|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Witam dziewczynki.
Ja dzisiaj siedzę w domu. Dostałam tydzień zwolnienia. Póki co Pani doktor nie przypisała antybiotyku, mam spróbować się wyleczyć łagodniejszymi środkami. Oby się udało... Nie chcę dziecka faszerować mocnymi lekami... ![]() Jestem bardzo osłabiona. [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32915555]bafi tymi nudlami knorowskimi zrobiłaś mi smaka na chinska zupke z vifona.Ale chyba nie zrobie tego potomstwu....[/QUOTE] Hehe, ja na początku ciąży pozwoliłam sobie 2 razy na tego typu zupkę. Tak mi się strasznie chciało. Teraz na szczęście już mnie nie ciągnie. W ogóle nie ciągnie mnie już to kupnego jedzenia, najlepsze domowe. Nie mam też już zachcianek żadnych. Trochę szkoda. Załączam fotkę z ostatniego usg. Dzidziuś tak ślicznie na nim wygląda |
|
|
|
#2342 | |
|
Wtajemniczenie
|
ja Ci mogę ukulać kluski i tak kulam często
Cytat:
|
|
|
#2343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój na szczęście nie widzi żadnych przeciwwskazań i pokazuje dokładnie dzieciaczka na każdej wizycie. Szkoda, że Tobie nie zrobiła. Czułabym się strasznie zawiedziona wizytą bez usg. |
|
|
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzidziol taaaki dzidziowaty już bsze jaki śliczny taki pyzuń
|
|
|
|
|
#2346 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny chcialabym Wam serdecznie polecić spodnie które kupilam (za rewelacyjna cene) na allegro, jeans jest cienki w sam raz na lato i jesień, lekko elastyczny. Ja jestem dosc szczupla tzn bylam jeszcze bardziej ale pol roku temu przybralam kilka kg teraz waze 53, i spodnie kupic fajne ciazowe o byl mi problem bo same workowate.
http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-je...205237647.html Ja zamówilam kierujac sie wymiarami XS i są idealne. Polecam Wam szczerze naprawde, moge Wam zrobić fotki dodatkwowe zebyscie sobie zobaczyły zdjecia tak "na żywo"
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#2347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ze swoimi wynikami poleciałam zaraz do endokrynologa z racji tego, że kilka lat temu miałam problemy z nadczynnością. i lekarz mnie uspokoił, że na początku ciąży tsh spada na łep na szyję i nic złego się nie dzieje. badanie mam powtórzyć w 15 tygodniu, kiedy hormony się trochę uspokoją. jeśli wtedy tsh będzie znacznie obniżone a ft3 i ft4 znacznie podwyższone to będę musiała brać leki do końca ciąży gdyż może to być bardzo niebezpieczne zarówno dla mnie jak i dla dziecka. z dwojga złego na początku ciąży lepsze jest niższe niż wyższe tsh. niedobór hormonów powoduje bowiem poronienia lub wady płodu. tyle co powiedział specjalista. ginekolog tylko to potwierdził. dla własnego spokoju powinnaś wykonać jeszcze badanie hormonów ft3 i ft4. gdy będą znacznie podwyższone lepiej udać się od razu do endokrynologa bo to on a nie ginekolog zadecyduje o ewentualnym wprowadzeniu leków. trochę się rozpisałam ale ten temat akurat mnie dotyczy więc trochę się doszkoliłam buziaki |
|
|
|
|
#2348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze to cisnienie i pododa....
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
|
#2349 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2350 |
|
Zadomowienie
|
moze faktycznie mi sie biodra rozchodza , ale to juz terez? czuje jak mnie kosci bola a dzisiaj ww nocy kazdy obrot byl swiadomy bo sie budzilam tak mnie bolalo prawe biodro.
jak ogladam zdjecia dziewczyn po ciazy co maja blogi modowe to pisza ze po ciazy im sie biodra rozeszly i nia maja na siebie dzinsow. tak wiec jak sie rozejda po porodzie to juz sie zejda.
|
#2352 |
|
Zadomowienie
|
a ja to bym mogla codziennie makaron spagetti z sosem pomidorowym wcinac. tez mam bardzie jzachcianki na zwykle jedzenie. a dzisiaj na obiad moj tz robi zapiekanke z ziemniakow z szynka i groszkiem.i do tego salata. pycha!
|
#2353 |
|
Raczkowanie
|
Agnus śliczny bobasek, taki okrąglutki, słodziak
![]() Enigmama dawaj foteczki portasków na żywo, bo dość fajnie wyglądają i jeszcze ta cena, żal by się było nie skusić, tylko że ja trochę większa jestem i o xs raczej mogę pomarzyć, ale widziałam że mają na innych aukcjach pozostałe rozmiary
|
|
|
|
#2354 |
|
Wtajemniczenie
|
witam was dziewczynki
![]() ![]() dzis na 15 mam wizyte wiec prosze o kciuki ![]() ![]() ogolnie jestem tak najedzona ze pekne chyba za chwile.. z Tz zamowilismy sobie jedzonko do domku ![]() Agnus21 sliczny bobas kurcze naprawde musialabym tez zaopatrzyc sie w spodnie bo nie mam w czym chodzic ![]()
|
|
|
|
#2355 |
|
Raczkowanie
|
Dziendoberek!
Bylam dzisiaj u fryzjera , bo juz tak mi sie znudzilo to zapuszczanie,ze wymieklam.. Poza tym, cos mi tu w biurze smierdzi Sofe nam wymienili i to chyba ona tak capi.. Fuj, fuj fuj!
|
|
|
|
#2356 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnus wracaj do sił kochana a dzidziolek jest boski nie mam pojęcia ale zjadłam sobie kanapeczkę z gulaszem angielskim i mi dobrze jest Cytat:
jeszcze troszeczkę musisz wytrzymać Cytat:
ale może faktycznie one się rozchodzić zaczynają ... hmmm Cytat:
trzymam kciuki za wizytę ![]() co dobrego jedliście ? mnie znowu dopada brak apetytu ![]()
|
|
#2357 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie od tygodnia wszystko śmierdzi kupą oraz kapusta kiszoną ....
|
|
|
|
#2358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A poza tym my tu nie będziemy żadne zapuszczone ciężarówki tylko seksi mamusie |
|
|
|
|
#2359 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2360 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajny bobas ![]() Cytat:
Podobno w Holandii robi się 2 do 3 przez całą ciążę. I ciążę prowadzi położna. W Wielkiej Brytanii chyba też dostęp do lekarza jest znacznie trudniejszy. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do zapachów to w pierwszej ciąży miałam tydzień, że w ogóle nie otwierałam lodówki. Od razu leciałam do łazienki. I na obiady jeździliśmy do mojej mamy bo ja nie byłam w stanie nic zrobić. |
|||||
|
|
|
#2361 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
![]() Agnus świetny dzidziolek Niegrzeczna ja trzymam za Ciebie dzisiaj Ty jutro za mnie ![]() Aga_ton tak sobie nazwałam "dietą Tamlin" to co wczoraj mi napisała żebym spróbowała czyli świeży ogórek, pomidor, rzodkiewkę i pasztet ach...wszystko mi pasuje. Do pomidora też nie podchodziłam, bo były takie pomarańczowe ble, a wczoraj jak zobaczyłam na kanapce męża takiego czerwoniutkiego, to sobie wszamałam i został
Edytowane przez m_moni Czas edycji: 2012-03-14 o 13:02 |
|
|
|
#2363 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec jakby co wymairami sie kieruj ![]() Cytat:
||
|
|
|
#2364 |
|
Zakorzenienie
|
Spioszka nie dawno zakupilsmy meble ratanowe do lazienki i tylko ja w domu mówie, że mi ten lakier niucha, a nikt inny nie czuje. Wystarczy, że są nie domknięte drzwi to ja już marudzę by je zamknąć.
Widziecie dziołszki ciężaruuffka zmienną jest - własnie wcinam biedronkowy zielony winogron
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-03-14 o 12:57 |
|
|
|
#2365 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, o lodowce juz nie wspomne!
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Nadrobiłam wszystko choc duzo bylo ale sie nie odniose niestety. Corcia mi sie bardzo rozchorowala i staram sie ja utrzymac w pozycji lezacej co dla dwulatki ciezka sprawa. ciagle po cos chodze przynosze jej. Teraz czekam az usnie a usnie ale na kanapie obok mnie. Wiec wszystko po cichutku bedzie trzeba robic. bylismnyt u lekarza i do tego areszt domowy naa 3 dni Niegrzeczna 3mamy kciuki. |
|
|
|
#2367 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
same syfiaste rzeczy w postaci frytek i nuggetsow;p i jakies tam warzywka ze sosikiem:P ale raz kiedys mozna co nie? dziekuje za kciuki Asiulka w takim razie duzo zdrowka dla Zuzi * biedna![]() Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-03-14 o 12:56 |
|
|
|
|
#2368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez z obiadami na początku miałam klocki, mąż gotował mi nie dało bleee ... o zjedzeniu tego mowy nie było, a pamiętam że raz ugotowałam mu zupę bez kosztowania jej zjadł i nawet nie marudził hmmm ciekawe nie ? hehe
|
|
#2369 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile razy już miałam w rękach telefon żeby zapisać się na strzyżenie, ale jakoś nie jestem pewna czy tego chcę Poza tym nie wiem gdzie chcę iść, ja jestem bardzo niestała w uczuciach jeśli chodzi o fryzjerów, nawet jeśli byłam bardzo zadowolona.
|
|
#2370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiuulka zdrówka dla maleńkiej, oby szybko wróciła do zdrówka Cytat:
proszę jakie odżywianko .... no ale raz na jakiś czas to ciężarnej wsio wolno nie ?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:19.

tylko kto mi je zrobi 
Witam nowe mamusie!!! Muszę dużo nadrobić, bo długo mnie tu nie było :/ Zmęczenie mnie dopadło, nic mi sie nie chce. I jeszcze okazało się że w moczu miałam cukier, a w krwi nie. Potem jak zrobiłam ponownie to nie było juz tego cukru, ale za to były bakterie - i grzybica gotowa
A skąd to się bierze, to nie mam pojęcia. Wy macie dobre tsh? Jutro idę do lekarza to zobaczymy co mi powie.

jejku ale mnie dzisiaj mdli ... a już z 4 tygodnie było spokoju 

no ale raz na jakiś czas to ciężarnej wsio wolno nie ?