|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
![]() Brawa dla dzielnego Mika
|
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Dzięki
![]() Też mi się wydaje że to dla młodszego raczej |
|
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Pleszewa
|
|
|
|
|
#4204 |
|
Zakorzenienie
|
drcron.. ten mały ma stopkę 13 cm- raczyła dopiero co zadzwonić.
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ze spaniem też nieciekawie pozno chodzi
|
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej, to jak Asiulek
|
|
#4207 |
|
Zakorzenienie
|
mrowak ja sie moge pisac na spotkanie w koninie w czerwcu/poczatek lipca
|
|
#4208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
No a moje dziecko odrazu do monitora i "oddaj myszka miki" nie moge jej oduczyć że nie wszystkie myszki na świecie będą należały do niej
|
||
|
|
|
#4209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nataszka Amelka jest cudna ![]() miałam cos jeszcze komuś napisać, ale zapomniałam
|
|
#4210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje, Amelce uroku nie mogę odmówić, sama chyba też ma świadomość i to wykorzystuje Ja tam uwielbiam dzieciaczki i wszystkie są dla mnie śliczne.
|
|
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Witam , co za szalony dzien
Kurcze przeczytalam i nie pocytowalam ![]() U nas maly je od dawna juz sam na krzeselku, jemy traz przy niskiej lawie zeby mu bylo latwiej , do stolu jest za maly, ale tez ladnie sobie dawal rade ![]() Machaj ja chce na biszkoptach te ciasto zrobic . Dlatego tak meczylam Libre Libra dzieki, kupie za rada Machaj te jednorazowki i bede na raz piekla . A czy jak polacze wszystkie skladniki na 2 biszkopty to mi wyjdzie? Czy lepiej robic biszkop po biszkopcie ? W tedy taki biszkop rozleje na 2 lub 3 blaszki , dobrze? zeby takie placki waskie wyszly, bo biszkopty wielkie , raczej . Dzieki z gory Dzieki dziewczyny, kupie zelowe barwniki, dzis bylam w 2 sklepach i takowych nie widzialam ![]() Ja te ciasto chce zrobic tak zeby sie sprawdzic , nie na jakas imprezke , na urodzinki malego chce ten tiramisu zrobic Musze jeszcze fotki obejrzec ![]() Moj maly gnom z rana prze moja glupote omalo sie nie poparzyl zelazkiem ![]() Wrocilam z zakupw, tz pojechal auto na chwile sprawdzic, poszlam na gore rozpakowac torby a ten maly gnoj wylecial z domu i szedl sobie , chuj wie gdzie Gnojek juz spi, dzieki bogu caly i zdrowy
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4212 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
megi, to pięknie
. Żłobek-będzie się działo . Łóżko bardzo łądne-ale igi z tych niespadających jest, czy coś doczepisz w sensie barierki?Nataszka, amelcia śliczna . Moja też próbuje jak to nazwałaś "rządzić"-jaka baja (nawet od jakiegoś czasu konkretne odcinki chce-nie ta inna ta z dzidziusiem/misiem/czymś tam), w co się ubrać itp. Oczywiście pozwalam jej wybierać, decydować tylko w niektórych rzeczach Cytat:
Także dobrze iza mówi-jak ci nie zaleci lekarz to zaleć sobie sama. Te leki u nas są reklamowane jako leki na zgagę i coś tam jeszcze. Cytat:
ładnie-moja ma na razie jedne trampki (kupione jeszcze latem w promo-chyba za duże nawet), jedne balerinkowate z paseczkiem-też ciut za duże i półbuciki tymczasówki po kuzynce. Dopiero właśnie muszę kupić.Ja sama nie mam wszystkich swoich butów chyba tyle ile jula ma na wiosnę ![]() Cytat:
Cytat:
wercia piękna jak zawsze i jak zawsze żal mi dupę ściska na piękne włoski waszych córeczek ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4213 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julia je na normalnym krześle, czasami do stolika kawowego dostawiam jej krzesełko i siadam z drugiej strony i tak tez jemy Cytat:
Cytat:
czyli jaki to rozmiar? napisz szybko, to jutro z pracy cos ci wyslę mam butki od 17 do 25,5 wiec cos na pewno wybiorę a ja nie mam juz siły do mojego dziecka taki jakby naskórek albo cos w tym rodzaju? i nie możemy sie od jakiegos miesiąca pozbyć kaszlu
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek, Nataszka no sliczne te wasze panienki , slodziutkie
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te nasze bamberki nas wykoncza nerwowo, to teraz relaksik? |
|
|
|
|
#4216 |
|
Wtajemniczenie
|
Libra daj mi plizzz tego linka do torta z wiśniami
![]() nie moge tego odnaleźć, a chcę podjąć walkę jutro
|
#4217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4218 | ||
|
Zakorzenienie
|
aaa no tak leki leki, Iza, Evitka dzieki cos kupie
Dziwne ze mi lekarz nic nie napisal. Dal mi kodeine bez wizyty bo wczesniej naproxen nie dzialal. Musialam tylko isc do apteki i tam odebrac. Malo tbletek lykam ogolnie, glowa mnie nie boli, ores mam bezbolesny , raz na rok albo dwa zlapie mnie przeziebienie to wtedy podlecze sie paracetamolem dzien dwa i wsio. Teraz z tymi plecami musialam juz cos wziasc. A ketanol to na implanta zeba bralam.---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
oczywiscie hehe mialam cwiczyc, ale dzis to ja GNIJE na kanapie, nie mam na nic sily hehe.---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
podbijam tez mi slinka cieknie na niego
|
||
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o proszę, to tym bardziej-nie zdziwiłabym się gdyby jeszcze rodzina gdzieś blisko mnie miekszała
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
bao, same dobre wiadomości
. Brawo dla kubulinka. A za nocnik się sama weźmiesz już za chwileczkę Cytat:
![]() I dziś znów nie spała-chyba będę się musiała przyzwyczaić i przeorganizować nasz dzień...szkoda mi ze względów...że tak powiem zdrowia mojej psychiki-to jej spanie było dla mnie wentylem bezpieczeństwa, a teraz lipa.... Wiecie, wstajemy przeważnie ok.6 rano i cały dzień razem do wieczora....ciężko nie ochujać, no. Co do placykowych znajomości, to u nas dużo fajnych mam, babć i niań przychodzi, także w sezonie wesoło mamy. Z kilkoma się mocno zakolegowałyśmy i całą zimę robiłyśmy tour-the-chałupy albo chodziłyśmy razem na placyk w CH. Teraz też spotykamy się niemal codziennie, nierzadko z mężami na imprezkach. Fajnie. Już się nie mogę się doczekać jak cieplej będzie i znów całe dnie na dworze będziemy spędzać. Szczególnie rano zawsze było fajnie-same znajome przychodziły-mamusie plotkowały-dzieciaki się bawiły Cytat:
![]() monka, ale się musiałaś strachu najeść. dzień faktycznie szalony. Dobrze że nic się poważnego nie stało. A jak twój starszy ma na imię? pokażesz go nam? --- a w kwestii szczania, to u nas dalej lipa-znaczy jak jej nie przypilnuję to leje w gacie. Woła sporadycznie w dzień i zawsze przed spaniem. Dziś to nawet 3x się zlała w ciągu godziny (swoim specjalnym tonem: "maaamoo, zobacz nasikałam na ławkę " )-chyba specjalnie, bo akurat miałam robotę (nie śpi w dzien to na nic czasu-już nawet nie mówię dla siebie-na zwykłą robotę domową) i się nie mogłam z nią bawić, to sobie tak moją uwagę zwróciła. Potem gada "już nie będę w gacie lać, tylko do nocniczka. Obiećuję". Już jej nawet nie pytam gdzie się sika, bo odpowiada dobrze a robi swoje. ("wiem, wiem mamo. do nocnicka się robi"). Także w tej kwestii też mi żal dupę ściska, że moja tak uparta w tej kwestii
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz tak to jest zawsze zamykasz ,zawsze pilnujesz a raz nie zauważysz i bach ,dobrze że nic się nie stało. CO do biszkoptów to myślę że na 1 tortownicę z 1 jajka jeśli chcesz cieniutkie chociaz i tak może być bardziej puszysty od tego kruchego ciasta jednak ,jeśli uda Ci się tak rozlać żeby było po równo to rób razem Cytat:
Minka chodziło Ci o szwarcwaldzki? http://mojewypieki.blox.pl/2009/01/T...rest-Cake.html |
||
|
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
minka, mówisz i masz: http://mojewypieki.blox.pl/2009/01/T...rest-Cake.html
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
minka ja nie Libra
ale proszę uprzejmie. Też o nim bardzo głęboko myślę mam nadzieję ze o ten chodziło
|
#4226 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja je przy bajkach, ale mnie to wkurza, bo np. u mojej mamy nie zje normalnie obiadu, zresztą nigdzie normalnie nie zje, a ja mam wrażenie, że przez to, choć w sumie jak pomyślę, to bez bajek nawet w domu nie jadła porządnie ![]() placykowych znajomości zazdroszczę, ja nie miałam mocy siedzieć za długo na placyku ostatniego lata, bo mała ciągle mnie wołała, a jak nie łaziłam za nią to starsze dzieci (czytaj 5 lat) próbowały się nią opiekować i często razem upadali może w tym roku będzie lepiej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4227 | ||
|
Zakorzenienie
|
OTE
Cytat:
jesoo jakie ona ma teksty , nie moge Ja z moim starszym tez tak mialam, jak mi spal to ja bylam w niebie, a ze spal dlugo i drzemka tez byla dluga to bylam happy, albo gnilam, albo spalam. Moje czubki wstali dzis ok 7 wtedy wieczorem mam czas, checie na robienie czegos a zwlaszcza cwiczenia ![]() Starszy ma na imie Kartal. Moze potem wkleje fotki , serio mam takiego lenia dzis, bez drzemki to nie funkcjonuje . Cytat:
, malody spal troche w aucie to dzis go ciut pozniej polozylam. Pozatym dzis cos wczesnie wstali wiec szybko starszego polozylam ![]() Libra , Evitka dzieki.Jak widze taki ciasto to mam ochote odrazu wgryzc sie w nie, bez krojenia hehe Asiulek jestes? mam pytanie dot .butow , wady fabryczenej. Kazdy sklep sobie , producent tookresla? Mojemu tz -towi puscily szwy na piecie, w obydwu butach w tym samym miejscu, niechca przyjac reklamacji bo mowi ze to nie wada fabryczna Rok gwarancji na nie jest. Co o tym myslisz?
|
||
|
|
|
#4228 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
monka - to "przygody" wątpliwej przyjemności. Ja Cię przepraszam ale toż chałupa mogła z dymem pójść albo się zatruć albo jeszcze co innego.
Co do leków to super doktor naprawdę. U nas (oczywiście nie jest tak wszędzie) ale doktor zawsze przy takich lekach albo daje receptę albo coś zaleca bez recepty a już do naproxenu to obowiązkowo Cytat:
. Z robotą też niełatwo choć teraz już lepiej potrafię się zorganizować i Zośka nawet "pozwala" coś tam porobić ale tylko po łebkach .Wieczorem zasypiam w locie tak jak ona ![]() Zazdroszczę placykowych znajomości Na nocnik przyjdzie czas. Spokojnie sama wreszcie zacznie sikać i wołać sama
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.

i jeszcze wczoraj zamówiłam jej < zanim wypakowałam te z szafy> treki do chodzenia po górach
ładnie-moja ma na razie jedne trampki (kupione jeszcze latem w promo-chyba za duże nawet), jedne balerinkowate z paseczkiem-też ciut za duże i półbuciki tymczasówki po kuzynce. Dopiero właśnie muszę kupić.
taki jakby naskórek albo cos w tym rodzaju? i nie możemy sie od jakiegos miesiąca pozbyć kaszlu
.Na szczęście po mleku zasypia ekspresowo
jesoo jakie ona ma teksty , nie moge