|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Cytat:
coś w tym jest ![]() Haniu u nas na problemy z buszkiem pomagało podginanie nóżek,noszenie na samolocik (na przedramieniu/brzuszkiem do podlogi) ,ogrzewanie suszarą albo ciepła pieluchą. Koperek niestety nasilał problem,bo działa wiatropędnie,jednym pomaga,innym nie. Czasem dziecko ma tak,ze nie z samą kupą/bąkiem ma problem,a z tym,że przy napinaniu się do kupy zaciska tez zwieracz,wyrasta z tego z czasem. Ale gówniany temat ![]() Deborah ja tez jestem nieobiektywna w temacie uczelni studiowałam państwowo ale zaocznie i nie bardzo wyobrazam sobie przez 5 lat po maturze być "uczniem"
|
|
#4202 | |||
|
Zakorzenienie
|
.helo.
Od rana nie mieliśmy prądu...dzizas bez prądu nie da się żyć ![]() Cytat:
Najgorzej że sexić się nie można. A mi tak sie chceeeeee![]() No pewnie jakoś od 15 roku życia piję. Od razu niesłodzoną Czekamy na relacje. Będzie dobrze jak uda Ci sie chociaż poczytać..to prasowanie to sobie odpuść- odpocznij trochę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I kopytka też..a mogę jeść. Więc będą na obiad z pulpetami i buraczkami
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uważam, że jak ma się możliwość, to fajnie jest pójść na dziennie studia po liceum.
Ja tak zrobiłam i mimo może średnio trafionego wyboru kierunku, to był to najfajniejszy okres. Dorabiałam sobie korepetycjami, więc miałam pieniądze na swoje potrzeby, a zabawy było mnóstwo. Ahhh...aż mi sie nutka wzruszenia kręci w oku - nostalgia ![]() W kwestii kupy się nie wypowiadam ![]() Coś mnie od kilku dni boli głowa i nie wiem czemu. Idę dziś do lekarza, to i ten temat poruszę... |
|
|
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No slaby temat. Właśnie dziś z mężem się śmialiśmy że nasze rozmowy tylko do kupy i karmienia sie sprowadzają ostatnio
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnosnie brzuszka i kup..... Maja miala problemy i nie pomagalo jej nic ani masaze, ani cieple oklady, ani herbatki ani kropelki (esputikon, sab simplex) dopiero inna pediatra przepisala Debridat i przeszlo jak reka odjal dodam tylko ze z problemem brzuszkowo-kupkowym meczylismy sie dwa miesiace zanim Mloda zostala "uratowana" Debridatem
Edytowane przez kotekk81 Czas edycji: 2012-03-14 o 13:54 |
|
|
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Studiowanie zaoczne to brak tej całej otoczki studenckiej - imprezy, wyjścia, wyjazdy i inne atrakcje. |
|
|
|
|
#4208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobię dużo...na kolację będą na słodko z masłem i cukremMoja kupy robi - tylko strasznie się przy tym pręży. Także nie jest jeszcze tak źle coby po jakieś konkretne leki sięgać. Tak prawdę mówiąc to ja zlewam te prężenia . Powygina się i jej przechodzi. Mąż świruje...stoi nad nią , na ręce bierze co chwila, kombinuje..ona się moim zdaniem jeszcze bardziej wnerwia o to i zaczyna tym bardziej prężyć. No ale nie wytłumaczysz że jej najlepiej jest samej w łóżeczku.Mąż twierdzi że jestem zbyt zdystansowaną matką ![]() ..a ja twierdzę że po prostu wiem o co jej chodzi. Właśnie od dziś mam postanowinie nie sluchać nikogo..tylko własnego instynktu i sygnałów Marysi. Edit. wiem wiem że należę do mniejszość jeśli chodzi o guganie Cała ciąże mi się chciało i po porodzie nic się nie zmieniło
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-03-14 o 14:14 |
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też studiowałam dziennie i był to świetny okres mojego życia Teraz mam za dużo obowiązków, odpowiedzialności. |
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, że ja nigdy nie robiłam kopytek? Wstyd:P
Lubię z serem. Dacie jakiś sprawdzony przepis, jakie proporcje i w ogóle takie tam? wiem, że to banał, soryy )I może jakies sosy do tego, z czym jecie? |
|
|
|
#4211 |
|
Zakorzenienie
|
Ja studiowałam dziennie przez 3 lata (licencjat), potem zaocznie (magisterskie)
Dla mnie okres błogiej beztroski, cieszenia się lenistwem i nic nie robieniem skończył się na etapie liceum Ze studiów licencjackich jestem częściowo zadowolona. Największym dla mnie plusem jest to, ze pracuję w branży (a studia niewątpliwie się do tego przyczyniły), że miałam możliwość nauczenia się nowych umiejętności (np. jazdy na nartach), że pokochałam sport. Ale pod względem merytorycznym w dużym stopniu była to strata czasu, chociaż z drugiej strony to właśnie dzięki tym studiom odkryłam swój talent do nauk ścisłych, ekonomicznych i rozpoczęłam studia na drugim kierunku. Ze studiów zaocznych jestem bardzo zadowolona pod kątem merytorycznym, zajęcia bardzo mi odpowiadały. |
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś próbowałam zrobić gnocchi. Ale paskudztwo wyszło - szok kartoflana ciapra... musiałam dosypać chyba z pół kilo mąki i wyszły z tego, swoją drogą pyszne, kluski kładzione na wodzie.
|
|
|
|
|
#4213 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
odsmazane, ze skwarkami i sosem miesnym normalnie full serwis haha ![]() ja przepisu jako takiego nie mam robie na oko i na wyczucie
|
||
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
leniwe jem same |
|
|
|
|
#4215 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczy otworzyłam ze zdziwienia ![]() ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- 20 dag dobrego twarogu - 1 jajko (osobno żółtko i białko), bo białko trzeba ubić na sztywno - pół szkl. mąki - pół cukru waniliowego (niekoniecznie) twaróg rozgniatasz widelcem, dodajesz żółtko, mąkę i pianę z białka i wyrabiasz (ogólnie im mniej mąki, tym lepiej, ale możesz dosypać, jak się będzie źle wyrabiać). A potem to wiadomo, formujesz kształt, kroisz i gotujesz wrzucając do wrzątku (gotujesz moment od wypłynięcia i koniec). Jem je posypane cukrem, albo cukrem i cynamonem, albo ze słodką zasmażką na maśle. Robię rzadko, bo nie za zdrowe, ale też lubię. A kopytka to takie z ziemniaków są |
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
O, to ja pokręciłam:d
To teraz proszę jeszcze na kopytka przepis
|
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz... ciężko mi się do tego przyznać, ale tak sie zdarzyło hihihi
|
|
|
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))To samo byłoby gdyby napisała Hania ![]() A w ogóle Haniu jakto jest : zaliczyliście już nalot znajomych i wszelkiej rodziny pod hasłem "gdzie jest dziecko??? |
|
|
|
|
#4220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez przesady, nie jestem aż tak niedotykalska
|
|
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze zapytam: w chińskich/wietnamskich knajpach ( tak, przyznaję się - lubię;/ - ale sama w domu też robię) zawsze jest surówka chyba z białek kapusty i marchwi, ale nie wiem co tam dokładnie jest. Ja mało jem surówek, ale tamta mi pasuje - robicie taką? Co w niej dokładnie jest? |
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja kopytka robię na oko ..nie mam niestety przepisu.
Ciężko o proporcje bo to zależy dużo od ziemniaków ile mąki sypnąć. Tak na 1 kg ugotowanych ziemniaków wychodzi z 30 dag mąki ja myślę i jedno jajko. ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
Grzecznych mam znajomych i rodzinę- czekają aż pozwolę przyjść
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grzeczna masz rodzinke
|
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4225 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Też widząc, że jest późno mam stres, że się nie wyśpię mówi do mnie: co ty panikujesz już co będzie rano? Nie wyśpisz się to trudno, ale żeby wieczorem już o tym myśleć?Podobnie jak Asiuk ok.5.50 wstaję do pracy Cytat:
![]() Cytat:
fajne zdjęcie Haniu Cytat:
Za pierwszym razem przeczytałam :pochłaniam czopek ![]() Cytat:
Fany prezent ![]() Też musiałabym iść na badania krwi, ale tak potwornie się boję, że nie mogę się zmusić ![]() Dzisiaj też byłam z koleżanką na kijkach
razem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2012-03-14 o 21:53 |
||||||
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
No i zaliczyłam pierwszą dietową wpadkę - na kolację wczoraj było sushi. Eh. Ale dziś jestem zmobilizowana i nie uwzględniam kolejnych potknięć tego kalibru
|
|
|
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
http://www.tchibo.pl/Cafissimo-p400017217.html |
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
![]() Misku, sushi niby zdrowe, ale na I fazie SB ryż jest niedozwolony
|
|
|
|
|
#4229 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz, jaka jest kaloryczność dodatkowo pomnożona przez liczbę porcji? No i miałam nie jeść ryżu.Ale była okazja - pożegnanie przyjaciółki przed półrocznym wyjazdem. Fajny - zgrabny ten ekspress. Idealny do małej kuchni... jak moja
|
|
|
|
|
#4230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nic mi się nie chce, absolutnie nic |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

Najgorzej że sexić się nie można. A mi tak sie chceeeeee