm, myślałam, że zdjęcie w czerwonej bluzce jest z marca
Jeśli odwrotnie, to ja bym podcięła końcówki
Katharinka - Podpisuję się pod tą opinią
Ula_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:29   #3084
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
wcale nie ajj tam. Jutro prawdopodobnie będę przechodzić koło sklepu, na który namiary udostępniła Antii. A tam są.. Kallosy.
Postaram się zapomnieć porfela albo jechać okrężną drogą.. [/COLOR]
Z tego co kojarzę to bywasz w katowicach, więc czy to chodzi o ten sklep w kato na 3 maja?
Jeśli jednak nie zapomnisz portfela i wybierzesz tą krótszą i lepszą drogę to daj znać gdzie to dokładniej jest

A dzisiaj z nudów czekając na busa prowadziłam sobie po cichu obserwacje badawcze herów tłumów studentek i licealistek. I troszkę się podbudowałam, bo prawie same suchelce i zniszczone od prostownicy widziałam Ale wystarczy jedna przedstawicielka płci pięknej ze zjawiskowymi włosami i już mam zły humor
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:30   #3085
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ekstazaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, siedzicie w temacie zdrowych włosów, to może i o tym produkcie słyszałyście. Chciałabym kupić tą maskę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,8...rbowanych.html ale naprawdę, nie wiem gdzie ją dostać, wie któraś z Was? Albo używała i jakieś doświadczenia
Jasne, to maska osławiona na wizażu. Jest nawet osobny wątek poświęcony tylko i wyłącznie Glorii.
A opinie masz na KWC, sporo ich.

Gloria stacjonarnie jest dostępna w Auchan - ja ją tam widzę prawie zawsze, w dużych ilościach.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Jestem Paulina i właśnie kupiłam dwie odżywki Alterra.
To kwalifikuje się już do leczenia, jak Boga kocham.
Ula. Lat 24. Mimo odwyku, w dniu dzisiejszym dokonała zakupu kolejnej odżywki.
Stary 2012-03-13, 21:32   #3086
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
Henna byłaby wspaniała, gdyby tak szybko się nie wypłukiwała. Ładnie pielęgnuje włosy.

Nie farbuję. Ostatnio machnęłam je na baardzo ciemny brąz dokładnie rok temu i latem pod wpływem słoneczka (i chyba morskiej wody) wszystkie farbowane z wierzchu rozjaśniły się o wiele bardziej niż reszta i do teraz męczę się z rudymi, bardzo wyraźnymi pasemkami I są masakrycznie zniszczone. W ogóle z zafarbowanymi włosami problem, bo jak się zacznie to potem już trzeba kontynuować, a dopóki nie mam aż takich strasznych to sobie daruję. Zbyt leniwa jestem
Ja jeszcze trochę się wstrzymam, bo póki co zauważyłam kilka siwków

Skusiłabym się na tą hennę na próbę, ale boję się, że jak się nie sprawdzi, to będę miała później problem z farbą, aby chwyciła na hennowane włosy
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:33   #3087
sylvi300
Zakorzenienie

izus a na jaką farbę sie czaisz? tzn jakiej firmy? jeśli mogę polecić to nie kupuj drogeryjnej tylko apteczną no Biokap lub Color & soin zawsze to zdrowiej

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:34   #3088
Ula_87
Wtajemniczenie

Cytat:

A ogólnie dziewczyny czy farbowanie farbą na brąz, raz na kilka miesięcy jest mocno inwazyjne dla włosków?

Wiadomo,że jest napewno mniej inwazyjne niż rozjaśnianie.
No i raz na kilka miesięcy też robi swoje.
Wydaje mi się,że przy porządnej pielęgnacji nie niszczyłoby to włosów jakoś znacząco.

Cytat:
Ja w tym roku kończę 26 lat, wyglądam na 18 Jakoś to, że zbliżam się do 30-tki mnie przeraża i do tego te pojawiające się siwki
Ja w tym roku kończę 25, wyglądam na 17-19. Też mnie przeraża,że zbliżam się do 30. I też mam pojedyncze siwe włosy. Tyle,że Ty masz męża i dziecko, a ja...
Stary 2012-03-13, 21:37   #3089
justusia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Ja też, nawet kosztem dodatkowych dwoch godzin w lazience, czy ile by mi miało zając ogarnianie ich...dobrze, że chociaż mam na tyle poddatne, że byle kok po kilku godzinach robi mi ładne fale/loki...
U mnie tato ma kręcioły/ znaczy miał bo teraz ma siwulce na zapałkę , ale niestety nie dostalam po nim włosia

Się mozemy zamienić, Tobie moją taflę, mi Twoje fale
Zobaczymy,, jak sie będziesz wkurzać, jak Ci sie na tafli zrobi zagięcie od kołnierza, kurtki albo od gumki, albo od poduszki

Pzrytargałam dziś krem biedronkowy zielony...i pół litra oliwy z oliwek, będzie na noc I Isanę promocyjną, i zielony myjak BD
I jak to upychałam w lazience, to sie przeraziłam...prawie cała szafka zapchana juz tymi pierdołami, a i tak coś znoszę ciągle do włosow....

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Pokryje, ale będą sie ciut odcieniem różniły od reszty, raczej będą jaśniejsze... ( tak mi się wydaje, bo nie mam siwych jeszcze) ale jak masz pojedyńcze sztuki, to wtopia sie ładnie w resztę.

A ja właśnie odziedziczyłam po ojcu, loki masakra... chciała bym proste mieć
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-13, 21:40   #3090
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Ja jeszcze trochę się wstrzymam, bo póki co zauważyłam kilka siwków

Skusiłabym się na tą hennę na próbę, ale boję się, że jak się nie sprawdzi, to będę miała później problem z farbą, aby chwyciła na hennowane włosy
Eee dla kilku siwków nie warto.. szczególnie, że zaraz zakryją je bejbiki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości