|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
monia
|
|
|
|
#4982 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
|
|
|
|
|
#4983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak widziałam co wyszło z jednym, drugi, trzecim to już powiedziałam, że to pierdziele...wszystko w koszu wylądowało. a no głupie głupie a co najlepsze wczoraj chciał mnie dotknąć facet !! bo on chce mieć dzieci a ja mu nie pozwoliłam powiedziałam, że to chyba kobieta musi jak już... |
|
|
|
|
#4985 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Bardzo liczę na to że mi również będzie się chciało "jakoś" wyglądac
|
||
|
|
|
#4986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja nie za bardzo w to wierzyłam i jakoś w to nie wierzę...![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Wiecie dziś powiedziała, że deklaracje jakieś tam zawiozła do urzędu i mam mieć zwrot podatku ok 900zł i powiedziała, że jak pieniądze przyjdą mam je oddać jej do sklepu. |
||
|
|
|
#4987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
galaretka mi tężeje w lodówce... z owocami, czekoladą i bitą śmietaną będą moja dzisiejsza MEGA zachcianka oprócz tego nastawiam się na kanapki z bryndzą i pomidorem bo też mnie ciągnie i nie wiem czy nie skonsumuje ich zamiast chilli con carne ![]() przeczytałam Wasze opinie o stanikach no i... co kilka głów to nie jedna ![]() nie pomyślałam o tym, że mogę nie mieć pokarmu, albo cycki bardzo mi urosną... i stanik może być za mały albo nie potrzebny... tym samym faktycznie też sobie kupię ze 2-3 szt. zwykłych bawełnianych a jak już mi się laktacja unormuje to zainwestuje w lepszy stanik ![]() muszę się tylko dobrze wymierzyć ![]() przyszedł dzisiaj pociag dla mojego starszaka który dostanie od swojego braciszka teraz już tylko czekamy na TEN czas ale jeszcze muszę parę rzezy zrobić przed porodem więc niech sobie siedzi jeszcze ten mój maluszek... chcę przemalować łóżeczko , muszę wyprać ostatnie elementy z wózka, wyczyścić wszystko... tak ostatnio myślałam ile rzeczy jeszcze trzeba zrobić i jakoś zaczęłam się bać, że nie zdążę...a! i maluch powrócił dzisiaj do swej normalnej aktywności więc już spokojna jestem dzisiaj to mi tylko słońca i 20st. do szczęscia brakuje
|
|
|
|
|
#4988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co tam trudno. ![]() ja słyszałam i nie wierzę w to... ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4990 | |
|
Zadomowienie
|
Monia trzymamy mocno kciuki oby szybko Ci poszło no i jak najmniej boleście...kolejny dzieciaczek będzie po tej stronie
Aalegna i Nikki może dzieciaczki mają taki słabszy dzień ale zawsze lepiej się upewnić jak ruchy się nie pojawią...ja byłam w niedzielę na IP i nie żałuję...bo w razie gdyby coś było nie tak a ja bym ni epojechała to dopiero bym miała wyrzuty....oczywiście jak to w szpitalach - jedna położna pytała czemu tak długo czekałam z przyjazdem a druga po co przyjechałam, przecież na ktg wyszło że się rusza Konia super, że córeczka od początku lubi spacerki A na wtorek przygotowuję kciuki, co by na usg wszystko dobrze wyszło Co do kolonii to ja nigdy nie jeździłam, bo jako dzieciak nie lubiłam domu opuszczać na dłużej niż kilka godzin ![]() Cytat:
za 2 minutki zapraszam na pocztę ![]() Extra...to jesteśmy sąsiadkami...i Ty tez czekasz na synusia
|
|
|
|
|
#4991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczna Kruszynka
|
|
|
|
|
#4992 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, Olivia nie chce spac w lozeczku. Co ja wloze to placze. W nocy spala z nami w lozku, chociaz twardo ustawalam ze bedzie spac tylko w lozeczku
Macie jakies rady?
|
|
|
|
#4993 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka waga poki co sie nie martw, ja w ciazy 9 do przodu byłam, a juz mam 14 do tyłu, moze u Ciebie tez tak bedzie
|
|
|
|
#4994 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny strasznie wam współczuję też to przechodziłam parę tygodni temu choć nie tak nasilone bo szybko mnie gin wyłapał jak przytyłam w 2 tyg 3,5 kg. Już mogę być nudna z tym puchnięciem ale dziewczyny - SÓL ! Postarajcie się ograniczyć albo wogóle odstawić sól. Ja wiem, że łatwo nie jest jedzenie jest prawie bez smaku ale można się przyzwyczaić. A po jakimś czasie podobno nawet nie zauważa się różnicy
Staram się nie jeść gotowców bo zawieraja bardzo duzo soli, ograniczyłam wedliny, zadnych chipsow i innych słonych smakołyków. Potrawy które sama przyżadzam starałam się wogóle nie solić ale nie potrafię udało mi się BARDZO ograniczyć sól. Waga mi przestała tak skakać, przestałam puchnąć i śpie w nocy ![]() A, że łykam już wystarczająco dużo leków wolę jednak powalczyć z solą niż dokładać dodatkowe. No i waga mobilizuje 1 kg w 2,5 tyg
|
|
|
|
#4995 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do pokarmu zgadza się , to takie smieszne uczucie mrowienia ![]() Cytat:
Sliczny Tymonek na zdjęciach udał Ci się Synus! a ile ma włoskow1.my się karmimy nie rzadziej niż co 3h, wiec wypada średnio 3 karmienia w nocy(liczac,ze noc to po 22 )2.z czkawkami to tez nie pomoge,bo mamy czesto i to po dobre kilkanascie minut. nie widze jednak,aby dla Roberta to byl jakis dyskomfort..Polozne powiedzialy,ze poprostu musi minac, mozna opatulic cieplej ,albo dac cyca(ale wtedy wiadomo,ze moze Mu sie przy okazji ulac) 3.kapiemy się codziennie,mimo, ze poki co Mlody nie bardzo lubi. Jak myjemy plecki i trzymany jest pod brzuchem to ok...Jednak w momencie proby obrocenia i kladzenia plecami do wody to ryk nie z tej ziemi.. Wiec moze ktos ma jakis sposob na to? On sprawia wrazenie jakby sie panicznie bał tego zanurzania pleckow ![]() 4. w pokoju mamy jakieś 23-24 stopnie..standardowo to body+kaftanik i spodenki, lub body+pajac i po kąpaniu czapa, skarpetki i niedrapki zawsze(choc za niedrapki tez robia skarpety ) i spi w rożku. Nie zauwazylam, aby było Mu za zimno/ciepło.Cytat:
My kupilismy esputikon, bo to dawali Maluszkom w szpitalu jak była akcja brzuszek. Uzylismy wczoraj i tez pomogło, wiec poki co bedziemy z tego korzystac. Cytat:
A dla Ciebie Cytat:
Cytat:
Dobrze,ze KTG w porzadku ![]() Cytat:
no to widzisz jaki Aniołek Ci sie trafił. U nas poki co (odpukac) Robuś też lezy w lozeczku i sam się sobą zajmuje. Mam nadzieje,ze Mu nie przejdzie . trzymam kciuki za wtorkowe USG ,bedzie dobrze zobaczysz! Emigra trzymam mocno kciuki za Monie !!! Ja dzisiaj byłam na zdjęciu szwów, także juz mnie nic nie ciągnie az milo. Oczywiscię zdarzylam wyjsc z domu i musialam zadzwonic do T. z pytaniem jak tam sytuacja . Moi męzczyzni dali sobie jednak świetnie radę i wchodząc do domu ujrzałam T.maszerującego z Młodym na rękach i opowiadającego co gdzie w domu trzymamy. W pt idziemy na pierwszą kontrole do pediatry, oczywiscie mam listę pytan. Któraś (chyba Cytrynka) z Was pytała o te kąpiele..kiedy. Kurcze ja tez nie bardzo wiem..Wydaje mi się, że raczej przed jedzeniem-aby nie było z pełnym brzuszkiem. Jednak z drugiej strony jak jest głodny to nie bardzo Mu się widzi czekanie. I bądz tu mądry
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||||
|
|
|
#4996 |
|
Zakorzenienie
|
Flower ale wyraźnie widać!
hehe
|
|
|
|
#4997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i zazdroszczę Ci Jestem głodna !! Chcę naleśnika !! na nic innego jakoś nie mam ochoty
|
|
|
|
|
#4998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małe śliczności |
|
|
|
|
#4999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale spuchłam ostro.a co do soli ja lubię sól choć nie za dużo no ale... nie umiem chyba bez soli
|
|
|
|
|
#5000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mała twój mały jest słodki. NIe mogę się doczekać mojego, strasznie jestem ciekawa jak wyglada. Monia oby szybko poszło i czekamy na relację.
Edytowane przez MoniqW Czas edycji: 2012-03-14 o 14:53 |
|
|
|
|
#5001 |
|
Zadomowienie
|
Natka córeczka boska
|
|
|
|
#5002 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas Ewa sama zasypia w łóżeczku, ja tylko ją odkładam -czasami trochę się powierci, pocuca paluszki (dlatego nie zakładamy niedrapek) i ładnie zasypia. Zaraz wrzucę na maila kilka fotek Ewy
|
|
|
|
|
#5003 |
|
Zakorzenienie
|
A mamy już nowy wątek
|
|
|
|
#5004 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
O pamietam,ze kolezanka kupila taka maskotke co ma wgrane bicie serce i inne odglosy i podobno pomagala ta maskotka. Zaszkodzic nie zaszkodzi,a moze bedzie lepiej?
|
|
#5005 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staram się nie martwić tą wagą i nie mogę doczekać się już końca i porodu bo jest to strasznie męczące A dziewczyny szwy po ilu dniach się ściąga? |
|
|
|
|
#5007 |
|
Zadomowienie
|
Jolka ta Twoja mama
a niby czemu masz jej ta kaskę oddać?
|
|
|
|
#5008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5009 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pomogło mi obniżenie temperatury w ciągu dnia i w nocy w mieszkaniu (mąż na mnie krzyczał, że cieplej jest w lodówce), a przed spaniem porządnie się wypocić. W ogóle jak mi dziś w nocy siara leciała na koszulce zrobiła się plama większa od całej piersi ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- a która zakłada? ![]() bo chociaż jedną część muszę oddać w dobre ręce skoro zamierzam zaraz rodzić
|
|
#5010 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Chyba nie ma kto zalozyc i kto prowadzic
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

głupie to trochę
ale jak widziałam co wyszło z jednym, drugi, trzecim to już powiedziałam, że to pierdziele...wszystko w koszu wylądowało.
także nie martw się, dasz radę 
moja dzisiejsza MEGA zachcianka 

Macie jakies rady?
)