|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Ostatnio któras mama pytała o stoliczki edukacyjne (przepraszam, nie apmiętam kto?). Domek dostał taki najzwyklejszy od chrzestnego pod choinkę http://allegro.pl/smiki-activity-tab...192393090.html.
I niby obojętnie jaki, bo to wszystko to samo, ale jednak ten ma takie ostre kanty na nogach i zawsze się boję, że Domek jak go przerzuca to dziabnie sobie w głowę, oko itd... Więc tego akurat nie polecam. |
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Lena dziś oficjalnie zaczęła wstawać
przymierza się do raczkowania, próbuje przejść tak kawałek ale szybko jej się nudzi i pełznie dalej
|
#3994 | ||
|
Rozeznanie
|
Igi
![]() Cytat:
Dzięki, anwet na niego nie trafiłam na allegro. Zdecydowałam się na ten co youyou pokazywała. Prezent na zająca mam z głowy![]() A Domek cuuudny Cytat:
za chwilę i polubi raczkować.Moja od kilku dni robiła tylko "dwa kroki" raczkiem, a od wczoraj śmiga jak szalona. O pełzaniu chyba już zapomniała! I dobrze, że dzieciaki wracają do zdrówka, teraz Ty się trzymaj, żebyś Cię nie rozłożyło!! A mamy cycusiowe jak to jest z tym karmieniem już tych 8miesięczniaków i starszych jak są takie? Naprawdę same się obsługują? Powiem Wam, że 2 mce jak nie karmię i nie mogę sobie wyobrazić jakby to było dzisiaj przy UU z małą nerola fajnie, że zawitałaś! Super, że Izunia ma się tak dobrze!! My po krótkim spacerku, jakoś tak wieje nieprzyjemnie. Ala dosypia we wiatrołapie a ja mam chwilkę dla siebie (czyt. wejść na wizaż) Ali jeszcze ząbek się nie przebił już jest tyci tyci od ukazania się, ale niestety nie jest tak łatwo, jak to było przy pierwszym. Wczoraj rozwijałam miarę krawiecką tak wstrząsając i Ala miała taki atak śmiechu, że musiałam tę czynność powtarzać ze 100razy. dzisiaj też robi furorę No i hitem jest zgrzewka 16rolek papieru toaletowego, to dzisiaj króluje w moim salonie
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-03-14 o 14:27 |
||
|
|
|
#3995 | |||||
|
Zakorzenienie
|
zdaję - bardzo fajna sprawa. Może nawet polubię prasowanie
a przynajmniej przestanę kląć... a że ja nienawidzę prasowania to taka recenzja powinna być pomocna Cytat:
![]() Cytat:
![]() to dobrze jak brokuł? Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to trzymam kciuki a Domek jest the best Adasiowi właśnie ostatnie szwy wypadły, nie wygląda to niby źle, ciekawe co lekarz za tydzień powie..
|
|
|
#3996 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
dla Tymka i współczuję migreny Marinko ..... burak??? hmmmm coś mi tu chyba przeginasz ..... hehehhee a może Tobie i TZ brakuje porządnego bara bara .... uśpij Igorka i do dzieła .... a i napisz mi na pw nr mieszkania bo zapomniałam---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- ![]() ![]() dla Igusia mój Żuczek śpi już 2 godziny .... kupiłam mu dziś huśtawkę taką http://allegro.pl/hustawka-hustawki-...193307026.html w przejściu w korytarzu mam takie haki i zawieszę ją ..... bo niestety taką dzidziusiową huśtawkę elektryczną mój TZ zepsuł .... a i kupiłam kilka sloików zup z hipp z rybą i z cielęciną bo promocja w tesco więc zaszalałam
|
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domek jest taki sprytny! Pięknie raczkuje, pięknie siada i pięknie wstaje ![]() A kable i telefony rządzą! U nas tak samo
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
nie obsługuje sie sama, jest leniuch i ledwo wyleży (karmie na lezaco) w jednym miejscu bo zwykle chce sie rzucic na cokolwiek co jej UU przypomina (np. skarpetke zwinieta, misia... mój stanik). wiec jak glodna to rzuca sie na okolice UU, szarpie za stanik, ale sama by nie wyszukala UU. ew jak lezy centralnie obok to wezmie
|
|
|
|
#3999 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
On w foteliku nie zje nic a nic, na kolanach też nie. I tylko ta metoda, że leży na brzuszku i wspiera się na rączkach działa ![]() A te szwy to nierozpuszczalene były, tak? Może i dobrze że wypadły? Bo na wyjmowaniu u lekarza by się stresował, a tak to się sam obsłużył
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie jedynaczką. A dzisiaj powiedziała TATA, mnie jak co dzień ma w d... Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-03-14 o 15:24 |
|
|
|
|
#4001 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
)a jeszcze jedną czy sa jakieś dzieci, chłopcy może bardziej którzy wcale nie ruszają się do muzyki, kurcze bo mój nie ma wcale takiego drygu nie wiem czy ma mnie to martwic, od malego wydaje mi się że opcował dużo z muzyką staram się a nic a nic nie ma drygu do tanca hmm ![]() Cytat:
![]() pogrubione tez ostatnio z oburzeniem od kogoś usłyszałam ech... ale nie dla mnie to, ja nie mam jakoś cierpliwości w nocy uciszać godzinami az uśnie bez niczego wodą, bo nie raz jest że tak żalosnie płacze a tylko dostanie mleczko i śpi do rana jak aniołek, myślę że dorosna i do nie jedzenia w swoim czasie, bo już prawie prawie coraz częsciej nam się zdarza ale jeszcze nie każdą noc ![]() Cytat:
gratulacje dla Lenki!!!
|
|||||
|
|
|
#4002 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Takie:
http://www.argos.co.uk/static/Produc...+HIGHCHAIR.htm Cytat:
![]() Cytat:
Szymon je już od ok. tygodnia ok. 22-23, a później dopiero ok. 6. Cytat:
Dzień dobry, Kurier przywiózł mi niedawno wózek, ale jestem zbyt tępa i nie umiem go złożyć Muszę poczekać na męża.
|
|
#4003 |
|
Raczkowanie
|
Natka ale Dominik fajny
![]() widzę że dzieciaczki to mają podobne zajęcia kable komorki piloty jak tylko się uda dorwać zrzucić z lawy pełna satysfakcja
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
alibany, sam się tak zupełnie nie obsłuży. Co prawda jak siedzi na kolanach to usiłuje za dekolt bluzki tak pociągnąć żeby się dobrać, ale na razie mu się nie udało
Cytat:
rozpuszczalne, właśnie same miały się pousuwać. Spryciarz z Tymka ![]() Za to Adaś dzisiaj wsuwał mięso, ziemniaka i brokuła - na którego strasznie się krzywił, mało tego - ostatnio ze smakiem zjadł łososia, który w pierwszym podejściu też się spotkał z obrzydzeniem
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-03-14 o 15:39 |
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
Alibany mój sam się tak dosłownie nie obsłuży, wiadomo jak głodny lub ewidentnie chce UU to przez bluzke potrafi cyca chwycić i próbować ssać ale nie wyciągnie sam, a w nocy jak śpimy bo mały śpi obok mnie to mam rozpiętą koszulkę i cyc na wierzchu więc sam chwyci i je kiedy chce i ile chce ja wtedy śpię
|
|
|
|
#4006 |
|
Zadomowienie
|
Jestem
Na razie ledwo się wyrabiam z czytaniem Was na bieżąco ![]() Byłam dziś z Patrykiem w przychodni, bo lekarka prosiła,żebyśmy przyszli, to nam powie, jak dalej rozszerzać dietę. Mały waży 7600g- w ciągu 4 tygodni przybrał jakieś 450g. Lekarka znowu trochę kręciła nosem Dla mnie jest ok - przecież on skończył już 7 miesięcy![]() Zabawki u nas najlepiej sprawdzają się te, które z założenia nie są zabawkami -wszelkie pudełka, buteleczki, gazety (tylko muszę pilnować, żeby nie zjadł) itp. Patryk, jak jest głodny, to zdarzyło się, że łapał cyca przez bluzkę Ale tak to zwykle otwiera buzię i czeka, aż mu sama podam![]() Sto lat dla Igora! Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-03-14 o 15:56 |
|
|
|
#4007 |
|
Raczkowanie
|
sto lat! sto lat! najlepszego dla Igorka
|
|
|
|
#4008 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Najlepszego dla Igorka
![]() Chyba mnie się nie udało wygrać nic, a szkoda. Jak pech to pech
Lenka i Lilianka 26.04.2011r. Miłosz 19.01.2014r. Edytowane przez bella7 Czas edycji: 2012-03-14 o 16:23 |
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ogolnie to u nas muza z rzadka, chyba ze liczyc bebenek i trabke artura
|
|
|
|
|
#4010 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski
![]() Igorku sto lat Brumku wczoraj wieczorem jak pisałam to juz wszyscy spali. Mama tez a ze ja pozno chodzę spać to siedzialam jeszcze i miałam czas na wizaz. A teraz Wlasnie mama mi farbuje włosy. Bedzie radykalna zmiana na brąz. Mam nadzieje ze mnie Tz z domu nie wygoni
|
|
|
|
#4011 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam!!!
Przede wszystkim dziękuję bardzo za słowa pocieszenia, jesteście kochane. No faktycznie się trochę nazbierało, praca, tarczyca i kręgosłup, ale jakoś się nie załamuję. Dominik mi daje dużo sił i zauważyłam, że odkąd się urodził to się mniej użalam nad sobą. Najważniejsze,że on jest zdrowy. jestem dobrej myśli, tarczycę unormuję, kręgosłup podleczę jakimiś rehabilitacjami, a z praca też jakoś się ułoży. Juro idę na rozmowę.. Cytat:
Cytat:
Cytat:
A jak Sarka leży na brzuszku to podnosi pupę tak jakby chciała raczkować, bo Dominiki tak robi i myslę, że ma słabsze raczki i mocne nóżki i dlatego mu nie wychodzi. Za to kula się jak szalony ![]() Od wczoraj robię z Dmokim taki ćwiczenia na wzmocnienie rączek, które kiedyś tu były wklejane, może będziesz zainteresowana: http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...aca_zycia.html Musimy być cierpliwe nadrabiam...
|
|
#4012 |
|
Zadomowienie
|
Brumek widzę, że znalazłaś sposób na karmienie Tymka
![]() ![]() Natka jaki Dominik mobilny Patik ciesz się, zanim Twoje dziecko jeszcze mało mobilne. Jeszcze zdąży wszystko nadrobić |
|
|
|
#4013 |
|
Wtajemniczenie
|
Narola super że jesteś, bardzo sie cieszę,że Izie leki pomagają,
a i doczytałam,że cieszysz się że przytyłas 2 kg. ja mam propozycję, chcesz przygarnąc parę kilo? to możemy sie dogadac, a i jeszcze dopłacę ![]() Natka Dominik, jest chudszy niz na zdjęciach, ale widac było,że na początku główką wywijał, super raczkuje, i takie pocieszne dziecko, u mnie tez piloty i telefony w ruch (oczywiście nie daję, bo zaraz zaślinipone), ale nie pasuje mi Twój głos do Ciebie , pierwszy raz Cię słyszę, ale jakoś nie pasuje, przepraszam![]() coś jeszcze miałam napisać, nie pamiętam jak sobie przypomnę to dopiszę aaa, brumek a jakie leki bierzesz? bo zwykłe przeciwbólowe pewnie nie pomagają, i tul e bo biedna jesteś, ale cos jeszcze mikałam napisać....nie pamiętam
|
|
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementy cioteczki
![]() Agadus głos aktualnie mam super grubawy ![]() ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-03-14 o 17:25 |
|
|
|
|
#4015 |
|
Zadomowienie
|
Aania Korczak nie mógł lepiej napisać tego apelu
![]() Brumek jak dzisiaj Twoja głowa? Cytuję za pewną książką z 1986 roku (już kiedyś z niej coś podawałąm ):"Jeśli po paru miesiącach dziecko dobrze wyglada i dobrze znosi podawane mu dożywianie, należy je odstawić od piersi (w 8 czy 9miesiącu). Robi się to w następujący sposób: nie wolno ani podawać dziecku piersi, ani pokarmu odciągać. Należy piersi, nieco uniesione, przebandażować dość mocno elastycznym bandażem, który zdejmuje się tylko raz dziennie (do mycia). Na okres kilku dni trzeba znacznie ograniczyć spożywanie płynów. Nie powinno ich być więcej niż 3/4 litra dziennie (wraz z zupą). Codziennie należy brać na przeczyszczenie stołową łyżkę soli gorzkiej lub jakikolwiek inny środek przeczyszczający. czasem dopiero lekarz musi przepisać środki hormonalne,które zahamują wydzielanie pokarmu." |
|
|
|
#4016 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja testowałam przedwczoraj - jedna kreska. ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Cytat:
|
|
#4017 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia i dziewczyny ja wiem że jeszcze będe wpominać z utęsknieniem czasy nie-mobilności mojego dziecka....
Na tą chwilę chciałabym żeby chociaż sama usiadła. ![]() Natka tak, Domek na filmie inaczej się prezentuje niż na fotkach. Nieźle zasuwa. A Twój głos hehe śmiesznie gruby zachrypnięty ![]() Była u mnie sąsiadka z 3mczną córką , ona płakała, a Sara się wzdrygała i ryk niesamowity...Dlaczego tak ma? Zauważyłam że ogólnie jest wrażliwa na bodźce itp. Na spacerze zmarzłam, nie wzięłam czapki i mi nawiało, głowa mnie boli okropnie z tyłu ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Natka jeszcze mam pytanie: czym czyścisz ten dywan widoczny na filmiku? mam o takim samym kolorze i fakturze, jest nieco sfatygowany i brudny...
|
#4019 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziad jeden!2. Grzej sie dzisiaj, herbatka z cytryną obowiązkowo ![]() 3. Daję go do czyszczenia, bo sama nie dam rady. Kiedys kupiłam Vanish do dywanów i nic nie zdziałalam, więc dałam sobie spokój Raz na 2-3 m-ce oddaję do czyszczenia.---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Ja jestem ciekawa, która pierwsza będzie znowu z brzuszkiem Domek ma guza na czole i śliwe pod okiem
|
||
|
|
|
#4020 |
|
Wtajemniczenie
|
Włosy zrobione. Całkiem niezle wyszło. Tz jeszcze w pracy. Pozniej fotkę zrobię i sie Wam pokaże
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

)

Teraz to i tak nie mozliwe bo czeka mnie obrona w czerwcu, budowa na głowie, ale za 1,5 roku jak już sie przeprowadzimy do domu to kto wie

już jest tyci tyci od ukazania się, ale niestety nie jest tak łatwo, jak to było przy pierwszym.
a przynajmniej przestanę kląć... a że ja nienawidzę prasowania to taka recenzja powinna być pomocna 

Od 13 głowa mnie boli tak, ze ledwo na oko patrzę. Wzięłam już 4 efferalgany i nic.
.... a i kupiłam kilka sloików zup z hipp z rybą i z cielęciną bo promocja w tesco więc zaszalałam

Dla mnie jest ok - przecież on skończył już 7 miesięcy