|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
20 | 33,90% |
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
5 | 8,47% |
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
0 | 0% |
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
6 | 10,17% |
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
1 | 1,69% |
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
6 | 10,17% |
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
7 | 11,86% |
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
1 | 1,69% |
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
13 | 22,03% |
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
bellowe są bez klej i delikatnie mówiac kiepskiej jakości
|
![]() ![]() |
![]() |
#1952 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
![]() ![]() że jak zasnęłam na boku to on tak walił że cały brzuch mi podskakiwał jak się obróciłam to już był spokojny nawet nie chce myśleć co to będzie jak się urodzi mam nadzieję że nie wda się we mnie ponoć byłam okropna ![]() Mam pytanie do Was macie rożki dla dzieci bo mi na liście ze szpitala napisali że na wyjście becik lub rożek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |||||||||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Wyspałam się dziś, zjadłam zrobione mi przez synka śniadanko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Powodzenia z dziekanką ![]() ![]() Cytat:
![]() A co z usg? Idziecie? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zakup rewelacyjny! ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32916502]Poradźcie mi, co mam robić, bo znowu mam problem.... Zauważyłam od wczoraj takie ciemno-żółte, karmelowe upławy.... (Nie jest ich dużo, ale martwi mnie ten kolor). Nie wiecie, z czego mogą takie być? Mój lekarz przyjmuje w razie czego dopiero jutro ![]() Nie wiem ![]() ![]() Cytat:
![]() Wagi mogę tylko pozazdrościć, łatwiej będzie Ci zrzucić. Masz jeszcze wybaczone tym razem! ![]() Cytat:
|
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1954 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32917453]Jeśli chodzi o klej - nie wiem, czy będzie potrzebny. Widziałam, jak się nosi taki podkład po cesarce - bez żadnych majtek, sam podkład... Nie wiem, jak po porodzie sn.[/QUOTE]
jak to bez majtek??? ![]() ![]() zupełnie nie umiem sobie nawet wyobrazić ![]() ale skoro się da. boje się jednak, że będzie mi się przesuwać, podwijać itp. ja zwykłych podpasek bez skrzydełek nie umiem używać bo zawsze mi przeciekały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |
Zakorzenienie
|
Mi czop wyleciał dopiero na porodówce ale był przeźroczysty z takimi nitkami krwi. Wielkość 2cmx2cm galarety.
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Konto usunięte
|
Ja już się powoli przyzwyczajam, że jeśli coś złego może mnie spotkać w ciąży, to mnie spotka
![]() To, co teraz akurat jest mini-problem, ale przy tym wszystkim, co się dzieje, tylko mnie dobija: na centralnej części kości policzkowej pękły mi chyba z 3 naczynka - nigdy przenigdy nie miałam z tym problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Wtajemniczenie
|
Że możesz zabrać dziecko tak, żeby jemu i Tobie było ciepło i wygodnie, a nie tak jak Ci każą w szpitalu!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1958 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Raczkowanie
|
do zobaczenia pózniej, ide lezeć papa
|
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Zadomowienie
|
W tych podkładach bella to nawet już nie patrząc na brak paska, bo jakoś by się to trzymało w tych siatkowych majtkach, ale mnie przeraża to, z czego są zrobione, że są grube i jakieś takie przedpotopowe.
Zresztą ja od 10 lat nie użyłam ani jednej podpaski, więc tym bardziej mam do takich rzeczy awersję. Te hertmanna chyba będą najlepsze, może jak będę coś kupować jeszcze to je zamówię, przynajmniej do szpitala, bo potem w domu to jakoś dam radę z tymi, co mam. A jak nie to te babyono. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-03-14 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32917453]Jeśli chodzi o klej - nie wiem, czy będzie potrzebny. Widziałam, jak się nosi taki podkład po cesarce - bez żadnych majtek, sam podkład... Nie wiem, jak po porodzie sn.[/QUOTE]
kolezanka polecala mi jakies z apteki po porodzie mowi ze wygladaja jak pampersy tylko ze to podpaski po porodzie
![]() |
#1962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jeszcze co do podkładów poporodowych to mi kuzynka ostatnio mówiła, żeby nie kupować w ogóle, bo dają w szpitalu ogromne ilości i po prostu nie potrzeba. Wytarczy tylko kupić majtki jednorazowe i potem ewentualnie jakieś większe podpaski. Ale to pewnie zależy od szpitala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Zakorzenienie
|
ja dostałam nowy,nieużywany rożek od teściowej, najwyzej jego zabiorę
![]() dżizaz, właśnie przeczytałam sobie który z bohaterów ginie w 17 odcinku ostatniej serii Gotowych na wszystko ![]() ![]()
#1964 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Zadomowienie
|
witam,
wczoraj przytuliłam się do męża a on co masz taki twardy brzuch jak kamien, a ja na to skurcz dziecko mi nie daje polezec po pracy chce żebym cały czas się ruszała wieczorem więc wczoraj myłam jeszcze kuchnię o 22 ,P słodko śpi a ja usypiam Księzniczkę sprzątając bo jak ona nie uśnie znaczy się nie zmniejszy kopniaków ze spania nici ![]() niniunia gratulację dziś idę do SR ciekawe jak będzie |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() ![]() Miałam dzisiaj lekarza umówionego i usg jakieś dokładniejsze ((z tymi pomiarami itd, robi się je podobno między 28 a 32tc, a mi się zaczął 34...) i kurde znowu zadzwoniła do mnie gin, że jest chora... ![]() Umówiła mnie do jakiejś swojej koleżanki, no bo znowu ze zwolnieniem byłby problem, więc idę dzisiaj i tak, to ta druga może chociaż zobaczy jak szyjka, ale usg mi pewnie nie zrobi (zresztą wolałabym, żeby robiła ta moja, do której chodzę...). Ech, i znowu trzeba czekać. Ale przynajmniej może mi powie jak tam, czy mogę trochę zwiększyć aktywność... Poza tym mamy już worek sako!! ![]() ![]() ![]() No i po SR wczorajszym jestem bardzo zadowolona, fajna ta położna i podoba mi się podejście do porodu w tym szpitalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1967 |
Raczkowanie
|
Mi też zdarzały się żółtawe upławy, dostałam nystatynę, niestety ciągle nawracają, ale jeżeli się niepokoisz to może faktycznie zadzwoń do lekarza
![]() w pierwszej ciąży pojechałam do szpitala bo myślałam, że wody mi się sączą a okazało się, że to zakażenie ![]() kupowałam podkłady Bella i nie narzekałam da się chodzić z podkładem bez majtek, trochę sposobem pingwina, ale da się ![]() Jednak tym razem kupię sobie te siatkowe i założę Ja mam jeden rożek, użyty właśnie na potrzeby wyjścia ze szpitala także teraz już kupować nie muszę. Moim zdaniem jest to w miarę wygodne zwłaszcza, że na początku człowiek boi się czy dobrze dziecko trzyma ![]() ehh nie chce mi się zabrać za gotowanie obiadu ![]() Edytowane przez karozka Czas edycji: 2012-03-14 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32917921]Napisz tu na biało (ja sobie podświetlę
![]() jeśli chcesz wiedzieć to proszę ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- ja wczoraj narobiłam naleśników ze szpinakiem i dzisiaj dalej mam je na obiad,bo mam lenia na maksa i też by mi się nie chciało nic robić.
#1969 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1970 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Atak krtani jest krótki po podaniu odpowiednich leków mija albo i nie.Nam minął naszęście.Pokasłuje narazie,zobaczymy jak będzie w nocy.Dawno nie miał zapalenie krtani bo w lipcu,to u nas na pogotowiu dostał dwa razy w dupcie sterydy i inhalacje na obkurczenie krtani,bo dzieciak się najnormalniej w świecie dusił. Maike Delfino?Bo ja onim czytałam. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też mam takie wrażenie czasami, ale staram się nie panikować.... Ooooj a on taki przystojny był.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Raczkowanie
|
Gdyby któraś z Was zdecydowała się na wkładki hatmanna, to polecam oblookać cenę w Waszej aptece i na allegro. Bo ja zaczęłam szukać podkładów na allegro, ale okazało się, że w mojej aptece są 6 zł tańsze niż na allegro.
Wydaje mi się, że 6 zł na paczce to dużo, więc bądźcie czujne, szkoda przepłacać. Piszę o molimed premium midi 14 szt. Na allegro 14.99zl plus koszty wysyłki. w mojej aptece niecałe 9 zł Edytowane przez kaśka k Czas edycji: 2012-03-14 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Wtajemniczenie
|
Super!
A na który się zdecydowałaś? Podlinkujesz? ![]() Dziewczyny, ze dwa dni temu zapisałam sobie jeden post do wrzucenia na pierwszą stronę i ciągle nie miałam czasu. Ostatnio Kotek w odpowiedzi na pytanie rinco nam znowu zbiorczo opisała przygotowanie krocza do porodu, więc wrzucam to, bo temat na pewno będzie dalej wracał jak bumerang ![]() Kotku, pozwolisz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1974 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32918509]
Ooooj a on taki przystojny był....[/QUOTE] jest on umiera tylko w filmie. co z Ania85 pisałaś do niej? |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 |
Zadomowienie
|
sprawozdanie z ostatnich zakupów na allegro
wmoichprogach sprzedawca na allegro sprawdzone getry 3/4 tylko dziwny krój mają ![]() leginsy z wiskozy jakoś mi nie pasują jakby prześwitują bluzeczka wiązana fajna chociaż troszkę z nią zachodu jak chce się dobrze obwiązac brzuszek ale za to nic się nie ciagnie |
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Zakorzenienie
|
jeszcze raz wszystkim dziewczyną dziękuję za gratki
![]() ![]() ![]() mąż się bawi meblami, ja gotuję zupkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32918800]Wiem, wiem
![]() Napisałam teraz, czekam na odpowiedź.[/QUOTE] No to czekamy... |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Zakorzenienie
|
to ja tu na biało piszę, żeby komuś nie zrobić tego co ja sobie, a Ty tak bez pardonu
![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- lasencje, da mi któraś przepis na kruche ciasto? nie mam pojęcia jak je zrobić ![]()
#1980 |
Konto usunięte
|
Anię_85 już wypuścili ze szpitala, skurcze opanowane - ale musi leżeć, bo jak wstaje, to znowu wracają. Później zajrzy do nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.