Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012 cz. V - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł VI cz. naszego wątku?
Duże brzuszki wszystkie mamy, na dzieciaczki już czekamy. 20 33,90%
Duże brzuszki wszystkie mamy, na porody już czekamy. 5 8,47%
Od jesieni już plotkujemy, pierwszych maluchów wyczekujemy. 0 0%
Wiosna wreszcie za oknami, czas na spotkania z maluchami. 6 10,17%
Wyprawki powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 1 1,69%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 6 10,17%
Wyprawki prawie gotowe - obstawiamy terminy porodowe. 7 11,86%
Wyprawki kompletujemy, niezmiennie plotkujemy. 1 1,69%
Wyprawki kompletujemy, pierwszych porodów wyczekujemy! 13 22,03%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 18:13   #2071
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Kurna my dziewczyny to sie namęczymy nie to co facet zrobi i gitara

Do kiedy ma czas to ja nie wiem nie mam pojęcia

no to prawda, nie dość że mają przyjemność to jeszcze powkładają powyjmują a to my tyjemy, wymiotujemy, bolą nas nogi i skóra nam się rozciąga!

ma czas do 36 tygodnia, tak twierdzi mój doktor, żeby się przekręcić więc nie mamy co się stresować
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:21   #2072
centipede
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki mocno podskakują, maluszki już na świat się szykują. Mamusie V-VI 2012

Czyli mają jeszcze troszkę czasu do przyjęcia pozycji do wyjścia
Co do facetów, to z drugiej strony to my czujemy te cudowne kopniaczki
Stary 2012-03-14, 18:26   #2073
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Dzis mam dziwny dzien.... woglole ciagle mysle, ze fajnie jakby juz byl maj i bedziemy sobie z mezem i dzidzi chodzic na spacerki wyprawka juz prawie calutka, teraz tylko odliczac tygodnie i czekac na malego
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:29   #2074
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Kapukat jeśli mogę, mam pytanie. Wiem, że masz wózek Tako Jumper X, jak oceniasz łatwość wpinania gondolki w stelaż? Czy w tym wózku jest to jakoś bardzo kłopotliwe?

Jestem w trakcie wybierania wózka i mam mętlik w głowie. Już się na coś zdecyduję, ale za chwilę coś przeczytam i dalej nic nie wiem. Mam kilka typów a do decyzji daleko
Ja nawet mam tabelkę a w niej wszystko zanotowane, plusy i minusy. Jak każda, za jak najniższą cenę chciałabym mieć jak najlepszy wózek. Wiem jedno, idealnego wózka za idealną cenę nie znajdę
To ja się jeszcze wypowiem, bo wyoglądałam Tako Jumpera w sklepie na wszystkie sposoby Widziałam w tych wózkach 2 rodzaje mocowań, ale nie wiem czy to zależy od nowości modelu czy od czegoś innego, bo nie dopytywałam. Oba w sumie są łatwe w użyciu.

Jeden to jest taki sposób, że gondola ma po 2 bolce z każdej strony i one wchodzą w takie zagłębienia w stelażu. Najpierw trzeba wcisnąć przednie bolce z obu stron (czyli gondolę troszkę pochylić budką w dół), a potem wcisnąć tylne bolce. Słychać wyraźne kliknięcie, więc wiadomo że gondola jest zamocowana. Żeby wyciągnąć gondolę trzeba wcisnąć równocześnie po dwa czerwone przyciski z każdej strony (używając do tego kciuka i palca wskazującego, jakbyś coś łapała), wtedy zwalnia się mocowanie gondoli i można normalnie wyciągnąć gondolę w górę

Drugi sposób (który akurat mnie się mniej podobał, a mojemu mężowi bardziej) to był taki, że gondola ma po jednym bolcu z każdej strony i wciska się ją tak, jakby się wsuwało te bolce w taką jakby szynę. Żeby zwolnić gondolę, przyciska się tylko jeden czerwony przycisk z każdej strony (najpierw z jednej, potem z drugiej) i wtedy gondola wyjeżdża z tej szyny do przodu i dopiero można ją zdjąć ze stelaża.

Nie wiem czy coś z tego zrozumiesz, w każdym razie oba mocowania są proste w użyciu i nie sprawiają żadnych problemów

Jakbyś szukała jeszcze jakichś wózków w tej cenie co Tako Jumper to możesz sobie zobaczyć jeszcze na Seka Carlo Lux (my się właśnie na niego zdecydowaliśmy), Mikado Aston i Riko Alpina Wszystkie są dość podobne do siebie
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:36   #2075
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość

Jakbyś szukała jeszcze jakichś wózków w tej cenie co Tako Jumper to możesz sobie zobaczyć jeszcze na Seka Carlo Lux (my się właśnie na niego zdecydowaliśmy), Mikado Aston i Riko Alpina Wszystkie są dość podobne do siebie
A macie go juz u siebie tzn.kupionego? My tez o nim myslimy.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:36   #2076
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Dzis mam dziwny dzien.... woglole ciagle mysle, ze fajnie jakby juz byl maj i bedziemy sobie z mezem i dzidzi chodzic na spacerki wyprawka juz prawie calutka, teraz tylko odliczac tygodnie i czekac na malego

ja to czekam nie tylko po to żeby chodzić na spacery...bo to różnie z tymi wyobrażeniami ale żeby wreszcie przestać sapać, móc się położyć wygodnie i chodzić normalnie a nie jak kaczka z powiązanymi nogami

Cytat:
To ja się jeszcze wypowiem, bo wyoglądałam Tako Jumpera w sklepie na wszystkie sposoby Widziałam w tych wózkach 2 rodzaje mocowań, ale nie wiem czy to zależy od nowości modelu czy od czegoś innego, bo nie dopytywałam. Oba w sumie są łatwe w użyciu.

Jeden to jest taki sposób, że gondola ma po 2 bolce z każdej strony i one wchodzą w takie zagłębienia w stelażu. Najpierw trzeba wcisnąć przednie bolce z obu stron (czyli gondolę troszkę pochylić budką w dół), a potem wcisnąć tylne bolce. Słychać wyraźne kliknięcie, więc wiadomo że gondola jest zamocowana. Żeby wyciągnąć gondolę trzeba wcisnąć równocześnie po dwa czerwone przyciski z każdej strony (używając do tego kciuka i palca wskazującego, jakbyś coś łapała), wtedy zwalnia się mocowanie gondoli i można normalnie wyciągnąć gondolę w górę

Drugi sposób (który akurat mnie się mniej podobał, a mojemu mężowi bardziej) to był taki, że gondola ma po jednym bolcu z każdej strony i wciska się ją tak, jakby się wsuwało te bolce w taką jakby szynę. Żeby zwolnić gondolę, przyciska się tylko jeden czerwony przycisk z każdej strony (najpierw z jednej, potem z drugiej) i wtedy gondola wyjeżdża z tej szyny do przodu i dopiero można ją zdjąć ze stelaża.

Nie wiem czy coś z tego zrozumiesz, w każdym razie oba mocowania są proste w użyciu i nie sprawiają żadnych problemów

ja zrozumiałam...i mam ten pierwszy właśnie na dwa bolce - obsługa prościutka nawet dla kobiety w 8 miesiącu z wieeeelandzim brzuchem

o Mikado Aston czytałam niepochlebne opinie, Seka podobno świetna i lżejsza - ale ja nie miałam możliwości wyboru
Stary 2012-03-14, 18:36   #2077
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Czyli mają jeszcze troszkę czasu do przyjęcia pozycji do wyjścia
Co do facetów, to z drugiej strony to my czujemy te cudowne kopniaczki
Ale oni nie rodzą Jakby każdy z naszych mężczyzn urodziłby za nas jedno z naszych dzieci bardziej byliby z nas dumni i nas doceniali.Bo tak naprawde oni nie maja pojęcia jak to boli.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:36   #2078
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość

no no... ja chyba stanęłam na 15....nie ładnie tak teraz po przeczytaniu Was jestem bardzo ciekawa dlaczego ten osobnik ginie
ja nie napisałam kto to, napisałam na biało
jeśli stanęłaś na 15 odcinku to już możesz się domyślić dlaczego zginie Bo zabili go w 16.
Stary 2012-03-14, 18:44   #2079
moniczka1302
Wtajemniczenie

hej dziewczyny!
oj ciezko was nadgonic, oj ciezko....

caly dzien siedze w domu bo pogoda nie nastraja do zadnych wyjazdow
uszylam dzis jedna zaslone do pokoju malej - na druga nie mialam juz sily, sprzatalam, wstawilam pranie i wlasnie wlozylam pizze do pieca

wczoraj mialam mega zajob - bylam z autkiem u tesciow bo tam mamy sprawdzonych mechanikow i 4h u nich spedzilam myslalam ze mnie szlag jasny trafi. Nawachalam sie najpierw gazu a potem jakis smarow czy olejow... padlam o 22...

mamy chetnych na mieszkanie na 100% ale... powiedzialam moim tesciom o naszym pomysle i mnie lekko mowiac zj...ali za to... ze co my sobie wyobrazamy, przeprowadzac sie z malym dzieckiem, tu mamy swiezo wyremontowane, ze na wynajmie jest zle, ze moga nas wywalic, byc zloslili itp... wyszlam z wielka jak balon glowa od nich. Tylko ze oni nie wiedza o pewnych rzeczach ktore mnie spotkaly bo nie chcialam im mowic o wszystkim. Ehhh....

Czekam na mezusia i bedziemy palaszowac pizze. Najlepsze jest to, ze musialam 2 razy robic ciasto bo pierwsze mi nie wyroslo

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
nie mam nawet siły was nadrabiać bo taka chora jestem i zasmarkana
wyglądam jak zombi
też mi się chorować na końcówce zachciało
kuruj sie mloda
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:48   #2080
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
jeśli stanęłaś na 15 odcinku to już możesz się domyślić dlaczego zginie Bo zabili go w 16.
właśnie oglądam 16 i to wszystko przez Was

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!

uszylam dzis jedna zaslone do pokoju malej - na druga nie mialam juz sily, sprzatalam, wstawilam pranie i wlasnie wlozylam pizze do pieca

wczoraj mialam mega zajob - bylam z autkiem u tesciow bo tam mamy sprawdzonych mechanikow i 4h u nich spedzilam myslalam ze mnie szlag jasny trafi. Nawachalam sie najpierw gazu a potem jakis smarow czy olejow... padlam o 22...

mamy chetnych na mieszkanie na 100% ale... powiedzialam moim tesciom o naszym pomysle i mnie lekko mowiac zj...ali za to... ze co my sobie wyobrazamy, przeprowadzac sie z malym dzieckiem, tu mamy swiezo wyremontowane, ze na wynajmie jest zle, ze moga nas wywalic, byc zloslili itp... wyszlam z wielka jak balon glowa od nich. Tylko ze oni nie wiedza o pewnych rzeczach ktore mnie spotkaly bo nie chcialam im mowic o wszystkim. Ehhh....

Czekam na mezusia i bedziemy palaszowac pizze. Najlepsze jest to, ze musialam 2 razy robic ciasto bo pierwsze mi nie wyroslo

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

kuruj sie mloda

kiedy się wyprowadzacie? no tak oni nie wiedzą tyle co my
Stary 2012-03-14, 18:52   #2081
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
n
Powiem Wam, ze ja już jestem wykończona, od piątku praktycznie nie wyszłam z domu, nerka boli mnie dzień w dzień przez 24/h, jeszcze 3-4 dni to jakoś wytrzymuję z tym bólem, ale im dłużej tym ciężej mi to znosić psychicznie, mam wrażenie, ze ja nie dotrwam do czerwca, że nie dam rady. Moim jedynym marzeniem na dzień dzisiejszy jest poród, który przyczyni się do ustania tego bólu. Zazdroszczę tym, które nawet muszą leżeć, ale bez bólu .
no niestety teraz bedzie coraz gorzej, tez odczuwam juz coraz wiecej dolegliwosci zwiazanych z ostatnim trymestrem... ale co tam, musimy dac rade...

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
właśnie oglądam 16 i to wszystko przez Was

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

kiedy się wyprowadzacie? no tak oni nie wiedzą tyle co my
co to za serial??? bo nie mam sily wertowac wszystkich stron (jestem fanka wszelkich seriali - nawet mody na sukces )

no wlasnie oni mi zasiali ziarno niepewnosci i pol nocy przez to nie spalam, moj maz mowi ze to nasza sprawa itp i to my podejmiemy decyzje ale oni mi wczoraj nagadali strasznie, ze to tylko nam zaszkodzi

moj maz powiedzial, ze trzeba im o wszystkim powiedziec i tyle

a jak sie zdecydujemy, to wyprowadzka w czerwcu/lipcu
Stary 2012-03-14, 18:53   #2082
andzya
Zakorzenienie

Cytat:

co to za serial??? bo nie mam sily wertowac wszystkich stron (jestem fanka wszelkich seriali - nawet mody na sukces )
gotowe na wszystko
Stary 2012-03-14, 19:00   #2083
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Dobra dobra to byłam ja.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-14, 19:03   #2084
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
gotowe na wszystko
aaaa tez ogladalam namietnie... tylko ta ostatnia seria mnie troche znudzila, takie juz naciagane
nie to co moda na sukces, tam zawsze sypia pomyslami na ciekawy scenariusz z rekawa
Stary 2012-03-14, 19:05   #2085
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaa tez ogladalam namietnie... tylko ta ostatnia seria mnie troche znudzila, takie juz naciagane
nie to co moda na sukces, tam zawsze sypia pomyslami na ciekawy scenariusz z rekawa
EEEEEEEEEEee no Moda na sukces to klasyk

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-14, 19:17   #2086
clauudik
Rozeznanie

Dobry wieczór Paniom ale mnie dziś łepek nawala :/ starałam się podczytywać Was na telefonie dzisiaj, więc jestem mniej więcej na bieżąco. Dobrze, że oglądałam Desperate Housewives w poniedziałek i wiedziałam, kto umarł bo bym się wkurzyła hehe Wczoraj chyba ktoś poruszył temat butów. Ja już kiedyś pisałam, że swój najnowszy nabytek kupiłam w rozmiarze 37 (a ZAWSZE z tej firmy nosiłam 36), okazało się też, że baleriny, które kupiłam 2 miesiące temu są za małe! Na szczęście nie urywałam metek i dało się je zamienić (po znajomości ). Nie chcę Was straszyć, ale takie "urośnięcie stopy" to wcale nie jest ewenement. Aż boję się mierzyć moje ukochane szpileczki wszystkie w rozmiarze 36...
Chyba Was na dzisiaj zostawię, zaaplikuję apap i się położę. Miłego wieczoru

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:20   #2087
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie oni mi zasiali ziarno niepewnosci i pol nocy przez to nie spalam, moj maz mowi ze to nasza sprawa itp i to my podejmiemy decyzje ale oni mi wczoraj nagadali strasznie, ze to tylko nam zaszkodzi

moj maz powiedzial, ze trzeba im o wszystkim powiedziec i tyle

a jak sie zdecydujemy, to wyprowadzka w czerwcu/lipcu
gotowe na wszystko...

jak to Wam zaszkodzi? jak może Wam zaszkodzić wyprowadzka z mieszkania w którym boisz się mieszkać? niby co mogłoby się stać?
Stary 2012-03-14, 19:23   #2088
centipede
Zadomowienie

Cytat:
oglądaliśmy Seka w hurtowni i zrobił na nas świetne wrażenie

Cytat:
Ale oni nie rodzą Jakby każdy z naszych mężczyzn urodziłby za nas jedno z naszych dzieci bardziej byliby z nas dumni i nas doceniali.Bo tak naprawde oni nie maja pojęcia jak to boli.
wiem ja się boję porodu jak cholera

Cytat:
hej dziewczyny!

kuruj sie mloda
Moniczko może powiedzcie im co się działo? po tamtych akcjach wyprowadzka to najlepsza decyzja
Stary 2012-03-14, 19:24   #2089
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
gotowe na wszystko...

jak to Wam zaszkodzi? jak może Wam zaszkodzić wyprowadzka z mieszkania w którym boisz się mieszkać? niby co mogłoby się stać?
im chodzi o to, ze tu jest wlasnosciowe (a raczej: bankowe) a tam wynajmowane i nas w kazdej chwili moga wywalic.
Stary 2012-03-14, 19:28   #2090
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Dobry wieczór Paniom ale mnie dziś łepek nawala :/ starałam się podczytywać Was na telefonie dzisiaj, więc jestem mniej więcej na bieżąco. Dobrze, że oglądałam Desperate Housewives w poniedziałek i wiedziałam, kto umarł bo bym się wkurzyła hehe Wczoraj chyba ktoś poruszył temat butów. Ja już kiedyś pisałam, że swój najnowszy nabytek kupiłam w rozmiarze 37 (a ZAWSZE z tej firmy nosiłam 36), okazało się też, że baleriny, które kupiłam 2 miesiące temu są za małe! Na szczęście nie urywałam metek i dało się je zamienić (po znajomości ). Nie chcę Was straszyć, ale takie "urośnięcie stopy" to wcale nie jest ewenement. Aż boję się mierzyć moje ukochane szpileczki wszystkie w rozmiarze 36...
Chyba Was na dzisiaj zostawię, zaaplikuję apap i się położę. Miłego wieczoru
ja nosze rozmiar butów 37 i raz kupilam szpilki na platformie na allegro i okazaly sie duzo za duze a teraz pasuja jak ulal ale adidiasy mnie cisnado maja moze wytrzymam

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

dziewczyny was tak samo slabi zawsze rano normalnie juz mam dosc codziennie mnie bierze na mdlenie popoludniu przechodzi mowilam lekarce do ktorej chodze prywatnie a ona ze mam dobre wyniki badan i pewnie mnie dziecko uciska nie wiem za co oni biora kase
Stary 2012-03-14, 19:32   #2091
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
EEEEEEEEEEee no Moda na sukces to klasyk
dokladnie i Ridge z naciagnietą twarzą

dopiero teraz zauwazylam jaki fajny tytul wątku - OLEJ GULASZ I JEDZ PIZZE
Stary 2012-03-14, 19:32   #2092
doris888
Rozeznanie

Cytat:
im chodzi o to, ze tu jest wlasnosciowe (a raczej: bankowe) a tam wynajmowane i nas w kazdej chwili moga wywalic.
ja myślę że jak usłyszą co Cię spotkało to zmienią zdanie, a tak przy okazji jeżeli niedawno kupiliście to mieszkanie to nie jest czasem tak że będziecie musieli zapłacić jakiś podatek od tego dodatkowy... wiem że coś takiego istnieje jak sie klupi i sprzeda mieszkanie w ciągu 5 lat bodajże... i chyba dosyć spory... a orientujesz sie jak to w ogóle jest ..my mamy mieszkanie na kredyt, gdybyśmy chcieli je sprzedac to kupujący daje kase nam czy oddaje do banku?
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:33   #2093
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
ja nosze rozmiar butów 37 i raz kupilam szpilki na platformie na allegro i okazaly sie duzo za duze a teraz pasuja jak ulal ale adidiasy mnie cisnado maja moze wytrzymam

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

dziewczyny was tak samo slabi zawsze rano normalnie juz mam dosc codziennie mnie bierze na mdlenie popoludniu przechodzi mowilam lekarce do ktorej chodze prywatnie a ona ze mam dobre wyniki badan i pewnie mnie dziecko uciska nie wiem za co oni biora kase
mi jest slabo jak dlugo siedze, to potem nie potrafie nawet naczyn pozmywac przez 5 minut (zmywarko przybywaj!!!)
Stary 2012-03-14, 19:35   #2094
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
dokladnie i Ridge z naciagnietą twarzą

dopiero teraz zauwazylam jaki fajny tytul wątku - OLEJ GULASZ I JEDZ PIZZE

spostrzegawcza jesteś
Stary 2012-03-14, 19:42   #2095
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
ja myślę że jak usłyszą co Cię spotkało to zmienią zdanie, a tak przy okazji jeżeli niedawno kupiliście to mieszkanie to nie jest czasem tak że będziecie musieli zapłacić jakiś podatek od tego dodatkowy... wiem że coś takiego istnieje jak sie klupi i sprzeda mieszkanie w ciągu 5 lat bodajże... i chyba dosyć spory... a orientujesz sie jak to w ogóle jest ..my mamy mieszkanie na kredyt, gdybyśmy chcieli je sprzedac to kupujący daje kase nam czy oddaje do banku?
jest tak:
sa dwa wyjscia - gdy kupujacy ma gotowke to robi przelwe na rachunek kredytowy i go sie zamyka (ale kto w dzisiejszych czasach ma tyle pieniedzy na mieszkanie w gotowce ) wiec druga opcja to taka, ze jak ktos kupuje i bierze kredyt, to jego bank robi przelew a reszte, co powyzej kredytu, Tobie do łapki.

co do podatkow - owszem - jest obowiazek uiszczenia podatku dochodowego (19% stawka) jezeli sprzedajesz mieszkanie przed uplywem 5 lat od zakupu LUB deklarujesz, ze w ciagu 2 lat wydasz dochod na cele mieszkaniowe. Ale jak to w praktyce sie robi - nie mam pojecia aczkolwiek moi znajomi sprzedawali stary dom i chcieli budowac nowy i od razu go zaczeli stawiac zeby uniknac placenia podatku dochodowego...

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

jutro musze dokonczyc szyc zasone nr 2 bo dzis nie mialam juz sily

wogole to marzy mi sie taki biznesik - sklep z pieknymi firanami i zaslonami
Stary 2012-03-14, 19:47   #2096
centipede
Zadomowienie

a ja dzisiaj obczaiłam, że jest już wątek mamuś listopadowo-grudniowych

Różowa
z tymi omdleniami to niestety nie pomogę, nic nie wiem na ten temat

Chcę żeby już była wiosna! bo mi się miejsce w kurtce zimowej kończy
Stary 2012-03-14, 19:48   #2097
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
wiem jestem troszkę zboczona ale balonik epi dla mnie troszke drogi jest czy da się go zastąpic np. dmuchanym penisem z sex shopu wiem ze tam nie ma miernika ale zawsze można się ponaciągac:brzyd al: wiem jestem zboczona

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
dzięki wiecie co jest najgorsze w tej ciąży mam ochotę na męża jak siedzę w pracy albo jak bo nie ma a jak już jest blisko to libido na łep na szyję,
chyba nie mogę sie przyzwyczaic że kiedyś nikogo pomiędzy nami nie było a teraz mi w brzuchu niuńka szaleje , a może po prostu się boje o nią żeby się nic nie stało, a przecież żadnych przeciwwskazań nie mamy
też tak mam Ale ja mam też przeciwskazania do uprawiania sexu więc i tak dopa blada

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny
Alez sie za Wami stesknilam

W pt mialam badanie glukozy + usg, gin powiedziala,zebym poczekala na ktg,a byla masakryczna kolejka- myslami bylam juz w McDonaldzie. Nawet chciałam uciec i juz wymyslilam usprawiedliwienie dla mojej gin Czekajac bylo juz mi coraz slabiej- z glodu, salowa chodzila z obiadami, Wprost powiedzialam jej,ze jakby jej cos zostało to jestem mega glodna wszystkie dziewczyny spojrzaly na mnie jak na dziwaka. Po chwili dostalam zupe, z dokladka wiec stwierdzialam ze poczekam....Po ktg, polozna powiedziala,ze nigdzie nie ide i zostaje w szpitalu. Smiac mi sie zachcialo,bo te "skurcze" co mialam to byl pikus do codziennych,a zarazem plakac- bo znowu zrobilam sie glodna i myslalam o Maku

Chwile potem okazalo sie,ze mam cukrzyce ciazowa. Polozna mowi do mnie:
- zero sokow- a ja ze nie pije, tylko wode
- zero cukru - a ja ze nie slodze
- zero slodkiego - a ja ze nie jem
- zero masla - a ja ze nie uzywam itd.
Wiec nie wiadomo,dlaczego mnie to dopadlo:/ moj poziom cukru, byl na poziomie najwyzszego razy 2,a waze 50kg:/ Byc moze trzustka nieprawidlowo pracuje przez burze hormonow i przez lezenie. Ehhh musze byc na diecie:/

Mojego meza nie bylo w Poznaniu, wiec rzeczy dowiozl mi na nastepny dzien. Mialam zostac dwa dni,ale sie przedluzylo:/ Skurcze powracaly. Wczoraj i dzis bylo w miare spokojnie,ale wracajac do domu znowu sie zaczelo,wiec nie wiem kiedy znowu trafie.

Bylo w miare ok, jedzenie ok, polozne tez, najpierw bylam w sali jednoosobowej,a od poniedzialku w dwuosobowej z starsza Pania,ale bardzo w porzadku.

Aha maly ulozony miednicowo i nie zapowiada sie,zeby sie przekrecil, poniewaz moja WREDNA macica nie dosc,ze chce sie jego od poczatku pozbyc,to jeszcze rozrasta sie strasznie nierowno.

Perse tez z fenoterolem bierzesz Metocard? obniza cisnienie i puls maluszka,polecam

Dziękuje Wam Dziewczyny za wsparcie
Fajnie, że już jesteś w domu.
Uwielbiam czytać Twoje opowieści wszelkiej maści Obojętne o czym piszesz, zawsze uśmiech pojawia się na mojej twarzy. Lubię takie pozytywnie nastawione do świata osoby

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Witam!
Dziewczynki postanowiłam się do Was przyłączyć, jeżeli oczywiście przyjmiecie mnie do swojego grona . Podczytuję Was od samego początku, jestem cały czas na bieżąco .
Mam 25 lat. To będzie nasze pierwsze dziecko, wg ostatniego USG- dziewczynka. To już 28 tydzień ciąży. Termin wg OM to 9.06.2012.
Pozdrawiam!
Witamy.
Jakie imię wybrane dla córy?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;32923191]Śliweńko zdrowia!

Dziewczyny a na tę glukozę nie muszę mieć własnej wody? Panie z labo mi to rozpuszczą? Jak widzę ilość tego proszku, to mi słabo [/QUOTE]
Ja nie musiałam brać ze sobą ani wody, ani glukozy

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
agatka661 właśnie też mi przeszło przez myśl, że to może być łożysko na przedniej ścianie, bo sama takie miałam podczas ostatniego usg. Przy przodującym to chyba lekarz by zareagował.

mama odebrała mi wyniki badań i widzę, że w cały świat.
mam nabłonki płaskie bardzo liczne w polu widzenia
leukocyty 15-20 gdzie norma do 5
i liczne bakterie w polu widzenia.
Ostatnio mi ginka zasugerowała, żeby przy oddawaniu moczu do pojemniczka zasłonić dziurkę, którą mogą wypływać upławy z pochwy. W moim przypadku to było właśnie powodem złych wyników

Cytat:
hej dziewczyny!

Nikt za Ciebie życia nie przeżyje. Rób tak jak Ci dyktuje serce i rozum. Nie słuchaj ludzi, którzy stoją z boku.
Chcesz się tak dalej męczyć??? Gdyby coś się stało, jak już będziesz miała dzidziusia, to ktoś Cię ewentualnie pogłaszcze po głowie, a Ty będziesz miała wyrzuty sumienia do końca życia.

Cytat:

Za mdłości odpowiedzialny jest hormon prolaktyna. Bierzesz jakieś leki na uregulowanie poziomu prolaktyny? Duphaston, luteina? Niestety, niektóre kobiety mają mdłości przez całą ciążę i to nie jest nic alarmującego więc nie denerwuj się może tak bardzo na swojego gina

Po SR byliśmy z P na chińskim żarciu. Ale było pyszne
Szyjka jak bolała, tak boli, ale do ginki się nie wybrałam- cykor
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:49   #2098
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja sie tak czuję rano właśnie do południa czasami ostatnio być może od tarczycy.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
Stary 2012-03-14, 20:08   #2099
moniczka1302
Wtajemniczenie

ania_85 pozno Ci ta cukrzyca wyszla

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Nikt za Ciebie życia nie przeżyje. Rób tak jak Ci dyktuje serce i rozum. Nie słuchaj ludzi, którzy stoją z boku.
Chcesz się tak dalej męczyć??? Gdyby coś się stało, jak już będziesz miała dzidziusia, to ktoś Cię ewentualnie pogłaszcze po głowie, a Ty będziesz miała wyrzuty sumienia do końca życia.

Po SR byliśmy z P na chińskim żarciu. Ale było pyszne
Szyjka jak bolała, tak boli, ale do ginki się nie wybrałam- cykor
wiem, i dlatego w weekend pojedziemy i z nimi pogadamy i wszystko im powiemy zeby tez mieli jasnosc sytuacji
zreszta dalismy sobie z naszymi kupcami 10 dni na potwierdzenie tej sprzedazy.

mmm ale bym zjadla sajgonki, kiedys namietnie je robilam ale takie bardziej z warzywami zrobilas mi smaka

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

hop hooooppppp czy wszystkie poszly ogladac na wspolnej???

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

wogole to ostatnio mam mega przyplyw uczuc do meza. najchetniej to nie wypszczalabym go z domu do pracy
wczesniej byl taki dosc chlodny w uczuciach, a teraz..... przytulaski, glaskanie mnie po brzuchu, wlosach, myje mi plecki normalnie ideal
Stary 2012-03-14, 20:10   #2100
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Wrzuciłam brzuchola z dzisiaj - w niebieskich spodniach Nareszcie mam dowód rzeczowy, że je zmieniam :P

Ja mam za to ciche dni.... Oj dzieje się, dzieje się i to bardzo negatywnie... Przypuszczam, że u mnie hormony grają dużą rolę, ale mimo wszystko, atmosfera jest bardzo napięta. I nie chce mi się odpuszczać...

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-03-14 o 20:11
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości