|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.3
Wy się tu śmiejcie ale mnie kiedyś zszokowała moja kuzynka, kobieta po 30 która urodziła dziecko, babeczka miastowa z kulturą (tak starsi ludzie mówią, zeby nie było
)Siedzimy sobie coś rozmawiamy a byłam ja, ta kuzynka, jej mąż i jeszcze z 2 osoby. W pewnym momencie postanowiła wyjść rozprostować nogi, i pewnym momencie na cało głos (a było lato): - Ale się ze mnie leje (ona) - Gorąco jest (jej mąż do niej) - nie, cieczkę mam (ona) O losie, żebyście widział minę jej męża
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś w autobusie byłam świadkiem rozmowy dwóch dziewczyn, obie wyglądały och i ach Nagle jedna z nich mówi :C*pka mnie swędzi' i to dosyć głośno. Może to ja jestem w tyle ale o takich rzeczach i w taki sposób mówić? |
|
|
|
|
#1893 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie srom kojarzy się z odbytem więc dziwnie bym się czuła używając tego określenia.
|
#1894 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie martw się, mecze ligowe, a szczególnie derbowe, nie będą grane na Stadionie Narodowym piąteczka!
dbam o porządek w szafie! Edytowane przez MilkyShake Czas edycji: 2012-03-13 o 14:11 |
|
|
|
|
#1895 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
|
|
#1896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie rozumie jak kobieta tak może mówić. Cytat:
|
||
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że można tak powiedzieć jeśli mówi się do dziecka (bo to takie dziecinne określenie), a nie do dorosłej osoby. Np powiedziałabyś do szefa (albo nawet do koleżanki), że musisz się zwolnić, bo dzidzia zachorowała? ![]() Ale to tylko moje zdanie, razi mnie to i już Ktoś się kiedyś czepiał słowa "did" - dla mnie oba te słowa są strasznie dziecinne ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2012-03-13 o 16:55 |
|
|
|
|
#1898 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
"Did" to słowotwórstwo wizażowe ![]() Nie lubię nieuzasadnionych zdrobnień, a nie zdrobnień w ogóle.
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście jeszcze od nikogo nie musiałam słuchać, że jego dzidzia to coś tam ![]() A mnie w sumie wkurzają zdrobnienia. Miałam kiedyś kolegę, który codziennie rano robił sobie kawusię, kupił sobie płaszczyk i glanki, a w pokoju miał mebelki Za każdym razem jak to słyszałam, to miałam mu ochotę powiedzieć, że prawdziwy facet pije kawę, nosi płaszcz i glany, a w pokoju ma meble, a nie mebelki, do jasnej cholery Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2012-03-13 o 17:09 |
|
|
|
|
#1900 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
![]() Ja tam w rozmowach z TŻ używam chyba najczęściej "cipka". ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Ja nie wiem, niektórych to chyba podnieca że wszyscy na nich patrzą i wszystko o nich wiedzą
|
|
#1901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) czy opowiadanie z przesadną głośnością swoim koleżankom o tym, że wreszcie pojawił się okres, a już się martwiła, że coś poszło nie tak (![]() ) były na porządku dziennym niestety, tak jak mówienie o swoich piersiach per cycki/cyce (tak, mnie to dziwi, szanuję swoje ciało i takie określenia są dla mnie bardzo nieprzyjemne) albo wulgarne żarty. Ale to w ogóle była specyficzna osoba. Kiedyś, jak jeszcze z nią w miarę rozmawiałam, wypytywała mnie w tramwaju, co tam już robiłam w łóżku z moim chłopakiem i czy mi się podobało. Żal mi nawet było skomentować
|
|
#1902 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się apropo wątku o komunikacji miejskiej. Matko jak mnie niezmiernie dziwi to publiczne okazywanie sobie uczuć przez pary. Jak widzę jakichś zakochanych w sobie, fajnych ludzi jak się całują/obejmują w parku np., ok nawet się uśmiechnę że ktoś jest taki szczęśliwy, aż się miło robi.
Ale sorry, dziś jak zobaczyłam na przystanku obok mojej uczelni parcię(ona i on na oko lat 16)-on siedzi, ona na nim powyginana okrakiem, wyglądają jakby mieli zaraz zacząć uprawiać seks, on ją trzyma za tyłek i oczywiście dossani do siebie pokazują całemu światu język, ślinę i wnętrze jamy ustnej. No to mi się robi niedobrze. |
|
|
|
#1904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
||
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
no dla nich to na pewno, mnie się za to zachciało celibatu na wieki
![]() dziwię się że ani na chwilę ich od siebie nie oderwały te chrząkające i sapiące nad uchem babcie, z którymi de facto się zgadzałam tylko mi się tak sapać nie chciało
|
|
|
|
#1906 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zreszta powiem wam, że raz niestety trochę źle na taki obrazek zareagowałam, a konkretnie mój żołądek A mianowicie będąc na w górach z znajomymi poprzedniego dnia poszalałyśmy z % (wiem wstyd, ale panieńskie ), po dojściu do siebie pojechałyśmy na szlaki małym busikiem, ogólnie ciasnota, duchota no i stałyśmy. Mi się strzeliła miejscówka przy parze. Całą drogę tak się całowali a dokładnie lizali że szok... No kurde nie wiedziałam gdzie oczy już podziać w pewnym momencie cała ta duchota dała znać o sobie do tego poprzedni wieczór się odezwał no i ta parka... tak mnie totalnie zmuliło na haftowanie ... ale jakie ich miny były chyba myśleli że to przez nich Cytat:
Taa bo uwierzę, że państwo nam nie przeszkadza, a spokojna przyszłość nas czeka ![]() http://demotywatory.pl/3671712/Czasem-mam-wrazenie http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 Edytowane przez katepew Czas edycji: 2012-03-13 o 20:46 |
||
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1908 |
|
Raczkowanie
|
Niezmiernie dziwią mnie reakcje ludzi którzy dowiadują się, że po ślubie zostałam przy swoim nazwisku. Niedowierzanie, zdziwienie a czasem nawet zniesmaczenie. No bo jak to tak?
Moje ulubione dotychczas to: 1. Kolega męża (spotkałam go zalatwiając coś w urzędzie i usłyszał jak mowię swoje nazwisko do okienka)- a ty zostawilaś sobie swoje nazwisko i nazywasz się teraz Ikśinska-Igrekowska, prawda? -Nie. Zostawiłam sobie swoje nazwisko i nazywam się Iksińska. Tylko Iksińska. -(zdziwiony) No ale nie możesz mieć tylko swojego nazwiska. -A dlaczego? -Bo po slubie jesteś. Po ślubie możesz się nazywać albo Igrekowska, albo Iksinska-Igrekowska. Nie możesz po ślubie zostać tylko przy panieńskim nazwisku. -Dlaczego!?! -Bo takie jest prawo w Polsce. Facet uwierzył mi dopiero jak kilka tygodni później pokazałam mu odpis z aktu ślubu. 2.Koleżanka: - O nie wymieniłaś jeszcze dowodu po ślubie! -Nie muszę wymieniać. Stan cywilny nie jest w dowód wpisany, a nazwisko mi zostało to samo. -Jak to, to samo? Nie przyjęłaś nazwiska męża po ślubie? -Nie. - (szok) I jego rodzice się zgodzili? Dobrze, że siedziałam jak to powiedziała... |
|
|
|
#1909 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra
|
|
|
|
|
#1911 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Padłabym, gdybym usłyszała coś takiego Ciekawe kiedy ludzie się w końcu nauczą, że kobieta nie musi zmieniać nazwiska oraz że to ona decyduje o swoim nazwisku, a nie mąż lub jego rodzice No i skąd w ogóle pomysł, że rodzice męża mają wpływ na nazwisko żony syna?
|
|
#1912 |
|
Szef ds. Wymianek
|
pewnie pokutuje jeszcze wiedza ze starego stanu prawnego, obecna zasada panuje od 1998 roku.
|
|
#1913 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeszcze lepsze jest zdziwienie ludzi, kiedy dowiadują się, że facet może przyjąć nazwisko żony
|
|
|
|
|
#1914 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;32917534]
Jeszcze lepsze jest zdziwienie ludzi, kiedy dowiadują się, że facet może przyjąć nazwisko żony [/QUOTE]W pracy spotykam się z wieloma... hmm, nazwijmy je "niespotykanymi" nazwiskami i dziwi mnie, że kobieta gotowa jest przyjąć po ślubie nawet najbardziej okropne nazwisko męża (chociaż ich panieńskie jest jak najbardziej normalne), zamiast zrobić odwrotnie. Nie wiem, może myśli, że facet pomyśli, że się go wstydzi, bo nie chce jego nazwiska? Ja bym w takiej sytuacji porozmawiała z TŻ'em, że nie chcę nosić takiego nazwiska, bo dla mnie jest np obraźliwe i zostaję przy swoim.
|
|
|
|
#1915 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Masakra.Pogrubione - |
|
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale nie dziwi mnie, że ktoś nie zmienia nazwiska, nosi oba, albo mąż przyjmuje nazwisko żony. To TYLKO nazwisko. Nie rozumiem tylko, dlaczego właśnie ludzie godzą się na noszenie nazwiska śmiesznego, obrażającego lub niosącego ze sobą dziwne skojarzenia. No ale to ich wybór, prawda?
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja mama, jadąc kiedyś autobusem, widziała taką oto parkę: on siedział, ona siedziała na jego kolanach. Ona miała głowę na jego ramieniu i wzrok wyrażający pełen relaks. Spowodowane to było pewnie tym, że chłopak miał rękę wsadzoną głęboko do spodni dziewczyny i tą ręką rytmicznie poruszał... |
|
|
|
|
#1918 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
I ja...
![]() Ten komentarz świadczy, że z tą dziewczyną jest coś nie tak.
|
#1919 |
|
Szef ds. Wymianek
|
swego czasu prowadzilam burzliwe rozmowy z kolegami, ktorzy rzucali sie, slyszac, ze chce do mojego nazwiska dolaczyc nazwisko meza, miast jak Bozia przykazala, przyjac nazwisko meza. argument, ktory slyszalam najczesciej, to czy "musze tak za wszelka cene podkreslac swoja niezaleznosc". btw, nie wiedzialam, ze jesli wchodze w zwiazek malzenski, trace niepodleglosc^^.
|
|
#1920 | |
|
BAN stały
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;32912361]Też nie zmieniłam nazwiska i dokładnie to samo usłyszałam. Jakby to miało jakiekolwiek znaczenie, o ludzie
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

)

Nagle jedna z nich mówi :C*pka mnie swędzi' i to dosyć głośno. 

Ja nie rozumie jak kobieta tak może mówić. 

) czy opowiadanie z przesadną głośnością swoim koleżankom o tym, że wreszcie pojawił się okres, a już się martwiła, że coś poszło nie tak (