|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część VI
|
|
|
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
póki co wracam powoli do życia, więc dajcie mi trochę czasu na rozkręcenie. Jeśli tylko nic po drodze się nie wydarzy, bo moja psychika więcej problemów nie zniesie
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Norniczka - bierz Może zmądrzeje, jak poczytasz mu o zakrzepicy - podobno strasznie boli i czasem zagraża życiu, ale pod żadnym pozorem nie czytaj o metodach usuwania. Chodzenie pobudza krążenie, więc przeciwdziała żylakom, ale wysoka temperatura szkodzi. Mnie nigdy nic nie bolało, a na uczucie rozsadzania i pieczenia pomagał Detralex (widzę, że Diosminex to to samo). Bez recepty i do smarowania jest żel Lioton (heparyna) i ewentualnie Aescin (escyna), ale to drugie raczej na siniaki. Szczerze mówiąc takiego punktowego bólu bym się bała i najpierw zbadała, czy nie ma skrzepu, a dopiero później smarowała czymkolwiek.
|
|
|
|
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
W koncu spakowani
Szykujemy sie do wyjscia ![]() Wracamy w niedziele, wiec nie piszcie za duzo!
|
#875 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po rezygnacji z patelni teflonowych naleśniki mi nie smakują.Cytat:
Cytat:
Wracaj do PolskiTeściowa i za nic nie chce iść do lekarza, a ma takie, jak opisujesz, co podobno jest niebezpieczne i TRZEBA iść, mimo strachu. Cytat:
---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- Bawta się dobrze! |
||||
|
|
|
#877 |
|
Wtajemniczenie
|
agunia
|
|
|
|
#878 | ||
|
Zadomowienie
|
No właśnie te rozbieżności mnie zmylają, więc się nie wychylam
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tez mam ost troche problemow na głowie, ogólnie staram sie za duzo o tym nie myśleć, ale różnie z tym bywa..,. nie moge sie za duzo martwić, dla mojego synka musze byc silna
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteście kochane
|
#881 |
|
Zadomowienie
|
Kochana... Zakładamy, że m-c ma 4 tygodnie czyli 4 m-ce to 16 pełnych tygodni prawda? Ale do tych 16 tygodni musimy jeszcze doliczyć 2 z tego względu, że liczymy tygodnie ciąży nie od zapłodnienia tylko od @ zatem mamy 16+2=18 czyli pełne 4 m-ce ciąży licząc od ostatniej @ zatem 18+0 to początek 19 tygodnia czyli 5 m-ca bo wtedy faktycznie nasze maleństwo skończyło 4 m-ce a jakbyśmy wzięli pod uwagę 16+0 to praktycznie nasze maleństwo jest w wieku 14+0 czyli czyli w połowie 4 m-ca.
Edytowane przez karmeelek Czas edycji: 2012-03-14 o 19:08 |
|
|
|
#882 |
|
Zadomowienie
|
Oj a ja nie mam czasu na komputer nie mogę od wczoraj dokładnie wszystkiego nadrobić co piszecie...
Z fajnych rzeczy to wczoraj w nocy mąż chciał się do mnie przytulić to dostał kopa, pierwszy raz bo moja dzidzia taka...że jak się przykłada rękę to przestaje kopać i udaje że jej nie ma W ogóle odkąd wiem że dziewczynka to nie możemy znaleźć imienia, bo żadne nie jest teraz wystarczająco ładne dla nas obojga... znaczy się typy się nie pokrywają ![]() Nela, apropo badania ginekologicznego to ja byłam badana tylko na samiutim początku, teraz tylko się pyta o jakieś swędzenie/pieczenie/podejrzane wyzieliny/ bóle... jak mówie że nic takiego się nie dzieje to każe mi się od razu kłaść na łóżeczko do usg. Nie w szpitalu wojewódzkim w Olsztynie, ale prywatnie. U mnie takiego sprzętu nie mają z tego co wiem... |
|
|
|
#883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uprawiam regularnie żadnego sportu i znam skutki, więc chociaż coś będę musiała dziecku znaleźć, a rozwijać będzie to, co samo wybierze nawet, jeśli na początku nie będzie w swoich wyborach konsekwentne - teraz nie będę zgadywać, czy to będzie obszar zainteresowań tż, moich, czy coś zupełnie innego. Cytat:
Ja już chyba obojętnieję i nie chce mi się walczyć o mój związek. Tż twierdzi, że teraz musimy być razem niezależnie od tego, jak się między nami układa i chyba w to wierzy, bo niestety nie widzę, żeby dbał o jakość naszych relacji. Mamy skrajnie różne spojrzenie na wiele spraw, on ciągle ma sporo pracy, a ja powoli odzwyczajam się od jego obecności, więc niby jak mam planować wspólne zamieszkanie? |
||
|
|
|
#884 |
|
Zadomowienie
|
Teraz zerknęłam, że na początku wątku mamy, że 5 m-c od 18 się zaczyna.... Hmmm
|
|
|
|
#885 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#886 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widziałam taki fajny suwaczek co pokazuje miesiące, i według niego 5 mc zaczyna się w 17t6d 6 miesiąc w 22t2d a 7 miesiąc 26t5d więc ja się tego trzymam
|
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
prince u mnie polówkowe trwalo 40 min
|
|
|
|
#888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dokladnie!
Cytat:
![]() Cytat:
będziemy tęsknić ja jak weszłam do wanny tak nie moim wyjść aż z bólu Zygalam Wzielam 2 Nospy na raz. oby przeszło ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Tz powiedzialam że wszystko się je.bie że nawet między nami się sypie (Taka podpucha ) od razu zaczął inaczej rozmawiac
|
|
#889 | |||
|
Zakorzenienie
|
Soleika super, że wyniki dobre. Leż sobie spokojnie i odpoczywać. Do nas wrócisz w weekend
![]() Asiu rewelacja, że już jesteście blisko własnego mieszkanka. Tylko nie przemęczaj się przy przeprowadzce ![]() Cytat:
Ja osobiście nie oczekuję, żeby ktoś mnie puścił w kolejce bo właśnie ciąża to nie choroba Możliwe, że ludzie nie puszczają w kolejkach nie przez znieczulicę, a przez to, że nie chcą być wykorzystani. Bardzo wiele moich znajomych w ciąży - nawet jak się dobrze czuły to tylko kombinowały jak się przecisnąć w kolejce...Cytat:
Rewelacja Bardzo ładne i szybko przyszły ![]() Cytat:
Norniczka Twój lekarz to dziad Ciekawe co by mówił jak on był by w ciąży... Idiota Pod tym względem w Pl mamy fajne - L4 można dostać bez problemu
|
|||
|
|
|
#890 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#891 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój małż od małego uprawiał sport. Szkoła sportowa, AWF, grał w ekstraklasie... Przez ten intensywny sport jest już troszkę zniszczony - rozwalone wszystkie stawy, kolana, ma wycięte więzadła w kostce i jeszcze kilka rzeczy się znajdzie ![]() Oczywiście nie przeszkadza mu to dalej biegać na treningi - po których ledwo żyje, ale piłka ręczna to jego wielka miłość
|
|
|
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Boże jaki ten mój pies rozpieszczony
zabiera królikówi bo o niego zazdrosna suchy chlebek i sama Chrupie
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
nicki86 ja połówkowe miałam 9 lutego
dziękuję a tu stronka do suwaczka www.pregnancy.baby-gaga.com i z tej zakładki 3, z tymi dzidziami
|
|
|
|
#895 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
awwww...słodko ![]() Cytat:
ja w piątek ![]() Cytat:
To ja już nie wiem. Ja myślałam cały czas, ze od 18tyg jest 5!? ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- AAA co do wizyty: dziękujemy wszystkim za kciuki Wyniki mam dobre. Bakteriami mam się nie marrtwić i przytyłam od początku ciąży tylko 2 kg |
|||||
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#897 | ||||||||
|
Branzoletka
|
kathrinaaaaa gratuluję udanej wizyty
Cytat:
Przykro mi, tego zawsze się bałam najbardziej żeby mnie nic nie położyło w ciąży Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pociecha taka, że wygodniej karmić ci będzie a jak małe podrośnie samo se cycka będzie trzymać jak flaszkę ![]() Cytat:
Na efekt końcowy muszę ze dwa dni poczekać, bo teraz, to one nabieraja koloru, wiążą się z włosem no i za dwa dni będe mogła je umyć szamponem i nałożyć odżywkę wtedy cyknę fotkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#899 |
|
Branzoletka
|
A tak w ogóle to dzisiaj zaczynam 18 tydz. więc wchodzę w 5 m-c
coś się tam tłucze w brzuszku
|
|
#900 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

- nasze własne,prywatne,osobiste M 

Po rezygnacji z patelni teflonowych naleśniki mi nie smakują.
Wracaj do Polski

za wszystkie wizyty i bardzo się cieszę, że te co były do tej pory były udane.

ja w piątek