|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Witam z rana
Dzisiaj sroda czyli coraz blizej weekend, coraz blizej weekend :PNaataaszkaa chodzi mi o zabieg na twarz. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Brawa dla Igorka dla naszego solenizanta. A co do niesiedzenia mowilas o tym pediatrze?? Cytat:
Cytat:
Wy tak o mowieniu waszych dzieci piszecie A Szymon malo gada. Rozumie duzo, slyszy tez. Jak powiem lampa to sie patrzy na lampe ale tyle.
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
http://www.google.pl/imgres?q=go%C5%...19&tx=89&ty=26
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
Radek grucha jak gołąb
|
|
|
|
|
#3963 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no to weź sobie to zdjęcie wstaw, na czasie bo i wiosenka idzie
, tylko nie bij ![]() http://www.google.pl/imgres?q=s%C5%8...1t:429,r:4,s:0 Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje niezły cellulit mają nie? Z daleko ujdzie |
|
|
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
jeszcze co do bucikow to mamy teraz takie: http://allegro.pl/buciki-pantofle-ab...193841166.html
ale planuje mu kupic takie http://allegro.pl/skorzane-buciki-le...186724007.html
|
|
#3966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jeszcze jak widze efekt to juz wogole mobilizacja wieksza. Marys widze spiaca, wiec zanim pojde do pracy jeszcze ja zdaze polozyc. Wracam do domu i musze sprzatc po tesciowej - ku..... jaka ona jest balaganiara. Obiadek marysi da, na lawie zostawi miseczke, przychodze zaschnieta. Na fotelu sliniak z chusteczka ktora jej buzie wytarla, w kuchni mleko otwarte, herbatka otwarta baaaaaa nawet termos nie zamkniety. Wykapie ja, wanienke i recznik wyniesie, ale na lozku zostawia wszytskie kosmetyki. Aj............ - wyzalilam sie. No ale suma sumarum jej pomoc na chwile obecna jest nieoceniona. Od 2 kwietnia nabor do zlobkow - skladam. Mam nadzieje ze od wrzesnia sie uda i pojdzie.
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a gdzie chcecie się spotkać?
![]() ![]() juz doczytałam a która godz? szukam jakiegoś fajnego żelazka poleci mi któraś jakieś? Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2012-03-14 o 11:17 |
|
|
|
#3968 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Rogi - sto, a nawet dwieście lat i bycia aniołkiem Ci życzę ![]() Zaraz zabieramy się za brokuła, więc będzie zielono wszędzie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To dość inwazyjny dla organizmu lek i lepiej nie dawać póki nie ma potrzeby... Cytat:
Cytat:
Dziękuję, Aniu, przeszło koło 5 rano Cytat:
Też jestem nie do życia, ale wtedy kiedy boli, bo jak ból przechodzi, to to jest taka ulga, taka radość, że mogłabym góry przenosić Nowa jakoś życia, serio ![]() Cytat:
|
|
#3969 |
|
Wtajemniczenie
|
Marina, Bartessa a moja prawie 4-letnia szkapa waży 13,5 kg (bo mu się ostatnio przytyło
I buziaki dla Igiego I brawa dla Lilki za ząbka!
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3971 |
|
BAN stały
|
Dzień dobry Skarbi duze i małe
U nas wszystko dobrze ![]() Izunia zasuwa po całym domu,włazi gdzie sie da a jak odkurzam to mnie goni.Jak upatrzy cos, fajnego ,coś czego zabraniam to ma przyspieszenie jak perszing. Naczyniak sie zmniejsza Nie próbuję nawet nadrobic. Brumku |
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Halo
![]() Dziękuję dziewczyny, dzisiaj juz się czuje lepiej ![]() Igorku to już 9 m-cy Wczoraj ważyliśmy Domka, waży 10 kg. W ogóle zeszczuplał, no ale o wiele mniej je więc pewnie dlatego. Dla mnie te skórzane paputki sa rewelacyjne. Ja gorąco polecam Mamy których dzieci sa bardziej leniwe, nie ma się co martwić, moja mama mi opowiadala, że moja siostra też wszystko bardzo późno załapała i siadanie i raczkowanie i chodzenie ![]() Właśnie, czy jakieś dzieciaczki jezdzą juz w tych stałych fotelikach poza Szymkiem? Bo ja mam zamiar przelozyc Domka dopiero kwiecien-maj najwcześniej. Brumku ta migrena Cię znowu męczy Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie juz bez bóliMarinko Ty pewnie w poplamionych ubraniach, tłustych włosach i tak wyglądasz jak laska ![]() Bartessa dobrze, że Karolowi już gorączka minęła Kajool Domek też nie jest jakoś wybitnie wygadany ![]() Brunetko ![]() Udalo mi się chyba Domka trochę poprzestawiać, bo zasypia po 20 i budzi się po 8 rano (tfu tfu) ![]() Brumku, Oliweczko ![]() za wyniki
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas trochę lepiej, Lena ma już dobry humor, trochę kataru zostało ale jest lepiej Filip też ma się nieźle tylko ja katar mam i kicham fajnie byłoby do weekendu wyzdrowieć kupiłam młodemu buty, kurtkę i czapkę na wiosnę Lenie kupiłam czapkę no i dla siebie tez coś niecoś ![]() Filip waży 14 kg, Lena 7 kg, ja nadal 51,3-51,5 kg
|
#3974 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ![]() Nunka nie ma regulacji podnóżka i to mi najbardziej przeszkadza w niej. Espiro Magic. I My go pozdrawiamy ![]() Cytat:
8-9 = Kaszka ( nie wiem ile ml, bo robię na oko taki małą miseczkę zje) 13-14 = Obiadek ( nie wiem ile ml, bo robię sama, myślę że ok 100-150ml) 15-16 = Deserek -> owoce, kasza manna z owocami, kisiel, budyń, jabłko z ryżem, jabłko z biszkoptem, banan. 17-18 = MM max 90ml wypija przy czym odpływa. 19-19:30 = MM 170ml wypije 110ml i zasypia, resztę podaję na śpiocha. Śpi do 1 albo nawet nie raz do 4 zależy. I godziny które dostaje jeść to zazwyczaj te pierwsze czyli 8,13,15,17,19. W między czasie soczek z wodą, biszkopty, chrupki,chlebek. Cytat:
Nie podobają mi się. W lecie noga się zapoci. Cytat:
MI wystarczy że nie mam tłustych włosów, czystą cerę pokremowaną niveą,pomalowane paznokcie i dżaga jestem, przynajmniej dla mojego męża. Mnie nie kręci siedzienie z maseczką na głowie, na twarzy kiedyś siedziałam,ale to nie dla mnie za pracochłonne to wszystko. Mam cerę dobrą to nie kombinuje. Więc nie miej wyrzutów sumienia, żę Ci się nie chce ![]() bo mi też nie ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Izuni za to, że sie tak pieknie rozwija i że ten naczynia się zmniejsza |
|
|
|
|
#3976 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak z doskoku - Kinga to ok 8 kg, Artur 19 kg, a ja o zgrozo 70 kg żywej wagi
jutro na zumbe ide głodna znowu jestem
|
|
|
|
#3978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla dzieciaków A Ty sie kuruj kochanaDziewczyny pękam
|
|
|
|
|
#3979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny dwa szybkie pytania, Szymek nos pampki numer 3 ale wiecej sika i nie wytrzymuja, mam go przerzucic na 4?? Jak czesto jedza wasze dzieci w nocy?? Bo szymek o 20-1-3-5 wcina mleko ale jest glodny wiec mu daje i kuzyn mnie opieprzyl, ze nie powinnam juz mu dawac, ze najwyzej wode, pare dni pokrzyczy i tyle. No ale nie mam sumienia go glodzic. I jeszcze w carrfourze fajny jezdzik jest za 34 zeta oraz mega box pampersow za 85 zeta.
|
|
|
#3980 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że się odezwałaś Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tymcio też "tańczy", szczególenie jak śpiewam. Wyglądamy wtedy jak duet artystyczny z mocnym upośledzeniem umysłowym ![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Cytat:
![]() A ten megabox to ile sztuk?
|
|
#3981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domek nie budzi się w ogóle na jedzenie, ja mu daję na śpiocha o 2, bo inaczej wstaje o 6. Wczoraj w nocy dostał wodę zamiast mleka i tez spał do 8, więc wydaje mi się że bardziej go suszy niz chce się jeść. Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-03-14 o 13:06 |
|
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. niech sobie kuzyn zamiast obiadu zje szklanke wody a nie pierdoły gada. kinga je 20, 23-24, czasem 2,4,6... czasem tylko 3 i 6... czasem tylko 6... moze uda ci sie zmniejszyc o 1 karmienie (przesun pol godziny to o 2 i moze da rade...). ja tam dopiero ok roczku kasowalam zarcie nocne. jak glodne to slychac burczenie w brzuchu wręcz! Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2012-03-14 o 13:09 |
|
|
|
|
#3983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nagraj go nagraj ! Cytat:
Moja jak zje 170ml na noc to śpi do 1-2(zdarzało się nawet że do 4) potem ok 4-5 następnie jedzenie, ale przypuszczam że tylko dlatego, bo zjada 110ml i więcej nie zje, a mi się nie chce jej wciskać na śpiocha, bo Ja sama śpiąca. Co do kuzyna to czytałam nie raz właśnie, że dziecko potem może i nie jest głodne, ale bierze cyca w formie uspokajacza.Moja tak samo się budziła jak Twój jak była na UU, nie raz pomagała herbatka a nie raz to od razu przy niej krzyczała.Teraz kiedy jest na MM zdecydowanie lepiej śpi i nie wstaje co 2h.Chyba, że coś jej dolega ![]() Zrobiłam Emi dzisiaj ZUPKĘ SZPINAKOWĄ z tego przepisu ->KLIK jadła aż uszy jej się trzęsły. Uwielbiam kiedy zjada ze smakiem obiadki
|
||
|
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
A oto Domek, bo chyba jeszcze nie pokazywałam go "filmowego"
P.S Z mojego głosu sie proszę nie śmiać! Chora jestem http://www.youtube.com/watch?v=i_7uZ...ature=youtu.be |
|
|
|
#3985 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Promocja od dzisiaj Cytat:
![]() Dzieki za rady dziewczyny kupie dzisiaj 4
|
|
|
#3986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świetny jest. Powiem Ci, że na zdjęciach wygląda bardziej grubszy, a wcale taki nie jest ![]() Widzę żę majster rośnie bo do kabli go rwie no albo tancerz
|
|
|
|
|
#3987 |
|
BAN stały
|
Kajool
Ja sie właśnie dlatego przerzuciłam na 4 ![]() Iza wazy 9,5 kg a Krystian 16(za miesiac 3 latka). Ja przytyłam 2 kilk W końcuW nocy karmie cycem chyba 2-3 razy.Nie wiem bo spię a Iza sama sobie wyciaga i jak już ma dosć,to odwraca sie tyłkiem ode mnie. Domek jakis Ty ciekawski |
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
Próbowała go nagrac jak tańczy, ale jak tylko zobaczy, że go nagrywam to przestaje i ucieka
Jak mąż wróci to jakos z ukrycia go postaram się nagrać ![]() Na początku widać, że cos rusza głowką a jak zobaczył mnie z aparatem to przestał i poszedł... Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-03-14 o 13:52 |
|
|
|
#3989 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko Dominik rewelacyjny
![]() kajool u mnie tak jak u Moni - hanka jeszcze kilka razy je w nocy..i szczerze to ja nawet nie liczę ile jak mi się zacznie przebudzać w łóżeczku to wędruje do nas do wyrka i wtedy w zasadzie kiedy chce to sobie łapie UU. najczęściej tak co ok. 3 godz, ale bywa, że i częściej. ale z tego co zauważyłam to je tak 2 razy w nocy, a pozostałe to tylko pije..Nerolko ![]() nataszko dziękuję za namiary na salony no i dobrze, że z Hanią lepiej. mojej pannie też ![]() i ja się witam jeszcze tylko 18 min i do domku muszę coś szybkiego na obiad wymyśli, bo TŻ z Hanką po 15 przyjedzie. wieczorem na basen się wybieram z friendą niech ta wiosna już przyjdzie.. |
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, ja coraz częściej tak sobie myślę, że chciałabym drugie dziecko już teraz, nie za 3-4 lata
Teraz to i tak nie mozliwe bo czeka mnie obrona w czerwcu, budowa na głowie, ale za 1,5 roku jak już sie przeprowadzimy do domu to kto wie
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-03-14 o 13:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

)

zebralam się wkońcu i spytalam się jej co to za buty, a ona nawet mi zdjęcia w komorce zaczęla pokazywać
a nie wydają wam się wlasnie jakieś takie że będą stope wykręcać?
, a właściwie kobieta wielkiej wagi skoro żyrafy łamią się pode mną jak zapałki.
Od 13 głowa mnie boli tak, ze ledwo na oko patrzę. Wzięłam już 4 efferalgany i nic.
Musisz się zakręcić, te 300 zł to chyba mało za wie butelki. No, co najwyżej jedna to tyle warta

12.06.2010

jak dzisiaj?