wymarzony pierścień mocy część XXII - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 13:16   #4201
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Haniu, muszę to napisać.
Wydawało mi się zawsze, że kobiety na zdjęciach ze swoimi nowo narodzonymi dziećmi mają coś charakterystycznego na twarzy, tzn. zmieniają się w takie osoby ze spokojem i czułością, albo nie wiem czym. Ja to widzę na tych zdjęciach - tak jakby każda złagodniała po urodzeniu dziecka.
Ty masz to samo na tym zdjęciu, które wstawiłaś z Manią na fejsie.

coś w tym jest

Haniu u nas na problemy z buszkiem pomagało podginanie nóżek,noszenie na samolocik (na przedramieniu/brzuszkiem do podlogi) ,ogrzewanie suszarą albo ciepła pieluchą. Koperek niestety nasilał problem,bo działa wiatropędnie,jednym pomaga,innym nie. Czasem dziecko ma tak,ze nie z samą kupą/bąkiem ma problem,a z tym,że przy napinaniu się do kupy zaciska tez zwieracz,wyrasta z tego z czasem.

Ale gówniany temat

Deborah ja tez jestem nieobiektywna w temacie uczelni studiowałam państwowo ale zaocznie i nie bardzo wyobrazam sobie przez 5 lat po maturze być "uczniem"

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:33   #4202
hania811
Zakorzenienie

.helo.

Od rana nie mieliśmy prądu...dzizas bez prądu nie da się żyć

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć!

Nie możesz Daj sobie na luz przez te 6 tygodni połogu - chyba, że lekarz Ci pozwoli. To, że dobrze się czujesz, nie oznacza, że organizm już do siebie doszedł.

Ale kawy chyba od urodzenia nie pijesz?

Dziś będę sama, bo T. wybiera się do Poznania. Mam w planie (o ile Ewa zaśnie w miarę wcześnie): poćwiczyć, poprasować i poczytać Jutro Wam napiszę, czy cokolwiek z tych zamiarów udało mi się wprowadzić w życie
głupi ten połóg Najgorzej że sexić się nie można. A mi tak sie chceeeeee

No pewnie jakoś od 15 roku życia piję. Od razu niesłodzoną

Czekamy na relacje. Będzie dobrze jak uda Ci sie chociaż poczytać..to prasowanie to sobie odpuść- odpocznij trochę

Cytat:
Haniu, muszę to napisać.
Wydawało mi się zawsze, że kobiety na zdjęciach ze swoimi nowo narodzonymi dziećmi mają coś charakterystycznego na twarzy, tzn. zmieniają się w takie osoby ze spokojem i czułością, albo nie wiem czym. Ja to widzę na tych zdjęciach - tak jakby każda złagodniała po urodzeniu dziecka.
Mówisz....hmm..chyba coś w tym jest. Generalnie to sama w szoku jestem że mam taką cierpliowśc o spokój w sobie

Cytat:
zjadłabym taki obiad - a na taki barszcz od dawna mam ochotę, tylko tż nie lubi, więc nie chce mi się gotować całego gara tylko dla mnie

a u mnie dziś makaron pełnoziarnisty i do tego sos (pomidory z puszki, ricotta, cukinia, pieczarki, marchewka, por i ew. jakieś odpadowe warzywa jeszcze, jakie mam w domu)
Ja kocham miłością dozgonną zabielany barszcz czerwony

I kopytka też..a mogę jeść. Więc będą na obiad z pulpetami i buraczkami
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:41   #4203
ButterBear
Zakorzenienie

A ja uważam, że jak ma się możliwość, to fajnie jest pójść na dziennie studia po liceum.
Ja tak zrobiłam i mimo może średnio trafionego wyboru kierunku, to był to najfajniejszy okres. Dorabiałam sobie korepetycjami, więc miałam pieniądze na swoje potrzeby, a zabawy było mnóstwo. Ahhh...aż mi sie nutka wzruszenia kręci w oku - nostalgia

W kwestii kupy się nie wypowiadam

Coś mnie od kilku dni boli głowa i nie wiem czemu. Idę dziś do lekarza, to i ten temat poruszę...

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:44   #4204
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość

coś w tym jest
Haniu u nas na problemy z buszkiem pomagało podginanie nóżek,noszenie na samolocik (na przedramieniu/brzuszkiem do podlogi) ,ogrzewanie suszarą albo ciepła pieluchą. Koperek niestety nasilał problem,bo działa wiatropędnie,jednym pomaga,innym nie. Czasem dziecko ma tak,ze nie z samą kupą/bąkiem ma problem,a z tym,że przy napinaniu się do kupy zaciska tez zwieracz,wyrasta z tego z czasem.

Ale gówniany temat
dzięki za wskazówki. Ta herbatka w naszym przypadku chyba działa..Mała spokojniesza jest..i kupy ładne

No slaby temat. Właśnie dziś z mężem się śmialiśmy że nasze rozmowy tylko do kupy i karmienia sie sprowadzają ostatnio
Stary 2012-03-14, 13:52   #4205
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
.helo.

Od rana nie mieliśmy prądu...dzizas bez prądu nie da się żyć

głupi ten połóg Najgorzej że sexić się nie można. A mi tak sie chceeeeee

jestes pierwsza kobieta ktora znam ktorej sie chce sexic po porodzie

No pewnie jakoś od 15 roku życia piję. Od razu niesłodzoną

Czekamy na relacje. Będzie dobrze jak uda Ci sie chociaż poczytać..to prasowanie to sobie odpuść- odpocznij trochę

Mówisz....hmm..chyba coś w tym jest. Generalnie to sama w szoku jestem że mam taką cierpliowśc o spokój w sobie

Ja kocham miłością dozgonną zabielany barszcz czerwony

I kopytka też..a mogę jeść. Więc będą na obiad z pulpetami i buraczkami
ah czuje ze Cie zainspirowalam

odnosnie brzuszka i kup..... Maja miala problemy i nie pomagalo jej nic ani masaze, ani cieple oklady, ani herbatki ani kropelki (esputikon, sab simplex) dopiero inna pediatra przepisala Debridat i przeszlo jak reka odjal dodam tylko ze z problemem brzuszkowo-kupkowym meczylismy sie dwa miesiace zanim Mloda zostala "uratowana" Debridatem

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować

Edytowane przez kotekk81
Czas edycji: 2012-03-14 o 13:54
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 13:56   #4206
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość

coś w tym jest

Ale gówniany temat

Deborah ja tez jestem nieobiektywna w temacie uczelni studiowałam państwowo ale zaocznie i nie bardzo wyobrazam sobie przez 5 lat po maturze być "uczniem"
No własnie u mnie to zupełnie odpada.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:03   #4207
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
A ja uważam, że jak ma się możliwość, to fajnie jest pójść na dziennie studia po liceum.
Ja tak zrobiłam i mimo może średnio trafionego wyboru kierunku, to był to najfajniejszy okres. Dorabiałam sobie korepetycjami, więc miałam pieniądze na swoje potrzeby, a zabawy było mnóstwo. Ahhh...aż mi sie nutka wzruszenia kręci w oku - nostalgia

W kwestii kupy się nie wypowiadam

Coś mnie od kilku dni boli głowa i nie wiem czemu. Idę dziś do lekarza, to i ten temat poruszę...
ja też studiowałam dziennie i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie inaczej, jeśli myślę o studiowaniu zaraz po maturze. Później, owszem, ciężko pogodzić pracę i studia dzienne, więc nie ma wyjścia. Na początku studiów rodzice mnie utrzymywali, więc zajmowałam się wyłącznie "studiowaniem", a potem zaczęłam dorabiać i pracować dorywczo. Pod koniec udało mi się pracować na etacie i chodzić na zajęcia.
Studiowanie zaoczne to brak tej całej otoczki studenckiej - imprezy, wyjścia, wyjazdy i inne atrakcje.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:05   #4208
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
ah czuje ze Cie zainspirowalam

odnosnie brzuszka i kup..... Maja miala problemy i nie pomagalo jej nic ani masaze, ani cieple oklady, ani herbatki ani kropelki (esputikon, sab simplex) dopiero inna pediatra przepisala Debridat i przeszlo jak reka odjal dodam tylko ze z problemem brzuszkowo-kupkowym meczylismy sie dwa miesiace zanim Mloda zostala "uratowana" Debridatem
Zainspirowalaś Zrobię dużo...na kolację będą na słodko z masłem i cukrem

Moja kupy robi - tylko strasznie się przy tym pręży. Także nie jest jeszcze tak źle coby po jakieś konkretne leki sięgać.
Tak prawdę mówiąc to ja zlewam te prężenia. Powygina się i jej przechodzi. Mąż świruje...stoi nad nią , na ręce bierze co chwila, kombinuje..ona się moim zdaniem jeszcze bardziej wnerwia o to i zaczyna tym bardziej prężyć. No ale nie wytłumaczysz że jej najlepiej jest samej w łóżeczku.

Mąż twierdzi że jestem zbyt zdystansowaną matką
..a ja twierdzę że po prostu wiem o co jej chodzi. Właśnie od dziś mam postanowinie nie sluchać nikogo..tylko własnego instynktu i sygnałów Marysi.

Edit.

wiem wiem że należę do mniejszość jeśli chodzi o guganie Cała ciąże mi się chciało i po porodzie nic się nie zmieniło

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2012-03-14 o 14:14
Stary 2012-03-14, 14:30   #4209
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
ja też studiowałam dziennie i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie inaczej, jeśli myślę o studiowaniu zaraz po maturze. Później, owszem, ciężko pogodzić pracę i studia dzienne, więc nie ma wyjścia. Na początku studiów rodzice mnie utrzymywali, więc zajmowałam się wyłącznie "studiowaniem", a potem zaczęłam dorabiać i pracować dorywczo. Pod koniec udało mi się pracować na etacie i chodzić na zajęcia.
Studiowanie zaoczne to brak tej całej otoczki studenckiej - imprezy, wyjścia, wyjazdy i inne atrakcje.
Dokładnie.

Ja też studiowałam dziennie i był to świetny okres mojego życia Wspominam niezwykle miło
Teraz mam za dużo obowiązków, odpowiedzialności.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:34   #4210
Debrah
Zakorzenienie

Wiecie, że ja nigdy nie robiłam kopytek? Wstyd:P
Lubię z serem.
Dacie jakiś sprawdzony przepis, jakie proporcje i w ogóle takie tam?
wiem, że to banał, soryy)
I może jakies sosy do tego, z czym jecie?
Stary 2012-03-14, 14:40   #4211
xzora
Zakorzenienie

Ja studiowałam dziennie przez 3 lata (licencjat), potem zaocznie (magisterskie)

Dla mnie okres błogiej beztroski, cieszenia się lenistwem i nic nie robieniem skończył się na etapie liceum

Ze studiów licencjackich jestem częściowo zadowolona. Największym dla mnie plusem jest to, ze pracuję w branży (a studia niewątpliwie się do tego przyczyniły), że miałam możliwość nauczenia się nowych umiejętności (np. jazdy na nartach), że pokochałam sport.
Ale pod względem merytorycznym w dużym stopniu była to strata czasu, chociaż z drugiej strony to właśnie dzięki tym studiom odkryłam swój talent do nauk ścisłych, ekonomicznych i rozpoczęłam studia na drugim kierunku.

Ze studiów zaocznych jestem bardzo zadowolona pod kątem merytorycznym, zajęcia bardzo mi odpowiadały.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 14:43   #4212
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Lubię z serem.
Też nigdy nie robiłam, chętnie przyjmę przepis sprawdzony

Kiedyś próbowałam zrobić gnocchi. Ale paskudztwo wyszło - szok kartoflana ciapra... musiałam dosypać chyba z pół kilo mąki i wyszły z tego, swoją drogą pyszne, kluski kładzione na wodzie.

Hania

Stary 2012-03-14, 14:47   #4213
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Zainspirowalaś Zrobię dużo...na kolację będą na słodko z masłem i cukrem

Moja kupy robi - tylko strasznie się przy tym pręży. Także nie jest jeszcze tak źle coby po jakieś konkretne leki sięgać.
Tak prawdę mówiąc to ja zlewam te prężenia. Powygina się i jej przechodzi. Mąż świruje...stoi nad nią , na ręce bierze co chwila, kombinuje..ona się moim zdaniem jeszcze bardziej wnerwia o to i zaczyna tym bardziej prężyć. No ale nie wytłumaczysz że jej najlepiej jest samej w łóżeczku.

Mąż twierdzi że jestem zbyt zdystansowaną matką
..a ja twierdzę że po prostu wiem o co jej chodzi. Właśnie od dziś mam postanowinie nie sluchać nikogo..tylko własnego instynktu i sygnałów Marysi.

Edit.

wiem wiem że należę do mniejszość jeśli chodzi o guganie Cała ciąże mi się chciało i po porodzie nic się nie zmieniło
najlepiej jest sluchac siebie i dziecka Maja tez nie miala problemu z kupka tylko bardzo plakala i sie prezyla a plakala az do zanoszenia wiec nie bylo to bezpieczne dlatego zadzwonilam po pediatre

Cytat:
Lubię z serem.
u nas dzis serwowane do wyboru do koloru odsmazane, ze skwarkami i sosem miesnym normalnie full serwis haha

ja przepisu jako takiego nie mam robie na oko i na wyczucie

Stary 2012-03-14, 14:48   #4214
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Lubię z serem.
jak z serem to leniwe, moja babcia robi przepyszne! przepisu nie mam

leniwe jem same
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 15:03   #4215
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Też nigdy nie robiłam, chętnie przyjmę przepis sprawdzony

Kiedyś próbowałam zrobić gnocchi. Ale paskudztwo wyszło - szok kartoflana ciapra... musiałam dosypać chyba z pół kilo mąki i wyszły z tego, swoją drogą pyszne, kluski kładzione na wodzie.
No niemożliwe! Butter jest jak zwykły człowiek i nie wszystko co się da zjeść na tej planecie potrafi zrobić!
Oczy otworzyłam ze zdziwienia

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
najlepiej jest sluchac siebie i dziecka Maja tez nie miala problemu z kupka tylko bardzo plakala i sie prezyla a plakala az do zanoszenia wiec nie bylo to bezpieczne dlatego zadzwonilam po pediatre

u nas dzis serwowane do wyboru do koloru odsmazane, ze skwarkami i sosem miesnym normalnie full serwis haha

ja przepisu jako takiego nie mam robie na oko i na wyczucie
Ale mimo wszystko ubierz to jakoś w słowa, wraz ze sposobem wykonania, proszę
Stary 2012-03-14, 15:04   #4216
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Lubię z serem.
takie z twarogiem to u mnie też leniwe. Mam przepis:

- 20 dag dobrego twarogu
- 1 jajko (osobno żółtko i białko), bo białko trzeba ubić na sztywno
- pół szkl. mąki
- pół cukru waniliowego (niekoniecznie)

twaróg rozgniatasz widelcem, dodajesz żółtko, mąkę i pianę z białka i wyrabiasz (ogólnie im mniej mąki, tym lepiej, ale możesz dosypać, jak się będzie źle wyrabiać). A potem to wiadomo, formujesz kształt, kroisz i gotujesz wrzucając do wrzątku (gotujesz moment od wypłynięcia i koniec).

Jem je posypane cukrem, albo cukrem i cynamonem, albo ze słodką zasmażką na maśle.
Robię rzadko, bo nie za zdrowe, ale też lubię.

A kopytka to takie z ziemniaków są
Stary 2012-03-14, 15:15   #4217
Debrah
Zakorzenienie

O, to ja pokręciłam:d
To teraz proszę jeszcze na kopytka przepis
Stary 2012-03-14, 15:17   #4218
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
No niemożliwe! Butter jest jak zwykły człowiek i nie wszystko co się da zjeść na tej planecie potrafi zrobić!
Oczy otworzyłam ze zdziwienia

No widzisz... ciężko mi się do tego przyznać, ale tak sie zdarzyło hihihi

Hania

Stary 2012-03-14, 15:24   #4219
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:

No widzisz... ciężko mi się do tego przyznać, ale tak sie zdarzyło hihihi
sory, mam nadzieję, że źle to nie zabrzmiało, ale jestem w autentycznym szoku))
To samo byłoby gdyby napisała Hania

A w ogóle Haniu jakto jest : zaliczyliście już nalot znajomych i wszelkiej rodziny pod hasłem "gdzie jest dziecko???:lo ve:"
Stary 2012-03-14, 15:48   #4220
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
sory, mam nadzieję, że źle to nie zabrzmiało, ale jestem w autentycznym szoku))
To samo byłoby gdyby napisała Hania

A w ogóle Haniu jakto jest : zaliczyliście już nalot znajomych i wszelkiej rodziny pod hasłem "gdzie jest dziecko???:lo ve:"
Nie nie, zrozumiałam, że to był żart bez przesady, nie jestem aż tak niedotykalska

Hania

Stary 2012-03-14, 15:56   #4221
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nie, zrozumiałam, że to był żart bez przesady, nie jestem aż tak niedotykalska
To ok.

Jeszcze zapytam: w chińskich/wietnamskich knajpach ( tak, przyznaję się - lubię;/ - ale sama w domu też robię) zawsze jest surówka chyba z białek kapusty i marchwi, ale nie wiem co tam dokładnie jest. Ja mało jem surówek, ale tamta mi pasuje - robicie taką? Co w niej dokładnie jest?
Stary 2012-03-14, 17:17   #4222
hania811
Zakorzenienie

Ja kopytka robię na oko ..nie mam niestety przepisu.
Ciężko o proporcje bo to zależy dużo od ziemniaków ile mąki sypnąć. Tak na 1 kg ugotowanych ziemniaków wychodzi z 30 dag mąki ja myślę i jedno jajko.

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
s

Jeszcze jest za malutka na nalot. Dziadkowe byli ze 2 razy tylko na godzinę. Ale nawet na rękach jej nie mieli. No i przyjaciółka z mężem- ale też na szybko.

Grzecznych mam znajomych i rodzinę- czekają aż pozwolę przyjść
Stary 2012-03-14, 17:40   #4223
kotekk81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kopytka robię na oko ..nie mam niestety przepisu.
Ciężko o proporcje bo to zależy dużo od ziemniaków ile mąki sypnąć. Tak na 1 kg ugotowanych ziemniaków wychodzi z 30 dag mąki ja myślę i jedno jajko.

Grzecznych mam znajomych i rodzinę- czekają aż pozwolę przyjść
no ja wlasnie tez robie na oko i wszystko zalezy jakie sa ziemniaki (czy wodniste czy maczne) ale mysle ze proporcje ktore ty podalas moga byc, ewentualnie mozna dosypywac maki jakby ciasto za rzadkie bylo

grzeczna masz rodzinke

Stary 2012-03-14, 20:07   #4224
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
To ok.

Jeszcze zapytam: w chińskich/wietnamskich knajpach ( tak, przyznaję się - lubię;/ - ale sama w domu też robię) zawsze jest surówka chyba z białek kapusty i marchwi, ale nie wiem co tam dokładnie jest. Ja mało jem surówek, ale tamta mi pasuje - robicie taką? Co w niej dokładnie jest?
Te surówki są jak dla mnie mega słodkie. I chyba za wiele składników nie mają . Poszatkowana kapucha + marchew. Kapuchę trzeba posolić i jak to moja mama mówi "uprać" Czyli mocno wygnieść ręką w misce- wtedy mięknie i puszcza sok. Do tego , cukier, marchew, pieprz, olej może odrobina cytryny
Stary 2012-03-14, 21:52   #4225
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
cześć

Dostałam wczoraj w prezencie ekspres do kawy, co prawda na kapsułki, ale jestem zdziwiona, że kawa taka dobra i że tak porządnie spienia mleko.
Mam jeden wydatek z głowy na razie

Za tydzień zaczynamy się powoli przeprowadzać.
pokaż ekspres

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Pod wpływem waszych postów o słodzonej kawie dzisiaj wypiłam kawę z jedną łyżeczką cukru, zamiast z dwoma. Dało radę

raz na jakiś czas można sobie pozwolić

ja bodajże od listopada nie kupiłam sama z siebie słodyczy, jednak wczoraj zrobiłam wyjątek
w ogóle jestem zaskoczona, że aż tak łapczywie czekolady nie jadłam, a chciałam kupić ze względu na moje niespełnienie niedzielne
wybrałyśmy się z koleżankami do restauracji, w której jest przepyszna gorąca czekolada i okazało się, że czekolada się skończyła. Zamówiłam jakąś kawę z karmelem, która w ogóle mnie nie zadowoliła, przez to straszne wydarzenie miałam niedosyt

u mnie wieczory wyglądają podobnie, nie mogę się zebrać, ślimaczę się jak żółw, zawsze mam w planach być w łóżku o 21.30 (znaczy jak wstaję o 5.40 do biegania), a jestem przed 22.00 przez co się stresuję, że nie zdążę się wyspać
wczoraj tyle dobrego, że wybrałam się na spacer, w sumie tylko do sklepu, ale akurat do biedronki mam spory kawałek, więc nieco świeżego powietrza udało się zaczerpnąć

takie pisanie mobilizuje do działania ja dzięki temu wczoraj ćwiczyłam brzuszki (normalnie jak TŻ nie ma to nie ćwiczę)
Brawo za kawę

Też widząc, że jest późno mam stres, że się nie wyśpię Moja siostra zawsze się z tego śmiała mówi do mnie: co ty panikujesz już co będzie rano? Nie wyśpisz się to trudno, ale żeby wieczorem już o tym myśleć?

Podobnie jak Asiuk ok.5.50 wstaję do pracy

Cytat:
Ja piję wszystko bez cukru. Nie przełknęłabym posłodzonego.. do herbaty czasem dodaję odrobinkę soku malinowego. A kawę piję z mlekiem i taka jest idealna. Nie lubię nawet, jak w kawiarniach dają te syropy, bo są dla mnie zdecydowanie za słodkie.
Ja tez tylko z mlekiem.Jakiś czas temu kupiłam sobie z syropem i nie wypiłam musiałam zamówić inną

Cytat:
Haniu, muszę to napisać.
Aż musiałam zajrzeć fajne zdjęcie Haniu

Cytat:
Napisane przez biia Pokaż wiadomość
hej.
rozchorowałaam się siedzę pod kołderką, pochłaniam czosnek, spię i liczę na to, że zaraz stanę na nogi.

a miałaś DHT mierzony?
zdrówka ci życzę
Za pierwszym razem przeczytałam :pochłaniam czopek

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
W ramach zaległego prezentu urodzinowego chcę się w końcu wybrać na kompleksowe, podstawowe badania. Czy któraś się na tym zna, co trzeba zrobić? Myślałam o takim panelu badań, ogólnym (w tym laboratorium): http://www.fryda.pl/?load=37 (jest wypisany w pierwszej kolejności). Kosztuje 70 zł.
Ciekawe pakiety Fany prezent
Też musiałabym iść na badania krwi, ale tak potwornie się boję, że nie mogę się zmusić

Dzisiaj też byłam z koleżanką na kijkach

Edytowane przez goosia207
Czas edycji: 2012-03-14 o 21:53
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-15, 08:28   #4226
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!
No i zaliczyłam pierwszą dietową wpadkę - na kolację wczoraj było sushi.
Eh. Ale dziś jestem zmobilizowana i nie uwzględniam kolejnych potknięć tego kalibru
Stary 2012-03-15, 08:43   #4227
miskowa
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Cześć!
No i zaliczyłam pierwszą dietową wpadkę - na kolację wczoraj było sushi.
Eh. Ale dziś jestem zmobilizowana i nie uwzględniam kolejnych potknięć tego kalibru
Eeeee, sushi to nie jest wpadka, przecież sushi to same dietetyczne składniki.

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
pokaż ekspres
http://www.tchibo.pl/Cafissimo-p400017217.html
Stary 2012-03-15, 08:53   #4228
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
cześć

Fajny, malutki. To na pewno jego wielka zaleta

Misku, sushi niby zdrowe, ale na I fazie SB ryż jest niedozwolony

Hania

Stary 2012-03-15, 08:54   #4229
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

Aha A wiesz, jaka jest kaloryczność dodatkowo pomnożona przez liczbę porcji? No i miałam nie jeść ryżu.
Ale była okazja - pożegnanie przyjaciółki przed półrocznym wyjazdem.

Fajny - zgrabny ten ekspress. Idealny do małej kuchni... jak moja
Stary 2012-03-15, 08:57   #4230
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć...

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Fajny, malutki. To na pewno jego wielka zaleta

Misku, sushi niby zdrowe, ale na I fazie SB ryż jest niedozwolony
Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Aha A wiesz, jaka jest kaloryczność dodatkowo pomnożona przez liczbę porcji? No i miałam nie jeść ryżu.
Ale była okazja - pożegnanie przyjaciółki przed półrocznym wyjazdem.

Fajny - zgrabny ten ekspress. Idealny do małej kuchni... jak moja
no dobra ryż na SB nie, ale przecież lament można by było robić, jakbyś tabliczkę czekolady zjadła, albo coś równie zdrowego. Ryż to przy tym mały pikuś, więc głowa do góry

Nic mi się nie chce, absolutnie nic
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości