Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 16:08   #3181
karmazynka99
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
O jak mi miło Co to za krem?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...matycznej.html

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 16:17   #3182
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Z dedykacją dla nas, za to, że ciągle rozkminiamy, jak by bylo lepiej...
Kwejk!
Of course
Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Hahaha, wymyśliłam nową markę! Chodziło mi o Fructisa Dopiero teraz przeczytałam
Tak myślałam, ale wolałam spytać dla pewności

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 16:18   #3183
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
Wracając z miasta wstąpiłam do rossmana (tylko pooglądać ) i moim oczom ukazała się promocja maski Alterry i odżywki Isany. Takie ceny, że aż grzech nie skorzystać... ale z resztką zdrowego rozsądku zrezygnowałam z nich . Mam tyle teraz tego, że nie wiem kiedy zużyję.
Za to wrzuciłam do koszyka suchy szampon Syoss, choć ma Alkohol, to stwierdziłam, że za 10 zł spróbuje, bo do szału mnie te moje kłaki doprowadzą.
Użyłam i jestem zakochana w efekcie! miałam włosy mocno nadające się do mycia, w dodatku przyklapnięte trochę od deszczu, użyłam i są takie puszyste, świeże! Byle bym się tylko nie uzależniła, bo ten alkohol...
Ja też zawsze idę pooglądać, źle to się kończy Ja chciałam kupić Isanę z babassu ale wszystkie były wykupione A suchy szampon Syossa jest całkiem fajny i myślę, że użyty raz na jakiś czas włosom specjalnego kuku nie zrobi Sama bardzo chętnie bym używała, bo mam włosy przetłuszczające się u nasady ale ostatnio codziennie ćwiczę i później to nie nadają się do niczego innego niż wsadzenia głowy pod kran

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
O, zaintrygowałaś mnie karmazynko Jak się sprawuje? Bo ja właśnie szukam swojej idealnej pielęgnacji

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011

Edytowane przez orange blossom
Czas edycji: 2012-03-14 o 16:21
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 16:26   #3184
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
o, jaki fajny produkt! Przydałby mi się i to bardzo... a gdzie go można dostać?

Cytat:
Ja też zawsze idę pooglądać, źle to się kończy Ja chciałam kupić Isanę z babassu ale wszystkie były wykupione A suchy szampon Syossa jest całkiem fajny i myślę, że użyty raz na jakiś czas włosom specjalnego kuku nie zrobi Sama bardzo chętnie bym używała, bo mam włosy przetłuszczające się u nasady ale ostatnio codziennie ćwiczę i później to nie nadają się do niczego innego niż wsadzenia głowy pod kran
Też tak mam, za każdym razem coś kupię, jak wejdę. Wyjątkiem był ostatni czas, kiedy miałam w portfelu tylko 20 groszy U mnie isany było pod dostatkiem, cały rządek i chyba się po nią jutro przejdę teraz żałuję, że nie wzięłam.
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 16:33   #3185
green elf
Raczkowanie

Cytat:
Wczoraj zrobiłam sobie wypasioną maskę na bazie Kallosa Z dodatkiem zatężonego aloesu, niacinamidu, all in one, żelu hialuronowego, mleczka pszczelego, spiruliny, keratyny, jedwabiu, kolagenu z elastyną, oleju z pestek malin to wszystko nic a nic nie obciążyło mimo że nałożyłam na pół godzinki pod czepkiem i ręcznikiem i spłukałam wodą Włoski mięciutkie, błyszczące, bardzo ładnie wygładzone, same ochy i achy
Melduję również, że szerzę włosomaniactwo wśród koleżanek z klasy i bawię się w analizowanie ich włosowej pielęgnacji

I przyszła Sesa! Już nałożyłam na włosy i skal
ja też analizuję pielęgnacje włosów koleżanek z klasy
nawet przychodzą do mnie po rady co i jak robić, żeby włosy wyglądały tak jak moje

a ja przed chwilą dałam sobie taki mix na włosy: biovax latte, miód, gliceryna, nafta, żel aloesowy, alterra mango papaja, olejek rozmarynowy (można jeszcze w to zaliczyć maść sutkową, która się wczoraj z końcówek nie domyła) potrzymam ze trzy godziny
a później się zobaczy

jest: 60cm
green elf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 16:38   #3186
ejzii
Rozeznanie

zakupiłam dzis ta odzywke z Isany z promocji mam nadzieje ze moje wlosy nie beda sie tak puszyly :/.
i mam pytanie. czy moge w rossmannie dostać profesjonalne nozyczki do wlosow? a jak nie to w takich innych salonach kosmetycznych po ile mniej więcej są?
bo te koncowki sa straszne, a na fryzjera 50 zł za durne koncowki szkoda:/

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 16:45   #3187
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
O, zaintrygowałaś mnie karmazynko Jak się sprawuje? Bo ja właśnie szukam swojej idealnej pielęgnacji
Cytat:
o, jaki fajny produkt! Przydałby mi się i to bardzo... a gdzie go można dostać?
powiem tak napewno sdiąga pory i ere pozostawia matowa, niestety pozostawia też uczucie ściągniecia na twarzy czego nie lubię osobiście, ale wydaje mi się że ma porzadne działanie matujące

pewnie długofalowo tez zmniejszy powstawanie zaskórników bo ma fajny skład.

ja go chciałam sosoac pod ilr, tak jak do ej pory robiłam z żelem aoesowm, niestety niemiłosiernie sie wtedy roluje a własnie do tego celu go kupiłam - pod filtr

ale jesli nie uzyacie filtrów to może wam spasuje

kupiłam go w sklepie ze zdrową zywnoscia

Cytat:
Napisane przez green elf Pokaż wiadomość
nawet przychodzą do mnie po rady co i jak robić, żeby włosy wyglądały tak jak moje
tylko pogratulować

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-03-14, 16:49   #3188
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
Też tak mam, za każdym razem coś kupię, jak wejdę. Wyjątkiem był ostatni czas, kiedy miałam w portfelu tylko 20 groszy U mnie isany było pod dostatkiem, cały rządek i chyba się po nią jutro przejdę teraz żałuję, że nie wzięłam.
Idąc tym tokiem rozumowania powinnam codziennie zapominać portfela Nie no, na razie mam włosowe denko, nu nu kupować! ( a właściwie to się zacznie jak jeszcze uda mi się kupić maskę Bingo jutro albo w piątek )
Warto wziąć, Isana babassu jest dla moich włosów stałym punktem programu

Cytat:

a ja przed chwilą dałam sobie taki mix na włosy: biovax latte, miód, gliceryna, nafta, żel aloesowy, alterra mango papaja, olejek rozmarynowy (można jeszcze w to zaliczyć maść sutkową, która się wczoraj z końcówek nie domyła) potrzymam ze trzy godziny
Ale to całkiem miłe tylko zawsze miażdżą mnie miny jak próbuję im cokolwiek wytłumaczyć Ja kiedyś zostałam zapytana co robię że włosy mi tak pięknie błyszczą (konkretnie: "jakim szamponem myję włosy" ) jak zaczęłam tłumaczyć to koleżanka miała bardzo dziwną minę
Bardzo ładny mix, ja ostatnio też wszystko mieszam ze sobą

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
zakupiłam dzis ta odzywke z Isany z promocji mam nadzieje ze moje wlosy nie beda sie tak puszyly :/.
i mam pytanie. czy moge w rossmannie dostać profesjonalne nozyczki do wlosow? a jak nie to w takich innych salonach kosmetycznych po ile mniej więcej są?
W Rossie są takie nożyczki do 20zł chyba maksymalnie (przynajmniej u mnie) ale jak dla mnie to są zbyt tępe i po ich użyciu dość szybko mi się rozdwajają końcówki, u fryzjera obcinałam 1,5 miesiąca temu i jak na razie mam spokój

Cytat:
powiem tak napewno sdiąga pory i ere pozostawia matowa, niestety pozostawia też uczucie ściągniecia na twarzy czego nie lubię osobiście, ale wydaje mi się że ma porzadne działanie matujące

pewnie długofalowo tez zmniejszy powstawanie zaskórników bo ma fajny skład.

ja go chciałam sosoac pod ilr, tak jak do ej pory robiłam z żelem aoesowm, niestety niemiłosiernie sie wtedy roluje a własnie do tego celu go kupiłam - pod filtr

ale jesli nie uzyacie filtrów to może wam spasuje

kupiłam go w sklepie ze zdrową zywnoscia
O to byłby chyba fajny, bo mam dość duże problemy ze świeceniem się Ale właśnie ostatnio włączyłam do pielęgnacji filtry bo zaczęłam używać toniku z kwasem salicylowym a w weekend robię salipeg

Edytowane przez orange blossom
Czas edycji: 2012-03-14 o 16:52
Stary 2012-03-14, 16:58   #3189
ejzii
Rozeznanie

Cytat:

W Rossie są takie nożyczki do 20zł chyba maksymalnie (przynajmniej u mnie) ale jak dla mnie to są zbyt tępe i po ich użyciu dość szybko mi się rozdwajają końcówki, u fryzjera obcinałam 1,5 miesiąca temu i jak na razie mam spokój
a to wole nie ryzykowac chyba ze jakies w innym kosmetycznym , ale nie wiem czy bedzie mi ktos umial obciac < na prosto >
eh. a mam tylko jednego zaufanego fryzjera i ostatnio za koncowki, prawie nie bylo widac na podlodze boo to bylo wyrownywaie dałam 45 zł

ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:13   #3190
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
a to wole nie ryzykowac chyba ze jakies w innym kosmetycznym , ale nie wiem czy bedzie mi ktos umial obciac < na prosto >
eh. a mam tylko jednego zaufanego fryzjera i ostatnio za koncowki, prawie nie bylo widac na podlodze boo to bylo wyrownywaie dałam 45 zł
Ja osobiście nie polubiłam się z tymi nożyczkami ale z tego co pamiętam to izuś też ich używała i była zadowolona Może poczekaj jak dziewczyny jeszcze coś więcej napiszą
45 zł za obcięcie końcówek?

Dziewczyny mam do Was pytanie - może to jeszcze za wcześnie ale ostatnio koleżanka pytała mnie o zabezpieczanie włosów przed promieniowaniem UV latem a ja w sumie w tym temacie wykazałam się kompletną ignorancją Stosujecie coś w okresach letnich na długość żeby zabezpieczyć włoski? Pierwsze co przyszło mi do głowy to stosowania Jantara po przelaniu go do butelki z atomizerem a czy coś jeszcze używałyście i mogłybyście polecić?

Stary 2012-03-14, 17:16   #3191
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Wczoraj zrobiłam sobie wypasioną maskę na bazie Kallosa Z dodatkiem zatężonego aloesu, niacinamidu, all in one, żelu hialuronowego, mleczka pszczelego, spiruliny, keratyny, jedwabiu, kolagenu z elastyną, oleju z pestek malin to wszystko nic a nic nie obciążyło mimo że nałożyłam na pół godzinki pod czepkiem i ręcznikiem i spłukałam wodą Włoski mięciutkie, błyszczące, bardzo ładnie wygładzone, same ochy i achy
Zwróciłaś uwagę, że w all-in-one masz już niacynamid? W mleczku pszczelim też są już witaminy. Nadmiar niacynamidu może powodować podrażnienia... ogólnie te 3 rzeczy stosowałabym zamiennie większa oszczędność i bezpieczniej
Stary 2012-03-14, 17:18   #3192
green elf
Raczkowanie

Cytat:
tylko pogratulować

ale niektóre mają takie włosy, że w sumie każde są lepsze

Cytat:
Idąc tym tokiem rozumowania powinnam codziennie zapominać portfela Nie no, na razie mam włosowe denko, nu nu kupować! ( a właściwie to się zacznie jak jeszcze uda mi się kupić maskę Bingo jutro albo w piątek )
Warto wziąć, Isana babassu jest dla moich włosów stałym punktem programu

Ale to całkiem miłe tylko zawsze miażdżą mnie miny jak próbuję im cokolwiek wytłumaczyć Ja kiedyś zostałam zapytana co robię że włosy mi tak pięknie błyszczą (konkretnie: "jakim szamponem myję włosy" ) jak zaczęłam tłumaczyć to koleżanka miała bardzo dziwną minę
Bardzo ładny mix, ja ostatnio też wszystko mieszam ze sobą
ja mam teraz akcję denko, a żeby się jej trzymać, nie chodzę sama w miejsca potencjalnie dla mnie niebezpieczne do apteki, zielarskiego, drogerii itp zawsze z towarzyszem, który mnie potrafi powstrzymać

niektóre w ogóle nie pojmują o czym mówię jedna była nawet gotowa naolejować włosy, ale jak jej wytłumaczyłam całą procedurę, stwierdziła, że w sumie to nie ma na razie na to czasu i jakaś płukanka jej wystarczy

właśnie zainspirowałaś mnie trochę takim mixem, bo ostatnio chyba ty robiłaś jakiś mega?
a później się zobaczy

Edytowane przez green elf
Czas edycji: 2012-03-14 o 17:20
Stary 2012-03-14, 17:26   #3193
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam z Rossmanna nożyczki Evy Shmidt, płaciłam jakieś 16 zł i póki co jestem zadowolona

W Rossmannie są nożyczki fryzjerskie 3 różnych firm, nie wiem jak inne firmy się spisują, ale ja tymi od jakiegoś czasu podcinam i jest wszystko dobrze. Ostatnio podcinałam długość prawie 2 msc. temu, a te krótsze jakieś 3 msc. i nie mam rozdwojonych końcówek
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:27   #3194
Fubizka
Zakorzenienie

Eiri - kurcze, a ja zrobiłam psikacz w którym jest i all-in-one i mleczko pszczele To zaszkodzi?

Cytat:
50zł za same końcówki? To gruba przesada, 25-30zł to jest max.
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:37   #3195
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Zwróciłaś uwagę, że w all-in-one masz już niacynamid? W mleczku pszczelim też są już witaminy. Nadmiar niacynamidu może powodować podrażnienia... ogólnie te 3 rzeczy stosowałabym zamiennie większa oszczędność i bezpieczniej
Tak, pamiętałam o tym Akurat porcja maski której użyłam była dość spora a ilości półproduktów niewielkie, staram się uważać z ich stężeniami
Ale będę uważać i obserwować włosy, dziękuję za radę

Cytat:
ja mam teraz akcję denko, a żeby się jej trzymać, nie chodzę sama w miejsca potencjalnie dla mnie niebezpieczne do apteki, zielarskiego, drogerii itp zawsze z towarzyszem, który mnie potrafi powstrzymać

niektóre w ogóle nie pojmują o czym mówię jedna była nawet gotowa naolejować włosy, ale jak jej wytłumaczyłam całą procedurę, stwierdziła, że w sumie to nie ma na razie na to czasu i jakaś płukanka jej wystarczy

właśnie zainspirowałaś mnie trochę takim mixem, bo ostatnio chyba ty robiłaś jakiś mega?
Chyba musiałabym nie wychodzić z domu Mnie też juz zaczynają pilnować, ale zawsze coś tam się przemyci do kasy przed czujnym spojrzeniem towarzysza Moją koleżankę nawet przekonałam do regularnego olejowania co uważam za osobisty sukces i podsunęłam jej parę artykułów, Wizaż i blog Anwen
Tak to ja, tuningowałam Mypę

Stary 2012-03-14, 17:43   #3196
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Zmyłam oliwę z oliwek i .....

Niezłe ceny...jednak mieszkanie na zadupiu ma i plusy
Scięcie samych końcowek kosztuje 10 - 20 zł zależy gdzie
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 17:50   #3197
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez Lethie Pokaż wiadomość
Po lnianym miałam super miękkie włosy nawet lepiej jak po kokosie i bym chciała dzisiaj znów nałożyć
ja mam takie mięciusieńskie po alterrze mango&papaja zmieszanej z rycynką

doradźcie, opłaca się kupować witaminki all-in one na zsk? dają ajkieś efekty?
Stary 2012-03-14, 17:53   #3198
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Ojtam, w Warszawie też można znaleźć dobrego i taniego fryzjera, trzeba tylko odrobinę chęci Ja kiedyś korzystałam z drogich salonów i cóż, wolę taki, który jest niedaleko mnie- dobre fryzjerki, niższe ceny, no i wiem, że nie przelewają kosmetyków...
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:01   #3199
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Ojtam, w Warszawie też można znaleźć dobrego i taniego fryzjera, trzeba tylko odrobinę chęci Ja kiedyś korzystałam z drogich salonów i cóż, wolę taki, który jest niedaleko mnie- dobre fryzjerki, niższe ceny, no i wiem, że nie przelewają kosmetyków...
a powiedz gdzie?
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:07   #3200
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
doradźcie, opłaca się kupować witaminki all-in one na zsk? dają ajkieś efekty?
Ja mam wrażenie, że lepsze rezultaty u mnie niż all in one daje spirulina która też zawiera sporo witamin Pisała o niej m.in eve tutaj Tak naprawdę w przypadku all in one nie wiadomo jakie są dokładne proporcje poszczególnych witamin

Stary 2012-03-14, 18:11   #3201
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mieszkam w centrum Poznania, a za podcięcie końcówek płacę 12 zł i w dodatku fryzjerka wie ile to 1 cm
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:16   #3202
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
O to byłby chyba fajny, bo mam dość duże problemy ze świeceniem się Ale właśnie ostatnio włączyłam do pielęgnacji filtry bo zaczęłam używać toniku z kwasem salicylowym a w weekend robię salipeg
cóż to ten salipeg?

Cytat:
mnie obcinała praktykantka kiedys i musze przyznac żeswietnie sie spisała

Cytat:
Dziewczyny mam do Was pytanie - może to jeszcze za wcześnie ale ostatnio koleżanka pytała mnie o zabezpieczanie włosów przed promieniowaniem UV latem a ja w sumie w tym temacie wykazałam się kompletną ignorancją Stosujecie coś w okresach letnich na długość żeby zabezpieczyć włoski? Pierwsze co przyszło mi do głowy to stosowania Jantara po przelaniu go do butelki z atomizerem a czy coś jeszcze używałyście i mogłybyście polecić?
czesto kosmetyki do włosow farbowanych zawieraja filtry uv, i niektore mgiełki, także silikony jakos chronią.

a i miałam serum z johna friedy które zawierało filtr(ale takie rzerczy to ja stosuje tylko na końcówki)
Cytat:

haha XD

ale jesli sie nie przekonaja do takiej pielęgnacji to nie będa miec predko ładnych włosów

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-03-14, 18:18   #3203
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
No nie? Też jestem jej wielką fanką a mam wrażenie, że jest niedoceniana na wizazu

Ja zmyłam olej lniany, pod niego był psikacz z keratyną, elastyną, all in one, mleczkiem pszczelim i d-panthenolem, nałożyłam bingo z keratyną i spiruliną, stuningowaną all in one i żelem aloesowym na 30 min, potem jeszcze raz psikacz, a przed suszeniem różowy Gliss Kur.

Moje włosy wyglądają jak nie moje włosy
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:21   #3204
AmandaOoo
Przyczajenie

dziewczynki moze nie na temat ale niech ktoraas powie jak sie tu kurde zaklada nowy watek prosze;;d
AmandaOoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:22   #3205
kuleczkka
Rozeznanie

Cytat:

to ja
co dziewczyna to ładniejsze włosy
kuleczkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:23   #3206
karmazynka99
Zakorzenienie

moze ja też powinnam docenic oliwę

Moja pielęgnacja włosów
Stary 2012-03-14, 18:31   #3207
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
cóż to ten salipeg?

czesto kosmetyki do włosow farbowanych zawieraja filtry uv, i niektore mgiełki, także silikony jakos chronią.

a i miałam serum z johna friedy które zawierało filtr(ale takie rzerczy to ja stosuje tylko na końcówki)
Peeling kwasem salicylowym na PEGu (zamiast alkoholu) Tu taka najbardziej skondensowana chyba informacja na ten temat
Dziękuję za odpowiedź
Czytałam, że przykładowo olej z nasion maliny jest naturalnym filtrem UV, zastanawiam się czy dodanie go przykładowo do maski w jakiś sposób by je chroniło i w jakiej to musiałoby być ilości

Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
No nie? Też jestem jej wielką fanką a mam wrażenie, że jest niedoceniana na wizazu

Ja zmyłam olej lniany, pod niego był psikacz z keratyną, elastyną, all in one, mleczkiem pszczelim i d-panthenolem, nałożyłam bingo z keratyną i spiruliną, stuningowaną all in one i żelem aloesowym na 30 min, potem jeszcze raz psikacz, a przed suszeniem różowy Gliss Kur.

Moje włosy wyglądają jak nie moje włosy
Ja niedawno w sumie sobie uświadomiłam, że testowałam już nie wiadomo jakie dziwne oleje a nawet nie próbowałam oliwy z oliwek która stoi w kuchni I faktycznie efekt bardzo przyjemny
Jednak psikacze pod olej dają świetne efekty, nie wyobrażam sobie w sumie nałożyć teraz oleju na suche włosy
To świetnie, zawsze to bardzo dobra motywacja jak się widzi efekty pielęgnacji

Cytat:
moze ja też powinnam docenic oliwę
Karmazynko próbuj, naprawdę warto (cały czas przypomina mi się wykład o zdrowym żywieniu i jak to pani wychwalała pod niebiosy cudowność oliwy z oliwek ) Ja teraz będę testować Sesę

A teraz trzeba się zmotywować i tuptać do pokoju się uczyć

Stary 2012-03-14, 18:32   #3208
green elf
Raczkowanie

Cytat:
haha XD

ale jesli sie nie przekonaja do takiej pielęgnacji to nie będa miec predko ładnych włosów
niektóre bez szczególnej pielęgnacji mają cudowne włosy... (ale jest ich mało )
ja zapuszczam włosy razem z koleżanką z klasy nawet kupiła radicala na porost ale do olejowania to ona nie ma głowy i chęci, bo jest leniem
Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
to ja
co dziewczyna to ładniejsze włosy
na pewno nie ze zdjęć jakie kiedyś wrzucałaś widziałam, że wcale nie masz złych włosów
znam dziewczyny, które wyglądają, jakby je dosłownie piorun strzelił, okropne siano (a jak jeszcze dowalą jakiś kolor to... znajoma ze szkoły ma pomarańczowe okropne włosy ją to mam ochotę napaść w ciemnym zaułku z maszynką do golenia)

ja w szkole co dzień zauważam nowe piękne włosy

Cytat:

A teraz trzeba się zmotywować i tuptać do pokoju się uczyć
matko, ja też muszę... a już trzy godziny zmarnowałam przy kompie
a później się zobaczy

Edytowane przez green elf
Czas edycji: 2012-03-14 o 18:34
Stary 2012-03-14, 18:33   #3209
emilia129
Raczkowanie

doradźcie, opłaca się kupować witaminki all-in one na zsk? dają ajkieś efekty?[/QUOTE]

ja dostałam je w gratisie z ZSK. Dodaję odrobinę do maski po myciu włosów, ogolnie jest ok, ale z tego co wiem to koleżanki dodają je do kremów do twarzy i sobie chwalą.
emilia129 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:41   #3210
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
niektóre bez szczególnej pielęgnacji mają cudowne włosy... (ale jest ich mało )
ja zapuszczam włosy razem z koleżanką z klasy nawet kupiła radicala na porost ale do olejowania to ona nie ma głowy i chęci, bo jest leniem

na pewno nie ze zdjęć jakie kiedyś wrzucałaś widziałam, że wcale nie masz złych włosów
znam dziewczyny, które wyglądają, jakby je dosłownie piorun strzelił, okropne siano (a jak jeszcze dowalą jakiś kolor to... znajoma ze szkoły ma pomarańczowe okropne włosy ją to mam ochotę napaść w ciemnym zaułku z maszynką do golenia)

ja w szkole co dzień zauważam nowe piękne włosy

matko, ja też muszę... a już trzy godziny zmarnowałam przy kompie
moja ma jeszcze lepsze, zielone czy ona lustra w domu nie ma ?

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości