Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 10:29   #3961
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Witam z rana Dzisiaj sroda czyli coraz blizej weekend, coraz blizej weekend :P
Naataaszkaa chodzi mi o zabieg na twarz.
Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

1) o widze że temat "paputków" się już pojawił
byliśmy w weekend u Jasia rówieśniczki i miala "paputki" i mimo ze Jaś powiedzmy bardziej "mobilny" to mialam wrażenie, że jej jakoś łatwiej lżej stać przez tą właśnie pewnie skorzaną podeszwe, niby doczytalam że polecane przez pediatrow myślicie że ok to nie wykreca jakoś stópki? chyba zamówie, lepiej niż skarpetki?
Natka może już pisałaś ale powiesz jak wrażenia?

2) byłam u kosmetyczki, rozmawiają między sobą, jak się okazuje jedna mama troche ponad rocznego synka, no i opowiada nakręcona o pierwszych butach synka, przysłuchiwalam się mimochodem a tak o nich mowiła że takie super ze wzory ze do tej pory tylko w kanadzie i nie opłacało się ich do nas kupować, ale ze teraz jakieś dwie laski się zajęły sprowadzaniem, cena oczywiście nie tanie, ale że warte no i tak opowiada opowiada zajarana zebralam się wkońcu i spytalam się jej co to za buty, a ona nawet mi zdjęcia w komorce zaczęla pokazywać
no więc przedstawiam wam czy któraś słyszała miała doczynienia?
te buty wydają mi się takie wiosenno jesienne kaloszowe, podpobno cale mozna prać, i tak pomyślałam ze w sam raz niby dla naszych dzieciaczków bo w okolicach wczesnej jesieni wszystkie swoje pierwsze kroki będą stawiać (choc ona to zachwalala ze on jak teraz uczy się chodzić to w nich po domu biega)

http://www.stonz.pl/

w domu od razu oblukałam a nie wydają wam się wlasnie jakieś takie że będą stope wykręcać?
zachęciła mnie do nich, tylko jak obejrzałam to nie jestem do końca przekonana
mamy już starszych dzieciaczkow macie jakieś sposrzeżenia wogóle na tema pierwszych bucikow? firmy itd?

o! doczytałam że już Natka z Marzeną temat paputkowy omawiają
to jak się sprawdzają to chyba też zamowie
nie przekonuja mnie one w ogole. W ostatniej gazecie Mamo to ja jest temat bucikow. I pierwsze co polecaja to skarpetki z abs ale nie caly czas tylko kilka tygodni jpozniej nalezy przeniesc sie na papucie, najlepiej skorzane.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
To sio do łóżka, żeby dzisiaj odespać. No i oklaski dla Twoich zdolnych mężczyzn.

1. No i wyszło szydło z wora jaki ze mnie potwór, a właściwie kobieta wielkiej wagi skoro żyrafy łamią się pode mną jak zapałki.
2. Ja już pisałam, że się dostosuję do Was pracujących. Może w ten weekend byście chciały wyskoczyć do kawiarenki przy Kupcu?

Cześć przystojniaku, jak Ty urosłeś.
poszlam i troche lepiej. Ale czy moj syn musi sie budzic o 6 rano?? Pobawi sie godzine i spi dlalej a ja nie ;(

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

I
Brawo dla męża, że takie świetne wrażenie zrobił

Znam go prawie na pamięć, piękna rzecz

Cytat:
A ja mam chyba tę swoją migrenę Od 13 głowa mnie boli tak, ze ledwo na oko patrzę. Wzięłam już 4 efferalgany i nic.
Przedwczoraj było tak samo

Ale z dobrych wieści - odebrałam wyniki Tymcia i nie ma anemii, nie wróciła Hemoglobina i erytrocyty w środku normy. Strasznie się cieszę
Swietnie, ze Tymcio ze zdrowiem lepiej ale mamusia musi cos pomyslec

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Kajool dziękuję słońce! doszedł olejek! Jak mam go nakładać?

Ależ mój Rogi marudny jest. Jestem wykończona, przemęczona...poza tym wyglądam jak burak ( serio). Włosy tłuste, ciuchy poplamione, zero chęci do życia...
A ten maluch ani myśli ruszyć do przodu, nawet nie przyjmuje pozycji czworakowej. Cały czas wisi na mnie, nie mogę nigdzie iść, nawet się wysra*.
Na dodatek z M. kłótnie, kłótnie i jeszcze raz kłótnie. Przemęczenie robi swoje. Cholera.
Yyy, coś miałam jeszcze pisać. A. roczek kuzyna Igora mamy w sobote i oczywiście mam weekend zawalony zajęciami...

Na dodatek nie wiem kompletnie jak ruszyć rozdział z metodologii badań, trzeba napisać jakiś cel i itp. A z promo były tylko 2 spotkania po 10 min...
Naloz na lekko wilgotne wlosy i potrzymaj z godzine. Najlepszy efekt to zostawic na noc ale wszystko brudne wtedy :P No i glowe trzeba myc kilka razy, bo troche tluste to cholerstwo jest.

Brawa dla Igorka dla naszego solenizanta. A co do niesiedzenia mowilas o tym pediatrze??

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Cześć.

Aj Marina ja mam to samo, wyglądam ...jak wyglądam ---> Miałam tak dbać o włosy, a nic nie robię w tym kierunku, nawet fryzjer i m nie pomógł i układają się jak chcą.
Maski nie mam czasu nakładać, bo trzeba spłukać.
Ja to jestem życiowym pesymistą. Mogę tylko narzekać i narzekać.....
Czasami mi głupio tutaj tak smęcić. Serio.
Wieczorem kiedy Sara zasypia ja biorę szybką kąpiel, balsam na ciało ( albo i nie), mycie twarzy żelem( albo i nie) i krem na glace i spać.

Martwię się o Sarę. Ona nadal nie siedzi. Nawet posadzona zaraz się przewraca, o raczkowaniu nie ma mowy czy pełzaniu....
Jak widzę że Wasze dzieci już stoją to mi żal d*upę ściska.

No i najlepszego dla Igora

Lilii ja się nie znaju na winach, ale wyglądają mi na drogie Musisz się zakręcić, te 300 zł to chyba mało za wie butelki. No, co najwyżej jedna to tyle warta
PAtiku ja ciebie pobije z niedbaniem o siebie :P U mnie wyglada to tak, ze ja wskakuje pod prysznic wieczorem, myje wlosy i twarz plynem i tyle. Nie susze , nie modeluje, nie wklepuje, nie upiekszam sie. Nawet olejowanie porzucilam, bo nie mam czasu. Nogi wygladaja jak u sarny, nie ze takie smukle tylko takie owlosione. Na szczescie spodnie nosze i czekam az nadjdzie luzniejszy weekend. Nie lubie siebie takiej ale mam wybor albo bede piekna i zmeczona albo w miare wyspana ale nie piekna.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tak, u mnie się sprawdziło. a jak baba to nie bedzie miec rodzenstwa, to mnie smuci, bo kinga mowi baba przede wszystkim. a chce jeszcze jedno dziecko...
to mnie nie smuc, szymek tylko baba

Wy tak o mowieniu waszych dzieci piszecie A Szymon malo gada. Rozumie duzo, slyszy tez. Jak powiem lampa to sie patrzy na lampe ale tyle.
Stary 2012-03-14, 10:33   #3962
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

http://www.google.pl/imgres?q=go%C5%...19&tx=89&ty=26

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
W krzakach z workiem na głowie
Mam wszystkiego dosyć, nie śpię od 4 dni nic mi się nie chce

Radek grucha jak gołąb
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:35   #3963
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Natka ma. Chwali.

No gołe, gołe
no to weź sobie to zdjęcie wstaw, na czasie bo i wiosenka idzie , tylko nie bij

http://www.google.pl/imgres?q=s%C5%8...1t:429,r:4,s:0

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
W krzakach z workiem na głowie
Mam wszystkiego dosyć, nie śpię od 4 dni nic mi się nie chce
tak Ala daje w kość??

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

a fuuuu, no to powiem Ci że z daleka lepiej wyglądają,

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:57   #3964
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
no to weź sobie to zdjęcie wstaw, na czasie bo i wiosenka idzie , tylko nie bij

http://www.google.pl/imgres?q=s%C5%8...1t:429,r:4,s:0
Nieeeeeeeeeeeeeeee! Okropieństwo!

Moje niezły cellulit mają nie? Z daleko ujdzie
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 10:58   #3965
Kajool
Zadomowienie

jeszcze co do bucikow to mamy teraz takie: http://allegro.pl/buciki-pantofle-ab...193841166.html
ale planuje mu kupic takie
http://allegro.pl/skorzane-buciki-le...186724007.html
Stary 2012-03-14, 11:04   #3966
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
ja też mam cel 65, ale jak to osiągnę, to pewnie i nizej pójdzie
najbardziej mnie wkurza wahanie się wagi- różnice są nawet o 2 kilo
no ja na razie licze na 65 a pozniej wiem i ze i dalej sie uda bo i 55 wazylam - 5 lat temu

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
eveeve paputki klik
dzieki zbiore sie i kupie

Cytat:
eveewe za spadek wagi.
Ale ja Ci zazdroszczę! dlaczego ja nie mam tyle siły?
Nie potrafię zacząć, wiem że później bym sobie poradziła. Ale niektóre rzeczy są takie pyszne
Kochana ale ja na ogol tez mam slomiany zapal, ale tym razem jakos sie zmobilizowalam, tym bardziej ze jak chodze do pracy nie mam czasu na gotowanie tych wszystkich pysznosci, wiec takie dietetyczne to szybciutkoA jeszcze jak widze efekt to juz wogole mobilizacja wieksza.

Marys widze spiaca, wiec zanim pojde do pracy jeszcze ja zdaze polozyc. Wracam do domu i musze sprzatc po tesciowej - ku..... jaka ona jest balaganiara. Obiadek marysi da, na lawie zostawi miseczke, przychodze zaschnieta. Na fotelu sliniak z chusteczka ktora jej buzie wytarla, w kuchni mleko otwarte, herbatka otwarta baaaaaa nawet termos nie zamkniety. Wykapie ja, wanienke i recznik wyniesie, ale na lozku zostawia wszytskie kosmetyki. Aj............ - wyzalilam sie. No ale suma sumarum jej pomoc na chwile obecna jest nieoceniona.
Od 2 kwietnia nabor do zlobkow - skladam. Mam nadzieje ze od wrzesnia sie uda i pojdzie.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 11:14   #3967
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny a gdzie chcecie się spotkać?
juz doczytałam a która godz?

szukam jakiegoś fajnego żelazka poleci mi któraś jakieś?

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2012-03-14 o 11:17
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 11:31   #3968
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

Rogi
- sto, a nawet dwieście lat i bycia aniołkiem Ci życzę

Zaraz zabieramy się za brokuła, więc będzie zielono wszędzie

Cytat:
Kochana a Ty przypadkiem nie masz migreny?? bo tak mi to trochę wygląda
No, chyba mam. Tak lekarz stwierdził. Ale jeszcze mam to potwierdzić u neurologa. Czekam na swój termin.

Cytat:
LiLi weź mnie popraw jak się mylę, ale jak widzę Twój avatar, to widzę gołe doopy, czy tylko mi sie zdaje ?
Też mnie zawsze fascynuje ten jej avatar

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Noc spokojnie, mały przebudził się o 4 na jedzenie, beż gorączki zasnąl i spał do prawie 7. Teraz znów spi, ale robi się ciepły, pewnie znów go gorączka łapie.
Ufff

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Ja też wczoraj miałam migrenę też ostatnio miewam częściej i też jeszcze karmię UU i skuteczne tabletki odpadają. Wczoraj znowu wzięłam apap z nadzieją że może tym razem pomoże, ale niestety
Dziś juz lepiej ale jeszcze głowa ćmi.
Gratuluję dobrych wyników Tymcia
A powiedz, można dawać żelazo profilaktynie dziecku. Tzn. bez oznaczania Hb z krwi, jakąś małą dawkę?
Ale chyba wybiorę się do pediatry...
Żelazo na własną rękę to nie bardzo Zresztą i tak nie kupisz, bo jest na receptę.
To dość inwazyjny dla organizmu lek i lepiej nie dawać póki nie ma potrzeby...

Cytat:
Martwię się o Sarę. Ona nadal nie siedzi. Nawet posadzona zaraz się przewraca, o raczkowaniu nie ma mowy czy pełzaniu....
Jeszcze się za nią nalatasz, wierz mi

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Brawa za wyniki Tymcia
Ja wczoraj odebrałam wyniki Julci i też nie ma anemii HGB ma 11,8, miesiąc( czy dłużej nie pamiętam) temu miała 10,2, także duża poprawa.
To także bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
oj......za morfologię brawa!
a migrena... jak dzisiaj?
Dziękuję, Aniu, przeszło koło 5 rano

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brumku za morfologie Tymka i oby migrena popuscila.

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
współczuję migren, mnie ostatnio też coś głowa boli i po jednym takim dniu jestem nie do życia, więc Cię podziwiam. Oby jednak odpusiła paskuda w końcu (czyt. migrena)

Też jestem nie do życia, ale wtedy kiedy boli, bo jak ból przechodzi, to to jest taka ulga, taka radość, że mogłabym góry przenosić Nowa jakoś życia, serio

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Brumek a głowa jak? A Ty wytrwała, ja bym dawno rzuciła karmienie gdyby mnie taki ból męczył.
Ale to jest tak że ja się męczę i poświęcam. Bo ja wolę go karmić i troszkę się pomęczyć. Gorsze dla mnie by było, jakby mi kazali przestać karmić. A ból do zniesienia
Stary 2012-03-14, 11:50   #3969
iustyna1
Wtajemniczenie

Marina, Bartessa a moja prawie 4-letnia szkapa waży 13,5 kg (bo mu się ostatnio przytyło ). Każdy, kto go podnosi jest w szoku, że on jest taki lekki. Sama skóra i kości.

I buziaki dla Igiego !
I brawa dla Lilki za ząbka!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 11:55   #3970
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Marina, Bartessa a moja prawie 4-letnia szkapa waży 13,5 kg (bo mu się ostatnio przytyło ). Każdy, kto go podnosi jest w szoku, że on jest taki lekki. Sama skóra i kości.
mój 3 latek waży ok 14-15kg a mówią że ciężki
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 11:57   #3971
nerola
BAN stały

Dzień dobry Skarbi duze i małe

U nas wszystko dobrze
Izunia zasuwa po całym domu,włazi gdzie sie da a jak odkurzam to mnie goni.Jak upatrzy cos, fajnego ,coś czego zabraniam to ma przyspieszenie jak perszing.

Naczyniak sie zmniejsza

Nie próbuję nawet nadrobic.

Brumku
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:03   #3972
Natka_
Zakorzenienie

Halo

Dziękuję dziewczyny, dzisiaj juz się czuje lepiej Mąż poszedł normlanie do pracy, dam sobie radę sama z Dominikiem

Igorku to już 9 m-cy

Wczoraj ważyliśmy Domka, waży 10 kg. W ogóle zeszczuplał, no ale o wiele mniej je więc pewnie dlatego.

Dla mnie te skórzane paputki sa rewelacyjne. Ja gorąco polecam Zanim je kupilismy to ubieralam mu skarpetki z abs-ami, ale jak wstawał np. bardziej na placach albo chciał sie tylko podciagnąć to się slizgał i upadał. Natomiast te paputki są całe skorzane i nic anic się nie ślizga, w nich nawet wstaje przy ścianie i sie nie boi.

Mamy których dzieci sa bardziej leniwe, nie ma się co martwić, moja mama mi opowiadala, że moja siostra też wszystko bardzo późno załapała i siadanie i raczkowanie i chodzenie A teraz normlanie zdrowa dziewczyna. Każde dziecko ma swoje tempo. Zobaczcie jak sie Dziubek przejmowała a teraz Szymo siada, huśta się, w foteliku juz stałym jeździ i na nawet na rowerze śmiga

Właśnie, czy jakieś dzieciaczki jezdzą juz w tych stałych fotelikach poza Szymkiem? Bo ja mam zamiar przelozyc Domka dopiero kwiecien-maj najwcześniej.

Brumku ta migrena Cię znowu męczy Mam nadzieję, że dzisiejszy dzień będzie juz bez bóli Ja Cię rozumiem, że nie chcesz przerywać karmienia, tez próbowałam się wzbraniać, ale mi niestety nie wyszło...

Marinko Ty pewnie w poplamionych ubraniach, tłustych włosach i tak wyglądasz jak laska

Bartessa dobrze, że Karolowi już gorączka minęła Oby nie wróciła!

Kajool Domek też nie jest jakoś wybitnie wygadany

Brunetko

Udalo mi się chyba Domka trochę poprzestawiać, bo zasypia po 20 i budzi się po 8 rano (tfu tfu) Daję mu jeszcze na śpiocha mleko o 2, bo jak nie dam to wstaje o 6

Brumku, Oliweczko za wyniki
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:13   #3973
zanka205
Zakorzenienie

hej
u nas trochę lepiej, Lena ma już dobry humor, trochę kataru zostało ale jest lepiej
Filip też ma się nieźle tylko ja katar mam i kicham
fajnie byłoby do weekendu wyzdrowieć
kupiłam młodemu buty, kurtkę i czapkę na wiosnę
Lenie kupiłam czapkę
no i dla siebie tez coś niecoś

Filip waży 14 kg, Lena 7 kg, ja nadal 51,3-51,5 kg

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:16   #3974
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie wiem jaka cena, ile są warte.
Na dwa jest kupiec, proponuje 300zł- ja się waham, nie chcę żeby później się okazało, że były więcej warte.
Pokaże mężowi może będzie je znał.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
nunke ?
Nie
Nunka nie ma regulacji podnóżka i to mi najbardziej przeszkadza w niej.
Espiro Magic.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Krystianek pozdrawia
I My go pozdrawiamy

Cytat:

Dziewczyny napiszcie mi co dajecie dzieciaczkom na śniadanie
Chodzi mi o godzinę tako koło 8-9 .
Kaszki? Mleczko?
U mnie jak wstaje o 6 to buszuje w łóżku do 8
8-9 = Kaszka ( nie wiem ile ml, bo robię na oko taki małą miseczkę zje)
13-14 = Obiadek ( nie wiem ile ml, bo robię sama, myślę że ok 100-150ml)
15-16 = Deserek -> owoce, kasza manna z owocami, kisiel, budyń, jabłko z ryżem, jabłko z biszkoptem, banan.
17-18 = MM max 90ml wypija przy czym odpływa.
19-19:30 = MM 170ml wypije 110ml i zasypia, resztę podaję na śpiocha.

Śpi do 1 albo nawet nie raz do 4 zależy.
I godziny które dostaje jeść to zazwyczaj te pierwsze czyli 8,13,15,17,19.

W między czasie soczek z wodą, biszkopty, chrupki,chlebek.

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
a po weekendzie mialam podjąć temat bucików
naszła mnie refleksja
uwaga będzie długo

1) o widze że temat "paputków" się już pojawił
byliśmy w weekend u Jasia rówieśniczki i miala "paputki" i mimo ze Jaś powiedzmy bardziej "mobilny" to mialam wrażenie, że jej jakoś łatwiej lżej stać przez tą właśnie pewnie skorzaną podeszwe, niby doczytalam że polecane przez pediatrow myślicie że ok to nie wykreca jakoś stópki? chyba zamówie, lepiej niż skarpetki?
Natka może już pisałaś ale powiesz jak wrażenia?

2) byłam u kosmetyczki, rozmawiają między sobą, jak się okazuje jedna mama troche ponad rocznego synka, no i opowiada nakręcona o pierwszych butach synka, przysłuchiwalam się mimochodem a tak o nich mowiła że takie super ze wzory ze do tej pory tylko w kanadzie i nie opłacało się ich do nas kupować, ale ze teraz jakieś dwie laski się zajęły sprowadzaniem, cena oczywiście nie tanie, ale że warte no i tak opowiada opowiada zajarana zebralam się wkońcu i spytalam się jej co to za buty, a ona nawet mi zdjęcia w komorce zaczęla pokazywać
no więc przedstawiam wam czy któraś słyszała miała doczynienia?
te buty wydają mi się takie wiosenno jesienne kaloszowe, podpobno cale mozna prać, i tak pomyślałam ze w sam raz niby dla naszych dzieciaczków bo w okolicach wczesnej jesieni wszystkie swoje pierwsze kroki będą stawiać (choc ona to zachwalala ze on jak teraz uczy się chodzić to w nich po domu biega)

http://www.stonz.pl/

w domu od razu oblukałam a nie wydają wam się wlasnie jakieś takie że będą stope wykręcać?
zachęciła mnie do nich, tylko jak obejrzałam to nie jestem do końca przekonana
mamy już starszych dzieciaczkow macie jakieś sposrzeżenia wogóle na tema pierwszych bucikow? firmy itd?

o! doczytałam że już Natka z Marzeną temat paputkowy omawiają
to jak się sprawdzają to chyba też zamowie
Dla mnie zwykły kawałek szmatki z podeszwą.
Nie podobają mi się.
W lecie noga się zapoci.

Cytat:
Cześć.

Aj Marina ja mam to samo, wyglądam ...jak wyglądam ---> Miałam tak dbać o włosy, a nic nie robię w tym kierunku, nawet fryzjer i m nie pomógł i układają się jak chcą.
Maski nie mam czasu nakładać, bo trzeba spłukać.
Ja to jestem życiowym pesymistą. Mogę tylko narzekać i narzekać.....
Czasami mi głupio tutaj tak smęcić. Serio.
Wieczorem kiedy Sara zasypia ja biorę szybką kąpiel, balsam na ciało ( albo i nie), mycie twarzy żelem( albo i nie) i krem na glace i spać.

No i najlepszego dla Igora

Lilii ja się nie znaju na winach, ale wyglądają mi na drogie Musisz się zakręcić, te 300 zł to chyba mało za wie butelki. No, co najwyżej jedna to tyle warta
Ale Ja specjanie nie robię sobie jakiś maseczek itd.
MI wystarczy że nie mam tłustych włosów,
czystą cerę pokremowaną niveą,pomalowane paznokcie i dżaga jestem, przynajmniej dla mojego męża.

Mnie nie kręci siedzienie z maseczką na głowie,
na twarzy kiedyś siedziałam,ale to nie dla mnie za pracochłonne to wszystko. Mam cerę dobrą to nie kombinuje.
Więc nie miej wyrzutów sumienia, żę Ci się nie chce
bo mi też nie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

Na wadze mam juz - 3 kg wiecie jaka jestem szczesliwa zeby tak magiczne 65 kg zobaczyc na wadze ile mnie to jeszcze wyrzeczen czeka.

A kiedy jesteś na diecie?

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
jeszcze co do bucikow to mamy teraz takie: http://allegro.pl/buciki-pantofle-ab...193841166.html
ale planuje mu kupic takie
http://allegro.pl/skorzane-buciki-le...186724007.html
Fajne te buciki

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:19   #3975
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

U nas wszystko dobrze
Izunia zasuwa po całym domu,włazi gdzie sie da a jak odkurzam to mnie goni.Jak upatrzy cos, fajnego ,coś czego zabraniam to ma przyspieszenie jak perszing.

Naczyniak sie zmniejsza

Brumku
dla Izuni za to, że sie tak pieknie rozwija i że ten naczynia się zmniejsza
Stary 2012-03-14, 12:37   #3976
nerola
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
dla Izuni za to, że sie tak pieknie rozwija i że ten naczynia się zmniejsza
i dla Domka za chodzenie przy meblach i uciekanie mamie
Stary 2012-03-14, 12:45   #3977
83monia
Zakorzenienie

ja tak z doskoku - Kinga to ok 8 kg, Artur 19 kg, a ja o zgrozo 70 kg żywej wagi

jutro na zumbe ide

głodna znowu jestem

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:46   #3978
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej
u nas trochę lepiej, Lena ma już dobry humor, trochę kataru zostało ale jest lepiej
Filip też ma się nieźle tylko ja katar mam i kicham
fajnie byłoby do weekendu wyzdrowieć
kupiłam młodemu buty, kurtkę i czapkę na wiosnę
Lenie kupiłam czapkę
no i dla siebie tez coś niecoś

Filip waży 14 kg, Lena 7 kg, ja nadal 51,3-51,5 kg
dla dzieciaków A Ty sie kuruj kochana

Dziewczyny pękam Domek jak tylko włączę muzykę to zaczyna tańczyć, tzn. rusza tak energicznie głową i się cieszy A wygląda to tak kosmicznie, że siedzę i płaczę ze śmiechu
Stary 2012-03-14, 13:00   #3979
Kajool
Zadomowienie

Cytat:

U nas wszystko dobrze

Naczyniak sie zmniejsza

Brumku
witaj ty coro marnotrawna :P

Dziewczyny dwa szybkie pytania, Szymek nos pampki numer 3 ale wiecej sika i nie wytrzymuja, mam go przerzucic na 4??
Jak czesto jedza wasze dzieci w nocy?? Bo szymek o 20-1-3-5 wcina mleko ale jest glodny wiec mu daje i kuzyn mnie opieprzyl, ze nie powinnam juz mu dawac, ze najwyzej wode, pare dni pokrzyczy i tyle. No ale nie mam sumienia go glodzic.

I jeszcze w carrfourze fajny jezdzik jest za 34 zeta oraz mega box pampersow za 85 zeta.
Stary 2012-03-14, 13:02   #3980
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

U nas wszystko dobrze

Naczyniak sie zmniejsza

Brumku
No WRESZCIE!!!!
Dobrze, że się odezwałaś

Cytat:
Udalo mi się chyba Domka trochę poprzestawiać, bo zasypia po 20 i budzi się po 8 rano (tfu tfu) Daję mu jeszcze na śpiocha mleko o 2, bo jak nie dam to wstaje o 6

Cytat:
Dziewczyny pękam Domek jak tylko włączę muzykę to zaczyna tańczyć, tzn. rusza tak energicznie głową i się cieszy A wygląda to tak kosmicznie, że siedzę i płaczę ze śmiechu
Proszę jaki tancerz-meloman
Tymcio też "tańczy", szczególenie jak śpiewam. Wyglądamy wtedy jak duet artystyczny z mocnym upośledzeniem umysłowym

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:

Dziewczyny dwa szybkie pytania, Szymek nos pampki numer 3 ale wiecej sika i nie wytrzymuja, mam go przerzucic na 4??

I jeszcze w carrfourze fajny jezdzik jest za 34 zeta oraz mega box pampersow za 85 zeta.
Przerzuć się My zmieniliśmy na "4" jak tylko osiągnął 7 kg, bo tamte też przeciekały. A teraz po problemie

A ten megabox to ile sztuk?
Stary 2012-03-14, 13:05   #3981
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Jak czesto jedza wasze dzieci w nocy?? Bo szymek o 20-1-3-5 wcina mleko ale jest glodny wiec mu daje i kuzyn mnie opieprzyl, ze nie powinnam juz mu dawac, ze najwyzej wode, pare dni pokrzyczy i tyle. No ale nie mam sumienia go glodzic.

Ja bym przerzuciła na 4
Domek nie budzi się w ogóle na jedzenie, ja mu daję na śpiocha o 2, bo inaczej wstaje o 6. Wczoraj w nocy dostał wodę zamiast mleka i tez spał do 8, więc wydaje mi się że bardziej go suszy niz chce się jeść.

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-03-14 o 13:06
Stary 2012-03-14, 13:08   #3982
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

1. przejdz na 4
2. niech sobie kuzyn zamiast obiadu zje szklanke wody a nie pierdoły gada. kinga je 20, 23-24, czasem 2,4,6... czasem tylko 3 i 6... czasem tylko 6... moze uda ci sie zmniejszyc o 1 karmienie (przesun pol godziny to o 2 i moze da rade...). ja tam dopiero ok roczku kasowalam zarcie nocne. jak glodne to slychac burczenie w brzuchu wręcz!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-03-14 o 13:09
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:08   #3983
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Nagraj go nagraj !

Cytat:

MOja na 4 i 4 czasem w nocy nie wytrzymują. Ja weszłam na 4 bo miała odciski od 3.Spróbuj przejśc na 4 zobaczysz że przeciekają tzn, że jeszcze raczej za duże.

Moja jak zje 170ml na noc to śpi do 1-2(zdarzało się nawet że do 4) potem ok 4-5 następnie jedzenie, ale przypuszczam że tylko dlatego, bo zjada 110ml i więcej nie zje, a mi się nie chce jej wciskać na śpiocha, bo Ja sama śpiąca.

Co do kuzyna to czytałam nie raz właśnie, że dziecko potem może i nie jest głodne, ale bierze cyca w formie uspokajacza.Moja tak samo się budziła jak Twój jak była na UU, nie raz pomagała herbatka a nie raz to od razu przy niej krzyczała.Teraz kiedy jest na MM zdecydowanie lepiej śpi i nie wstaje co 2h.Chyba, że coś jej dolega

Zrobiłam Emi dzisiaj ZUPKĘ SZPINAKOWĄ z tego przepisu ->KLIK jadła aż uszy jej się trzęsły. Uwielbiam kiedy zjada ze smakiem obiadki jestem dumna jak PAW i dla mnie najważniejsze zjadła wszystko i z grudkami

Stary 2012-03-14, 13:16   #3984
Natka_
Zakorzenienie

A oto Domek, bo chyba jeszcze nie pokazywałam go "filmowego"
P.S
Z mojego głosu sie proszę nie śmiać! Chora jestem
http://www.youtube.com/watch?v=i_7uZ...ature=youtu.be
Stary 2012-03-14, 13:18   #3985
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
No WRESZCIE!!!!
Dobrze, że się odezwałaś

Proszę jaki tancerz-meloman
Tymcio też "tańczy", szczególenie jak śpiewam. Wyglądamy wtedy jak duet artystyczny z mocnym upośledzeniem umysłowym

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Przerzuć się My zmieniliśmy na "4" jak tylko osiągnął 7 kg, bo tamte też przeciekały. A teraz po problemie

A ten megabox to ile sztuk?
na obrazku bylo 150 sztuk
Promocja od dzisiaj

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
1. przejdz na 4
2. niech sobie kuzyn zamiast obiadu zje szklanke wody a nie pierdoły gada. kinga je 20, 23-24, czasem 2,4,6... czasem tylko 3 i 6... czasem tylko 6... moze uda ci sie zmniejszyc o 1 karmienie (przesun pol godziny to o 2 i moze da rade...). ja tam dopiero ok roczku kasowalam zarcie nocne. jak glodne to slychac burczenie w brzuchu wręcz!
wiesz, ze cie kocham

Dzieki za rady dziewczyny kupie dzisiaj 4
Stary 2012-03-14, 13:26   #3986
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
A oto Domek, bo chyba jeszcze nie pokazywałam go "filmowego"
P.S
Z mojego głosu sie proszę nie śmiać! Chora jestem
http://www.youtube.com/watch?v=i_7uZ...ature=youtu.be

Świetny jest.
Powiem Ci, że na zdjęciach wygląda bardziej grubszy, a wcale taki nie jest
Widzę żę majster rośnie bo do kabli go rwie no albo tancerz

Stary 2012-03-14, 13:27   #3987
nerola
BAN stały

Kajool
Ja sie właśnie dlatego przerzuciłam na 4
Iza wazy 9,5 kg a Krystian 16(za miesiac 3 latka).
Ja przytyłam 2 kilkW końcu

W nocy karmie cycem chyba 2-3 razy.Nie wiem bo spię a Iza sama sobie wyciaga i jak już ma dosć,to odwraca sie tyłkiem ode mnie.

Domek jakis Ty ciekawski
Stary 2012-03-14, 13:34   #3988
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Nagraj go nagraj !
Próbowała go nagrac jak tańczy, ale jak tylko zobaczy, że go nagrywam to przestaje i ucieka Jak mąż wróci to jakos z ukrycia go postaram się nagrać

Na początku widać, że cos rusza głowką a jak zobaczył mnie z aparatem to przestał i poszedł...

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-03-14 o 13:52
Stary 2012-03-14, 13:44   #3989
pieleszka
Wtajemniczenie

Natko Dominik rewelacyjny niezłą demolkę tam przy stole wykonał

kajool u mnie tak jak u Moni - hanka jeszcze kilka razy je w nocy..i szczerze to ja nawet nie liczę ile jak mi się zacznie przebudzać w łóżeczku to wędruje do nas do wyrka i wtedy w zasadzie kiedy chce to sobie łapie UU. najczęściej tak co ok. 3 godz, ale bywa, że i częściej. ale z tego co zauważyłam to je tak 2 razy w nocy, a pozostałe to tylko pije..

Nerolko jesteś !!! żyjesz!! a już miałam zdjęcia po Gw porozklejac z napisem "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie"

nataszko dziękuję za namiary na salony
no i dobrze, że z Hanią lepiej. mojej pannie też

i ja się witam
jeszcze tylko 18 min i do domku muszę coś szybkiego na obiad wymyśli, bo TŻ z Hanką po 15 przyjedzie. wieczorem na basen się wybieram z friendą
niech ta wiosna już przyjdzie..

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:48   #3990
Natka_
Zakorzenienie

Wiecie co, ja coraz częściej tak sobie myślę, że chciałabym drugie dziecko już teraz, nie za 3-4 lata Teraz to i tak nie mozliwe bo czeka mnie obrona w czerwcu, budowa na głowie, ale za 1,5 roku jak już sie przeprowadzimy do domu to kto wie Cos mi sie wydaje, że trochę pozmieniam swoje plany życiowe

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-03-14 o 13:49
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości