|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
|
|
|
|
#2252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem to super,że się dobrze czujesz
![]() ja też marze o spokojnym maluchu bo z takimi dwoma nie będzie łatwo . A nadrobic dasz rade ja jakos daje to obie damy![]() Drace ja teraz mam 9 tydz i 3 dzień . A jak samopoczucie?Arbuza mniam tez bym zjadła |
|
|
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
fajne linki wysyłacie do różnych ubrań ciążowych ale tak się zastanawiam, czy nie boicie się kupować w necie ubrań takich jak spodnie? ja bez przymieżenia nigdy bym spodni nie kupiła ani koszuli na przykład bo nigdy nie wiadomom jak się to w rezultacie na ciele ułoży no chyba że się ma figurę jak modelka i wszystko ładnie leży
ja niestety takiej nie mam
|
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra Kochane ja się żegnam na dzisiaj
. Ide myju myju i spać,bo brzuszek nadal doskwiera .Do jutra dziewczynki i spac bez kontaktu z miską |
|
|
|
#2256 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam dzisiaj doła, bo już 4 kg przytyłam, a to dopiero 9 tydzień, mam taki apetyt, ze mogłabym ciągle jeść, dzisiaj chyba z 5000 kalorii już pożarłam. Najgorsze jest to, że juz przez zimę przytyłam i miało być od wiosny wielkie odchudzanie, a tu tylko wielkie tycie się szykuje
. Wyglądam jak słoń, albo wieloryb jakiś, w większość ubrań już nie wchodzę |
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Tak piszecie o tym arbuzie i też mi sie zachciało. Jutro musze kupić.
Idę spać. Do jutra dziewczyny. Spokojnej nocy
|
#2258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- dobra dziewczynki ja już zmykam w pościel bo oczy mi się kleją a jutro do pracy trzeba iść jak co dzień więc dobranocka i jak najwięcej miłych snów "różowych" albo i nie, jak kto woli |
|
|
|
|
#2260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2261 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
poszlam kupic spodnie dresowe z takim wysokim stanem, sa w sklepach sportowych jako do yogi, bardzo wygodne i jak sie przejzalam w lustrze i jaki mam celilit to sie za glowe zlapalam a to dopiero poczatek!!! co to bedzie pozniej! az mi sie ryczec chce! dziewczyny mozna cos na celilitis w ciazy uzywac? Cytat:
|
|
#2262 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2263 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Ale dziś się rozpisałyście,nie mam siły już nadrabiać. Też podzielę się z Wami dziwnymi bólami brzucha,i to chyba też z nerwów na nienormalnych ludzi,podobnie jak u tamlin. I w nocy dopadł mnie skurcz łydki!!!Boziu jak to boli!!! i nie sądziłam,że już się to zacznie,bo w pierwszej ciąży miałam je pod koniec a nie na początku i mąż musiał mnie masować,bo krzyczałam z bólu.Tylko wtedy byliśmy sami,a teraz to obudze i synka,trudno. A ostatnio mam ochotę na ogórki kwaszone,normalnie chleb ze smalcem i na to pokrojony ogóreczek-mniam ![]() Słyszałam,że to na chłopca,choć w ciązy z Jurkiem jadłam dużo słodkiego... i dlatego nie wierzę w te poglądy. A tak naprawdę powiem Wam,że bardzo pragnę córeńki. Zakochana jestem w córeczkach tamlin i Bafi i też chcę taką...
|
#2264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ty chociaż jesteś w trochę późniejszej ciąży . Ja się boję, że przytyje 20 kg jak moja mama w ciąży ze mną .
|
|
|
|
|
#2265 |
|
Zadomowienie
|
wiem ze na pewno nic z kofeina nie mozna. ale mysla nad jakims olejkiem. kiedys mialam taki chyba cytrynowy z jakas domieszka czegos. malo sie ruszam to od tego jestm tego swiadoma. ale juz sie lepiej czuje i mysle czy takie spacery szybsze a´la nord walcking sa wskazane czy raczej nie?
---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- ja sie tez nastawiam ze nawet jak przytyje to i tak przy karmieniu + dieta to szybko spadnie. ale jak nie bede mogla karmic? przeciez na zawsze sie da. bo nie ma pokarmu czy cos tam. ech jakis dol wieczorny mnie dopadl
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
No i nadrobiłam w końcu
![]() Dzięki kochane bardzo za odpowiedzi o te ketony w moczu, jestem spokojniejsza bo to chyba serio z tego niejedzenia ![]() Witam nowe mamusie i życzę bezproblemowej ciąży Oj napisałyście sporo o arbuzie i zaraz sie przekręce chyba ![]() Aż mi w brzuchu burczy ![]() Chyba bym całego wsiąkła teraz. No ale nic, ja zmykam w pielesze bo ziewam ![]() Dobrej nocki życzę wszystkim |
|
|
|
#2267 |
|
Raczkowanie
|
melduje,ze wkleilam foty na maila ;-)
|
|
|
|
#2268 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o zrzucanie to po pierwszej ciąży schudłam więcej niż ważyłam przed. Na skurcze łydek to szybko stopa do zimnej ściany lub na podłogę - mi pomagało Na cellulit na pewno coś jest dla ciężarnych. trzeba by w aptece zapytać. |
|
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W ogóle boje się, że nie zrzucę po ciąży tych wszystkich kg..
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczynki, ile dziś popisałyście! SZOK normalnie
![]() Ja dziś korzystałam z lepszego samopoczucia i na spacerki sobie śmigałam ![]() Agnus21 tak... zarabiam sobie w ten sposób, niestety z wiadomych względów będę musiała porzucić ten "fach" ![]() tamlin taki mąż to kanalia! jak ja bym go dorwała w swoje ręce... nisia sukieneczka śliczna! ja mam całą szafę ciuchów z RI, ale niestety z racji tego że zawsze lubiłam przylegające ubrania, żadna nie nada się na okres ciąży :/ cóż... nie pozostaje nic innego jak tylko wraz z kompletowanie wyprawki dla Maleństwa, odnowić i kolekcję mamusi ![]() katiem i drace witamy Was serdecznie a tak w ogóle to ja nie wiem jak można takiego smaka kobiecie w ciąży robić! jeszcze arbuza bym przeżyła bo dostępny, ale za czereśnie należy się
|
|
|
|
#2271 |
|
Zakorzenienie
|
Witam wczesnym porankiem
Oczywiście znowu spać sie nie chce, ale za jakieś 2-3 godziny polegne. Dzisiaj zaczynamy drugi trymestr!!! ![]() Jak ten czas pędzi,a dopiero co dwie kreski widziałam na teście ![]() Na 16 dzisiaj wizyta u gina, ciekawe co za nowości mi przepisze bo na bank jedna będzie, a mianowicie na zbicie ciśnienia. No nic, Wy śpicie a ja sobie pogram na fonie póki nie napadnie sen ![]() Buziole |
|
|
|
#2272 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tymi spodniami które wcześniej wrzuciłam sprawa jest w miarę prosta, tak mi się wydaje, są podane wymiary więc można zmierzyć jakieś swoje spodnie i porównać, ja je pewnie kupię jak już będą potrzebne. Poza tym zaraz koło mnie jest sklep "Będę mamą" i moja mama mówiła, że dużo tam fajnych rzeczy.Cytat:
Chyba dzisiaj wybiorę się na poszukiwanie arbuza
|
|
#2273 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
wczoraj wróciłam, poczytałam i padłam nawet tego arbuza i czereśni mi się nie chciało ... a dzisiaj kolejna przespana calusia noc po 7 wstałam Cytat:
Cytat:
co do badań ja mam swoje zdanie i wiem że postępuję zgodnie z mym sumieniem i wartościami jakie rodzice u mnie wypracowali ... badania nie są wyznacznikiem aborcji w moim mniemaniu ... wiele chorób można leczyć już w łonie ... i to jest piękne że medycyna na to pozwala Cytat:
lidka ja nocy nie przesypiałam przez ostatnie dwa miesiące? może 3 razy się zdarzyło ale dzisiaj spało mi się błogo ... Cytat:
witamy kolejną mamusie ... spokojnych następnych tygodni dla Was Cytat:
witaj Kasiu spokojnych kolejnych dla Was i całuski dla kawalera to teraz córcia ma byc tak ? Cytat:
pięknie !!!!! oby kolejny trymestr upłyną w takim tempie jak pierwszy no i trzymam kciuki za wizytę
|
|
#2274 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Konczitka gdzie Ty>??? ![]() ![]() Rano jak wstałam brzuszek mnie nie bolał,a pochodziłam troszke i znowu pobolewa ale może przejdzie w końcu. Mąż już dzisiaj idzie do pracy,więc nie ma laby .Na śniadanko mi zaserwował kanapeczki z nutellą,kurcze jakie dobre ale i tak nadal mnie te czereśnie trzymają . Ja Wam dam takie zachcianki mi tu robićCo do kilogramów w ciąży,to ja mam 10 tydz i -1 kg. Ale w pierwszej ciąży też na początku chudłam,mimo,że nie mam nudności ani wymiotów,a apetyt potężny Ale pociesze Was,że przytyłam w pierszej ciąży jakieś 12-13 kg i jak wróciłam do domu po porodzir to ważyłam tyle co przed ciążą . Więc może u Was też tak będzieIwoncia trzymam kciuki za wizyte ja swoją kruszynke dopiero na początu kwietnia zobacze
|
|
|
|
#2275 |
|
Zadomowienie
|
witam moje kochane
pare dni mnie tu nie bylo a tu tyle napisalyscie,ze nie dam rady nadrobic.ja dzis 17 tydzien zaczynam czuje sie bardzo dobrze ale brzuszek juz dosc spory w poniedzialek bylam u lekarza i wszystko jest pieknie.zdjecia niestety nie dostalam .
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek dziołszki - ja dzisiaj nadrabiam zaległości muzyczne
![]() Od czasu jak zaszłam w ciąże to skostniałam w tym temacie. Wczoraj nie przyjęło mi się jabłko buu - i jak ja mam witaminy przyswajać
|
#2277 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
jak zawsze dużo do nadrobienia mi zostawiłyście, ale już polubiłam to poranne czytanie witam nowe mamusie i wracam do pracy
|
|
#2278 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja. W sumie to chciałabym jakoś dłużej pospać, bo mam ochotę obudzić się o 13...ale przecież z przyzwyczajenia wstaje o 6:55. No i nic nie poradze.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za drugi trymestr, za wizytę
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane mnie nie będzie chwilowo
będę popołudniu dopiero,więc prosze mi dużo nie naskrobać . Miłego dnia dziewczynki![]() I ciocia LUCIA niech Nas tu nie kłamie,że taka wąsata baba z niej ![]() bom widziała te pikne zdjęcia noAcha i nakazuje,żeby żadnej dzisiaj do toalety nie ciągło,tylko miło i spokojnie spędzić dzień prosze |
|
|
|
#2280 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dzisiaj zaczynam 16tc
czyli II trymestr można uznać za rozpoczęty
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

.
. Wyglądam jak słoń, albo wieloryb jakiś, w większość ubrań już nie wchodzę

witamy kolejną mamusie ... spokojnych następnych tygodni dla Was
. Ja Wam dam takie zachcianki mi tu robić
za wizytę