Walka o zdrowe i piękne włosy część IX - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-14, 18:43   #3211
Fubizka
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część IX

Cytat:
Napisane przez orange blossom Pokaż wiadomość
To świetnie, zawsze to bardzo dobra motywacja jak się widzi efekty pielęgnacji
No dokładnie, teraz mam ochotę non stop coś na nie nakładać
Żeby jeszcze szybciej rosły
Cytat:
Napisane przez green elf Pokaż wiadomość
znam dziewczyny, które wyglądają, jakby je dosłownie piorun strzelił, okropne siano
No dokładnie, mam koleżankę, która ma tak popalone włosy, że masakra Prostuje codziennie, proponowałam jej, żeby chociaż coś termoochronnego dawała na te włosy, ale jej się nie chce. To zaproponowałam jej keratynowe prostowanie, to stwierdziła, że 200zł to za drogo. I że ja jestem wariatką z tym co nakładam na włosy (no tu akurat ma rację ), chociaż i tak nie wie o połowie moich zabiegów I że jej nie zależy na długich włosach więc może mieć takie, bo i tak na nie nie patrzy. Więc nie pozostaje mi nic innego, jak tylko też nie patrzeć, bo mi ciśnienie skacze
Cytat:
ja w szkole co dzień zauważam nowe piękne włosy
Teraz chyba w ogóle modne są długie włosy, dużo dziewczyn ma co najmniej do połowy pleców. Jest się na co gapić na mieście
Fubizka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:44   #3212
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
moja ma jeszcze lepsze, zielone czy ona lustra w domu nie ma ?

Moja koleżanka z klasy maluje sobie na lekcjach końcówki markerami I to wszystkie kolory-czerwone, zielone, niebieskie i jeszcze tam jakieś

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:45   #3213
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Dziewczyny mam awokado jak z tego zrobić maskę
Mogę je zblendować z miodem i czymś jeszcze?

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:46   #3214
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:
niektóre bez szczególnej pielęgnacji mają cudowne włosy... (ale jest ich mało )
ja zapuszczam włosy razem z koleżanką z klasy nawet kupiła radicala na porost ale do olejowania to ona nie ma głowy i chęci, bo jest leniem
znam dziewczyny, które wyglądają, jakby je dosłownie piorun strzelił, okropne siano (a jak jeszcze dowalą jakiś kolor to... znajoma ze szkoły ma pomarańczowe okropne włosy ją to mam ochotę napaść w ciemnym zaułku z maszynką do golenia)

ja w szkole co dzień zauważam nowe piękne włosy

matko, ja też muszę... a już trzy godziny zmarnowałam przy kompie

Ja już bym chciała żeby moje włosy były przynajmniej do połowy pleców I każdego dnia naiwnie patrzę w lustro bokiem jak daleko już na plecy opadają (jakby to coś miało pomóc)
Jakby to było jakby włosy rosły dziesięć centymetrów na miesiąc Ale przynajmniej w życiu więcej włosów nie zetnę na krótko
U mnie w szkole raczej większość nie może się rozstać z prostownicą/lokówką/rozjaśniaczem/bardzo częstym farbowaniem, chyba ostatnio cały czas jakaś niewidzialna burza z piorunami jest i wykwit "szop"
I jak tu się zmotywować? A jutro przecież na sprawdzianie z metabolizmu, fotosyntezy i układu pokarmowego o włosach wiele nie będzie

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:52   #3215
Fubizka
Zakorzenienie

Dziewczyny, dostałam na zsk gratis mocznik i... teraz nie wiem co z nim zrobić Doradzicie coś?
Stary 2012-03-14, 18:53   #3216
green elf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
moja ma jeszcze lepsze, zielone czy ona lustra w domu nie ma ?
moja koleżanka też miała zielone teraz tleniony blond, co kto lubi...
Cytat:
Napisane przez Fubizka Pokaż wiadomość
Teraz chyba w ogóle modne są długie włosy, dużo dziewczyn ma co najmniej do połowy pleców. Jest się na co gapić na mieście
dzisiaj w szkole przebiegłam kawałek korytarza, żeby pogapić się na warkocza jednej dziewczyny dłuuugi do tyłka, a jaki gruby
przyjaciółka się ze mnie śmiała, bo myślała, że ja lecę za jakimś super chłopakiem

Cytat:
Ja już bym chciała żeby moje włosy były przynajmniej do połowy pleców I każdego dnia naiwnie patrzę w lustro bokiem jak daleko już na plecy opadają (jakby to coś miało pomóc)
Jakby to było jakby włosy rosły dziesięć centymetrów na miesiąc Ale przynajmniej w życiu więcej włosów nie zetnę na krótko
U mnie w szkole raczej większość nie może się rozstać z prostownicą/lokówką/rozjaśniaczem/bardzo częstym farbowaniem, chyba ostatnio cały czas jakaś niewidzialna burza z piorunami jest i wykwit "szop"
I jak tu się zmotywować? A jutro przecież na sprawdzianie z metabolizmu, fotosyntezy i układu pokarmowego o włosach wiele nie będzie
ja też się tak patrzę codziennie w lustro
zastanawiam się, co mnie skłoniło dwa lata temu do ścięcia włosów z długości 80 cm do 30

haha matura się sama nie napisze a muszę przerobić większość historii polski i zrobić matmę... i polski...
a później się zobaczy

jest: 60cm
green elf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 18:59   #3217
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
No właśnie włosy falowane pod wpływem cieniowania mogą się wywijać, tak więc Twoje włosy chyba dawały Ci od jakiegoś czasu coś do zrozumienia. ;-))) A suszarka nie rozprostuje włosów, jeśli ma dyfuzor.

Mnie się takie włosy podobają, bo w zależności od humoru można mieć i proste włosy i kręcone bez użycia drastycznych środków typu prostownica. Mnie nawet prostownica nie pomagała (miałam proste przez parę godzin ), choć mój skręt nie jest jakiś okazały dlatego w końcu dałam se siana i od 9 miesięcy żyję z naturalkami
Dyfuzor? W sumie mam cos takiego, a nigdy nie probowalam tego uzywac. Na pewno skorzystam z rady

Zazdroszcze zycia z naturalnymi wlosami

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
nafiyqa - jak mi się marzą takie fale

ja mam fale jak wgniotę żel w mokre włosy. Ale włosy niestety generalnie proste
A ja bym chciala byc SG jak Ty

Cytat:
CG falowana
Ale jak suszę to tego nie widać, chociaż czasami jak wyschną same, to też są w miarę proste. Nie walczę o skręt Nosiłam się długo, jako kręcona (odciskanie ręcznikiem, koczki itd itp) i to jest naprawdę trudne w utrzymaniu. Roboty niemiłosiernie dużo a na następny dzień włosy i tak beznadziejne. No i nie mogłam ich czesać na sucho, więc bardzo szybko były potargane. Pielęgnacja CG mi też nie podchodzi.

Teraz obcięłam włosy, więc przestały się falować, ale jak znowu urosną, to pewnie wrócą do swego procederu A że śpię w koczku, to pewnie pojawią się znów luźne fale i to mi pasuje. Loczki - nie.
Fakt, pielegnacja prostowlosych jest zdecydowanie latwiejsza...
Musze sie jeszcze sporo dowiedziec na temat metod CG, a przede wszystkim czekam na przyrost wlosow ludzac sie, ze wtedy fale beda bardziej okreslone.

Cytat:
Napisane przez trommelka Pokaż wiadomość
Dziewczyny już większość napisaly i ja się do ich wypowiedzi dolączam
Ale od siebie dorzucę lub powtórzę jedno: piękny blask!! I gęstość tych wlosków!!
I pomyślalam jedno - jak odstawisz prostownicę to stosując dalej oleje zyskają Twoje wlosięta na nawilżeniu. A jeżeli teraz - będąc narażone na niszczące dzialanie temperatuty już się falują - to potem, bo odstawieniu i dalszej pielęgnacji może być tylko lepiej Tak to wygląda na moje krzywe oko btw: wczoraj ledwo zaliczyli mi badania na prawko, bo nie moglam odczytać cyferek.. Strzelalam po ksztalcie.. Chyba czas na okulistę
Próbuj zdecydowanie! I nie wiem czemu, ale zawsze wydawalo mi się, że masz dużo jaśniejsze wlosy - takie bardziej miodowe - w odcieniach ciemnego blondu
Dziekuje za komplementy
Moje wlosy na tym wczorajszym zdjeciu wygladaja dziwnie sucho - moze to kwestia kiepskiej jakosci, nie wiem.

Juz badania? To kiedy smigasz na miasto?

Jesli chodzi o moj kolor, to zapewne kojarzylam Ci sie z blondem tylko dlatego, ze ciagle smęcę o rozjasnianiu - miodem, cynamonem, cytryna czy innymi cudami

Cytat:
Też stawiam na fale i wydaje mi się, że jak jeszcze podrosną to ładnie zaczną się definiować, tym bardziej jak odstawisz prostownicę i dalej będziesz o nie dbać Ja miałam podobnie zachowujące się włosy ale ostatnio sobie trochę odpuściły i się prostują, myślę że w moim przypadku to było związane z przesuszeniem spowodowanym długotrwałym kiedyś prostowaniem
Tez bym chciala, zeby moje byly proste...
Ale odkad pamietam mam takie nieokreslone cos i stad ladnych pare lat temu pojawil sie w mojej glowie diabelski pomysl z prostownica w roli glownej :P

Teraz juz wcale nie prostujesz? Spinasz je czy chodzisz w rozpuszczonych?

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
Twoje zdjęcia (i opis) zainspirowały mnie do zrobienia takiego eksperymentu na sobie...! Dziś zobaczę co mi wyniknie.
Za to wrzuciłam do koszyka suchy szampon Syoss, choć ma Alkohol, to stwierdziłam, że za 10 zł spróbuje, bo do szału mnie te moje kłaki doprowadzą.
Użyłam i jestem zakochana w efekcie! miałam włosy mocno nadające się do mycia, w dodatku przyklapnięte trochę od deszczu, użyłam i są takie puszyste, świeże! Byle bym się tylko nie uzależniła, bo ten alkohol...
Daj znac jak tam efekty po eksperymencie, ciekawa jestem
Jesli chodzi o suchy szampon, to mi tez spodobal sie efekt po Syossie. Staram sie go zbyt czesto nie uzywac, ale jednak czasem sie zdarzylo
Teraz mam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...enshampoo.html tanszy i wydajniejszy, choc trudniej pozbyc sie bialego nalotu.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:04   #3218
orange blossom
Raczkowanie

Cytat:

dzisiaj w szkole przebiegłam kawałek korytarza, żeby pogapić się na warkocza jednej dziewczyny dłuuugi do tyłka, a jaki gruby
przyjaciółka się ze mnie śmiała, bo myślała, że ja lecę za jakimś super chłopakiem

ja też się tak patrzę codziennie w lustro
zastanawiam się, co mnie skłoniło dwa lata temu do ścięcia włosów z długości 80 cm do 30

haha matura się sama nie napisze a muszę przerobić większość historii polski i zrobić matmę... i polski...
Pamiętam jak kiedyś koleżanka, jeszcze w gimnazjum zrobiła sobie taki żółty, kurczakowy blond i moja ulubiona polonistka się zapytała czemu sobie zrobiła na włosach taką jajecznicę
Ja mam wrażenie że u nas włosy grube, nie cieniowane są passe a w modzie cieniowane, mysie ogonki i przesuszone piórka
Ja już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam długie włosy ale to były piękne czasy
Dasz radę Najtrudniej jest zawsze zacząć

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Tez bym chciala, zeby moje byly proste...
Ale odkad pamietam mam takie nieokreslone cos i stad ladnych pare lat temu pojawil sie w mojej glowie diabelski pomysl z prostownica w roli glownej :P

Teraz juz wcale nie prostujesz? Spinasz je czy chodzisz w rozpuszczonych?
.
No o proste zdecydowanie łatwiej zadbać ale kręciołki są zazwyczaj bardziej efektowne Prostownica to zUo w postaci czystej, uprzedmiotowionej Ale mimo wszystko raz na jakiś czas zdarza mi się jej użyć Kiedyś spinałam przez kilka miesięcy bo się wywijały i były za krótkie, ostatnio zaczęłam nosić rozpuszczone

Zapuszczam i dbam o włosy od września 2011

Edytowane przez orange blossom
Czas edycji: 2012-03-14 o 19:08
orange blossom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:05   #3219
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Dziewczyny, dostałam na zsk gratis mocznik i... teraz nie wiem co z nim zrobić Doradzicie coś?
Ja dodaję do psikacza

- 25 kg
Stary 2012-03-14, 19:09   #3220
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Mocznik to genialna sprawa dla skóry - dodać do kremiku odrobinę i na twarz, do balsamu i na ciało, tylko uwaga bo w większych stężeniach ma działanie złuszczające.
Ale jak wykorzystać do włosów to sama chętnie się dowiem Psikadło? Nakładała któraś z Was? Jakie efekty?

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
Ja dodaję do psikacza
I jakie są po nim włosy?

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:11   #3221
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w centrum Poznania, a za podcięcie końcówek płacę 12 zł i w dodatku fryzjerka wie ile to 1 cm
Gdzie podcinasz włosy? Mój ulubiony fryzjer bierze za obcięcie włosów około 80 zł
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:13   #3222
green elf
Raczkowanie

Cytat:
Pamiętam jak kiedyś koleżanka, jeszcze w gimnazjum zrobiła sobie taki żółty, kurczakowy blond i moja ulubiona polonistka się zapytała czemu sobie zrobiła na włosach taką jajecznicę
Ja mam wrażenie że u nas włosy grube, nie cieniowane są passe a w modzie cieniowane, mysie ogonki i przesuszone piórka
Ja już nie pamiętam kiedy ostatnio miałam długie włosy ale to były piękne czasy
Dasz radę Najtrudniej jest zawsze zacząć
w takim razie moda jest głupia (że się posłużę argumentem z górnej półki)

no właśnie się zabieram za coś dzięki, też się ucz
a później się zobaczy

Stary 2012-03-14, 19:14   #3223
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość

Moja koleżanka z klasy maluje sobie na lekcjach końcówki markerami I to wszystkie kolory-czerwone, zielone, niebieskie i jeszcze tam jakieś
Z klasy?
O, kurcze, myslalam, ze jestes o wiele starsza

Cytat:
Ja blendowalam z oliwa z oliwek, miodem i cynamonem

Stary 2012-03-14, 19:18   #3224
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Magdalene29 Pokaż wiadomość
I jakie są po nim włosy?
Powiem tak, robie psikadło z keratyny, dpantenolu, mleczka pszczelego, aloesu i mocznika więc nie wiem jakie właściwości daje w pojedynkę
Ogólnie z psikacza jestem baaardzo zadowolona
Włoski sa nawilżone, mięsiste i wyglądają zdrowo.

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ----------

Cytat:

Ja blendowalam z oliwa z oliwek, miodem i cynamonem
Wszystkie składniki mam
Więc zrobię dziś experymenta

- 25 kg
Stary 2012-03-14, 19:20   #3225
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Też mam takie wrażenie. Najlepiej wycieniowane, strąkowate, pofarbowane nierównomiernie na ombre

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:22   #3226
Ania09121983
Zadomowienie

dziewczyny miałyście do czynienia z tymi maskami??? warto zamówić?
kupuję sobie henne bezbarwna na allegro i chce od tego samego sprzedawcy cos dukupic i znalazłam takie maski.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2187966607.jpg (35,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2203669268.jpg (22,2 KB, 4 załadowań)

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Ania09121983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:25   #3227
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
No o proste zdecydowanie łatwiej zadbać ale kręciołki są zazwyczaj bardziej efektowne Prostownica to zUo w postaci czystej, uprzedmiotowionej Ale mimo wszystko raz na jakiś czas zdarza mi się jej użyć Kiedyś spinałam przez kilka miesięcy bo się wywijały i były za krótkie, ostatnio zaczęłam nosić rozpuszczone
Wiem, ze zlo, ale poki nie odrosna to nie widze szans, zeby jej nie uzywac.
Choc i tak staram sie ja ograniczyc i prostuje jedynie koncowki (ok 4-5 razy przejezdzam po nich).

A teraz jaka masz mniej wiecej dlugosc?

Po wczorajszym wydobywaniu fal zostal marny efekt - rano przez kilka godzin bylo calkiem calkiem, potem wlosy zaczely smetnie zwisac, fale sie ulotnily i zostaly tylko wywiniete koncowki
Poki co chyba jednak bede je meczyc katownica, a jak urosna to moze rzeczywiscie fale beda bardziej wyrazne.

Stary 2012-03-14, 19:25   #3228
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez emilia129 Pokaż wiadomość
ja dostałam je w gratisie z ZSK. Dodaję odrobinę do maski po myciu włosów, ogolnie jest ok, ale z tego co wiem to koleżanki dodają je do kremów do twarzy i sobie chwalą.
dzięki za opinię, ale kremów do twarzy nie kręcę. Z naturalnej pielęgnacji to tylko tuninguję produkty włosowe i używam hydrolatów
Cytat:
Ja mam wrażenie, że lepsze rezultaty u mnie niż all in one daje spirulina która też zawiera sporo witamin Pisała o niej m.in eve tutaj Tak naprawdę w przypadku all in one nie wiadomo jakie są dokładne proporcje poszczególnych witamin
Dzięki za info, w takim razie sobie odpuszczę
Stary 2012-03-14, 19:37   #3229
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Z klasy?
O, kurcze, myslalam, ze jestes o wiele starsza

ja tak samo
Cytat:
Peeling kwasem salicylowym na PEGu (zamiast alkoholu) Tu taka najbardziej skondensowana chyba informacja na ten temat
Dziękuję za odpowiedź
Czytałam, że przykładowo olej z nasion maliny jest naturalnym filtrem UV, zastanawiam się czy dodanie go przykładowo do maski w jakiś sposób by je chroniło i w jakiej to musiałoby być ilości

Karmazynko próbuj, naprawdę warto (cały czas przypomina mi się wykład o zdrowym żywieniu i jak to pani wychwalała pod niebiosy cudowność oliwy z oliwek ) Ja teraz będę testować Sesę
dzięki

to musze wrucić do tej oliwy, kiedys uzwałam,ale dawno
Cytat:
niektóre bez szczególnej pielęgnacji mają cudowne włosy... (ale jest ich mało )
ja zapuszczam włosy razem z koleżanką z klasy nawet kupiła radicala na porost ale do olejowania to ona nie ma głowy i chęci, bo jest leniem
to też pawda

ale radical to zawsze jakis sukces :P

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 19:46   #3230
Magdalene29
Rozeznanie

Cytat:
Powiem tak, robie psikadło z keratyny, dpantenolu, mleczka pszczelego, aloesu i mocznika więc nie wiem jakie właściwości daje w pojedynkę
Ogólnie z psikacza jestem baaardzo zadowolona
Włoski sa nawilżone, mięsiste i wyglądają zdrowo.
Czyli ocena grupowa, też tak mam, tylko mocznika jakoś jeszcze nie próbowałam.. hmm pora to zmienić
Gratulować psikacza i coraz zdrowszych włosów

Magdalene29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:05   #3231
Dinulka
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy zwykły miód mogę dodać do każdej "kupnej" maseczki?
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:07   #3232
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
No nie? Też jestem jej wielką fanką a mam wrażenie, że jest niedoceniana na wizazu

Ja zmyłam olej lniany, pod niego był psikacz z keratyną, elastyną, all in one, mleczkiem pszczelim i d-panthenolem, nałożyłam bingo z keratyną i spiruliną, stuningowaną all in one i żelem aloesowym na 30 min, potem jeszcze raz psikacz, a przed suszeniem różowy Gliss Kur.

Moje włosy wyglądają jak nie moje włosy

Aż się dziwię,że wcześniej jej nie spróbowalam

No i stało się...rozrabiałam żel hialuronowy ( proszkowany) z mącznikiem i nie zmieścilo mi się z 5 ml w butelce, szkoda bylo wyrzucić...to wymieszałam z OzO , dolalam keratyny i na włosy..na wierzch jeszcze troche lnianego

Cytat:
Napisane przez Ania09121983 Pokaż wiadomość
kupuję sobie henne bezbarwna na allegro i chce od tego samego sprzedawcy cos dukupic i znalazłam takie maski.

Mam obie

Fajne ( jak wszystko co mam z Dabura) ta na noc raz miałam solo, włosy bardzo fajne szypkie, mięsiste i lśniące, a ostatnio dodaję do niej zawsze coś jak kladę. Drugi raz jej nie zamówię, bo i tak przewaznie oleje kładę na noc, wiec nie bardzo mam gdzie ja upchnąć, ale nie żałuję że wzięłam. Fajna. Ta migdałowa jest świetna jak nie ma czasu olejować czy dluzej jakiejś maski tzrymac na wlosach. 15 min przed myciem i włosy
Jakbym miała wybrać jedną, to wzięłabym tą migdalową

I sie czaję na maskę kokosową z tej samej seri, ale to przy okazji jakis większych zakupów.
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:29   #3233
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuleczkka Pokaż wiadomość
a powiedz gdzie?
Tzn. ja to akurat mieszkam w Wawrze i tutaj jest tanio Ale nie raz jak chciałam gdzieś iść "na gwałt", to wychodziłam zadowolona W różnych częściach miasta. Tylko lepiej omijać zakłady fryzjerskie w centrach handlowych

Cytat:
Awokado, trochę miodku, oliwa (mogą być też inne oleje, ja kokosa dodałam), dobrze bełtamy, na głowę, folia/czepek, ciepełko. Włosy są po takiem masce mega nawilżone

Cytat:
Nie chcę się czepiać, ale każde włosy farbowane farbą są "tlenione" Przecież każda farba chemiczna musi mieć oksydant

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Też mam takie wrażenie. Najlepiej wycieniowane, strąkowate, pofarbowane nierównomiernie na ombre
Ojtam, to jest tak samo modne, jak mocna opalenizna z solarium Tzn. może zależy gdzie. Ombre to było faktycznie modne, ale tak rok temu. Mocne cieniowanie to też raczej przyzwyczajenie niektórych ludzi i ich fryzjerów Co kto lubi. To tak jak z totalnie prostymi włosami- były modne, ale dawno temu Tak czy inaczej, wg mnie najgorzej, jak ktoś chce być modny i dlatego cobie robi coś na głowie albo nosi daną rzecz. Bo jeśli to nie jest wymuszone, to niech sobie nosi to co chce i ja to w pełni szanuję Aczkolwiek miło pooglądać piękne włosy

Cytat:
Ta pierwsza, na noc, ma parafinę na początku składu. Odkąd o tym wiem, już mnie tak nie kusi
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:41   #3234
Ania09121983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość

Mam obie

Fajne ( jak wszystko co mam z Dabura) ta na noc raz miałam solo, włosy bardzo fajne szypkie, mięsiste i lśniące, a ostatnio dodaję do niej zawsze coś jak kladę. Drugi raz jej nie zamówię, bo i tak przewaznie oleje kładę na noc, wiec nie bardzo mam gdzie ja upchnąć, ale nie żałuję że wzięłam. Fajna. Ta migdałowa jest świetna jak nie ma czasu olejować czy dluzej jakiejś maski tzrymac na wlosach. 15 min przed myciem i włosy
Jakbym miała wybrać jedną, to wzięłabym tą migdalową

I sie czaję na maskę kokosową z tej samej seri, ale to przy okazji jakis większych zakupów.
skusiłas mnie zamówię ja sobie tylko jeszcze nie wiem którą, interesuje mnie ta na noc bo nie lubie spać w naolejowanych włosach a to by było jakieś rozwiązanie
Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość

Ta pierwsza, na noc, ma parafinę na początku składu. Odkąd o tym wiem, już mnie tak nie kusi
hm przyznaję sie bez bicia....czy ta parafina aż taki wróg dla włosa?

"Im bardziej Puchatek zaglądał do środka, tym bardziej Prosiaczka tam nie było".
Stary 2012-03-14, 20:41   #3235
Reavela
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
zakupiłam dzis ta odzywke z Isany z promocji mam nadzieje ze moje wlosy nie beda sie tak puszyly :/.
też ją muszę zakupić!

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
powiem tak napewno sdiąga pory i ere pozostawia matowa, niestety pozostawia też uczucie ściągniecia na twarzy czego nie lubię osobiście, ale wydaje mi się że ma porzadne działanie matujące

pewnie długofalowo tez zmniejszy powstawanie zaskórników bo ma fajny skład.
jak tylko znajdę to kupię co prawda też używam filtrów, bo się kwaszę do końca marca, ale chętnie spróbuję.

Cytat:
Warto wziąć, Isana babassu jest dla moich włosów stałym punktem programu

Ale to całkiem miłe tylko zawsze miażdżą mnie miny jak próbuję im cokolwiek wytłumaczyć Ja kiedyś zostałam zapytana co robię że włosy mi tak pięknie błyszczą (konkretnie: "jakim szamponem myję włosy" ) jak zaczęłam tłumaczyć to koleżanka miała bardzo dziwną minę
na pewno Isanę jutro kupię i nie zapomnę portfela Ja kiedyś zaczęłam tłumaczyć o silikonach koleżance (coś tam kombinowała z oliwą, z jajkami, myślałam, że ma potencjał), ale powiedziała, że ona woli, aby włosy były ładne pozornie, niż rzeczywiście straciłam wtedy wiarę w ludzi.

Cytat:
45 zł za obcięcie końcówek?

Dziewczyny mam do Was pytanie - może to jeszcze za wcześnie ale ostatnio koleżanka pytała mnie o zabezpieczanie włosów przed promieniowaniem UV latem a ja w sumie w tym temacie wykazałam się kompletną ignorancją Stosujecie coś w okresach letnich na długość żeby zabezpieczyć włoski? Pierwsze co przyszło mi do głowy to stosowania Jantara po przelaniu go do butelki z atomizerem a czy coś jeszcze używałyście i mogłybyście polecić?
ja tyle płacę, a mieszkam w małym mieście... ale uwielbiam tę fryzjerkę. Planuję kupić na lato spray z UV biovaxu, mam nadzieję, że się u mnie sprawdzi.

Cytat:

ale niektóre mają takie włosy, że w sumie każde są lepsze

ja mam teraz akcję denko, a żeby się jej trzymać, nie chodzę sama w miejsca potencjalnie dla mnie niebezpieczne do apteki, zielarskiego, drogerii itp zawsze z towarzyszem, który mnie potrafi powstrzymać
Jak patrzę na włosy wokół mnie to się przerażam! wszystkie pocieniowane, rozdwojone, zafarbowane na czarno(z niebieskimi refleksami oczywiście), wyprostowane... można się załamać. Ale są też głowy, którym niesamowicie zazdroszczę. Nie próbuje nawet tłumaczyć niektórym o co chodzi z olejami, bo by mnie wyśmiały, chyba.

Cytat:
No nie? Też jestem jej wielką fanką a mam wrażenie, że jest niedoceniana na wizazu

Ja zmyłam olej lniany, pod niego był psikacz z keratyną, elastyną, all in one, mleczkiem pszczelim i d-panthenolem, nałożyłam bingo z keratyną i spiruliną, stuningowaną all in one i żelem aloesowym na 30 min, potem jeszcze raz psikacz, a przed suszeniem różowy Gliss Kur.

Moje włosy wyglądają jak nie moje włosy
wiecie, że mam przeterminowaną oliwę? muszę w końcu kupić i ją wypróbować, skoro daje takie wooow fajny zestaw!

Cytat:
Karmazynko próbuj, naprawdę warto (cały czas przypomina mi się wykład o zdrowym żywieniu i jak to pani wychwalała pod niebiosy cudowność oliwy z oliwek ) Ja teraz będę testować Sesę

A teraz trzeba się zmotywować i tuptać do pokoju się uczyć
łączę się z Tobą w bólu

Cytat:

ale po co mieć długie włosy, skoro są tak masakrycznie zniszczone? nie rozumiem tego...

Cytat:
Daj znac jak tam efekty po eksperymencie, ciekawa jestem
Jesli chodzi o suchy szampon, to mi tez spodobal sie efekt po Syossie. Staram sie go zbyt czesto nie uzywac, ale jednak czasem sie zdarzylo
Teraz mam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...enshampoo.html tanszy i wydajniejszy, choc trudniej pozbyc sie bialego nalotu.
Dam znać na pewno wolałabym być prostowłosa, ale lekkimi falami nie pogardzę!

Muszę w końcu zabrać się za zamówienie z półproduktami, żeby zrobić własne psikadeło pod oleje, mam już taki zamiar od miesiąca

Dziś nie olejuję, z braku czasu i trochę z obciążenia. Za to siedzę z biovaxem latte wymieszanym z siemieniem i miodem. Potem umyję, nałożę Garniera avocado, jantara i odżywkę joanny b/s. A w piątek już olej
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:41   #3236
green elf
Raczkowanie

Cytat:

Nie chcę się czepiać, ale każde włosy farbowane farbą są "tlenione" Przecież każda farba chemiczna musi mieć oksydant
no tak tak ale wiadomo, chodzi mi o kolor

mam nadzieję, że mój mix się dobrze zmył, jak na razie dobre przeczucia
a później się zobaczy

Stary 2012-03-14, 20:43   #3237
Reavela
Zadomowienie

Cytat:

niektórym pasuje, innym nie... ja osobiście się z nią nie polubiłam i unikam. Dobra zimą, o ile dobrze pamiętam, bo zabezpiecza włos. Jak coś pomieszałam to mnie poprawcie
Reavela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:54   #3238
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:

Druga też ma.
Ale na szczęście moje włosy lubią sie z parafiną

Z ciekawości spojrzeałam na skład maski kaktusowej z tej seri, a tam tylko oliwa z oliwek, ekstrakd z kaktusa, d-panthenol i zapach...dziwne...a raczej niemożliwe...coś pokręcone z tymi składami mają

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
skusiłas mnie zamówię ja sobie tylko jeszcze nie wiem którą, interesuje mnie ta na noc bo nie lubie spać w naolejowanych włosach a to by było jakieś rozwiązanie

Jednym pasue, drugim nie, jak większośc różnych mazideł. Krzywdy nie robi, moim włosom robi dobrze

Włosy po obu wyglądają jak naolejowane i takie są w dotyku
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-14, 20:54   #3239
Ania09121983
Zadomowienie

skoro i tak maja parafine to zdecyduję sie na jedną...zobaczymy jak bedzie służyć

Stary 2012-03-14, 20:55   #3240
Fubizka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Reavela Pokaż wiadomość
ale po co mieć długie włosy, skoro są tak masakrycznie zniszczone? nie rozumiem tego...
Też tego kompletnie nie rozumiem, dlatego najpierw doprowadziłam włosy do porządnego stanu i dopiero teraz zapuszczam.
Ale na ulicy widuję też dużo bardzo ładnych włosów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości