Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 12:15   #691
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
a pisałas coś jeszcze o dentyście??do jakiego o gdzie chodzisz?? bo ja do pieniądza, bardzo fajny, albo lesisz-też super, może masz jeszcze fajnego??
Czarnecki, moj ulubiony, bardzo mily i.. daje mocne znieczulenie. Ja jestem wrecz uczulona na dentystow, bardzo sie boje On jako jedyny umie o mnie tak zadbac, ze nie ucieklam ani razu z fotela.
Po prostu boje sie chodzic gdzies, gdzie poczuje bol... A jestem taka panikara, ze krzyczalam, ze mnie boli, kiedy czarnecki mi pilowal zeba po leczeniu kanalowym (zlamal sie) i dawal wypelnienie.
On mogl mowic, ze nie boli. Ja swoje wiedzialam Nawet wolalam, ze chce znieczulenie, bo nie wytrzymam z bolu.

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:19   #692
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Jeszcze napisze, ze niedlugo zostane rekordzistka jesli chodzi o glupie sny.
Polowalam we snie na telefon Ferrari. Kosztowal pare milionow, a jedynym sposobem zeby go zdobyc byla kradziez.
Trzeba bylo cos zrobic zeby kamery wysiadly. Dzialal laser i jedzenie z zamrazarki. Zeby wylaczyc czujniki na zewnatrz, musialam znowu wyrzucac z torby mrozonki...
Wszystko dzialo sie w ciagu dnia, ale musialam robic to tak, zeby ochrona nie zauwazyla, ze uzywam mrozonek.
Pozniej dzialo sie tyle glupich rzeczy (ucieczka latajacym samochodem, przesiadka do innego, jazda w tunelu... i wiele innych)
Na cale szczescie TZ mnie obudzil telefonem
Ty i te Twoje sny zapisuj pomysły i możesz nakręcic niezły film mi się śniło dzisiaj, że opiekowałam się grupą-dużą grupą maleńkich kotków i się wkurzyłam bo dałam je na chwilę mojej siostrze i zgubiła jednego w pościeli....
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:23   #693
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Najbardziej lubi lata 90, mówi, że to były złote czasy rocka
Z zespoły Alice in Chains, Soundgarden, Audioslave, Pantera
Pearl Jam, Nirvana, Rage Against the Maschine, czasem Tool, Rammstein i pewnie jeszcze pełno innych, mogę go podpytać jak wieczorem wróci
Apropo Soundgarden to do dziś się denerwuje jak wspomina, że usłyszał, jak mówili w tv, ze Chris Cornell nagrał piosenkę z "samym Timbalandem" i wg niego to Timbaland może Chrisowi buty czyścić i cieszyć się, że on się zgodził z nim nagrać
Zgadzam sie. Chris jest swietnym wokalista (szczerze mowiac nie wiem do konca kim jest Timbaland, obilo mi sie o uszy ze ktos taki jest, ale nigdy nie uslyszalam, nie wlaczam mtv, nie lubie popu, nawet nie umiem zanucic piosenek lady gagi bo nie znam...) , Soundgarden... Cudowna muzyka, kiedys dziecko uspokajalam przy Black Hole Sun
Alice in Chains to zdecydowanie moj ulubiony zespol. Ale ja jestem ogromna fanka Layne'a. Nawet nie slucham ich utworow z nowym wokalista
Ogolnie lubie wszystko co wymienilas, zwlaszcza Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden. Moze Twoj maz lubi jeszcze Mad Season? Layne byl tam wokalista.

---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość
Ty i te Twoje sny zapisuj pomysły i możesz nakręcic niezły film mi się śniło dzisiaj, że opiekowałam się grupą-dużą grupą maleńkich kotków i się wkurzyłam bo dałam je na chwilę mojej siostrze i zgubiła jednego w pościeli....
Zgubila w poscieli a znalazla go pozniej?

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-14, 12:26   #694
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
aaa zapisałam się do szkoły rodzenia darmowej, w szpitalu w którym będę rodzić, kurs trwa od 3 kwietnia 2 razy w tygodniu przez 5 tygodni ale jestem happy, myślałam że będzie płatna a tu miłe zaskoczenie
fajnie, ze macie tam darmową szkołe

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
tez byłam zdziwiona. Bo zawsze w nocy nawet wstawał. i w ogole. A teraz...... brak słów. ZObaczymy czy wejdzie jutro z emna na te polowkowe. ktoregos dnia wspomnial ze skoro bedzie na plycie to w domu ogladnie bo jak sie wzruszy to se siary narobi. Wku.rwie sie porzadnie jak nie wejdzie i nawtykam mu jak cholera. Zadzwonie do tesciowej i jej na niego nagadam moze ona mu przetlumaczy. Bo juz mnie denerwuje naprawde. Tym bardziej ze on zawinił ja mam do niego zal bo mnie okłamał a ja klamstwa nieznosze. I on otym wiedział a itak wyszlo najaw. I chyba wiellce ma pretensje z emoze ja przesadzam majac go gdzies. mysli ze jak powie kocham cie to wszystko bedzie ok. Rano idzie cąłuje mnie w glowe mowi kocham cie i az niewroci sie nie odzywa. Nawet niespyta jak u lekarza widzac ze cierpiałam w nocy i całe popoludnie wczoraj i wieczor tez.
Nie bede sie do niego odzywała dalej. Ja niebed emu w dupe wchodziła.
nie denerwuj się kochana. Ciężka sytuacja, ale narazie Ty z malenstwem jestes najważniejsza...
Moze Twoj mąż nie moze odnalezc sie jeszcze w tej sytuacji....??
Prawda jest, ze faceci jak zrobią cos zle to mysla ze pozniej slowo kocham Cie załatwi wszystko, a tak nie jest przeciez!
Moj jak wie, ze zrobil cos zle i ja sie do niego nie odzywam, to przyjdzie, przeprosi i powie, ze nie chcial, tak nie myslal lub tym podobne... ale zauwazylam ze ost tez jest bardziej nerwowy, wiec pewnie ta nowa sytuacja tez ich troche stresuje i moze sobie z tym nie radzą??

Cytat:
Ja na genetycznym i w poprzedniej ciazy na polowkowym itd. bylam wlasnie w Feminie u doktor Wojtasiak. O niej teraz pisze
Nie wiem jak moj lekarz zdecyduje z polowkowym, czy sam zrobi w Profeminie, czy raczej mnie wysle do doktor Wojtasiak.
Ja chodze do Nowackiego i bardzo sobie chwale. Wystarczy poczytac opinie w internecie. Zloty facet
Zawsze oddzwania, gdyby nie mogl odebrac, mozna wyslac smsa i on od razu dzwoni z odpowiedzia. Widac, ze dba o pacjentke, kazda odprowadza do drzwi i osobiscie wola nastepna (najczesciej po imieniu), od razu pyta o samopoczucie, w moim przypadku tez o mlodsze dziecko.
To jest tak cudowny lekarz, ze nie chce sie od niego wychodzic
Wizyta trwa ok. 30min, w tym czasie mozna pytac o wszystko, zawsze dokladnie odpowiada. Ja juz na pewno nie pojde do innego lekarza
Poza tym jesli sa klopoty, on potrafi nawet kolo 21 przyjac pacjentke Nie dosc ze siedzi caly dzien, to jeszcze przyjmuje dodatkowo.

A gdyby tego bylo malo - to jedyny tak delikatny lekarz Jego badania praktycznie nie czujesz, robi to tak powoli i delikatnie... Nawet USG dopochwowe, wszystko powoli, starannie... Slyszalam o tym juz wczesniej, od innych osob, ale nie spodziewalam sie, ze moze byc AZ TAK delikatny.
Pierwszy raz spotkalam sie z takim lekarzem

Wiec gdybys kiedys byla w Lubinie i potrzebowala poradzic sie lekarza, np. jesli Twoj bedzie na urlopie, polecam Nowackiego, lepiej nie trafisz
super masz tego lekarza, zazdroszcze

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:31   #695
prince_polo
Zakorzenienie

Zrobiłam siku i tak mnie znowu zaczeło bolec i cała prawa strona podbrzusza ze niemoge sie wyprostowac ja nie wierze ze to od kregoslupa. Co ma kregoslup do sikania
Zreszta łupie mnei tam gdzie stukała w nerke a nie tu w zebrze

juz sama nie wiem, ale ledwo z łazienki doszłam

Cytat:
ok!!! tylko ostrzegam niekiedy za masaż rząda mocnego drapania pleców!

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
nie denerwuj się kochana. Ciężka sytuacja, ale narazie Ty z malenstwem jestes najważniejsza...
Moze Twoj mąż nie moze odnalezc sie jeszcze w tej sytuacji....??
Prawda jest, ze faceci jak zrobią cos zle to mysla ze pozniej slowo kocham Cie załatwi wszystko, a tak nie jest przeciez!
Moj jak wie, ze zrobil cos zle i ja sie do niego nie odzywam, to przyjdzie, przeprosi i powie, ze nie chcial, tak nie myslal lub tym podobne... ale zauwazylam ze ost tez jest bardziej nerwowy, wiec pewnie ta nowa sytuacja tez ich troche stresuje i moze sobie z tym nie radzą??
nie wiem. I jestem bezradna

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:33   #696
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Zgadzam sie. Chris jest swietnym wokalista (szczerze mowiac nie wiem do konca kim jest Timbaland, obilo mi sie o uszy ze ktos taki jest, ale nigdy nie uslyszalam, nie wlaczam mtv, nie lubie popu, nawet nie umiem zanucic piosenek lady gagi bo nie znam...) , Soundgarden... Cudowna muzyka, kiedys dziecko uspokajalam przy Black Hole Sun
Alice in Chains to zdecydowanie moj ulubiony zespol. Ale ja jestem ogromna fanka Layne'a. Nawet nie slucham ich utworow z nowym wokalista
Ogolnie lubie wszystko co wymienilas, zwlaszcza Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden. Moze Twoj maz lubi jeszcze Mad Season? Layne byl tam wokalista.
Timbaland to amerykański producent hip-hopowy i R&B, więc generalnie całkiem inna bajka
Spytam go wieczorem o Mad Season, bo teraz nie za bardzo mam jak
Twój synek też lubi takie ostre granie? Puszczasz mu te kawałki?
Mój mąż twierdzi, że od małego będzie edukował muzycznie nasze dziecko, żeby w przyszłości omijało szerokim łukiem gówna w stylu Justina Biebera
-------------------------
Prince strasznie mi przykro z powodu Twojej sytuacji, tych bóli i braku wsparcia, przytulam mocno
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence
I forget to sense I’m dying"

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-03-14 o 12:35
KarolinaPW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:38   #697
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
super

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-14, 12:39   #698
ewurka
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny ja witam się bez kawki, ale z herbatką czerwoną

Cytat:
Treść usunięta
WIELKIE za wizytę, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
wiecie co....mam coraz większą złość na swoją ginkę!! Kasuje 100zł za wizytę i jeszcze ja mam się upominać o badanie ?!!!
mama poleciła mi gina z innego miasta do którego ona chodziła niedawno i jej koleżanki z pracy chodzą.
15 tydzień a ona mi jeszcze do cypki nie zajrzała
Hmmm w sumie w Polsce to dziwne, może jej się zapytaj dlaczego tego nie robi, albo po prostu zmień lekarza, mnie tutaj nikt nigdzie nie zagląda

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Heej wstaam wykapalam sie pije kawke i uciekam na iasto takzemilego dnia
Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Witam z kawką

Znów w nocy nie spałam Jak próbuję zmienić we śnie pozycję to boli mnie całe podbrzusze, a jak leżę jakieś 30 minut w jednej pozycji to zaczynają mnie boleć plecy Matko jak mnie to wkur... W ogóle nie ma jak odpocząć, bo jak chodzę to oczywiście ciągnie mnie cały brzuch Na szczęście Mały robił w nocy fikołki, tak, że aż mi się brzuch ruszał, więc jestem o niego w miarę spokojna.
Coraz częściej się zastanawiam jak ja wytrzymałam te 5 miesięcy bólu i jak wytrzymam jeszcze 4
Bidulo ja chyba muszę kupić sobie poduche...bo już mi się niezbyt wygodnie śpi i tak to chyba już mamy, my kobiety, musimy się troszke nacierpieć, nastękać, ponarzekać zanim zobaczymy nasze maluszki, pamiętaj, że jest nas tu więcej, które też cierpią

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
aaa zapisałam się do szkoły rodzenia darmowej, w szpitalu w którym będę rodzić, kurs trwa od 3 kwietnia 2 razy w tygodniu przez 5 tygodni ale jestem happy, myślałam że będzie płatna a tu miłe zaskoczenie
Ale Ci fajnie, też bym chciała

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:42   #699
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
:

[/COLOR]

Zgubila w poscieli a znalazla go pozniej?
No właśnie nie!!! A taki słodki rudy był...

Cytat:
Treść usunięta
Super wieści! gratulacje!
Stary 2012-03-14, 12:42   #700
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja witam się bez kawki, ale z herbatką czerwoną
czerwona herbata w ciązy??? przeciez ona chyba na odchudzanie jest

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-14, 12:46   #701
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Timbaland to amerykański producent hip-hopowy i R&B, więc generalnie całkiem inna bajka
Spytam go wieczorem o Mad Season, bo teraz nie za bardzo mam jak
Twój synek też lubi takie ostre granie? Puszczasz mu te kawałki?
Mój mąż twierdzi, że od małego będzie edukował muzycznie nasze dziecko, żeby w przyszłości omijało szerokim łukiem gówna w stylu Justina Biebera
Tak, od malego mu puszczam tylko taka muzyke. Jeszcze jak byl w brzuchu przeszedl cale szkolenie, zaczynajac od Alice in Chains, pozniej brzmienia bardziej jak Metallica, az doszlismy nawet do Slipknot.
Ciezko w to uwierzyc, ale ja potrafie wlaczyc dosc glosno Slipknot, a maly zasypia. On bardzo lubi zasypiac przy muzyce. Juz jak byl malutki puszczalam mu najczesciej Mad Season "Long Gone Day" http://www.youtube.com/watch?v=SJKvE3tMIPs&ob=av2e
Super brzmienie, tyle fajnych dzwiekow, od razu przestawal plakac, ale najpierw musialam odpowiednio glosno wlaczyc zeby uslyszal przez placz I momentalnie cisza, az do konca piosenki. Kilka razy powtarzalam piosenke, do tego go tulilam i zasypial. Z czasem tak mi sie ta piosenka znudzila, ze nie moglam jej sluchac, ale dzialala najlepiej jesli chodzi o usypianie...
Bardzo szybko zaczal ruszac glowa w rytm muzyki, pozniej tanczyc Wiec cos w tym jest
a Ty czego sluchasz?

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
No właśnie nie!!! A taki słodki rudy był...
Ojej Biedny kotek, zagubiony w poscieli

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-14, 12:46   #702
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
super wiadomości
sluchanie bicia serca jest takie cudowne i uspokajające

Synek

Stary 2012-03-14, 12:47   #703
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
nieźle zakręcaona byłaś , ale to wszystko nerwy
najwazniejsze, ze serduszko silne

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:48   #704
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
super
ooolllccciiiaaa super ze macie bezpłatną szkołe,ja się przyznam że zastanawiam się czy nie zrezygnować,mamy z mężem znajomą położną która może do nas przyjść bo chodziło mi głównie o pielęgnacje maluszka a nie o ćwiczenia a ta moja szkoła stawia głównie na ćwiczenia,a porodówke mogę zobaczyć z moim doktorkiem sam mi to zaproponował wiec nie wiem jeszcze co zrobić
prince tak mi przykro że cierpisz z bólu a nikt nie potrafi Ci pomóc,
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 12:50   #705
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Super, gratulacje!

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-14, 12:56   #706
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
Te wizyty u lekarza gdzie mówi że przytyłam tylko kg działają tak motywująco właśnie, że też wsuwam potem chipsy albo inne smakołyki

A ja już dawno nie czułam nawet pukania w brzuszek... eee maleństwo mi się rozleniwiło...niskociśnie niowiec po mamusi
Stary 2012-03-14, 12:59   #707
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Tak, od malego mu puszczam tylko taka muzyke. Jeszcze jak byl w brzuchu przeszedl cale szkolenie, zaczynajac od Alice in Chains, pozniej brzmienia bardziej jak Metallica, az doszlismy nawet do Slipknot.
Ciezko w to uwierzyc, ale ja potrafie wlaczyc dosc glosno Slipknot, a maly zasypia. On bardzo lubi zasypiac przy muzyce. Juz jak byl malutki puszczalam mu najczesciej Mad Season "Long Gone Day" http://www.youtube.com/watch?v=SJKvE3tMIPs&ob=av2e
Super brzmienie, tyle fajnych dzwiekow, od razu przestawal plakac, ale najpierw musialam odpowiednio glosno wlaczyc zeby uslyszal przez placz I momentalnie cisza, az do konca piosenki. Kilka razy powtarzalam piosenke, do tego go tulilam i zasypial. Z czasem tak mi sie ta piosenka znudzila, ze nie moglam jej sluchac, ale dzialala najlepiej jesli chodzi o usypianie...
Bardzo szybko zaczal ruszac glowa w rytm muzyki, pozniej tanczyc Wiec cos w tym jest
a Ty czego sluchasz?
Fajnie, że tak szybko pokochał taką muzykę
Właśnie słucham sobie tego utworu, który zalinkowałaś- fajny
Ja trochę z innej bajki jestem. Moja pierwszą i największą miłością jest Depeche Mode,nieprzerwanie od podstawówki Późniejsze dokonania Vinca Clarka czyli jednego z założycieli DM też bardzo lubię- Erasure, Yazoo (fantasyczny wokal Alison Moyet)
Ogólnie brytyjski synthpop i new romantic z lat 80 czyli Ultravox, Talk Talk, Soft Cell, Visage, lubię The Cure, Tears for Fears, niektóre kawałki Gary Numana. Do tego wracam najczęściej

Kathrinnaaa
- ogromne gratulacje, super wieści!!!!
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Edytowane przez KarolinaPW
Czas edycji: 2012-03-14 o 13:01
Stary 2012-03-14, 13:00   #708
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co....mam coraz większą złość na swoją ginkę!! Kasuje 100zł za wizytę i jeszcze ja mam się upominać o badanie ?!!!
mama poleciła mi gina z innego miasta do którego ona chodziła niedawno i jej koleżanki z pracy chodzą.
15 tydzień a ona mi jeszcze do cypki nie zajrzała

mi lekarz co wizytę bada szyjkę...
Stary 2012-03-14, 13:01   #709
hanjah
Zakorzenienie

kathrinaaaaa gratuluję udanej wizyty
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:03   #710
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Fajnie, że tak szybko pokochał taką muzykę
Właśnie słucham sobie tego utworu, który zalinkowałaś- fajny
Ja trochę z innej bajki jestem. Moja pierwszą i największą miłością jest Depeche Mode,nieprzerwanie od podstawówki Późniejsze dokonania Vinca Clarka czyli jednego z założycieli DM też bardzo lubię- Erasure, Yazoo (fantasyczny wokal Alison Moyet)
Ogólnie brytyjski synthpop i new romantic z lat 80 czyli Ultravox, Talk Talk, Soft Cell, Visage, lubię The Cure, Tears for Fears, niektóre kawałki Gary Numana. Do tego wracam najczęściej
Faktycznie Ale fajnie sie dobraliscie Moj TZ w ogole nie ma gustu muzycznego moze sluchac wszystkiego. Co bym wlaczyla "fajne". Pojdzie do klubu, poslucha bardziej klubowej muzyki, wroci do domu, ja wlacze Slipknot, a on powie ze ok. Czasami mnie to irytuje, bo ja zyje muzyka, dzieci planuje zapisac na pianino, pozniej gitara/perkusja, on bardziej stoi za sportem (tez zaczyna mowic, gdzie malego zapisze, u mnie w miescie od 3 roku zycia przyjmuja na rozne zajecia - jezyki, sztuki walki, instrumenty. Ja mowie, ze od razu zapisujemy na instrumenty - nie, zaczniemy od sportu ). mamy jeszcze rok na decyzje

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-14, 13:05   #711
blueberry88
Zakorzenienie

kathrinaaaaa, superowo, że wszystko w porządku!
Prince, strasznie współczuję. Może boli i od kręgosłupa i nerka Heh, a tż ma u nas
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:12   #712
prince_polo
Zakorzenienie

aaaaaaaaaaaaa kupiłam dzis fluid. 2w1 z bazą. Z lirene w rosmanie babka mi poleciła mówi ze fajny jest. o taki
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...luid-baza.html

ciekawe jak sie sprawdzi

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-14, 13:17   #713
KarolinaPW
Zadomowienie

Cytat:
Faktycznie Ale fajnie sie dobraliscie Moj TZ w ogole nie ma gustu muzycznego moze sluchac wszystkiego. Co bym wlaczyla "fajne". Pojdzie do klubu, poslucha bardziej klubowej muzyki, wroci do domu, ja wlacze Slipknot, a on powie ze ok. Czasami mnie to irytuje, bo ja zyje muzyka, dzieci planuje zapisac na pianino, pozniej gitara/perkusja, on bardziej stoi za sportem (tez zaczyna mowic, gdzie malego zapisze, u mnie w miescie od 3 roku zycia przyjmuja na rozne zajecia - jezyki, sztuki walki, instrumenty. Ja mowie, ze od razu zapisujemy na instrumenty - nie, zaczniemy od sportu ). mamy jeszcze rok na decyzje
Ale jest jeden plus tego, że nie ma ukształtowanego gustu- nie narzuca Ci swojej muzyki. U nas są częste "tarcia" na tym polu, czego mamy słuchać jak jesteśmy razem. Jak idziemy do klubu z muzyką klubową widać, ze cierpi Najgorzej jak jedziemy w długą podróż, wtedy w jedną stronę słuchamy dajmy na to Pearl Jam a w drugą Erasure Greatest Hits. Na szczęście Depeszów też w miarę lubi, wiec przy tym nie narzeka.
Przypomniało mi się, że lubię tez Chemical Brothers, Prodigy, Apollo440

Możecie dzieciaczki zapisać i na muzykę i na zajęcia sportowe,a co im sie będzie bardziej podobało to sobie pociągną dalej
And you’re crying
When you’re by my side
There is no defence

Stary 2012-03-14, 13:17   #714
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
aaaaaaaaaaaaa kupiłam dzis fluid. 2w1 z bazą. Z lirene w rosmanie babka mi poleciła mówi ze fajny jest. o taki
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...luid-baza.html

ciekawe jak sie sprawdzi
nie używałam nigdy fluidu- ciekawa jestem.

ja mam nadzieję że jutro jakieś $ dostanę z okazji urodzin to sobie coś kupię puder mi się skończył i powoli wykańczam podkład firmy soraya - jakoś mi przyadł do gustu

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:19   #715
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
nie używałam nigdy fluidu- ciekawa jestem.

ja mam nadzieję że jutro jakieś $ dostanę z okazji urodzin to sobie coś kupię puder mi się skończył i powoli wykańczam podkład firmy soraya - jakoś mi przyadł do gustu
ja fluidu tez nigdy nie uzywałam. Tylko podkład i nic wiecej. nie miałam poblemow z cera wiec nie musialam niewiadomo ile na siebie nakladac. Ale ja mówiłam by mi poleciła jakis podklad to poleciła mi to. z bazą. Zobaczymy. jak patrzyłam na rece to taki leciutki jest myslakam zefluidy sa takie geste ciezkie a ten sie stapia ze skóa doslownie. Wiec mysle z emoz ebyc ok. Zobaczymy. Jakis pryszczy nie mam wielkich wiec moze sie sprawdzi

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-14, 13:19   #716
sas
Wtajemniczenie

czesc dziewczynki
ja znowu mialam przerabane spanie wsatalam po 5 , zjadlam sniadanie i probowalam zasnac jeszcze..udalo mi sie przed 10 masakra jakas jestem nie do zycia a chcialam sie troche pouczyc jak ja wstane na egz rano w sb
jeszcze tz mnie wkurzyl wczoraj, on wogole mi dziala na nerwy ostatnio oczywiscie ciagle mi podkresla, ze jak mala sie urodzi to on nie bedzie mogl schodzic wczesniej z pracy..ja to wiem, ze ma taka prace, e go nie ma po12-14h i pogodzilam sie z tym, ale jak wroce do pracy a zmiany mam dwie to musi wczesniej wieczorami wracac, zeby klasc mala spac itp. na co on: przeciez mama bedzie w domu?? noz kur*** a czyje to jest dziecko jego czy mamy?? wogole mnie wkurza swoimi gadkami- nie iwem czy to hormony czy co ehh i sie posprzeczalismy,a rano oczywiscie jakby nigdy nic ehh faceci
prince - kochana, przykro mi, ze sie tak meczysz mam nadzieje, ze lekarka ma racje i to tylko promieniowanie, a nie nerka...3maj sie dzielnie kochana i pij duzoo wody, a tz... to tylko facet... moj tez czasem zachowuje sie jak .... wogole jakbym w ciazy nie byla
mam nadzieje, ze sie opamieta i bedzie Twoim dawnym tz

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość

ale dużyyyyyy ! widać że ciążowy
hehe oj duzy dzięki

Cytat:
Napisane przez chmielinka Pokaż wiadomość
sas dostaniesz po dupsku masz śliczny brzuszek ciążowy i ja żadnego tłuszczu nie widzę a poza tym jakie Ty masz dziewczyno zgrabne nogi!!!!
dzięki kochana bij ile wlezie
Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Witajcie Dzieczyneczki
muszę się pochwalić, ze wczoraj moja Ninia tak mnie mocno obkopała, że jeszcze tak nie było, a to po śliweczce i gruszce...cudowne uczucie....co to będzie dalej, jak Ono tak szaleje od ana do północy hihi
idę dziś poszukać jakiegoś ładnego namiotu na moje cyce bo wszystko robi się za małe....

to ja właścicielka dziękuję bardzo!!!

wcale tego tłuszczyku nie widać...ja tam widzę piękny ciążowy brzusio i nawet zazdroszczę!! w sukienusi wygladasz bardzo ładnie-typowo ciążowo

dzięki
Cytat:
Witam z kawką

Znów w nocy nie spałam Jak próbuję zmienić we śnie pozycję to boli mnie całe podbrzusze, a jak leżę jakieś 30 minut w jednej pozycji to zaczynają mnie boleć plecy Matko jak mnie to wkur... W ogóle nie ma jak odpocząć, bo jak chodzę to oczywiście ciągnie mnie cały brzuch Na szczęście Mały robił w nocy fikołki, tak, że aż mi się brzuch ruszał, więc jestem o niego w miarę spokojna.
Coraz częściej się zastanawiam jak ja wytrzymałam te 5 miesięcy bólu i jak wytrzymam jeszcze 4

No a ja znam wiele przypadków kobiet, które brały luteinę do końca ciąży. I ja raczej też tak będę brać, bo miałam zabieg na macicy w październiku

Kochana każda z nas się martwi. To normalne Ale trzeba myśleć pozytywnie. Na pewno wszystko jest w porządku

Śliczny

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość

Sas szczerze??
uważam, ze jestes przewrazliwiona, masz bardzo ładny ciążowy brzuch. Nie przejmuj sie tak bardzo tą liczbą 12 kg, bo to nic strasznego, patrząc na Twoje zdjęcia
Bardzo ładnie wyglądasz, wg mnie lepiej tak niz jak Ania Rubik....
Ja przytyłam 5 kg.. i sobie mysle hmmm 5?? nigdy takiej wagi nie miałam, ale jak patrze w lustro wcale nie widze tych 5 kg, a brzuch przeciez musi nam rosnąc... takie uroki ciąży
wiec uważam kochana, ze powinnas sie cieszyc malenstwem a nie zamartwiac brzuchem, na to przyjdzie czas po ciązy

r
masz racje, dziekuje
Cytat:
Przede wszystkim masz śliczny, duży ciążowy brzuszek Ciążowy a nie tłuszczowy, więc kompleksom mówimy: precz
A co do sukienki... moim zdanie przysciasna jest, ale ja Ci to pisałam juz jak pokazałaś zdjęcie z allegro, że będzie mała na brzuszek Ponosisz po ciąży spokojnie

r
dzięki
Cytat:
Treść usunięta
Gratuluje wizyty
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:22   #717
Paula SHIN
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jest jeden plus tego, że nie ma ukształtowanego gustu- nie narzuca Ci swojej muzyki. U nas są częste "tarcia" na tym polu, czego mamy słuchać jak jesteśmy razem. Jak idziemy do klubu z muzyką klubową widać, ze cierpi Najgorzej jak jedziemy w długą podróż, wtedy w jedną stronę słuchamy dajmy na to Pearl Jam a w drugą Erasure Greatest Hits. Na szczęście Depeszów też w miarę lubi, wiec przy tym nie narzeka.
Przypomniało mi się, że lubię tez Chemical Brothers, Prodigy, Apollo440

Możecie dzieciaczki zapisać i na muzykę i na zajęcia sportowe,a co im sie będzie bardziej podobało to sobie pociągną dalej
Ale za to oboje sluchacie ciekawej muzyki Lepsze to niz Pearl Jam kontra hip hop... Ja baaaardzo nie lubie hip hopu, zwlaszcza polskiego. Gdzie tu jest muzyka

Kocham Prodigy
Chcialam dojechac na nich na Woodstocku, byliscie? Jak uslyszlaam od znajomych ile osob sie zjechalo to zrezygnowalam. Wolalam posiedziec w domu niz szukac wszedzie miejsca parkingowego...

Ciekawe co bedziecie dziecku wlaczac

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-03-14, 13:24   #718
prince_polo
Zakorzenienie

info od soleilki

Wyniki wyszły ok, w sobote wychodze do domu. Brzuch mi dalej twardnieje ale luteina na to pomaga. Wiec w domu tez bede musiała ją brac. No i zero chodzenia.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-03-14, 13:34   #719
anna99302
Zadomowienie

Cytat:
A może jedno i drugie?? Ja bym chciałą języki u moich dzieci. Z resztą jest to mus bo brat męża mieszka w USA i wypadałoby żeby dzieci się umiały z jego rodziną porozumiec. Ja sama chodziłam do szkoły muzycznej i mój maż tez i nie będziemy narzucac dzieciom instrumentów jak nie będa chciały...

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
info od soleilki

Wyniki wyszły ok, w sobote wychodze do domu. Brzuch mi dalej twardnieje ale luteina na to pomaga. Wiec w domu tez bede musiała ją brac. No i zero chodzenia.
Biedna. Kolejna mamusia, która będzie musiała leżec.

Wiecie co, ciężarne mamy naprawdę muszą tyyyyle przejśc żeby dzieciaczki przyszły na swiat...a później niektóre nastolatki powiedzą, że ich nienawidzą, że są głupie, etc.... bardzo to przykre
Stary 2012-03-14, 13:35   #720
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
A może jedno i drugie?? Ja bym chciałą języki u moich dzieci. Z resztą jest to mus bo brat męża mieszka w USA i wypadałoby żeby dzieci się umiały z jego rodziną porozumiec. Ja sama chodziłam do szkoły muzycznej i mój maż tez i nie będziemy narzucac dzieciom instrumentów jak nie będa chciały...
ja bym bardzo chciała aby nasze dziecko miało swoje zainteresowania. Jak sytuacja nam na to pozwoli to bardzo chcemy aby synek gdzies uczeszczał, na początku na bank beda to zajecia, ktore my zaproponujemy, sport czy cos innego, ale mam nadzieje, ze pozniej samo bedzie wiedzialo co go interesuje i na co chce chodzic.
Oby to nie byly jakies boksy czy cos, bo jako matka nie wiem czy to zniose choc podoba mi sie jak dzieciaki chodza na jakies sztuki walki, moj TZ chodzil, bo podobno jako dziecko/mlodziak musial gdzies skupiac swoja uwage, bo ciezko bylo go czyms zainteresowac no i mial nadmiar energii

Synek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości