|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku? | |||
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. |
|
20 | 33,90% |
| Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. |
|
5 | 8,47% |
| Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
6 | 10,17% |
| Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. |
|
7 | 11,86% |
| Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. |
|
1 | 1,69% |
| Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! |
|
13 | 22,03% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Cytat:
no to prawda, nie dość że mają przyjemność to jeszcze powkładają powyjmują a to my tyjemy, wymiotujemy, bolą nas nogi i skóra nam się rozciąga! ma czas do 36 tygodnia, tak twierdzi mój doktor, żeby się przekręcić więc nie mamy co się stresować
|
|
|
|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012
Czyli mają jeszcze troszkę czasu do przyjęcia pozycji do wyjścia
![]() Co do facetów, to z drugiej strony to my czujemy te cudowne kopniaczki
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Dzis mam dziwny dzien.... woglole ciagle mysle, ze fajnie jakby juz byl maj i bedziemy sobie z mezem i dzidzi chodzic na spacerki
wyprawka juz prawie calutka, teraz tylko odliczac tygodnie i czekac na malego
|
#2074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Widziałam w tych wózkach 2 rodzaje mocowań, ale nie wiem czy to zależy od nowości modelu czy od czegoś innego, bo nie dopytywałam. Oba w sumie są łatwe w użyciu. Jeden to jest taki sposób, że gondola ma po 2 bolce z każdej strony i one wchodzą w takie zagłębienia w stelażu. Najpierw trzeba wcisnąć przednie bolce z obu stron (czyli gondolę troszkę pochylić budką w dół), a potem wcisnąć tylne bolce. Słychać wyraźne kliknięcie, więc wiadomo że gondola jest zamocowana. Żeby wyciągnąć gondolę trzeba wcisnąć równocześnie po dwa czerwone przyciski z każdej strony (używając do tego kciuka i palca wskazującego, jakbyś coś łapała), wtedy zwalnia się mocowanie gondoli i można normalnie wyciągnąć gondolę w górę ![]() Drugi sposób (który akurat mnie się mniej podobał, a mojemu mężowi bardziej) to był taki, że gondola ma po jednym bolcu z każdej strony i wciska się ją tak, jakby się wsuwało te bolce w taką jakby szynę. Żeby zwolnić gondolę, przyciska się tylko jeden czerwony przycisk z każdej strony (najpierw z jednej, potem z drugiej) i wtedy gondola wyjeżdża z tej szyny do przodu i dopiero można ją zdjąć ze stelaża. Nie wiem czy coś z tego zrozumiesz, w każdym razie oba mocowania są proste w użyciu i nie sprawiają żadnych problemów ![]() Jakbyś szukała jeszcze jakichś wózków w tej cenie co Tako Jumper to możesz sobie zobaczyć jeszcze na Seka Carlo Lux (my się właśnie na niego zdecydowaliśmy), Mikado Aston i Riko Alpina Wszystkie są dość podobne do siebie
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
A macie go juz u siebie tzn.kupionego? My tez o nim myslimy.
|
|
|
|
#2076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to czekam nie tylko po to żeby chodzić na spacery...bo to różnie z tymi wyobrażeniami ale żeby wreszcie przestać sapać, móc się położyć wygodnie i chodzić normalnie a nie jak kaczka z powiązanymi nogami![]() Cytat:
![]() o Mikado Aston czytałam niepochlebne opinie, Seka podobno świetna i lżejsza - ale ja nie miałam możliwości wyboru |
||
|
|
|
#2077 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli stanęłaś na 15 odcinku to już możesz się domyślić dlaczego zginie Bo zabili go w 16.
|
|
#2079 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny!
oj ciezko was nadgonic, oj ciezko.... ![]() caly dzien siedze w domu bo pogoda nie nastraja do zadnych wyjazdow uszylam dzis jedna zaslone do pokoju malej - na druga nie mialam juz sily, sprzatalam, wstawilam pranie i wlasnie wlozylam pizze do pieca wczoraj mialam mega zajob - bylam z autkiem u tesciow bo tam mamy sprawdzonych mechanikow i 4h u nich spedzilam mamy chetnych na mieszkanie na 100% ale... powiedzialam moim tesciom o naszym pomysle i mnie lekko mowiac zj...ali za to... ze co my sobie wyobrazamy, przeprowadzac sie z malym dzieckiem, tu mamy swiezo wyremontowane, ze na wynajmie jest zle, ze moga nas wywalic, byc zloslili itp... wyszlam z wielka jak balon glowa od nich. Tylko ze oni nie wiedza o pewnych rzeczach ktore mnie spotkaly bo nie chcialam im mowic o wszystkim. Ehhh.... ![]() Czekam na mezusia i bedziemy palaszowac pizze. Najlepsze jest to, ze musialam 2 razy robic ciasto bo pierwsze mi nie wyroslo ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- kuruj sie mloda |
|
|
|
#2080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to wszystko przez Was![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
kiedy się wyprowadzacie? no tak oni nie wiedzą tyle co my
|
||
|
|
|
#2081 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
(jestem fanka wszelkich seriali - nawet mody na sukces )no wlasnie oni mi zasiali ziarno niepewnosci i pol nocy przez to nie spalam, moj maz mowi ze to nasza sprawa itp i to my podejmiemy decyzje ale oni mi wczoraj nagadali strasznie, ze to tylko nam zaszkodzi moj maz powiedzial, ze trzeba im o wszystkim powiedziec i tyle a jak sie zdecydujemy, to wyprowadzka w czerwcu/lipcu |
||
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2083 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra dobra to byłam ja.
|
|
|
|
#2084 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór Paniom
ale mnie dziś łepek nawala :/ starałam się podczytywać Was na telefonie dzisiaj, więc jestem mniej więcej na bieżąco. Dobrze, że oglądałam Desperate Housewives w poniedziałek i wiedziałam, kto umarł bo bym się wkurzyła hehe Wczoraj chyba ktoś poruszył temat butów. Ja już kiedyś pisałam, że swój najnowszy nabytek kupiłam w rozmiarze 37 (a ZAWSZE z tej firmy nosiłam 36), okazało się też, że baleriny, które kupiłam 2 miesiące temu są za małe! Na szczęście nie urywałam metek i dało się je zamienić (po znajomości ). Nie chcę Was straszyć, ale takie "urośnięcie stopy" to wcale nie jest ewenement. Aż boję się mierzyć moje ukochane szpileczki wszystkie w rozmiarze 36...Chyba Was na dzisiaj zostawię, zaaplikuję apap i się położę. Miłego wieczoru
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to Wam zaszkodzi? jak może Wam zaszkodzić wyprowadzka z mieszkania w którym boisz się mieszkać? niby co mogłoby się stać? |
|
|
|
|
#2088 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja się boję porodu jak choleraCytat:
|
|
#2089 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do maja moze wytrzymam---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- dziewczyny was tak samo slabi zawsze rano normalnie juz mam dosc codziennie mnie bierze na mdlenie popoludniu przechodzi mowilam lekarce do ktorej chodze prywatnie a ona ze mam dobre wyniki badan i pewnie mnie dziecko uciska nie wiem za co oni biora kase
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2094 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sa dwa wyjscia - gdy kupujacy ma gotowke to robi przelwe na rachunek kredytowy i go sie zamyka (ale kto w dzisiejszych czasach ma tyle pieniedzy na mieszkanie w gotowce ) wiec druga opcja to taka, ze jak ktos kupuje i bierze kredyt, to jego bank robi przelew a reszte, co powyzej kredytu, Tobie do łapki.co do podatkow - owszem - jest obowiazek uiszczenia podatku dochodowego (19% stawka) jezeli sprzedajesz mieszkanie przed uplywem 5 lat od zakupu LUB deklarujesz, ze w ciagu 2 lat wydasz dochod na cele mieszkaniowe. Ale jak to w praktyce sie robi - nie mam pojecia aczkolwiek moi znajomi sprzedawali stary dom i chcieli budowac nowy i od razu go zaczeli stawiac zeby uniknac placenia podatku dochodowego...---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- jutro musze dokonczyc szyc zasone nr 2 bo dzis nie mialam juz sily ![]() wogole to marzy mi sie taki biznesik - sklep z pieknymi firanami i zaslonami |
|
|
|
|
#2096 |
|
Zadomowienie
|
a ja dzisiaj obczaiłam, że jest już wątek mamuś listopadowo-grudniowych
![]() Różowa z tymi omdleniami to niestety nie pomogę, nic nie wiem na ten temat ![]() Chcę żeby już była wiosna! bo mi się miejsce w kurtce zimowej kończy
|
#2097 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Uwielbiam czytać Twoje opowieści wszelkiej maści Obojętne o czym piszesz, zawsze uśmiech pojawia się na mojej twarzy. Lubię takie pozytywnie nastawione do świata osoby Cytat:
Jakie imię wybrane dla córy? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32923191]Śliweńko zdrowia! Dziewczyny a na tę glukozę nie muszę mieć własnej wody? Panie z labo mi to rozpuszczą? Jak widzę ilość tego proszku, to mi słabo [/QUOTE]Ja nie musiałam brać ze sobą ani wody, ani glukozy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chcesz się tak dalej męczyć??? Gdyby coś się stało, jak już będziesz miała dzidziusia, to ktoś Cię ewentualnie pogłaszcze po głowie, a Ty będziesz miała wyrzuty sumienia do końca życia. Cytat:
![]() Po SR byliśmy z P na chińskim żarciu. Ale było pyszne ![]() Szyjka jak bolała, tak boli, ale do ginki się nie wybrałam- cykor
|
|||||||
|
|
|
#2098 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sie tak czuję rano właśnie do południa czasami ostatnio być może od tarczycy.
|
|
|
|
#2099 | |
|
Wtajemniczenie
|
ania_85 pozno Ci ta cukrzyca wyszla
![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
zreszta dalismy sobie z naszymi kupcami 10 dni na potwierdzenie tej sprzedazy. mmm ale bym zjadla sajgonki, kiedys namietnie je robilam ale takie bardziej z warzywami ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- hop hooooppppp czy wszystkie poszly ogladac na wspolnej??? ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- wogole to ostatnio mam mega przyplyw uczuc do meza. najchetniej to nie wypszczalabym go z domu do pracy wczesniej byl taki dosc chlodny w uczuciach, a teraz..... przytulaski, glaskanie mnie po brzuchu, wlosach, myje mi plecki |
|
|
|
|
#2100 |
|
Konto usunięte
|
Wrzuciłam brzuchola z dzisiaj - w niebieskich spodniach
Ja mam za to ciche dni.... Oj dzieje się, dzieje się i to bardzo negatywnie... Przypuszczam, że u mnie hormony grają dużą rolę, ale mimo wszystko, atmosfera jest bardzo napięta. I nie chce mi się odpuszczać... Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-03-14 o 20:11 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

nie mam pojęcia

Wiem jedno, idealnego wózka za idealną cenę nie znajdę
Widziałam w tych wózkach 2 rodzaje mocowań, ale nie wiem czy to zależy od nowości modelu czy od czegoś innego, bo nie dopytywałam. Oba w sumie są łatwe w użyciu. 

(jestem fanka wszelkich seriali - nawet mody na sukces 

13.08.2011

[/QUOTE]