Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 13:59   #3991
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
W krzakach z workiem na głowie
Mam wszystkiego dosyć, nie śpię od 4 dni nic mi się nie chce
ach jakże Cię rozumiem

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dzień dobry Skarbi duze i małe

U nas wszystko dobrze
Izunia zasuwa po całym domu,włazi gdzie sie da a jak odkurzam to mnie goni.Jak upatrzy cos, fajnego ,coś czego zabraniam to ma przyspieszenie jak perszing.

Naczyniak sie zmniejsza

Nie próbuję nawet nadrobic.

Brumku
wszelki duch pana Boga chwali

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wiecie co, ja coraz częściej tak sobie myślę, że chciałabym drugie dziecko już teraz, nie za 3-4 lata Teraz to i tak nie mozliwe bo czeka mnie obrona w czerwcu, budowa na głowie, ale za 1,5 roku jak już sie przeprowadzimy do domu to kto wie Cos mi sie wydaje, że trochę pozmieniam swoje plany życiowe
zazdroszczę ja mam wręcz na odwrót chyba z braku snu odsuwam myśl o drugim dziecku nawet nie wiem czy chcę drugie
Stary 2012-03-14, 14:00   #3992
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Ostatnio któras mama pytała o stoliczki edukacyjne (przepraszam, nie apmiętam kto?). Domek dostał taki najzwyklejszy od chrzestnego pod choinkę http://allegro.pl/smiki-activity-tab...192393090.html.
I niby obojętnie jaki, bo to wszystko to samo, ale jednak ten ma takie ostre kanty na nogach i zawsze się boję, że Domek jak go przerzuca to dziabnie sobie w głowę, oko itd... Więc tego akurat nie polecam.
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:07   #3993
zanka205
Zakorzenienie

Lena dziś oficjalnie zaczęła wstawać pełzanie ma opanowane do perfekcji, na wojnie sprawdziłaby się jak mało kto
przymierza się do raczkowania, próbuje przejść tak kawałek ale szybko jej się nudzi i pełznie dalej

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:24   #3994
alibany
Rozeznanie

Igi

Cytat:
Ostatnio któras mama pytała o stoliczki edukacyjne (przepraszam, nie apmiętam kto?). Domek dostał taki najzwyklejszy od chrzestnego pod choinkę http://allegro.pl/smiki-activity-tab...192393090.html.
I niby obojętnie jaki, bo to wszystko to samo, ale jednak ten ma takie ostre kanty na nogach i zawsze się boję, że Domek jak go przerzuca to dziabnie sobie w głowę, oko itd... Więc tego akurat nie polecam.
Ja się pytałam Dzięki, anwet na niego nie trafiłam na allegro. Zdecydowałam się na ten co youyou pokazywała. Prezent na zająca mam z głowy
A Domek cuuudny Przystojniak.....

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Lena dziś oficjalnie zaczęła wstawać pełzanie ma opanowane do perfekcji, na wojnie sprawdziłaby się jak mało kto
przymierza się do raczkowania, próbuje przejść tak kawałek ale szybko jej się nudzi i pełznie dalej
za chwilę i polubi raczkować.
Moja od kilku dni robiła tylko "dwa kroki" raczkiem, a od wczoraj śmiga jak szalona. O pełzaniu chyba już zapomniała!
I dobrze, że dzieciaki wracają do zdrówka, teraz Ty się trzymaj, żebyś Cię nie rozłożyło!!

A mamy cycusiowe jak to jest z tym karmieniem już tych 8miesięczniaków i starszych jak są takie? Naprawdę same się obsługują? Powiem Wam, że 2 mce jak nie karmię i nie mogę sobie wyobrazić jakby to było dzisiaj przy UU z małą

nerola fajnie, że zawitałaś! Super, że Izunia ma się tak dobrze!!

My po krótkim spacerku, jakoś tak wieje nieprzyjemnie. Ala dosypia we wiatrołapie a ja mam chwilkę dla siebie (czyt. wejść na wizaż)
Ali jeszcze ząbek się nie przebił już jest tyci tyci od ukazania się, ale niestety nie jest tak łatwo, jak to było przy pierwszym.

Wczoraj rozwijałam miarę krawiecką tak wstrząsając i Ala miała taki atak śmiechu, że musiałam tę czynność powtarzać ze 100razy. dzisiaj też robi furorę No i hitem jest zgrzewka 16rolek papieru toaletowego, to dzisiaj króluje w moim salonie

Edytowane przez alibany
Czas edycji: 2012-03-14 o 14:27
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:30   #3995
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
zdaj relację po przetestowaniu.
zdaję - bardzo fajna sprawa. Może nawet polubię prasowanie a przynajmniej przestanę kląć... a że ja nienawidzę prasowania to taka recenzja powinna być pomocna
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Wyobraź sobie, że wczoraj już chciałam na all za winami patrzeć ale Tż mnie uświadomił, że tam nie ma alkoholi
wina są. W dziale delikatesy
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Aniu młodzież licealna wobez uczniów niepełnosprawnych.
Teorię już mam, ale ta matodologia... Nie wiem nic...
hm...jakby co to napisz na pw, może coś poradzimy
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziękuję, Aniu, przeszło koło 5 rano

to dobrze

jak brokuł?

Cytat:
Właśnie, czy jakieś dzieciaczki jezdzą juz w tych stałych fotelikach poza Szymkiem? Bo ja mam zamiar przelozyc Domka dopiero kwiecien-maj najwcześniej.
!
my przekładamy w weekend. Bo muszę pokrowiec przełożyć, fotelik mamy od kuzynki więc różowy pokrowiec to nie bardzo
Cytat:
Tymcio też "tańczy", szczególenie jak śpiewam. Wyglądamy wtedy jak duet artystyczny z mocnym upośledzeniem umysłowym

Cytat:
Wiecie co, ja coraz częściej tak sobie myślę, że chciałabym drugie dziecko już teraz, nie za 3-4 lata Teraz to i tak nie mozliwe bo czeka mnie obrona w czerwcu, budowa na głowie, ale za 1,5 roku jak już sie przeprowadzimy do domu to kto wie Cos mi sie wydaje, że trochę pozmieniam swoje plany życiowe

no to trzymam kciuki a Domek jest the best

Adasiowi właśnie ostatnie szwy wypadły, nie wygląda to niby źle, ciekawe co lekarz za tydzień powie..

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:07   #3996
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Padam na twarz

Cytat:
A ja mam chyba tę swoją migrenę Od 13 głowa mnie boli tak, ze ledwo na oko patrzę. Wzięłam już 4 efferalgany i nic.
Przedwczoraj było tak samo

Ale z dobrych wieści - odebrałam wyniki Tymcia i nie ma anemii, nie wróciła Hemoglobina i erytrocyty w środku normy. Strasznie się cieszę
dla Tymka i współczuję migreny

Marinko ..... burak??? hmmmm coś mi tu chyba przeginasz ..... hehehhee a może Tobie i TZ brakuje porządnego bara bara .... uśpij Igorka i do dzieła .... a i napisz mi na pw nr mieszkania bo zapomniałam

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Naczyniak sie zmniejsza

dla Igusia
za kolejny miesiąc

mój Żuczek śpi już 2 godziny .... kupiłam mu dziś huśtawkę taką http://allegro.pl/hustawka-hustawki-...193307026.html w przejściu w korytarzu mam takie haki i zawieszę ją ..... bo niestety taką dzidziusiową huśtawkę elektryczną mój TZ zepsuł .... a i kupiłam kilka sloików zup z hipp z rybą i z cielęciną bo promocja w tesco więc zaszalałam

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:14   #3997
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
A oto Domek, bo chyba jeszcze nie pokazywałam go "filmowego"
P.S
Z mojego głosu sie proszę nie śmiać! Chora jestem
http://www.youtube.com/watch?v=i_7uZ...ature=youtu.be
Ale fajnie się to ogląda
Domek jest taki sprytny!
Pięknie raczkuje, pięknie siada i pięknie wstaje

A kable i telefony rządzą! U nas tak samo
Stary 2012-03-14, 15:15   #3998
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

A mamy cycusiowe jak to jest z tym karmieniem już tych 8miesięczniaków i starszych jak są takie? Naprawdę same się obsługują? Powiem Wam, że 2 mce jak nie karmię i nie mogę sobie wyobrazić jakby to było dzisiaj przy UU z małą
nie obsługuje sie sama, jest leniuch i ledwo wyleży (karmie na lezaco) w jednym miejscu bo zwykle chce sie rzucic na cokolwiek co jej UU przypomina (np. skarpetke zwinieta, misia... mój stanik). wiec jak glodna to rzuca sie na okolice UU, szarpie za stanik, ale sama by nie wyszukala UU. ew jak lezy centralnie obok to wezmie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:18   #3999
brumek
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

jak brokuł?

Adasiowi właśnie ostatnie szwy wypadły, nie wygląda to niby źle, ciekawe co lekarz za tydzień powie..
A wiesz, że nieźle Tylko jest mały problem On w foteliku nie zje nic a nic, na kolanach też nie. I tylko ta metoda, że leży na brzuszku i wspiera się na rączkach działa

A te szwy to nierozpuszczalene były, tak? Może i dobrze że wypadły? Bo na wyjmowaniu u lekarza by się stresował, a tak to się sam obsłużył
Stary 2012-03-14, 15:22   #4000
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

zazdroszczę ja mam wręcz na odwrót chyba z braku snu odsuwam myśl o drugim dziecku nawet nie wiem czy chcę drugie
Podpisuje sie pod tym, poza tym drugie nie jest mi chyba dane, bo Ala pierwsze słowo jakie powiedziała to BABA. A jak to Monia napisała,
będzie jedynaczką.

A dzisiaj powiedziała TATA, mnie jak co dzień ma w d...

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2012-03-14 o 15:24
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:26   #4001
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
ja też mam cel 65, ale jak to osiągnę, to pewnie i nizej pójdzie
najbardziej mnie wkurza wahanie się wagi- różnice są nawet o 2 kilo
mnie też denerwują wahania wagi, kurcze a nie karmię 2 tygodnie UU i waga +1,5, musze się pilnować

Cytat:
eveewe za spadek wagi.
Ale ja Ci zazdroszczę! dlaczego ja nie mam tyle siły?
Nie potrafię zacząć, wiem że później bym sobie poradziła. Ale niektóre rzeczy są takie pyszne
eh tez tak mam

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Wy tak o mowieniu waszych dzieci piszecie A Szymon malo gada. Rozumie duzo, slyszy tez. Jak powiem lampa to sie patrzy na lampe ale tyle.
mój to chyba jeszcze nawet lampa nie rozumie, a podobni wiekowo kapuje 'brawo' próbuje 'papa' i jakoś nie gada za wylewnie (oby nie mial tego po tatusiu)

a jeszcze jedną czy sa jakieś dzieci, chłopcy może bardziej którzy wcale nie ruszają się do muzyki, kurcze bo mój nie ma wcale takiego drygu nie wiem czy ma mnie to martwic, od malego wydaje mi się że opcował dużo z muzyką staram się a nic a nic nie ma drygu do tanca hmm

Cytat:
Dziewczyny dwa szybkie pytania, Szymek nos pampki numer 3 ale wiecej sika i nie wytrzymuja, mam go przerzucic na 4??
Jak czesto jedza wasze dzieci w nocy?? Bo szymek o 20-1-3-5 wcina mleko ale jest glodny wiec mu daje i kuzyn mnie opieprzyl, ze nie powinnam juz mu dawac, ze najwyzej wode, pare dni pokrzyczy i tyle. No ale nie mam sumienia go glodzic.

I jeszcze w carrfourze fajny jezdzik jest za 34 zeta oraz mega box pampersow za 85 zeta.
przejdz na 4
pogrubione tez ostatnio z oburzeniem od kogoś usłyszałam ech...
ale nie dla mnie to, ja nie mam jakoś cierpliwości w nocy uciszać godzinami az uśnie bez niczego wodą, bo nie raz jest że tak żalosnie płacze a tylko dostanie mleczko i śpi do rana jak aniołek, myślę że dorosna i do nie jedzenia w swoim czasie, bo już prawie prawie coraz częsciej nam się zdarza ale jeszcze nie każdą noc

Cytat:
gratulacje dla Lenki!!!
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:30   #4002
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
pochwal sie jakie?
Takie:
http://www.argos.co.uk/static/Produc...+HIGHCHAIR.htm

Cytat:
Dziewczyny napiszcie mi co dajecie dzieciaczkom na śniadanie
Chodzi mi o godzinę tako koło 8-9 .
Kaszki? Mleczko?
Ok. 6 mleczko, a ok. 9 kaszka

Cytat:
Dziewczyny dwa szybkie pytania, Szymek nos pampki numer 3 ale wiecej sika i nie wytrzymuja, mam go przerzucic na 4??
Jak czesto jedza wasze dzieci w nocy?? Bo szymek o 20-1-3-5 wcina mleko ale jest glodny wiec mu daje i kuzyn mnie opieprzyl, ze nie powinnam juz mu dawac, ze najwyzej wode, pare dni pokrzyczy i tyle. No ale nie mam sumienia go glodzic.
Przeszłabym na 4.
Szymon je już od ok. tygodnia ok. 22-23, a później dopiero ok. 6.

Cytat:
A oto Domek, bo chyba jeszcze nie pokazywałam go "filmowego"
P.S
Z mojego głosu sie proszę nie śmiać! Chora jestem
http://www.youtube.com/watch?v=i_7uZ...ature=youtu.be

Dzień dobry,

Kurier przywiózł mi niedawno wózek, ale jestem zbyt tępa i nie umiem go złożyć Muszę poczekać na męża.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:33   #4003
adrji
Raczkowanie

Natka ale Dominik fajny niezłą miał impreze
widzę że dzieciaczki to mają podobne zajęcia kable komorki piloty jak tylko się uda dorwać zrzucić z lawy pełna satysfakcja
Stary 2012-03-14, 15:37   #4004
aania_20
Zakorzenienie

alibany, sam się tak zupełnie nie obsłuży. Co prawda jak siedzi na kolanach to usiłuje za dekolt bluzki tak pociągnąć żeby się dobrać, ale na razie mu się nie udało

Cytat:

A wiesz, że nieźle Tylko jest mały problem On w foteliku nie zje nic a nic, na kolanach też nie. I tylko ta metoda, że leży na brzuszku i wspiera się na rączkach działa

A te szwy to nierozpuszczalene były, tak? Może i dobrze że wypadły? Bo na wyjmowaniu u lekarza by się stresował, a tak to się sam obsłużył

rozpuszczalne, właśnie same miały się pousuwać.

Spryciarz z Tymka
Za to Adaś dzisiaj wsuwał mięso, ziemniaka i brokuła - na którego strasznie się krzywił, mało tego - ostatnio ze smakiem zjadł łososia, który w pierwszym podejściu też się spotkał z obrzydzeniem

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-03-14 o 15:39
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:44   #4005
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Alibany mój sam się tak dosłownie nie obsłuży, wiadomo jak głodny lub ewidentnie chce UU to przez bluzke potrafi cyca chwycić i próbować ssać ale nie wyciągnie sam, a w nocy jak śpimy bo mały śpi obok mnie to mam rozpiętą koszulkę i cyc na wierzchu więc sam chwyci i je kiedy chce i ile chce ja wtedy śpię

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:54   #4006
mamad1
Zadomowienie

Jestem
Na razie ledwo się wyrabiam z czytaniem Was na bieżąco
Byłam dziś z Patrykiem w przychodni, bo lekarka prosiła,żebyśmy przyszli, to nam powie, jak dalej rozszerzać dietę.
Mały waży 7600g- w ciągu 4 tygodni przybrał jakieś 450g. Lekarka znowu trochę kręciła nosem Dla mnie jest ok - przecież on skończył już 7 miesięcy

Zabawki u nas najlepiej sprawdzają się te, które z założenia nie są zabawkami -wszelkie pudełka, buteleczki, gazety (tylko muszę pilnować, żeby nie zjadł) itp.

Patryk, jak jest głodny, to zdarzyło się, że łapał cyca przez bluzkę Ale tak to zwykle otwiera buzię i czeka, aż mu sama podam

Sto lat dla Igora!

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2012-03-14 o 15:56
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 16:03   #4007
adrji
Raczkowanie

sto lat! sto lat! najlepszego dla Igorka
Stary 2012-03-14, 16:08   #4008
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Hej! Najlepszego dla Igorka

Chyba mnie się nie udało wygrać nic, a szkoda. Jak pech to pech

Edytowane przez bella7
Czas edycji: 2012-03-14 o 16:23
bella7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 16:17   #4009
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

a jeszcze jedną czy sa jakieś dzieci, chłopcy może bardziej którzy wcale nie ruszają się do muzyki, kurcze bo mój nie ma wcale takiego drygu nie wiem czy ma mnie to martwic, od malego wydaje mi się że opcował dużo z muzyką staram się a nic a nic nie ma drygu do tanca hmm
moje nie kuma muzyki, na moj spiew reaguje smiechem a ogolnie to u nas muza z rzadka, chyba ze liczyc bebenek i trabke artura

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 16:20   #4010
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Hej mamuski

Igorku sto lat

Brumku wczoraj wieczorem jak pisałam to juz wszyscy spali. Mama tez a ze ja pozno chodzę spać to siedzialam jeszcze i miałam czas na wizaz.

A teraz Wlasnie mama mi farbuje włosy. Bedzie radykalna zmiana na brąz. Mam nadzieje ze mnie Tz z domu nie wygoni
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 16:42   #4011
madzia1k1
Raczkowanie

Witam!!!

Przede wszystkim dziękuję bardzo za słowa pocieszenia, jesteście kochane. No faktycznie się trochę nazbierało, praca, tarczyca i kręgosłup, ale jakoś się nie załamuję. Dominik mi daje dużo sił i zauważyłam, że odkąd się urodził to się mniej użalam nad sobą. Najważniejsze,że on jest zdrowy.
jestem dobrej myśli, tarczycę unormuję, kręgosłup podleczę jakimiś rehabilitacjami, a z praca też jakoś się ułoży. Juro idę na rozmowę..

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Chyba pojade z malym na pogotowie.

Nie moge mu zbic gorączki. jak po południowej drzemce dostał gorączke to tak do tej pory walcze.
O 16.30 ibym 2,5 ml, praktycznie zerowa realkcja na lek
za niecale 2 godziny doastal czopek paracentamolu. po 4 minutach zrobil kupe.
Mierze temperature po 20 minutach - 39,2.
Dlugo sie nie zastanawiając bach malego do wanny.
spadlo do 38.
Dzwonie po lekarkach, jak to wygląda z tym czopkiem, czy mam podac czy nie moge bo moze juz sie spora czesc wchlonela. nikt nie odbiera.
mierze znów, temperatura rosnie. 38,5.
Daje syrop ibum.
Teraz jest 40 minut od podania, maly zasnąl, ide zmierzyc, moze cos spadlo.

-
no. 38,7, rośnie.
Oj ciężką noc mieliście

Cytat:

Dziewczyny napiszcie mi co dajecie dzieciaczkom na śniadanie
Chodzi mi o godzinę tako koło 8-9 .
Kaszki? Mleczko?
Od jakiegoś miesiąca Dominik o 8-8:30 je kaszkę, czasami samą czasami z owocami.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Cześć.

Martwię się o Sarę. Ona nadal nie siedzi. Nawet posadzona zaraz się przewraca, o raczkowaniu nie ma mowy czy pełzaniu....
Jak widzę że Wasze dzieci już stoją to mi żal d*upę ściska.
Patik nie martw sie proszę Dominik też nie siedzi ani nie raczkuje, nawet nie podciąga się za szczebelki. ja tez zazdroszczę czasami jak tak czytam o umiejetnościach dzieci w podobnym wieku co Dominik, ale staram sie nie przejmować, i cierpliwie czekać. Dzisiaj nawet byliśmy u pediatry, bo mieliśmy pokazać opinie od kardiologa związaną ze szmerami(wszystko ok) i się pytałam czy nie powinien już siedzieć i powiedziała, że nie wszystkie dzieci podręcznikowo siadają czy raczkują, nie mam się przejmować i poczekamy miesiąc i jak wtedy nie będzie siedział to będziemy obserwować.
A jak Sarka leży na brzuszku to podnosi pupę tak jakby chciała raczkować, bo Dominiki tak robi i myslę, że ma słabsze raczki i mocne nóżki i dlatego mu nie wychodzi.
Za to kula się jak szalony
Od wczoraj robię z Dmokim taki ćwiczenia na wzmocnienie rączek, które kiedyś tu były wklejane, może będziesz zainteresowana:
http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...aca_zycia.html

Musimy być cierpliwe

nadrabiam...

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:05   #4012
mamad1
Zadomowienie

Brumek widzę, że znalazłaś sposób na karmienie Tymka

Natka jaki Dominik mobilny Ja też, pomimo że Patryk trochę wymagający, chciałabym mieć drugie dziecko (wczoraj nawet zakupiłąm test ciążowy, bo jakoś dziwnie ostatnio się czuję). Choć z drugiej strony sobie tego nie wyobrażam...

Patik ciesz się, zanim Twoje dziecko jeszcze mało mobilne. Jeszcze zdąży wszystko nadrobić
Stary 2012-03-14, 17:10   #4013
agadus
Wtajemniczenie

Narola super że jesteś, bardzo sie cieszę,że Izie leki pomagają,
a i doczytałam,że cieszysz się że przytyłas 2 kg. ja mam propozycję, chcesz przygarnąc parę kilo? to możemy sie dogadac, a i jeszcze dopłacę

Natka Dominik, jest chudszy niz na zdjęciach, ale widac było,że na początku główką wywijał, super raczkuje, i takie pocieszne dziecko, u mnie tez piloty i telefony w ruch (oczywiście nie daję, bo zaraz zaślinipone), ale nie pasuje mi Twój głos do Ciebie, pierwszy raz Cię słyszę, ale jakoś nie pasuje, przepraszam

coś jeszcze miałam napisać, nie pamiętam jak sobie przypomnę to dopiszę

aaa, brumek a jakie leki bierzesz? bo zwykłe przeciwbólowe pewnie nie pomagają, i tul e bo biedna jesteś, , moja mama czasami ma migrene, i to taki ból, ąz człowiekowi nie dobrze, i tak boli 3 dni

ale cos jeszcze mikałam napisać....nie pamiętam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:23   #4014
Natka_
Zakorzenienie

Dziękujemy za komplementy cioteczki

Agadus głos aktualnie mam super grubawy Wina chorego gardła

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
A teraz Wlasnie mama mi farbuje włosy. Bedzie radykalna zmiana na brąz. Mam nadzieje ze mnie Tz z domu nie wygoni
Oczywiście chcemy zobaczyć new image

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2012-03-14 o 17:25
Stary 2012-03-14, 17:24   #4015
mamad1
Zadomowienie

Aania Korczak nie mógł lepiej napisać tego apelu

Brumek jak dzisiaj Twoja głowa?

C
ytuję za pewną książką z 1986 roku (już kiedyś z niej coś podawałąm):
"Jeśli po paru miesiącach dziecko dobrze wyglada i dobrze znosi podawane mu dożywianie, należy je odstawić od piersi (w 8 czy 9miesiącu). Robi się to w następujący sposób: nie wolno ani podawać dziecku piersi, ani pokarmu odciągać. Należy piersi, nieco uniesione, przebandażować dość mocno elastycznym bandażem, który zdejmuje się tylko raz dziennie (do mycia). Na okres kilku dni trzeba znacznie ograniczyć spożywanie płynów. Nie powinno ich być więcej niż 3/4 litra dziennie (wraz z zupą). Codziennie należy brać na przeczyszczenie stołową łyżkę soli gorzkiej lub jakikolwiek inny środek przeczyszczający. czasem dopiero lekarz musi przepisać środki hormonalne,które zahamują wydzielanie pokarmu."
Stary 2012-03-14, 17:32   #4016
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Brumek widzę, że znalazłaś sposób na karmienie Tymka

Natka jaki Dominik mobilny Ja też, pomimo że Patryk trochę wymagający, chciałabym mieć drugie dziecko (wczoraj nawet zakupiłąm test ciążowy, bo jakoś dziwnie ostatnio się czuję). Choć z drugiej strony sobie tego nie wyobrażam...

Patik ciesz się, zanim Twoje dziecko jeszcze mało mobilne. Jeszcze zdąży wszystko nadrobić
Z niecierpliwością czekam na wynik
Ja testowałam przedwczoraj - jedna kreska.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:

C
ytuję za pewną książką z 1986 roku (już kiedyś z niej coś podawałąm):
"Jeśli po paru miesiącach dziecko dobrze wyglada i dobrze znosi podawane mu dożywianie, należy je odstawić od piersi (w 8 czy 9miesiącu). Robi się to w następujący sposób: nie wolno ani podawać dziecku piersi, ani pokarmu odciągać. Należy piersi, nieco uniesione, przebandażować dość mocno elastycznym bandażem, który zdejmuje się tylko raz dziennie (do mycia). Na okres kilku dni trzeba znacznie ograniczyć spożywanie płynów. Nie powinno ich być więcej niż 3/4 litra dziennie (wraz z zupą). Codziennie należy brać na przeczyszczenie stołową łyżkę soli gorzkiej lub jakikolwiek inny środek przeczyszczający. czasem dopiero lekarz musi przepisać środki hormonalne,które zahamują wydzielanie pokarmu."

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:32   #4017
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Z niecierpliwością czekam na wynik
Ja testowałam przedwczoraj - jedna kreska.
Ja też wczoraj testowałam To samo, co u Ciebie
Stary 2012-03-14, 17:44   #4018
patik87
Zakorzenienie

Madzia i dziewczyny ja wiem że jeszcze będe wpominać z utęsknieniem czasy nie-mobilności mojego dziecka....
Na tą chwilę chciałabym żeby chociaż sama usiadła.

Natka tak, Domek na filmie inaczej się prezentuje niż na fotkach. Nieźle zasuwa. A Twój głos hehe śmiesznie gruby zachrypnięty

Była u mnie sąsiadka z 3mczną córką , ona płakała, a Sara się wzdrygała i ryk niesamowity...Dlaczego tak ma? Zauważyłam że ogólnie jest wrażliwa na bodźce itp.

Na spacerze zmarzłam, nie wzięłam czapki i mi nawiało, głowa mnie boli okropnie z tyłu

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Ja też wczoraj testowałam To samo, co u Ciebie

dobre jesteście. Pucują się dopiero po fakcie.Wcześniej cicho sza

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Natka jeszcze mam pytanie: czym czyścisz ten dywan widoczny na filmiku? mam o takim samym kolorze i fakturze, jest nieco sfatygowany i brudny...
Stary 2012-03-14, 18:06   #4019
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Cytuję za pewną książką z 1986 roku (już kiedyś z niej coś podawałąm):

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
1.Natka tak, Domek na filmie inaczej się prezentuje niż na fotkach. Nieźle zasuwa. A Twój głos hehe śmiesznie gruby zachrypnięty

2.Na spacerze zmarzłam, nie wzięłam czapki i mi nawiało, głowa mnie boli okropnie z tyłu

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

dobre jesteście. Pucują się dopiero po fakcie.Wcześniej cicho sza

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

3.Natka jeszcze mam pytanie: czym czyścisz ten dywan widoczny na filmiku? mam o takim samym kolorze i fakturze, jest nieco sfatygowany i brudny...
1. Mąż się od dwóch dni ze mnie nabija. Jak dzisiaj dzwonił, odebrałam a on "o przepraszam pana, pomyliłem numery" dziad jeden!
2. Grzej sie dzisiaj, herbatka z cytryną obowiązkowo
3. Daję go do czyszczenia, bo sama nie dam rady. Kiedys kupiłam Vanish do dywanów i nic nie zdziałalam, więc dałam sobie spokój Raz na 2-3 m-ce oddaję do czyszczenia.

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Ja jestem ciekawa, która pierwsza będzie znowu z brzuszkiem

Domek ma guza na czole i śliwe pod okiem
Stary 2012-03-14, 18:40   #4020
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Włosy zrobione. Całkiem niezle wyszło. Tz jeszcze w pracy. Pozniej fotkę zrobię i sie Wam pokaże
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości