Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 14:34   #4981
88natka
Zadomowienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

monia

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:34   #4982
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Maka,jajo,mleko,szczepta soli.
Nie wiem po ile,bo daje na oko,ani rzadkie,ani geste.
też robię "na oko"
Stary 2012-03-14, 14:35   #4983
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
my od wczoraj w domku. Jest taka sliczna ze nie moge oczu od niej oderwac. Musimy ja lepiej poznac wtedy bedzie nam sie cudownie zyc. Pozdrawiamy ciocie
Słodziuchna

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:35   #4984
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Praktyka czyni mistrza. Raz nie wyjdą, drugi raz nie wyjdą, ale za trzecim się uda Głowka do góry

Słyszałam o tym zabobonie głupie to trochę
achh może i by mi wyszły ale jak widziałam co wyszło z jednym, drugi, trzecim to już powiedziałam, że to pierdziele...wszystko w koszu wylądowało.

a no głupie głupie a co najlepsze wczoraj chciał mnie dotknąć facet !! bo on chce mieć dzieci a ja mu nie pozwoliłam powiedziałam, że to chyba kobieta musi jak już...

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:36   #4985
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc dziewczyny
my od wczoraj w domku. Jest taka sliczna ze nie moge oczu od niej oderwac. Musimy ja lepiej poznac wtedy bedzie nam sie cudownie zyc. Pozdrawiamy ciocie
Przeurocza Jeszcze raz gratulacje natka!!

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Monia co do włosów to ja też zapuściłam, ale spokojnie-dla chcącego nie ma nic trudnego. Codziennie rano wstaje razem z mężem, akurat wypada pora karmienia, on przygotowuje mi śniadanko-przewija Ewe, ja biorę prysznic, ubieram się wygodnie i ładnie zarazem. Czasami zdążę nawet wyprostować włosy także nie martw się, dasz radę A fajnie jest wygladac atrakcyjnie nawet jak się siedzi na dyżurze cycusiowym w domu.

Po prysznicu wmasowuje też żel Musteli- skóra jest po nim bardzo fajna. Jak się skończy to przejdę na Nivea goodbye cellulite -stosowałam kiedys i bardzo fajnie ujędrniał ciało. A na te kilka rozstępów kupiłam sobie "Alcepal-emulsja na rozstępy" ale to tylko miejscowo.
Ivonka super że piszesz że jednak da się ogarnąc przy maluszku w domu Bardzo liczę na to że mi również będzie się chciało "jakoś" wyglądac
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:38   #4986
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Nooo przecież toż to zaraźliwe jest Ale słyszałam już coś w tym stylu że "pogłaskałabym ale boję się że się zaraże i nie będę ryzykowac "
hehe a ja nie za bardzo w to wierzyłam i jakoś w to nie wierzę...

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Z mama caly czas bez zmian?
Myslalam,ze moze zakopalyscie topor wojenny,wiec dlatego pytalam.
Ja w sumie mam podobnie ze swoja.Ona jest tak zmienna i te fochy o wszystko
Oczywiście, że bez zmian i wiem, że się nie zmieni to.

Wiecie dziś powiedziała, że deklaracje jakieś tam zawiozła do urzędu i mam mieć zwrot podatku ok 900zł i powiedziała, że jak pieniądze przyjdą mam je oddać jej do sklepu.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 14:39   #4987
adaikaka
Zakorzenienie

GG do adaikaka

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Słyszałyście o takim czymś, że jak kobieta dotknie brzucha kobiety w ciąży to będzie też w ciąży ??
ja nie wiem czy chcę mieć jeszcze rodzeństwo

galaretka mi tężeje w lodówce... z owocami, czekoladą i bitą śmietaną będą moja dzisiejsza MEGA zachcianka oprócz tego nastawiam się na kanapki z bryndzą i pomidorem bo też mnie ciągnie i nie wiem czy nie skonsumuje ich zamiast chilli con carne

przeczytałam Wasze opinie o stanikach no i... co kilka głów to nie jedna
nie pomyślałam o tym, że mogę nie mieć pokarmu, albo cycki bardzo mi urosną... i stanik może być za mały albo nie potrzebny... tym samym faktycznie też sobie kupię ze 2-3 szt. zwykłych bawełnianych a jak już mi się laktacja unormuje to zainwestuje w lepszy stanik dzięki dziewczyny
muszę się tylko dobrze wymierzyć

przyszedł dzisiaj pociag dla mojego starszaka który dostanie od swojego braciszka teraz już tylko czekamy na TEN czas
ale jeszcze muszę parę rzezy zrobić przed porodem więc niech sobie siedzi jeszcze ten mój maluszek...
chcę przemalować łóżeczko , muszę wyprać ostatnie elementy z wózka, wyczyścić wszystko... tak ostatnio myślałam ile rzeczy jeszcze trzeba zrobić i jakoś zaczęłam się bać, że nie zdążę...
a! i maluch powrócił dzisiaj do swej normalnej aktywności więc już spokojna jestem dzisiaj to mi tylko słońca i 20st. do szczęscia brakuje
Stary 2012-03-14, 14:40   #4988
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
tez mialam sadelko na brzuchu
a co do dotkniecia brzucha to slyszalam o tym
ja chyba całe życie będę miała sadło ale co tam trudno.

ja słyszałam i nie wierzę w to...

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

Cytat:
czesc dziewczyny
jaka ślicznotka

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 14:41   #4989
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Nooo przecież toż to zaraźliwe jest Ale słyszałam już coś w tym stylu że "pogłaskałabym ale boję się że się zaraże i nie będę ryzykowac "
ja bez dotykania "zaraziłam" 5 koleżanek!
Stary 2012-03-14, 14:42   #4990
Flowerbombka
Zadomowienie

Monia trzymamy mocno kciuki oby szybko Ci poszło no i jak najmniej boleście...kolejny dzieciaczek będzie po tej stronie

Aalegna i Nikki może dzieciaczki mają taki słabszy dzień ale zawsze lepiej się upewnić jak ruchy się nie pojawią...ja byłam w niedzielę na IP i nie żałuję...bo w razie gdyby coś było nie tak a ja bym ni epojechała to dopiero bym miała wyrzuty....oczywiście jak to w szpitalach - jedna położna pytała czemu tak długo czekałam z przyjazdem a druga po co przyjechałam, przecież na ktg wyszło że się rusza

Konia super, że córeczka od początku lubi spacerki A na wtorek przygotowuję kciuki, co by na usg wszystko dobrze wyszło

Co do kolonii to ja nigdy nie jeździłam, bo jako dzieciak nie lubiłam domu opuszczać na dłużej niż kilka godzin

Cytat:
Mama mi wlasnie mowila,ze rozmawiala ze znajoma,ktora kilk dni temu zostala babcia.Caly czas na Usg wychodzilo,ze czekaja na coreczke,nastawili sie tak,rzeczy dziewczece tez kupili,a...urodzil sie chlopczyk
U mnie na 100 % nie ma pomyłki z płcią...ostatnie zdjęcie z usg nie zostawiło nawet 1 % dla pomyłki za 2 minutki zapraszam na pocztę

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
No to przybij piątke siostro, ja też na Ługach
Extra...to jesteśmy sąsiadkami...i Ty tez czekasz na synusia będziemy razem na spacerki chodzić
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:42   #4991
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
czesc dziewczyny
Super, że już w domku Śliczna Kruszynka
Stary 2012-03-14, 14:43   #4992
88natka
Zadomowienie

Dziewczyny, Olivia nie chce spac w lozeczku. Co ja wloze to placze. W nocy spala z nami w lozku, chociaz twardo ustawalam ze bedzie spac tylko w lozeczku Macie jakies rady?

niespodzianka
Stary 2012-03-14, 14:44   #4993
koniakonia
Zakorzenienie

Jolka waga poki co sie nie martw, ja w ciazy 9 do przodu byłam, a juz mam 14 do tyłu, moze u Ciebie tez tak bedzie
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:45   #4994
MoniqW
Raczkowanie

Dziewczyny strasznie wam współczuję też to przechodziłam parę tygodni temu choć nie tak nasilone bo szybko mnie gin wyłapał jak przytyłam w 2 tyg 3,5 kg. Już mogę być nudna z tym puchnięciem ale dziewczyny - SÓL ! Postarajcie się ograniczyć albo wogóle odstawić sól. Ja wiem, że łatwo nie jest jedzenie jest prawie bez smaku ale można się przyzwyczaić. A po jakimś czasie podobno nawet nie zauważa się różnicy Staram się nie jeść gotowców bo zawieraja bardzo duzo soli, ograniczyłam wedliny, zadnych chipsow i innych słonych smakołyków.
Potrawy które sama przyżadzam starałam się wogóle nie solić ale nie potrafię udało mi się BARDZO ograniczyć sól. Waga mi przestała tak skakać, przestałam puchnąć i śpie w nocy
A, że łykam już wystarczająco dużo leków wolę jednak powalczyć z solą niż dokładać dodatkowe. No i waga mobilizuje 1 kg w 2,5 tyg
Stary 2012-03-14, 14:46   #4995
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
nom ale mi też się wydaje że brzuch mam cały czas nisko... zresztą odkąd jest on duży to wszyscy mi mówią że już jest "taaaakkk niskooo"

właśnie jakoś mi nie odpowiadały... biustonosze do karmienia trzeba często prać bo zalewa non stop, zwłaszcza podczas nawału... albo jak się dłużej nie karmi... Piersi też są "ruchome" podczas laktacji... przed karmieniem są wielkie i ciężkie, ale jak maleństwo sobie poje to robią się małe i takie... puste... oczywiście po ok. godzinie stan ten zaczyna się zmieniać...
te zwykłe bawełniane mi się zaraz wyrozciągały...
dlatego w tej ciąży zdecydowałam że wolę dać więcej ale kupić dobry biustonosz który bedzie trzymać moje piersi w ładzie... jeszcze koleżankę karmiącą musze zapytać bo ona ma jakieś fajne biustonosze z tego co widziałam...

a tak jeszcze w temacie karmienia bardzo śmieszne jest to jak czujesz, że masz piersi pełne ... dosłownie nie myślicz o niczym innym jak o tym, żeby dziecko przystawić i już na sam widok dziecka czujesz jak Ci zaczyna tryskać pokarm do wkładki... jak odchylisz biustonosz to tak fajnie to mleko z piersi tryska ile to razy Przemek zanim udało mu się włożyć sutka do ust miał schlapaną buźkę
jakoś nie mogę doczekać się tego karmienia
ja osobiscie mam biustonosz ten http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...152431686.html mam 75H biały i zamierzam domowic czarny, bo jak dla mnie są bardzo wygodne.
co do pokarmu zgadza się , to takie smieszne uczucie mrowienia

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Witam Kochane Tesknie za Wami wiecie...ale kurcze...czasu brak na cokolwiek

Tymus leży obok i wali kupala więc będzie za raz przewijanko i pewnie cycorek!

Dziewczyny, które urodziły mam kilka pytań:

** ile razy w nocy karmicie maluszki?

** czy Wasze szkraby maja czkawki?? bo mój ma kilka razy dziennie zazwyczaj podczas lub po przewijaniu! i nie wiem jak maluszkowi pomóc gdy nie chce wtedy cycać???

** czy kąpiecie dzidzie co dziennie?

** i jak je ubieracie w domu? tzn. w co są ubrane i w co zawinięte?

Witaj Mała!!
Sliczny Tymonek na zdjęciach udał Ci się Synus! a ile ma włoskow
1.my się karmimy nie rzadziej niż co 3h, wiec wypada średnio 3 karmienia w nocy(liczac,ze noc to po 22)
2.z czkawkami to tez nie pomoge,bo mamy czesto i to po dobre kilkanascie minut. nie widze jednak,aby dla Roberta to byl jakis dyskomfort..Polozne powiedzialy,ze poprostu musi minac, mozna opatulic cieplej ,albo dac cyca(ale wtedy wiadomo,ze moze Mu sie przy okazji ulac)
3.kapiemy się codziennie,mimo, ze poki co Mlody nie bardzo lubi. Jak myjemy plecki i trzymany jest pod brzuchem to ok...Jednak w momencie proby obrocenia i kladzenia plecami do wody to ryk nie z tej ziemi..
Wiec moze ktos ma jakis sposob na to? On sprawia wrazenie jakby sie panicznie bał tego zanurzania pleckow
4. w pokoju mamy jakieś 23-24 stopnie..standardowo to body+kaftanik i spodenki, lub body+pajac i po kąpaniu czapa, skarpetki i niedrapki zawsze(choc za niedrapki tez robia skarpety) i spi w rożku. Nie zauwazylam, aby było Mu za zimno/ciepło.
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Kochana
To wszystko jest chwilowe, wierz mi!
Zaraz nabierzecie wprawy, rutyny, bedzie latwiej!
A sa takie kropelki sab simplex :
http://www.cosmopolitus.com/sab-simp...age=pl&pID=246
Moze byscie sprobowali pod okiem poloznej oczywscie?
Fajnie ze waga leci w dol, a tak sie martwilas! A ja mowilam ze nie warto bo poleci
No wiec jak Ci teraz mowie ze doliny zaraz Ci przejda to tez mi uwierz na slowo
oo desia..ja tez o tym slyszalam i w sumie na jakims watku rozpakowanych mamus tez mi się ta nazwa rzucila w oczy.
My kupilismy esputikon, bo to dawali Maluszkom w szpitalu jak była akcja brzuszek. Uzylismy wczoraj i tez pomogło, wiec poki co bedziemy z tego korzystac.

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej,

Madziara napisała "Ja już małego mam przy sobie jeszcze jutro ma badania i jak nie dostanie żółtaczki to nas wypuszczą. Pozdrowienia dla dziewczyn. Madziara."

Ja nie mam dzisiaj weny nawet na czytanie Was
oo to kciuki zeby Madziara szybko wyszła do domu z Małym
A dla Ciebie na lepszy nastroj

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
zaczynam panikować
od rana tylko dwa ruchy małego czułam, jak sie nie rozrusza to jak mąż wróci z pracy to pojedziemy do szpitala, co prawda wczoraj szalał wieczorem jak szalony i może dzis odsypia, albo tak jak mama ma kiepski dzień.... ale stracha mam jak nie wiem, pukam do niego a on nic
mysle, ze to tj pisza dziewczyny..malutko miejsca ma już i trudno o taką aktywność jak wczesniej. Zawsze jak bedziesz się tym bardzo denerwowala mozna podjechac i sprawdzić co tam u Malenstwa slychac.
Cytat:

byłam na wizycie oczywiście zaspałam lekko i zamiast być po 8 byłam po 9 a wyszłam ok 10

na wejściu sama położna powiedziała, ale ja wielka !! - strasznie spuchnięta
- no strasznie skoro od tygodnia puchnę jak nie wiem co w ciągu 2tygodni przytyłam 3,5kg !! szok totalny !! tym sposobem mam już +16,5kg !!!! nie chciałam mieć więcej niż +15kg a widocznie będę miała spokojnie +20kg !!!

ale miałam za to pierwszy raz w życiu KTG ale mnie plecy bolały po tym, a jak wstałam to i głowa... oczywiście mały ruszać się nie chciał, a jak tylko KTG się skończyło zaczął szaleć ale lekarz powiedział, że wszystko jest ok skurczy nie ma i zaprasza 23marca na wizytę

a więc czekamy do następnej wizyty

oj idę Was szybko poczytać i zaraz śmigam ogarnąć troszkę i zrobić naleśniki
Nie przejmuj się tą wagą. Naprawde schodzi...ja jestem tydzien po porodzie, brzucha praktycznie nie ma. Maluch "wyciąga" .
Dobrze,ze KTG w porzadku

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej
A propos noszenia dziecka to ja jakoś się nad tym problemem nie rozwodziłam przy Ninie , przy Kai też na razie nie, po prostu brałam Ninę na ręce kiedy uważałam za słuszne, tuliłam itd. ale akurat taki mi się "egzemplarz" Kochany trafił ,że potrafiła też sama leżeć w łóżeczku , zasypiać itd. Kaja chyba będzie podobna, mam nadzieję
Za to widzę już jedną różnicę, Nina na pierwszym spacerze ( ba ...nawet na kilkunastu pierwszych spacerach) darła się jakbym co najmniej Ją przypalała, potem się oswoiła i pamiętam te sms do tż,że Nina śpi po 30 sekundach trasy po dziurawych chodnikach.Kaja wczoraj zaliczyła spacer do lekarza i potem pojeździłam trochę i leżała szczęśliwa jak nie wiem co, więc bardzo się cieszę,że już nie będę jeździć jak karetką na sygnale ( i ten wzrok ludzi jak mnie mijali wtedy ...bezcenne, chyba myśleli ,że Małego Diabełka tam wożę.)
No ale spacerek pierwsza klasa, nie ma to jak wyjść na powietrze świeże. Dwie osoby pytały kogo dziecko bawię ? He he
Jedna wada spacerku,że mi kości dupska chyba się poprzestawiały i znów mam bóle spojenia i krzyża

Trzymajcie kciuki we wtorek o 9.50 mamy usg nerki , muszę Kaję przygotować i Jej kropelki 3 dni podawać ,żeby gazów nie było.

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Kiedyś byłam na koloniach z dużą grupą dzieci z Otwocka może była Któraś z Was na koloniach w Kołobrzegu ? sto lat temu
no to widzisz jaki Aniołek Ci sie trafił. U nas poki co (odpukac) Robuś też lezy w lozeczku i sam się sobą zajmuje. Mam nadzieje,ze Mu nie przejdzie.
trzymam kciuki za wtorkowe USG ,bedzie dobrze zobaczysz!

Emigra

t
rzymam mocno kciuki za Monie !!!

Ja dzisiaj byłam na zdjęciu szwów, także juz mnie nic nie ciągnie az milo. Oczywiscię zdarzylam wyjsc z domu i musialam zadzwonic do T. z pytaniem jak tam sytuacja. Moi męzczyzni dali sobie jednak świetnie radę i wchodząc do domu ujrzałam T.maszerującego z Młodym na rękach i opowiadającego co gdzie w domu trzymamy.
W pt idziemy na pierwszą kontrole do pediatry, oczywiscie mam listę pytan.

Któraś (chyba Cytrynka) z Was pytała o te kąpiele..kiedy. Kurcze ja tez nie bardzo wiem..Wydaje mi się, że raczej przed jedzeniem-aby nie było z pełnym brzuszkiem. Jednak z drugiej strony jak jest głodny to nie bardzo Mu się widzi czekanie. I bądz tu mądry
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:47   #4996
lena_mi
Zakorzenienie

Flower ale wyraźnie widać! hehe
Stary 2012-03-14, 14:47   #4997
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Jolka waga poki co sie nie martw, ja w ciazy 9 do przodu byłam, a juz mam 14 do tyłu, moze u Ciebie tez tak bedzie
chciałabym i zazdroszczę Ci

Jestem głodna !! Chcę naleśnika !! na nic innego jakoś nie mam ochoty

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 14:48   #4998
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
czesc dziewczyny
Fajnie że już w domu. Małe śliczności

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:48   #4999
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie wam współczuję też to przechodziłam parę tygodni temu choć nie tak nasilone bo szybko mnie gin wyłapał jak przytyłam w 2 tyg 3,5 kg. Już mogę być nudna z tym puchnięciem ale dziewczyny - SÓL ! Postarajcie się ograniczyć albo wogóle odstawić sól. Ja wiem, że łatwo nie jest jedzenie jest prawie bez smaku ale można się przyzwyczaić. A po jakimś czasie podobno nawet nie zauważa się różnicy Staram się nie jeść gotowców bo zawieraja bardzo duzo soli, ograniczyłam wedliny, zadnych chipsow i innych słonych smakołyków.
Potrawy które sama przyżadzam starałam się wogóle nie solić ale nie potrafię udało mi się BARDZO ograniczyć sól. Waga mi przestała tak skakać, przestałam puchnąć i śpie w nocy
A, że łykam już wystarczająco dużo leków wolę jednak powalczyć z solą niż dokładać dodatkowe. No i waga mobilizuje 1 kg w 2,5 tyg
to ja teraz przytyłam 3,5kg w 2tygodnie ale spuchłam ostro.

a co do soli ja lubię sól choć nie za dużo no ale... nie umiem chyba bez soli

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 14:49   #5000
MoniqW
Raczkowanie

Cytat:
czesc dziewczyny
Natka ale do Ciebie podobna !!! Śliczna i słodko śpi

Mała twój mały jest słodki. NIe mogę się doczekać mojego, strasznie jestem ciekawa jak wyglada.

Monia oby szybko poszło i czekamy na relację.

Edytowane przez MoniqW
Czas edycji: 2012-03-14 o 14:53
MoniqW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:49   #5001
Flowerbombka
Zadomowienie

Natka córeczka boska
Stary 2012-03-14, 14:49   #5002
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, Olivia nie chce spac w lozeczku. Co ja wloze to placze. W nocy spala z nami w lozku, chociaz twardo ustawalam ze bedzie spac tylko w lozeczku Macie jakies rady?
Ja jako niania stosowałam taką metodę że dziecko które lekko przysypiało kładłam swoją dłoń na boczku, kciukiem masując plecyki. A drugą ręką delikatnie głaskałam czółko zaraz nad linią brwi. Widziałam że od tego głaskania oczka same się zamykały. Na pewno nie polecam usypiania na rękach-bo dziecko powinno samo nauczyć się wyciszania i zasypiania.

U nas Ewa sama zasypia w łóżeczku, ja tylko ją odkładam -czasami trochę się powierci, pocuca paluszki (dlatego nie zakładamy niedrapek) i ładnie zasypia.

Zaraz wrzucę na maila kilka fotek Ewy
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:50   #5003
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A mamy już nowy wątek

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:50   #5004
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
czesc dziewczyny
Cudowna!A jak sie czujesz?

Cytat:

Wiecie dziś powiedziała, że deklaracje jakieś tam zawiozła do urzędu i mam mieć zwrot podatku ok 900zł i powiedziała, że jak pieniądze przyjdą mam je oddać jej do sklepu.
Ale dlaczego masz oddac skoro to twoje pieniadze?

Cytat:
Moze przejdzie jej niedlugo.Nie ustawaj w probach.

O pamietam,ze kolezanka kupila taka maskotke co ma wgrane bicie serce i inne odglosy i podobno pomagala ta maskotka.
Zaszkodzic nie zaszkodzi,a moze bedzie lepiej?
Stary 2012-03-14, 14:51   #5005
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Ja jako niania stosowałam taką metodę że dziecko które lekko przysypiało kładłam swoją dłoń na boczku, kciukiem masując plecyki. A drugą ręką delikatnie głaskałam czółko zaraz nad linią brwi. Widziałam że od tego głaskania oczka same się zamykały. Na pewno nie polecam usypiania na rękach-bo dziecko powinno samo nauczyć się wyciszania i zasypiania.

U nas Ewa sama zasypia w łóżeczku, ja tylko ją odkładam -czasami trochę się powierci, pocuca paluszki (dlatego nie zakładamy niedrapek) i ładnie zasypia.

Zaraz wrzucę na maila kilka fotek Ewy
dziekuje

niespodzianka
Stary 2012-03-14, 14:51   #5006
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się tą wagą. Naprawde schodzi...ja jestem tydzien po porodzie, brzucha praktycznie nie ma. Maluch "wyciąga" .
Dobrze,ze KTG w porzadku

Ja dzisiaj byłam na zdjęciu szwów, także juz mnie nic nie ciągnie az milo. Oczywiscię zdarzylam wyjsc z domu i musialam zadzwonic do T. z pytaniem jak tam sytuacja. Moi męzczyzni dali sobie jednak świetnie radę i wchodząc do domu ujrzałam T.maszerującego z Młodym na rękach i opowiadającego co gdzie w domu trzymamy.
W pt idziemy na pierwszą kontrole do pediatry, oczywiscie mam listę pytan.

Staram się nie martwić tą wagą i nie mogę doczekać się już końca i porodu bo jest to strasznie męczące

A dziewczyny szwy po ilu dniach się ściąga?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-03-14, 14:52   #5007
Flowerbombka
Zadomowienie

Jolka ta Twoja mama a niby czemu masz jej ta kaskę oddać?
Stary 2012-03-14, 14:53   #5008
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Przeurocza Jeszcze raz gratulacje natka!!

Ivonka super że piszesz że jednak da się ogarnąc przy maluszku w domu Bardzo liczę na to że mi również będzie się chciało "jakoś" wyglądac
da sie da, moze jest trudniej jak sie nie ma jak Ivonka Tz pod reka, ale sie da, szczegolnie przy jednym dziecku
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:55   #5009
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
postawić łóżeczko obok łóżka?

Cytat:
Napisane przez MoniqW Pokaż wiadomość
a wiesz, że u mnie ograniczenie soli spowodowało jeszcze większe puchnięcie. W ogóle miałam chyba ogromny jej niedobór, bo z męzem jemy to samo. On krzyczy "jakie słone ziemniaki" a ja je jeszcze dosalałam, bo był bez smaku
Pomogło mi obniżenie temperatury w ciągu dnia i w nocy w mieszkaniu (mąż na mnie krzyczał, że cieplej jest w lodówce), a przed spaniem porządnie się wypocić.

W ogóle jak mi dziś w nocy siara leciała na koszulce zrobiła się plama większa od całej piersi

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
A mamy już nowy wątek
a która zakłada?

bo chociaż jedną część muszę oddać w dobre ręce skoro zamierzam zaraz rodzić

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:55   #5010
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
3.kapiemy się codziennie,mimo, ze poki co Mlody nie bardzo lubi. Jak myjemy plecki i trzymany jest pod brzuchem to ok...Jednak w momencie proby obrocenia i kladzenia plecami do wody to ryk nie z tej ziemi..
Wiec moze ktos ma jakis sposob na to? On sprawia wrazenie jakby sie panicznie bał tego zanurzania pleckow
A nie wystraszyl sie czegos,moze wody sie napil przypadkiem.Kurcze nie wiem.Cora uwielbiala kapiele od poczatku.

Cytat:
A mamy już nowy wątek
Chyba nie ma kto zalozyc i kto prowadzic

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości